|
Szerző |
Üzenet |
-guru-
Moderátor
|
Macika írta: mefisto írta: Ezen a héten kűldtem 4szer szervizbe az áprilisban vásárolt k700asomat ,ha most megint visszadobják egy szoftverfrissítéssel (ami már 3x volt u.azon hiba orvoslására) akkor sztetek mit csináljak? Mondjuk ha megtudhatnánk, mi az az 'u.azon' hiba, ami miatt négyszer vitted egy hét alatt szervizbe, talán tudunk válaszolni.
Nem kötelesek cserélni, hivatkozhatnak arra, hogy az aránytalan többletköltséggel járna nekik.
Mondjuk ismerünk olyan országokat, ahol nem szőröznek javítással, gariidőn belül azonnal cserélik a készüléket egy újra (az akksit persze nem).
|
csüt. aug. 10, 2006 8:10 |
|
|
-guru-
Moderátor
|
mz írta: Zsombe írta: Azt szeretném kérdezni, hogy ha a Vodafone márkaüzletben írásos panasszal éltem (a panaszkönyvbe), valamint 1270-en is kértem, hogy a telefonban elmondottakat jegyezzék be banaszként, akkor hány napon belül kivizsgálni ezeket a Vodafone? Mert már több, mint három hete történtek ezek a dolgok. Az NHH arra kötelezte egyik határozatában a piros szolgáltatót, hogy panasz esetén 15 napon belül válaszoljon vagy ha ez nem megoldható, akkor állapítson meg egy egyértelmű határidőt, amíg a problémát kivizsgálják. Ugyanis anno előszeretettel alkalmazták azt a módszert, hogy 30 nappal meghosszabbították a kivizsgálási határidőt. Nem is ezzel volt a probléma, hanem azzal, hogy ezt a 30 napos hosszabbítást többször alkalmazták, így volt, akinél ez elhúzódott hoszzú-hosszú hónapokig. Az ügyfél pedig vagy tűrt, mint a birka vagy szakított egy kis időt és küldött egy szép hosszú e-mailt az NHH-nak.
Akkor ismét csak azt tudom mondani, hogy az NHH csak felhívta a voda figyelmét a jogszabályra. Most így hirtelen nem tudom fejből, de úgy emlékszem, a 30 nap többszöri meghosszabbítására a rendelet nem tesz tiltó utalást, és hát ugye ami nem tilos...
|
csüt. aug. 10, 2006 8:08 |
|
|
mz
írásjog megvonva
Csatlakozott: szer. júl. 06, 2005 8:06 Hozzászólások: 2248 Tartózkodási hely: Medve, Mákoska és Sy mentes övezet
|
Zsombe írta: Azt szeretném kérdezni, hogy ha a Vodafone márkaüzletben írásos panasszal éltem (a panaszkönyvbe), valamint 1270-en is kértem, hogy a telefonban elmondottakat jegyezzék be banaszként, akkor hány napon belül kivizsgálni ezeket a Vodafone? Mert már több, mint három hete történtek ezek a dolgok.
Az NHH arra kötelezte egyik határozatában a piros szolgáltatót, hogy panasz esetén 15 napon belül válaszoljon vagy ha ez nem megoldható, akkor állapítson meg egy egyértelmű határidőt, amíg a problémát kivizsgálják. Ugyanis anno előszeretettel alkalmazták azt a módszert, hogy 30 nappal meghosszabbították a kivizsgálási határidőt. Nem is ezzel volt a probléma, hanem azzal, hogy ezt a 30 napos hosszabbítást többször alkalmazták, így volt, akinél ez elhúzódott hoszzú-hosszú hónapokig. Az ügyfél pedig vagy tűrt, mint a birka vagy szakított egy kis időt és küldött egy szép hosszú e-mailt az NHH-nak.
|
csüt. aug. 10, 2006 8:02 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
mefisto írta: Ezen a héten kűldtem 4szer szervizbe az áprilisban vásárolt k700asomat ,ha most megint visszadobják egy szoftverfrissítéssel (ami már 3x volt u.azon hiba orvoslására) akkor sztetek mit csináljak? Mondjuk ha megtudhatnánk, mi az az 'u.azon' hiba, ami miatt négyszer vitted egy hét alatt szervizbe, talán tudunk válaszolni.
|
csüt. aug. 10, 2006 2:45 |
|
|
mefisto
ezüst tag
|
Ezen a héten kűldtem 4szer szervizbe az áprilisban vásárolt k700asomat ,ha most megint visszadobják egy szoftverfrissítéssel (ami már 3x volt u.azon hiba orvoslására) akkor sztetek mit csináljak?
Gondolom telócseréről álmodni se merjek
|
csüt. aug. 10, 2006 1:02 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
asdf_ írta: Nem, nem. Panaszkonyvbe /valodi neven: Vasarlok konyve/ valo bejegyzesre _kotelezo_ 30 napon belul valaszt adni. Par honapja valtozott a szabaly. Update: szabaly: http://nappal.hu/page/cikk/e/10/2483/1
Na igen, de nem a vodának, hanem az adott boltnak...
Egyébként ez a válasz szokott kimenni (ha jogosan reklamált):
"Elnézést kérünk a kellemetlenségért, a kollégát szóbeli figyelmeztetésben részesítettük."
Persze ezt 30 napon belül...
|
szer. aug. 09, 2006 22:59 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Zsombe írta: Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha a Vodafone márkaüzletben írásos panasszal éltem (a panaszkönyvbe), valamint 1270-en is kértem, hogy a telefonban elmondottakat jegyezzék be banaszként, akkor hány napon belül kivizsgálni ezeket a Vodafone? Mert már több, mint három hete történtek ezek a dolgok.
Így nehéz megmondani, hogy nem tudjuk mit írtál be...
|
szer. aug. 09, 2006 22:56 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Felette par sorral:
Az állami és helyi önkormányzati szervek a panaszokat és a közérdekű bejelentéseket a 2004. évi XXIX. törvény előírásainak megfelelően kötelesek elintézni.
Amit ideztel, az imho a fenti szervekre vonatkozik.
|
szer. aug. 09, 2006 22:12 |
|
|
-guru-
Moderátor
|
asdf_ írta: Vizsla írta: Akkor a héten kapsz majd egy levelet, hogy "panaszának kivizsgálása a szokásosnál több időt vesz igénybe". Megjelölnek egy 15 nappal későbbi dátumot. Nem, nem. Panaszkonyvbe /valodi neven: Vasarlok konyve/ valo bejegyzesre _kotelezo_ 30 napon belul valaszt adni. Par honapja valtozott a szabaly. Update: szabaly: http://nappal.hu/page/cikk/e/10/2483/1
Érdekes cikk. Íme a hivatalos info:
"Ha az elbírálást megalapozó vizsgálat előreláthatólag harminc napnál hosszabb ideig tart, erről a panaszost (bejelentőt) a panasz (bejelentés) beérkezésétől számított tizenöt napon belül - az elintézés várható időpontjának egyidejű közlésével - tájékoztatni kell." - ez meg az FVF-ről való:
http://www.fvf.hu/index.php?akt_menu=356
|
szer. aug. 09, 2006 20:35 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Akkor most, hogy beírtad ide, talán már tudni fogják .
|
szer. aug. 09, 2006 20:17 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Vizsla írta: Akkor a héten kapsz majd egy levelet, hogy "panaszának kivizsgálása a szokásosnál több időt vesz igénybe". Megjelölnek egy 15 nappal későbbi dátumot.
Nem, nem. Panaszkonyvbe /valodi neven: Vasarlok konyve/ valo bejegyzesre _kotelezo_ 30 napon belul valaszt adni. Par honapja valtozott a szabaly.
Update: szabaly: http://nappal.hu/page/cikk/e/10/2483/1
|
szer. aug. 09, 2006 19:41 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
rohamkocka írta: Azért a Trémobil egy fokkal még mindig kultúráltabb, Németországban a vásárolt telefonnál rögtön felajánlották, hogy +99€-ért függetlenítik. De ez amúgy sem titok, minden telefonra rá van írva ez németül. Szerintem a listaáras telefonra itthon ha ráteszel 27.000 Ft-ot, akkor annyiért meg tudod venni függetlenül, hűség nélkül...
|
szer. aug. 09, 2006 19:23 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Akkor a héten kapsz majd egy levelet, hogy "panaszának kivizsgálása a szokásosnál több időt vesz igénybe". Megjelölnek egy 15 nappal későbbi dátumot.
Csak azért, hogy ezzel is nevetségessé tegyék magukat.
Esetleg a történeted publikus?
|
szer. aug. 09, 2006 18:46 |
|
|
Zsombe
platina tag
|
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha a Vodafone márkaüzletben írásos panasszal éltem (a panaszkönyvbe), valamint 1270-en is kértem, hogy a telefonban elmondottakat jegyezzék be banaszként, akkor hány napon belül kivizsgálni ezeket a Vodafone? Mert már több, mint három hete történtek ezek a dolgok.
|
szer. aug. 09, 2006 18:07 |
|
|
rohamkocka
arany tag
Csatlakozott: szer. júl. 28, 2004 7:56 Hozzászólások: 263 Tartózkodási hely: A számítógép előtt, telefon mellett
|
guni. írta: (...) Egyébként ezt ugyanúgy el lehet monani a T-ről is. Guni
Azért a Trémobil egy fokkal még mindig kultúráltabb, Németországban a vásárolt telefonnál rögtön felajánlották, hogy +99€-ért függetlenítik. De ez amúgy sem titok, minden telefonra rá van írva ez németül.
|
szer. aug. 09, 2006 8:06 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Igen, erre is volt már példa.
|
szer. aug. 09, 2006 5:17 |
|
|
glad
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 445 Tartózkodási hely: néha itt, néha ott
|
Vizsla írta: simico írta: A heti első díjköteles hívás utáni egyenlegközlő üzenetbe... Halkan megjegyzem, hogy ilyen SMS-t lehet úgy is kapni, hogy nem kell előtte fizetős számot hívni. De nem írom ki publicba, mert a végén még ezt is megszüntetik.
Sőt ha lehet fokozni akkor még az ingyenest se kell felhívni, elég egy csörgetési kisérlet és ha felvette ha nem jön az sms.
|
szer. aug. 09, 2006 1:59 |
|
|
mz
írásjog megvonva
Csatlakozott: szer. júl. 06, 2005 8:06 Hozzászólások: 2248 Tartózkodási hely: Medve, Mákoska és Sy mentes övezet
|
Nem. Mezei másodperc alapú Vitamaxot használnak.
|
kedd aug. 08, 2006 14:02 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
mz írta: Bizony! Bizony! Én még azt nem értem, hogy a 6 éves Vitamaxomnál már kb. 2 hónapja annyi jön, hogy "Aktuális egyenleged: x Ft, Üdvözlettel: Vodafone" Szüleim kb. 3 hónapos Vitamaxára pedig állandóan úgy jön, hogy az egyenleg után jön még némi reklámszöveg, hogy kártyádat már itt és itt is feltöltheted, stb.
Nem lehet, hogy nekik ilyen elektronikusan tölthető csomagjuk van (pl.: Uno+). Nekem is mindig van valami itt és ott is feltölthetem reklám a végén, de csak kb fél-egy éve.
|
kedd aug. 08, 2006 13:49 |
|
|
mz
írásjog megvonva
|
Vizsla írta: Halkan megjegyzem, hogy ilyen SMS-t lehet úgy is kapni, hogy nem kell előtte fizetős számot hívni.
Bizony! Bizony!
Én még azt nem értem, hogy a 6 éves Vitamaxomnál már kb. 2 hónapja annyi jön, hogy "Aktuális egyenleged: x Ft, Üdvözlettel: Vodafone"
Szüleim kb. 3 hónapos Vitamaxára pedig állandóan úgy jön, hogy az egyenleg után jön még némi reklámszöveg, hogy kártyádat már itt és itt is feltöltheted, stb.
|
kedd aug. 08, 2006 10:12 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
simico írta: A heti első díjköteles hívás utáni egyenlegközlő üzenetbe... Halkan megjegyzem, hogy ilyen SMS-t lehet úgy is kapni, hogy nem kell előtte fizetős számot hívni. De nem írom ki publicba, mert a végén még ezt is megszüntetik.
|
kedd aug. 08, 2006 9:18 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
A heti első díjköteles hívás utáni egyenlegközlő üzenetbe igazán belerakhatnák az egyenlegfelhasználási idő végének dátumát is. Az utolsó napokban, illetve 500Ft (vagy 300Ft?) alatti egyenlegnél a minden hívásindításkor elhangzó mesét meg elhagyhatnák.
|
kedd aug. 08, 2006 9:11 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
Egyrészt ahhoz a telefon sw-ét kéne módosítani, tehát minden utazás előtt szervizbe kéne vinni a telefont, másrészt, meg hiába Voda mindegyik, azért elsődlegesen a saját bevételeikkel törödnek. Harmadrészt aki annyit utazik, annak csak van már plusz 100 euro-ja, hogy függtelen telefont vegyen.
Guni
|
hétf. aug. 07, 2006 13:07 |
|
|
darthsith
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 526 Tartózkodási hely: Hogyhogy hol?ITT!!
|
guni. írta: Pedig de. Egyrészt mert hálózati korlátozásnál többnyire egy hálózati kódot lehet megadni /és ugye tök mindegy hogy vodafone-e, az országkód mindenképp más lesz/, de semmiképpen se annyit, mint ahány voda háló van.
De nézzük a másik szemszögből: Mégis miért lenne ez jó a vodának? Egyébként ezt ugyanúgy el lehet monani a T-ről is.
Guni
Oke, akkor azt miert nem lehet, hogy mig angliaban vagyok, addig ingyen atallitjak angol kodra.Ez meg azert lenne jo nekik, mert akkor mindenki aki sokat jar kulfoldre vodas lenne.
|
hétf. aug. 07, 2006 13:01 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
Pedig de. Egyrészt mert hálózati korlátozásnál többnyire egy hálózati kódot lehet megadni /és ugye tök mindegy hogy vodafone-e, az országkód mindenképp más lesz/, de semmiképpen se annyit, mint ahány voda háló van.
De nézzük a másik szemszögből: Mégis miért lenne ez jó a vodának? Egyébként ezt ugyanúgy el lehet monani a T-ről is.
Guni
|
hétf. aug. 07, 2006 12:59 |
|
|
darthsith
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 526 Tartózkodási hely: Hogyhogy hol?ITT!!
|
Vodafone miert nem tudja megoldani, hogyha vesek magyarorszagon egy telot, azt tudjam Angol Vodas kartyaval hasznalni.Ugyanaz az anyavallalat.Nem hiszem, hogy az engedelyezett kartyak sorat olyan nehez lenne "all vodafone"-ra boviteni...
|
hétf. aug. 07, 2006 11:00 |
|
|
Zsombe
platina tag
|
asdf_ írta: Oooo ize, visszaterhetnenk vodagyalazoba az OS vs. nem OS vitabol?
Igen végre már nagyon jó lenne, mert ez abszolut nem a Vodagyalázóba való. De már oldalak óta tele van OFF-olva.
|
hétf. aug. 07, 2006 10:16 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Oooo ize, visszaterhetnenk vodagyalazoba az OS vs. nem OS vitabol?
|
hétf. aug. 07, 2006 8:34 |
|
|
mz
írásjog megvonva
|
Vizsla írta: mz írta: Csak nem visszahúz a szíved a vodához? Csakis .
Ok, akkor megnyugodtam.
|
hétf. aug. 07, 2006 8:12 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Londelmor írta: T68m írta: Csak arra kérnélek, hogy biztosítsd az írásod második felében megemlítettet erõforrásokat. na ne viccelj már, hiszen ez pusztán szellemi termék, nincs szükség drága tesztelõberendezésre, meg laborra, minek neked sok milliós költségvetés, meg programozó team? tudod mit, egyezzünk meg, kapsz két zacskó chips-et, meg egy hét gondolkodási idõt T68m írta: szerintem ez, és hogy ne fagyjon ki, mert fényképez vele valaki (vagy naponta felpakol néhány progit és leszedi) között van egy hangyányi különbség. az általad favorizált márkák sem tudják ezt maradéktalanul teljesíteni. pl. ott a hírhedt joystick hiba az SE telóknál. hát milyen ratyi már egy olyan telefon, aminél még a menüben navigálást sem lehet megoldani egyébként pedig hülyebiztos eszközt nem lehet, de nem is érdemes írni, vegyék az emberek a fáradtságot, hogy a saját értelmi szintjüknek megfelelõ dolgokat használják csak...
1. és nekik miért van szükség? És ha már van, akkor miért nem használják?
Egyezzünk meg, kötünk egy írásos szerződést, cégest, pecsétes, stb. Te abban lefekteted az elvárásaid én meg azok ellenértékét. És - mondjuk - legyen 50% előleg! Mert - most már bevallom - meg tudnám írni egy zacskó csipszért is, de mint cégtulaj a maximális haszonra akarok belőle(d) szert tenni!
2. sajnos, hogy nem tudják teljesíteni. Ezek mellett kevesebb a hiba velük!
3. itt pontosan rátapintottál a lényegre. Nem éri meg (pl. a nokijának) hülyebiztos készüléket gyártani, amíg a meglévőeket (mondjuk úgy, hogy kissé hibásakat ) is el tudja adni.
Azt hiszem, ez jó végszónak is!
|
vas. aug. 06, 2006 22:36 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
T68m írta: Csak arra kérnélek, hogy biztosítsd az írásod második felében megemlítettet erőforrásokat. na ne viccelj már, hiszen ez pusztán szellemi termék, nincs szükség drága tesztelőberendezésre, meg laborra, minek neked sok milliós költségvetés, meg programozó team? tudod mit, egyezzünk meg, kapsz két zacskó chips-et, meg egy hét gondolkodási időt T68m írta: szerintem ez, és hogy ne fagyjon ki, mert fényképez vele valaki (vagy naponta felpakol néhány progit és leszedi) között van egy hangyányi különbség.
az általad favorizált márkák sem tudják ezt maradéktalanul teljesíteni. pl. ott a hírhedt joystick hiba az SE telóknál. hát milyen ratyi már egy olyan telefon, aminél még a menüben navigálást sem lehet megoldani
egyébként pedig hülyebiztos eszközt nem lehet, de nem is érdemes írni, vegyék az emberek a fáradtságot, hogy a saját értelmi szintjüknek megfelelő dolgokat használják csak...
|
vas. aug. 06, 2006 22:28 |
|
|
Macika
Moderátor
|
T68m írta: szerintem ez, és hogy ne fagyjon ki, mert fényképez vele valaki (vagy naponta felpakol néhány progit és leszedi) között van egy hangyányi különbség. A probléma az, hogy Symbianra (mint ahogy Windowsra, MacOS-re és sorolhatnám) boldog-boldogtalan írogat szoftvert, ha kell, ha nem.
Ezek különböző mértékig tartják be az előírásokat, elegendő, ha csak fél-1 százalékig eltérnek a specifikációtól, már összeadódhat 8-10 ilyen progi/driver áldásos tevékenysége, és már kétvállra is fektette az oprendszert.
Ez ellen lehetetlen védekezni, ameddig a számítógépes alkatrészek (és drivereik) 102%-a kínában készül.
Lehet bármilyen faccájos az az oprendszer, a felületes, nemtörődöm emberek taccsra tudják vágni.
Nincs ma a világon SEMMI OLYAN, ami egyformán jó lenne a szabálytisztelőknek és a szabályokat nem tisztelőknek, ami egyformán használható a törvénytisztelőknek és a törvénykerülőknek.
Valamelyikük érdeke mindenképpen sérül, nincs mese.
|
vas. aug. 06, 2006 22:22 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Londelmor írta: ez elméletben nagyon szépen hangzik. akkor légyszives mutass egy olyan eszközt, terméket, akármit, ami hibamentesen mûködött a kezdetektõl fogva és garantálni tudod, hogy soha, de soha a büdös életben semmi probléma nem fog fellépni vele kapcsolatban, még akkor sem, ha egy veszett majom próbálja meg használni. ugye nem nagy kérés?
szerintem ez, és hogy ne fagyjon ki, mert fényképez vele valaki (vagy naponta felpakol néhány progit és leszedi) között van egy hangyányi különbség.
|
vas. aug. 06, 2006 22:15 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Al Bundy írta: (Ugye itt rendszerprogramozó vagy, az OFF-ban pedig elektrofizika, és villamosszakértõ, mindig pont az, amilyen téma elõjön.)
Ami szvsz ilyen kijelentések után, hogy "A te állításod szerint egy PC-t is meg lehetne úgy oldani, hogy egybõl bekapcsoljon, és pillanatok alatt fusson minden - Pontosan! Csak mivel annyira ratyi "operációs rendszerek" (windows, linux) vannak rá, mint a Symbian, ezért tart sokáig a betöltése" inkább csak egy gyenge blöffnek hangzik, mint valós ténynek. Tudod mit? Ha tényleg ezzel foglalkozol... Írj egy ilyen oprendszert, és meghajlok a tudásod elõtt. De amíg ezt elméletben sem tudják megoldani valódi programozók ezrei, dollármilliókkal a hátuk mögött, addig talán nem veszed sértésnek, ha kételkedve állok a témához, és ezek után a hozzászólásaid valóságtartalmához is. Én itt részemrõl befejeztem...
1. ha elnézel az elektroban, akkor láthatod, hogy az a hobbym. Hiába, érdekelnek a dolgok! nem a TV-t buzulom és abból informálódok, mint - mondjuk - mások. (nincs is)
(itt jegyzem meg, hogy ha nokija témában nem is értesz velem egyet, azért olvasd el a többit is, hátha hasznos lesz!)
2. szívesen! Csak arra kérnélek, hogy biztosítsd az írásod második felében megemlítettet erőforrásokat. (mert, ugye az is szép teljesítmény, ha ugyanannyiből meg tudom valósítani a jobbat, nem kell mellette (mondjuk) milliószor hatékonyabbnak (is) lennem?)
|
vas. aug. 06, 2006 22:12 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
T68m írta: eltekintve attól, hogy én napi szinten rendszerporgramozok, illetve ezt (is) tanultam
Azt figyelembe véve, hogy az általad leírt dolgoknak csak igen kis hányadával tudok egyetérteni, ezt nem vagyok köteles elhinni. Egyébként én is rádöbbentem (ma én vagyok a második, milyen érdekes), hogy veled teljesen felesleges vitatkozni, mert úgyis csak neked lehet igazad. Én biztos vagyok a tudásomban, annak ellenére, hogy nem tanítottak, a téma napi olvasásával, és tanulmányozásával tanulok, abból az indíttatásból, hogy érdekel. De hiába írnék be ide linkeket, hiába magyaráznám neked oldalakon keresztül amiket tapasztaltam, hiába összegezném részletesen amiket eddig olvastam, minden témában megkapnám, hogy a tudásom ebben nulla, te pedig napi szinten foglalkozol vele. (Ugye itt rendszerprogramozó vagy, az OFF-ban pedig elektrofizika, és villamosszakértő, mindig pont az, amilyen téma előjön.) Ami szvsz ilyen kijelentések után, hogy "A te állításod szerint egy PC-t is meg lehetne úgy oldani, hogy egyből bekapcsoljon, és pillanatok alatt fusson minden - Pontosan! Csak mivel annyira ratyi "operációs rendszerek" (windows, linux) vannak rá, mint a Symbian, ezért tart sokáig a betöltése" inkább csak egy gyenge blöffnek hangzik, mint valós ténynek. Tudod mit? Ha tényleg ezzel foglalkozol... Írj egy ilyen oprendszert, és meghajlok a tudásod előtt. De amíg ezt elméletben sem tudják megoldani valódi programozók ezrei, dollármilliókkal a hátuk mögött, addig talán nem veszed sértésnek, ha kételkedve állok a témához, és ezek után a hozzászólásaid valóságtartalmához is.
Én itt részemről befejeztem...
|
vas. aug. 06, 2006 21:40 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
ez elméletben nagyon szépen hangzik. akkor légyszives mutass egy olyan eszközt, terméket, akármit, ami hibamentesen működött a kezdetektől fogva és garantálni tudod, hogy soha, de soha a büdös életben semmi probléma nem fog fellépni vele kapcsolatban, még akkor sem, ha egy veszett majom próbálja meg használni. ugye nem nagy kérés?
ha erre képes vagy, akkor gyere vissza vitázni légyszíves!
|
vas. aug. 06, 2006 21:26 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
T68m írta: 1. ha hiszed, ha nem, az akkor is alapvető elvárás egy rendszertől, hogy még az öntörvényű emberek (felhasználók) naponta 10x-i felrakását, leszedését is minden gond nélkül lekezelje. És ez semmiben se károsítsa. Erről a következő megjegyzés jut eszembe: "Ipari felhasználás nem megengedett".
Ha valaki számítógépnek használja a telefonját, és az beledöglik, nem a telefon a hibás. Számítógépnek a számítógépet kell használni.
Még egy számológépnek is vannak korlátai. Attól, hogy számológép, nem tud bármit kiszámolni, csak amire tervezték.
Üdv!
|
vas. aug. 06, 2006 21:18 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Macika írta: Ha egy öntörvényû, szabályelnemfogadó emberke naponta új játékot rak fel és vesz le a Windowsról (XP, CE, PPC), Symbianról (itt felsorolható az összes, registry-alapú oprendszer), akkor pár hánap/félév múlva szembesül azzal, hogy az oprendszer visszafordíthatalanul belassul, lefagy, összeakadnak programok, elfogyott a memória, stb.
Ha ilyenkor beír egy fórumba, hogy miket tapasztalt a törvényszerûségek el nem fogadása miatt, akkor 3 év múlva kigooglizza valaki és felhozza a saját igazának védelmében...
Ráadásul úgy, hogy fogalma sincs, mekkora marhaságot googlizott ki, hiszen nevezett fájl nem csak a teljes formázással áélllítható alapállapotba, hanem a nyelv átállításával is, bármilyen adatvesztés nélkül.
Emlékezzünk vissza, micsoda cirkuszt csinált valamilyen úszóedzõ, amikor a 7650-ese egy nagy rakás képpel a többszöri 'Kevés a memória, töröljön adatokat!' felszólítás ellenére folytatott memóriafogyasztó tevékenység után megadta magát és a Nokiánál nem tudták vállalni az adatmentést a készülékrõl (ami egyébként több, mint furcsa), és odalett vagy x-százdarab pótolhatatlan kép. Az ürge habzó szájjal szidta a Nokiát, holott eszébe nem jutott, hogy lementse/lementesse a képeket a telójáról.
Aztán jött a felháborodás, hogy miért elvárás, hogy legyen PC-je valakinek, akinek fényképezõgépes telefonja van.
1. ha hiszed, ha nem, az akkor is alapvető elvárás egy rendszertől, hogy még az öntörvényű emberek (felhasználók) naponta 10x-i felrakását, leszedését is minden gond nélkül lekezelje. És ez semmiben se károsítsa.
Ha te ezt a rendszerszemléleti alapelvet nem vagy hajlandó elfogadni (mert mondjuk a kedvenc gyártód képtelen leprogramozni), akkor nincs tovább miről vitatkozni.
2. ilyen az élet! Csalódott, mert hibásan működött a készüléke, nem ezt várta el a pénzéért. Ugye, ez nem bűn? (hogy hibamentességet várt el)
3. teljesen mindegy, hogy mi a hibakezelés módja, mivel a hibának fel sem szabad merülnie. (ha egyszer a gumi olyan jó óvszereket gyárt)
4. teljesen igaza volt! Nem azt írta a készülék, hogy tilos további terhelni a memóriát, mert el fog veszni az összes adat, hanem csak figyelmeztetett, hogy betellik a memória. (megjegyzem, még ha értesítette volna a felhasználót, hogy ez adatai vesztésével jár, akkor sem elfogadható ez egy RENDSZERtől)
5. sztem se lehet ez elvárás (hogy kelljen hozzá PC), de azt hiszem nem is volt elvárás. Csupán egy lehetőség, hogy át lehet tölteni a képeket.
|
vas. aug. 06, 2006 21:03 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Al Bundy írta: És végre fogadd már el, hogy van olyan dolog (nem sok, jelen esetben csak egy), amit valaki jobban tud nálad... És fõleg ne állíts totális marhaságokat...
személyeskedést befejezheted, főleg akkor, mikor olyan tárgyban vitatkozol (operációs rendszerek), melyből a tudásod 0.
|
vas. aug. 06, 2006 20:38 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Al Bundy írta: Nem vagyok elmélyült a rendszerprogramozásban, de nagyon jól tudom, hogy mirõl beszélek. Köze nincsen a butatelók szoftvereinek semmilyen operációs rendszerhez, teljesen más elven mûködnek, ennyit még az is tud, aki rendszeresen olvasgatja pl. a symbian.com-ot. Ajánlom Neked is ezt a nagyszerû oldalt, mert egyáltalán nem vagy tisztában a témával, ha ilyeneket állítasz: "Nincs is értelme a mosógéphez hasonlítani egy telefon vezérlõrendszerét." De van értelme, a különbség mindössze a méretben keresendõ, az elvi felépítésben egyeznek. Bekapcsoló gomb benyom > a gép betölti a szoftver elsõ részét egy elkerített memóriaterületrõl > vár a felhasználóra > menü gomb > betölti a menü egy másik részbõl > vár a felhasználóra. Ezzel szemben az operációs rendszer ennél milliószor bonyolultabb a multitask-os rendszerével, és a számos futó process együttmûködésével, és az átmenetileg használt fájlok kezelésével. Ez utóbbi háromból egy szoftveres telónál egyiket se találod meg, pedig ezek az operációs rendszer alapvetõ építõkövei. És akkor pl. még a regisztrációs adatbázisról ne is beszéljünk, ami ugyanúgy megtalálható a Symbianban, mint a Windowsban. A te állításod szerint egy PC-t is meg lehetne úgy oldani, hogy egybõl bekapcsoljon, és pillanatok alatt fusson minden. Igen, meg lehetne, csak minden egyes elemének cseréléséhez új gépet kellene venned, és újratelepítened az egészet.
nem, hogy elmélyült nem vagy, hanem alapvető ismereteid sincsenek. (eltekintve attól, hogy én napi szinten rendszerporgramozok, illetve ezt (is) tanultam)
"Köze nincsen a butatelók szoftvereinek semmilyen operációs rendszerhez, teljesen más elven mûködnek, ennyit még az is tud, aki rendszeresen olvasgatja pl. a symbian.com-ot."
kérlek, ezt idézéssel támaszd alá, nem akarok a symbian.com-ról csak a te állításod alapján rossz véleménnyel lenni.
"Ezzel szemben az operációs rendszer ennél milliószor bonyolultabb a multitask-os rendszerével, és a számos futó process együttmûködésével,"
szerinted, ha ezeket nem tud a legultragagyibb sagem, akkor hogyan tudna egyátalán hívást fogadni?!?!?!? van fogalmad arról, hogy egy hívás fogadása mennyi process egyidejű, szinkronizált futtatása szükséges?
(Nyilván nincs, ha egy mosógéphez hasonlítgatod.)
"és az átmenetileg használt fájlok kezelésével."
egy operációs rendszernek egyátalán nem szükséges eleme (az egyébként is elavult) file-ok kezelése.
"És akkor pl. még a regisztrációs adatbázisról ne is beszéljünk, ami ugyanúgy megtalálható a Symbianban, mint a Windowsban."
Máshol meg nem vagy teljesen más formában. Ez is operációs rendszer függő.
"A te állításod szerint egy PC-t is meg lehetne úgy oldani, hogy egybõl bekapcsoljon, és pillanatok alatt fusson minden."
Pontosan! Csak mivel annyira ratyi "operációs rendszerek" (windows, linux) vannak rá, mint a Symbian, ezért tart sokáig a betöltése.
Nem pedig azért, hogy megnézze van-e benne floppy vagy nincs, mert ez ezredmásodpercek kérdése. Arról nem is beszélve, hogy a windows nem akkor ismeri fel és konfigurálja magát, amikor betöltődik, hanem telepítéskor (illetve változás észleléskor). Tehát egyátalán nem indokolt a lassú betöltődés (sem a nagysága, sem az egyébkénti lassúsága)
|
vas. aug. 06, 2006 20:33 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
mz írta: Csak nem visszahúz a szíved a vodához? Csakis .
|
vas. aug. 06, 2006 16:01 |
|
|
Macika
Moderátor
|
T68m írta: ezeket gugliztam gyorsan: Itt meg is állhatunk!!!
Neked ezeket googlizni kellett.
Nekünk meg volt ilyen készülékünk (a 7650-et 139.900-ért vettem egy év hűséggel anno a Pannonnál a megjelenésekor), a 3650-et meg egy Nokia Game-nyertestől 130e Ft-ért még mielőtt megtjelent volna itthon az üzletekben.
Előbbi készüléket 1,5 évesen adtam el hibátlan állapotban (túlélte a 3650-esemet) 2x-es szoftveres kiakadás után (amit az állandó felrakom-leveszem okozott a legváratlanabb időpontban), az utóbbit nem egész fél év után vették meg tőlem, hibátlan működéssel, az én bajom, hogy nem tudtam megbarátkozni a körbillentyűzettel.
Mi megéltük ezeket a készülékeket, Te már akkor is köpködtél rá, tehát abszolút nem lehet saját tapasztalatod róluk.
Ha egy öntörvényű, szabályelnemfogadó emberke naponta új játékot rak fel és vesz le a Windowsról (XP, CE, PPC), Symbianról (itt felsorolható az összes, registry-alapú oprendszer), akkor pár hánap/félév múlva szembesül azzal, hogy az oprendszer visszafordíthatalanul belassul, lefagy, összeakadnak programok, elfogyott a memória, stb.
Ha ilyenkor beír egy fórumba, hogy miket tapasztalt a törvényszerűségek el nem fogadása miatt, akkor 3 év múlva kigooglizza valaki és felhozza a saját igazának védelmében...
Ráadásul úgy, hogy fogalma sincs, mekkora marhaságot googlizott ki, hiszen nevezett fájl nem csak a teljes formázással áélllítható alapállapotba, hanem a nyelv átállításával is, bármilyen adatvesztés nélkül.
Emlékezzünk vissza, micsoda cirkuszt csinált valamilyen úszóedző, amikor a 7650-ese egy nagy rakás képpel a többszöri 'Kevés a memória, töröljön adatokat!' felszólítás ellenére folytatott memóriafogyasztó tevékenység után megadta magát és a Nokiánál nem tudták vállalni az adatmentést a készülékről (ami egyébként több, mint furcsa), és odalett vagy x-százdarab pótolhatatlan kép.
Az ürge habzó szájjal szidta a Nokiát, holott eszébe nem jutott, hogy lementse/lementesse a képeket a telójáról.
Aztán jött a felháborodás, hogy miért elvárás, hogy legyen PC-je valakinek, akinek fényképezőgépes telefonja van.
Amikor ezen is rágta kicsit a gumicsontot, akkor beletörődött a sorsban, de a hozzá ne mérteő újságírók még sokáig cikkeztek vétlen áldozatként feltüntetve a szegény öntörvényű úszóedzőt.
Elgondolkodtató, hogy vajón az autójukkal is ennyire oda nem figyelve bánnak ezek az emberek?
Eddig sem hittem a használtautókban, szerintem ezután sem fogok.
OFF
Egyik ismerősömnek most a nagy esőzések alkalmával feltört a talajvíz a garázsában, kb fél órát állt az autója fél méteres vízben. Most tisztítják ki neki, meg javítják elektronikusan, a szerelő első javaslata az volt, hogy ő megcsinálja most, aztán AZONNAL adja el a tulaj, szívjon vele más!!!
Gratulálok!
Lehet fogadásokat kötni, hogy megemlíti-e majd az új vevőnek, hogy beázott az autó!!!
ON
|
vas. aug. 06, 2006 15:40 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
simico írta: Nem mondod?? Sose gondoltam volna... pffffff... Egyébként 6230i telefonod van? Mert ha nem... Volt szerencsém a menürendszeréhez.
Nekem akkor egyértelműek voltak a beállítások. Hogy mikori SW, azt ne kérdezd.
Üdv!
|
vas. aug. 06, 2006 15:37 |
|
|
mz
írásjog megvonva
|
Vizsla írta: mz írta: Lemaradtam valamiről, amíg nyaraltam?! Mi lesz ekkor? Számhordozás. Nem is akármilyen. Majd ha végbemegy, megírom.
Csak nem visszahúz a szíved a vodához?
|
vas. aug. 06, 2006 15:12 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Akkor egy kicsit kezdjük is meg az ismerkedést az operációs rendszerekkel, és azok felépítésével (a szoftveres gépeknek, értve itt a telefonokat, mosógépeket, TV-ket, gyakorlatilag nincs is ilyen), csak hogy ne sorolj már egy kategóriába egy elemlámpát, és egy utasszállító repülőgépet. És végül belenyugodj, hogy a sipákoló SE-jaidat működtető szoftver bonyolultsági fokban elég távol áll egy Symbian-os Nokiát működtető RENDSZERTŐL.
A legalapvetőbb dolog, hogy egy szoftveres készüléknél nem lehet különválasztani magát a vezérlő részt, és a UI-t, vagyis a User Interface-t. Ez egy operációs rendszernél alapvető. Ezen a link-en levő pdf-et jó ha átolvasod, hátha tisztább lesz néhány dolog: http://www.symbian.com/files/rx/file7999.pdf Különösen érdekes a "Symbian OS v9.3 Architecture", ami már 2 egyszerű elemének együttműködésében is lemossa bármelyik butatelót, a "bájtról bájtra betöltök egy memóriarészt, és futtatom" működési elvével.
És végre fogadd már el, hogy van olyan dolog (nem sok, jelen esetben csak egy), amit valaki jobban tud nálad... És főleg ne állíts totális marhaságokat...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Al Bundy vas. aug. 06, 2006 15:18-kor.
|
vas. aug. 06, 2006 15:03 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
T68m írta: gondolom igen elmélyült vagy a rendszerprogramozásban. Nyugodj bele, azokon is (minden telefonon) operációs rendszer fut, legfeljebb azt nem symbian-nak hívják és nem fagy le annyit, mint a nokija "okos" telefonjai. Ja, és gyorsabban elindulnak. Nincs is értelme a mosógéphez hasonlítani egy telefon vezérlőrendszerét, mert a mosógépen rendszerint egy néhányszáz byte-os mikrokontroller vezérli, addig a legegyszerűbb telefonokban is megabytokat foglaló program van. Nem vagyok elmélyült a rendszerprogramozásban, de nagyon jól tudom, hogy miről beszélek. Köze nincsen a butatelók szoftvereinek semmilyen operációs rendszerhez, teljesen más elven működnek, ennyit még az is tud, aki rendszeresen olvasgatja pl. a symbian.com-ot. Ajánlom Neked is ezt a nagyszerű oldalt, mert egyáltalán nem vagy tisztában a témával, ha ilyeneket állítasz: "Nincs is értelme a mosógéphez hasonlítani egy telefon vezérlőrendszerét." De van értelme, a különbség mindössze a méretben keresendő, az elvi felépítésben egyeznek. Bekapcsoló gomb benyom > a gép betölti a szoftver első részét egy elkerített memóriaterületről > vár a felhasználóra > menü gomb > betölti a menü egy másik részből > vár a felhasználóra. Ezzel szemben az operációs rendszer ennél milliószor bonyolultabb a multitask-os rendszerével, és a számos futó process együttműködésével, és az átmenetileg használt fájlok kezelésével. Ez utóbbi háromból egy szoftveres telónál egyiket se találod meg, pedig ezek az operációs rendszer alapvető építőkövei. És akkor pl. még a regisztrációs adatbázisról ne is beszéljünk, ami ugyanúgy megtalálható a Symbianban, mint a Windowsban. A te állításod szerint egy PC-t is meg lehetne úgy oldani, hogy egyből bekapcsoljon, és pillanatok alatt fusson minden. Igen, meg lehetne, csak minden egyes elemének cseréléséhez új gépet kellene venned, és újratelepítened az egészet. T68m írta: 3650 is fagyott bőven, memóriagondja is voltak ezeket gugliztam gyorsan: "A 3650 hajlamos memória gondokkal küzdeni. Főleg, ha sokat mail/mms-ezel. Oka: a LOGDBU fájl meghízása. Erre a megoldás: Ments le minden adatot egy PC-re. Utána *#3370# . Ezután visszatölteni mindent, de elötte, a mentéskönyvtárban (c:/nokia/entelom/backup) megkeresni a legnagyobb méretű fájlt, és szerkesztéssel eltávolítani a tartalmát. Így visszanyered a memóriát."
Látod, ebből is látszik, hogy úgy beszélsz a témáról, hogy fogalmad sincs róla. A logdbu-s bug-nak köze nincsen semmilyen memóriaproblémához, főleg ahhoz, amiről az előbb beszéltünk. Két teljesen különböző dologról van szó, előbbi esetben a fő baj az volt, hogy a 7650 első szoftjánál még elcímeztek egy memóriaterületet, és a RAM (heap) egy része átnyult a háttértárolóként is használt C meghajtóra. Ezért, ha megtelet a C, nem volt elég heap a bootoláshoz. A logdbu-s kis vacak bugot pedig minden Symbian-t használó emberke ismer, annyi történt, hogy ha magyar nyelve volt állítva a 7650/3650/6600, akkor a naplót nem tudta űríteni a beállított időközönként. De ez csak a magyarokat sújtotta, amint átállítottam (havonta egyszer) angolra a telefon nyelvét egyből üres lett az a logdbu.dat.
|
vas. aug. 06, 2006 14:30 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
1. gondolom igen elmélyült vagy a rendszerprogramozásban. Nyugodj bele, azokon is (minden telefonon) operációs rendszer fut, legfeljebb azt nem symbian-nak hívják és nem fagy le annyit, mint a nokija "okos" telefonjai. Ja, és gyorsabban elindulnak.
Nincs is értelme a mosógéphez hasonlítani egy telefon vezérlőrendszerét, mert a mosógépen rendszerint egy néhányszáz byte-os mikrokontroller vezérli, addig a legegyszerűbb telefonokban is megabytokat foglaló program van.
2. 3650 is fagyott bőven, memóriagondja is voltak
ezeket gugliztam gyorsan:
"A 3650 hajlamos memória gondokkal küzdeni. Főleg, ha sokat mail/mms-ezel.
Oka: a LOGDBU fájl meghízása.
Erre a megoldás:
Ments le minden adatot egy PC-re. Utána *#3370# . Ezután visszatölteni mindent, de elötte, a mentéskönyvtárban (c:/nokia/entelom/backup) megkeresni a legnagyobb méretű fájlt, és szerkesztéssel eltávolítani a tartalmát. Így visszanyered a memóriát."
"3650 Memory Full Can't boot. Nokia logo only!"
stb.
|
vas. aug. 06, 2006 14:08 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
McLaca írta: A Nokiáknak van egy olyan szokása, hogy azt csinálják, amit kiírnak a menüben, szóval célszerű elolvasni.
Nem mondod?? Sose gondoltam volna... pffffff... Egyébként 6230i telefonod van? Mert ha nem...
|
vas. aug. 06, 2006 14:01 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
mz írta: Lemaradtam valamiről, amíg nyaraltam?! Mi lesz ekkor? Számhordozás. Nem is akármilyen. Majd ha végbemegy, megírom.
|
vas. aug. 06, 2006 12:00 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
Londelmor írta: Al Bundy írta: A szoftveres /// butatelók, azok tényleg telefonok, viszont ezek már jóval inkább közelebb állnak a számítógéphez, mint a telefonhoz. ez így nem igaz, ugyanis az /// nem gyárt már telefonokat, de az SE sem gyárt, legfeljebb walkman-t. ráadásul milyen csúnyákat... a kocka és a halpikkely találkozása...
Igaz.
|
vas. aug. 06, 2006 10:51 |
|
|