|
Szerző |
Üzenet |
Denver
arany tag
|
flashipek: http://www.pannon.hu/pannon/sajtoszoba/ ... enyek/444/
6 ilyen üzlet van jelenleg. Hidd el, csak ők függetlenítenek. Gondolom neked is jobb, ha ilyen helyen oldják meg a problémád, mint hogy vmi muki seftel neked vmit, nem?
És sokkal korrektebbek is.
Írtad, hogy biztos, hogy nem esne jól egy átlag (és gondolom egy átlagon felüli) embernek sem, ha kiszámláznának a tudta nélkül 40-50E Ft-ot. Akkor te, miért szeretnél nekik kiszámláztatni annyit??? Azért, mert nem érdekelnek mások?
Örülök, hogy nincsenek ilyen problémáid, hála nekem sincsen, de ne is csinálj másoknak sem.
Hogy én is ON legyek egy picit, és reagáljak az utolsó kérdésedre:
Szerintem tehesse meg a gyártó igen, mert súlyos összegek forognak ők és a szolgáltatók között. A szolgáltató nem szeretné, hogy egy ő általa megrendelt készüléket más hálózaton használjanak, a gyártó nem szeretné, hogy az előbbi esetek miatt a szolgáltató ne rendeljen tőle készülékeket.
Te is védenéd a saját terméked.
A guruk nem fognak kihalni, mert mindig lesznek régi és új telefonok, amiket ki kell majd függetleníteni. Autót is tuti fognak majd lopni.
Remélem inkább a sok neppernek áldozik le ezzel a csillaga.
Elég jó áron lehet már gyárilag független készüléket venni, aki pedig nem akar annyit rászánni, az vegyen támogatott áron, de akkor pedig vegye tudomásul, hogy az a telefon nem nyitható. Ne vegyen K-nál, ha Z-nél akarja majd használi.
|
szer. ápr. 09, 2008 23:15 |
|
|
Gaborxxx
ezüst tag
|
vidékiviktor írta: Gaborxxx írta: pampika írta: Igaz, hogy már teljesen offtopic a magyarázkodásod, de azért érdekelne, hogy a vevő hogy tud visszaélni a telefonnal? Mert ha olyan simet rak bele, ami kétes ügyletekhez/emberekhez köthető, akkor találkozhat a jarddal. De ezen kívül? De még ez is olyan, hogy egy adás-vételivel simán védhető. Magyarázkodtam volna? Nem teszem többet! Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem! Nézd meg hogyan működik az IMEI szám regisztrációja... Kedves Gaborxxx Több problémám van az írásaiddal kapcsolatban. 1. Annak idején én is függetlenítettem telefont a Pannonnál, és náluk a partnerüzletekben hivatalosan NINCS is függetlenítés, csak flagshipekben. Sőt, egy cimbimnek most is így csinálták, és azt is mondták, hogy még mindig 1gy van. Szóval már ez is érdekes. 2. Nem tudom, hogy milyen 40K-t akarnak kiszámlázni, mert az én hűségnyilatkozatos papíromon 50K van. A kártyáson meg 20K. És már 2 éve is ez volt rajta, ha jól emlékszem. 3. Szerinted, ha papíron nem TE vásároltad a telefont (a SIM amivel, amihez vették, nem a TE neveden van), akkor mégis, hogy fognak beazonosítani téged azzal a telefonszámmal kapcsolatban? Gondolom vittél magaddal vmi meghatalmazásfélét, ugye? Biztos hallottál már az adatvédelemről. Szóval az én szememben picit sántít a te történeted. Ne haragudj... Azért én a megnyílvánulásaid, és a hozzáállásod alapján örülök, hogy így megjártad. Elég ciki, hogy még neked áll feljebb, hogy hülye voltál, és nem tájékozódtál. Elég szomorú, hogy vannak emberek, akik így állnak a dolgokhoz. Bocsi az OFF-ért.
Szia!
1. Nem tudom mi az a flagship, amit tudok, hogy a központi szervizbe küldik és nem a gyártó szervízébe. A többit nem tudom, de te igen.
2. Nem magamtól találtam ki a 40k-t, a pannonosok mondták, bár amilyen tájékozottak voltak, nem kétlem, hogy sántít a dolog, de a lényeg ua. Nem esne jól ez egy átlag dolgozó magyar embernek, főleg ha nem tehet semmiről.
3. Semmi ilyen dologra nem volt szükség! A papír nélkül is bevették, véletlen szúrták ki utána, hogy kell a cucc. De teljesen mindegy, ezt lehetne húzni sokáig, aki kételkedik próbálja ki. Vagy bejön vagy nem. Van azért más út is. Ha nem lenne ezt próbálnám másik boltban.
Nem értem melyik részből jön az le Neked, hogy nekem áll feljebb. Ilyenről szó sincs. Ne érezz agressziót vagy bármi negatívat a szavaimból. Viszont itt mindenki okosabb a másiknál és megy licitálás az "úgy is én tudom jobban" címért. Ez jó magyar fórumozó szokás, de nem baj, mert sok segítséget is kaphat így az ember.
Örülsz, hogy megjártam? Örülj. Megtehetem. Nem kenyérre kell a pénz. Mint ahogyan szerintem elég sokunknak így van ez ezen a fórumon akik sorra adjuk vesszük a mobilokat. Ez sem a csorók hobbija. Ősz óta pihen a teló, mert a pannonos számom eddig sem használtam. Kibírja még bármeddig, de remélem a turbo sim azért megoldja. Már csak elvből is küzdök érte!
Nem nagyképű akartam lenni, de ennél nagyobb örömöd sose legyen, minthogy az én "káromnak" örülsz. Nyugodtan tudok aludni ha ennél nagyobb károk érnek is hála az égnek! Kár ilyenbe belemenni mert csak sértődés a vége ha ilyeneket írok!
Csak hogy ne legyen ennyire off a topic: Elképzelhető, hogy a sok guru lehúzhatja a rolót? A gyártók keménykedhetnek ennyire?
|
szer. ápr. 09, 2008 22:15 |
|
|
Gaborxxx
ezüst tag
|
Macika írta: Gaborxxx írta: Macika írta: Gaborxxx írta: Nem szükséges eladnom, mert a turbo simmel menni fog. Erre azért ne végy mérget. Én szóltam... Bár már csalódtam egyszer, de azt be tudtam a hozzá nem értéshez. Másoknak megy, most kaptam mástól egy újabb ígéretet. Bízom, mert ha most sem fog menni, akkor minden remény oda. Ami megnyugtat, hogy olyan telefon nincs és nem is lesz amit ne lehetne más hálózaton használni. Előbb-utóbb... Pedig van. Hidd el. Na persze 100-as tételben, darabonként kevéssel 50 € alatti áron már most is nyitható az összes Nokia, szétszedés nélkül, sima usb kábelen keresztül, okosan. Ám a hozzá való cucc többmilliós nagyságrendű, egyhamar nem igazán várható az elterjedése. Egyébként van olyan telefon. Japánban csak olyan van. Egy adott hálózaton működik a teló, másokon egyáltalán nem. Tehát a technika adott, ha akarnák, akkor meg tudnák oldani Európában. Csak akkor nem lenne lehetőség a hivatalos függetlenítésre. Kint valahogy ez nem téma, 1500-2000 Ft egy alapfokú készülék (itt van belőle egy az asztalomon, még tavaly hoztam, dupla kijelző, QVGA, 2 MP kamera, WEB-böngésző, infra, BT, stb-stb.). Ha más szolgáltatóhoz akar menni, akkor vesz egyet, amelyik ott működik. Nem összeg.
Biztosan van valami biznisz abban, hogy nem vezetik be. Éppen emiatt van bizonytalanság bizonyos helyeken, hogy milyen irányban mozdul majd tovább nálumnk a helyzet.
|
szer. ápr. 09, 2008 22:01 |
|
|
Denver
arany tag
|
Gaborxxx írta: pampika írta: Igaz, hogy már teljesen offtopic a magyarázkodásod, de azért érdekelne, hogy a vevő hogy tud visszaélni a telefonnal? Mert ha olyan simet rak bele, ami kétes ügyletekhez/emberekhez köthető, akkor találkozhat a jarddal. De ezen kívül? De még ez is olyan, hogy egy adás-vételivel simán védhető. Magyarázkodtam volna? Nem teszem többet! Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem! Nézd meg hogyan működik az IMEI szám regisztrációja...
Kedves Gaborxxx
Több problémám van az írásaiddal kapcsolatban.
1. Annak idején én is függetlenítettem telefont a Pannonnál, és náluk a partnerüzletekben hivatalosan NINCS is függetlenítés, csak flagshipekben. Sőt, egy cimbimnek most is így csinálták, és azt is mondták, hogy még mindig 1gy van. Szóval már ez is érdekes.
2. Nem tudom, hogy milyen 40K-t akarnak kiszámlázni, mert az én hűségnyilatkozatos papíromon 50K van. A kártyáson meg 20K. És már 2 éve is ez volt rajta, ha jól emlékszem.
3. Szerinted, ha papíron nem TE vásároltad a telefont (a SIM amivel, amihez vették, nem a TE neveden van), akkor mégis, hogy fognak beazonosítani téged azzal a telefonszámmal kapcsolatban? Gondolom vittél magaddal vmi meghatalmazásfélét, ugye? Biztos hallottál már az adatvédelemről.
Szóval az én szememben picit sántít a te történeted. Ne haragudj...
Azért én a megnyílvánulásaid, és a hozzáállásod alapján örülök, hogy így megjártad. Elég ciki, hogy még neked áll feljebb, hogy hülye voltál, és nem tájékozódtál.
Elég szomorú, hogy vannak emberek, akik így állnak a dolgokhoz.
Bocsi az OFF-ért.
|
szer. ápr. 09, 2008 20:34 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
vidékiviktor írta: Én Kanadából láttam olyan telót, amiben nem volt SIM. Volt egy száma, oszt jó van Igen, a CDMA-k ilyenek...
|
szer. ápr. 09, 2008 20:26 |
|
|
Denver
arany tag
|
Macika írta: Gaborxxx írta: Macika írta: Gaborxxx írta: Nem szükséges eladnom, mert a turbo simmel menni fog. Erre azért ne végy mérget. Én szóltam... Bár már csalódtam egyszer, de azt be tudtam a hozzá nem értéshez. Másoknak megy, most kaptam mástól egy újabb ígéretet. Bízom, mert ha most sem fog menni, akkor minden remény oda. Ami megnyugtat, hogy olyan telefon nincs és nem is lesz amit ne lehetne más hálózaton használni. Előbb-utóbb... Pedig van. Hidd el. Na persze 100-as tételben, darabonként kevéssel 50 € alatti áron már most is nyitható az összes Nokia, szétszedés nélkül, sima usb kábelen keresztül, okosan. Ám a hozzá való cucc többmilliós nagyságrendű, egyhamar nem igazán várható az elterjedése. Egyébként van olyan telefon. Japánban csak olyan van. Egy adott hálózaton működik a teló, másokon egyáltalán nem. Tehát a technika adott, ha akarnák, akkor meg tudnák oldani Európában. Csak akkor nem lenne lehetőség a hivatalos függetlenítésre. Kint valahogy ez nem téma, 1500-2000 Ft egy alapfokú készülék (itt van belőle egy az asztalomon, még tavaly hoztam, dupla kijelző, QVGA, 2 MP kamera, WEB-böngésző, infra, BT, stb-stb.). Ha más szolgáltatóhoz akar menni, akkor vesz egyet, amelyik ott működik. Nem összeg.
Én Kanadából láttam olyan telót, amiben nem volt SIM. Volt egy száma, oszt jó van
|
szer. ápr. 09, 2008 20:23 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Gaborxxx írta: Macika írta: Gaborxxx írta: Nem szükséges eladnom, mert a turbo simmel menni fog. Erre azért ne végy mérget. Én szóltam... Bár már csalódtam egyszer, de azt be tudtam a hozzá nem értéshez. Másoknak megy, most kaptam mástól egy újabb ígéretet. Bízom, mert ha most sem fog menni, akkor minden remény oda. Ami megnyugtat, hogy olyan telefon nincs és nem is lesz amit ne lehetne más hálózaton használni. Előbb-utóbb... Pedig van. Hidd el.
Na persze 100-as tételben, darabonként kevéssel 50 € alatti áron már most is nyitható az összes Nokia, szétszedés nélkül, sima usb kábelen keresztül, okosan.
Ám a hozzá való cucc többmilliós nagyságrendű, egyhamar nem igazán várható az elterjedése.
Egyébként van olyan telefon. Japánban csak olyan van. Egy adott hálózaton működik a teló, másokon egyáltalán nem.
Tehát a technika adott, ha akarnák, akkor meg tudnák oldani Európában. Csak akkor nem lenne lehetőség a hivatalos függetlenítésre.
Kint valahogy ez nem téma, 1500-2000 Ft egy alapfokú készülék (itt van belőle egy az asztalomon, még tavaly hoztam, dupla kijelző, QVGA, 2 MP kamera, WEB-böngésző, infra, BT, stb-stb.). Ha más szolgáltatóhoz akar menni, akkor vesz egyet, amelyik ott működik. Nem összeg.
|
szer. ápr. 09, 2008 19:35 |
|
|
Gaborxxx
ezüst tag
|
Macika írta: Gaborxxx írta: Nem szükséges eladnom, mert a turbo simmel menni fog. Erre azért ne végy mérget. Én szóltam...
Bár már csalódtam egyszer, de azt be tudtam a hozzá nem értéshez. Másoknak megy, most kaptam mástól egy újabb ígéretet. Bízom, mert ha most sem fog menni, akkor minden remény oda.
Ami megnyugtat, hogy olyan telefon nincs és nem is lesz amit ne lehetne más hálózaton használni. Előbb-utóbb...
|
szer. ápr. 09, 2008 19:18 |
|
|
Gaborxxx
ezüst tag
|
pampika írta: Igaz, hogy már teljesen offtopic a magyarázkodásod, de azért érdekelne, hogy a vevő hogy tud visszaélni a telefonnal? Mert ha olyan simet rak bele, ami kétes ügyletekhez/emberekhez köthető, akkor találkozhat a jarddal. De ezen kívül? De még ez is olyan, hogy egy adás-vételivel simán védhető.
Magyarázkodtam volna? Nem teszem többet! Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem! Nézd meg hogyan működik az IMEI szám regisztrációja...
|
szer. ápr. 09, 2008 19:15 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Gaborxxx írta: Nem szükséges eladnom, mert a turbo simmel menni fog. Erre azért ne végy mérget. Én szóltam...
|
szer. ápr. 09, 2008 17:48 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Igaz, hogy már teljesen offtopic a magyarázkodásod, de azért érdekelne, hogy a vevő hogy tud visszaélni a telefonnal?
Mert ha olyan simet rak bele, ami kétes ügyletekhez/emberekhez köthető, akkor találkozhat a jarddal. De ezen kívül? De még ez is olyan, hogy egy adás-vételivel simán védhető.
|
szer. ápr. 09, 2008 16:01 |
|
|
Gaborxxx
ezüst tag
|
pampika írta: Gaborxxx írta: A feltétel annyi, hogy legyen lejárt hűségnyilatkozat! Azt pedig nem a készülékre vállalod, hanem a szolgáltatásra, azaz a kártyára, a havidíjra. Ezért jött képbe az én szerződésem. Még így is tátong rés a pannon rendszerén, így ha minden kötél szakad akkor rá tudom terheltetni a 40k-t, csak félő ha nem fizeti be akkor tiltják a telefont is. Mindenképpen hatalmas rizikót vállal aki előfizus telefont elad és az is aki vesz. Miből gondoltad, hogy nem lehet visszaélni egy ilyen telefonnal? Én toltam el, de remélem az új turbo sim mindent megold. Ha nem, akkor pedig az eladó biztos nem fog mégegyszer ilyen bizniszt bevállalni a csekk után! Te melyik világban élsz? Ahogy a belinkelt vodás ÁSZF-ben is van, ha az az előfizu jár le, amelyikkel a telefont vetted, akkor ütik ki olcsón és hivatalosan. A pannon se hülye, náluk is így van. Te magad írtad, hogy a szerződő aláírása nélkül NEM terhelhetik rá a 40k-t. Akkor mégis hogy akarod ráterheltetni??? A telefont akkor tilthatják le, ha mondjuk nem fizeti a számlát. A 40k miatt biztos nem, mert ha nincs aláírás, nincs hivatalos függetlenítő kód sem... Előfizus telefonnal az vállal rizikót, aki megveszi. Aki eladja, mi gondja lehetne belőle? Max ő tud kicseszni a vevővel, mert ha nem fizeti a számlát, tiltják a készüléket. Visszafelé nem tud kicseszni vele. Max. ha az új tulaj vmi kétes ügyletbe keveredik, akkor elővehetik az eredeti tulajt, de ha az igazolja, hogy a telefont eladta, akkor máris mennek tovább az új tulajhoz. Szóval inkább add el azt a telefont, mert a vélt módszereiddel nem fogsz sikert elérni...
Nem szükséges eladnom, mert a turbo simmel menni fog. Legalábbis nagyon ígérik. A módszer nem vélt.
Mint ahogyan a pannon módszer sem vélt. Aki akarja próbálja be, kérdezze ki a boltosokat, mivel hülyék hozzá utána kell kerestetni velük a saját webes oldalaikon, majd ha egyformán értelmezik még be is kell adni szervizbe nekik. A módosító nyomtatványt vagy nem fogja kérni és a jelek szerint simán átcsúszik a telefon (nem tudja a bal kéz mit csinál a jobb), vagy pedig írd alá a nyomtatványt Te, mert jogilag igencsak gyenge lábakon áll. Logikusan lehet értelmezni, de jogszerűen akár többféleképpen is lehet ami visszaélésekre ad lehetőséget.
Kár tovább ragozni. Ha valakinek lesz lejáró szerződése és új nyithatatlan telefonja próbálja ki. Túl sok a feltétel! A lényeg, hogy nem nagyon hegyezte még ki a pannon ezt a procedúrát, mert nyilván kevesen kérik és nem volt rajta akkora fókusz.
A turbo sim-ről ahogy egyre többet olvasok annál többet várok. Kivédik a szolgáltatók hamarosan valószínűleg, de pár ezerért 4-5 hónap is megéri. Hamarosan péntek és meglesz!
|
szer. ápr. 09, 2008 15:59 |
|
|
Gaborxxx
ezüst tag
|
skynet írta: Gaborxxx írta: Macika írta: pampika írta: Még szép, hogy a szerződő aláírása nélkül nem terhelnek rá egy 40k-s tételt Te mit szólnál hozzá, ha kapnál egy ilyen csekket, csak mert egy rég eladott telefonodat ki akarja függetleníttetni az új tulaj??? Befizetnéd széles mosoly mellett? Az meg irreleváns dolog, hogy a te előfizud mikor jár le, hisz azt nézik (ha jól tudom), hogy az az előfizu mikor jár le, amelyikhez a telefont vették. Igen, így van. Nem is értettem, miért keverte bele a topictárs a saját előfizetését a dologba... A feltétel annyi, hogy legyen lejárt hűségnyilatkozat! Azt pedig nem a készülékre vállalod, hanem a szolgáltatásra, azaz a kártyára, a havidíjra. Ezért jött képbe az én szerződésem. Még így is tátong rés a pannon rendszerén, így ha minden kötél szakad akkor rá tudom terheltetni a 40k-t, csak félő ha nem fizeti be akkor tiltják a telefont is. Mindenképpen hatalmas rizikót vállal aki előfizus telefont elad és az is aki vesz. Miből gondoltad, hogy nem lehet visszaélni egy ilyen telefonnal? Én toltam el, de remélem az új turbo sim mindent megold. Ha nem, akkor pedig az eladó biztos nem fog mégegyszer ilyen bizniszt bevállalni a csekk után! ha tőlem vennél telefont, és aztán kapnám a 40 ezres csekket, akkor nem köszönnéd meg, amit utána kapnál... mondjuk úgy, hogy utána már csak headsettel tudnál telefonálni, azzal is csak pöszén. én mondjuk az eladó helyében megmondanám, hogy nem az én kérésemre történt a függetlenítés, ergo nem vagyok hajlandó befizetni az összeget - aki kérte, az fizessen. a te érdekedben remélem, hogy a turbo simmel menni fog.
Kedves Skynet!
Mivel te még nem láttál engem és messziről jött emberként mondhatnék amit akarok, maradjunk annyiban, hogy teljesen értem mire utaltál amikor azt írtad, hogy mit kapnék én ezért tőled! Kár belemenni személyeskedésbe, mert nyílván nem volnál képes kivitelezni a dolgot, tudom arra utaltál csak, hogy mérges lennél nagyon.
Én is veszek szolgáltatóktól és adok is el ilyen telefonokat, emiatt a cumi mindkét végén álltam már. A vevő is visszabír élni a telefonnal, tehát tényleg az a fontos, hogy tudja igazolni az ember az adás-vételeket akár évekre visszamenőleg is, akkor sok baja nem lehet... Max. elveszik tőle a telefont.
|
szer. ápr. 09, 2008 15:52 |
|
|
aronpapa
arany tag
|
Macika írta: El is olvastad, vagy csak bemásoltad???
Úgy érzem, hogy nem, így lefordítom Neked egyszerűre.
De igen, elolvastam, és értelmeztem is, pont ezért emeltem ki azt, hogy a Hűségnyilatkozat letelte után kerül ennyibe Vodánál a nyitás.
Ezt egyébként a Pannon 7500 Ft-os nyitási díjára gondoltam volt írni.
|
szer. ápr. 09, 2008 15:35 |
|
|
Macika
Moderátor
|
aronpapa írta: Akkor a Voda ebből a szempontból olcsónak számít: "A készülékek hálózatfeloldási díja Ha az Előfizető készüléke hálózati korlátozásának feloldását kéri, a feloldás csak az Előfizető által aláirt "Nyilatkozat akciós készülék vásárláshoz" ( Hűségnyilatkozat) nyomtatványban vállalt feltételes kedvezmények időarányos visszafizetése után lehetséges. Ha az Előfizető az általa az előfizetői szerződés fenntartására vállalt időszak (hűségidőszak) alatt kéri készüléke hálózati korlátozásának feloldását, akkor a feltételes kedvezmények Hűségnyilatkozatban részletezettek szerinti visszafizetésén felül a hálózati korlátozás feloldásának díját is megfizeti. Ha az Előfizető az általa vállalt hűségidőszak leteltét követően kéri készüléke hálózati korlátozásának feloldását, akkor csak a hálózati korlátozás feloldásának díját szükséges megfizetnie.
A hálózati korlátozás feloldásának díja: 2 496 Ft.
A készülék hálózati korlátozásának feloldását az ügyfélszolgálati irodákban lehet kérni. A készülékek hálózatfeloldásátt 30 munkanapon belül végrehajtjuk."Forrás: VodafoneEl is olvastad, vagy csak bemásoltad???
Úgy érzem, hogy nem, így lefordítom Neked egyszerűre.
Ha két évesnél fiatalabb telót akarsz kinyittatni, akkor a hűségszerződés lelépési díját IS ki kell fizetned. Ez 20-30-40-50.000 Ft lehet, függően a vásárolt készülék típusától és a szerződésben aláírt szabálytól.
Na, akkor most fuss neki még egyszer, memnnyi az annyi, ki az olcsó?
(Szerk: Korábban egyébként 24 hónap után a telókat kérésre ingyen nyitották.)
|
szer. ápr. 09, 2008 14:12 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Gaborxxx írta: Ha nem, akkor pedig az eladó biztos nem fog mégegyszer ilyen bizniszt bevállalni a csekk után!
Nem akarlak elkeseríteni, de ez nem egészen így van.
(megjegyzem, rendszeresen veszek új telókat a szolgáltatóknál, amire hamar ráunok és eladom. Sosem volt olyan problémám, hogy a vevő bármit is rámterheljen.)
|
szer. ápr. 09, 2008 13:06 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
pampika írta: Még szép, hogy a szerzõdõ aláírása nélkül nem terhelnek rá egy 40k-s tételt Te mit szólnál hozzá, ha kapnál egy ilyen csekket, csak mert egy rég eladott telefonodat ki akarja függetleníttetni az új tulaj??? Befizetnéd széles mosoly mellett? Az meg irreleváns dolog, hogy a te elõfizud mikor jár le, hisz azt nézik (ha jól tudom), hogy az az elõfizu mikor jár le, amelyikhez a telefont vették.
igen, a hszben ezeket a kérdéseket nem értettem én sem.
|
szer. ápr. 09, 2008 13:00 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1598 Tartózkodási hely: Budapest City
|
aronpapa írta: "Nyilatkozat akciós készülék vásárláshoz"
Ilyet aláírok akkor is, ha vitamaxos akciós készüléket veszek?
|
szer. ápr. 09, 2008 12:48 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Gaborxxx írta: A feltétel annyi, hogy legyen lejárt hűségnyilatkozat! Azt pedig nem a készülékre vállalod, hanem a szolgáltatásra, azaz a kártyára, a havidíjra. Ezért jött képbe az én szerződésem. Még így is tátong rés a pannon rendszerén, így ha minden kötél szakad akkor rá tudom terheltetni a 40k-t, csak félő ha nem fizeti be akkor tiltják a telefont is. Mindenképpen hatalmas rizikót vállal aki előfizus telefont elad és az is aki vesz. Miből gondoltad, hogy nem lehet visszaélni egy ilyen telefonnal? Én toltam el, de remélem az új turbo sim mindent megold. Ha nem, akkor pedig az eladó biztos nem fog mégegyszer ilyen bizniszt bevállalni a csekk után!
Te melyik világban élsz?
Ahogy a belinkelt vodás ÁSZF-ben is van, ha az az előfizu jár le, amelyikkel a telefont vetted, akkor ütik ki olcsón és hivatalosan. A pannon se hülye, náluk is így van.
Te magad írtad, hogy a szerződő aláírása nélkül NEM terhelhetik rá a 40k-t. Akkor mégis hogy akarod ráterheltetni???
A telefont akkor tilthatják le, ha mondjuk nem fizeti a számlát. A 40k miatt biztos nem, mert ha nincs aláírás, nincs hivatalos függetlenítő kód sem...
Előfizus telefonnal az vállal rizikót, aki megveszi. Aki eladja, mi gondja lehetne belőle? Max ő tud kicseszni a vevővel, mert ha nem fizeti a számlát, tiltják a készüléket. Visszafelé nem tud kicseszni vele.
Max. ha az új tulaj vmi kétes ügyletbe keveredik, akkor elővehetik az eredeti tulajt, de ha az igazolja, hogy a telefont eladta, akkor máris mennek tovább az új tulajhoz.
Szóval inkább add el azt a telefont, mert a vélt módszereiddel nem fogsz sikert elérni...
|
szer. ápr. 09, 2008 11:51 |
|
|
KrE
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Pécs
|
Gaborxxx írta: Macika írta: pampika írta: Még szép, hogy a szerződő aláírása nélkül nem terhelnek rá egy 40k-s tételt Te mit szólnál hozzá, ha kapnál egy ilyen csekket, csak mert egy rég eladott telefonodat ki akarja függetleníttetni az új tulaj??? Befizetnéd széles mosoly mellett? Az meg irreleváns dolog, hogy a te előfizud mikor jár le, hisz azt nézik (ha jól tudom), hogy az az előfizu mikor jár le, amelyikhez a telefont vették. Igen, így van. Nem is értettem, miért keverte bele a topictárs a saját előfizetését a dologba... A feltétel annyi, hogy legyen lejárt hűségnyilatkozat! Azt pedig nem a készülékre vállalod, hanem a szolgáltatásra, azaz a kártyára, a havidíjra. Ezért jött képbe az én szerződésem. Még így is tátong rés a pannon rendszerén, így ha minden kötél szakad akkor rá tudom terheltetni a 40k-t, csak félő ha nem fizeti be akkor tiltják a telefont is. Mindenképpen hatalmas rizikót vállal aki előfizus telefont elad és az is aki vesz. Miből gondoltad, hogy nem lehet visszaélni egy ilyen telefonnal? Én toltam el, de remélem az új turbo sim mindent megold. Ha nem, akkor pedig az eladó biztos nem fog mégegyszer ilyen bizniszt bevállalni a csekk után!
Eddig azt hittem, hogy a pofátlanságnak azért van határa, de te vagy a bizonyíték, hogy én tévedtem.
|
szer. ápr. 09, 2008 11:05 |
|
|
Gaborxxx
ezüst tag
|
Macika írta: pampika írta: Még szép, hogy a szerződő aláírása nélkül nem terhelnek rá egy 40k-s tételt Te mit szólnál hozzá, ha kapnál egy ilyen csekket, csak mert egy rég eladott telefonodat ki akarja függetleníttetni az új tulaj??? Befizetnéd széles mosoly mellett? Az meg irreleváns dolog, hogy a te előfizud mikor jár le, hisz azt nézik (ha jól tudom), hogy az az előfizu mikor jár le, amelyikhez a telefont vették. Igen, így van. Nem is értettem, miért keverte bele a topictárs a saját előfizetését a dologba...
A feltétel annyi, hogy legyen lejárt hűségnyilatkozat! Azt pedig nem a készülékre vállalod, hanem a szolgáltatásra, azaz a kártyára, a havidíjra. Ezért jött képbe az én szerződésem. Még így is tátong rés a pannon rendszerén, így ha minden kötél szakad akkor rá tudom terheltetni a 40k-t, csak félő ha nem fizeti be akkor tiltják a telefont is.
Mindenképpen hatalmas rizikót vállal aki előfizus telefont elad és az is aki vesz. Miből gondoltad, hogy nem lehet visszaélni egy ilyen telefonnal? Én toltam el, de remélem az új turbo sim mindent megold. Ha nem, akkor pedig az eladó biztos nem fog mégegyszer ilyen bizniszt bevállalni a csekk után!
|
szer. ápr. 09, 2008 10:31 |
|
|
KrE
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Pécs
|
Re: 6120c unlock
Gaborxxx írta: "Persze, hogy létezik megoldás! Be kell menni a Pannonhoz és kifizetni a hálózatfeloldás díját. Nem lesz olcsó, de ez az egyetlen megoldás.
Akárki akármit is mond..."
Szia!
Pár pannon boltost meghülytettem már ezzel, de a lényeg a következő: A telefont nem én vettem tőlük. Már ki is töltöttük a papírt, hogy elküldik függetleníteni és majd jól ráterhelik a fickóra aki vette a fennmaradó díjat, nekem így csak 7500-ba kerül. A szerződésem pont most járt le náluk, így csak ennyi az ára, a feltételeknek is megfelelek. Viszont aki vette a telót, neki kiszámláznak durván 40 rugót, de még mondjuk ez sem érdekelne. Viszont ki kell tölteni egy módosító nyomtatványt, amit a tulajnak kell aláírnia. Itt bukott meg az egész.
3 pannon boltból egy helyen voltak foglalkozni az üggyel, mert segg hülyék az ilyen témához, senki nem kéri tőlük és nem is tudják hogyan működik.
Köszönöm a javaslatot, de már minden lehetséges utat végig jártam és nem jött be. Péntekre kapok egy új turbo sim-et amivel garantáltan működni fog. Nagyon remélem... Majd megírom mi lett!
Már az első kérdésnél is furcsállottam, hogy van olyan ember, aki a saját hülyeségének köszönheti a problémáját, és még neki áll feljebb, de ez a megnyilvánulás már a biztosíték kiverő kategória.
Mégis milyen alapon nem érdekel, hogy vkivel jogtalanul kifizettetnél 40E-t?!
Gondolkodj már el egy csöppet, hogy ki volt a hülye, és kinek kéne fizetnie!
Miért nem mentél be a Nokiához, és vetted meg függetlenül?
Vagy miért nem mentél be a T-hez és vetted meg ott?
Ha már voltál olyan hülye, hogy megvettél egy nem függetleníthető telót, akkor a majd fél év szerencsétlenkedés helyett miért nem adod el, és veszel helyette egy függetlent, vagy T függőt?!
Nem értem az olyan embereket, akik magukat szívatják, és utána még fel is háborodnak, hogy ugyan milyen dolog már ez!
|
szer. ápr. 09, 2008 8:15 |
|
|
aronpapa
arany tag
|
Akkor a Voda ebből a szempontból olcsónak számít:
"A készülékek hálózatfeloldási díja Ha az Előfizető készüléke hálózati korlátozásának feloldását kéri, a feloldás csak az Előfizető által aláirt "Nyilatkozat akciós készülék vásárláshoz" ( Hűségnyilatkozat) nyomtatványban vállalt feltételes kedvezmények időarányos visszafizetése után lehetséges. Ha az Előfizető az általa az előfizetői szerződés fenntartására vállalt időszak (hűségidőszak) alatt kéri készüléke hálózati korlátozásának feloldását, akkor a feltételes kedvezmények Hűségnyilatkozatban részletezettek szerinti visszafizetésén felül a hálózati korlátozás feloldásának díját is megfizeti. Ha az Előfizető az általa vállalt hűségidőszak leteltét követően kéri készüléke hálózati korlátozásának feloldását, akkor csak a hálózati korlátozás feloldásának díját szükséges megfizetnie.
A hálózati korlátozás feloldásának díja: 2 496 Ft.
A készülék hálózati korlátozásának feloldását az ügyfélszolgálati irodákban lehet kérni. A készülékek hálózatfeloldásátt 30 munkanapon belül végrehajtjuk."
Forrás: Vodafone
|
szer. ápr. 09, 2008 7:39 |
|
|
Macika
Moderátor
|
pampika írta: Még szép, hogy a szerződő aláírása nélkül nem terhelnek rá egy 40k-s tételt Te mit szólnál hozzá, ha kapnál egy ilyen csekket, csak mert egy rég eladott telefonodat ki akarja függetleníttetni az új tulaj??? Befizetnéd széles mosoly mellett? Az meg irreleváns dolog, hogy a te előfizud mikor jár le, hisz azt nézik (ha jól tudom), hogy az az előfizu mikor jár le, amelyikhez a telefont vették. Igen, így van. Nem is értettem, miért keverte bele a topictárs a saját előfizetését a dologba...
|
kedd ápr. 08, 2008 19:55 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
Még szép, hogy a szerződő aláírása nélkül nem terhelnek rá egy 40k-s tételt Te mit szólnál hozzá, ha kapnál egy ilyen csekket, csak mert egy rég eladott telefonodat ki akarja függetleníttetni az új tulaj??? Befizetnéd széles mosoly mellett?
Az meg irreleváns dolog, hogy a te előfizud mikor jár le, hisz azt nézik (ha jól tudom), hogy az az előfizu mikor jár le, amelyikhez a telefont vették.
|
kedd ápr. 08, 2008 19:47 |
|
|
Gaborxxx
ezüst tag
|
"Persze, hogy létezik megoldás!
Be kell menni a Pannonhoz és kifizetni a hálózatfeloldás díját. Nem lesz olcsó, de ez az egyetlen megoldás.
Akárki akármit is mond..."
Szia!
Pár pannon boltost meghülytettem már ezzel, de a lényeg a következő: A telefont nem én vettem tőlük. Már ki is töltöttük a papírt, hogy elküldik függetleníteni és majd jól ráterhelik a fickóra aki vette a fennmaradó díjat, nekem így csak 7500-ba kerül. A szerződésem pont most járt le náluk, így csak ennyi az ára, a feltételeknek is megfelelek. Viszont aki vette a telót, neki kiszámláznak durván 40 rugót, de még mondjuk ez sem érdekelne. Viszont ki kell tölteni egy módosító nyomtatványt, amit a tulajnak kell aláírnia. Itt bukott meg az egész.
3 pannon boltból egy helyen voltak foglalkozni az üggyel, mert segg hülyék az ilyen témához, senki nem kéri tőlük és nem is tudják hogyan működik.
Köszönöm a javaslatot, de már minden lehetséges utat végig jártam és nem jött be. Péntekre kapok egy új turbo sim-et amivel garantáltan működni fog. Nagyon remélem... Majd megírom mi lett!
|
kedd ápr. 08, 2008 15:51 |
|
|
bili
arany tag
Csatlakozott: kedd dec. 21, 2004 17:05 Hozzászólások: 101 Tartózkodási hely: Debrecen - Bp
|
Debrecenben foglalkozik valaki BB5 nyitással? Nevezetesen N6131-ről lenne szó. Priviben nyugodtan kereshettek.
|
kedd ápr. 08, 2008 13:16 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Gaborxxx írta: Létezik megoldás, vagy váljak meg a drágától? Szerintetek? Persze, hogy létezik megoldás!
Be kell menni a Pannonhoz és kifizetni a hálózatfeloldás díját. Nem lesz olcsó, de ez az egyetlen megoldás.
Akárki akármit is mond...
Egyelőre a 6120c, 6110n, E51, N95 8GB, E70, E90, N96, N93i, N82, N81, N81 8GB, N78, N76, N72, N71, 7900, 7500, 6555, 6500c, 6500s, 6301, 6300i, 6290, 5610, 5310 közül egyiket sem lehet nyitni, csak a szolgáltatónál.
|
kedd ápr. 08, 2008 10:45 |
|
|
Gaborxxx
ezüst tag
|
6120c unlock
Sziasztok!
Hatalmas bajom lenne amiben kérném a segítségeteket, de legalább a véleményeteket!
Még az ősszel vettem egy 6120c-ot egy aukciós oldalon. A telefon pannon függő, én meg T-mobile függő vagyok. Gondoltam megérte, majd "kisüttetem" a kicsikét. Aham... Innen biztosan ismerős a sztori mindenkinek. Az ősz elmúlt, már a tél is és jönnek sorra a guruk, hogy majd ők megcsinálják és a vége az, hogy nem mernek hozzányúlni, mert eléggé szét kell barmolni a telót hozzá és 4-5 postázáson is túl van a telefon, de senki nem tudja nyitni.
Tegnap adtak hozzá egy No-key Xsim nevezetű sim kártyát ami turbo sim néven is fut. Ahogy láttam nem ugyanaz a kettő, de mégis sok helyen mindegy hogy nevezik, egynek veszik a kettőt. A neten sokfélét látni, az enyém zöld nyáklapon volt és középen chip van ami miatt szét kellett rongyolni a sim kártyámat. Direkt nokiához csinálták ezt a fajtát állítólag, még tán ki is próbálta a pasi. A poén: ugyanúgy nem működik! Érvénytelen sim-et ír ki. Levetették a pin kód kérést, úgy sem. Sehogy sem. Visszaadták a pénzt... Arra fogták, hogy elképzelhető, hogy a sim kártyám típusával nem működik a kütyü.
A telefonom még mindig függő és én is az vagyok... Létezik megoldás, vagy váljak meg a drágától? Szerintetek?
|
kedd ápr. 08, 2008 9:56 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Hát igen. Nem kör, hanem karika. Egyebekben ugyanazt mondtuk...
|
vas. ápr. 06, 2008 21:15 |
|
|
jokers5
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 671 Tartózkodási hely: M. Service
|
Re: web'n walk box unlock
Maestro írta: Sziasztok!
Vettem egy tonlineos usb-s web'n walk boxot, de szeretnék beletenni egy vodás kártyát. Hogy lehet függetleníteni ezt a kütyüt? Vagy van ötletetek, hol érdemes utánanézni?
Simán megoldható csak éppen nem free hanem fizetős, de hamar megvan
|
vas. ápr. 06, 2008 20:32 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Vettem egy tonlineos usb-s web'n walk boxot, de szeretnék beletenni egy vodás kártyát. Hogy lehet függetleníteni ezt a kütyüt? Vagy van ötletetek, hol érdemes utánanézni?
Csak úgy, netről szedett dolgokkal nem megy. De ügyes boxocskával igen.
|
vas. ápr. 06, 2008 20:26 |
|
|
ZoliZee
vas-tag
|
Sziasztok!
Végigolvastam a fórumot, (mind a hét oldalt) és összegezve csak a tisztán látás kedvéért. Az a pár modell amit még Texas I. IC-kel láttak el azok otthon is függetleníthetőek a Dejan féle módon, és vannak olyan készülékeke melyek, csak vmilyen box segítségével nyithatóak, és vannak azok a BB5-ös készülékek melyek ezzekkel a boxokkal sem nyithatóak.
Mondhatni 3 fő csoport van a BB5-oknél.
Cimborámnak kersek vmi megoldást a 6120c tipusú telefonjára, de ez még a 3ik abszolut nyithatatlanok közé tartozik. Vagy rosszul tudom?
Rengeteget találkoztam ezekkel az un. "Alpa x sim", "X sim", "smart sim" elnevezésű "pót sim kártyákkal", csak az angol (pláne)az orosz tudásom csekély. A fent említett telefonra csináltak már-e ilyet ami működik?
u.i.: ha jól értettem a NOKIA cég az összes tőle -a szolgáltatók által- megrendelt BB5-ös telefonnak legenerálja az NCK kódját. Akár feltételezhetjük, hogy valamelyik finn nokia irodában egy gépen ott lapul egy .txt doksiba az összes NCK)...mert feltételezzük valahonnan előbányássza ha Kovács Ödönke kérésére hivatalos függetlenítést kér a szolgáltatójától, amit megkap egy papíron, bepötyögi és kész van ödönke telefonja 20e-ért) Tehát a megoldás, azt a .txt doksit megszerezni, és akinek sikerül, jobbal nevezheti magát "fél istennek"?
Bocsánat, kicsit prózaira sikerült, de a fent említettek mind kérdésként merültek fel bennem, amire kíváncsian várom a választ. előre is köszönöm.
ZoliZéé
|
vas. ápr. 06, 2008 20:17 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Vettem egy tonlineos usb-s web'n walk boxot, de szeretnék beletenni egy vodás kártyát. Hogy lehet függetleníteni ezt a kütyüt? Vagy van ötletetek, hol érdemes utánanézni? Ehhe, ez mennyiben BB5-ös Nokia?????
|
szomb. márc. 22, 2008 21:00 |
|
|
Maestro
vas-tag
|
web'n walk box unlock
Sziasztok!
|
szomb. márc. 22, 2008 19:33 |
|
|
Vikoo
vas-tag
|
Köszönöm, megoldottam!
|
szer. márc. 19, 2008 12:26 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Van egy pár
|
szer. márc. 19, 2008 0:07 |
|
|
Vikoo
vas-tag
|
Macika írta: Vikoo írta: Nem találtam a felsorolásodban az 5300-ás nokiát, ezért szeretném megkérdezni, hogy annak függetlenítésére van-e mód? Természetesen azon kívül, hogy fizetek a szolgáltatónak (mely esetemben egy angliai szolgáltató lenne). Ha jól értelmeztem az itt leírtakat akkor ez a modell is BB5-ös. Van rá esély, hogy "sima úton", tehát a megszokott 3.000-10.000 Ft-os összeg ellenében ki tudom kódoltatni a mobilt magyarországon vagy kár is vesződni vele? Válaszodat előre is köszönöm! Igen, az sima ügy. Azóta már lejjebb mentek az árak, az ilyen sima (ez az egyszerűbbek közé tartozik) az már 4ezerből megvan.
Nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál!
Budapesten esetleg tudsz ajánlani egy megbízható helyet? (gondolom a kérdésemből már rájöttél, hogy milyen gyakran csinálok ilyesmit )
Vagy ezt bármelyik tisztességesebb, bevásárlóközpontos, maszek mobilboltban megcsinálják seperc?
|
kedd márc. 18, 2008 16:52 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Vikoo írta: Nem találtam a felsorolásodban az 5300-ás nokiát, ezért szeretném megkérdezni, hogy annak függetlenítésére van-e mód? Természetesen azon kívül, hogy fizetek a szolgáltatónak (mely esetemben egy angliai szolgáltató lenne). Ha jól értelmeztem az itt leírtakat akkor ez a modell is BB5-ös. Van rá esély, hogy "sima úton", tehát a megszokott 3.000-10.000 Ft-os összeg ellenében ki tudom kódoltatni a mobilt magyarországon vagy kár is vesződni vele? Válaszodat előre is köszönöm! Igen, az sima ügy.
Azóta már lejjebb mentek az árak, az ilyen sima (ez az egyszerűbbek közé tartozik) az már 4ezerből megvan.
|
kedd márc. 18, 2008 16:34 |
|
|
Vikoo
vas-tag
|
Macika írta: Helios írta: Te Macika, nekem ez most nem világos. Egyelőre tehát az új E és N szériákat nem lehet függetleníteni, csak úgy, ha a hálózatkorlátozó cég oldja fel? És honnan lehet tudni, hogy mely telefonok BB5 kódoltak? Mert akkor az sem világos honnan jön ez a sok N95 meg N95 8GB... azok nem BB5-ök? Mindegyik BB5-ös, ami mostanában jelenik meg úgy 2-3 éve, kivéve 1-2 modellt, pl. 1112, 2610, 2760 és még pár modellt. Az ÖSSZES TÖBBI BB5. Az új E, N szériákat is lehet a hivatalos úthoz képest olcsón (ha nem is ingyen, házilag) nyitni, de ezalól is van 1-2 kivétel (amelyek erősítik a szabályt ), az E90, az N82, 6120, 5310, E51, N95 8GB és biztosan kihagytam még 1-2 modellt.
Nem találtam a felsorolásodban az 5300-ás nokiát, ezért szeretném megkérdezni, hogy annak függetlenítésére van-e mód? Természetesen azon kívül, hogy fizetek a szolgáltatónak (mely esetemben egy angliai szolgáltató lenne). Ha jól értelmeztem az itt leírtakat akkor ez a modell is BB5-ös. Van rá esély, hogy "sima úton", tehát a megszokott 3.000-10.000 Ft-os összeg ellenében ki tudom kódoltatni a mobilt magyarországon vagy kár is vesződni vele?
Válaszodat előre is köszönöm!
|
kedd márc. 18, 2008 16:23 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Helios írta: Te Macika, nekem ez most nem világos. Egyelőre tehát az új E és N szériákat nem lehet függetleníteni, csak úgy, ha a hálózatkorlátozó cég oldja fel? És honnan lehet tudni, hogy mely telefonok BB5 kódoltak? Mert akkor az sem világos honnan jön ez a sok N95 meg N95 8GB... azok nem BB5-ök? Mindegyik BB5-ös, ami mostanában jelenik meg úgy 2-3 éve, kivéve 1-2 modellt, pl. 1112, 2610, 2760 és még pár modellt.
Az ÖSSZES TÖBBI BB5.
Az új E, N szériákat is lehet a hivatalos úthoz képest olcsón (ha nem is ingyen, házilag) nyitni, de ezalól is van 1-2 kivétel (amelyek erősítik a szabályt ), az E90, az N82, 6120, 5310, E51, N95 8GB és biztosan kihagytam még 1-2 modellt.
|
kedd márc. 18, 2008 15:35 |
|
|
Helios
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 132 Tartózkodási hely: van
|
Te Macika, nekem ez most nem világos. Egyelőre tehát az új E és N szériákat nem lehet függetleníteni, csak úgy, ha a hálózatkorlátozó cég oldja fel? És honnan lehet tudni, hogy mely telefonok BB5 kódoltak? Mert akkor az sem világos honnan jön ez a sok N95 meg N95 8GB... azok nem BB5-ök?
|
kedd márc. 18, 2008 13:37 |
|
|
Macika
Moderátor
|
csekey írta: segitseget kernek; van arra esely h egy t-mobile-os e90-t rabirjak vodas sim hasznalatara?
koszi elore is Igen. Be kell menned a T-hez és kifizetned a hálózatkorlátozás feloldásának díját (esetleg ha van készülékrészlet, akkor azt is).
Ez lehet 50-60ezer Ft-os tétel is (készülékrészlet esetén ennek akár a háromszorosa is), ha még a hűségszerződés elején vagy.
Sajnos más lehetőség nincs.
|
hétf. márc. 17, 2008 23:17 |
|
|
csekey
vas-tag
|
segitseget kernek; van arra esely h egy t-mobile-os e90-t rabirjak vodas sim hasznalatara?
koszi elore is
|
hétf. márc. 17, 2008 23:08 |
|
|
Macika
Moderátor
|
sxt írta: marcl írta: Sziasztok!
Van egy regi N70-s telom , de elfelejtettem a Security Code-ot és kéri. Tud adni nekem valaki egy master code-ot , hogy feloldjam? IMEI: 35XXXXXXXXXXXX
Előre is köszönöm
Marcell A gyári bizt. kód mindegyik nokia esetében: 12345. Ha ezt időközben sikeresen megváltoztattad, akkor IMEI számból nem lehetséges visszafejteni. Vagy tévednék? Lehet. Visszafejteni nem, de resetelni igen. Egy ún. mastercode-dal.
Csak nem BB5-nél. Az N70 meg BB5. DCT3 egy részénél és az összes DCT4-nél megy viszont simán.
IMEI-t meg egyébként sem írunk ki nylvánosba, azért X-eltem ki.
BB5-nél a biztonsági kód kiovasása/resetelése keményen fizetős.
Ezért nem árt, ha mindenki CSAK akkor használja, ha TÉNYLEG szüksége van rá ÉS képes megjegyezni azt.
|
hétf. márc. 17, 2008 17:21 |
|
|
sxt
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 29 Tartózkodási hely: alvilág
|
marcl írta: Sziasztok!
Van egy regi N70-s telom , de elfelejtettem a Security Code-ot és kéri. Tud adni nekem valaki egy master code-ot , hogy feloldjam? IMEI: 35XXXXXXXXXXXX
Előre is köszönöm
Marcell
A gyári bizt. kód mindegyik nokia esetében: 12345. Ha ezt időközben sikeresen megváltoztattad, akkor IMEI számból nem lehetséges visszafejteni. Vagy tévednék?
|
hétf. márc. 17, 2008 17:01 |
|
|
marcl
vas-tag
|
Sziasztok!
Van egy regi N70-s telom , de elfelejtettem a Security Code-ot és kéri.
Tud adni nekem valaki egy master code-ot , hogy feloldjam?
IMEI: 35XXXXXXXXXXXX
Előre is köszönöm
Marcell
|
hétf. márc. 17, 2008 13:05 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Nem. COM port kell neki, ami USBs kábeltől (pl. DKU2) nem lesz.
Ne akard olcsóbban megúszni...
|
vas. márc. 16, 2008 23:20 |
|
|
login9k
ezüst tag
|
amúgy ehhez a progihoz jó a sima usb-s kábel is?
|
vas. márc. 16, 2008 20:51 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Akoska írta: "gsm-be dobni" csak akkor érdemes, ha jó árat ajánlanak.
Utángyártott DKU5 is megfelel elvileg, de nekem pl. ez gyárival sem működött, de lehet, hogy Neked nagyobb szerencséd lesz. A leírást jól el kell olvasni és mentést kell csinálni a progival, mert a dolog félrecsúszhat és akkor csak egy rpl segíthet, ami 7-8e ft és akkor már tényleg "gsm-be kell dobni". ... és meg sem éri...
|
vas. márc. 16, 2008 2:39 |
|
|