Szerző |
Üzenet |
Birdie [digicam]
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 20:13 Hozzászólások: 1220 Tartózkodási hely: digitcam topik csakis... mi más? ;)
|
Köszi az infókat!
|
szer. ápr. 14, 2004 21:56 |
|
|
BraveStarr
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 167 Tartózkodási hely: Elveszett cirkáló
|
Na arra a 0680-as kapacitásra én is kíváncsi leszek...
Felhívom, bepötyögöm neki a keresett telefonszámot, ő meg női géphangon közli hogy A keresett telefonszám jelenleg a ... hálózatát használja?
200
|
szer. ápr. 14, 2004 21:54 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Birdie [digicam] írta: Mit tudtok arról, hogy ha május 1-től egy számhordozott 06-20-as mobil átkerül másik szolgáltatóhoz, akkor ha pannonról hívom ezt a számot, honnan fogom tudni, hogy az már nem hálón belüli hívás? Más országokban ez hogy működik? Van erről infótok?
Minden hívás előtt felhívhatsz egy számot, és ott le lehet kérdezni, hogy milyen szolgáltatónál van a szám.
Ha pedig nincs kedved akkor olyan díjcsomagot választasz, amelyikben egységesek a percdíjak minden hálózatba, mint pl. a vodánál majd mindegyik kártyás csomag...
|
szer. ápr. 14, 2004 21:36 |
|
|
Vendég
|
Birdie [digicam] írta: Mit tudtok arról, hogy ha május 1-től egy számhordozott 06-20-as mobil átkerül másik szolgáltatóhoz, akkor ha pannonról hívom ezt a számot, honnan fogom tudni, hogy az már nem hálón belüli hívás? Más országokban ez hogy működik? Van erről infótok?
Ma a Duna tv híradójában volt, hogy erre a célra lesz egy zöld szám és azt kell hívni. A riportban is kérdéses volt hogy lesz-e erre elegendő kapacitás.
Szerintem nem lesz, legalábbis eleinte és borzasztó macerás lesz. Sokkal jobb lett volna ha a hívó az első kicsöngés helyett egy speciális hangot hallana, ami különbözne akkor ha hálón belüli és hálón kívüli lenne a hívás.
|
szer. ápr. 14, 2004 21:33 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 20:13 Hozzászólások: 1220 Tartózkodási hely: digitcam topik csakis... mi más? ;)
|
Mit tudtok arról, hogy ha május 1-től egy számhordozott 06-20-as mobil átkerül másik szolgáltatóhoz, akkor ha pannonról hívom ezt a számot, honnan fogom tudni, hogy az már nem hálón belüli hívás?
Más országokban ez hogy működik? Van erről infótok?
|
szer. ápr. 14, 2004 21:22 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
BraveStarr írta: Hűűű.... ez olyan jó hír... már egy év után ugrik a gari... minek két évet várni a függetlenítéssel??
Nézd a jó oldalát: csökkennek a díjak. Talán két év mulva elérünk odáig, hogy fél év után lesz 2500 a szolgáltatói unlock.
|
szer. ápr. 14, 2004 21:16 |
|
|
Sverige
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 616 Tartózkodási hely: Budapest
|
BraveStarr írta: Hűűű.... ez olyan jó hír... már egy év után ugrik a gari... minek két évet várni a függetlenítéssel??
Na igen. Így már sajnos sokkal kevésbé izgalmas a dolog...
|
szer. ápr. 14, 2004 20:13 |
|
|
BraveStarr
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 167 Tartózkodási hely: Elveszett cirkáló
|
Hűűű.... ez olyan jó hír... már egy év után ugrik a gari... minek két évet várni a függetlenítéssel??
|
szer. ápr. 14, 2004 20:03 |
|
|
Sverige
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 616 Tartózkodási hely: Budapest
|
Most már fent van a honlapon a Vodafone közleménye a hálózati korlátozás feloldásának új díjairól! Ezek a közlemény szerint már május 3-tól életbe lépnek.
Annyiban tévedtem, hogy a havidíjasoknál a 2500Ft-os díj csak a hűség-időszak letelte után érvényes, a korábbi függetlenítésért ki kell fizetni a hűségszerződés felmondásának a díját is...
A feltöltőkártyás díjak viszont stimmelnek.
http://www.vodafone.hu/segithetunk/aszf_pdf_2004_05_03/04_05_03_kozlemeny.pdf
|
szer. ápr. 14, 2004 19:57 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Norbi írta: De szeretnék én is olyan helyen dolgozni, ahol annyi pénzt kapok, hogy nem számít, ha min. 20-30ezerrel drágábban veszem meg a telefont...
Én is szeretnék olyan helyen dolgozni, meg olyanon is, ahol a lakáshitel, lakásrezsi, bkv bérlet kifizetése után nem 10eFt-om marad... Na de ez magánügy.
Egyébként az r520-asom 25eFt-ért kapható (volt) függetlenül
|
szer. ápr. 14, 2004 8:34 |
|
|
KaRFiol
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 717 Tartózkodási hely: Hemma igen!
|
Sverige írta: Valamelyik nap mutattak nekem egy közleményt a Népszabadságban, amiben a Voda május 31-től érvényes függetlenítési díjai voltak benne. Sajnos nincs előttem a közlemény, de valami olyanra emlékszem, hogy:
Havidíjasoknak -bármikor bruttó 2500 Ft
Kártyásoknak -első évben: bruttó 20000 Ft -második évben: bruttó 10000 Ft -utána: bruttó 2500 Ft
Azért ez egy durva váltás! Eddig a hűségszerződés lejárata előtt 60000Ft, utána 20000Ft volt a függetlenítés a havidíjasoknak. Feltöltőkártyásoknak nem tudom mennyi.
Csak hogy külföldi példát mondjak: a dán TDC a készülékeit 6 hónap után ingyen függetleníti...
|
kedd ápr. 13, 2004 21:03 |
|
|
BNM
arany tag
|
Vagy akár egy kis programmal, ami letölthető a netről (egyes telefonokhoz).
|
kedd ápr. 13, 2004 17:40 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Norbi írta: Persze a szolgáltatók által adott telefonok lockosak, de ez - amíg úgyis csak az ő kártyájukkal használom - abszolút nem érdekel.
Hát amíg az övékét használod,nincs is gond.De ha netán szeretnél váltani,akkor jól jön,hogy nem súlyos 10 ezrekért lehet függetleníteni
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pampika kedd ápr. 13, 2004 19:33-kor.
|
kedd ápr. 13, 2004 17:04 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
simico írta: Egyébként is, független telefont kell venni
De szeretnék én is olyan helyen dolgozni, ahol annyi pénzt kapok, hogy nem számít, ha min. 20-30ezerrel drágábban veszem meg a telefont...
(Persze a szolgáltatók által adott telefonok lockosak, de ez - amíg úgyis csak az ő kártyájukkal használom - abszolút nem érdekel.)
Üdv.
|
kedd ápr. 13, 2004 16:13 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
BraveStarr írta: Megnehezíti a váltást ha feltöltős vagy, és egy csomó pénz van a kártyádon.Ezt csak azért gyorsan lebeszélni (elpazarolni) hogy átmenj máshova, nem biztos hogy megéri. Szerintem ráér akkor váltani, ha már normál tempóban ledumálta az egyenleget, nem? Hacsak nem kergeti a tatár, hogy most azonnal váltson Idézet: Ha esetleg tényleg megy maj olcsóbban a hivatalos unlock, akkor is ott a kérdés, hogy ha rossz a teló, akkor kihez vidd be??
Miért lenne kérdés? A jogszabályok egyértelműek. A szolgáltatóváltásnak semmi köze nincs a garanciális javításokhoz.
Egyébként is, független telefont kell venni
|
kedd ápr. 13, 2004 13:29 |
|
|
BraveStarr
arany tag
|
Megnehezíti a váltást az élő hűségszerződés, aminek a felmondási 20-40e Ft között mozoghat, és ugye ennyit leperkálva, nem biztos hogy ez vissza is jön máshol.
Megnehezíti a váltást ha feltöltős vagy, és egy csomó pénz van a kártyádon.Ezt csak azért gyorsan lebeszélni (elpazarolni) hogy átmenj máshova, nem biztos hogy megéri.
Megnehezíti a váltást a már előttem leírt függő telefon.
Ha esetleg tényleg megy maj olcsóbban a hivatalos unlock, akkor is ott a kérdés, hogy ha rossz a teló, akkor kihez vidd be??
És ugye elméletileg a prepaid unlock nem lesz olcsó. Tehát vagy több telód lesz, vagy fekete unlock, és ugrik a gari.
|
kedd ápr. 13, 2004 12:05 |
|
|
VGyuri
arany tag
|
Szerintem nem csak a függő telefon az egyedüli visszatartó erő.
Sokan árulnak az apróneten sim kártyát, ha valaki ilyet vett, valószinüleg ő sem tud váltani, mert nincs a nevén a kártya.
|
kedd ápr. 13, 2004 8:49 |
|
|
Sverige
platina tag
|
integral írta: Na szóval, ebből következtetve nem lesz itt nagy vándorolgatás. Becslésem szerint a készülékek 95%-a függő lehet. Ahhoz meg, hogy az új SIM-mel is működjön, függetleníteni kell illegálisan jópénzért vagy legálisan még több pénzért. Ezt se ártana tudatni az emberekkel a reklámokban, hogy + 1 telefon árába fog ez a váltóknak kerülni.
Valamelyik nap mutattak nekem egy közleményt a Népszabadságban, amiben a Voda május 31-től érvényes függetlenítési díjai voltak benne. Sajnos nincs előttem a közlemény, de valami olyanra emlékszem, hogy:
Havidíjasoknak
-bármikor bruttó 2500 Ft
Kártyásoknak
-első évben: bruttó 20000 Ft
-második évben: bruttó 10000 Ft
-utána: bruttó 2500 Ft
De ezek az infók nem 100%-ig biztosak, mert csak futólag láttam a közleményt! Esetleg valaki más is találkozott ezzel? Utána tud nézni valaki a pontos adatoknak? A Voda honlapján még nem találtam ezzel kapcsolatban semmit...
Ha ez igaz, vagyis jól emlékszem rá, akkor végre teljesen legálisan, és megfizethető összegért is függetleníthetőek lennének a Vodás telók! (legalábbis a havidíjasoknak, illetve a kártyásoknak pedig a 2. év után...)
|
kedd ápr. 13, 2004 8:42 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Trabi TM írta: Dabsol írta: Elolvastam a fórumot, lehet hogy átsiklottam felette. A mobiltelefonok ezután hogy kerülnek forgalomba? Független lesz mind? Ha független akkor drágább lesz? Nem. Ha váltasz, és függő a telefonod vagy újat veszel, vagy kivívod a függetlenségét... Ebből adódóan drágább sem lesz.
Na szóval, ebből következtetve nem lesz itt nagy vándorolgatás. Becslésem szerint a készülékek 95%-a függő lehet. Ahhoz meg, hogy az új SIM-mel is működjön, függetleníteni kell illegálisan jópénzért vagy legálisan még több pénzért. Ezt se ártana tudatni az emberekkel a reklámokban, hogy + 1 telefon árába fog ez a váltóknak kerülni.
|
kedd ápr. 13, 2004 8:11 |
|
|
Tuvok
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 984 Tartózkodási hely: Where no man has gone before...
|
Silver írta: xterm7 írta: De akkor sem 24-48 ora. Rendben, elhiszem - ha látom. Ha a Vodafone képes volt 72 óra alatt átváltani egy prepaid kártyát postpaidbe, akkor itt bármi megtörténhet
Azért ilyennel még a Voda se égetné magát!
|
kedd ápr. 13, 2004 5:11 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Silver írta: xterm7 írta: De akkor sem 24-48 ora. Rendben, elhiszem - ha látom. Ha a Vodafone képes volt 72 óra alatt átváltani egy prepaid kártyát postpaidbe, akkor itt bármi megtörténhet
Itt lesz előtte 2 hetünk, hogy felkészüljünk .
Egyébként minél nagyobb a cég, valszeg annál hamarabb fog végbemenni az a max 4 órás folyamat...
|
hétf. ápr. 12, 2004 19:08 |
|
|
Vendég
|
xterm7 írta: De akkor sem 24-48 ora.
Rendben, elhiszem - ha látom. Ha a Vodafone képes volt 72 óra alatt átváltani egy prepaid kártyát postpaidbe, akkor itt bármi megtörténhet
|
hétf. ápr. 12, 2004 13:01 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
xterm7 írta: De akkor sem 24-48 ora.
ja-ja
|
hétf. ápr. 12, 2004 12:45 |
|
|
Salamander
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1341 Tartózkodási hely: Inzell
|
De akkor sem 24-48 ora.
|
hétf. ápr. 12, 2004 12:44 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Én úgy tudom 14 nap az átfutási idő, de amíg ténylegesen nem lehet semmit se kezdeni a 2 kártyával az 4 (négy) óra.
"Meddig tart a folyamat, mennyi ideig nem működik a számom?
A hordozási folyamat várhatóan a bejelentéstől számított 2-3 hétig tart majd. Ennek az időnek a nagy részét az adminisztrációs, ellenőrzési és előkészületi teendők teszik ki a szolgáltatók oldalán. A szolgáltatás szinte egészen a folyamat legvégéig folyamatos a régi SIM kártyán, mindössze az utolsó 4 órában szüneteltetheti azt az átadó szolgáltató. Ennek a 4 órának a végén azonban már az új szolgáltató által kiadott új SIM kártyán használható a hordozott telefonszám. A számhordozási eljárás végén lévő ezen 4 órás időtartamot hívjuk számátadási időablaknak."
|
hétf. ápr. 12, 2004 12:35 |
|
|
Salamander
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1341 Tartózkodási hely: Inzell
|
Silver írta: Eszembe jutott valami. Többször írtátok, hogy néhány nagyobb ügyfél majd fogja magát jól, és átvándorol egy másik szolgáltatóhoz. Úgy tudom, hogy az átállás legkevesebb 24-48 órát igényel. Ebben az időszakban vajon mi lesz a nagy ügyfelekkel? Hogyan magyarázzák el az ő ügyfeleiknek, hogy "bocsi, de éppen szolgáltatót váltunk, hívjon x nap múlva"?
Asszem Egy ora az atallasi do, amikor nem lehet hivni a szamot, azt meg lehet ejszakara is idoziteni. Amugy meg 24-48 ora, amig a "hatterben" torteni a valtas, a vege elott meg azt veszed eszre, hogy a regi kartya nem megy, az uj sem, de az uj hirtelen mukodi kezd 1 ora mulva
|
hétf. ápr. 12, 2004 12:32 |
|
|
Vendég
|
Eszembe jutott valami.
Többször írtátok, hogy néhány nagyobb ügyfél majd fogja magát jól, és átvándorol egy másik szolgáltatóhoz. Úgy tudom, hogy az átállás legkevesebb 24-48 órát igényel. Ebben az időszakban vajon mi lesz a nagy ügyfelekkel? Hogyan magyarázzák el az ő ügyfeleiknek, hogy "bocsi, de éppen szolgáltatót váltunk, hívjon x nap múlva"?
|
hétf. ápr. 12, 2004 12:24 |
|
|
pingu
vas-tag
|
[quote="Tuvok"]Nem tudom hogy gondoltad hogy a Szolgáltató állja a húségnyilatkozatod költségeit!! Az átállás költségeit állják nem a számládat! Ennyi erővel akkor a tartozásosokat is átveheti nem?? ]
Szerintem én sem voltam személyeskedőbb mint Tuvok!!!A szerint ahogy írt egy kicsitsem nézett engem hülyének ugye?!Ja a vándorlással miért is nőne a lelépési díj?Azt a telefon támogatás után kell fizetni.Nem azért,hogy egy szolgáltatónál ottmaradj,jólgondolom?amikor letelt a 2 év a telefonról,a másik szolgáltatót is felmondhatom mindenféle indok,és fizetési kötelezettség nélkül!Nem értem a logikát amit írtatok!Lehet bennem a hiba,túlságossan okoskodok ugye?!Node ettől halad a világ,hogy gondolkodunk,és ütköztetjük egymás gondolatait(vitatkozunk),remélem jólgondolom.Ezzel ezt a témát leiszárom a magamrészéről.Köszi a tartalmas hozzászólásokat!
|
hétf. ápr. 12, 2004 12:05 |
|
|
BraveStarr
arany tag
|
Norbi írta: Bravestarr-al teljesen egy időben reagáltunk. A személyeskedést természetesen nem rá értettem.
Nem is vettem magamra!
|
hétf. ápr. 12, 2004 10:00 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
Bravestarr-al teljesen egy időben reagáltunk.
A személyeskedést természetesen nem rá értettem.
|
hétf. ápr. 12, 2004 9:59 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
1.
Nem kéne személyeskedni.
2.
Mindenhol egyértelműen leírták, hogy az átállás költségeit vállalja át a mobilszolgáltató.
Az átállás költségei - még józan paraszti ésszel végiggondolva sem - tartalmazzák egy teljesen más, általad önként vállalt hűség anyagi vonzatát.
|
hétf. ápr. 12, 2004 9:57 |
|
|
BraveStarr
arany tag
|
pingu írta: Szevasz Tuvok.Például úgy,hogy aláírok nálla annyi időt,amennyit kifizetett helyettem! Erre azért a nagy eszeddel nemgondoltál ugye?!Na szevasz.
Ez egy baromság!
Mi értelme lenne a hűségszerződésnek, ha nyugodtan vándorolhatsz így is, mert majd a szolgáltatók kifizetik a te lelépési díjadat!
Ráadásul ezzel a vándorolgatással a te lelépési díjjad mindig növekedne. Hiszen adott lenne az amit a te jelenlegi szolgáltatód kifizetett az elődjének, plusz a jelenlegi szolgáltatód lelépési díja. Nem biztos hogy megérne bárki is ekkora költséget.
|
hétf. ápr. 12, 2004 9:57 |
|
|
pingu
vas-tag
|
Szevasz Tuvok.Például úgy,hogy aláírok nálla annyi időt,amennyit kifizetett helyettem! Erre azért a nagy eszeddel nemgondoltál ugye?!Na szevasz.
|
hétf. ápr. 12, 2004 8:59 |
|
|
Tuvok
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 984 Tartózkodási hely: Where no man has gone before...
|
Nem tudom hogy gondoltad hogy a Szolgáltató állja a húségnyilatkozatod költségeit!! Az átállás költségeit állják nem a számládat! Ennyi erővel akkor a tartozásosokat is átveheti nem??
Ami pedig a reklámot illeti ott megint a Westelnek volt esze, ugyanis ő kezdete el hirdetni elsőnek és így a kevésbé tájékozott réteg a Westelnek tulajdonítja!! Szvsz így a többi szolgáltatójé kevésbé lesz hatásos.
Még mielőtt megszólal egy Westelgyűlölő: Dehogyisnem! Vannak ilyen kevésbé tályékozott könnyen manipulálható emberek.
|
hétf. ápr. 12, 2004 5:41 |
|
|
pingu
vas-tag
|
Szevasztok.Köszi a gúnyos beírást.Szerinted miért hívtam az üsz-t?Kíváncsi voltam,és szerintem az ügyfélszolgálatot azért tartják a mobil szolgáltatók,hogy a kiváncsi ügyfél idióta kérdéseire kielégítő választ adjanak!Gondolom!?Az érdekelt,hogy a más mobilszolgáltatónál fennálló hűségnyilatkozatom plusz költségeit is állják e?Hamár azt mondja a csaj a reklámban,hogy a Westel állja a váltás költségeit?!De ahogy írtátok ez csak népvakítás ala Westel módra.Ezzel ezt a témát lezárom,a magamrészéről.Titeket legalább megértettelek,nemúgy mint a Westel ügyfélszolgálatost!Köszi a kimerítő válaszokat.
|
vas. ápr. 11, 2004 11:05 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Dabsol írta: Elolvastam a fórumot, lehet hogy átsiklottam felette. A mobiltelefonok ezután hogy kerülnek forgalomba? Független lesz mind? Ha független akkor drágább lesz?
Nem.
Ha váltasz, és függő a telefonod vagy újat veszel, vagy kivívod a függetlenségét...
Ebből adódóan drágább sem lesz.
|
szomb. ápr. 10, 2004 23:12 |
|
|
Dabsol
gyémánt tag
|
Elolvastam a fórumot, lehet hogy átsiklottam felette. A mobiltelefonok ezután hogy kerülnek forgalomba? Független lesz mind? Ha független akkor drágább lesz?
|
szomb. ápr. 10, 2004 20:26 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Norbi írta: Tisztázzuk a dolgokat: Vizsla1: 1. miért is kéne a Westelnek a saját költségére készített hirdetésében azt is közölnie, hogy a másik két szolgáltató sem kér ezért pénzt? 2. miért baj az, ha a Westel ezt a leendő ügyfelek tudomására hozza? Nem minden mobiltulajdonos törzstag itt a fórumon, egyértelmű tehát, hogy bizonyos dolgokat nekik is el kell mondani, annak ellenére, hogy személy szerint Te, Vizsla1 nagyon jól átlátod a helyzetet...
1. A reklámot nem láttam, ritkán nézek TV-t, vagy hallgatok rádiót (nincs rá időm). Csak plakátokról, újságokból ismerm, meg a Wetel honlapjáról. Éppen ezért írtam, hogy "ahogy a szavaidból kiveszem, a Westel ezek szerint úgy reklámozza...".
2. Hasonlóan, mint az 1., nem tudom, milyen formában, és mi hangzik el a reklámban. Egyébéknt nem baj. De ahogy elképzelem: "Gyere hozzánk a többi westeles közé, mert mi ingyen biztosítjuk ezt Neked!" - kb. hasonló stílusban, és megfelelő hangnemben lehet. De hogy hol, és kinek gazdaságos?! Egy Thurayához képest mindenképp olcsóbb.
|
szomb. ápr. 10, 2004 20:12 |
|
|
test
ezüst tag
|
pingu írta: Pontossan ez az én gondom is a hirdetésel.Olyant hirdet ami másnál is ígyvan!Az üsz-nek reklamáltam is ezügyben,de elég gyenge magyarázatot adott!Az ingyeneség amúgy nemjárna a törvény szerint alanyi jogon?
Ezért képes voltál felhívni az ügyfélszolgálatot? Gratulálok. Egyébként valóban nem ingyenes alanyi jogon. Amúgy meg mindenki azt reklámoz amit az üzleti érdekei megkívánnak. Az ominózus Westel reklámból ugyan semmi nem derül ki abból, hogy miért is lenne érdemes odamenni (a mi vagyunk a legtöbben és a már kissé elkoptatott gazdaságos szlogeneken kívül), bár az is mókás, hogy a Vodafone a térerővel csábítgatja a leendő ügyfeleket. Igazi verseny majd csak 1-én kezdődik, amikor kijönnek az új csomagok, illetve megindulnak a major ügyfelek (már amelyik meg tud indulni )
|
szomb. ápr. 10, 2004 20:02 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
Tisztázzuk a dolgokat:
1. A jogszabály nem határozza meg, hogy a szolgáltatónak kellene állnmi a költségeket.
2. Először a Vodafone, másodikként a Westel és harmadikként a Pannon adott ki sajtóközleményt, hogy nem kérnek pénzt a számhorozhatóságért az ügyfelektől.
Vizsla1:
1. miért is kéne a Westelnek a saját költségére készített hirdetésében azt is közölnie, hogy a másik két szolgáltató sem kér ezért pénzt?
2. miért baj az, ha a Westel ezt a leendő ügyfelek tudomására hozza?
Nem minden mobiltulajdonos törzstag itt a fórumon, egyértelmű tehát, hogy bizonyos dolgokat nekik is el kell mondani, annak ellenére, hogy személy szerint Te, Vizsla1 nagyon jól átlátod a helyzetet...
|
szomb. ápr. 10, 2004 18:23 |
|
|
pingu
vas-tag
|
Pontossan ez az én gondom is a hirdetésel.Olyant hirdet ami másnál is ígyvan!Az üsz-nek reklamáltam is ezügyben,de elég gyenge magyarázatot adott!Az ingyeneség amúgy nemjárna a törvény szerint alanyi jogon?
|
szomb. ápr. 10, 2004 13:01 |
|
|
Vendég
|
Re: Számhordozhatóság
pingu írta: Szevasztok.Mi a véleményetek a Westel reklámjáról,amiben a végén bejelentik,hogy aki hozzájuk megy,annak álják a váltás költségeit?!Én tegnap beszéltem a Westel üsz-el,ott azt mondták,hogy ez igaz!Megkérdeztem,hogy ez miben merül ki?Az a válasz jött,hogy a Westel a váltásért nemszámít fel pénzt(Pannonrol,vagy Vodáról)Westelre van szó!Ez amúgy nemlenne ingyenes???Csak kérdezem?
A Pannon sem kér pénzt:
A Pannon GSM biztosítja az egykapus számhordozási ügyintézés lehetőségét leendő ügyfeleinek, a számhordozásért pedig nem számít fel díjat a hozzá érkezőknek. A Pannon GSM ügyfélszolgálata készséggel áll az érdeklődők rendelkezésére a Pannon GSM hálózatából a 173-as, azon kívülről a 06 20 9200-200-as számon.
Infó: http://www.pgsm.hu/sajtoszoba/sajto/2004/eloreg.php
|
szomb. ápr. 10, 2004 12:57 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Re: Számhordozhatóság
pingu írta: Szevasztok.Mi a véleményetek a Westel reklámjáról,amiben a végén bejelentik,hogy aki hozzájuk megy,annak álják a váltás költségeit?!Én tegnap beszéltem a Westel üsz-el,ott azt mondták,hogy ez igaz!Megkérdeztem,hogy ez miben merül ki?Az a válasz jött,hogy a Westel a váltásért nemszámít fel pénzt(Pannonrol,vagy Vodáról)Westelre van szó!Ez amúgy nemlenne ingyenes???Csak kérdezem?
A törvény azt írja elő, hogy az átvevő szolgáltató dönthet arról, hogy ingyen biztosítja, vagy az előfizetőre terheli a váltás kötségeit. A pannon és a voda ezt ingyen teszi, vagyis átvállalták a költségeket. De ahogy a szavaidból kiveszem, a Westel ezek szerint úgy reklámozza, mintha aranyat adna, hisz arról, nem szól, hogy a másik kettőnél is ingyen van.
|
szomb. ápr. 10, 2004 12:55 |
|
|
pingu
vas-tag
|
Számhordozhatóság
Szevasztok.Mi a véleményetek a Westel reklámjáról,amiben a végén bejelentik,hogy aki hozzájuk megy,annak álják a váltás költségeit?!Én tegnap beszéltem a Westel üsz-el,ott azt mondták,hogy ez igaz!Megkérdeztem,hogy ez miben merül ki?Az a válasz jött,hogy a Westel a váltásért nemszámít fel pénzt(Pannonrol,vagy Vodáról)Westelre van szó!Ez amúgy nemlenne ingyenes???Csak kérdezem?
|
szomb. ápr. 10, 2004 12:47 |
|
|
BraveStarr
arany tag
|
Akkor írsz egy emailt az üfsz-nak, vagy felhívod őket, és mi is megtudjuk hogy mi van ilyenkor.
|
pén. ápr. 09, 2004 9:10 |
|
|
Matho
ezüst tag
|
Trabi TM írta: Matho írta: Egy kerdesem volna... Szerintetek mi van akkor, ha...? Van egy praktikumos kartyam, paratlanszamnak beallitok egy (ertelemszeruen pannonos, azaz most 0620-as) szamot. Aztan fogja magat a paratlanszamom, es athordozza magat vodahoz. Folytassam, vagy ertheto a kerdes? Én csak olyat adnék meg páratlan számnak akit jól ismerek, és gyakran hívok --> ebből következik, hogy tudni fogok róla, ha átmegy a pannontól más szolgáltatóhoz...
Nyilvanvalo. De attol meg, hogy en tudok rola... Szoval ez nem valasz a kerdesemre.
|
pén. ápr. 09, 2004 8:54 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Matho írta: Egy kerdesem volna... Szerintetek mi van akkor, ha...? Van egy praktikumos kartyam, paratlanszamnak beallitok egy (ertelemszeruen pannonos, azaz most 0620-as) szamot. Aztan fogja magat a paratlanszamom, es athordozza magat vodahoz. Folytassam, vagy ertheto a kerdes?
Én csak olyat adnék meg páratlan számnak akit jól ismerek, és gyakran hívok --> ebből következik, hogy tudni fogok róla, ha átmegy a pannontól más szolgáltatóhoz...
|
pén. ápr. 09, 2004 8:41 |
|
|
zocsa001
arany tag
|
Jó esetben kapsz egy sms-t a pannon-tól,hogy megszűnt a páratlanszámod
|
pén. ápr. 09, 2004 8:06 |
|
|
Matho
ezüst tag
|
Egy kerdesem volna... Szerintetek mi van akkor, ha...?
Van egy praktikumos kartyam, paratlanszamnak beallitok egy (ertelemszeruen pannonos, azaz most 0620-as) szamot. Aztan fogja magat a paratlanszamom, es athordozza magat vodahoz. Folytassam, vagy ertheto a kerdes?
|
pén. ápr. 09, 2004 7:52 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Ez a postpaidről prepaidbe váltás szimpatikus lépés! Vélhetően kevesebb lesz a Pannon bevétele, de jobban járnak, mintha átmennének az ügyfelek más szolgáltatóhoz. Igaz, hogy a verseny kényszerítette ki, de akkor is gratula.
|
csüt. ápr. 08, 2004 19:43 |
|
|