|
Szerző |
Üzenet |
gyurxi551
platina tag
Csatlakozott: pén. jún. 18, 2004 13:42 Hozzászólások: 703 Tartózkodási hely: Székesfehérvár, BP
|
McLaca írta: Nem is érdemes. Nem igazán alkalmas torrentezésre a nagy számú kapcsolatok miatt. Digi net: http://www.digikabel.hu/Internet.htmlJó hír: van a XIII. kerületben is! Rossz hír: ott sem mindenhol, de az oldalon van utcalista. Üdv!
Sajnos nem nyert, még elég kevés utcában vannak ott a XIII-kerben. Ez ilyen árakkal tényleg messiás kategória. Azért meg fogom érdeklődni, hogy az én utcám felé vajon tervezik-e a bővítést és ha igen mikor. Egyelőre nem vették fel a tel-t. Attól félek ha kiépül akkor drágább is lesz. Vagy?
|
kedd okt. 30, 2007 12:05 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1598 Tartózkodási hely: Budapest City
|
gyurxi551 írta: @thomas77: chello az 2 év hűséggel lenne csak jó, nekem sem épp az álmom. Helyette mit használsz?
Pannon 5GB!
|
hétf. okt. 29, 2007 21:18 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Bizony nem mindegy! Úgy várom őket, mint a messiást... (Nekem 7800 a 4M/256k.)
Üdv!
|
hétf. okt. 29, 2007 19:32 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
McLaca írta: Digis net nincs arrafelé? (10Mbit szinkron(!!!) net bruttó 2500-ért...) Üdv!
Én pont most szerződtem velük. Azért nem mindegy, hogy 10/10 Mbit (garantált 1/1 Mbit) 2500 forintért vagy 4Mbit/256kbit (garantált 256/128kbit ) 9500 forintért
|
hétf. okt. 29, 2007 16:43 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Nem is érdemes. Nem igazán alkalmas torrentezésre a nagy számú kapcsolatok miatt.
Digi net: http://www.digikabel.hu/Internet.html
Jó hír: van a XIII. kerületben is! Rossz hír: ott sem mindenhol, de az oldalon van utcalista.
Üdv!
|
hétf. okt. 29, 2007 16:33 |
|
|
gyurxi551
platina tag
Csatlakozott: pén. jún. 18, 2004 13:42 Hozzászólások: 703 Tartózkodási hely: Székesfehérvár, BP
|
McLaca írta: Digis net nincs arrafelé? (10Mbit szinkron(!!!) net bruttó 2500-ért...)
Üdv!
Milyen/melyik szolgáltatónál lehetne ezt megérdeklődni? Mert amúgy foggalmam sincs.
Még a Vodkafon 3G-jén gondolodtam 5000ért, mobilis ráadásul, de ott az oldalukon a FAQ-ban benne van hogy 'nem, nem lehet torrentezni vele'.
|
hétf. okt. 29, 2007 15:27 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1598 Tartózkodási hely: Budapest City
|
Ezt a cikket én is olvastam, de az "Általános Szerződési Feltételekben" nem találom az erre vonatkozó részt.
|
hétf. okt. 29, 2007 15:20 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Jómultkorában jártam valamelyik közeli chellos WLAN routerben (nem tudom, kié ), és kipróbáltam. 5MB-es chello votl az előfizetés speedtest szerint, de torrenten nem ment 20kB fölé a feltöltés (este 9 körül), és a letöltés sem 100kB fölé.
A felfelé bruttó 256-os ADSL-em 26kB-ra képes minden időben, az említett, chellon 100kB-ot tudó torrent pedig ADSL-en 340-nel jött.
Szóval korlátoznak sajnos.
Digis net nincs arrafelé? (10Mbit szinkron(!!!) net bruttó 2500-ért...)
Üdv!
|
hétf. okt. 29, 2007 15:02 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
|
hétf. okt. 29, 2007 12:59 |
|
|
gyurxi551
platina tag
|
Köszi, ezeket jó tudni!
Ez a korlátozás konkrétan engem nem érintene nagyon, mert a gép mehet eset is meg egész nap is. Sőt leginkább este hagynám ott, mert akkor ezek szerint 00 után gyorsabb + éjjeli áram az olcsóbb.
@thomas77: chello az 2 év hűséggel lenne csak jó, nekem sem épp az álmom. Helyette mit használsz? A bibi, hogy trékom minimál telefon előfizuval nem megy az ADSL úgy tudom, felező díjcsomag is 3000ft + valamilyen olcsóbb net 3000ft, szal ADSL megint min. 6000 körül lenne.
|
hétf. okt. 29, 2007 12:33 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
pampika írta: Sajnos a chello-torrent téma már aktuális
Ezt valahol be is jelentették, hogy ettől meg ettől az időponttól, ennyivel meg ennyivel elkezdik korlátozni az ilyen irányú sebességet?
Csak azért, mert van egy ismerősöm, aki panaszkodott a sebességre ftp esetén (prof. csomaggal). Egy másik, aki sokat torrentezik pedig egy árva szóval sem mondta (extreme csomaggal).
Hivatalosan akkor hogy van ez?
|
hétf. okt. 29, 2007 12:09 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Macika írta: Miért KÉNYSZERÜLÖK arra, hogy a megvásárolt jogtiszta verzióm helyett a warezt használjam a csak µSD-t fogadni képes készülékben??? Milyen készüléked van? Idézet: A másik kérdésem, hogy miért nem tudok LEGÁLIS módon hozzájutni a jogtiszta szoftveremhez a 2007. aug 15-i, már a völgyhidat is tartalmazó térképhez?
A warezen terjengő hibás térképre gondolsz?
Egyébként megvan annak a (főleg marketing) oka, de ebben én nem vagyok illetékes, te sem gondolhatod komolyan, hogy ilyen kérdésekre itt bárkitől választ kapsz. De ha megnyugtat, legális felhasználóként ez engem is ugyanúgy zavar (bár ettől függetlenül sem használok warez verziót/térképet).
|
hétf. okt. 29, 2007 12:03 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Sajnos a chello-torrent téma már aktuális
Szóval a chello korlátozza a p2p alkalmazásokat dél után, ha jól tudom dél-2 óra körül kezdik és éjfélig tart. A mese az, hogy ezen időszakban prioritást kap minden más (voip, böngészés, netes videók, etc), mivel a nép ezt használja főleg és így a "kis számú" töltögető ne fogja aránytalanul a sávszélt
Ez a gyakorlatban is megmutatkozik, nálunk is az 5 megás net van (Szolnokon, de sztem ez országosan is érvényes) és délután a letöltés tényleg lemegy ~100-120k környékére. Éjszaka meg magához tér és átlagban 500-560k környékén mozog. Egy kivétel van: ha valaki nem sima seeder, hanem szerverről tud seedelni, akkor azt a chello másképp érzékeli és tőle napközben is tudsz max sebességen tölteni
|
hétf. okt. 29, 2007 11:20 |
|
|
Atos
arany tag
|
Shin, Pampika!
Köszi a véleményket, most már elolvastam a linket.
Sajnos céges flottában vagyok, azt nem tudom elhordozni, újabb előfizetést meg nem akarok. Egyébként jó dolognak tűnik, ha tényleg "csak" ennyiről van szó
Sajnos manapság már annyi link, átverős, lehúzós dolog van, hogy óvatossá, kételkedővé válik az ember
|
hétf. okt. 29, 2007 11:12 |
|
|
Bibby
platina tag
|
Sziasztook!
Körülbelül kétezer éve nem jártam itt, mi újság van a fórumon? Lemaradtam valami lényeges momentumról? Azt látom hogy az offtopic még mindig nem pörög úgy mint régen...
|
hétf. okt. 29, 2007 10:31 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
gyurxi551 írta: Üdv!
Szeretném megkérdezni, hogy XIII.kerületben szeretnék netre előfizetni. Valszeg Chello lesz sajna az egyetlen megoldás, mert csupasz ADSL tkp nincs a XIII.-kerben. Legalábbis az iSite alapján... A kérdésem az lenne, hogy mivel torrentezni is akarok érdemes 5Mbit-est venni vagy elég az 1Mbit? Tehát az 5Mbit torrenten jelenethet min 3x-os sebesség növekedést egy jó health-el rendelkező csomagnál? Mik a tapasztalatok? köszi szépen
Én is a XIII. kerületben lakom. Volt Chello-m, és sok ismerősnek van most is. Nagyon stabil, általában mindig hozza a maximumot. Tehát az 5 gigás 5x lesz gyorsabb lefelé! Most a forgalom korlátozás is korrekt. 250GB/hó 750GB/3hó. Egyelőre a torrent adatforgalom sebességét sem korlátozzák, de ez kilátásban van.
Én a hűség miatt nem használom!
|
hétf. okt. 29, 2007 9:48 |
|
|
gyurxi551
platina tag
|
Üdv!
Szeretném megkérdezni, hogy XIII.kerületben szeretnék netre előfizetni. Valszeg Chello lesz sajna az egyetlen megoldás, mert csupasz ADSL tkp nincs a XIII.-kerben. Legalábbis az iSite alapján...
A kérdésem az lenne, hogy mivel torrentezni is akarok érdemes 5Mbit-est venni vagy elég az 1Mbit? Tehát az 5Mbit torrenten jelenethet min 3x-os sebesség növekedést egy jó health-el rendelkező csomagnál?
Mik a tapasztalatok?
köszi szépen
|
hétf. okt. 29, 2007 8:56 |
|
|
shin
vas-tag
|
Flotta
Kedves Atos
Azért írtam be a másik szobába is mert gondoltam hasonló a két szoba témája és hidd el nincs benne semmi bűzlő dolog mint ahogy írtam.
pampika válasza teljesen lefedi a valóságot, de az 1000-esre tudsz ekdvezményt szerezni, például ha belép a haverod,kedvesed a flottába akkor ugyebár ingyen beszéltek és Neked jár -100Ft utánuk. Ennyi a nagy ámítás.
Nem olcsóbb,de én így is elköltötem a kártyás telómra havi 3000-et így 3400nem sokkal több és sokkal többet beszélhetek.
Ja és pampika gondolkodásmódját ajánlom mindenkinek
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára shin hétf. okt. 29, 2007 10:58-kor.
|
hétf. okt. 29, 2007 8:32 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Nos, ha ilyen jól ismered őket, akkor mondd meg, miért nicns módom a legális példányomat legális úton átmásoltatni µSD-re???
Miért KÉNYSZERÜLÖK arra, hogy a megvásárolt jogtiszta verzióm helyett a warezt használjam a csak µSD-t fogadni képes készülékben???
A másik kérdésem, hogy miért nem tudok LEGÁLIS módon hozzájutni a jogtiszta szoftveremhez a 2007. aug 15-i, már a völgyhidat is tartalmazó térképhez?
|
hétf. okt. 29, 2007 0:16 |
|
|
Atos
arany tag
|
Re: Flotta díjcsomag! Nagyon kedvező díjszabás!
Na, nekem már a kedves vastag írása is messziről bűzlik (pláne, hogy a mobil-iroda-ba is beírta ugyanezt). Meg se nézem, de majd valaki beírhatná, hogy tényleg egy újabb beetetés, vagy érdemes elolvasni!
|
vas. okt. 28, 2007 23:39 |
|
|
shin
vas-tag
|
Flotta díjcsomag! Nagyon kedvező díjszabás!
Üdv!
Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy nagyon kedvező telefonos díjcsomagot, a linkre kattintva megnézheted, szerintem egyszer mindenképp megéri elolvasni. Amikor először olvastam a plakátot Nekem is gyanús volt a sok pozitívum, de utánajártam és nincs benne semmi ámítás, már Én és családom is ebben a díjcsomagban vagyunk és csak ajánlani tudom!
Ha még lenne kérdésed a díjcsomaggal kapcsolatban vagy érdekel, írj!
Köszi a türelmed!
--> http://www.ikon.inf.elte.hu/~morocz/Hen.doc <--
Üdv: Ádám
|
vas. okt. 28, 2007 21:37 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
Macika írta: A friss térképek egyébként a regisztrált felhasználóknak ingyen letölthetők, ... Magát a kezelőprogramot kell megfizetni, nem a térképet. Regisztrálni viszont csak a kártyatokon levő azonosítóval lehet (és azzal is csak egyszer). Klónnal nem tudsz regisztrálni, ahhoz készülék gyártójától kell beszerezned a frissítést. Egyébként a térképek formátumában is volt már változás (amit értelemszerűen a szoftver frissítése nélkül nem lehetett használni). A térképet is ugyanúgy meg kell fizetni mint a szoftvert, csak eddig mindkettő "ingyenesen" frissült. Idézet: De mintha nem lenne rutinod a témában, mert ha lenne, akkor tudnád, hogy a jogtiszta program nem megy warezolt térképekkel, zároltnak írja őket.
Van rutinom, elég közelről ismerem a terméket és a készítőit is Egyébként lehet kavargatni a térképekkel és a legális/nem legális szoftvereket ha ért hozzá az ember, csak nem érdemes (mert egy csomó izgalmas hiba elő fog jönni). A warezen meg egyébként is együtt van a szoftver és a térkép. És hány ember csodálkozik amikor (az esetleg legális térkép nélkül, üresen vásárolt) pna-ján a (legális vagy szintén warez) sd-s (pda-khoz készült) igo-t akarja frissíteni... aztán megy értetlenkedni meg sírni a fórumokra, hogy miért nem megy vagy miért működik furán
Egyébként tőlem aztán mindenki azzal szopatja magát amivel akarja... ha valakinek több százezres/milliós kocsi megvételére és havi fenttartására telik, de furcsa mód 10-20 ezer forintot akar megspórolni egy biztos, bevált, megbízható, legális megoldáson és inkább vesz mindenféle útszéli szürke vagy fekete gagyerákot, hát tegye. Ja, bár lehet, hogy a kocsit is lopta, meg minden hónapban hozzá a benzint Nekem nem esett le a gyűrű az ujjamról, hogy anno (2 éve) kiadjak 120 ezret egy rendes, megbízható, legális megoldásért amivel azóta se volt semmi bajom. Most is inkább kiadnék 60--70ezret egy ilyen rendszerért, mint 40-50-et valami bizonytalan, féllegális sz.rért. Pedig nekem saját kocsim sincs.
|
vas. okt. 28, 2007 12:04 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Hát persze, ki másnak kéne fizetnie??
Ha vámköteles a cucc, akkor pagare prego van.
|
vas. okt. 28, 2007 12:01 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
McLaca és Macika!
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! Hanyagolom a pixmania témát.
Arról tudtok esetleg valami infót adni, hogy mi az eljárás, ha mondjuk az USA-ból postán küldenek csomagot? A vámot nekem kell fizetni, meg hasonlók?
Még egyszer köszönöm!
csab2
|
vas. okt. 28, 2007 11:07 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Az NHH nem fogad email-es panaszokat - ezentúl 2007. október 24. szerda
Az NHH volt, az első, aki bevezette, és most az első, aki megszünteti az email-es panasztétel lehetőségét.
Az [origo] egyik olvasója jelezte a portálnak, hogy az NHH-nak küldött email-es (megalapozott, bizonyítékokkal alátámasztott) panaszára azt a választ kapta, hogy nyújtsa be újra papíron. Az [origo] megkeresésére az NHH elmondta, hogy egyrészt azért fordultak el a korábban preferált emailes beadványoktól, mert a levelek nagy többsége névtelen gyalázkodó levél volt, illetve a megalapozottakról is sokszor derült ki utólag, hogy szerzőjük nem azonosítható biztonsággal, így például nem szólítható fel további bizonyítékok benyújtására stb. Másrészt a törvény szerint csak kiemelt biztonságú elektronikus aláírással ellátott email fogadható el hitelesnek, márpedig ilyen aláírásból egyelőre Magyarországon 1000-nél is kevesebb van forgalomban.
|
vas. okt. 28, 2007 9:40 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
simico írta: Néhány hozzászólással feljebb még legális megoldásokról volt szó és pont te írtad, hogy megérdemli a legális vásárlást Akkor most hogyan jön ide a warez? Én tisztelem a magyar fejlesztőket és magyar fejlesztéseket (pláne ha ilyen jók) annyira, hogy nem "lopom" hanem legálisan megveszem a terméket. Én ha most kéne autós navigációs rendszert vennem, akkor Mio pna-t vennék. Megbízható, elismert márka jó készülékekkel és a frissítés miatt sem kell aggódni. Igen, meg is vettem, jogtisztán van meg. Más kérdés, hogy nem a jogtisztát használom, mert NEM adták ki microSD-n, sőt még csak miniSD-n sem lehetett (akkoriban) hozzáférni. A friss térképek egyébként a regisztrált felhasználóknak ingyen letölthetők, sőt volt már úgy, hogy bárki számára hozzáférhetők voltak.
Magát a kezelőprogramot kell megfizetni, nem a térképet.
De mintha nem lenne rutinod a témában, mert ha lenne, akkor tudnád, hogy a jogtiszta program nem megy warezolt térképekkel, zároltnak írja őket.
Lehet, hogy bennem van a hiba, de nem érzem, hogy bűnöznék, ha megvan a jogtiszta programom, számlával/azonosítóval igazoltan, de a warezt használom, mert a jogtiszta program üzletpolitikája akadályoz abban, hogy a készülékemen tudjam használni az általam megvásárolt programot.
|
szomb. okt. 27, 2007 21:13 |
|
|
Macika
Moderátor
|
csab2 írta: Ismeri valaki a pixmania.com-ot? Rendelt már tőlük valaki? Elég gagyinak tűnik. A saját, jól felfogott érdekedben felejtsd el, de gyorsan őket!!!!!
|
szomb. okt. 27, 2007 21:02 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Nem átverős oldal, hivatalból csinálják. Egy nagy francia netes csomagküldő mogul. Ettől függetlenül tényleg gagyi. Sok gond van velük, a szállítás sokszor nehézkes, számlát nem mindig küldenek, garanciát sem feltétlenül, magyar nyelvű kézikönyvről pedig ne is álmodjon az ember. Ennyit szerintem nem ér az az ár, amiért kínálják a portékájukat.
Olvasgass róluk!
http://olcsobbat.hu/boltok/pixmania/
Üdv!
|
szomb. okt. 27, 2007 17:59 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Ismeri valaki a pixmania.com-ot? Rendelt már tőlük valaki? Elég gagyinak tűnik.
|
szomb. okt. 27, 2007 17:44 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
Macika írta: Amikor hozzám került a cucc tesztelni, frissebb térképek voltak rajta, mint amik meg voltak nekem. Ez sajnos jelenleg valóban így van a most megjelent/megjelenő készülékeknél, az ezekhez adott OEM iGo klónban már a frissebb térkép van, ami jelenleg (sajnos) a nem OEM iGo-hoz (általam érthetetlen módon) még nem jelent meg. Viszont ezeke a készülékeken marad is örökre ez a szoftververzió és térkép - eddig legalábbis nem nagyon frissültek az eladás után az ilyen "noname" (és kevésbé noname) készülékek a tapasztalatok alapján, volt is zúgolódás a használóik körében. Idézet: Tehát simán kompatibilis az iGO térképeivel. iGO térképhez meg hozzájutni nem ördöngősség...
Néhány hozzászólással feljebb még legális megoldásokról volt szó és pont te írtad, hogy megérdemli a legális vásárlást Akkor most hogyan jön ide a warez?
Én tisztelem a magyar fejlesztőket és magyar fejlesztéseket (pláne ha ilyen jók) annyira, hogy nem "lopom" hanem legálisan megveszem a terméket.
Én ha most kéne autós navigációs rendszert vennem, akkor Mio pna-t vennék. Megbízható, elismert márka jó készülékekkel és a frissítés miatt sem kell aggódni.
|
szomb. okt. 27, 2007 9:39 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Macika írta: iGO térképhez meg hozzájutni nem ördöngősség...
Persze, nem az, de akkor ismét ugyanott vagy, hogy lopott térképed van, csak 10e Ft-al többet fizettél a készülékért, mint amit fentebb linkeltem...
Vagy én értek valamit rosszul, és ehhez jár az iGO support? Mert akkor talán megéri a +10e Ft?
|
pén. okt. 26, 2007 23:35 |
|
|
Macika
Moderátor
|
simico írta: Macika írta: DuinO D900.
Teszteltem, bejött.
Ehhem... én nem vennék ilyet Rövid távon lehet, hogy jól működött... középtávon meg jól beszopják akik ilyen szuperolcsó szupergagyikat vesznek. Például a térképük (és maga a navi szoftver) az ilyen "egyszer piacra dobott oszt utána elfeledett" készülékeknek a legjobban soha nem szokott frissülni... Ezekben ugyanis nem iGo, hanem iGo klón van (amihez természetesen semmilyen támogatás nem jár az nav n go-tól, a készülék gyártójának kell(ene) ezt nyújtania, aki viszont általában az egyszeri bevétel után sz.rik az egész termékre). Na meg a minőségnek is kijön minden "előnye" hosszabb távon. Azért az elgondolkodtató, hogy önmagában a térkép kerül madnem annyiba, mint ezek a sohasem hallott márkájú gépek a navigációs szoftverrel együtt Amikor hozzám került a cucc tesztelni, frissebb térképek voltak rajta, mint amik meg voltak nekem.
Arról 'loptam' le pár térképet, hogy a legfrissebb legyen meg.
Tehát simán kompatibilis az iGO térképeivel.
iGO térképhez meg hozzájutni nem ördöngősség...
|
pén. okt. 26, 2007 17:29 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Czumy írta: Trabi TM írta: Macika írta: 39.000 Ft és nincs hozzá szoftver. Értem én ezt, de ezen fut az iGO? Függetlenül attól, hogy megveszem a progit, vagy sem? Vagy más progi fut rajta? Meg egy DuinO D900 árusító helyet is linkelhetnél nekem, mert tudom, hogy a speed forgalmazza a DuinO-t, de ott nem találtam ilyet... Macika nem a DS-900-ra gondolt? Az ott van a gyorsbolt oldalán. Dehogynem, észre sem vettem ,hogy kimaradt az S betű.
NAGYON KÖSZI a javítást!
|
pén. okt. 26, 2007 17:27 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
Trabi TM írta: Macika írta: 39.000 Ft és nincs hozzá szoftver. Értem én ezt, de ezen fut az iGO? Függetlenül attól, hogy megveszem a progit, vagy sem? Vagy más progi fut rajta? Meg egy DuinO D900 árusító helyet is linkelhetnél nekem, mert tudom, hogy a speed forgalmazza a DuinO-t, de ott nem találtam ilyet...
Macika nem a DS-900-ra gondolt? Az ott van a gyorsbolt oldalán.
|
pén. okt. 26, 2007 15:50 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Macika írta: 39.000 Ft és nincs hozzá szoftver.
Értem én ezt, de ezen fut az iGO? Függetlenül attól, hogy megveszem a progit, vagy sem? Vagy más progi fut rajta?
Meg egy DuinO D900 árusító helyet is linkelhetnél nekem, mert tudom, hogy a speed forgalmazza a DuinO-t, de ott nem találtam ilyet...
|
pén. okt. 26, 2007 14:05 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
Macika írta: DuinO D900.
Teszteltem, bejött.
Ehhem... én nem vennék ilyet Rövid távon lehet, hogy jól működött... középtávon meg jól beszopják akik ilyen szuperolcsó szupergagyikat vesznek. Például a térképük (és maga a navi szoftver) az ilyen "egyszer piacra dobott oszt utána elfeledett" készülékeknek a legjobban soha nem szokott frissülni... Ezekben ugyanis nem iGo, hanem iGo klón van (amihez természetesen semmilyen támogatás nem jár az nav n go-tól, a készülék gyártójának kell(ene) ezt nyújtania, aki viszont általában az egyszeri bevétel után sz.rik az egész termékre). Na meg a minőségnek is kijön minden "előnye" hosszabb távon.
Azért az elgondolkodtató, hogy önmagában a térkép kerül madnem annyiba, mint ezek a sohasem hallott márkájú gépek a navigációs szoftverrel együtt
|
pén. okt. 26, 2007 14:02 |
|
|
Bányászbéka
arany tag
|
Macika írta: Bányászbéka írta: Sziasztok. Kocsiba keresek GPS navigációs megoldást. Tudnátok mondani olyanokat, amik most nagyon jók a piacon ár/érték tekintetében? Privibe is jöhet! Köszi! DuinO D900. CSAK navigáció, de JOGTISZTA EU jár hozzá, mindene OK, a hangja kicsit gyengébb az átlagnál, cserébe autós tartóval és töltővel 46e brutto körül van. SiRF III-as GPS-vevővel, 3,5 colos kijelzővel. Teszteltem, bejött. De van más is, ami <60e Ft és NAGYON jó!
Köszi szépen, megnézem.
Legjobb, amit eddig találtam, egy Airis T930. Eegész jókat írnak róla, és 50ért láttam Kelet-EU térképpel.
|
pén. okt. 26, 2007 13:34 |
|
|
Macika
Moderátor
|
39.000 Ft és nincs hozzá szoftver.
Jó, tudom, sokakat nem zavar a lopott szoftver, de én úgy vagyok vele, hogy az iGO MEGÉRDEMLI, hogy megvegyem jogtisztán, annyira profi program...
|
pén. okt. 26, 2007 12:06 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Macika írta: De van más is, ami <60e Ft és NAGYON jó!
Ez milyen lehet: http://www.phonezone.hu/index.php?menu= ... 3acbf20eef ?
És milyen SW megy rá, IGO?
|
pén. okt. 26, 2007 11:59 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Bányászbéka írta: Sziasztok. Kocsiba keresek GPS navigációs megoldást. Tudnátok mondani olyanokat, amik most nagyon jók a piacon ár/érték tekintetében? Privibe is jöhet! Köszi! DuinO D900.
CSAK navigáció, de JOGTISZTA EU jár hozzá, mindene OK, a hangja kicsit gyengébb az átlagnál, cserébe autós tartóval és töltővel 46e brutto körül van.
SiRF III-as GPS-vevővel, 3,5 colos kijelzővel.
Teszteltem, bejött.
De van más is, ami <60e Ft és NAGYON jó!
|
pén. okt. 26, 2007 11:44 |
|
|
Bányászbéka
arany tag
|
Sziasztok.
Kocsiba keresek GPS navigációs megoldást. Tudnátok mondani olyanokat, amik most nagyon jók a piacon ár/érték tekintetében? Privibe is jöhet!
Köszi!
|
pén. okt. 26, 2007 9:59 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
Macika írta: De nem tudja pontosan mérni, mivel mintavételekkel nézni...
Gondolom azért elég sűrűn veszi a mintát, mert az 5%-os pontosságot valahogy produkálnia kell. A kijelzőt meg frissíti ahogy frissíti. A pillanatnyi értéknek nem kell feltétlenül olyan pontosnak lennie.
|
szer. okt. 24, 2007 9:56 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Vizsla írta: Szivatsz ? Én a kenyérsütőt idéztem be, s azzal kapcsolatban kérdeztem . 17,31 Ft, 0,44 kWh. Ez egy ~1 kilós kenyér.
De nem tudja pontosan mérni, mivel mintavételekkel nézni. A kenyérsütő pedig nem folyamatosan fogyaszt, van, 2-3 mp-ig 700 W aztán meg 10-15 mp-ig 2 W. A dagasztási és a sütési időn kívül nincs állandó áramfelvétele, hanem folyamatosan ugrál. És ugye azt csak akkor méri helyesen, ha pont egybeesik a fogyasztás a mintavétel idejével.
|
kedd okt. 23, 2007 18:54 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
thomas77 írta: Na azt hogy csinálod?
A hűtő, a mikró, két asztali "rádiós ébresztős óra" és a dvd felvevő van csak állandóan áram alatt. A számítógépek és tartozékaik (kábelmodem, router, hangfalak, stb) csak a használat ideje alatt vannak áram alatt (egyébként le van kapcsolva az elosztójuk), ez napi 1-2 órát jelent, tévét szintén csak 1-2 órát nézünk. Hétvégente egy kis mosás, porszívózás. Ennyi Az áramszámla nagyobb részét a hűtő csinálja. 110 fölé csak akkor megyünk ha valami letöltés kedvéért bekapcsolva marad a gép vagy egyedül maradok hétvégén és unatkozom a rossz időben (=számítógép vagy filmnézés).
|
kedd okt. 23, 2007 17:54 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
simico írta: En 110 kWh felett mar szivom a fogam... Tobbnyire nem is lepem at.
Na azt hogy csinálod?
Az előző havi számlám nekem is 110 kWh alatt volt, de több, mit 1 hetet nem voltam itthon.
Amúgy 160-180-at szoktam megemészteni!
|
kedd okt. 23, 2007 11:43 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
Macika írta: Már tudom, miért 23e Ft a villanyszámlám, ráadásul nyáron még a klíma is rásegít.
En 110 kWh felett mar szivom a fogam... Tobbnyire nem is lepem at.
|
kedd okt. 23, 2007 9:35 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Egy kis adalék a standby fogyasztás témához, indexesen tálalva.
http://index.hu/tech/kornyezet/standb1021/
|
hétf. okt. 22, 2007 19:59 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
Egyébként a fogyasztásmérő mellett az egy melltartó?
|
hétf. okt. 22, 2007 18:46 |
|
|
tibuu
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1512 Tartózkodási hely: Szolnok
|
rittinger zoltán írta: Mi is ennek a szerkenytyűnek a pontos neve?És azon kívül hogy a lidl-nél felbukkant,hol találok ilyet?
Fogyastásmérő, OBI,Praktiker,Conrad felszokott bukkani a Plus-ban is
|
hétf. okt. 22, 2007 14:20 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd aug. 15, 2006 17:50 Hozzászólások: 2060 Tartózkodási hely: tartózkodom tehát vagyok
|
thomas77 írta: Bocsi, hogy beleoffolok a vitába... Vettem egy ilyen szerkezetet...
Mi is ennek a szerkenytyűnek a pontos neve?És azon kívül hogy a lidl-nél felbukkant,hol találok ilyet?
|
hétf. okt. 22, 2007 14:02 |
|
|