|
A PGSM is félpercenként számláz majd!
Szerző |
Üzenet |
Dark
ezüst tag
|
engem neha mar nem erdekelne hogy 10ezreket kernek a szam valtasert csak lehetne mar.....
|
szomb. aug. 16, 2003 14:14 |
|
|
.Macika.
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Itt ülök, szemben Veled!
|
Szeritnem is várhatóan olyan összeget fognak kérni a
számhordozhatóságét, amit nem lehet majd 12 hónap alatt sem
megspórolni az új csomagban.
Na de ha valakinek nem az árral, hanem az eljárással van
tele a búrája, akkor nem érdekli a pénz, csak szabaduljon
attól a cégtől, ahol hülyének nézik.
|
szomb. aug. 16, 2003 14:03 |
|
|
Bournie
arany tag
|
Hmm, hát azért ennyire nem szélsőségesek a telefonálási
szokásaim...
Tény, hogy sokat hívom a Páratlan számot, de azért ennyire
nem rossz ez a Perfekt.
Mert most mennék a Westelhez?
Nem jönnék ki olcsóbban, hoszen a 33-39 lényegében nem is
különbség a 36-hoz képest. És ha legalább egy kicsit
figyelembe veszem a nagyobb feltöltők kedvezményét, akkor
egyáltalán nem kedvezőbb, semmilyen irányba. (jó, jó, a
hangpostát kivéve, amit amúgysem használok)
Ehhez ha hozzáveszem a páratlan számot, akkor már igencsak
jobban járok.
A Vodafone 39Ft-ja eleve rosszabb, igaz jobb a számlázás.
Itt megint a Páratlan szám jön be, nem kell 98%-os
hívásarány ahoz, hogy sokat számítson.
Tehát egy egyértelműen jobb ajánlat kellene, hogy ne
vegyem figyelembe a páratlan számot, de ilyen, egy 90%-ban
csúcsidőben telefonáló ember számára nem nagyon van.
|
szomb. aug. 16, 2003 13:50 |
|
|
frank--
|
Most mindenki a számhordozhatóságtól várja a megváltót, én viszont bármibe le merem fogadni, hogy több (tíz?)ezer kemény hufba fog kerülni és akkor majd lehet hordozni! Esetleg nagyobb cégeknél, különleges konstrukciók miatt éri majd meg hurcolászni. (De ne a próféta beszéljen belőlem.)
|
szomb. aug. 16, 2003 13:00 |
|
|
Andee
arany tag
|
Van a családban egy perfekt kártya, arra küldtek sms-t, hogy változnak a percdíjak. Azt persze nem írták, hogy percalapú lesz. De ebben nem vagyok 100%-ig biztos.
SamsungS100: A privát is félperc alapú lesz, az apróbetűs rész szerint. A számhordozhatóságot kell csak megvárni, és lehet jokerre váltani:)
Hogy kinek éri meg a pannon?
Aki nagy feltöltőt vesz, és csak pannont hív, de akkor is classic és pro kártyákat cserélgetheti.
Aki csak páratlan számot hív, ilyen nem létezik:)))
Aki 3600-at se beszél le 1 év alatt, ilyet ismerek. Ilyen viszont a szolgáltatónak nem ügyfél.
A pannon majd akkor kap észbe, mikor bevezetik a számhordozhatóság, és csak az marad náluk, aki nem törődik azzal, hogy mennyiért beszél.
|
szomb. aug. 16, 2003 12:53 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Samsung SDIHU! <- ott dolgoztam!
a privátról abban a közleményben hallgatott. Nem tudni, lehet hogy azt meghagyja másodperc alapon, de fogja a fene felhívni õket 20Ft/min-ért.....
mellesleg a gallyat vágják!
hogy észreveszik-e? Nos, ez jellemzõ a multikra, senki nem mer szólni mert félti a havi néhány száz rúgós állását, fél ellentmondani egy feljebbvalói döntésnek és ezért a cég fejjel megy a falnak. Felsõbb szinten pedig könnyen lehet, hogy egy hozzánemértõ v. olyan személy van, akinek a pillanatnyi bevétel a fontos. Rengeteg példát látni ilyesmire, akár az SDIHU-ban is.
ja, hogy a középvezetõk miért ilyen konformisták, megalkuvók? Mert aki nyughatatlan természet, az még addig se viszi....... (((
|
szomb. aug. 16, 2003 12:51 |
|
|
frank--
|
De nem csak ezeknél megy ez így. Pl. a freestart startadsl szolgáltatás szerződésébe is símán beleraktak utólag egy olyan pontot amiben korlátozzák a letöltést (heti 10Gb.) és erről sem küldtek semmilyen értesítést. De ez egy másik topic.
De lehetne még sorolni tucatszámra az ilyen negatív kihatású módosításokat. Érdekes, pozitív szinte sosem fordul elő.
|
szomb. aug. 16, 2003 12:51 |
|
|
.Macika.
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Itt ülök, szemben Veled!
|
Elvileg maradt minden, csak a 30 mp változott. Legalábbis a
hivatalos közleményben nem írtak mást róla.
http://www.pgsm.hu/ertekesites/kozlemenyek/tarifa.pdf
|
szomb. aug. 16, 2003 12:47 |
|
|
frank--
|
Tudjátok az a baj, hogy ennél sokkal magasabb helyeken is így megy. Ígérgetnek mindent azután nemhogy nem tartják be, de még jönnek a negatívumok is (emelések, megszorítások). Akkor mit várunk ezektől?!
Lesz@rják a véleményünket! Sőt még azt sem, mert annyira sem érdekli őket.
Mi, akik viszont látjuk hogy hazudoznak azt tudjuk tenni, hogy figyelmeztetjük a többieket akik nem annyira fogékonyak erre.
Biztosan erről sem fognak senkit külön értesíteni, bezzeg arról hogy az egyenlegem 375!! nap múlva lejár és tessék feltölteni, arról kapok sms-t.
|
szomb. aug. 16, 2003 12:44 |
|
|
SamsungS100
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 22 Tartózkodási hely: Budapest
|
Hahó VALAKI!!!!
Lenne egy fontos kérdésem hozzátok!!!
Ugyan tegnap már beleolvastam e topic elejébe, most meg a végét olvasgatom:)), de 1-2 ember említette a Privát csomagot!
Namost akkor a Pannon ebbe is belepiszkált vagy "csupán" félperces számlázást tett bele vagy MIT CSINÁLT????
Ez nagyon fontos, mert nekem már majdnem 5 éve van egy Privát kártyám, amit egyébként azért is vettem, mert 19 Ft az SMS mindenhova (kivéve külföld), hívást kezdeményezni rendkívül ritkán szoktam, a fogadás meg nem számít:))!
Akkor most mitévő legyek, mert mellesleg nekem is tele van a f*szom a Pannonnal, mert én is látom, ahogyan saját maguk alatt vágják a galyat, és nagyon szomorú vagyok:(((((!!
Régen egészen más felfogásuk volt és normálisak voltak, de amit most csinálnak (egymásnak ellentmondó kampányok, legnagyobb feltöltővel való percdíj reklámozása-->ÁTVERÉS) az KATASZTRÓFA!!!
És ezek után olvasom, hogy a Pannon júniusban 9000 ügyfelet szerzett, míg a Voda és a Westel bőven 30000 felett, ezenfelül a Pannon részesedéséből (és a Westeléből is néhány századot) vesz el a Vodafone, vagyis törnek előre (ennek én örülök), és EZT NEM VESZI ÉSZRE SENKI A PANNON IGAZGATÓSÁGÁBÓL?????????
Rusi
tagtag.com/rusi
|
szomb. aug. 16, 2003 12:34 |
|
|
.Macika.
|
Értem én, csak tudod az elv.
Egyébként meg ha valakinek ezek után, a megváltozott
feltételekkel is a Pannon a legolcsóbb, azt tisztelem.
Csak meg nem tudom érteni.
Persze lehetnek olyan konstellációk, amikor 98%-ban egyetlen
számot hívogatsz és azt féláron hívva olcsóbban jön ki, mint
bármelyik másik szolgáltató bármelyik másik tarifacsomagja.
Ez esetben (gondolom valami ilyesmi lehet Nálad is) érthető
a dolog.
|
szomb. aug. 16, 2003 12:15 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
szerintem a pannon fontos kísérletet végez annak megállapítására, hogy lehet-e addig emelni az árakat/rontani a szolgáltatást, hogy minden elõfizetõ önként távozzon tõlük.
be fogja bizonyítani, hogy nem! mint ahogy a 0660-tól se tudták kiutálni az összes embert, hiába volt drága, rossz minõségû, kevés szolgáltatású stb. mindig maradt elõfizetõje.
|
szomb. aug. 16, 2003 12:08 |
|
|
Bournie
arany tag
|
Valóban elég erős emelés ez, de azért egy évre 600Ft nem
olyan rettenetes, hogy nagyon bánkódjak miatta...
|
szomb. aug. 16, 2003 12:01 |
|
|
.Macika.
|
Igen, megmondtad. Én meg nem hittem el, pedig én is hallottam.
De annyira komolyan a mp-alapra helyezték a legutóbbi
reklámkampányukat, nem hittem volna, hogy a saját fészkükbe
****.
Tévedtem.
De ők is, ha ettől azt várják, hogyu meg fog változni a
mélyrepülésük...
|
szomb. aug. 16, 2003 11:59 |
|
|
Seri01
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 725 Tartózkodási hely: Miskolc
|
most mi a probléma azzal, ha a Pannon szeretne tenni is vmit azért, hogy nehogy jelentős piaci tényezővé váljon...?!? Még a végén őt is csökkentésre kötelezik mint a Westelt! P
|
szomb. aug. 16, 2003 11:32 |
|
|
.Macika.
|
{i} A Perfekt egy nagy feltöltővel és a Páratlan számmal
nagyon kellemes kombináció.{/i}
Jaja, 250 helyett 600 Ft-ért... :c((((
|
szomb. aug. 16, 2003 11:27 |
|
|
zsolti4
|
Oké... úúúútálom a pannont is!
|
szomb. aug. 16, 2003 11:22 |
|
|
Seri01
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 725 Tartózkodási hely: Miskolc
|
majd a 3G-nél lesz 4 szolgáltató... nem?
btw: most küldtem szét az összes Pannonos ismerősömnek, hogy milyen változás követezik... na és honnan küldtem? a hamarosan megszűnő 777sms-ről... ez elég "megrázó"! /
|
szomb. aug. 16, 2003 11:21 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
zsolti4: a westel meg a kedvenc fiácskája, egyébként most a pannon-t szidjuk, a vodát meg kitárgyaltuk egy másik topic-ban. Akkor?
Mégiscsak jó lenne, ha nem háromszereplõs lenne a piac. De sajnos a törvényhozóink úgy döntöttek, hogy jó ez nekünk - jó ****!
|
szomb. aug. 16, 2003 11:18 |
|
|
zsolti4
|
a Matávot a legjobban lehet utálni. Zsíros vastag nagydarab
cigány, aki mindent csak drágán ad, de mindig állami
segítségért sír, miközben Mercivel és halom aranylánccal
mászkál mindenfele.
|
szomb. aug. 16, 2003 11:15 |
|
|
mikike
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 133 Tartózkodási hely: Tapolca
|
bocs, de azért írtam, mert én nem szeretem a pannont
a matávot sem
|
szomb. aug. 16, 2003 10:58 |
|
|
Bournie
arany tag
|
mikike, kérlek ne haragudj meg, nem személyeskedni akarok,
de ez hülyeség.
Igenis van olyan, pl. én, akinek a mai napig a Pannon éri
meg a legjobban.
A Perfekt egy nagy feltöltővel és a Páratlan számmal
nagyon kellemes kombináció.
|
szomb. aug. 16, 2003 10:26 |
|
|
mikike
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 133 Tartózkodási hely: Tapolca
|
azt gondolom:
aki idáig paonnonos maradt
az meg is érdemli
|
szomb. aug. 16, 2003 10:23 |
|
|
Ismo
vas-tag
|
.Macika.
Emlékszel még a "Domino 30 mp-ben számol" topicra?
Én megmondtam!
Ismo
|
szomb. aug. 16, 2003 10:19 |
|
|
Seri01
platina tag
|
A Vodának van másodperces elszámolású csomagja: a VitaMAX
|
szomb. aug. 16, 2003 10:17 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Hi!
szerencsére én is +szabadultam a bee-s kártyámtól,mer 135 ft-ért telefonálni még (anno) másodperc alapon is durva volt...sms-re aránylag korrekt.
az üszinek való írással csak az a gond,hogy ált. őket abszolút nem érdekli.írjál,írjál,látják,h van,aki megnézi az oldalukat és kész.én a upc-vel leveleztem 1 ideig,de mindig csak annyi lett a vége,h köszönik,h írtam,de ők tökéletesek,tehát az egyszerű júzer/lúzer a hibás és a hülye.
bár arra yó lenne,h hátha siekrül kicsit leterhelni a mail serverüket )és akkor vmi egységes szöveget kéne írni. v ha esetleg vki tud még működő mail bombert.... ;-DD
|
szomb. aug. 16, 2003 10:07 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Hi!
szerencsére én is +szabadultam a bee-s kártyámtól,mer 135 ft-ért telefonálni még (anno) másodperc alapon is durva volt...sms-re aránylag korrekt.
az üszinek való írással csak az a gond,hogy ált. őket abszolút nem érdekli.írjál,írjál,látják,h van,aki megnézi az oldalukat és kész.én a upc-vel leveleztem 1 ideig,de mindig csak annyi lett a vége,h köszönik,h írtam,de ők tökéletesek,tehát az egyszerű júzer/lúzer a hibás és a hülye.
bár arra yó lenne,h hátha siekrül kicsit leterhelni a mail serverüket )és akkor vmi egységes szöveget kéne írni. v ha esetleg vki tud még működő mail bombert....
|
szomb. aug. 16, 2003 10:07 |
|
|
zsolti4
|
Nos igen. Mivel nem hiszem hogy a Pannon mindenkinek
szétküldené sms-ben, hogy ezentúl feltöltős kártyáknál nem
lesz másodperc csak félperc, így tuti hogy sokan nem is
fognak tudni róla. Használják tovább ugyanúgy a kártyájukat
mint eddig. Nagyon sok hónap lesz ennek az átfutási ideje,
mire mindenkihez eljut a hír. Kivétel, ha valami reklámban
a másik két szolgáltató erre célozgat majd, és a TV előtt
ülőnek leesik hogy mi is a nagy büdös helyzet...
(ÁTVERTÉK!).
|
szomb. aug. 16, 2003 9:52 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
nem tudtok valami jó helyet a pannonnál? úgy 2-3kilóért havonta, szívesen ellenék náluk, végigasszisztálnám haldoklásukat, majd amit lehet még lenyúlnám. Úgyis nemsoká lehúzhatják a rollót, azt a kis idõt még hadd élvezhessem ki! )))
Ja, ki van benne egy spam áradatban? v. sms küldésre az összes pgsm elõfizetõ fele /az új díjszabás kisbetûkkel írt részérõl/ programmal valami nyilt sms szerveren keresztül?
|
szomb. aug. 16, 2003 9:23 |
|
|
test
ezüst tag
|
"A legjobban az bosszant, hogy 1 hónappal ezelőtt, még büszkén hirdették a másodperc alapú szolgálltatást a TV-be sok-sok tízmillió Ft.-ért a MI PÉNZÜNKBŐL!"
Jajj hát hagyjuk már ezt a mi pénzünkből dumát, annyira demagóg cucc...először is a mobil nem jóléti szolgáltatás, és fizetni sem kötelező érte. Másrészt meg inkább jobb, ha nem tudod, hogy még mennyi mindenre költenek a mobilcégek a "te pénzedből".
Btw. ez a lépés talán már súrolja a szándékos ügyfélvesztés kategóriáját, na majd utánakérdezek ott, hogy éppen mi az aktuális cégfilozófia
Nembaj CS, idén is lesz bónuszunk
|
szomb. aug. 16, 2003 9:20 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
http://www.origo.hu/uzletinegyed/vasarl ... kenti.html
Érdekes cikk,de vannak benne gusztustalan részek.
"A Pannon GSM a Bee tarifa csökkentését a konkurens csomagok, például a Vodafone VitaMAX City Plusz, illetve a Westel Domino csomagjának az árához szabta, mivel a piacon ma már nem csak a szolgáltatók, hanem egyre inkább díjcsomagok versenyeznek egymással. A másik, a kártyás előfizetők esetében megszüntetendő másodperc alapú számlázással kapcsolatos döntését a Pannon GSM részben azzal indokolja, hogy a 30 másodperc alapú számlázást a másik két szolgáltató mára egyfajta ipari szabvánnyá tette. Az indokok között szerepel az is, hogy az előfizetők nem nagyon értették, mi különbség a két számlázási mód között, s ezért nem is honorálták a Pannon GSM csomagok olcsóbb voltát. "
Olcsóbb????????
Na, a cikk írója sincs otthon a témában...
|
szomb. aug. 16, 2003 8:55 |
|
|
TheDaemon
arany tag
|
Lehet, hogy a Voda új húzásként kihoz egy másodperc alapú csomagot, a másodperc-érzékenyeknek! Az jó lenne.
|
szomb. aug. 16, 2003 8:54 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Az is gusztustalan, hogy a nagyobb feltöltőkkel úgy reklámozzák a percdíjakat, mintha csökkenének, pedig nem.
Hát, én a Voda és a Westel helyében (akár összefogva) csinálnék szeptemberre egy olyan Pannon alázó reklámfilmet, hogy azon röhögne a szakma.
De mindenesetre ügyes húzás volt a Pannontól a mp-es kampányt. Jól beleverték az emberek fejébe, hogy mi valóban mp alapon számlázunk, majd áttérnek 30mp-re nem szólnak valószínűleg egy szót se róla, szeptemberben pedig majd döngetik a mellüket, hogy árat csökkentettünk. Szegény emberke meg a mp-es kampány miatt azt fogja hinni, hogy de ****, még olcsóbb lett.
De azért nagyon brutál a Bee Original 135Ft-os percdíja 30mp alapon, a Privát 160Ft-járól nem is beszélve. Befigyel egy HP és az eredmény: ~ -68Ft és -80Ft. Durva...
Arra is kíváncsi leszek, hogy a bónuszt vajon mikor szüntetik meg? Mert ha így haladnak tovább, akkor lehet, hogy megvannak számlálva a napjai.
Örülök, hogy 3 éve dobtam a Privát SIM-et és váltottam Partyra, mert azóta már engem is szopatott volna a Pannon rendesen. Szeptembertől már tényleg CSAK a Vodának lesz mp alapú pre-paid csomagja. (Vitamax és a már lezárt Fiesta és Party). Fél évvel ezelőtt gondoltátok volna, hogy így lesz? Szerintem ez az, amire senki sem számított.
Szerintem szeptember 1-től ismét fel fog lendülni a "gátlástalanul pofátlan PANNON reklám" c. topic.
Mindenesetre a Pannonos haveroknak már elküldtem az új díjszabást és aki eddig megtudta, az elég nagy anyázásba kezdett és vmiért mindenkinek az volt a reakciója, hogy eljött a váltás ideje...
|
szomb. aug. 16, 2003 8:11 |
|
|
Apofisz
|
Félpercenként???? a praktikum perfektben percenként számláz!!! (Igaz hogy a Vodafone és a Westel is percenként számláz a hasonló díjcsomagban.) A westel mostmár Gprs-ben is jobb a pannonnál.
|
szomb. aug. 16, 2003 6:13 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Ne hagyd figyelmen kívül, hogy a Westeles feltöltők nem
tartalmaznak bónuszt!
|
szomb. aug. 16, 2003 6:01 |
|
|
MadWhite
vas-tag
|
Hogy a témához is szóljak valamit:
Az egyik topicban még arról áradoztam, hogy milyen über frankó a Pannon, és hogy a Westel lemarad
Ez a helyzet mára megváltozott:
A Westel alámegy a Pannonnak is a perces csomagjában!
Lehet, hogy a végén még Westeles leszek?...
|
szomb. aug. 16, 2003 5:51 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
"Milyen "emberek" dolgoznak ott döntéshozó pozícióban!? "
Hát volt szerencsém ágazati igazgatóhoz és vezérig-
helyetteshez.
Alapvető dolgokhoz sincs közük!!!!!
NEM TUDOM MI A **** KERESNEK ILYEN GYÖKEREK ILYEN MAGAS ÉS
JÓLFIZETŐ BEOSZTÁSBAN????
De itt van a vállalat feje:
Klaus Holgaard Rasmussen
http://www.pannongsm.hu/sajtoszoba/pann ... 3nyar/gfx/
klaus.jpg
Bár biztos elégedettek lesznek vele/velük, mert sikerült
még több embert átkúrniuk és több lóvét bezsebelniük!
|
szomb. aug. 16, 2003 5:48 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Áldom az eszem, hogy nem váltottam Perfektre!!!
Megmaradok Bee Originalban, évente feltöltöm 3600 Ft-tal
az eddigi többtízezer helyett, hétvégente és este 9 után
elpötyögök rajta és fogadom a hívásokat. És VÁLTOK ÁT VODAFONRA!!!
Nem tudom, mennyibe kerül 2-3 országos napilapban egy
féloldalas hirdetés, de megérné lejáratni a **** tetves mocskos húzását és mindenekelőtt felhívnni a prepaidesek figyelmét, mert ezek a tetvek ezt nem fogják reklámozni!
Én sem térek észhez! Felháborító! Kívánom, hogy forduljanak fel a saját mocskukban!
Kíváncsi lennék, hogy a Fogyasztóvedelmi Főfelügyelőség nem korlátozhatja-e az ilyen aljas változtatásokat?
|
szomb. aug. 16, 2003 5:32 |
|
|
MadWhite
vas-tag
|
OFF topic
> De az fix,ha ezt elcseszik,akkor sem váltok számot,de
szolgáltatót
> sem,hanem nem használom a mobilt,csak max 1 évben egy
3600-as
> feltöltésig,és ha tehetem lelépek ebből az
országból,mert ami itt megy az
> emberellenes kormányoktól függetlenűl...na de ez már OFF.
mob900!
A végkövetkeztetéssel teljes mértékben osztom a
véleményedet!
Az egy dolog, hogy azonos munkával legalább 500%-al
(!!!!!!) TÖBBET kereshetek, mint itthon, de:
- más az emberek mentalitása (Nyugaton nem egymás
kudarcának, hanem egymás sikereinek örülnek és nem ismerik
a Ha a tehenem megdöglött, dögöljön meg a szomszéd, sőt
az egész utca, mi több a település minden lakójának
tehene!!! közmondást!)
- az adózással nem zsigerelik ki az embereket
- Van normális környezet, a természet tisztább, nincs
szemetelés
- Nem idegbeteg emberek lakják (Ritkák az ilyen - és ehhez
hasonló - autós kiszólások: k***a anyád te paraszt állat!
Dögölj meg te ****!)
- Nem kell 16 mellékállást vállalnod és azon cidrizned,
hogy miből fizeted ki a számlákat. A napi kényelmes 8 órás
munkával is annyit keresel, hogy lazán meg van a házad
(magyar szinten villa!) az autód (Nem Suzuki, hanem pl.
egy kis BMW) és kényelmesen elmehetsz külföldre nyaralni
(nem Romániába, hanem pl. a Bahamákra)
- Ja és kurvára lesz@rod, hogy mennyit számláz kerül a
mobil szoláltatód (mondjuk a Vodafone, mert ugye a Pannon
és a Westel ott nincs! ))) ) mert annyit keresel, hogy
lazán kiperkálod a számlát még akkor is, ha havonta 30%-al
megemelnék a díjakat. De nem teszik, és nem tesznek
olyanokat sem, mint itthon, mert ott kultúrált emberek
laknak, nem elmebeteg állatok! (értsd pl. Pannon vezetése)
és nem nézik hülyének az állampolgárokat!
KETTŐ DB ÓRIÁSI HIBA VAN az országban!
1. Magyarország tele van kreatív és tehetséges
emberekkel, akik itthon nem boldogulnak így kénytelenek a
karrierjüket külföldön megcsinálni. (és szépen kiviszik a
szellemi tőkét a hálátlan hazájukból!) Ezért minden
forradalmian új találmányból, amit magyar ember alkotott,
más ország profitál. (Nem olvashatod a MADE IN HUNGARY
mondatod pl. a villanymozdonyokon, a hologram jeleken, a
transzformátoron, a C-vitamin tablettákon, a Rubik
korckán,
..)
2. Ugye emlékszünk még erre a mondatra történelmi
tanulmányainkból?: Magyarország Európa éléstára Ez így
volt 1989-ig. Az átkos szocialista rendszerben a TSZ
rendszer annyira jól működött, hogy az U.S.A.-ból farmerek
jöttek Magyarországra, hogy tanulmányozzák a
gazdálkodásunkat! Ez ugye egy idióta ex történelemtanár (a
néhai Analllll Józsi bácsi) frankón ****.
(Mindamellett a környező országokat is ránk haragította
a 20 millió magyar miniszterelnöke akarok lenni demagóg
dumájával. [remélem, hogy forog a sírjában!]) Egyszóval az
éghajlat adta előnyöket (az Alföld mint sík terület
Európában egyedülálló mezőgazdasági lehetsőségeket
biztosítHATNA!) nem használjuk ki, sőt hazai mezőgazdasági
termékek vásárlása helyett sorban állunk a
hypermarketekben, hogy a külföldi cégeket termékeit
megvehessünk.) (És közben örülünk (??!!??), hogy a pl. a
Danone joghurttal egy francia céget tehetünk még
gazdagabbá.)
Ezek után aki Magyarországon marad, annak további kellemes
aszkéta életet kívánok!
Én lassan megtanulom az angolt szakmai szinten, fogom az
informatikus-mérnök diplomámat, és kilépek pl. Írországba.
Ezután úgy évente meglátogatom szerencsétlen honi
ismerőseimet (a kb. 20-30 millás autómmal) és nyugodtan
mosolygok, hogy éppen mivel szopatják a magyarokat az
aktuális kormányok, mobilszolgáltatók, üzemanyag
szolgáltatók, bankok
..
(elnézést, ha hosszú és OFF voltam)
ON topic
|
szomb. aug. 16, 2003 5:22 |
|
|
.:Jeff:.
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 364 Tartózkodási hely: Audi A4 TDI...majd egyszer :-)
|
Egyszerűen HIHETETLEN, hogy mit meg nem enged, illetve engedhet meg magának ey szolgáltató...más szót nem találok erre.
Asszem életem egyik legjobb döntése volt, hogy otthagytam őket kb 1,5 éve...
|
szomb. aug. 16, 2003 2:05 |
|
|
Lator
arany tag
|
Amire akár nagyobb összegű fogadást kötnék, hogy ezt is úgy fogják majd reklámozni, hogy ÁRAT CSÖKKENTTÜNK, de a félperces számlázást meg sem említik. Lásd Perfekt.
És sajnos sok ember fog bedőlni. A vásárlók többségének nincs internetje, és/vagy nem látogatja a Terminal-LX fórumait.
Tisztára, mint ba Matáv 25%-os Internet ár csökkentése.
Először 10x-esére emelik az árat, majd "nagylelkűen" állami támogatás milliárdjait igénybe véve csökkentik 25%-al.
Komolyan, az egész Magyar távközlés egy nagy tál genny!
{b}A legjobban az bosszant, hogy 1 hónappal ezelőtt, még büszkén hirdették a másodperc alapú szolgálltatást a TV-be sok-sok tízmillió Ft.-ért a MI PÉNZÜNKBŐL!{/b}
Milyen "emberek" dolgoznak ott döntéshozó pozícióban!?
|
szomb. aug. 16, 2003 1:41 |
|
|
Arman_Blade
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 26 Tartózkodási hely: Kazincbarcika
|
Azt a szolgáltatásukat még nem reklámozták, így az nem
hiszem, hogy meg fog szűnni... de ha elkezdik reklámozni,
hogy "mi sípolunk a hangposta előtt", akkor már kezdhetünk
félni...
|
szomb. aug. 16, 2003 0:49 |
|
|
Gabo600
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 53 Tartózkodási hely: a monitor előtt, amúgy Somogy megye
|
Gondolom a csúcsidőn nem csökkentenek,ezentúl is hajnalban a kakasszóra indul a csúcsidő.
Én egy szóval jellemezném az egészet: RÖHEJ!
Na meg az hogy ezek a lezárt díjcsomagokat is úgy alakítgatják (P privát), mintha mi sem történt volna.
A westel a lezárt eurofon és mobilmester csomagjait ma is változatlan feltételekkel nyújtja.
A legjobban a média járt a másodperc alapú számlázás reklámhadjárattal, ment naponta 40 szer legalább.
|
szomb. aug. 16, 2003 0:31 |
|
|
.Macika.
|
Amitől még tartok az, hogy megszüntetik az utolsó
pozitívumot is, a hangposta előtti sípolást.
Bár ha már alig lesz Pannonos ismerős, akit hívhatnék, akkor
nem is olyan nagy baj.
|
szomb. aug. 16, 2003 0:04 |
|
|
ANTIpc
ezüst tag
|
{i}De azt nem értem, hogy miért várják ettől a lépéstől azt, hogy ismét többen vesznek majd PGSM karit.{/i}
Azert az nem bizti, hogy feltetlenul fontos nekik.
Pontos adatok alapjan lehetne osztani szorozni mi eri meg nekik, igy csak tippelni lehet, mivel mi ezeket az adatokat nem ismerjuk...szoval mi a jobb, ha jon iden meg pl 50000 ugyfel, vagy ha megszivatunk pl 1 milliot, akikbol sok nem is megy - most meg - el a konkurenciahoz?
(a szamoknal a hasamra utottem, keretik nem szo szerint venni!)
En azert nagyon remelem, hogy a pannon ezen akciojarol fog szolni par vodas reklam a jovoben...megemlitve a mp-eket, es a szolgaltato megbizhatosagat
Csalodott lennek, ha a voda nem hasznalna ki most 1 reklammal a pannon ballepeset.
|
pén. aug. 15, 2003 23:57 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Nos, szerintem ez az új Perfekt is csak egy ugyanolyan beetetés lesz, mint a régi 25Ft-os percdíj. Sokan átváltottak rá, aztán ezen emberek része szívott egy nagyot, mint a torkos borz. Ezek után az új Perfekt szerintem irreálisan olcsó a szeptember 1-től érvényes tarifákhoz képest. Na, ki mer fogadni abban, hogy maximum 2004. január 31-ig lesz ez a 36Ft 36Ft? Mert szerintem ez is rövid életű lesz, mint a 25Ft-os tarifa. Na, és ilyenkor áldom a Vodát, akármennyire is sz*r az ügyfélszolgálata, hogy a jó öreg Vitamax Partyval még mindig 32Ft egy perc bármire másodperc alapon! Immáron 3 éve! De nem hinném, hogy emelnének rajta. Legalábbis remélem, hogy Vitai és csapata nem ilyenen töri a fejét, de az biztos, hogy egy Party SIM most már igencsak 5 számjegyű kemény magyar forintot ér!!! És aki eladja, az egy jó nagy m*rha!
Ezek után fordult a kocka. Sokáig a Westel volt a legdrágább a Dominoval, hálón belül viszont megérte ezt választani. Mostantól a Pannon a legdrágább, de maximum a 112 hívására lehet használni, mivel az a hívás kivételesen még ingyenes, másra sajnos nem jó. Hihetetlen, ami ennél a cégnél megy 2001 májusa óta! Először az előfizukat barmolták szét, majd 2002 elején következtek a pre-paidek, majd abban az évben októberben jött az újabb áremelés, majd idén a megújuló Perfektes szívatás és most ez. Ja, meg az SMS-ek szétválasztása Westel mintára, többnyire nem mindegy, hova is küldi az ember. De ott volt még ugye a 2. 20 ingyen SMS probléma, az extra sokáig csilingelő ajánlatok,stb. A másodperc alapú kampányról nem is szólva
Azt hiszem, küldök holnap egy mailt a Pannonos cimoráimnak, hogy megérett az idő a váltásra, mert ez a Pannon már se hálón belül nem jó, se hálón kívül. Maximum a Perfekt ér vmit, de szerintem ennek a 36Ft-nak is megvannak számlálva a napjai és csak ugyanolyan beetetés lesz, mint a korábbi 25Ft-os percdíj. Ezt pedig azért gondolom így, mert a többi PGSM pre-paid csomaghoz képest túl olcsó az a 36Ft.
Úgy lett volna korrekt, ha azt teszi, mint anno a Westel! A számlázási egység változásával szépen árat csökkent minden hívásirányban. De ahogy elnéztem csak a hálón belüliek lettek kicsivel kedvezőbbek, a többi változatlan maradt vagy emelt rajta egy nagyot. (Pro 36Ft-ról 50-re). Az a baj, hogy a Pannon mellett már tényleg nem lehet tervezni hosszabb távra, mert pár havonta vkire mindig rájön a variálhatnék
Egy szó, mint száz, ekkora egy gusztustalan **** céget még nem hordott a Föld a hátán! Nagyon kíváncsi leszek a szeptemberi-októberi HIF adatokra. Szerintem októberre már látszódni fog a még nagyobb csökkenés. De azt nem értem, hogy miért várják ettől a lépéstől azt, hogy ismét többen vesznek majd PGSM karit.
|
pén. aug. 15, 2003 23:18 |
|
|
.Macika.
|
cbf | Válasz erre | Színvonal: 1 2003-08-15 19:56:32
Hozzányúltak 250 Ft helyett 600 Ft.
|
pén. aug. 15, 2003 22:49 |
|
|
dero
arany tag
|
jol emlexem hogy idaig a paratlan szam 250ft volt?
mert szeptembertol 600ft.. szep kis emeles.. vagy ezt mar 30 masodperc alapon szamitottak )))))))))))
|
pén. aug. 15, 2003 22:43 |
|
|
Seri01
platina tag
|
100!
|
pén. aug. 15, 2003 22:42 |
|
|
zsolti4
|
Csak azok már nem kaphatóak üzletben. Csak kéz alól. A
Party meg drágulhat tovább.
|
pén. aug. 15, 2003 22:36 |