Szerző |
Üzenet |
Kispósi
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1276 Tartózkodási hely: Debrecen
|
|
pén. aug. 20, 2004 18:58 |
|
|
Kispósi
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1276 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Most már mind1. Most végeztem vele, a régi amúgy se tetszett annyira. Most 2-t ötvöztem egy kicsit, remélem annyira nem lesz xar. Mindjárt ki is rakom csak elötte még letesztelem. Ez egy kis idöt vesz igénybe mert vmi miatt nincs benne a vkp-ben az eredeti cucc, ezért csinálnom kell egy FUBU-t elötte
|
pén. aug. 20, 2004 18:29 |
|
|
kondenzator
ezüst tag
|
Kispósi írta: fúú most egy nagyot szívtam De hát hibákból tanul az ember... Történt ugyanis hogy amit csináltam a nap folyamán mindig elmentettem és késöbb folytattam. Igen ám de így nem tudok teljes értékü vkp-t csinálni mert az csak a megnyitott fububan történő változásokat rakja bele a pecsbe... Na szóval nem tudok vkp-t csinálni pedig már kb 70% -nál jártam. na mind1 majd holnap talán... Ne kezd emiatt előlről. Ha meg van a régi (eredeti) fontos (ill. font-os) fubu és (majd) az új fontos (értelemszerűen itt is font-os) fubu, akkor meg lehet keresni a különbséget és csinálni belőle egy vkp-t. (Kicsit sok a zárójel, olvasd azok nélkül... ) morning írta: A gep egy Notebook sajat, jol mukodo RS232 porttal. Eddig minden ment rajta. Nincs olyan program ami hasznalna a portot. A beallitasai: 9600 bit/mp Adat 8 bit, paritas bit nincs, 1 stopbit, atvitelvezerles hardveres. ... Otlet?
A soros portos problémához annyit, hogy nálam egy nForce2-es lappal (EPOX 8RDA3G) nem akar jól működni. 57600 bauddal folyamatosan jönnek a CRC hibák, és ezért csak irtó lassan megy a kommunikáció. 38400-al kevesebb a hiba, de így is használhatatlan. (valami egy óra egy pár byte-os patch...) Kisebb sebességen pedig nem tudja felépíteni a kapcsolatot. Mintha rá sem lenne dugva a teló.
Egy Celeron 900Mhz-es géppel (a chipsetet nem tudom) megy az említett baudrate-eken rendesen, sőt, 115200-on is, csak akkor néha van pár CRC hiba, de ez természetes. Viszont kisebb sebességen ugyanaz, mint a másik géppel. Arra következtettem, hogy a telefon nem tud kommunikálni kisebb sebességen. (Bár ez a C166-ra egyáltalán nem igaz.)
Amúgy az nForce-os gép soros portja mással működik. HyperTerminallal bármilyen baudrate-en tudok kommunikálni egy soros portos eszközzel, hiba nélkül megy át az adat. Mindkét gépen Windows XP SP1 az operációs rendszer, mással még nem volt lehetőségem kipróbálni.
Tényleg, jut eszembe, egyszer egy HP laptoppal is flasheltem a telefont gond nélkül. (De ezzel is csak 38400-tól!)
Szóval a lényeg, lehet, hogy ha 9600 helyett nagyobb sebességen próbálod, akkor jó lesz.
Mostantól talán egy kicsit OFF lesz:
Amúgy lehet, hogy az nForce2-es probléma a C166 soros portjának működésére vezethető vissza. A baudrate-et elég széles skálán lehet állítani, akár 273xx-ra is lehet. Viszont a pontossággal probléma van:
Kód: Megcélzott Valódi érték érték Eltérés ----------------------------- 115200 115214 ~0.01% 57600 57607 ~0.01% 38400 38415 ~0.04% 19200 19207 ~0.04%
(Megj.: A C166-al elég módszerrel lehet beállítani a baudrate-et, de mindegyiknél előjönnek legalább ilyen pontatlanságok aszinkron mód esetén. /A számítógéppel aszinkron módban kommunikál!/)
Nem túl nagy az eltérés. De lehet, hogy az nForce2 ennyire érzékeny lenne?
(Amúgy aki nem tudná, a C166 egy mikroprocesszor, a legtöbb Siemens telefon "agya".)
Ui.: Bocs, ha sokat írtam...
|
pén. aug. 20, 2004 18:06 |
|
|
Arman_Blade
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 26 Tartózkodási hely: Kazincbarcika
|
nekem 90-es soft van, de eddig egy patch sem rinyált, hogy nem tetszene ez neki... 90-es meg marad, mert sehogyse tudok 20-as magyart rárakni akárhogy próbálok
|
pén. aug. 20, 2004 13:29 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
Igen az elején én is nagyon fenn voltam akadva ezen, de valóban kimaradt a telcsiből ez a lehetőség...
Guni
|
pén. aug. 20, 2004 12:16 |
|
|
hangok
vas-tag
|
Sziasztok!
Teljesen meg voltam lepodve tegnap este, mikor megprobaltam beallitani kulonbozo dallamot a normal profilhoz, es a halk profilhoz. Meg nem jottem ra, hogy en vagyok-e bena, vagy ebbol a keszulekbol kimaradt-e ez a megoldas? De hiszen ezt mar az S25 is tudta! Van esetleg valmi modja, hogy rabirjam a telefont, a kulonbozo dallamokra, vagy jobb lesz ha megszokom?
Tovabbi kellemes munkas napot!:((
|
pén. aug. 20, 2004 6:32 |
|
|
Kispósi
gyémánt tag
|
fúú most egy nagyot szívtam
De hát hibákból tanul az ember... Történt ugyanis hogy amit csináltam a nap folyamán mindig elmentettem és késöbb folytattam. Igen ám de így nem tudok teljes értékü vkp-t csinálni mert az csak a megnyitott fububan történő változásokat rakja bele a pecsbe... Na szóval nem tudok vkp-t csinálni pedig már kb 70% -nál jártam. na mind1 majd holnap talán...
|
csüt. aug. 19, 2004 21:55 |
|
|
JiM001
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 350 Tartózkodási hely: Baja Telefon: BQ-Siemens EF81 (sw46); Siemens CX65->CX70 (sw56)
|
Kispósi írta: Kedves S55 tulajok
|
csüt. aug. 19, 2004 19:39 |
|
|
Kispósi
gyémánt tag
|
Kedves S55 tulajok
Mivel mostanában elég kevés patch lát napvilágot gondoltam szerzek egy kis elfoglaltságot hogy még jobban egyénire tudjuk szabni drága telefonunkat
Egyik fórumtársunk moikboy csinált egy nagyszerü kis dolgot Siemensére. Ezzel a progival lehet módosítani a karaktereket, és pl így nézhet ki a telefon:
A módosításhoz kell egy FUBU amit meg kell nyitni a progival.
a progi így néz ki:
A jobb alsó sarokban van két oszlop betü. ott a jobboldaliakra kel klikkelni és azok hozzák be az általunk használt karaktereket. pageup/pagedown home/end ins/del gombokkal lehet lépkedni a karaktekben és bal oldalon lehet módosítani a karaktereket. De olvassátok el a helpet, nem részletezem tovább az opciókat.
Itt találhattok különböző fontokat amiket a windows fonts könyvtárba bemásolva alkalmazhattok pl a jegyzettömbben vagy wordben. Én úgy fogtam neki az egésznek (mivel nem vagyok vmi ügyes ) hogy a jegyzettömbben a kívánt fonttal kiírtam az összes betűt, számot egy jó nagy betűnagysággal és az alapján rajzoltam meg az új karaktereket. A progi egy vkp-t tud csinálni amit aztán pecsként fel lehet rakni a telóra.
Na arra gondoltam hogy akinek van kedve az beszálhatna. Nem túl nehéz inkább idöigényes (ezért kéne felosztani a melót ) Csak annyi hogy ha vki elkezd egyet az jelezze hogy melyiket csinálja nehogy vki feleslegesen dolgozzon.
Én Ezt kezdtem el a neve checkbook:
De van pl matrix meg sok sok egyéb:
Remélem nem hagytam ki semmit
|
csüt. aug. 19, 2004 16:01 |
|
|
Kispósi
gyémánt tag
|
Akkor azt kellene megnézned hogy másik telóval hogy még most is megy e. Mert ha igen akkor vmi gáz van.
|
csüt. aug. 19, 2004 8:05 |
|
|
morning
ezüst tag
|
Udv Mindenki.
Ahogy irtam, eddig minden telefon ment errol a notebookrol.
Mielott megvettem volna en is tartottam ettol a problematol, de teljesen korrekt minden.
Ha pedig toltorol megy a gep, a normalis jel adva van, hisz a tap 20 voltot ad le. De akkurol is mindeig minden ment.
A kabel kerdes is elvetheto, hacsak 11 ver telefonhoz mas kabel kell mint az azt megelozohoz.
Direkt kiprobaltam egy S55-sel ment. Ra 5 masodpercre az M55 nem.
|
csüt. aug. 19, 2004 7:59 |
|
|
zsmadar
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 191 Tartózkodási hely: Debrecen, Budapest
|
tangerine írta: morning írta: Fussunk vegig a dolgon...
A gep egy Notebook sajat, jol mukodo RS232 porttal. Eddig minden ment rajta. Nincs olyan program ami hasznalna a portot. A beallitasai: 9600 bit/mp Adat 8 bit, paritas bit nincs, 1 stopbit, atvitelvezerles hardveres.
A kabel utangyartott Speedshopos, eredetileg ugye C55hoz, mindent vitt eddig.
A bekapcsgombot termeszetesen nyomom, a telefont megtalalja, a boot folyamat (ha jol gondolom) az nem megy le.
Ti csinaltatok kokretan 11 verzioju M55-t? A telefonok Magyarorszagon gyartottak elvileg a matrica szerint. De kulfodre lockoltak.
Nagyon ugy tunik hogy ezt a verziot nem viszik az eddigi free programok. A Freia M55 javitasa is ugy olvastam 10 verzioig jo.
Otlet? Ha notebook, akkor már ne is keresd tovább a hibát. Az én notebookomon se ment semmi. Ha jól tudom a notebook-ok sorosportja kissé más mint a "normál" gépeké, hiányzik a -12V (honnan is lenne egy akkuból?) szerintem azért nem megy. Próbáld egy "rendes" gépen
Ezzel tudnék egy keveset vitatkozni, nekem is notebook van, és én csakis ezzel csinálom a telefonbuherálásokat, igaz a kábelem is tuningolt gyári kábel. Eddig minden progi probléma nélkül futott, látta a telefont, azt csinálta amit kell. Volt olyan nap, amikor 20-25 patch lett kipróbálva a telcsin, s olyan is, mikor 4-5 fubu visszatöltést élt át (sikerült leharcolni a telcsit olyan szintig, hogy be sem kapcsolt).
Szvsz inkább a beállításokkal, vagy a kábellel van vmi probléma.
|
csüt. aug. 19, 2004 0:26 |
|
|
zsmadar
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 191 Tartózkodási hely: Debrecen, Budapest
|
tangerine írta: morning írta: Fussunk vegig a dolgon...
A gep egy Notebook sajat, jol mukodo RS232 porttal. Eddig minden ment rajta. Nincs olyan program ami hasznalna a portot. A beallitasai: 9600 bit/mp Adat 8 bit, paritas bit nincs, 1 stopbit, atvitelvezerles hardveres.
A bekapcsgombot termeszetesen nyomom, a telefont megtalalja, a boot folyamat (ha jol gondolom) az nem megy le.
Ti csinaltatok kokretan 11 verzioju M55-t? A telefonok Magyarorszagon gyartottak elvileg a matrica szerint. De kulfodre lockoltak.
Nagyon ugy tunik hogy ezt a verziot nem viszik az eddigi free programok. A Freia M55 javitasa is ugy olvastam 10 verzioig jo.
Otlet? Ha notebook, akkor már ne is keresd tovább a hibát. Az én notebookomon se ment semmi. Ha jól tudom a notebook-ok sorosportja kissé más mint a "normál" gépeké, hiányzik a -12V (honnan is lenne egy akkuból?) szerintem azért nem megy. Próbáld egy "rendes" gépen
Ezzel tudnék egy keveset vitatkozni, nekem is notebook van, és én csakis ezzel csinálom a telefonbuherálásokat, igaz a kábelem is tuningolt gyári kábel. Eddig minden progi probléma nélkül futott, látta a telefont, azt csinálta amit kell. Volt olyan nap, amikor 20-25 patch lett kipróbálva a telcsin, s olyan is, mikor 4-5 fubu visszatöltést élt át (sikerült leharcolni a telcsit olyan szintig, hogy be sem kapcsolt).
Szvsz inkább a beállításokkal, vagy a kábellel van vmi probléma.
|
csüt. aug. 19, 2004 0:25 |
|
|
tangerine
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 83 Tartózkodási hely: Paks
|
morning írta: Fussunk vegig a dolgon...
Otlet?
Ha notebook, akkor már ne is keresd tovább a hibát. Az én notebookomon se ment semmi. Ha jól tudom a notebook-ok sorosportja kissé más mint a "normál" gépeké, hiányzik a -12V (honnan is lenne egy akkuból?) szerintem azért nem megy. Próbáld egy "rendes" gépen
|
szer. aug. 18, 2004 17:32 |
|
|
tigris
ezüst tag
|
M55-re is kijött a 91-es fw...
dicsérik, hogy gyorsabb lett, és állítólag a 11-es patchek is mennek vele...
morning: hol tartasz az M55-kel?
|
szer. aug. 18, 2004 15:39 |
|
|
Kispósi
gyémánt tag
|
Hát ezt nem tudom. Ezeken az oldalakon nézz szét:
http://forum.gsmhosting.com/vbb/forumdisplay.php?f=117
http://www.gsm-multifund.com
szerk: még egy de ide regelned kell: http://gsmhelp.uw.hu/ (le van írva pontosan)
|
szer. aug. 18, 2004 10:47 |
|
|
morning
ezüst tag
|
Fussunk vegig a dolgon...
A gep egy Notebook sajat, jol mukodo RS232 porttal.
Eddig minden ment rajta.
Nincs olyan program ami hasznalna a portot.
A beallitasai:
9600 bit/mp
Adat 8 bit, paritas bit nincs, 1 stopbit, atvitelvezerles hardveres.
Ti csinaltatok kokretan 11 verzioju M55-t?
A telefonok Magyarorszagon gyartottak elvileg a matrica szerint. De kulfodre lockoltak.
Nagyon ugy tunik hogy ezt a verziot nem viszik az eddigi free programok.
A Freia M55 javitasa is ugy olvastam 10 verzioig jo.
Otlet?
|
szer. aug. 18, 2004 10:23 |
|
|
Kispósi
gyémánt tag
|
Hát nem tudom. Amikor apply-ra klikkeltél utána megnyomtad a telón a bekpcs gombot röviden amikor a progi kérte? Próbálkozz többször.
Amúgy jól csináltad. etz kell beírni, m55 -t kiválasztani és apply.
Idézet: ;*** Explorer without SIM card*** ;Firmware: M55v11 368BEE: C404 5E05 369204: C404 5E05
|
szer. aug. 18, 2004 8:49 |
|
|
tigris
ezüst tag
|
morning írta: A hardware I/O error was reported while accessing COM1 : loader : open no answer from boot InitBoot.bin.
Mit nem csinalok jol?
Még mindig az a véleményem, hogy nem a freia-val van a gond, hanem géppel vagy kábellel...
|
szer. aug. 18, 2004 7:51 |
|
|
morning
ezüst tag
|
Amit magamtol is megleptem:
Forrasnak: M55 Bootcore bug
Patchnak beirtam a ket sort amit megadtal.
Utana apply.
A hibauzenet:
A hardware I/O error was reported while accessing COM1 : loader : open no answer from boot InitBoot.bin.
Mit nem csinalok jol?
|
kedd aug. 17, 2004 21:36 |
|
|
morning
ezüst tag
|
Huuu, ez jol hangzik.
De kerlek segits nekem kicsit jobban, ugyanis vklayt meg nem hasznaltam.
Lehetne kicsit pontosabban, mit hol jeloljek be?
Ha nem vagyok pofatlan, es nem megyek az agyadra maris. )
|
kedd aug. 17, 2004 21:28 |
|
|
Kispósi
gyémánt tag
|
Na itt a megoldás!
;*** Explorer without SIM card***
;Firmware: M55v11
368BEE: C404 5E05
369204: C404 5E05
Ezt rakd fel a v_klay segítségével. Ezután be tudsz lépni az intézöbe sim nélkül. És az intézöböl el tudod indítani a java alkalmazást
|
kedd aug. 17, 2004 20:51 |
|
|
morning
ezüst tag
|
Nem megy. Nem lehet SIM nelkul elinditani JAVA alkalmazast.
Azon gondolkoztam, hogy ha egy 10 verzioju FUBUt ratoltenek, akkor lehetne nyitni nem?
Lehet Siemensnel ujabb verziora regebbit ratolteni?
Vagy nem csak az SWtol fugg a nyitas?
Normal updaterrel tudum hogy nem lehet lefele, de vklay vagy freia engedne?
Nem megy az hogy megadom a kezdocimet es rarakja az alap fubut es kesz? Freiaval nem tudtam.
Szerintetek?
|
kedd aug. 17, 2004 20:16 |
|
|
Kispósi
gyémánt tag
|
Hát igen. igy egy kicsit nehéz. Ha már be van kapcsolva (ha csak annira is hogy simet kér) akkor már tudsz rá másolni DES -sel (data exchange software) És azt kellene megnézned hogy sim nélkül ha belépsz a menübe el tudod e indítani a java-t. Ha igen akkor indítsd el és patcheld meg a telót. Attól hogy azt megcsinálod még ugyanúgy tudod használni. Aztán jöhet az unlock
|
kedd aug. 17, 2004 19:41 |
|
|
morning
ezüst tag
|
Ja M55.
Logikusan hangzik, csak kerdes, hogy mivel toltsem fel a cuccot, marmint a Javas patchet.
Es ha feltoltom el kell inditani? Mert ha nem tudok belepni a teloba (zarva van) akkor ciki. Nincs olyan kartyam amire zarva van. (kulfoldi)
Koszi elore is.
|
kedd aug. 17, 2004 19:35 |
|
|
Kispósi
gyémánt tag
|
ja hogy neked m55 van! Nem figyeltem...
Na arról a javás dologról már olvastam. A lényeg hogy azt el kell indítani és az megpecseli a bootcore-t. Ezután pedig a beállításoknál patched bootcore -ra kell állítani. Valami ilyesmi. Még utánanézek de ha jól emlékszem ez a megoldás
|
kedd aug. 17, 2004 19:23 |
|
|
morning
ezüst tag
|
Udv Mindenki.
Ugy tunik nem talalok megoldast a problemamra, megegyszer megis leirnam a gondom, hatha:
Siemens M55. 11es verzio. Nem nyitja a Freia az istennek sem.
Minden jol van elvileg beallitva, megsem megy.
A program Prodigy-t keres es nem talal, emiatt a boot folyamat nem megy vegig.
Megoldasok amiket lattam:
1. Egy JAVA alkalmazast kell a telefonra felrakni es akkor megy a nyitas. De mivel? Es hogy inditsam el az alkalmazast a telefonban ha be se tudok lepni?
2. Van egy M55 spec. Freia. Tenyleg van?
Kerem ha valaki tud valami MUKODOKEPES HASZNALHATO megoldast irjon.
Koszonom.
|
kedd aug. 17, 2004 17:47 |
|
|
hangok
vas-tag
|
Kösz a segitseget, de csak netes elérésem van, WAPos nincsen. Vagy valahogy netrol is el lehet erni a wapos dolgokat?
Hangok
|
kedd aug. 17, 2004 13:59 |
|
|
Grass
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 371 Tartózkodási hely: Budapest
|
hangok írta: vagy adjon egy linket, ahonnan letoltheto. Elore is koszi!
Szia,
Wapon (gabesz.try.hu) a midek/mobilos hangok között megtalálod szerintem amiket keresel.
Gabesz
|
kedd aug. 17, 2004 12:14 |
|
|
hangok
vas-tag
|
Sziasztok!
Sikerult nemreg egy olyan S55-ot venni, amibol hianyoztak a gyari csengohangok. Ezek kozul nekem meg a diszkret csorgeshez hasznalhato eredeti Siemens csengohangok hianyoznak a legjobban. Es hat a csengohanggyujtemenyekben nem eppen a diszkret hangok talalhatok. Ha valakinek megvannak, akkor kuldje el legyen szives levelben ( hangok@skizo.hu), vagy adjon egy linket, ahonnan letoltheto. Elore is koszi!
|
kedd aug. 17, 2004 11:38 |
|
|
Kispósi
gyémánt tag
|
morning írta: Amiket kiir:
COMM_SendBoot : boot file is not accepted
Probaltam mindharom Boot Type beallitassal.
Direct unlock, Use Original IMEI.
En sem ertem.
Azt nezegettem a Neten, hogy ez esetleg testpointos lenne? Vagy kellene valami patch?
Nem ertem.
Én a freia 10 -zel nyitottam ki a 20-ast. Voltak gondjaim de végül én arra jötem rá hogy a flexmem növelés zavart be. De mivel neked még nincs pecselve igy szerintem csak beállítási gond lehet.
Szóval teló: s55
sebesség (nekem) 115200 de lehet hogy neked csak 57600 -on lesz jó.
Meg a bootcore bug-ot állítsd be a többihez nem kellett hozzányúlni.
Nem kell patch sem és testpoint sem. freia 10 vagy más progi segítségével próbáld meg
|
kedd aug. 17, 2004 11:10 |
|
|
Sigma
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 246 Tartózkodási hely: Máshol
|
Új S55-öst lehet még valahol venni szerintetek?
Úgy értem, hogy nem apróneten, gsm-ben, hanem pld. az EW-ben vagy egyéb ilyesmi áruházban.
|
kedd aug. 17, 2004 0:35 |
|
|
morning
ezüst tag
|
Amiket kiir:
COMM_SendBoot : boot file is not accepted
Probaltam mindharom Boot Type beallitassal.
Direct unlock, Use Original IMEI.
En sem ertem.
Azt nezegettem a Neten, hogy ez esetleg testpointos lenne?
Vagy kellene valami patch?
Nem ertem.
|
hétf. aug. 16, 2004 22:15 |
|
|
tigris
ezüst tag
|
morning írta: Udv Mindenki!
Meg nem toltottem fel, mert eloszor ki kellene nyitodnia a telonak. Nem tudom mit csinalok rosszul, de a Freia 15 nem nyitja nekem. Probaltam mindharom Boot Typeval, de nem ment. A kabelem lenne rossz?
Attól hogy zárt a tella, még szétflashelheted.
Melyik pontban akad el a freia? Merthogy semmi extra nincs az unlock-ban, ugyanaz mintha vklay-al olvasnád/írnád a tellát.
|
hétf. aug. 16, 2004 21:59 |
|
|
morning
ezüst tag
|
Udv Mindenki!
Tigis kosz a cuccost.
Meg nem toltottem fel, mert eloszor ki kellene nyitodnia a telonak.
Nem tudom mit csinalok rosszul, de a Freia 15 nem nyitja nekem.
Probaltam mindharom Boot Typeval, de nem ment.
A kabelem lenne rossz?
Ezzel a kabellel flasheltem minden Siemenst eddig.
Nem gyari.
Otlet valakinek?
A telo 11 verzio.
Koszi elore is.
|
hétf. aug. 16, 2004 20:27 |
|
|
tigris
ezüst tag
|
blackdog írta: Wazze! Idetojok! A Vklay-ben próbáltam mindig a legkisebb sebességgel csinálni a műveleteket. Ez 57600-as Baud volt. Ezt lehetett kiválasztani. Ezzel sikerült minden 3.ra csatlakoznom. Most hogy manulisan beírtam a 38400-at minden megy elsőre. Ezt miért nem mondtátok? Vagy csak én vagyok olyan vak, hogy ezt nem olvastam? Sorry!
Ha sikerül eljutnod odáig, hogy a fenti 20-as service update-t feltoltad a telóra, akkor csinálhatnál róla egy fubu-t nekem...hogy legyen egy
"szűz" huszasom...megathx!
|
hétf. aug. 16, 2004 20:22 |
|
|
blackdog
arany tag
Csatlakozott: szer. aug. 04, 2004 14:45 Hozzászólások: 111 Tartózkodási hely: Itt/ott (Sopron/Budapest)
|
Wazze! Idetojok!
A Vklay-ben próbáltam mindig a legkisebb sebességgel csinálni a műveleteket. Ez 57600-as Baud volt. Ezt lehetett kiválasztani. Ezzel sikerült minden 3.ra csatlakoznom. Most hogy manulisan beírtam a 38400-at minden megy elsőre. Ezt miért nem mondtátok?
Vagy csak én vagyok olyan vak, hogy ezt nem olvastam? Sorry!
Na azért lenne még egy kérdésem. Néha most is hibázik a progi: a fent említett hibaüzenetek néha (télleg csak néha) előjönnek, de valami újraolvasást ír, aztán tovább is megy. A csík pedig vígan növöget!
Szóval a végeredmény található FUBU ettől még teljesen hibátlan lesz, nem? Nagyon remélem!
|
hétf. aug. 16, 2004 12:14 |
|
|
blackdog
arany tag
Csatlakozott: szer. aug. 04, 2004 14:45 Hozzászólások: 111 Tartózkodási hely: Itt/ott (Sopron/Budapest)
|
Egyszerűen nem értem...
Ha simán indítok egy S55 (Bootcore bug) - Frissítés-t , akkor kb. minden 3-4. próbálkozásra kiírja a telefonom infóit. Ha azonban próbálok Flasher - Read Memory-t, akkor mindig azokat a hibákat adja be. Mi a p..t, lehet máshogy csinálni ezen? Hogy van az, hogy Ti is, ahogy olvasom a fórumon, eleinte mindig szenvedtetek, majd egyszercsak mindnekinek oké a dolog és megy.
Lehet, hogy mindez azért van, mert nekem 91-es a szoftverem?
|
hétf. aug. 16, 2004 11:51 |
|
|
tigris
ezüst tag
|
blackdog írta: Kösz tigris, időközben nem bírtam várni, lelőttem. Egyébként Te vklay-jel mented a flash-t?
VKLay szerintem jó, megbízható és jól müködik... win2003 szerver alatt, házilag gyártott kábellel is ...
|
hétf. aug. 16, 2004 11:31 |
|
|
blackdog
arany tag
|
Kösz tigris, időközben nem bírtam várni, lelőttem.
Egyébként Te vklay-jel mented a flash-t?
|
hétf. aug. 16, 2004 11:15 |
|
|
tigris
ezüst tag
|
blackdog írta: Már 129 percet ír ki és megjelent az első csík. De a hibaüzenetek egyfolytában jönnek. Érdemes egyáltalán folytatnom?
Felejtsd el, valami probléma van... kábel vagy gép vagy beállítás...
|
hétf. aug. 16, 2004 11:06 |
|
|
blackdog
arany tag
|
Már 129 percet ír ki és megjelent az első csík. De a hibaüzenetek egyfolytában jönnek. Érdemes egyáltalán folytatnom?
|
hétf. aug. 16, 2004 10:47 |
|
|
blackdog
arany tag
|
Na közben csinálnám a FUBU mentést..
Ehhez v-klay használok, és úgy ahogy Kispósi írta:
"Aniy hogy V_klay -ben flasher fül, read flash from phone majd ha kész save."
Nekem a V-klay-be Memória olvasása van, de ez gondolom ugyanaz. Szóval elíndul a folyamat: és ilyen hibák vannak:
"Error when receiving data - reading again"
"Fogadott adat CRC hiba - újraolvasás"
Ez a kettő felvátva jelentkezik. Ha lehet hinni a vklaynek akkor még 94 percem ( ) van vissza, ami folyamatosan növekszik( ).
Szóval ez normális? Vagy valamit nem csinálok jól? A Freia-val egyébként megfagyott a dolog. Ill. nem tudom, ott helyesen csináltam, hogy az EEPROM 1-et választottam?
|
hétf. aug. 16, 2004 10:44 |
|
|
blackdog
arany tag
|
Re: SW frissítés
Ez mit jelent???
Valszeg erre gondoltál tigris, nem?
|
hétf. aug. 16, 2004 10:32 |
|
|
blackdog
arany tag
|
tigris írta: ... 3.kell egy 20-as fubu vagy update. pár hozzászólással elörébb beírtam egy patch-et amivel átverheted az update-et, hogy régebbi verziójúnak lássa a telefont és akkor menni fog ha amúgy nem menne. időpontok,stb megmaradnak. ...
Nem találom.
|
hétf. aug. 16, 2004 10:28 |
|
|
tigris
ezüst tag
|
blackdog írta: 1. Ha jól vettem ki, akkor mielött bárminek is nekikezdek célszerű biztonsági okokból egy mentést csinálni. Ez gondolom a Full backup (FUBU) ahogy írtátok. A FUBU lement mindent? Ezért full? A telefonkönyvet is? Időpontokat, stb? 1. igen, lement mindent, és mindenképp csinálj, akár többet is, ha nem vagy benne biztos, hogy mit csinálsz... blackdog írta: 2. A patch-elés lesz a következő dolgom, így kérdésem az, hogy a 91-es verzióhoz jók-e a Bronznál található patch-ek? Ezt már kérdezte tangerine, de nem válaszolt senki rá. 2.nem jó a 20-as patch a 91-es verzióhoz. blackdog írta: 3. Ha nem jók, akkor célszerű visszatennem egy 20-asat. Meglehet-e azt csinálni, hogy visszateszek egy 20-as verziót, de a telefon, sms, időpontok maradnak a telón? (Mivelhogy gondolom csak a firmware-t nem lehet 91-ről 20-ra. Tehát kell egy 20-as FUBU.) 3.kell egy 20-as fubu vagy update. pár hozzászólással elörébb beírtam egy patch-et amivel átverheted az update-et, hogy régebbi verziójúnak lássa a telefont és akkor menni fog ha amúgy nem menne. időpontok,stb megmaradnak. blackdog írta: 4. Ha kell a 20-as, akkor mi a módja annak? Olvastam itt olyanokat, hogy vissza kell írni az IMEI számot meg ilyesmi. Szóval gondolom nem olyan egyszerű egy ilyen művelet.
4.nem kell visszaírni IMEI számot, csak tegyél fel egy 20-as update-et és kész.
|
hétf. aug. 16, 2004 9:37 |
|
|
blackdog
arany tag
|
Köszönöm a válaszokat! Végülis egyik sem segített...
De azért ismét olvasgatva a fórumot, találtam olyat, hogy TÜRELEM. Na ez segített! Szóval télleg türelem kell ehhez a patch-elés FUBU stb.-hez.
Na akkor következő kérdéseim:
1. Ha jól vettem ki, akkor mielött bárminek is nekikezdek célszerű biztonsági okokból egy mentést csinálni. Ez gondolom a Full backup (FUBU) ahogy írtátok. A FUBU lement mindent? Ezért full? A telefonkönyvet is? Időpontokat, stb?
2. A patch-elés lesz a következő dolgom, így kérdésem az, hogy a 91-es verzióhoz jók-e a Bronznál található patch-ek? Ezt már kérdezte tangerine, de nem válaszolt senki rá.
3. Ha nem jók, akkor célszerű visszatennem egy 20-asat. Meglehet-e azt csinálni, hogy visszateszek egy 20-as verziót, de a telefon, sms, időpontok maradnak a telón? (Mivelhogy gondolom csak a firmware-t nem lehet 91-ről 20-ra. Tehát kell egy 20-as FUBU.)
4. Ha kell a 20-as, akkor mi a módja annak? Olvastam itt olyanokat, hogy vissza kell írni az IMEI számot meg ilyesmi. Szóval gondolom nem olyan egyszerű egy ilyen művelet.
|
hétf. aug. 16, 2004 8:51 |
|
|
morning
ezüst tag
|
Tigris!
Koszi a felajanlast az M55 T9 patch.
Irtam Neked mailt, de nem tudom, hogy jo-e a cim:
siemens@euro... stb.
Kuldd mar el legyszives, koszonom.
Morning
|
hétf. aug. 16, 2004 7:26 |
|
|
Vendég
|
Infrával van gondunk. USB-s IL-600-as infrát telepítettünk. PC-ről telefonra megy adat, de telefonról PC-re nem tudunk küldeni semmit. A telefon és másik készülék között megy az adatcsere (SE T68i), az infra és a T68i között is megy oda-vissza. Külön-külön minden jónak tűnik, de együtt mégsem akarnak menni. Ötlet?
|
szomb. aug. 14, 2004 17:04 |
|
|
BemZaks
arany tag
Csatlakozott: kedd jún. 15, 2004 23:45 Hozzászólások: 169 Tartózkodási hely: holittholott
|
makatuhell
Syraly írta: Tokeletesedes utjan jutottunk el a halalba Mar mindenkinek fentvannak a szukseges patchek, a legjobb ikonok, themek, mar nincs mit fejleszteni a telon, jobb nem lehet, a topicot be is lehet zarni )
Úgyis van-e!
Már nincs mit kalapálni rajta..
Ha nagyreményű magyar pöcstársaink pediglen hamarosan teljesen képben lesznek, akkor jöhetnek a saját kérések
Addig pedig türelmesen várunk ,és .
Persze van aki nyaral, meg ilyenek...
Ahoye BZ.
Makatuhell.
|
pén. aug. 13, 2004 14:30 |
|
|