Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 17:41

Hozzászólás a témához  [ 3052 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 62  Következő
T-MOBILE-GYALÁZÓ 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
siofok00 írta:
A sebesség azért elég jó, hanem ezek az akadások érthetetlenek számomra. Megakad az adatforgalom, majd úgy 8-10 perc múlva egyszer csak megindul. Ez legtöbbször este ilyen fél tíz, illetve hétvégén
fordul elő.
Van a családban vodás net is, ott a sebesség hektikus, de soha nincs akadás.

Tőlünk nyugatabbra és délebbre bevett szokás a szolgáltatóknál, hogyha az UMTS-en a kihasználtság elér körzetenként egy bizonyos %-ot, akkor az adott körzetben a 3G adatforgalmat leállítják a beszédforgalom minőségi mutatóinak fenntartása érdekében. Azt kommunikálják a felhasználók felé, hogy ilyenkor a modemet GSM módra (EDGE v. GPRS) állítva tovább lehet netezni, igaz lassabban. A leállások jellemzően hétköznap esténként és hétvégén vannak, ált. nem tartanak tovább egy óránál.

szer. nov. 25, 2009 20:14
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
A sebesség azért elég jó, hanem ezek az akadások érthetetlenek számomra. Megakad az adatforgalom, majd úgy 8-10 perc múlva egyszer csak megindul. Ez legtöbbször este ilyen fél tíz, illetve hétvégén
fordul elő.
Van a családban vodás net is, ott a sebesség hektikus, de soha nincs akadás.

szer. nov. 25, 2009 18:47
arany tag

Hozzászólás 
A múlt héten itt Budapesten látogatóban volt a cégnél egy pécsi beszerző ismerősünk. Hosszas beszélgetés után helyett teremtettünk neki egy másik iróasztalnál, azt mondta, hogy csak gyorsan megnézi az e-maileket és 1-2 más dolgot a neten. Nem tartott sokáig és elkezdte már majdnem csapkodni szegény netbookját. Azt mondta, hogy megint k..a lassú a mobilinternet és ez mostanában sajnos már nem először fordul elő. Ennyit a T mobilinternetről.

kedd nov. 24, 2009 20:33
arany tag

Hozzászólás Re: Internet problémák
nyuszifül írta:
Tisztelt Urak!

Megosztanám az alábbi információm, ami nem telefon fikázása, de többeknek van T mobilos készüléke és internet előfizetése. A történet nem telefon specifikus.

A Tré mobilos interneten fejlesztenek????? ezért 2010 tavaszáig egyes területeken szakadozni fog az internet, el fogja dobálni a kapcsolatot.
Ez nem a készülék, vagy a SIM kártya hibája, hanem a szolgáltatóé!

Gondolom ennek szellemében majd csökkentik a fizetendő havidíjat.
Az információ komoly üzleti csoport előfizetőinek érkezett a Trétől, megbízható az információ.
Azt hiszem ha szakadozni fogok, hizstizésbe kezdek a Tré-nél.

Kinevettük a kollegát ezért a hozzászólásért, de mégiscsak lehet benne valami:
Az útobbi időben gyakran ingadozik a sebesség és gyakori az akadás is. Régebben simán 5 megabittel jött a net, most meg gyakran 1,4-1,8 között ingadozik átlagban, de jellemzően azért hozza 2 megbitet. Viszont az akadások és megszakadások valóban elég gyakoriak. Biztos nem a modemem rossz, mivel ugyanabban az időben más gépen is tapasztalhatók ezek az akadások.

kedd nov. 24, 2009 18:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
panama-boy írta:
...
Szomorú, hogy sem az ismerősöd, sem te nem jöttetek rá, hogy nem kéne üzleti tarifát lakosságival hasonlítani.

pén. nov. 13, 2009 2:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gondolom a megszunes elotti kozlemenyben ott lesz, hogy a csomag jelenlegi felhasznalo valtozatlan feltetelekkel hasznalhatjak tovabb a csomagot.

csüt. nov. 12, 2009 20:02
arany tag

Hozzászólás 
Hogy is kell debil arcot vágni? Olyat mint egy ős westeles vág amikor elmondod neki, hogy lehúzzák. Na képzeld el, hogy most olyat vágok:

- Hhhá dde a Téé az sokkal jobb minnőségg
- Hhháá dde van inggyé egyenleg kérdezés a csillag cákedő keddőkereszt
- Hhhhá dde van platinazsuga és fillérér veccek telefóónt
- Hááádde hááddee

Hirtelen ez jutott eszembe, és hátha segít a haverodon is :D. valami oka csak van neki, hogy annyi előfizetője van a T-mobilnak. Bár én is eljöttem tőlük mert a havidíjas előfizetésem és hűségem azzal hálálták meg, hogy hívószámkijelzésért is pénzt számolnak fel, míg a kártyásoknak ingyenes.

csüt. nov. 12, 2009 20:00
arany tag

Hozzászólás 
Egy ismerősömnek megtetszett a Vodafone Üzleti Szabadon Plusz tarifája, de miután többnyire T-s számokat hív, elkezdett a Vodafone Üzleti Szabadon Plusz tarifához hasonló T-s tarifát keresni. Ajánlottam neki az ECO XL csomagot, amellyel összeroggyanásig lehet telefonálni T-mobile irányba (5000 perc) és összesen 1000 percet adnak vezetékes, Vodafone és Pannon irányba. Mondtam neki, hogy szerintem ez nem rossz ajánlat, ha valaki tényleg sokat beszél mondjuk főleg T irányba.

Tegnap hívott az ismerősöm azzal, hogy letett az ECO XL tarifa megvásárlásáról. Nem az volt a gondja, hogy a csomag havonta 2500 Ft-al drágább, mint a Vodafone Üzleti Szabadon tarifa, és még az sem jelentett gondot neki, hogy a Vodás másodpercalapú csomaghoz képest az ECO XL percalapú számlázást alkalmaz. A gond ott van ezzel a szerintem sem rossz tarifával, hogy a T-mobile szerint ez csak egy promóciós csomag és csak 2010. április 30-ig lesz elérhető. Ez minden esetre gyenge húzás a T részéről. Ismerősöm így ma beballag a Vodához és megveszi az Üzleti Szabadon Plusz tarifát, mert

1. nem promóciós csomag,
2. 2500 Ft-al olcsóbb, mint az ECO XL (ez már éves szinten 30 ezer forint megtakarítás), és
3. másodpercalapú a számlázás.

Na én ezért utálom a T-t. Drágábbak, mint a Vodafone, percalapú a számlázás, de ennek ellenére még ezt sem tudják hosszú távon kínálni az ügyfélnek.

csüt. nov. 12, 2009 10:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
joc_ írta:
A Reklám-flottáról még nem is hallottál? :P

:lol:

csüt. nov. 05, 2009 1:44
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
simico írta:
Sifar írta:
Nem publikus díjcsomag esetében külön megállapodás van. Itt a használó kedvezményt kap. Ennek "ellentételeként" a szolgáltató előírhatja, hogy fogadnod kell reklámot, marketinges megkeresést, ajánlatot, stb.

Jó lenne az ilyen ökörségeket inkább magadban tartani.
Miért?
A Reklám-flottáról még nem is hallottál? :P

szer. nov. 04, 2009 21:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sifar írta:
Nem publikus díjcsomag esetében külön megállapodás van. Itt a használó kedvezményt kap. Ennek "ellentételeként" a szolgáltató előírhatja, hogy fogadnod kell reklámot, marketinges megkeresést, ajánlatot, stb.

Jó lenne az ilyen ökörségeket inkább magadban tartani. Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul (nem emlékszem a pontos idézetre)

szer. nov. 04, 2009 20:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Nem ellentmondani akarok, de az a gyanúm, hogy a T a jogászaival (mert igazán profik vannak nekik) még az akció előtt utánaolvastatott, hogy lehet-e ebből bajuk.

Túl sokat gondolsz a tréről (pardon, magyar telekomról) és a jogászairól is - ezt belső tapasztalatokból (is) tudom mondani. Egyszerűen csak a jó öreg "arra alapozunk, hogy úgyse fog senki semmit lépni, csak magában háborog", illetve "úgyse fogunk semmi komoly büntetést kapni (amit igen, az meg aprópénz lesz amit úgyis a hülye fogyasztóink fizetnek meg közvetve)" gyakorlatot alkalmazták (ismét).

Én az előfizetői szerződésben határozottan és egyértelműen megtiltottam a személyes adataim ilyen célű felhasználását és reklámok fogadását. Innentől tiszta ügy, ezt semmi sem ír(hat)ja felül. Az NHH az idétlen elektronikus bejelentőjét meg csessze meg.

szer. nov. 04, 2009 20:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
joc_ írta:
Ez honnan való idézet?
(Semmi kötözködés, tetszik is a definíció, és épp ezért érdekel, hogy honnan való.)

2008. évi XLVIII. törvény a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól

szer. nov. 04, 2009 20:30
Hozzászólás 
joc_ írta:
Sifar írta:
T68m nem vette figyelembe, hogy nem publikus díjcsomagban vagy.
Én a lehető legpublikusabb díjcsomagban is megkaptam ezt a játékra felhívó sms-t...

Pont itt van a különbség.
A publikusnál nem kapsz semmilyen kedvezményt (a készülék hűség itt nem játszik). A szerződéskötéskor nyilatkozhatsz, hogy hogyan kezeljék és mire használhatják az adataidat, pl reklám. Ezt utólag is bármikor megváltoztathatod. Büntetlenül, mert erre jogszabály kötelezi a szolgáltatót.
Tehát ha kaptál és nem tetszik, menj be egy ügyfélszolgálatra és módosíttasd a szerződésed vonatkozó rendelkezéseit. Ingyenes és kötelesek leállítani.
Ha később mégis kapsz reklámot, akkor őrizd meg az sms-t és rögtön a kárigényed összegét megjelölve reklamálj. Pl. 2 havi előfizetési díj elengedése. :D

Ha neked ez nem tetszik, megpróbálhatod a szolgáltatót rávenni, hogy ezt a megállapodásból töröljék. Ha az ragaszkodik hozzá, akkor választhatsz vagy el fogadod mégis a kedvezmény áraként, vagy nem és maradsz publikusban.
Nagy felhasználók esetében a szolgáltató mindig enged. :D

szer. nov. 04, 2009 19:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sifar írta:
T68m nem vette figyelembe, hogy nem publikus díjcsomagban vagy.
Én a lehető legpublikusabb díjcsomagban is megkaptam ezt a játékra felhívó sms-t...

szer. nov. 04, 2009 19:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
reklám: olyan közlés, tájékoztatás, illetve megjelenítési mód, amely valamely
birtokba vehetı forgalomképes ingó dolog - ideértve a pénzt, az értékpapírt és a pénzügyi
eszközt, valamint a dolog módjára hasznosítható természeti erıket - (a továbbiakban együtt:
termék), szolgáltatás, ingatlan, vagyoni értékő jog (a továbbiakban mindezek együtt: áru)
értékesítésének vagy más módon történı igénybevételének elımozdítására, vagy e céllal
összefüggésben a vállalkozás neve, megjelölése, tevékenysége népszerősítésére vagy áru,
árujelzı ismertségének növelésére irányul (a továbbiakban: reklám)
Ez honnan való idézet?
(Semmi kötözködés, tetszik is a definíció, és épp ezért érdekel, hogy honnan való.)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára joc_ szer. nov. 04, 2009 19:18-kor.

szer. nov. 04, 2009 19:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
reklám: olyan közlés, tájékoztatás, illetve megjelenítési mód, amely valamely
birtokba vehetı forgalomképes ingó dolog - ideértve a pénzt, az értékpapírt és a pénzügyi
eszközt, valamint a dolog módjára hasznosítható természeti erıket - (a továbbiakban együtt:
termék), szolgáltatás, ingatlan, vagyoni értékõ jog (a továbbiakban mindezek együtt: áru)
értékesítésének vagy más módon történı igénybevételének elımozdítására, vagy e céllal
összefüggésben a vállalkozás neve, megjelölése, tevékenysége népszerõsítésére vagy áru,
árujelzı ismertségének növelésére irányul (a továbbiakban: reklám)

szer. nov. 04, 2009 18:12
Profil Honlap
Hozzászólás 
Macika írta:
OK.

És ha nekik papírjuk van arról, hogy ez nem reklám?????

Szerintem neked van igazad, de nem azért, amit írsz.
T68m nem vette figyelembe, hogy nem publikus díjcsomagban vagy. A flottaszerződés valamely apróbetűse biztos tartalmazza a hozzájárulást a reklámhoz.

Abban igaza van T68m-nek, hogy ez visszavonható. De akkor ez az egész megállapodás felmondásával járna a T-vel, s ennek igen hátrányos következménye lenne rád, illetve az előfizetőre nézve - anyagilag és visszamenőleg.
Egyszóval viseld el. A kedvezőbb díjnak is van hátránya. :D

szer. nov. 04, 2009 16:40
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
Nézd, Macika. Téged nehéz meggyőzni bármiről is. Ezért szavaim helyett beszéljen a reklámtörvény:

6. § (1) Ha külön törvény eltérıen nem rendelkezik, reklám természetes személynek mint
reklám címzettjének közvetlen megkeresése módszerével (a továbbiakban: közvetlen
üzletszerzés), így különösen elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékő más egyéni
kommunikációs eszköz útján - a (4) bekezdésben (szerk.: postáról szól, nem érdekes) meghatározott kivétellel - kizárólag akkor
közölhetı, ha ahhoz a reklám címzettje elızetesen egyértelmően és kifejezetten hozzájárult.

(3) Az (1) bekezdés szerinti hozzájáruló nyilatkozat bármikor korlátozás és indokolás nélkül,
ingyenesen visszavonható. Ebben az esetben a nyilatkozó nevét és minden egyéb személyes
adatát az (5) bekezdésben meghatározott nyilvántartásból haladéktalanul törölni kell, és részére
reklám az (1) bekezdésben meghatározott módon a továbbiakban nem közölhetı.

Egyszerűen lefizették (a mobiltársaságok) az egész államapparátust, senki nem fog elmarasztaló határozatot hozni velük szemben.
OK.

És ha nekik papírjuk van arról, hogy ez nem reklám?????

szer. nov. 04, 2009 13:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nézd, Macika. Téged nehéz meggyõzni bármirõl is. Ezért szavaim helyett beszéljen a reklámtörvény:

6. § (1) Ha külön törvény eltérıen nem rendelkezik, reklám természetes személynek mint
reklám címzettjének közvetlen megkeresése módszerével (a továbbiakban: közvetlen
üzletszerzés), így különösen elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékõ más egyéni
kommunikációs eszköz útján - a (4) bekezdésben (szerk.: postáról szól, nem érdekes) meghatározott kivétellel - kizárólag akkor
közölhetı, ha ahhoz a reklám címzettje elızetesen egyértelmõen és kifejezetten hozzájárult.

(3) Az (1) bekezdés szerinti hozzájáruló nyilatkozat bármikor korlátozás és indokolás nélkül,
ingyenesen visszavonható. Ebben az esetben a nyilatkozó nevét és minden egyéb személyes
adatát az (5) bekezdésben meghatározott nyilvántartásból haladéktalanul törölni kell, és részére
reklám az (1) bekezdésben meghatározott módon a továbbiakban nem közölhetı.

Egyszerûen lefizették (a mobiltársaságok) az egész államapparátust, senki nem fog elmarasztaló határozatot hozni velük szemben.

szer. nov. 04, 2009 11:21
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
simico írta:
integral írta:
Nem kell ahhoz titkosítottnak lenni, vagy megadni bárkinek, hogy tudják a T-mobile-nál a számod :lol:

Persze. Viszont ilyen célra nem használhatják fel jogszerűen, mivel erre soha, sehol, senki sem kapott felhatalmazást tőlem.
Nem ellentmondani akarok, de az a gyanúm, hogy a T a jogászaival (mert igazán profik vannak nekik) még az akció előtt utánaolvastatott, hogy lehet-e ebből bajuk.
Szerintem már össze van készítve a jogszabálycsomag, ha volna ilyen jogszerűségi kérdés.
Persze, megpróbálni meg lehet jogi úton tenni valamit, nekem is felb..ta az agyamat, de amilyen felkészülten fogadott a 1400, ebből arra következtetek, hogy:
1. nem én voltam az első, akinek ez NAGYON nem tetszett
2. ők is tudták, hogy lesznek ilyenek, ezért más jó előre összekészítették a dolgokat, ne érje váratlanul az 'üvöltő' ügyfél az ügyfélszolgálatost.

szer. nov. 04, 2009 10:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
integral írta:
Nem kell ahhoz titkosítottnak lenni, vagy megadni bárkinek, hogy tudják a T-mobile-nál a számod :lol:

Persze. Viszont ilyen célra nem használhatják fel jogszerűen, mivel erre soha, sehol, senki sem kapott felhatalmazást tőlem.

szer. nov. 04, 2009 10:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
NHH-nal mint keretlen reklamuzenetet felnyomni :) Persze csak ha van ugyfelkapus accod, mert most mar az a **** is kell a bejelenteshez.

kedd nov. 03, 2009 20:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
simico írta:
A tré szerint kevés balek költheti a pénzét a "kvízjátékukra", ugyanis most kaptam az alábbi üzenetet a privát számomra (ami titkosított és soha, sehol nem lett megadva):

1727 írta:
Meglepetés! Küldj most egy üres SMS-t a 1727-re, és órákon belül nyerhetsz 1 VW Golfot a T-Mobile-tól! Vegyél részt a kvízjátékban! www.t-mobile.hu (300Ft/SMS)

"A jó k.a." kezdetű mondat jutott eszembe az üzenet elolvasása után...

kedd nov. 03, 2009 18:10
Moderátor

Hozzászólás 
simico írta:
A tré szerint kevés balek költheti a pénzét a "kvízjátékukra", ugyanis most kaptam az alábbi üzenetet a privát számomra (ami titkosított és soha, sehol nem lett megadva):

1727 írta:
Meglepetés! Küldj most egy üres SMS-t a 1727-re, és órákon belül nyerhetsz 1 VW Golfot a T-Mobile-tól! Vegyél részt a kvízjátékban! www.t-mobile.hu (300Ft/SMS)

Én már megjártam ezt az utat.

Az én T-s számom flottás, Telekom-közeli cég előfizetése (bár egyre mostohábban kezelik a benne lévőket), arra is megjött úgy 1 hete ugyanez az SMS, és felháborodott hívásomra közölték, hogy ezt a fajta "ajánlattévő" SMS-t nincs mód letiltatni.
Értitek?
Nekik szabad, akkor is, ha az összes létező reklámot letiltatod a készülékeden!

kedd nov. 03, 2009 17:31
gyémánt tag

Hozzászólás 

1727 írta:

kedd nov. 03, 2009 16:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akkor celszeru lenne idezni a veletlen jogszabalyi definicojat, mert anelkul csak beszelunk a levegobe. Lehetoleg a jatekrol szolo topikba vagy az offba mert ki leszunk picsazva...

szomb. okt. 24, 2009 14:26
Hozzászólás 
asdf_ írta:
Nem latod a differenciat.
(a temat pedig reszemrol ejtem, mielott rankzarjak a topikot)

asdf_!
A differencia közted és T68 között abban van, hogy te a statisztikai véletlenről beszélsz, ő pedig a véletlen jogi meghatározásáról.
A kettő nem feltétlen esik egybe, ahogy a példa is mutatja.

szomb. okt. 24, 2009 14:13
a fórum lelke

Hozzászólás 
valaki magyarázza el asdf_nek!

szomb. okt. 24, 2009 13:42
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem latod a differenciat.
Ha 4 csaladtaggal 24/24-ben nyomjuk egy telefonrol masnap igen nagy valoszinuseggel nyerunk (kulonosen igaz volt ez az elso napokban). Ehhez ennyi eleg, mert csak a legnagyobb pontszamunak kell lenni a nap vegen.
Ha megjatszom az 1,2,3,4,5 szamokat a lotton, hiaba toltok ki 10, 100 tizezer, 2 millio szelvenyt, ha nem azokat a szamokat huzzak ki, melyeket megjatszottam, nem nyerek. Nem eleg, hogy nekem van a legtobb megjatszott szelvenyem. Itt kell szerencse is, hogy azokat a szamokat huzzak ki, melyeket megjatszottam. Ezert szerencsejatek a lottozas.
(a temat pedig reszemrol ejtem, mielott rankzarjak a topikot)

szomb. okt. 24, 2009 12:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
asdf_ írta:
T68m írta:
A saját nyerési esélyünk befolyásolása (hogy egy SMS-t küldünk-e vagy többet), az indifferens, mert a totó/lottó sem szûnik meg attól szerencsejátéknak lenni, hogy nem csak egy szelvénnyel, hanem szisztémában is lehet játszani.

Az az "apro" elteres van a ketto kozott, hogy az egyik jatekban az nyer, akinek a szamait kihuzzak (veletlen), a masikban meg az, akinek a legtobb pontja van (nem veletlen). Hiaba van 10 000 kombinacios szelvenyed, ha nem jok a szamok, nem nyersz. Rossz peldat hoztal szerintem.

te is tudod, hogy nem. Ha megjátszod azt a kb. 44millió szelvényt, akkor biztos, hogy nyersz. Tehát a te legikád szerint - mivel ez már nem véletlen -, akkor nem lenne szerencsejáték a lottó. Márpedig az. Függetlenül attól, hogy hány szelvénnyel, milyen kombinációdban játszol.

szomb. okt. 24, 2009 11:46
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
A saját nyerési esélyünk befolyásolása (hogy egy SMS-t küldünk-e vagy többet), az indifferens, mert a totó/lottó sem szűnik meg attól szerencsejátéknak lenni, hogy nem csak egy szelvénnyel, hanem szisztémában is lehet játszani.

Az az "apro" elteres van a ketto kozott, hogy az egyik jatekban az nyer, akinek a szamait kihuzzak (veletlen), a masikban meg az, akinek a legtobb pontja van (nem veletlen). Hiaba van 10 000 kombinacios szelvenyed, ha nem jok a szamok, nem nyersz. Rossz peldat hoztal szerintem.

szomb. okt. 24, 2009 11:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
kissé leegyszerûsítve értitek a véletlen fogalmát. A véletlen nem csak a kocka dobásának kimenetele, hanem az is, hogy a többi ember mennyit játszik. Véletlen, mivel erre ráhatásunk nincs, és meg se tudjuk mondani elõre.

A saját nyerési esélyünk befolyásolása (hogy egy SMS-t küldünk-e vagy többet), az indifferens, mert a totó/lottó sem szûnik meg attól szerencsejátéknak lenni, hogy nem csak egy szelvénnyel, hanem szisztémában is lehet játszani.

Nyilván a tér és a voda igyekezett megkavarni a dolgot, hogy ne látszódják - annyira - szerencsejátéknak. Ezek szerint sikerrel, hisz titeket is megtéveszt.

szomb. okt. 24, 2009 10:33
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
1. § (1) Szerencsejáték minden olyan játék, amelyben a játékos pénz fizetése, vagy vagyoni érték nyújtása fejében, meghatározott feltételek fennállása vagy bekövetkezése esetén pénznyereményre, vagy más vagyoni értékű nyereményre válik jogosulttá. A nyerés vagy a vesztés kizárólag, vagy túlnyomórészt a véletlentől függ.

1. játékos fizessen érte - megvalósult
2. nyereményre jogosult lehessen - megvalósult
3. véletlentől függjön a nyerés - megvalósult

Tulnyomoreszt a veletlentol fugg. Ezen a ponton el is bukott ez a dolog. Sokkal inkabb fugg attol ebben a jatekban a nyeres, hogy az embernek hany pontja van (mondjuk a 20 legtobb ponttal rendelkezo versenytars kozott milyen pozicioban van az ember). Ha nagyon sok pontja van, sokkal tobb az eselye, ha csak 3 sms-t kuldott es 3 kerdesre valaszolt osszesen, akkor kb. evidenciakent lehet kezelni, hogy nulla a nyeresi eselye. Az, hogy mennyi pontja van, az meg megintcsak nem a veletlenen mulik, hanem azon, hogy o maga mennyire aktivan vett reszt a nyeremenyjatekban, mennyi sms-t kuldott es abbol mennyit valaszolt meg helyesen. Ez igy egyutt bezarojelezve, osszeadva rettenetesen messze van szerintem a kizarolag vagy tulnyomoreszt veletlentol.

szomb. okt. 24, 2009 9:48
arany tag

Hozzászólás 
A logikát követve ha piacon tojást veszek, akkor az is kimeríti a szerencsejáték fogalmát, mivel a tojás vagy záp vagy nem záp a véletlentől függ, fizetek érte. A voda játék inkább szerencsejáték, de lehet, hogy azt se, mivel az sms (legalábbis az alapdíjasok) nem szerencsejátékok

pén. okt. 23, 2009 23:06
a fórum lelke

Hozzászólás 
Glober írta:
:) 14. paragrafus, szerencsejátékok fajtái, tételesen felsorolva, 5 féle van: sorsolásos, nem-sorsolásos (pénzgyûjtõvel), pénznyerõ automata, kaszinójáték, fogadás. Ennyi. Ezek tartoznak a törvény hatálya alá.

Még címe is van:
KÜLÖNÖS RENDELKEZÉSEK

tehát ezek a szabályok az elöttük lévõtõl függetlenek. Ha egy szerencsejáték a 14.§ egyik kategóriájába se esne bele, akkor még az elõzõ 13§ vonatkozik rá.

másrészt a tré féle játék megfelel a
b) nem sorsolásos játék,

25. § (1) E törvény alkalmazásában nem sorsolásos játék az olyan szerencsejáték, amely pénzgyûjtõ bevonásával történik és a tét 2 Ft-nál magasabb összegû vagyoni értéket képvisel.

(12. Pénzgyûjtõ: a tétek és a nyeremények kezelésével megbízott személy.)

ÉS/VAGY
e) fogadás.

28/A. § (1) Fogadási esemény az a jövõbeli esemény, amelynek legalább két nyilvánosságra kerülõ kimenetele lehetséges és ezek bekövetkezésére a játékszervezõ semmilyen befolyással nem rendelkezik. E törvény alkalmazásában fogadásnak minõsül a tét fizetése fejében történõ, egy jövõbeli esemény véletlen bekövetkezésének eltalálására, vagy egy jövõbeli esemény kimenetelének eltalálására vonatkozó játék. Nem köthetõ fogadás akkor, ha ez harmadik személy érdekét sértené.

pén. okt. 23, 2009 11:45
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Senki se mondta, hogy azért, mert más véleményen vagy, a tré fizetett ügynöke lennél.

Nem tudom te melyik törvényre gondolsz, a 1991. évi XXXIV. törvény szerint
1. § (1) Szerencsejáték minden olyan játék, amelyben a játékos pénz fizetése, vagy vagyoni érték nyújtása fejében, meghatározott feltételek fennállása vagy bekövetkezése esetén pénznyereményre, vagy más vagyoni értékű nyereményre válik jogosulttá. A nyerés vagy a vesztés kizárólag, vagy túlnyomórészt a véletlentől függ.

tehát nem tételes felsorolása van a létező szerencsejátékoknak (ami értelmetlenség is lenne), hanem általános megfogalmazása van annak, mi minősül szerencsejátéknak:

3. véletlentől függjön a nyerés - megvalósult

:) 14. paragrafus, szerencsejátékok fajtái, tételesen felsorolva, 5 féle van: sorsolásos, nem-sorsolásos (pénzgyűjtővel), pénznyerő automata, kaszinójáték, fogadás. Ennyi. Ezek tartoznak a törvény hatálya alá.

pén. okt. 23, 2009 11:03
a fórum lelke

Hozzászólás 
Senki se mondta, hogy azért, mert más véleményen vagy, a tré fizetett ügynöke lennél.

Nem tudom te melyik törvényre gondolsz, a 1991. évi XXXIV. törvény szerint
1. § (1) Szerencsejáték minden olyan játék, amelyben a játékos pénz fizetése, vagy vagyoni érték nyújtása fejében, meghatározott feltételek fennállása vagy bekövetkezése esetén pénznyereményre, vagy más vagyoni értékû nyereményre válik jogosulttá. A nyerés vagy a vesztés kizárólag, vagy túlnyomórészt a véletlentõl függ.

tehát nem tételes felsorolása van a létezõ szerencsejátékoknak (ami értelmetlenség is lenne), hanem általános megfogalmazása van annak, mi minõsül szerencsejátéknak:

3. véletlentõl függjön a nyerés - megvalósult

pén. okt. 23, 2009 10:40
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
T68m írta:
attól szerencsejáték, hogy (számodra) ismeretlen tényezőtől függ a nyerési lehetőséged. A PTK pedig - mint a neve is mutatja - Polgári Törvénykönyv vonatkozik minden szerződésre, felek között létrejövő aktusra. (mármint a nemi aktust leszámítva)

Köszi, de Te ismered szerintem a törvényeket. A szerencsejátékokról szóló törvény tételesen felsorolja, hogy mik a szerencsejátékok. A kvízek, versenyek (pl. nevezési díjas, pénzdíjas sportesemények!) nem tartoznak közéjük. Ha pedig nem szerencsejáték, akkor a PTK-s "színlelt szerződés" is irreleváns.
A véletlen szerepének fejtegetése messzebbre vezetne, a törvény szerint "túlnyomórészt v. kizárólag véletlen" esetén van jelentősége. (Nem, nincs közöm a szolgáltatóhoz vagy a játékhoz, de a területet érdekesnek tartom)

pén. okt. 23, 2009 9:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
Glober írta:
T68m írta:
jah, ez új (mármint, hogy a trénél is van ilyen "játék")

Na, a ptk egészen nyilvánvalóan rendelkezik arról, hogy a színlelt szerzõdés semmis, ha más szerzõdést leplez, akkor a leplezett szerzõdés alapján kell megítélni a kontraktust. Tehát ez nyilvánvalóan szerencsejáték.

Ha a maximális pontszámú versenyzõ kapja automatikusan a nyereményt, akkor hogy lehet ez szerencsejáték? És hogy jön ehhez a PTK? Nem értem.

attól szerencsejáték, hogy (számodra) ismeretlen tényezõtõl függ a nyerési lehetõséged. A PTK pedig - mint a neve is mutatja - Polgári Törvénykönyv vonatkozik minden szerzõdésre, felek között létrejövõ aktusra. (mármint a nemi aktust leszámítva)

csüt. okt. 22, 2009 21:48
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
T68m írta:

Na, a ptk egészen nyilvánvalóan rendelkezik arról, hogy a színlelt szerződés semmis, ha más szerződést leplez, akkor a leplezett szerződés alapján kell megítélni a kontraktust. Tehát ez nyilvánvalóan szerencsejáték.

Ha a maximális pontszámú versenyző kapja automatikusan a nyereményt, akkor hogy lehet ez szerencsejáték? És hogy jön ehhez a PTK? Nem értem.

csüt. okt. 22, 2009 15:16
arany tag

Hozzászólás 
Köszi a hozzászólást fiúk. Azt hiszem ezzel jobb belátásra tudom majd bírni anyámat. Ha tudatom, hogy mások több pénzt fektetnek ebbe.

csüt. okt. 22, 2009 13:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
Elolvastam a leírást. LOL. A reklám alapján azt hinné az ember, hogy elég a telszámra egy sms és sima sorsolás van a beküldők között. Pedig mennyire nem ez a helyzet...

csüt. okt. 22, 2009 12:29
a fórum lelke

Hozzászólás 

Na, a ptk egészen nyilvánvalóan rendelkezik arról, hogy a színlelt szerzõdés semmis, ha más szerzõdést leplez, akkor a leplezett szerzõdés alapján kell megítélni a kontraktust. Tehát ez nyilvánvalóan szerencsejáték.

csüt. okt. 22, 2009 11:39
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
kuncsaku írta:
És az a baj, hogy sajnos annyira sok az anyámhoz hasonló csökkent értelmű ember, hogy valószínűleg az egész dolog teljesen szabályos. Képzeld el, anyám legkevesebb 8 ezret bedobott már ebbe a játékba 2 hét alatt. És sok ilyen ember van. Vagyis valószínűleg van nyereményautó, nem kamu, mert az ára bőven bejön. Csak hogy nem közlik, hogy hány db sms-t kell küldeni. Mert ha a reklámban szerepelne, hogy végtelent, akkor talán nem küldenének a hülyék se. Vagy nem ennyit. Sajnos nem sok esélyt látok, hogy visszakapjuk a pénzt. A SZEF meg csak odarakatna valami apróbetűs feliratot amit mutatnának kb 5 másodpercig a tévében. Eehhh :-(

Mondd meg anyádnak, hogy interneten lévő fórumok alapján a kezdőnapokon lehetett néhány százezer Ft befektetéssel Golfot nyerni, a halmozódó pontok, és a leállni/veszteni nem tudó emberek miatt már 10 millió pont felett járnak a napi nyertesek (ez utóbbi nem tudom ? Ft, de nem is érdekel).
A véleményem pedig az, hogy az egésznek nem sok köze van a szerencséhez, hiszen az nyer, aki az adott napig a legtöbb pontot összegyűjtötte. Egyedül és/vagy néhány 10 ezer Ft-al játszóknak esélye sincs. A T ott bűnös, hogy ezt nem hangsúlyozza, na de ki az, aki saját maga ellensége?

csüt. okt. 22, 2009 10:41
arany tag

Hozzászólás 
Nem Vodás. Gondolom onnan nyalták az ötletet.

http://www.t-mobile.hu/lakossagi/akciok/akcio/90golf

És az a baj, hogy sajnos annyira sok az anyámhoz hasonló csökkent értelmű ember, hogy valószínűleg az egész dolog teljesen szabályos. Képzeld el, anyám legkevesebb 8 ezret bedobott már ebbe a játékba 2 hét alatt. És sok ilyen ember van. Vagyis valószínűleg van nyereményautó, nem kamu, mert az ára bőven bejön. Csak hogy nem közlik, hogy hány db sms-t kell küldeni. Mert ha a reklámban szerepelne, hogy végtelent, akkor talán nem küldenének a hülyék se. Vagy nem ennyit. Sajnos nem sok esélyt látok, hogy visszakapjuk a pénzt. A SZEF meg csak odarakatna valami apróbetűs feliratot amit mutatnának kb 5 másodpercig a tévében. Eehhh :-(

csüt. okt. 22, 2009 10:13
a fórum lelke

Hozzászólás 
kuncsaku írta:
Ezek már megint jól kitalálták ezt az autós játékot. Anyám teljesen a betege lett, csak küldi küldi az sms-t. Nem tudom leállítani.. Fel kellene jelenteni ezeket.

ja. És szerintem most foglalkoznának is az üggyel (szerencsejáték felügyelet). Választások elõtt vagyunk, mindenki igyekszik megmutatni milyen jófiú - hogy ne legyen választás után egybõl leváltva.

Tehát irány a SZEF!

(De ez nem vodás téma???)

csüt. okt. 22, 2009 9:56
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Ezek már megint jól kitalálták ezt az autós játékot. Anyám teljesen a betege lett, csak küldi küldi az sms-t. Nem tudom leállítani.. Fel kellene jelenteni ezeket.

csüt. okt. 22, 2009 9:44
arany tag

Hozzászólás Re: khm
nyuszifül írta:
Hamut hintek a fejemre, elnézést, hogy egy számunkra íródott hivatalos Trés levélből vett információt megosztottam veletek.
Ígérem máskor nem teszem.

De amúgy engem érdekelne a dolog, csak ha ilyen stílusban beírsz, akkor az az első gondolata az embernek, hogy Petikét megint odaengedte apu a géphez. Idézd be a lényeget a levélből. Nem hiszem, hogy tényleg arról van szó, hogy mostantól akkor szakadozni fog a T internet fél évig.
Annál is inkább, mert az ÁSZF-ben van egy műszaki vállalás a szolgáltatás minőségére, és szerintem ha az nem teljesül, akkor jóváírásra kötelezhető a cég, tehát erre odafigyelnek.

http://www.t-mobile.hu/static/DocumentS ... 091001.pdf
58. oldal környéke, 5.7. pont.

18. számú melléklet: A 229/2008. Korm. rendelet alapján vállalt
szolgáltatásminőségi követelmények
http://www.t-mobile.hu/static/DocumentS ... 090901.pdf

Szolgáltatás időbeli rendelkezésre állása
2G hálózat esetében: 99%
3G hálózat esetében: 98%

vas. okt. 18, 2009 21:06
ezüst tag

Hozzászólás khm
Hamut hintek a fejemre, elnézést, hogy egy számunkra íródott hivatalos Trés levélből vett információt megosztottam veletek.
Ígérem máskor nem teszem.

szomb. okt. 17, 2009 6:22
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 3052 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 62  Következő