|
Szerző |
Üzenet |
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
T68m írta: én pl. ajánlom a FuSi-t de te amúgy is mindig a széllel szemben végzed a dolgod Idézet: (na, megint offoltam egyet, a fene se figyeli milyen topicba ír! )
épp azzal akartam kezdeni, hogy erre megint rába... de látom rájöttél
én mondjuk ha most kéne venni, akkor vagy egy Dell XPS1330-at vennék, vagy egy HP 6910p-t. de ez nem sokat jelent, másnak mások az igényei...
|
hétf. nov. 12, 2007 13:36 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Londelmor írta: szóval kérdeztél, válaszoltam. nem muszáj megfogadni, de én még nem nagyon találkoztam olyannal, aki FSC-t ajánlott volna, csak olyannl, akinek nincs pénze jobbat venni, vagy nem nézett utána, mielõtt vett.
én pl. ajánlom a FuSi-t, nekem is az van, nagybátyámnak is az van, Bronz et.-nak is az van, nagy megelégedésünkre. (mondjuk a képeje(sicc!) lehetne jobb, ez tény. De ez árfekvés kérdése)
Én az acer-t nem ajánlom, mert az aksija fél év alatt feléig kimúlt, izmosabb programoknál annyira melegszik, hogy lekapcsol. Gyakorlatban ez utóbbi csak a memtestnél jött elő.
Ettől függetlenül az acer-t is jól tudtam használni - értelemszerűen elsődlegesen hálózatos üzemmódban.
(na, megint offoltam egyet, a fene se figyeli milyen topicba ír! )
|
hétf. nov. 12, 2007 12:52 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
én csak azt mondom, amit olvastam. nem azt, hogy minden FSC elromlik, hanem hogy elég sok, és azt, hogy ezt nem kitalálom, hanem hivatalos szervízadat.
amúgy nekem Acerről mondott olyat az egyik ismerősöm, hogy ahol dolgozott, ott asszem 4 gépből 3-nak kinyitáskor a kezében maradt a kijelző...
saját tapasztalat eddig csak egy MSI-vel meg egy Dell-lel van, mindkettővel pozitív. illetve ergonómiában nem (nomeg a Dell-t elkívánom a halál fa...falujába, hogy nem képes egy svideo-t meg egy kártyaolvasót tenni egy ilyen drága gépbe...)
szóval kérdeztél, válaszoltam. nem muszáj megfogadni, de én még nem nagyon találkoztam olyannal, aki FSC-t ajánlott volna, csak olyannl, akinek nincs pénze jobbat venni, vagy nem nézett utána, mielőtt vett.
|
hétf. nov. 12, 2007 11:54 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Londelmor írta: az FSC gépeket nagyon nem szokták ajánlani. hivatalos adat szerint valami 30-40%-uk végzi szervizben leglaább. ...
Érdekes... a családban van már egy amilo 1 éve és semmi gond nincs vele. A 2 órás akkuidő nem gond, nem a menet közbeni használat, hanem a hordozhatóság az egyetlen ok amiért laptopot vesz (asztali gépet elég macerás lenne buszon, vonaton, autóval hetente máshová cipelni).
Egyébként én Dell gépet nem vennék semmi pénzért, hetente kb. öt darabhoz hívom ki a szervízt. Legutóbb például egy egész szállítmány mindjárt hibásan jött meg a gyárból (6 hét várakozás után)... A zsanértörés pedig tipikus dell d600 betegség, eddig >80%-nak eltört 1-2 éven belül.
|
hétf. nov. 12, 2007 11:10 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1598 Tartózkodási hely: Budapest City
|
A Toshiba notimat alig használom. Van úgy, hogy 1 hétig sincs bekapcsolva. 11 hónapos, de az akksija már nagyon hervadt! Meg fogom nézni én is az everest-el.
|
hétf. nov. 12, 2007 7:50 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Londelmor írta: hát, nem tudom mi az igazán rendeltetésszerű használat, de az előző laptopom, amit most a szüleim örököltek, abban folyamtosan benne van az akksi, március óta egyszer se vettem ki, folyamatosan kap áramot ugye. ennek ellenére az everest szerint a "wear level" 1% asszem. sose legyen ennél rosszabb. mondjuk tényleg adhatnának rá több garanciát, de szerintem azért nem oylan könnyű tönkrevágni már manapság egy akksit.
Akkor szerencsés vagy, ilyen tipusú használatra gondoltam valóban. Sokszor volt olyan, hogy még 1 évig se bírta az aksi. Mondjuk elmondás alapján használták így, tehát semmi sem biztos. Én azt szoktam javasolni, töltsék fel az aksit, tegyék el, és használják töltőről. Igaz, ebben az esetben az áramkimaradás ellen sem fog védeni.
|
vas. nov. 11, 2007 17:56 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
hát, nem tudom mi az igazán rendeltetésszerű használat, de az előző laptopom, amit most a szüleim örököltek, abban folyamtosan benne van az akksi, március óta egyszer se vettem ki, folyamatosan kap áramot ugye. ennek ellenére az everest szerint a "wear level" 1% asszem. sose legyen ennél rosszabb.
mondjuk tényleg adhatnának rá több garanciát, de szerintem azért nem oylan könnyű tönkrevágni már manapság egy akksit.
|
vas. nov. 11, 2007 17:42 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Londelmor írta: talán még a legolcsóbb alkatrész egy laptopban az akksi, mert azt még olyan 20-30ezerből kijön.
Az igaz (bár én azért az árszegmens végét feljebb raknám, úgy 40-ig), de talán a legtöbbet cserélt alkatrész is ez. Jó, néha a hűtőventillátor megelőzi. És azért tegyük hozzá, aksi ide, aksi oda, genyóság egy ilyen drága alkatrészre ilyen kevés garit adni. Az igaz, hogy a nem megfelelő használat során szinte nincs az az aksi, amit ne lehetne tönkrevágni.
|
vas. nov. 11, 2007 17:19 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
igen, értem ezt, persze. bocs, félreérthetően írtam. arra akartam csak rámutatni, hogy a gépekre adott garit is tolják felfelé, így gondolom az akksira adottnál is hasonló a helyzet.
bár ez a része nem annyira érdekelt a dolognak soha, talán még a legolcsóbb alkatrész egy laptopban az akksi, mert azt még olyan 20-30ezerből kijön.
amúgy a BenQ-t nem nagyon érdemes nézegetni szerintem, kb olyan mint az LG, meg a Sony: drága, és otthon nincsenek olyan szinten jelen (szerviz, support), hogy megérje kiadni a többletet. errefelé mondjuk van sok, de az más tészta.
a HP jó, csak alsó szegmensben fukarkodnak a garival, ahogy a Lenovo is.
|
vas. nov. 11, 2007 16:33 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
Londelmor írta: hát, most tolják ki a garanciákat. talán már csak az FSC-re, Acerre, meg egyes Toshibákra és nagoyn olcsó Lenovo-kra van 1 év gari. MSI, Asus mind két év, de például a Dell már minden gépre 3-at ad itthon. a Lenovo meg a HP még csak a drágábbakra. persze bővíteni asszem mindet lehet plusz pénzért (kivéve a renew-t), csak utána kell nézni, hogy a vásárlástól számítva mennyi időn belül kell meglépni a bővítést.
én amúgy kicsit több, int egy éve foglalkozom a témával, amióta felvetődött, hoyg laptopom legyen. azóta meg asztali gépek tekintetében maradtam nagyon le...
Én értem ezt, de az aksira mások a garifeltételek. Tehát lehet a gépre pl. 2 év gari, de az aksira csak fél év.
Pl. nézd meg a Benq-eket:
http://www.navitronic.hu/index.php?n=I&FKID=24
Szerk.: Acer, HP szintén 6 hónap gari. MSI, Asus, Toshiba 1 év. Toshibánál a gépre van 4 éves garikiterjesztés is, de nem az aksira.
|
vas. nov. 11, 2007 15:59 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
hát, most tolják ki a garanciákat. talán már csak az FSC-re, Acerre, meg egyes Toshibákra és nagoyn olcsó Lenovo-kra van 1 év gari. MSI, Asus mind két év, de például a Dell már minden gépre 3-at ad itthon. a Lenovo meg a HP még csak a drágábbakra. persze bővíteni asszem mindet lehet plusz pénzért (kivéve a renew-t), csak utána kell nézni, hogy a vásárlástól számítva mennyi időn belül kell meglépni a bővítést.
én amúgy kicsit több, int egy éve foglalkozom a témával, amióta felvetődött, hoyg laptopom legyen. azóta meg asztali gépek tekintetében maradtam nagyon le...
|
vas. nov. 11, 2007 15:46 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
Londelmor írta: elvileg minden gyártónál így kell legyen. asszem még talán a renew HP-kra is (bár ez nem biztos, és most lusta vagyok utánanézni )
Lehet, asszem talán 1 éve foglalkoztam a dologgal, akkor még csak a készülékekre volt (minimum) 1 év a gari, de az aksikra csak fél év volt a standard. Ott volt a garlevelek alján, apróbetűs részben.
|
vas. nov. 11, 2007 15:30 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
elvileg minden gyártónál így kell legyen. asszem még talán a renew HP-kra is (bár ez nem biztos, és most lusta vagyok utánanézni )
|
vas. nov. 11, 2007 15:23 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
Nálam Asuséknál jó pont, hogy a gari az aksira 1 év. Nem tudom, hogy van ez most a többi gyártónál.
|
vas. nov. 11, 2007 15:19 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
simico írta: Amilo Pa2548 laptopja van esetleg valakinek? Haverom ezt nézte ki magának. A leírás alapján jónak tűnik és más gépekhez mérten olcsó is (ezért is merült fel, hogy esetleg valami mégsem stimmelne a géppel).
az FSC gépeket nagyon nem szokták ajánlani. hivatalos adat szerint valami 30-40%-uk végzi szervizben leglaább. emellé még ha nem is menne úgy tönkre (mármint ha nem kerül használhatatlan állapotba), akkor is hagy maga után kívánni valókat: tervezésre nem a legjobb, tehát melegszik nagyon, hiába megy a ventije, nem tudja lehűteni a cpu-t (és esetleg gpu-t), ezért mivel átmelegszik a gép, a csuklótámaszon is lehet bőven érezni, hogy dolgozik (meleg lesz, vagy akár forró, bár ez utóbbit inkább Acerekről írták). aztán hamar szét fog kopni valószínű, mert nem anyagában színezett múanyagból van. kritikus pont lehet még a kijelző zsanérja, itt szoktak szívesen repedni/eltörni a hasonló csodák.
ezek nem kifejezetten erre a típusra, hanem az egész Amilo szériára vonatkoznak. ha van más lehetőség, akkor inább célszerű kerülni az FSC gépeket, és inkább a Dell, Lenovo vagy HP (esetleg akár renew) háza táján nézelődni, vagy ha ott nem találtok megfelelőt (és/vagy túl drága), akkor Asus, MSI (az MSI szervize állítólag nem valami jó, de maguk a gépek nem rosszak, valamint most bővült ki az itthoni hivatalos szervizek listája) vagy Toshiba.
(nekem most Dell van ugyan, de előtte MSI volt, és meg voltam vele elégedve, jelenleg a szüleim használják asztali gép helyett.)
|
vas. nov. 11, 2007 15:13 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
simico írta: Amilo Pa2548 laptopja van esetleg valakinek? Haverom ezt nézte ki magának. A leírás alapján jónak tűnik és más gépekhez mérten olcsó is (ezért is merült fel, hogy esetleg valami mégsem stimmelne a géppel).
Régebben azt hallottam a FSC-kről, hogy nagyon kicentizik az aksijukat, és hamar tönkremegy, nem tudom, mi az igazság. Most nem tudom, mi a helyzet e téren. Egyébként az aksira valószínúleg csak 6 hónap a gari, erre érdemes odafigyelni.
Szerk.: A hivatalos kézikönyv szerint 2 órát üzemel aksiról, használatfüggően. Kevésnek tűnik. Meg még nekem picit a bt hiányzik ezért a pénzért, de az az én bajom.
|
vas. nov. 11, 2007 14:52 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Amilo Pa2548 laptopja van esetleg valakinek? Haverom ezt nézte ki magának. A leírás alapján jónak tűnik és más gépekhez mérten olcsó is (ezért is merült fel, hogy esetleg valami mégsem stimmelne a géppel).
|
vas. nov. 11, 2007 14:41 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
Rozso írta: bithumen szervert lefoglalták Hogy nézem ma így a barátok köztöt Frankfurtból?
Szia Rozso!
Milyen az élet odakint??
http://asva.info (az Választ az oldal alsó régiójában keresgéld...)
Valamint:
http://blog.feree.hu/
http://lefoglalas.truesms.eu/
http://webisztan.blog.hu/2007/11/
Jól elvan mindenki...
|
pén. nov. 09, 2007 10:19 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Rozso írta: bithumen szervert lefoglalták Hogy nézem ma így a barátok köztöt Frankfurtból? És szinte az összes többi szolidarít velük, lapítanak, mint sz.ar a fűben...
|
pén. nov. 09, 2007 3:14 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
bithumen szervert lefoglalták
Hogy nézem ma így a barátok köztöt Frankfurtból?
|
csüt. nov. 08, 2007 21:57 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Londelmor írta: dehogynem! a warezlink.eu-n is phpBB van, és ott be lehetett állíani (vagy ott az újabb verzió?)
Gondolom raktak fel hozzá kiegészítőként ilyet, de az alap motor tudtommal nem támogatja...
|
szer. nov. 07, 2007 16:13 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
Trabi TM írta: Sehogy, ez a forummotor nem támogatja... Minden belépésnél be kell állítsad.
dehogynem! a warezlink.eu-n is phpBB van, és ott be lehetett állíani (vagy ott az újabb verzió?)
McLaca: igen, ugyanis így az van, hogy ha a hsz-ek száma elér iaz xxx50-et, vagy xxx00-t, akkor ott oldalt tör. hiába csak a xxx49-től akarnám olvasni, akkor is lapozni kell. nekem úgy kényelmesebb. meg mostanság amúgy is kevés az olyan hosszú hsz, ami ne férne bele egy képernyőnyi méretbe, még akár wide-on is...
|
szer. nov. 07, 2007 2:33 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Londelmor írta: hol tudom beállíani, hogy az új hozzászólások kerüljenek felülre? a profilnál nincs, az egyes topicokban van ugyan, de nem jegyzi meg (még az adott topicra sem). Szeretsz kétszer görgetni?
Üdv!
|
kedd nov. 06, 2007 23:35 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
Ez már megint valami hihetetlenül BRUTÁLIS hír!! Hogy ez a Laci gyerek még nem unja... na, de hogy még a főnőkei sem!
|
kedd nov. 06, 2007 20:59 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Londelmor írta: hol tudom beállíani, hogy az új hozzászólások kerüljenek felülre? a profilnál nincs, az egyes topicokban van ugyan, de nem jegyzi meg (még az adott topicra sem).
Sehogy, ez a forummotor nem támogatja...
Minden belépésnél be kell állítsad.
|
kedd nov. 06, 2007 17:04 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
hol tudom beállíani, hogy az új hozzászólások kerüljenek felülre? a profilnál nincs, az egyes topicokban van ugyan, de nem jegyzi meg (még az adott topicra sem).
|
kedd nov. 06, 2007 9:46 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
bzsoltjoe írta: pampika írta: Alapvetően 12345 szokott lenni, de ha kéznél van a könyvecskéje, abban is benne van konkrétan. Ha meg el lett állítva, lehet, csak box segítségével lehet kiütni. Koszike,mi az a ''box'' szoftverfrissites? Nézd, szerintem olvasgass sokat.
|
kedd nov. 06, 2007 2:52 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
A 'szoftverfrissítés' kategória hogy került ide??
Egy box-szal szoftverezés nélkül resetelhető/szerkeszthető a biztikód.
|
hétf. nov. 05, 2007 21:12 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Az egy eszköz, amit számítógépre lehet kötni és azon keresztül szervizelni a telefonokat. Egy telefonért drága megvenni (40-50 körül indul), de ha kicsit szétnézel a fórumon, vannak emberek akik tudnak segíteni ilyen témában, baráti áron
|
hétf. nov. 05, 2007 20:15 |
|
|
bzsoltjoe
vas-tag
|
pampika írta: Alapvetően 12345 szokott lenni, de ha kéznél van a könyvecskéje, abban is benne van konkrétan. Ha meg el lett állítva, lehet, csak box segítségével lehet kiütni.
Koszike,mi az a ''box'' szoftverfrissites?
|
hétf. nov. 05, 2007 19:58 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Alapvetően 12345 szokott lenni, de ha kéznél van a könyvecskéje, abban is benne van konkrétan. Ha meg el lett állítva, lehet, csak box segítségével lehet kiütni.
|
hétf. nov. 05, 2007 19:54 |
|
|
bzsoltjoe
vas-tag
|
Sziasztok egy kis segitseget kerek.Nokia 6230i mobilhoz tud-e valaki bisztonsagi kodot,gyari beall. viszaalllitasa miatt???
|
hétf. nov. 05, 2007 19:39 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1598 Tartózkodási hely: Budapest City
|
Czumy írta: simico írta: Én csak hétfőnként borotválkozom (...) és nem vagyok hajlandó állandóan kínozni magam a sima arcért. Remek akkor már ketten vagyunk.
Akkor én mit mondjak? Lsd. avatar!
A látszat néha csal!
|
hétf. nov. 05, 2007 11:50 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
|
simico írta: Én csak hétfőnként borotválkozom (...) és nem vagyok hajlandó állandóan kínozni magam a sima arcért.
Remek akkor már ketten vagyunk.
|
vas. nov. 04, 2007 18:41 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
Én csak hétfőnként borotválkozom, hamarabb "megromlik" a borotvahab/zselé a flakonban mint elfogyna Túl erős a szőrzetem és nem vagyok hajlandó állandóan kínozni magam a sima arcért.
A villanyborotvával nekem az a bajom, hogy nem lehet kipróbálni. Meg kell venni 10-20-30 ezerért aztán bízni abban, hogy jó és kényelmes lesz és az arcbőröd is elviseli. Mert ha nem, akkor kidobott pénz...
|
vas. nov. 04, 2007 17:28 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
nn írta: tudnátok nekem frankó villanyborotvát ajánlani? köszi Szakáll és az arcbőr függvénye, melyik lesz jó.
Nekem nem túl erős a szakállam, és általában másodnaponta borotválkozom, nekem az ideális a Philishave 3 körkéses megoldása (HQ 8870). 4 éve használom, most kezdi igényelni a késcserét.
Üdv!
|
vas. nov. 04, 2007 16:04 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
|
vas. nov. 04, 2007 13:31 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
nn írta: tudnátok nekem frankó villanyborotvát ajánlani? köszi
Én évek óta Braunt használok, olyan 3 fejeset. Teljesen elégedett vagyok vele, olyan 12k körül van az új ára.
|
vas. nov. 04, 2007 13:25 |
|
|
nn
arany tag
|
tudnátok nekem frankó villanyborotvát ajánlani? köszi
|
vas. nov. 04, 2007 13:09 |
|
|
Punto83
platina tag
|
Információtechnológiáról nincs véletlenül valakinek 4-5 oldalas anyaga?
|
pén. nov. 02, 2007 15:46 |
|
|
Macika
Moderátor
|
simico írta: Szigorúan csak általánosságban válaszolva: mindenhol léteznek munkaverziók, tesztverziók, stb. Aki szoftverfejlesztő, az érti. És ilyen dolgok néha kikerülhetnek, ahogy zárt körben kiadott demók/munkapéldányok/stb is ki szoktak kerülni és elterjedni a neten. Ezt van ahol "büntetik" (például kizárják az illetőt a további demó/teszt/stb körből), van ahol nem (különböző okok miatt). Jajj, de nem akarod érteni!!!!
Akkor konkrétabb leszek!
Kérlek magyarázd el nekem, hogy hogyan kerülhetett VOLNA ki olyan 'munkaverzió', amiben NEM voltak kijavítva a korábban már kijavított hibák, DE a völgyhíd viszont hibátlanul benne van???
Érted mit nem értek???
|
pén. nov. 02, 2007 2:01 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
Macika írta: Ezek szerint valakik bele tudnak rajzolni a térkép adatállományába a Top-Map Kft-n kívül is? Nem hiszem. Legalábbis Gipsz "Krekker" Jóska otthon szerintem nem (bár crack/hack témában sose voltam jó). Macika írta: Mert ugye ha korábbi - mára kijavított - hibák szerepelnek benne ÉS a völgyhíd is, akkor csak így tudom logikailag elképzelni, hogy valahogyan kikerült a térkép és 'HÁZILAG' lett belerakva a völgyhíd és az M3 új szakasza.
Szigorúan csak általánosságban válaszolva: mindenhol léteznek munkaverziók, tesztverziók, stb. Aki szoftverfejlesztő, az érti. És ilyen dolgok néha kikerülhetnek, ahogy zárt körben kiadott demók/munkapéldányok/stb is ki szoktak kerülni és elterjedni a neten. Ezt van ahol "büntetik" (például kizárják az illetőt a további demó/teszt/stb körből), van ahol nem (különböző okok miatt).
|
szer. okt. 31, 2007 15:58 |
|
|
Macika
Moderátor
|
simico írta: Kikerült és elterjedt egy olyan térkép ami tele van korábban már javított hibákkal, illetve egy általános hibával/pontatlansággal ami az egész navigációt érinti. Ha például a "fordulj jobbra" nem a megfelelő helyen/időben jelződik (hanem elcsúszva), akkor az nem a véletlen műve Ezek szerint valakik bele tudnak rajzolni a térkép adatállományába a Top-Map Kft-n kívül is?
Mert ugye ha korábbi - mára kijavított - hibák szerepelnek benne ÉS a völgyhíd is, akkor csak így tudom logikailag elképzelni, hogy valahogyan kikerült a térkép és 'HÁZILAG' lett belerakva a völgyhíd és az M3 új szakasza.
Azt már kipróbáltam aug. végén, hogy a völgyhíd jól van benne. A kanyarodás jelzésével pedig nem volt gondom eddig.
|
szer. okt. 31, 2007 14:47 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
Macika írta: Nem tudom, mennyire figyeltél úgy május körül, de úgy történt, hogy egy mobilportálon elkezdtem teszteket írni, mit tesz Isten, PDA/PNA vonalon. Csak a bookmark-olt fórumokat és portálokat nézem, azokon nem láttalak. Bár egyébként sem emlékeznék rá és ez csak egyre rosszabb lesz... Macika írta: Nem válaszoltál viszont véletlenül a térképes kérdésemre. Melyben az aug. 15-i verziójú hu térképet firtattam.
Kikerült és elterjedt egy olyan térkép ami tele van korábban már javított hibákkal, illetve egy általános hibával/pontatlansággal ami az egész navigációt érinti. Ha például a "fordulj jobbra" nem a megfelelő helyen/időben jelződik (hanem elcsúszva), akkor az nem a véletlen műve
Én egyébként nem a völgyhíd meg az új m3 szakasz miatt várnám az új térképet, azok hiánya nem olyan nagy gond számomra (így is eltaláltam az Őrségbe és a Nyírségbe is ).
|
szer. okt. 31, 2007 10:41 |
|
|
Macika
Moderátor
|
simico írta: Macika írta: Ez mennyiben tartozik a témához? Gondolom nem ellenőrizni akarod, hogy felismerem-e a µSD kártyát. Csak kíváncsi voltam. Meg utána tudtam volna nézni, hogy az adott készüléket meg tudtad-e volna venni igo-val együtt (mert készülékkel együtt oem verzióban van mikro sd változat), ráadásul a meglévő legális normál sd beszámításával. Esetleg még "csak úgy" az egykori képzelt jó viszonyra tekintettel tudtam volna szerezni utólag mikro sd változatot... bár ezt igazából te is meg tudnád tenni egy kis erőfeszítéssel. De látom te inkább más dolgon, úgy is mondhatnám nem a lényegen lovagolsz, legalábbis nem azon amit én lényegnek tartottam a hozzászólásaimban, így inkább ejtem a témát. Nem tudom, mennyire figyeltél úgy május körül, de úgy történt, hogy egy mobilportálon elkezdtem teszteket írni, mit tesz Isten, PDA/PNA vonalon.
Ennek megfelelően hetente másik készülék van nálam (a sajátom egyébként egy Acer N311, az nagy SDkártyás ezért írtam hogy közömbös).
Kénytelen vagyok a jogtiszta verzióm birtokában warezzel tesztelni azoknál, amelyek nem mini vagy normál SD-vel működnek.
Igaz, nem az iGO-t tesztelem, hanem a készülékeket, de navigációra nem nagyon találtak még ki jobb szoftvert. Szerintem.
Amennyiben valóban tudnál segíteni, hogy a jogtiszta programomat minimális költséggel microSD-re áttegyék úgy, hogy jogtiszta maradjon, nagyon hálás lennék.
Annyira nem megnyugtató ez a helyzet, ráadásul ahogy öregszem, úgy válok egyre jobban szabálytisztelővé. Ráadásul ezzel a programmal tényleg nagyon elégedett vagyok.
Nem válaszoltál viszont véletlenül a térképes kérdésemre. Melyben az aug. 15-i verziójú hu térképet firtattam.
|
kedd okt. 30, 2007 22:16 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
Macika írta: Ez mennyiben tartozik a témához? Gondolom nem ellenőrizni akarod, hogy felismerem-e a µSD kártyát.
Csak kíváncsi voltam. Meg utána tudtam volna nézni, hogy az adott készüléket meg tudtad-e volna venni igo-val együtt (mert készülékkel együtt oem verzióban van mikro sd változat), ráadásul a meglévő legális normál sd beszámításával. Esetleg még "csak úgy" az egykori képzelt jó viszonyra tekintettel tudtam volna szerezni utólag mikro sd változatot... bár ezt igazából te is meg tudnád tenni egy kis erőfeszítéssel.
De látom te inkább más dolgon, úgy is mondhatnám nem a lényegen lovagolsz, legalábbis nem azon amit én lényegnek tartottam a hozzászólásaimban, így inkább ejtem a témát.
|
kedd okt. 30, 2007 20:51 |
|
|
Macika
Moderátor
|
simico írta: Milyen készüléked van? Ez mennyiben tartozik a témához? Gondolom nem ellenőrizni akarod, hogy felismerem-e a µSD kártyát. Tök mindegy, milyen a készülék. Legálisan vásárolt a készülék és legálisan vásárolt a szoftver. simico írta: A warezen terjengő hibás térképre gondolsz? Egyébként megvan annak a (főleg marketing) oka, de ebben én nem vagyok illetékes, te sem gondolhatod komolyan, hogy ilyen kérdésekre itt bárkitől választ kapsz. De ha megnyugtat, legális felhasználóként ez engem is ugyanúgy zavar (bár ettől függetlenül sem használok warez verziót/térképet). Nem gondoltam, hogy választ kapok, csak annyira vehemensen védted (szerintem szükségtelenül) a céget, hogy gondoltam, hátha mégis mondasz valamit.
Hibás a térkép? Nocsak? Sőt, nem is a Top-Map Kft készítette? A Hackerek újabban térképszerkesztéssel is foglalkoznak?
|
kedd okt. 30, 2007 19:29 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
gyurxi551 írta: Attól félek ha kiépül akkor drágább is lesz. Vagy? Szerintem nem lesz drágább. A lényeg, hogy a korlátokat magasan hagyják, és ráengednek mindenkit a vonalra, "jut, amennyi jut" alapon. Viszont mivel ott is van garantált sávszélesség, úgy méretezik a hálót, hogy ha mindenki egyszerre tölt le, akkor a garantált sávszél adódjon ki. Viszont mivel ez soha nem fog előfordulni, ezért mindig tudsz a garantált felett is tölteni.
Üdv!
|
kedd okt. 30, 2007 17:06 |
|
|
gyurxi551
platina tag
Csatlakozott: pén. jún. 18, 2004 13:42 Hozzászólások: 703 Tartózkodási hely: Székesfehérvár, BP
|
Köszi.
A további kiépítési irány az bizonytalan. Pedig ez nagyon király lenne. Valamint az isite.hu -ra a jövőben semmit sem adok, mert ez a digikábel-es szolgáltató fent sincs!!!! Így valszeg minden "értelmes" szolgáltató kimarad onnan.
|
kedd okt. 30, 2007 13:48 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
gyurxi551 írta: Attól félek ha kiépül akkor drágább is lesz. Vagy?
XV. kerületben elég jól kiépült már és nem drágább. Szerintem nem is lesz az, vannak kisebb helyi szolgáltatók is akik szintén saját hálózatot építenek, húznak be a lakótelepeken és hasonló díjaik vannak.
Igazából ezt az olcsó "LAN internet" dolgot főleg a paneles részeken csinálják. Bemegy az optikai kábel a panelbe és ott két emeleten (harmadik és hetedik, ha jól emlékszem) van egy-egy switch amiből sima utp kábel megy a lakásokba. Nincs kábelmodem, az átadási pont egy sima rj-45 csati amibe bedugod a géped vagy a router-ed
Ja és a legjobb: nincs hűség! Az ászf szerint csak egy kezdeti 6 hónapos időszak van amikor nem mondhatod fel a szerződést, de egyébként nincs 1-2 éves hűség meg ilyen szivatások.
A kábeltévének pedig külön koax van behúzva, ha valaki azt is tőlük szeretné igénybe venni (megjegyzem a közepes csomagjukban több adó (ráadásul normálisabb adók, mint például discovery) van olcsóbban, mint a trékábel közepes csomagjában).
|
kedd okt. 30, 2007 12:45 |
|
|