|
Szerző |
Üzenet |
club
platina tag
Csatlakozott: pén. máj. 21, 2004 18:35 Hozzászólások: 584 Tartózkodási hely: Starigrad
|
siofok00 írta: A sebesség azért elég jó, hanem ezek az akadások érthetetlenek számomra. Megakad az adatforgalom, majd úgy 8-10 perc múlva egyszer csak megindul. Ez legtöbbször este ilyen fél tíz, illetve hétvégén fordul elő. Van a családban vodás net is, ott a sebesség hektikus, de soha nincs akadás.
Tőlünk nyugatabbra és délebbre bevett szokás a szolgáltatóknál, hogyha az UMTS-en a kihasználtság elér körzetenként egy bizonyos %-ot, akkor az adott körzetben a 3G adatforgalmat leállítják a beszédforgalom minőségi mutatóinak fenntartása érdekében. Azt kommunikálják a felhasználók felé, hogy ilyenkor a modemet GSM módra (EDGE v. GPRS) állítva tovább lehet netezni, igaz lassabban. A leállások jellemzően hétköznap esténként és hétvégén vannak, ált. nem tartanak tovább egy óránál.
|
szer. nov. 25, 2009 20:14 |
|
|
siofok00
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 355 Tartózkodási hely: Siófok
|
A sebesség azért elég jó, hanem ezek az akadások érthetetlenek számomra. Megakad az adatforgalom, majd úgy 8-10 perc múlva egyszer csak megindul. Ez legtöbbször este ilyen fél tíz, illetve hétvégén
fordul elő.
Van a családban vodás net is, ott a sebesség hektikus, de soha nincs akadás.
|
szer. nov. 25, 2009 18:47 |
|
|
panama-boy
arany tag
|
A múlt héten itt Budapesten látogatóban volt a cégnél egy pécsi beszerző ismerősünk. Hosszas beszélgetés után helyett teremtettünk neki egy másik iróasztalnál, azt mondta, hogy csak gyorsan megnézi az e-maileket és 1-2 más dolgot a neten. Nem tartott sokáig és elkezdte már majdnem csapkodni szegény netbookját. Azt mondta, hogy megint k..a lassú a mobilinternet és ez mostanában sajnos már nem először fordul elő. Ennyit a T mobilinternetről.
|
kedd nov. 24, 2009 20:33 |
|
|
siofok00
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 355 Tartózkodási hely: Siófok
|
Re: Internet problémák
nyuszifül írta: Tisztelt Urak!
Megosztanám az alábbi információm, ami nem telefon fikázása, de többeknek van T mobilos készüléke és internet előfizetése. A történet nem telefon specifikus.
A Tré mobilos interneten fejlesztenek????? ezért 2010 tavaszáig egyes területeken szakadozni fog az internet, el fogja dobálni a kapcsolatot. Ez nem a készülék, vagy a SIM kártya hibája, hanem a szolgáltatóé!
Gondolom ennek szellemében majd csökkentik a fizetendő havidíjat. Az információ komoly üzleti csoport előfizetőinek érkezett a Trétől, megbízható az információ. Azt hiszem ha szakadozni fogok, hizstizésbe kezdek a Tré-nél.
Kinevettük a kollegát ezért a hozzászólásért, de mégiscsak lehet benne valami:
Az útobbi időben gyakran ingadozik a sebesség és gyakori az akadás is. Régebben simán 5 megabittel jött a net, most meg gyakran 1,4-1,8 között ingadozik átlagban, de jellemzően azért hozza 2 megbitet. Viszont az akadások és megszakadások valóban elég gyakoriak. Biztos nem a modemem rossz, mivel ugyanabban az időben más gépen is tapasztalhatók ezek az akadások.
|
kedd nov. 24, 2009 18:40 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Szomorú, hogy sem az ismerősöd, sem te nem jöttetek rá, hogy nem kéne üzleti tarifát lakosságival hasonlítani.
|
pén. nov. 13, 2009 2:08 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Gondolom a megszunes elotti kozlemenyben ott lesz, hogy a csomag jelenlegi felhasznalo valtozatlan feltetelekkel hasznalhatjak tovabb a csomagot.
|
csüt. nov. 12, 2009 20:02 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Hogy is kell debil arcot vágni? Olyat mint egy ős westeles vág amikor elmondod neki, hogy lehúzzák. Na képzeld el, hogy most olyat vágok:
- Hhhá dde a Téé az sokkal jobb minnőségg
- Hhháá dde van inggyé egyenleg kérdezés a csillag cákedő keddőkereszt
- Hhhhá dde van platinazsuga és fillérér veccek telefóónt
- Hááádde hááddee
Hirtelen ez jutott eszembe, és hátha segít a haverodon is . valami oka csak van neki, hogy annyi előfizetője van a T-mobilnak. Bár én is eljöttem tőlük mert a havidíjas előfizetésem és hűségem azzal hálálták meg, hogy hívószámkijelzésért is pénzt számolnak fel, míg a kártyásoknak ingyenes.
|
csüt. nov. 12, 2009 20:00 |
|
|
panama-boy
arany tag
|
Egy ismerősömnek megtetszett a Vodafone Üzleti Szabadon Plusz tarifája, de miután többnyire T-s számokat hív, elkezdett a Vodafone Üzleti Szabadon Plusz tarifához hasonló T-s tarifát keresni. Ajánlottam neki az ECO XL csomagot, amellyel összeroggyanásig lehet telefonálni T-mobile irányba (5000 perc) és összesen 1000 percet adnak vezetékes, Vodafone és Pannon irányba. Mondtam neki, hogy szerintem ez nem rossz ajánlat, ha valaki tényleg sokat beszél mondjuk főleg T irányba.
Tegnap hívott az ismerősöm azzal, hogy letett az ECO XL tarifa megvásárlásáról. Nem az volt a gondja, hogy a csomag havonta 2500 Ft-al drágább, mint a Vodafone Üzleti Szabadon tarifa, és még az sem jelentett gondot neki, hogy a Vodás másodpercalapú csomaghoz képest az ECO XL percalapú számlázást alkalmaz. A gond ott van ezzel a szerintem sem rossz tarifával, hogy a T-mobile szerint ez csak egy promóciós csomag és csak 2010. április 30-ig lesz elérhető. Ez minden esetre gyenge húzás a T részéről. Ismerősöm így ma beballag a Vodához és megveszi az Üzleti Szabadon Plusz tarifát, mert
1. nem promóciós csomag,
2. 2500 Ft-al olcsóbb, mint az ECO XL (ez már éves szinten 30 ezer forint megtakarítás), és
3. másodpercalapú a számlázás.
Na én ezért utálom a T-t. Drágábbak, mint a Vodafone, percalapú a számlázás, de ennek ellenére még ezt sem tudják hosszú távon kínálni az ügyfélnek.
|
csüt. nov. 12, 2009 10:39 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
joc_ írta: A Reklám-flottáról még nem is hallottál?
|
csüt. nov. 05, 2009 1:44 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
simico írta: Sifar írta: Nem publikus díjcsomag esetében külön megállapodás van. Itt a használó kedvezményt kap. Ennek "ellentételeként" a szolgáltató előírhatja, hogy fogadnod kell reklámot, marketinges megkeresést, ajánlatot, stb. Jó lenne az ilyen ökörségeket inkább magadban tartani. Miért?
A Reklám-flottáról még nem is hallottál?
|
szer. nov. 04, 2009 21:03 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Sifar írta: Nem publikus díjcsomag esetében külön megállapodás van. Itt a használó kedvezményt kap. Ennek "ellentételeként" a szolgáltató előírhatja, hogy fogadnod kell reklámot, marketinges megkeresést, ajánlatot, stb.
Jó lenne az ilyen ökörségeket inkább magadban tartani. Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul (nem emlékszem a pontos idézetre)
|
szer. nov. 04, 2009 20:34 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Macika írta: Nem ellentmondani akarok, de az a gyanúm, hogy a T a jogászaival (mert igazán profik vannak nekik) még az akció előtt utánaolvastatott, hogy lehet-e ebből bajuk.
Túl sokat gondolsz a tréről (pardon, magyar telekomról) és a jogászairól is - ezt belső tapasztalatokból (is) tudom mondani. Egyszerűen csak a jó öreg "arra alapozunk, hogy úgyse fog senki semmit lépni, csak magában háborog", illetve "úgyse fogunk semmi komoly büntetést kapni (amit igen, az meg aprópénz lesz amit úgyis a hülye fogyasztóink fizetnek meg közvetve)" gyakorlatot alkalmazták (ismét).
Én az előfizetői szerződésben határozottan és egyértelműen megtiltottam a személyes adataim ilyen célű felhasználását és reklámok fogadását. Innentől tiszta ügy, ezt semmi sem ír(hat)ja felül. Az NHH az idétlen elektronikus bejelentőjét meg csessze meg.
|
szer. nov. 04, 2009 20:31 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
joc_ írta: Ez honnan való idézet? (Semmi kötözködés, tetszik is a definíció, és épp ezért érdekel, hogy honnan való.)
2008. évi XLVIII. törvény a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól
|
szer. nov. 04, 2009 20:30 |
|
|
Sifar
|
joc_ írta: Sifar írta: T68m nem vette figyelembe, hogy nem publikus díjcsomagban vagy. Én a lehető legpublikusabb díjcsomagban is megkaptam ezt a játékra felhívó sms-t...
Pont itt van a különbség.
A publikusnál nem kapsz semmilyen kedvezményt (a készülék hűség itt nem játszik). A szerződéskötéskor nyilatkozhatsz, hogy hogyan kezeljék és mire használhatják az adataidat, pl reklám. Ezt utólag is bármikor megváltoztathatod. Büntetlenül, mert erre jogszabály kötelezi a szolgáltatót.
Tehát ha kaptál és nem tetszik, menj be egy ügyfélszolgálatra és módosíttasd a szerződésed vonatkozó rendelkezéseit. Ingyenes és kötelesek leállítani.
Ha később mégis kapsz reklámot, akkor őrizd meg az sms-t és rögtön a kárigényed összegét megjelölve reklamálj. Pl. 2 havi előfizetési díj elengedése.
Nem publikus díjcsomag esetében külön megállapodás van. Itt a használó kedvezményt kap. Ennek "ellentételeként" a szolgáltató előírhatja, hogy fogadnod kell reklámot, marketinges megkeresést, ajánlatot, stb.
Ha neked ez nem tetszik, megpróbálhatod a szolgáltatót rávenni, hogy ezt a megállapodásból töröljék. Ha az ragaszkodik hozzá, akkor választhatsz vagy el fogadod mégis a kedvezmény áraként, vagy nem és maradsz publikusban.
Nagy felhasználók esetében a szolgáltató mindig enged.
|
szer. nov. 04, 2009 19:58 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
Sifar írta: T68m nem vette figyelembe, hogy nem publikus díjcsomagban vagy. Én a lehető legpublikusabb díjcsomagban is megkaptam ezt a játékra felhívó sms-t...
|
szer. nov. 04, 2009 19:17 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
T68m írta: reklám: olyan közlés, tájékoztatás, illetve megjelenítési mód, amely valamely birtokba vehetı forgalomképes ingó dolog - ideértve a pénzt, az értékpapírt és a pénzügyi eszközt, valamint a dolog módjára hasznosítható természeti erıket - (a továbbiakban együtt: termék), szolgáltatás, ingatlan, vagyoni értékő jog (a továbbiakban mindezek együtt: áru) értékesítésének vagy más módon történı igénybevételének elımozdítására, vagy e céllal összefüggésben a vállalkozás neve, megjelölése, tevékenysége népszerősítésére vagy áru, árujelzı ismertségének növelésére irányul (a továbbiakban: reklám) Ez honnan való idézet?
(Semmi kötözködés, tetszik is a definíció, és épp ezért érdekel, hogy honnan való.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára joc_ szer. nov. 04, 2009 19:18-kor.
|
szer. nov. 04, 2009 19:16 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
reklám: olyan közlés, tájékoztatás, illetve megjelenítési mód, amely valamely
birtokba vehetı forgalomképes ingó dolog - ideértve a pénzt, az értékpapírt és a pénzügyi
eszközt, valamint a dolog módjára hasznosítható természeti erıket - (a továbbiakban együtt:
termék), szolgáltatás, ingatlan, vagyoni értékõ jog (a továbbiakban mindezek együtt: áru)
értékesítésének vagy más módon történı igénybevételének elımozdítására, vagy e céllal
összefüggésben a vállalkozás neve, megjelölése, tevékenysége népszerõsítésére vagy áru,
árujelzı ismertségének növelésére irányul (a továbbiakban: reklám)
|
szer. nov. 04, 2009 18:12 |
|
|
Sifar
|
Macika írta: OK.
És ha nekik papírjuk van arról, hogy ez nem reklám?????
Szerintem neked van igazad, de nem azért, amit írsz.
T68m nem vette figyelembe, hogy nem publikus díjcsomagban vagy. A flottaszerződés valamely apróbetűse biztos tartalmazza a hozzájárulást a reklámhoz.
Abban igaza van T68m-nek, hogy ez visszavonható. De akkor ez az egész megállapodás felmondásával járna a T-vel, s ennek igen hátrányos következménye lenne rád, illetve az előfizetőre nézve - anyagilag és visszamenőleg.
Egyszóval viseld el. A kedvezőbb díjnak is van hátránya.
|
szer. nov. 04, 2009 16:40 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
T68m írta: Nézd, Macika. Téged nehéz meggyőzni bármiről is. Ezért szavaim helyett beszéljen a reklámtörvény:
6. § (1) Ha külön törvény eltérıen nem rendelkezik, reklám természetes személynek mint reklám címzettjének közvetlen megkeresése módszerével (a továbbiakban: közvetlen üzletszerzés), így különösen elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékő más egyéni kommunikációs eszköz útján - a (4) bekezdésben (szerk.: postáról szól, nem érdekes) meghatározott kivétellel - kizárólag akkor közölhetı, ha ahhoz a reklám címzettje elızetesen egyértelmően és kifejezetten hozzájárult.
(3) Az (1) bekezdés szerinti hozzájáruló nyilatkozat bármikor korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen visszavonható. Ebben az esetben a nyilatkozó nevét és minden egyéb személyes adatát az (5) bekezdésben meghatározott nyilvántartásból haladéktalanul törölni kell, és részére reklám az (1) bekezdésben meghatározott módon a továbbiakban nem közölhetı.
Egyszerűen lefizették (a mobiltársaságok) az egész államapparátust, senki nem fog elmarasztaló határozatot hozni velük szemben. OK.
És ha nekik papírjuk van arról, hogy ez nem reklám?????
|
szer. nov. 04, 2009 13:07 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Nézd, Macika. Téged nehéz meggyõzni bármirõl is. Ezért szavaim helyett beszéljen a reklámtörvény:
6. § (1) Ha külön törvény eltérıen nem rendelkezik, reklám természetes személynek mint
reklám címzettjének közvetlen megkeresése módszerével (a továbbiakban: közvetlen
üzletszerzés), így különösen elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékõ más egyéni
kommunikációs eszköz útján - a (4) bekezdésben (szerk.: postáról szól, nem érdekes) meghatározott kivétellel - kizárólag akkor
közölhetı, ha ahhoz a reklám címzettje elızetesen egyértelmõen és kifejezetten hozzájárult.
(3) Az (1) bekezdés szerinti hozzájáruló nyilatkozat bármikor korlátozás és indokolás nélkül,
ingyenesen visszavonható. Ebben az esetben a nyilatkozó nevét és minden egyéb személyes
adatát az (5) bekezdésben meghatározott nyilvántartásból haladéktalanul törölni kell, és részére
reklám az (1) bekezdésben meghatározott módon a továbbiakban nem közölhetı.
Egyszerûen lefizették (a mobiltársaságok) az egész államapparátust, senki nem fog elmarasztaló határozatot hozni velük szemben.
|
szer. nov. 04, 2009 11:21 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
simico írta: integral írta: Nem kell ahhoz titkosítottnak lenni, vagy megadni bárkinek, hogy tudják a T-mobile-nál a számod Persze. Viszont ilyen célra nem használhatják fel jogszerűen, mivel erre soha, sehol, senki sem kapott felhatalmazást tőlem. Nem ellentmondani akarok, de az a gyanúm, hogy a T a jogászaival (mert igazán profik vannak nekik) még az akció előtt utánaolvastatott, hogy lehet-e ebből bajuk.
Szerintem már össze van készítve a jogszabálycsomag, ha volna ilyen jogszerűségi kérdés.
Persze, megpróbálni meg lehet jogi úton tenni valamit, nekem is felb..ta az agyamat, de amilyen felkészülten fogadott a 1400, ebből arra következtetek, hogy:
1. nem én voltam az első, akinek ez NAGYON nem tetszett
2. ők is tudták, hogy lesznek ilyenek, ezért más jó előre összekészítették a dolgokat, ne érje váratlanul az 'üvöltő' ügyfél az ügyfélszolgálatost.
|
szer. nov. 04, 2009 10:32 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
integral írta: Nem kell ahhoz titkosítottnak lenni, vagy megadni bárkinek, hogy tudják a T-mobile-nál a számod
Persze. Viszont ilyen célra nem használhatják fel jogszerűen, mivel erre soha, sehol, senki sem kapott felhatalmazást tőlem.
|
szer. nov. 04, 2009 10:18 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
NHH-nal mint keretlen reklamuzenetet felnyomni Persze csak ha van ugyfelkapus accod, mert most mar az a **** is kell a bejelenteshez.
|
kedd nov. 03, 2009 20:07 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
simico írta: A tré szerint kevés balek költheti a pénzét a "kvízjátékukra", ugyanis most kaptam az alábbi üzenetet a privát számomra (ami titkosított és soha, sehol nem lett megadva): 1727 írta: Meglepetés! Küldj most egy üres SMS-t a 1727-re, és órákon belül nyerhetsz 1 VW Golfot a T-Mobile-tól! Vegyél részt a kvízjátékban! www.t-mobile.hu (300Ft/SMS) "A jó k.a." kezdetű mondat jutott eszembe az üzenet elolvasása után...
Nem kell ahhoz titkosítottnak lenni, vagy megadni bárkinek, hogy tudják a T-mobile-nál a számod
|
kedd nov. 03, 2009 18:10 |
|
|
Macika
Moderátor
|
simico írta: A tré szerint kevés balek költheti a pénzét a "kvízjátékukra", ugyanis most kaptam az alábbi üzenetet a privát számomra (ami titkosított és soha, sehol nem lett megadva): 1727 írta: Meglepetés! Küldj most egy üres SMS-t a 1727-re, és órákon belül nyerhetsz 1 VW Golfot a T-Mobile-tól! Vegyél részt a kvízjátékban! www.t-mobile.hu (300Ft/SMS) "A jó k.a." kezdetű mondat jutott eszembe az üzenet elolvasása után... Én már megjártam ezt az utat.
Az én T-s számom flottás, Telekom-közeli cég előfizetése (bár egyre mostohábban kezelik a benne lévőket), arra is megjött úgy 1 hete ugyanez az SMS, és felháborodott hívásomra közölték, hogy ezt a fajta "ajánlattévő" SMS-t nincs mód letiltatni.
Értitek?
Nekik szabad, akkor is, ha az összes létező reklámot letiltatod a készülékeden!
|
kedd nov. 03, 2009 17:31 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
A tré szerint kevés balek költheti a pénzét a "kvízjátékukra", ugyanis most kaptam az alábbi üzenetet a privát számomra (ami titkosított és soha, sehol nem lett megadva):
1727 írta: Meglepetés! Küldj most egy üres SMS-t a 1727-re, és órákon belül nyerhetsz 1 VW Golfot a T-Mobile-tól! Vegyél részt a kvízjátékban! www.t-mobile.hu (300Ft/SMS)
"A jó k.a." kezdetű mondat jutott eszembe az üzenet elolvasása után...
|
kedd nov. 03, 2009 16:01 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Akkor celszeru lenne idezni a veletlen jogszabalyi definicojat, mert anelkul csak beszelunk a levegobe. Lehetoleg a jatekrol szolo topikba vagy az offba mert ki leszunk picsazva...
|
szomb. okt. 24, 2009 14:26 |
|
|
Sifar
|
asdf_ írta: Nem latod a differenciat. (a temat pedig reszemrol ejtem, mielott rankzarjak a topikot)
asdf_!
A differencia közted és T68 között abban van, hogy te a statisztikai véletlenről beszélsz, ő pedig a véletlen jogi meghatározásáról.
A kettő nem feltétlen esik egybe, ahogy a példa is mutatja.
|
szomb. okt. 24, 2009 14:13 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
valaki magyarázza el asdf_nek!
|
szomb. okt. 24, 2009 13:42 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Nem latod a differenciat.
Ha 4 csaladtaggal 24/24-ben nyomjuk egy telefonrol masnap igen nagy valoszinuseggel nyerunk (kulonosen igaz volt ez az elso napokban). Ehhez ennyi eleg, mert csak a legnagyobb pontszamunak kell lenni a nap vegen.
Ha megjatszom az 1,2,3,4,5 szamokat a lotton, hiaba toltok ki 10, 100 tizezer, 2 millio szelvenyt, ha nem azokat a szamokat huzzak ki, melyeket megjatszottam, nem nyerek. Nem eleg, hogy nekem van a legtobb megjatszott szelvenyem. Itt kell szerencse is, hogy azokat a szamokat huzzak ki, melyeket megjatszottam. Ezert szerencsejatek a lottozas.
(a temat pedig reszemrol ejtem, mielott rankzarjak a topikot)
|
szomb. okt. 24, 2009 12:55 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
asdf_ írta: T68m írta: A saját nyerési esélyünk befolyásolása (hogy egy SMS-t küldünk-e vagy többet), az indifferens, mert a totó/lottó sem szûnik meg attól szerencsejátéknak lenni, hogy nem csak egy szelvénnyel, hanem szisztémában is lehet játszani. Az az "apro" elteres van a ketto kozott, hogy az egyik jatekban az nyer, akinek a szamait kihuzzak (veletlen), a masikban meg az, akinek a legtobb pontja van (nem veletlen). Hiaba van 10 000 kombinacios szelvenyed, ha nem jok a szamok, nem nyersz. Rossz peldat hoztal szerintem.
te is tudod, hogy nem. Ha megjátszod azt a kb. 44millió szelvényt, akkor biztos, hogy nyersz. Tehát a te legikád szerint - mivel ez már nem véletlen -, akkor nem lenne szerencsejáték a lottó. Márpedig az. Függetlenül attól, hogy hány szelvénnyel, milyen kombinációdban játszol.
|
szomb. okt. 24, 2009 11:46 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
T68m írta: A saját nyerési esélyünk befolyásolása (hogy egy SMS-t küldünk-e vagy többet), az indifferens, mert a totó/lottó sem szűnik meg attól szerencsejátéknak lenni, hogy nem csak egy szelvénnyel, hanem szisztémában is lehet játszani.
Az az "apro" elteres van a ketto kozott, hogy az egyik jatekban az nyer, akinek a szamait kihuzzak (veletlen), a masikban meg az, akinek a legtobb pontja van (nem veletlen). Hiaba van 10 000 kombinacios szelvenyed, ha nem jok a szamok, nem nyersz. Rossz peldat hoztal szerintem.
|
szomb. okt. 24, 2009 11:30 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
kissé leegyszerûsítve értitek a véletlen fogalmát. A véletlen nem csak a kocka dobásának kimenetele, hanem az is, hogy a többi ember mennyit játszik. Véletlen, mivel erre ráhatásunk nincs, és meg se tudjuk mondani elõre.
A saját nyerési esélyünk befolyásolása (hogy egy SMS-t küldünk-e vagy többet), az indifferens, mert a totó/lottó sem szûnik meg attól szerencsejátéknak lenni, hogy nem csak egy szelvénnyel, hanem szisztémában is lehet játszani.
Nyilván a tér és a voda igyekezett megkavarni a dolgot, hogy ne látszódják - annyira - szerencsejátéknak. Ezek szerint sikerrel, hisz titeket is megtéveszt.
|
szomb. okt. 24, 2009 10:33 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
T68m írta: 1. § (1) Szerencsejáték minden olyan játék, amelyben a játékos pénz fizetése, vagy vagyoni érték nyújtása fejében, meghatározott feltételek fennállása vagy bekövetkezése esetén pénznyereményre, vagy más vagyoni értékű nyereményre válik jogosulttá. A nyerés vagy a vesztés kizárólag, vagy túlnyomórészt a véletlentől függ.
1. játékos fizessen érte - megvalósult 2. nyereményre jogosult lehessen - megvalósult 3. véletlentől függjön a nyerés - megvalósult
Tulnyomoreszt a veletlentol fugg. Ezen a ponton el is bukott ez a dolog. Sokkal inkabb fugg attol ebben a jatekban a nyeres, hogy az embernek hany pontja van (mondjuk a 20 legtobb ponttal rendelkezo versenytars kozott milyen pozicioban van az ember). Ha nagyon sok pontja van, sokkal tobb az eselye, ha csak 3 sms-t kuldott es 3 kerdesre valaszolt osszesen, akkor kb. evidenciakent lehet kezelni, hogy nulla a nyeresi eselye. Az, hogy mennyi pontja van, az meg megintcsak nem a veletlenen mulik, hanem azon, hogy o maga mennyire aktivan vett reszt a nyeremenyjatekban, mennyi sms-t kuldott es abbol mennyit valaszolt meg helyesen. Ez igy egyutt bezarojelezve, osszeadva rettenetesen messze van szerintem a kizarolag vagy tulnyomoreszt veletlentol.
|
szomb. okt. 24, 2009 9:48 |
|
|
hhh3
arany tag
|
A logikát követve ha piacon tojást veszek, akkor az is kimeríti a szerencsejáték fogalmát, mivel a tojás vagy záp vagy nem záp a véletlentől függ, fizetek érte. A voda játék inkább szerencsejáték, de lehet, hogy azt se, mivel az sms (legalábbis az alapdíjasok) nem szerencsejátékok
|
pén. okt. 23, 2009 23:06 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Glober írta: 14. paragrafus, szerencsejátékok fajtái, tételesen felsorolva, 5 féle van: sorsolásos, nem-sorsolásos (pénzgyûjtõvel), pénznyerõ automata, kaszinójáték, fogadás. Ennyi. Ezek tartoznak a törvény hatálya alá.
Még címe is van:
KÜLÖNÖS RENDELKEZÉSEK
tehát ezek a szabályok az elöttük lévõtõl függetlenek. Ha egy szerencsejáték a 14.§ egyik kategóriájába se esne bele, akkor még az elõzõ 13§ vonatkozik rá.
másrészt a tré féle játék megfelel a
b) nem sorsolásos játék,
25. § (1) E törvény alkalmazásában nem sorsolásos játék az olyan szerencsejáték, amely pénzgyûjtõ bevonásával történik és a tét 2 Ft-nál magasabb összegû vagyoni értéket képvisel.
(12. Pénzgyûjtõ: a tétek és a nyeremények kezelésével megbízott személy.)
ÉS/VAGY
e) fogadás.
28/A. § (1) Fogadási esemény az a jövõbeli esemény, amelynek legalább két nyilvánosságra kerülõ kimenetele lehetséges és ezek bekövetkezésére a játékszervezõ semmilyen befolyással nem rendelkezik. E törvény alkalmazásában fogadásnak minõsül a tét fizetése fejében történõ, egy jövõbeli esemény véletlen bekövetkezésének eltalálására, vagy egy jövõbeli esemény kimenetelének eltalálására vonatkozó játék. Nem köthetõ fogadás akkor, ha ez harmadik személy érdekét sértené.
|
pén. okt. 23, 2009 11:45 |
|
|
Glober
ezüst tag
|
T68m írta: Senki se mondta, hogy azért, mert más véleményen vagy, a tré fizetett ügynöke lennél.
Nem tudom te melyik törvényre gondolsz, a 1991. évi XXXIV. törvény szerint 1. § (1) Szerencsejáték minden olyan játék, amelyben a játékos pénz fizetése, vagy vagyoni érték nyújtása fejében, meghatározott feltételek fennállása vagy bekövetkezése esetén pénznyereményre, vagy más vagyoni értékű nyereményre válik jogosulttá. A nyerés vagy a vesztés kizárólag, vagy túlnyomórészt a véletlentől függ.
tehát nem tételes felsorolása van a létező szerencsejátékoknak (ami értelmetlenség is lenne), hanem általános megfogalmazása van annak, mi minősül szerencsejátéknak:
1. játékos fizessen érte - megvalósult 2. nyereményre jogosult lehessen - megvalósult 3. véletlentől függjön a nyerés - megvalósult
14. paragrafus, szerencsejátékok fajtái, tételesen felsorolva, 5 féle van: sorsolásos, nem-sorsolásos (pénzgyűjtővel), pénznyerő automata, kaszinójáték, fogadás. Ennyi. Ezek tartoznak a törvény hatálya alá.
|
pén. okt. 23, 2009 11:03 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Senki se mondta, hogy azért, mert más véleményen vagy, a tré fizetett ügynöke lennél.
Nem tudom te melyik törvényre gondolsz, a 1991. évi XXXIV. törvény szerint
1. § (1) Szerencsejáték minden olyan játék, amelyben a játékos pénz fizetése, vagy vagyoni érték nyújtása fejében, meghatározott feltételek fennállása vagy bekövetkezése esetén pénznyereményre, vagy más vagyoni értékû nyereményre válik jogosulttá. A nyerés vagy a vesztés kizárólag, vagy túlnyomórészt a véletlentõl függ.
tehát nem tételes felsorolása van a létezõ szerencsejátékoknak (ami értelmetlenség is lenne), hanem általános megfogalmazása van annak, mi minõsül szerencsejátéknak:
1. játékos fizessen érte - megvalósult
2. nyereményre jogosult lehessen - megvalósult
3. véletlentõl függjön a nyerés - megvalósult
|
pén. okt. 23, 2009 10:40 |
|
|
Glober
ezüst tag
|
T68m írta: attól szerencsejáték, hogy (számodra) ismeretlen tényezőtől függ a nyerési lehetőséged. A PTK pedig - mint a neve is mutatja - Polgári Törvénykönyv vonatkozik minden szerződésre, felek között létrejövő aktusra. (mármint a nemi aktust leszámítva)
Köszi, de Te ismered szerintem a törvényeket. A szerencsejátékokról szóló törvény tételesen felsorolja, hogy mik a szerencsejátékok. A kvízek, versenyek (pl. nevezési díjas, pénzdíjas sportesemények!) nem tartoznak közéjük. Ha pedig nem szerencsejáték, akkor a PTK-s "színlelt szerződés" is irreleváns.
A véletlen szerepének fejtegetése messzebbre vezetne, a törvény szerint "túlnyomórészt v. kizárólag véletlen" esetén van jelentősége. (Nem, nincs közöm a szolgáltatóhoz vagy a játékhoz, de a területet érdekesnek tartom)
|
pén. okt. 23, 2009 9:55 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Glober írta: T68m írta: jah, ez új (mármint, hogy a trénél is van ilyen "játék")
Na, a ptk egészen nyilvánvalóan rendelkezik arról, hogy a színlelt szerzõdés semmis, ha más szerzõdést leplez, akkor a leplezett szerzõdés alapján kell megítélni a kontraktust. Tehát ez nyilvánvalóan szerencsejáték. Ha a maximális pontszámú versenyzõ kapja automatikusan a nyereményt, akkor hogy lehet ez szerencsejáték? És hogy jön ehhez a PTK? Nem értem.
attól szerencsejáték, hogy (számodra) ismeretlen tényezõtõl függ a nyerési lehetõséged. A PTK pedig - mint a neve is mutatja - Polgári Törvénykönyv vonatkozik minden szerzõdésre, felek között létrejövõ aktusra. (mármint a nemi aktust leszámítva)
|
csüt. okt. 22, 2009 21:48 |
|
|
Glober
ezüst tag
|
T68m írta: jah, ez új (mármint, hogy a trénél is van ilyen "játék")
Na, a ptk egészen nyilvánvalóan rendelkezik arról, hogy a színlelt szerződés semmis, ha más szerződést leplez, akkor a leplezett szerződés alapján kell megítélni a kontraktust. Tehát ez nyilvánvalóan szerencsejáték.
Ha a maximális pontszámú versenyző kapja automatikusan a nyereményt, akkor hogy lehet ez szerencsejáték? És hogy jön ehhez a PTK? Nem értem.
|
csüt. okt. 22, 2009 15:16 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Köszi a hozzászólást fiúk. Azt hiszem ezzel jobb belátásra tudom majd bírni anyámat. Ha tudatom, hogy mások több pénzt fektetnek ebbe.
|
csüt. okt. 22, 2009 13:01 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
Elolvastam a leírást. LOL. A reklám alapján azt hinné az ember, hogy elég a telszámra egy sms és sima sorsolás van a beküldők között. Pedig mennyire nem ez a helyzet...
|
csüt. okt. 22, 2009 12:29 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
jah, ez új (mármint, hogy a trénél is van ilyen "játék")
Na, a ptk egészen nyilvánvalóan rendelkezik arról, hogy a színlelt szerzõdés semmis, ha más szerzõdést leplez, akkor a leplezett szerzõdés alapján kell megítélni a kontraktust. Tehát ez nyilvánvalóan szerencsejáték.
|
csüt. okt. 22, 2009 11:39 |
|
|
club
platina tag
Csatlakozott: pén. máj. 21, 2004 18:35 Hozzászólások: 584 Tartózkodási hely: Starigrad
|
kuncsaku írta: És az a baj, hogy sajnos annyira sok az anyámhoz hasonló csökkent értelmű ember, hogy valószínűleg az egész dolog teljesen szabályos. Képzeld el, anyám legkevesebb 8 ezret bedobott már ebbe a játékba 2 hét alatt. És sok ilyen ember van. Vagyis valószínűleg van nyereményautó, nem kamu, mert az ára bőven bejön. Csak hogy nem közlik, hogy hány db sms-t kell küldeni. Mert ha a reklámban szerepelne, hogy végtelent, akkor talán nem küldenének a hülyék se. Vagy nem ennyit. Sajnos nem sok esélyt látok, hogy visszakapjuk a pénzt. A SZEF meg csak odarakatna valami apróbetűs feliratot amit mutatnának kb 5 másodpercig a tévében. Eehhh
Mondd meg anyádnak, hogy interneten lévő fórumok alapján a kezdőnapokon lehetett néhány százezer Ft befektetéssel Golfot nyerni, a halmozódó pontok, és a leállni/veszteni nem tudó emberek miatt már 10 millió pont felett járnak a napi nyertesek (ez utóbbi nem tudom ? Ft, de nem is érdekel).
A véleményem pedig az, hogy az egésznek nem sok köze van a szerencséhez, hiszen az nyer, aki az adott napig a legtöbb pontot összegyűjtötte. Egyedül és/vagy néhány 10 ezer Ft-al játszóknak esélye sincs. A T ott bűnös, hogy ezt nem hangsúlyozza, na de ki az, aki saját maga ellensége?
|
csüt. okt. 22, 2009 10:41 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Nem Vodás. Gondolom onnan nyalták az ötletet.
http://www.t-mobile.hu/lakossagi/akciok/akcio/90golf
És az a baj, hogy sajnos annyira sok az anyámhoz hasonló csökkent értelmű ember, hogy valószínűleg az egész dolog teljesen szabályos. Képzeld el, anyám legkevesebb 8 ezret bedobott már ebbe a játékba 2 hét alatt. És sok ilyen ember van. Vagyis valószínűleg van nyereményautó, nem kamu, mert az ára bőven bejön. Csak hogy nem közlik, hogy hány db sms-t kell küldeni. Mert ha a reklámban szerepelne, hogy végtelent, akkor talán nem küldenének a hülyék se. Vagy nem ennyit. Sajnos nem sok esélyt látok, hogy visszakapjuk a pénzt. A SZEF meg csak odarakatna valami apróbetűs feliratot amit mutatnának kb 5 másodpercig a tévében. Eehhh
|
csüt. okt. 22, 2009 10:13 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
kuncsaku írta: Ezek már megint jól kitalálták ezt az autós játékot. Anyám teljesen a betege lett, csak küldi küldi az sms-t. Nem tudom leállítani.. Fel kellene jelenteni ezeket.
ja. És szerintem most foglalkoznának is az üggyel (szerencsejáték felügyelet). Választások elõtt vagyunk, mindenki igyekszik megmutatni milyen jófiú - hogy ne legyen választás után egybõl leváltva.
Tehát irány a SZEF!
(De ez nem vodás téma???)
|
csüt. okt. 22, 2009 9:56 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Ezek már megint jól kitalálták ezt az autós játékot. Anyám teljesen a betege lett, csak küldi küldi az sms-t. Nem tudom leállítani.. Fel kellene jelenteni ezeket.
|
csüt. okt. 22, 2009 9:44 |
|
|
bluestar
arany tag
|
Re: khm
nyuszifül írta: Hamut hintek a fejemre, elnézést, hogy egy számunkra íródott hivatalos Trés levélből vett információt megosztottam veletek. Ígérem máskor nem teszem.
De amúgy engem érdekelne a dolog, csak ha ilyen stílusban beírsz, akkor az az első gondolata az embernek, hogy Petikét megint odaengedte apu a géphez. Idézd be a lényeget a levélből. Nem hiszem, hogy tényleg arról van szó, hogy mostantól akkor szakadozni fog a T internet fél évig.
Annál is inkább, mert az ÁSZF-ben van egy műszaki vállalás a szolgáltatás minőségére, és szerintem ha az nem teljesül, akkor jóváírásra kötelezhető a cég, tehát erre odafigyelnek.
http://www.t-mobile.hu/static/DocumentS ... 091001.pdf
58. oldal környéke, 5.7. pont.
18. számú melléklet: A 229/2008. Korm. rendelet alapján vállalt
szolgáltatásminőségi követelmények
http://www.t-mobile.hu/static/DocumentS ... 090901.pdf
Szolgáltatás időbeli rendelkezésre állása
2G hálózat esetében: 99%
3G hálózat esetében: 98%
|
vas. okt. 18, 2009 21:06 |
|
|
nyuszifül
ezüst tag
|
khm
Hamut hintek a fejemre, elnézést, hogy egy számunkra íródott hivatalos Trés levélből vett információt megosztottam veletek.
Ígérem máskor nem teszem.
|
szomb. okt. 17, 2009 6:22 |
|
|