|
Szerző |
Üzenet |
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Árpy írta: Nem csak tervezett? Már aktívan kémkednek? Tudtommal már aktívak.
|
hétf. nov. 07, 2005 13:46 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Odo írta: Igaz... Tényleg, már az APEH is beszállt! Nem csak tervezett? Már aktívan kémkednek?
|
hétf. nov. 07, 2005 13:37 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
|
hétf. nov. 07, 2005 13:33 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Igaz... Tényleg, már az APEH is beszállt!
|
hétf. nov. 07, 2005 13:25 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Odo írta: Inkább csak MAHASZ nem? Az ASVA a filmekre van beindulva ha jól tudom. Vannak már annyian, hogy Dunát lehet velük rekeszteni, és csak szaporodnak.
Üdv!
|
hétf. nov. 07, 2005 13:24 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Inkább csak MAHASZ nem? Az ASVA a filmekre van beindulva ha jól tudom.
|
hétf. nov. 07, 2005 13:23 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
simico írta: Ha már itt tartunk... esetleg ez a szám megvan valakinek? Feleségemnek és nekem nagyon tetszik, jó lenne hallgatgatni amíg megvesszük az albumot. Albumverzió (5:37), 320kbit/s CBR érdekel? (Mondhatni tökéletes minőség, dehát nekem már csak ez jó )
Nov. 15-én jön ki egyébként az album, de hogy nálunk is ekkor lesz-e kapható...
Árpy: nem félünk , nem windózt terjesztünk, viszont ha az ASVA-nál dolgoznál, már remegne a térdünk kalácsa
Üdv!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára McLaca hétf. nov. 07, 2005 13:24-kor.
|
hétf. nov. 07, 2005 13:20 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Most már elárulhatom, hogy a BSA-nál dolgozom!!!
|
hétf. nov. 07, 2005 13:04 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Nos vagy feltöltöm tárhelyedre, vagy ha tudsz nagy e-mailt fogadni akkor az is megoldás lehet.
|
hétf. nov. 07, 2005 12:43 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Odo írta: Nekem megvan!
És hogyan tudna izgő-mozgó elektronok segítségével egyesek és nullák rendezett képébel megjelenni nálam?
|
hétf. nov. 07, 2005 12:41 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
BrOnZ írta: Ez azért elgondolkodtató egy cseppet...
Azért a vizsga elég kemény (persze a szubjektum /"pénz, haver, stb"/ itt is bejátszhat az utóbbi időben ). A forgalmi gyakorlatin egyetlen hibát sem véthetsz (akármilyen kicsi is) és közben folyamatosan beszélned kell valamiről (tudsz-e egyszerre több dologra figyelni)! A rutint az oktatóülésből kell megcsinálni Legalábbis legutóbb még így volt. Az persze már megint más kérdés, hogy utána ki mennyit felejt/veszít a képességeiből, mennyire hagyja belefásulni magát és menniyre veszi utána komolyan a munkáját...
|
hétf. nov. 07, 2005 12:40 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
BrOnZ írta: Na gyerekek! Nem kell kiutazni külföldre melózni. Már itthon is lehet hasonló körülmények között gályázni.
Sőt,kemény melóért még a suzukihoz sem kell elmenni.
Nyárra haver szerzett egy melót: egy elég nagy üzletlánc országosan felvásárol rengeteg kisebb-nagyobb boltot.Ezeket kellett átalakítani;vagyis a boltot 0-ra kipakolni(hűtőket,40-50 éves összerothadt polcrendszereket,pultokat,etc) és a festés után bepakolni az egyenberendezést.
Itt megmondták az elején,hogy kemény meló,pakolni kell,nem 8 órában.Mondtuk jó.Szerencsére a főnök elég normális volt,szal itt nem volt olyan,hogy nem mehetsz wc-re (nagyon kis faluban még wc sem volt a boltban ),néha főzött bográcsos kaját is,viszont a napi min. 12 óra meló megvolt mindig.A rekord nekünk 24 óra volt egyben,de mesélték,hogy olyan is volt,hogy 80 órát nyomtak egyhuzamban,mivel a főfejes közölte,hogy a boltnak x időpontban nyitnia kell,pont!Mi kaptunk ezért 350-es órabért kézbe (be voltunk jelentve hivatalosan is),ami nem egy óriási összeg kemény melóért,de jobb,mint 280 huf-ért szórólapot osztogatni.Viszont aki állandóra dolgozik nála az is 350-ert kap,az már nem olyan jó..Nyári melónak jó volt (meg ingyen kondi a 4-500 kg-s hűtőkkel,1 tonnás széf ),de nem tudnám hosszútávon csinálni,mert egyhangú
Más:
Itt Szegeden az egyetem főépülete elé(dugó tér) ki van rakva egy szép nagy tábla(kb 8-10 A3-as méretű),valami ilyesmi szöveggel:
"Tisztelt miniszter úr!Kérjük,gondolja újra az oktatásra szánt támogatást,mert itt 40.000 hallgatóról van szó."
És az aláírások egyre szaporodnak a táblán...
|
hétf. nov. 07, 2005 12:31 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
BrOnZ írta: Na itt a kulcsmondat... A mai gyakorlat az, hogy megvan a KRESZ vizsga, és már tolja is ki az oktató a forgalomba. Autóba beül, 15 perc alatt elmagyaráz gáz, kuplung, fék, aztán nyomás a forgalomba... Ez a baj!
Az bizony elég szomorú és gyalázatos dolog akkor Szerencsére nekem nagyon jó oktatóm volt (előtte évtizedekig buszsofőr, majd buszsofőr-oktató volt a BKV-nál) mind emberi, mind szakmai értelemben. Én meg jó tanítványa voltam , mindketten élveztük a kötelező órákat.
|
hétf. nov. 07, 2005 12:20 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Le sem vezetik a kötelező órákat (a pénzt bezzeg elkérik érte).
Velem is így volt.
|
hétf. nov. 07, 2005 12:14 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
simico írta: ...bárki, nincs sok kritérium. Ez azért elgondolkodtató egy cseppet...
|
hétf. nov. 07, 2005 12:12 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
BrOnZ írta: P.s.: Azt azért halkan megkérdezném, hogy vajon mi alapján lehet egy 25 éves emberke hivatásos gépjármű oktató... Honnan vette azt a rengeteg tapasztalatot... stb...
Ami alapján bárki, nincs sok kritérium. 2 évnél régebbi érvényes vezetői engedély kell hozzá, van korhatár is (de ez most fejből nem ugrik be, talán hiszem 20 év) és le kell tenni persze a megfelelő elméleti és gyakorlati vizsgákat. A tapasztalatot nehéz megmérni, számszerűsíteni, a vizsga sikeressége viszont egyértelmű és a vezetői engedély megszerzésének éve is könnyen ellenőrizhető. Hogy 2 év alatt ki mennyit vezetett (feleségem 0, hugom 0, anyám 4e, én 17e /pedig egy hónapban csak 2-3 alkalommal van nálam a kocsi/), az sehogyan sem ellenőrizhető...
|
hétf. nov. 07, 2005 12:04 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
simico írta: Ha túl van a rutinvizsgán, akkor (elvileg) már megvannak az autó vezetéséhez szükséges minimális ismeretei, képességei. És már legalább 8 órát vezetett. Na itt a kulcsmondat... A mai gyakorlat az, hogy megvan a KRESZ vizsga, és már tolja is ki az oktató a forgalomba. Autóba beül, 15 perc alatt elmagyaráz gáz, kuplung, fék, aztán nyomás a forgalomba... Ez a baj!
|
hétf. nov. 07, 2005 12:02 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
Macika írta: A HWSW-n van egy oktató srác, aki tud részleteket is.
No, akkor ez már a harmadik variáció, ami (állítólag) közeli forrásból jön.
|
hétf. nov. 07, 2005 11:56 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
CineDOG írta: Nyíregyházán és környékén tényleg olyan sokan seftelnek cigivel és üzemanyaggal, mint ahogy errefele mondják az ismerőseim?
Igen is, meg nem is. A vámosok és pénzügyőrök az utóbbi időben nagyon ellenőrizgetnek, ukrán benzint a munkagépesek, fuvarosok már nem nagyon mernek "tankolni".
|
hétf. nov. 07, 2005 11:54 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
BrOnZ írta: Ebben egyértelműen az oktató volt a hunyó. Szegény. Nagyon sajnálom. Buta és értelmetlen halál. Talán bekattan már végre valakinek, hogy nem visznek ki forgalomba tanulóvezetőt az első órán... Csak kár, hogy emberélet kell ahhoz, hogy valaki(k) gondolkodni kezdjen(ek).
Ha túl van a rutinvizsgán, akkor (elvileg) már megvannak az autó vezetéséhez szükséges minimális ismeretei, képességei. És már legalább 8 órát vezetett. Forgalomban történő vezetést (sebességtartás, sávtartás, stb) meg mégis hol kezdjen el megtanulni, ha nem forgalomban? Az már más kérdés, hogy a rutin és a forgalmi vizsga mennyire szigorú és hogy hány embernek sikerül csak "nagy mázlival" átmenni.
Egyébként a konkrét esetben úgy tudom, hogy a szemből érkező erős napsütés vakította el mindkettejüket (ez az utóbbi 3-4 hétben velem is megtörtént jópárszor, a totál szemből sütő lemenőfélben levő naptól még speciális napszemüvegben is csak fekete foltokat láttam az elöttem haladó autókból). De arra az oktató halála miatt már valószínűleg sosem derül fény, hogy pontosan miért is nem tudott beavatkozni.
|
hétf. nov. 07, 2005 11:51 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Nekem megvan!
|
hétf. nov. 07, 2005 11:19 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
McLaca írta: Odo írta: Madonnáról [...] legalább néznének utána a dolgoknak. Hung Up helyett Hold On címmel illették az új dalt... A TV2 szerint Hung Out. És ezek állítólag kommunikációs főiskolát végeztek angollal megspékelve...
Ha már itt tartunk... esetleg ez a szám megvan valakinek? Feleségemnek és nekem nagyon tetszik, jó lenne hallgatgatni amíg megvesszük az albumot.
|
hétf. nov. 07, 2005 11:11 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Ez nagyon durva!
|
hétf. nov. 07, 2005 9:53 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Na gyerekek! Nem kell kiutazni külföldre melózni. Már itthon is lehet hasonló körülmények között gályázni.
"...Lassabb szalagokat, nyolcórás munkaidőt, szabad szombatot, legalább tíz nap egyben kivehető szabadságot és szakszervezetet akarnak a Magyar Suzuki Rt. fizikai dolgozói. Állításuk szerint az üzemekben olyan kevés vécé van, hogy azokat az ötperces szünetben nem lehet elérni, ezért a dolgozók kénytelenek üvegbe végezni a dolgukat..."
Forrás: WC-re sincs idő elmenni: botrány az esztergomi Suzukinál
|
hétf. nov. 07, 2005 9:49 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Macika írta: Mellesleg megjegyzem, nem beszéltem erről az időszakról. Te ezzel az egy mondatoddal többet politizáltál (pedig nem is) mint én, ha így vesszük (teljes rosszindulattal). Ez egy példa akart lenni, nem állítottam hogy erről beszéltél volna. Részemről le van zárva az ügy, elnézést mindenkitől a hosszú vita miatt.
|
hétf. nov. 07, 2005 9:37 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Nos, néhányszor visszaolvastam az elmúlt néhány óra eseményeit. Közöm ugyan nincs hozzá de a véleményem a következő:
Eklatáns példáját láttuk annak, amikor egy site admin "suta" admin lesz... Sajnos. (...jó tudom buta szóvicc volt...) IMHO Sy rosszkor és rosszul reccsent. Semmi egetverő nem volt amiért most ilyen retorziókat kellett alkalmazni. Ráadásul a "kiválasztottak" személye sem volt "homogén". (Nem kívánok senkit sem védeni, ill. elmarasztalni, de a letiltottak nem egy [súly]csoportba valók...) Régebben, oldalakkal ezelőtt szinte kiáltott a fórum a sikálásért, -ráadásul nem csak egy napra,- de akkor meg nem történt semmi. Sajna Sy ezzel a kitiltással csak szította a tüzet. Nem azt érte el amit szeretett volna.
Tény és való, hogy nem kell ide politika. Jó lenne ez egy kis "szigetnek" ahol dumcsizunk egy jót. Értem én, hogy Sy mit akart|akar, és teljesen egyetértek vele. (Félek tőle, hogy jövő tavaszig ezerszer meg fogom|fogjuk bánni, hogy magyarok vagyunk, mert ami itt történni fog az sajnos igen siralmas lesz...) Csak most úgy érzem, hogy rosszkor csapott le a hatalom.
Uff!!! Bronzi vót. (...na most én megyek két napra...)
|
hétf. nov. 07, 2005 9:06 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Talmácsi a Hondához szerződött.
És egy NEM(!) vicc:
Férfiak üzenete a nőknek
Szabályzat!
Állandóan halljuk "a szabályokat" a nők részéről. Na most itt a másik
oldal.
Ezek a MI szabályaink! Jegyezd meg... Mindegyik pont SZÁNDÉKOSAN
az 1- es számot kapta, mert egyformán fontosak!
1. Tanuld meg használni a WC-ülőkét. Nagylány vagy. Ha fel van
hajtva, hajtsd le. Nekünk felhajtva kell, nektek lehajtva. Sosem hallotok
minket arról panaszkodni, hogy megint lehajtva hagytátok.
1. Vasárnap = sportok. Ez olyan mint a holdciklus vagy az apály-dagály
váltakozása. Törődj bele!
1. A bevásárlás NEM sport. És nem, soha nem fogunk rá akként
gondolni.
1. A sírás = zsarolás.
1. Azt kérd, amit akarsz. Tisztázzuk: a finom utalások nem működnek! A
nyomatékosított utalások nem működnek! Az egyértelmű utalások sem
működnek! Csak mondjad!
1. Az Igen és Nem tökéletesen megfelelő válaszok szinte minden
kérdésre.
1. Csak olyan problémával gyertek hozzánk, aminek megoldásában a
segítségünket kéritek. Erre vagyunk valók. Szimpátiáért ott vannak a
barátnőitek.
1. Az a fejfájás, ami 17 hónapja tart, az már betegség. Menj orvoshoz!
1. Bármi, amit 6 hónapnál régebben mondtunk nem felhasználható vita
közben. Igazából minden megjegyzésünk érvényét veszti 7 nap után.
1. Ha nem úgy öltözködtök, mint egy sorozatszereplő, akkor ne
várjátok el, hogy úgy viselkedjünk, mint a szappanopera-szereplők.
1. Ha azt gondolod, hogy kövér vagy, valószínűleg úgy is van. Ne
kérdezz minket!
1. Ha az, amit mondunk kétféleképp érthető és az egyik megsért,
elszomorít vagy feldühít, akkor mi a másikra gondoltunk.
1. Megkérhettek, hogy csináljunk meg valamit, vagy megmondhatjátok,
hogy milyen legyen. De azt ne hogyan. Ha már tudod, hogyan lehet a
legjobban megcsinálni, tedd meg magad!
1. Amikor csak lehet, a feltétlen szükséges mondanivalódat a reklámok
alatt mondjad el!
1. Kolumbusz Kristófnak nem volt szüksége iránymutatásokra. Nekünk
sincs.
1. MINDEN férfi csak 16 színben lát, mint a Windows alapbeállításnál.
Például a barack az egy gyümölcs, nem szín. A padlizsán az zöldség.
Fogalmunk sincs, mi az a mályva.
1. Ha viszket, megvakarjuk. Így szoktuk.
1. Ha azt kérdezzük mi baj és azt mondjátok "semmi", akkor úgy
viselkedünk, mintha semmi baj se lenne. Tudjuk, hogy hazudtatok, de
nem éri meg a zűrt.
1. Ha felteszel egy kérdést, amire nem akarsz választ hallani, akkor
olyan választ fogsz kapni, amit nem akarsz hallani.
1. Ha valahova el kell mennünk, bármit is viselsz, az nagyszerű. De
tényleg.
1. Ne kérdezd meg, hogy min gondolkodunk, kivéve ha felkészülten
tudsz beszélgetni olyan témákról, mint a futball, lőfegyverek vagy
versenyautók.
1. Elég ruhád van.
1. Túl sok cipőd van.
1. Formában vagyok. A kerek is egy forma.
1. Kösz, hogy elolvastad ezt. Igen, tudom, ma a kanapén kell aludnom.
De tudod, ezt a férfiak egyáltalán nem bánják, olyan, mint a
kempingezés.
|
hétf. nov. 07, 2005 8:43 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
timo írta: A történelem azonban NEM EGYENLŐ a politikával. 1956-ot említetted ott bőven volt politika, de persze ez sem egyenlő... Igen.
Csak kihagytad azt, hogy egy dátumnál többet is írtam. Sőt!
Leírtam konkrétan, hogy mire gondolok. Az összetartásra, egy közös cél érdekében. Minden politikától mentesen.
|
hétf. nov. 07, 2005 2:46 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
timo írta: Macika írta: Odo írta: 4 éve x banda nyert, akkor erről beszélhetünk mert már történelem. Mellesleg megjegyzem, nem beszéltem erről az időszakról. Te ezzel az egy mondatoddal többet politizáltál (pedig nem is) mint én, ha így vesszük (teljes rosszindulattal). Már ne haragudj, de ez túlzás... Mi a túlzás. Konkretizálnád?
Az, hogy 4 éve x banda nyert,
az, hogy az már történelem,
az, hogy nem beszéltem az elmúlt 4 évről,
az, hogy a '4 éve x banda nyert' kifejezés többet utal politikára, mint az 1956-os dátum?
Melyiket tartod túlzásnak?
Ja, és nem haragszom...
|
hétf. nov. 07, 2005 2:41 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Remélem, eluntátok...
Üdv!
|
hétf. nov. 07, 2005 2:24 |
|
|
timo
ezüst tag
|
Macika írta: Odo írta: 4 éve x banda nyert, akkor erről beszélhetünk mert már történelem. Mellesleg megjegyzem, nem beszéltem erről az időszakról. Te ezzel az egy mondatoddal többet politizáltál (pedig nem is) mint én, ha így vesszük (teljes rosszindulattal).
Már ne haragudj, de ez túlzás...
|
hétf. nov. 07, 2005 2:22 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Odo írta: 4 éve x banda nyert, akkor erről beszélhetünk mert már történelem. Mellesleg megjegyzem, nem beszéltem erről az időszakról. Te ezzel az egy mondatoddal többet politizáltál (pedig nem is) mint én, ha így vesszük (teljes rosszindulattal).
|
hétf. nov. 07, 2005 2:16 |
|
|
timo
ezüst tag
|
|
hétf. nov. 07, 2005 2:15 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Mostmár ott van, szerkesztettem. Így már jó?
|
hétf. nov. 07, 2005 2:13 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Odo írta: Macika írta: ... A történelem azonban NEM EGYENLŐ a politikával.
A 'Jól hangzik amit írsz, csak nem így van.' hangzású mondatomban politikát felfedezni még akkora rosszindulattal sem lehet, amekkorával te viselkedsz irányomban. Legalább ne nevettesd már ki magadat. Bár ilyen éjszakai órán kevesen olvassák a fórumot... Történelem a tegnap történt esemény is. Ez nézőpont kérdése. 4 éve x banda nyert, akkor erről beszélhetünk mert már történelem. Oké. Politika nem létezik történelem nélkül. S nem érted meg, hogy részese voltál a témának, véleményt mondtál. egyetértettél 6230-cal stb. Ezzel semmi gond nem lenne, de akkor vállald és viseld következményeit. OK. Szándékosan nem szoktam beszélni politikáról, pártokról, egyebekről, mert kiver a víz tőlük. Véleményem természetesen van, mint mindenkinek, de mivel az én pozíciómban senkit nem érdekel, hogy mi a véleményem, ezért nem hangoztatom.
Az, hogy a magyarok között szemernyi összetartás, egymás segítése sem maradt a 21. század elejére az sajnos nem politika. Lehet, hogy belejátszott az is, de alapjában valami más, valami sokkal rosszabb történik. Hiányzik az az erő, ami összetartana bennünket, hogy ne idegenek járkáljanak zombi módra az utcákon, hogy ne közönyösséggel forduljunk el az utcán egy elesett ember láttán, stb.
Volt alkalmam Japánban, Libanonban, Egyiptomban a kinti magyar kolóniába ellátogatni és megdöbbenni. Hogy ők hogyan élnek, mennyire figyelnek egymásra, mennyivel másabbak, mint mi, díszmagyarok.
Voltam Erdélyben, ahol a kinti magyarok körében szintén olyan mértékű összetartást, szeretetet tapasztaltam, amit itthon kisgyerek-koromban, vidéken, kisvárosban.
Ha kicsit belegondolsz, belátod, ez nem politika.
Csak szomorú vagyok, hogy a ma magyarságánál az EGO van az első helyen. Mindenek előtt.
Ennek kívántam hangot adni. Teljesen mentesen attól, hogy az a magyar állampolgár szerb, sváb, cigány, zsidó, erdélyi vagy bármilyen származású. Magyar és kész. Akiknek itt, ez a 93ezer km2 jutott élettérnek.
|
hétf. nov. 07, 2005 2:11 |
|
|
timo
ezüst tag
|
Macika írta: timo írta: Ha tanultál (volna) történelmetMegint egy személyeskedés, de persze erre is kitalálsz valamilyen frappáns mondatot Megkérhetlek, hogy a saját dolgoddal törődj? Nincs szüksége Odo-nak külső segítségre, megvédi ő magát, ne aggódj.
Nem is azért jöttem, hogy Odo-t védjem, tudom, hogy meg tudja védeni magát, csakhát már röhej amit művelsz és már nem bírtam magamba tartani, ez van...
Amúgy ez egy fórum, tehát én is elmondhatom a véleményemet, és ne mondjad azt, hogy a saját dolgommal törődjek, mivel ez a hely épp erre való...
|
hétf. nov. 07, 2005 2:03 |
|
|
timo
ezüst tag
|
|
hétf. nov. 07, 2005 2:02 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Macika írta: ... A történelem azonban NEM EGYENLŐ a politikával.
A 'Jól hangzik amit írsz, csak nem így van.' hangzású mondatomban politikát felfedezni még akkora rosszindulattal sem lehet, amekkorával te viselkedsz irányomban. Legalább ne nevettesd már ki magadat. Bár ilyen éjszakai órán kevesen olvassák a fórumot...
Történelem a tegnap történt esemény is. Ez nézőpont kérdése. 4 éve x banda nyert, akkor erről beszélhetünk mert már történelem. Oké.
Politika nem létezik történelem nélkül. S nem érted meg, hogy részese voltál a témának, véleményt mondtál. egyetértettél 6230-cal stb. Ezzel semmi gond nem lenne, de akkor vállald és viseld következményeit.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:59 |
|
|
Macika
Moderátor
|
timo írta: Ha tanultál (volna) történelmetMegint egy személyeskedés, de persze erre is kitalálsz valamilyen frappáns mondatot Megkérhetlek, hogy a saját dolgoddal törődj?
Nincs szüksége Odo-nak külső segítségre, megvédi ő magát, ne aggódj.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:56 |
|
|
Macika
Moderátor
|
timo írta: Én ezt kérdeztem Tőled: Megkérdezhetem, miért törölted a hozzászólásaimat? Melyik pontot sértettem meg? Várom, hogy beidézd a fórumszabályzatot, amit annyira emlegetsz... Erre Te meg válaszoltál: Mikor is személyeskedtem Veled. Ez a nevetséges... Megkérdezted, hogy miért töröltem ki 2 db hozzászólásodat. Erre kérdéssel válaszoltam. Mert én sohasem engedtem meg olyan hangot Veled szemben, amit Te megengedtél velem szemben. Sőt semmilyet, mert én egyáltalán nem postoltam még neked.
Ezért kérdeztem rá, hogy ÉN mikor engedtem meg maganak azt, hogy személyeskedjek Veled?
Mert Te megengedted magadnak, 2x is. És ezeket töröltem, ezért.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:54 |
|
|
timo
ezüst tag
|
Ha tanultál (volna) történelmet
Megint egy személyeskedés, de persze erre is kitalálsz valamilyen frappáns mondatot
amekkorával te viselkedsz irányomban. Legalább ne nevettesd már ki magadat. Bár ilyen éjszakai órán kevesen olvassák a fórumot...
Én úgy látom, hogy viszont is van ez, mivel nem ismered be soha, hogy másnak is lehet igaza....
A történelem azonban NEM EGYENLŐ a politikával.
1956-ot említetted ott bőven volt politika, de persze ez sem egyenlő...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára timo hétf. nov. 07, 2005 1:58-kor.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:53 |
|
|
timo
ezüst tag
|
Én ezt kérdeztem Tőled: Megkérdezhetem, miért törölted a hozzászólásaimat? Melyik pontot sértettem meg? Várom, hogy beidézd a fórumszabályzatot, amit annyira emlegetsz...
Erre Te meg válaszoltál: Mikor is személyeskedtem Veled.
Ez a nevetséges...
|
hétf. nov. 07, 2005 1:52 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Odo írta: Te nem érted, én leírtam. Mindenki eldöntheti ezek után mit gondol. Ugye ebben semmi politika nincs: Macika írta: Világuralomra csak egy olyan ország képes, amelynek polgárai valamiben, legalább EGYVALAMIBEN képesek egymás mellé állni úgy, hogy félretesznek minden más, köznapi ellentétet. És ebben az amerikaiak (persze mi, büszke magyarok ezt birkaságnak nevezzük) példaértékűek.
Mi magyarok (úgy-ahogy) 1956-ban voltunk képesek egymás mellé állni utoljára. Azóta sem, sőt szerintem folyamatosan csökken az esélye, hogy lehet valami olyan dolog, ami újra egymás mellé rendezné az embereket Gondolom itt sem volt közöd a politikához: Macika írta: T68m írta: ez nem igaz, bár elterjedt nézet. Nem a magyarok a széthúzók, hanem az ide "betelepültek" érdekei nem feltétlenül esnek egybe a mienkkel. Jól hangzik, amit írsz, csak nem így van. Jól mondod. Semmi politika nincs benne. Sejtettem, hogy nem vagy tisztában a fogalmakkal. Amit leírtam, azok történelmi tények. Ha tanultál (volna) történelmet, Te magad is tudod, hogy így van.
A történelem azonban NEM EGYENLŐ a politikával.
A 'Jól hangzik amit írsz, csak nem így van.' hangzású mondatomban politikát felfedezni még akkora rosszindulattal sem lehet, amekkorával te viselkedsz irányomban. Legalább ne nevettesd már ki magadat. Bár ilyen éjszakai órán kevesen olvassák a fórumot...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika hétf. nov. 07, 2005 1:52-kor.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:51 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Kérdőjel lemaradt.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:50 |
|
|
Macika
Moderátor
|
timo írta: Macika írta: timo írta: Macika írta: timo írta: Megkérdezhetem, miért törölted a hozzászólásaimat? Melyik pontot sértettem meg? Várom, hogy beidézd a fórumszabályzatot, amit annyira emlegetsz... Mikor is személyeskedtem Veled. Akkor szerintem Te is megszegted a fórumszabályzatot... Szerinted? Ez kedves. De honnan tudod, hogy megszegtem, ha nem is tudod, hogy hol van, mit tartalmaz? Most mondtad, hogy személyeskedtél velem... akkor tehát megsértetted, bukta. Én tudom, hogy miről szól, csak kérdeztem, hogy te is-e? Mert nem igazán tudod beidézni, amit kérdeztem Nem lenne alapkövetelmény a magyar nyelv írásszintű ismerete ahhoz, hogy egy fórumban postoljon valaki?
Ha ezt írom le, hogy 'szerinted ÉN mikor személyeskedtem Veled?' (merthogy az általam kiszedett 2 db hozzászólásod mint gondolkodás nélküli, sértő személyeskedés volt a személyemre nézve), akkor azt írom le, hogy ÉN SZEMÉLYESKEDTEM Veled?
Nem kéne még egyszer elolvasni és értelmezni azt az egy mondatot?
|
hétf. nov. 07, 2005 1:47 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Te nem érted, én leírtam. Mindenki eldöntheti ezek után mit gondol.
Ugye ebben semmi politika nincs: Macika írta: Világuralomra csak egy olyan ország képes, amelynek polgárai valamiben, legalább EGYVALAMIBEN képesek egymás mellé állni úgy, hogy félretesznek minden más, köznapi ellentétet. És ebben az amerikaiak (persze mi, büszke magyarok ezt birkaságnak nevezzük) példaértékűek.
Mi magyarok (úgy-ahogy) 1956-ban voltunk képesek egymás mellé állni utoljára. Azóta sem, sőt szerintem folyamatosan csökken az esélye, hogy lehet valami olyan dolog, ami újra egymás mellé rendezné az embereket Gondolom itt sem volt közöd a politikához: Macika írta: T68m írta: ez nem igaz, bár elterjedt nézet. Nem a magyarok a széthúzók, hanem az ide "betelepültek" érdekei nem feltétlenül esnek egybe a mienkkel. Jól hangzik, amit írsz, csak nem így van.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:45 |
|
|
timo
ezüst tag
|
Macika írta: timo írta: Macika írta: timo írta: Megkérdezhetem, miért törölted a hozzászólásaimat? Melyik pontot sértettem meg? Várom, hogy beidézd a fórumszabályzatot, amit annyira emlegetsz... Mikor is személyeskedtem Veled. Akkor szerintem Te is megszegted a fórumszabályzatot... Szerinted? Ez kedves. De honnan tudod, hogy megszegtem, ha nem is tudod, hogy hol van, mit tartalmaz?
Most mondtad, hogy személyeskedtél velem... akkor tehát megsértetted, bukta.
Én tudom, hogy miről szól, csak kérdeztem, hogy te is-e? Mert nem igazán tudod beidézni, amit kérdeztem
|
hétf. nov. 07, 2005 1:43 |
|
|
Macika
Moderátor
|
timo írta: Macika írta: timo írta: Megkérdezhetem, miért törölted a hozzászólásaimat? Melyik pontot sértettem meg? Várom, hogy beidézd a fórumszabályzatot, amit annyira emlegetsz... Mikor is személyeskedtem Veled. Akkor szerintem Te is megszegted a fórumszabályzatot... Szerinted? Ez kedves.
De honnan tudod, hogy megszegtem, ha nem is tudod, hogy hol van, mit tartalmaz?
|
hétf. nov. 07, 2005 1:41 |
|
|
timo
ezüst tag
|
Macika írta: timo írta: Megkérdezhetem, miért törölted a hozzászólásaimat? Melyik pontot sértettem meg? Várom, hogy beidézd a fórumszabályzatot, amit annyira emlegetsz... Mikor is személyeskedtem Veled.
Akkor szerintem Te is megszegted a fórumszabályzatot...
|
hétf. nov. 07, 2005 1:40 |
|
|
Macika
Moderátor
|
timo írta: Megkérdezhetem, miért törölted a hozzászólásaimat? Melyik pontot sértettem meg? Várom, hogy beidézd a fórumszabályzatot, amit annyira emlegetsz... Mikor is személyeskedtem Veled?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika hétf. nov. 07, 2005 2:12-kor.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:39 |
|
|