Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. dec. 27, 2024 12:24

Hozzászólás a témához  [ 248 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5
Li-Ion 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Blake írta:
Ad 2.: De most őszintén srácok, NiCd és a NiMH akksikat leszámítva, mit számít, hogy hogyan töltöd?! Én nem vagyok egy gazdag gyerek, de azért évente cserélem a tellámat és nem hiszem, hogy egy év alatt lehetne olyan kárt tenni az akksiban, ha pl. a gyári töltővel, rendeltetésszerűen használjuk, ami maradandó lenne. Manapság az akksik simán túlélik a telcsiket.

Mennyire igaz!
Sőt, volt főnököm a Nokia 3110-est (Ni-MH akksi), egyszer sem formázta, hétköznap naponta egyszer kétszer mindig betette az autós kihangosítóba/töltőbe. Ennek ellenére az akkumulátor csak másfél év után kezdett döglődni...

Szóval, ha a rátöltésre érzékenyebb Ni-MH akksi ilyen jól bírja a kiképzést, akkor szerintem is teljesen fölösleges aggódni a Li akkumulátorok töltése miatt. :wink:

pén. feb. 25, 2005 8:13
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
A Westel anno beszámitotta a régi aksit 500pénzért, ha náluk vásároltál új akkut. Persze úgy nem lehetett, hogy 10 régit összegyüjtöttél és free-be volt az új :(

pén. feb. 25, 2005 8:11
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
És amiért IGAZÁN NEM fenyegeti ilyesmi a mostani mobiltulajokat, hogy alig van, aki 1-1,5 évnél hosszabb ideig használ egy-egy mobilt. Egyrészt mert magát a mobilt is ennyi időre gyártják (magyarul elkopik/elhasználódik) másrészt olyan hibái jönnek elő, amik megjavíttatása a készülék értékéhez képest ésszerűtlen összegekbe kerül.

Továbbviszem a gondolatot...
Érdemes lenne megkérdezni a boltosokat, hogy vajon milyen telcsikhez adnak el akksit, az újakhoz, vagy a régiekhez...

pén. feb. 25, 2005 7:35
Profil Privát üzenet küldése ICQ
Moderátor

Hozzászólás 
zsmadar írta:
Ez azonban már nem igazán fenyegeti a mostani mobilokat, hiszen, szinte mind Li-ion akksikkal szerelt.

És amiért IGAZÁN NEM fenyegeti ilyesmi a mostani mobiltulajokat, hogy alig van, aki 1-1,5 évnél hosszabb ideig használ egy-egy mobilt. Egyrészt mert magát a mobilt is ennyi időre gyártják (magyarul elkopik/elhasználódik) másrészt olyan hibái jönnek elő, amik megjavíttatása a készülék értékéhez képest ésszerűtlen összegekbe kerül.

pén. feb. 25, 2005 0:07
arany tag

Hozzászólás 
skynet írta:
Macika írta:
toti32 írta:
Li-Poly aksit kell formázni?

NEEEEEEEEEE!!!!!!!

Ezt most direkt csináljátok?? :((

mééé? kell formázni, mégpedig olyan módszerrel, hogy amikor kiszeded a zacskójából, akkor szépen végiglapogatod a lapjait.

tudom, ez fárasztó volt, de én is fáradt vagyok... :)

Az nem akksi, hanem gyurma :-)

Annyiban lehet formázásnak 'tekinteni', hogy ezek az akkumulátorok is néhány feltöltés alatt nyerik el a tényleges kapacitásukat, DE NEM UGYANAZ, mint a NiCd vagy NiMH akksiknál, hogy teljesen feltölteni x órát, majd kisütni, s ezt 3X. Nem lesz kapacitásvesztés, csak az említett mélykisütés, túltöltés miatt, de ezt a töltőelektronika megakadályozza.

Viszont a töltőelektronika a veszte hosszabb távon a NiCd és NiMh akksiknak, mert nem süti ki arra a szintre (csak pár tized volt az eltérés), amire az akksinak kerülnie kellene. Ez azonban már nem igazán fenyegeti a mostani mobilokat, hiszen, szinte mind Li-ion akksikkal szerelt.

csüt. feb. 24, 2005 23:36
Profil Privát üzenet küldése YIM
arany tag

Hozzászólás 
1. Li-Ion és Li-polymer annyiban különbözik, hogy az egyik fémházban, a másik műanyagházban van. Leegyszerűsítve ennyi a különbség, tehát a súlya kisebb. EGYÉBKÉNT TÖKUGYANAZ!!! A kezelése meg pláne!

li-Ionnak 1000 a töltési ciklusa a li-polymernek 500, és zselés elekrolitban van!
De kezelése az ugyanaz!

csüt. feb. 24, 2005 20:12
arany tag

Hozzászólás 
Elég nehezen indul a verdám reggelente...

Szerintetek formázzam az ólomakksit? :-)

csüt. feb. 24, 2005 17:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
1. Li-Ion és Li-polymer annyiban különbözik, hogy az egyik fémházban, a másik műanyagházban van.

Hát, ennél azért "kicsivel" több különbség van a kettő között... :roll:

De inkább azt mondjátok meg nekem, hogy a higanyos akkut kell-e formázni és hogyan?? :lol:

csüt. feb. 24, 2005 17:36
Moderátor

Hozzászólás 
Blake írta:
Odo írta:
Blake írta:
Láttam én már a headset csatira erőltetett Trium töltőt...

A Triumnak olyan mindegy :D

Nana! Nem kell bántani a Triumot! Telefonnak készült az, csak nem az lett belőle! Előfordul a legrosszabb családban is, ugye elcserélt? :-)

Leginkább szappantartónak volt jó :)

csüt. feb. 24, 2005 16:19
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Blake írta:

Nana! Nem kell bántani a Triumot! Telefonnak készült az, csak nem az lett belőle! Előfordul a legrosszabb családban is, ugye elcserélt? :-)

csüt. feb. 24, 2005 16:17
Moderátor

Hozzászólás 
Blake írta:

csüt. feb. 24, 2005 15:41
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
Szerintem formázd meg, tedd be a meghajtóba, ereszd rá a format parancsot.

Vagy csak olvasd végig a topicot...

Azért az eszem megáll. Leírod, hogy nem olvastad végig a topicot. Elnézést is kérsz.
Ezek után nem az jön, hogy elolvasod. Ááá, nem. MEGKÉRDEZED! Mert lesz olyan marha, aki leírja 3 naponta...

Hát ez nagyon jó...itt ülök a melóhelyemen, de komolyan mondom, hogy hangosan felröhögtem, amikor ezt elolvastam...hát ez qrva jóóóóóóóóóóóóóó :lol: :lol: :lol:
Fö, hogy a lelki békéd megörizted :)

csüt. feb. 24, 2005 15:28
Moderátor

Hozzászólás 
toti32 írta:
Bocsi, csak nem olvastam végig a topicot! Vettem hétfőn egy F500i-t, és az eladó azt mondta, hogy Li-Ion aksi van benne, és 3-szor 15órára rakjam fel töltőre, formázás céljából. Namármost már eleve nem hittem hogy li-ion, mivel a mai telók mind li-poly-k (asszem), és ez is az megnéztem. Legalábbis az akura az van írva, hogy Li-poly. Ezért kérdeztem, hogy akkor ezt most kell formázni, vagy nem?

Azért sem fogsz kiborítani!!!!!!!! :lol:

1. Li-Ion és Li-polymer annyiban különbözik, hogy az egyik fémházban, a másik műanyagházban van. Leegyszerűsítve ennyi a különbség, tehát a súlya kisebb. EGYÉBKÉNT TÖKUGYANAZ!!! A kezelése meg pláne!

2. A mai telók egyáltalán nem Li-Poly-k általában, mert pl. a Nokiánál az első és utolsó Li-Poly-s modell a 6310i volt. Azóta az ÖSSZES modell Li-ion akksival készül.

Szerintem formázd meg, tedd be a meghajtóba, ereszd rá a format parancsot.

Vagy csak olvasd végig a topicot...

Azért az eszem megáll. Leírod, hogy nem olvastad végig a topicot. Elnézést is kérsz.
Ezek után nem az jön, hogy elolvasod. Ááá, nem. MEGKÉRDEZED! Mert lesz olyan marha, aki leírja 3 naponta...

csüt. feb. 24, 2005 15:24
arany tag

Hozzászólás 
Bocsi, csak nem olvastam végig a topicot! Vettem hétfőn egy F500i-t, és az eladó azt mondta, hogy Li-Ion aksi van benne, és 3-szor 15órára rakjam fel töltőre, formázás céljából. Namármost már eleve nem hittem hogy li-ion, mivel a mai telók mind li-poly-k (asszem), és ez is az megnéztem. Legalábbis az akura az van írva, hogy Li-poly. Ezért kérdeztem, hogy akkor ezt most kell formázni, vagy nem?

csüt. feb. 24, 2005 15:17
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
toti32 írta:

NEEEEEEEEEE!!!!!!!

Szegény Macika...minden 7en kikészül :|

csüt. feb. 24, 2005 15:15
Moderátor

Hozzászólás 
toti32 írta:

NEEEEEEEEEE!!!!!!!

csüt. feb. 24, 2005 15:13
arany tag

Hozzászólás 

csüt. feb. 24, 2005 15:09
Moderátor

Hozzászólás 
squiddy írta:
Landsmann írta:
Ezenkívül mindig megvárom hogy lemerüljön. Pontosabban akkor kezdem el tölteni, ha már jelez hogy lemerült, de még nem kapcsolt ki.
Jövőhéten lesz 2 éves a T68i-m, és még a mai napig is addig bírja az akku, mint újkorában. Ezt a módszert alkalmazom a K700i-nél is, Nekem bevált.

Dettó ugyanezt csinálom én is minden kezem ügyébe kerülő telefonnal :)

Szerintem is ez a jó megoldás. Én is így járok el.

csüt. feb. 24, 2005 14:26
arany tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Ezenkívül mindig megvárom hogy lemerüljön. Pontosabban akkor kezdem el tölteni, ha már jelez hogy lemerült, de még nem kapcsolt ki.
Jövőhéten lesz 2 éves a T68i-m, és még a mai napig is addig bírja az akku, mint újkorában. Ezt a módszert alkalmazom a K700i-nél is, Nekem bevált.

Dettó ugyanezt csinálom én is minden kezem ügyébe kerülő telefonnal :)

csüt. feb. 24, 2005 11:00
arany tag

Hozzászólás 
Árpy írta:
Blake írta:
Csumi!
mit számít, hogy hogyan töltöd
rendeltetésszerűen használjuk

Ellentmondás. <->

Nem aztatat írtam kedves Grétsy Árpy, hogy nem számít, hogy mivel hanem, hogyan, mennyi ideig, stb. vágod?

Ugye nem akarod, hogy kifejtsem, hogy egy 230V-os gyári töltőnél mi a rendeltetésszerű használat? :-) Láttam én már a headset csatira erőltetett Trium töltőt...

csüt. feb. 24, 2005 10:31
a fórum lelke

Hozzászólás 
Blake írta:
Csumi!
mit számít, hogy hogyan töltöd
rendeltetésszerűen használjuk

Ellentmondás. <->

csüt. feb. 24, 2005 10:26
arany tag

Hozzászólás 
Csumi!

Ad 1.: Volt már ilyen topic, mi a ráknak kellett újat nyitni?

Ad 2.: De most őszintén srácok, NiCd és a NiMH akksikat leszámítva, mit számít, hogy hogyan töltöd?! Én nem vagyok egy gazdag gyerek, de azért évente cserélem a tellámat és nem hiszem, hogy egy év alatt lehetne olyan kárt tenni az akksiban, ha pl. a gyári töltővel, rendeltetésszerűen használjuk, ami maradandó lenne. Manapság az akksik simán túlélik a telcsiket. Én megvárom általában amíg kikapcsol a telcsi aztan akkor toltom fel, de valamikor felig van töltve es felvagom 15 percre a kihangositora, mert a biztonság fontosabb, mint az, hogy hú most két ciklussal kevesebbet tölthetem az 1000-ből. Az égvilágon soha semmi baja nem lett tőle az akksinak. Ezt nevezik használatnak, a telcsik és az akksik értünk vannak, nem mi értük és meg is vannak manapság rendesen csinalva. Szóval no para! Csak használjátok a tellátokat és ne variáljatok annyit!

csüt. feb. 24, 2005 10:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Az enyémnél simán lehet. Akkor is ha már kikapcsolt, akkor is ha csak jelez. Az más dolog hogy néha szokott olyat csinálni (már új korában is), hogy mondjuk félig van az akku, felteszem tölteni, mikor leveszem és megnézem, akkor nézek nagyot, mert semmi sincs benne! Még az a fél töltet sem, ami akkor volt benne, amikor töltőre tettem. Mindig kikapcsolt állapotban töltöm, (ha bekapcsolt állapotban dugom bele az adatkábelt, a telefon azonnal kikapcsol és néhány beállítás elmegy a telefonból :shock: ) ha kész a töltés, csinálok egy bekapcsolást hogy megnézzem hogy tényleg töltött-e. nem akarok magamnak olyan meglepetést, hogy mikor az internethez bekapcsolom, akkor derül ki hogy tök üres. Jártam már így 1-2 alkalommal.

Fura, nekem ilyet egyik telóm se csinált soha. Én 90%-ban bekapcsolva töltöm. Volt olyan, hogy rádugtam a töltöt és rövid idön belül levettem és ekkor is max töltöttséget mutatott...persze hamarabb lemerült.

csüt. feb. 24, 2005 9:14
Hozzászólás 
Árpy írta:
Landsmann írta:
Pontosabban akkor kezdem el tölteni, ha már jelez hogy lemerült, de még nem kapcsolt ki.

A C55-nél nem lehet ilyet csinálni :( Ha lemerült, akkor már vissza sem lehet kapcsolni.
Én akkor szoktam tölteni, amikor már alig van benne szufla. Addig hagyom, amig fel nem töltödik fullra.

Az enyémnél simán lehet. Akkor is ha már kikapcsolt, akkor is ha csak jelez. Az más dolog hogy néha szokott olyat csinálni (már új korában is), hogy mondjuk félig van az akku, felteszem tölteni, mikor leveszem és megnézem, akkor nézek nagyot, mert semmi sincs benne! Még az a fél töltet sem, ami akkor volt benne, amikor töltőre tettem. Mindig kikapcsolt állapotban töltöm, (ha bekapcsolt állapotban dugom bele az adatkábelt, a telefon azonnal kikapcsol és néhány beállítás elmegy a telefonból :shock: ) ha kész a töltés, csinálok egy bekapcsolást hogy megnézzem hogy tényleg töltött-e. nem akarok magamnak olyan meglepetést, hogy mikor az internethez bekapcsolom, akkor derül ki hogy tök üres. Jártam már így 1-2 alkalommal.

szer. feb. 23, 2005 21:28
arany tag

Hozzászólás 
A li-ionnál az elekronika ugy is letilt ha feltoltodott,és itt nincs csepptöltés!
Ha nem hiszed akkor mérjél rá!
A másik mindenkinek igaza van abban hogy tilos lemeriteni mert az elekronika nem engedi tölteni. ha mélyállapotba kerül az akku akkor veszélyes hulladék vagy nehezen lehet ujbol életet lehelni és persze teljesítménycsökkenéssel jár ez az akcio.
És feltöltve kell tárolni!!!!! 2 havonta rátölteni!
És ennek az akku tipusnak nem számit a rátoltés.csak lemegy az 1000 ciklosbol 1.

szer. feb. 23, 2005 21:09
arany tag

Hozzászólás Re: Li-Ion
Macika írta:
Na, kezdjük elölről...

Vagy esetleg menne a keresés?

Tényleg én is sokat olvastam már erről ezen a fórumon, de van ennek az akutöltés dolognak egy városi legenda jellege, ti. mindenki kicsit mást mond.
Akkor összefoglalható a lényeg úgy:
Először érdemes (mert nem biztos, hogy a gyár megtette) 8-16 órát tölteni, utána nyugodtan rá lehet tölteni, csak 1. ne engedjük teljesen lemerülni, 2. addig ne vegyük le, amíg rendesen fel nem töltődött, ugye?

szer. feb. 23, 2005 17:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Reméljük, bár eleinte valószínűleg csak annyi lesz nekünk jó, hogy a mostani Li-ion akkuk árát leveri, mert megfizetni nem hiszem, hogy meg fogjuk tudni. Emlékszem, amikor megjelent az első (egyébként hibás) Nokia Li-Pol akksi (BPS-1, nem is volt olyan régen), akkor 23e Ft körül adták. Használhatatlan+megfizehetetlen volt, 650 mAh, de kétségtelenül könnyű.
Hmmm... Bronzinak van belőle egy. Bár én már piszok "olcsón" kb. 15 rugóért vettem... :lol:

szer. feb. 23, 2005 17:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Pontosabban akkor kezdem el tölteni, ha már jelez hogy lemerült, de még nem kapcsolt ki.

A C55-nél nem lehet ilyet csinálni :( Ha lemerült, akkor már vissza sem lehet kapcsolni.
Én akkor szoktam tölteni, amikor már alig van benne szufla. Addig hagyom, amig fel nem töltödik fullra.

szer. feb. 23, 2005 17:05
Moderátor

Hozzászólás 
Sulla írta:
http://index.hu/tech/ihirek/?main:2005.02.23.&212785

Remélem hamarosan elterjed...

Reméljük, bár eleinte valószínűleg csak annyi lesz nekünk jó, hogy a mostani Li-ion akkuk árát leveri, mert megfizetni nem hiszem, hogy meg fogjuk tudni. Emlékszem, amikor megjelent az első (egyébként hibás) Nokia Li-Pol akksi (BPS-1, nem is volt olyan régen), akkor 23e Ft körül adták. Használhatatlan+megfizehetetlen volt, 650 mAh, de kétségtelenül könnyű.

szer. feb. 23, 2005 16:55
platina tag

Hozzászólás 
http://index.hu/tech/ihirek/?main:2005.02.23.&212785

Remélem hamarosan elterjed...

szer. feb. 23, 2005 16:39
platina tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Nekem az nem tetszett, hogy egyre többet mondtak az eladók. Kezdték 8 órával, majd 10-12 16, néha meg 24-et is hallani már...

Én az ASE előkészítőkön LiIonra 8-16 órát tanultam. Hogy más mit állít, engem nem nagyon izgat.
Tapasztalatom az, hogy az emberek egy része messziről letojja mit mond nekik egy szervizes/rendszermérnök, és a saját feje után megy. Aztán amikor hozza 2 hét mulva a notebookot, azzal a szöveggel, hogy elméletileg 3-4 órát kellene kitartania (Centrino-s gépekkel foglalkozom leginkább), és jó ha valójában 2.5 órát kibír, és hogy ez garanciális probléma, na akkor szoktam jó messzire elhajtani őket.

szomb. feb. 19, 2005 17:43
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
Nekem az nem tetszett, hogy egyre többet mondtak az eladók. Kezdték 8 órával, majd 10-12 16, néha meg 24-et is hallani már...

Én is 24-et szoktam mondani, akkor talán töltik 10 órán keresztül :twisted:

szomb. feb. 19, 2005 17:39
arany tag

Hozzászólás 
Köszönöm mindekinek a segítséget!

szomb. feb. 19, 2005 17:38
Moderátor

Hozzászólás 
club írta:
Odo írta:
club írta:
Odo írta:
Az első töltésnél is felesleges a 16 óra...

Ezt rosszul tudod. Amikor megkapom a külföldről rendelt LiIon akksikat (ált. Pana, Sony és Samsung modulokat), mindig jelzik a szállítólevélen, hogy előtöltött/tanított, vagy töltetlent küldenek. Az utóbbi elektronikáját egy teljes feltöltéssel tanítani kell. (Notebook akksikról van szó, de technikai szempontból ez lényegtelen.)

De ezt telefonnál nem tudhatod. Lehet hogy fel vannak töltve.

Lehet. És mi van ha nem? Biztosabb egyszer a 8-16 óra, azzal kárt nem csinálsz...

szomb. feb. 19, 2005 17:31
a fórum lelke

Hozzászólás 
club írta:
Lehet. És mi van ha nem? Biztosabb egyszer a 8-16 óra, azzal kárt nem csinálsz...

Hagyjad, ezt egy fél éve én is megpróbáltam elmagyarázni pár embernek, de akkor sem sikerült :)

szomb. feb. 19, 2005 17:27
platina tag

Hozzászólás 
Odo írta:
club írta:
Odo írta:

Ezt rosszul tudod. Amikor megkapom a külföldről rendelt LiIon akksikat (ált. Pana, Sony és Samsung modulokat), mindig jelzik a szállítólevélen, hogy előtöltött/tanított, vagy töltetlent küldenek. Az utóbbi elektronikáját egy teljes feltöltéssel tanítani kell. (Notebook akksikról van szó, de technikai szempontból ez lényegtelen.)

szomb. feb. 19, 2005 17:25
Moderátor

Hozzászólás 
club írta:
Odo írta:

szomb. feb. 19, 2005 17:21
platina tag

Hozzászólás 
Odo írta:

szomb. feb. 19, 2005 17:17
Hozzászólás 
Leírom én hogy szoktam tölteni a telefont. Ha este merül le, egész éjjel rajtahagyom a töltőn. Tapasztalataim szerint ilyenkor egy, másfél nappal tovább bírja egy töltéssel, mintha csak addig töltöttem volna mikor azt jelzi hogy kész. Ezenkívül mindig megvárom hogy lemerüljön. Pontosabban akkor kezdem el tölteni, ha már jelez hogy lemerült, de még nem kapcsolt ki.

szomb. feb. 19, 2005 17:07
arany tag

Hozzászólás 
Én is így tudtam, de mai napon kissé elbizonytalanítottak... Közölték, hogy rosszul tudom a Li-ionokat is 3 szor kell... Azán emiatt azt hittem, hogy ismét változott vmi... Kösz a segítséget...

szomb. feb. 19, 2005 17:04
Moderátor

Hozzászólás 
club írta:
TPinter írta:
Szóval elsore mikor meglett hazsnaltam amig ki nem kapcsolt. Utnana 12 ora toltes. Most merul, akkor toltsek inkabb ra? :)

LiIon: Első alkalommal egy min. 8 max. 16 órás feltöltés. (A gyártók egy része megteszi ezt helyetted, erről általában a csomagoláson értesítenek.) Ezután tök mindegy, mivel a cellákba épített elektronika megakadályozza a teljes kisütést, túltöltést. Ha a cellák közül egy cella elektronikája elszabályozódik/tönkremegy, onnantól indul a LiIon akksik 1-6 hónapos haláltusája (cellaszám, minőség és a **** cella hibájának fokától függően).
Végül már csak egy kérdés: Ezt még hányan fogjátok megkérdezni?

szomb. feb. 19, 2005 17:03
platina tag

Hozzászólás 
TPinter írta:
Szóval elsore mikor meglett hazsnaltam amig ki nem kapcsolt. Utnana 12 ora toltes. Most merul, akkor toltsek inkabb ra? :)

LiIon: Első alkalommal egy min. 8 max. 16 órás feltöltés. (A gyártók egy része megteszi ezt helyetted, erről általában a csomagoláson értesítenek.) Ezután tök mindegy, mivel a cellákba épített elektronika megakadályozza a teljes kisütést, túltöltést. Ha a cellák közül egy cella elektronikája elszabályozódik/tönkremegy, onnantól indul a LiIon akksik 1-6 hónapos haláltusája (cellaszám, minőség és a **** cella hibájának fokától függően).
Végül már csak egy kérdés: Ezt még hányan fogjátok megkérdezni?

szomb. feb. 19, 2005 16:59
arany tag

Hozzászólás 

szomb. feb. 19, 2005 16:41
Moderátor

Hozzászólás 
krimlin írta:
A mostanimnál viszont inkább figyelek. minden 4-6. töltésnél hagyom teljesen lemerülni, és az elején 3szor hagytam kisütni és ey éjszakát tölteni. nincs vele baj, kb. 5 napot bír :lol:

És ha nem hagytad volna teljesen lemerülni, akkor most kb. 6 napot bírna... :)

szomb. feb. 19, 2005 16:35
Moderátor

Hozzászólás 
A Li-Ion akksit nem lehet kisütni. Ne hagyd lemerülni teljesen, ennyi a lényeg. Első töltésnél meg nem kell napokat hagyni a töltőn.

szomb. feb. 19, 2005 16:32
arany tag

Hozzászólás 
az egyik telefonomnál nem törődtem az aksival, és mindig töltöttem, amikor már nem volt benne sok. nem töltögettem 12 órákat, és nem is hagytan kisütni. Li-Ion volt, és nem nagyon lett neki baja ettől.
A mostanimnál viszont inkább figyelek. minden 4-6. töltésnél hagyom teljesen lemerülni, és az elején 3szor hagytam kisütni és ey éjszakát tölteni. nincs vele baj, kb. 5 napot bír :lol:

szomb. feb. 19, 2005 16:30
Moderátor

Hozzászólás Re: Li-Ion
TPinter írta:
Mit gondoltok az Li-Ion aksikat hogyan érdemes formázni? Elég egy full feltöltés 12 órával vagy 3szor kellene ismételni? Mindenki mást mond.

Na, kezdjük elölről...

Vagy esetleg menne a keresés?

szomb. feb. 19, 2005 16:15
arany tag

Hozzászólás Li-Ion
Mit gondoltok az Li-Ion aksikat hogyan érdemes formázni? Elég egy full feltöltés 12 órával vagy 3szor kellene ismételni? Mindenki mást mond.

szomb. feb. 19, 2005 15:47
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 248 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5