Szerző |
Üzenet |
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
McLaca írta: Belső Szilveszter "teknológiát" mutatott be, talán ez volt a gond. Ha technológiával próbálkozott volna, valószínűleg több sikerre számíthatott volna.
Üdv! Azért a pénzembereknek nem azért van pénzük, mert hülyék, hidd el.
Érzik azok, mibe érdemes fektetni, és mi az ami kamu!
|
szer. ápr. 26, 2006 20:28 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Rian írta: Az a baj ezzel, hogy túl drága. Én kipróbálnám szívesen, tesztelném vele az amúgy is hamar lemerülő akksim. Miért nem teszel oda egy kockás (bocsi, négyzethálós) papírlapot?
A hatása ugyanaz! Garantáltan!
|
szer. ápr. 26, 2006 20:27 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Belső Szilveszter "teknológiát" mutatott be, talán ez volt a gond.
Ha technológiával próbálkozott volna, valószínűleg több sikerre számíthatott volna.
Üdv!
|
szer. ápr. 26, 2006 17:26 |
|
|
Rian
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. máj. 27, 2004 4:34 Hozzászólások: 2329 Tartózkodási hely: Budapest XVIII.
|
Az a baj ezzel, hogy túl drága. Én kipróbálnám szívesen, tesztelném vele az amúgy is hamar lemerülő akksim.
|
szer. ápr. 26, 2006 16:36 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
|
szer. ápr. 26, 2006 14:48 |
|
|
Macika
Moderátor
|
blueye írta: McLaca írta: Engem csak az érdekelne, hogy ő maga elhiszi-e arról az ökörségről, hogy működik...? Rá kéne uszítani egy fizikust és egy kémikust és megtéríteni . Üdv! Ugyan már, ő csak pénzt akar belőle. Igen, SAJÁT MAGÁNAK!!!
NA de nem értelek Benneteket!
Nem sokkal egyszerűbb kihasználni a tudatlan embereket, mint elmenni dolgozni???
Legfeljebb le kell otthon szedni a tükröket...
|
szer. ápr. 26, 2006 11:34 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
McLaca írta: Engem csak az érdekelne, hogy ő maga elhiszi-e arról az ökörségről, hogy működik...? Rá kéne uszítani egy fizikust és egy kémikust és megtéríteni . Üdv!
Ugyan már, ő csak pénzt akar belőle.
|
szer. ápr. 26, 2006 10:48 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Engem csak az érdekelne, hogy ő maga elhiszi-e arról az ökörségről, hogy működik...?
Rá kéne uszítani egy fizikust és egy kémikust és megtéríteni .
Üdv!
|
szer. ápr. 26, 2006 10:16 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
asdf_ írta: Hmmmmmm, nem tudom most jot, vagy rosszat teszek ezzel, hogy felebresztem almabol ezt a topikot Most lattam a forgalmazofoszert, ment az rtl-en az Ecopoly-ba penzt szerezni. Nyomta a nagy marketingmaszlagot, mintha egy tvshopos figura lenne /pedig ugye nem az endluzer meggyozeserol volt most szo, hanem befektetok szerzeserol/, de ott sem kajaltak ezt az egeszet, pikkpakk kiraktak a fenebe egy filler nelkul Majd meg lehet nezni streamingben...
Én is láttam. "Tenyérbemászó" volt.
Beszélt a nagy semmiről folyamatosan és azt hitte, hogy ő sz*rta a spanyolviaszt.
|
szer. ápr. 26, 2006 8:01 |
|
|
Rian
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. máj. 27, 2004 4:34 Hozzászólások: 2329 Tartózkodási hely: Budapest XVIII.
|
Átolvastam mégegyszer a gyártó honlapját.
Egyáltalán használt már valaki ilyen matricát?
|
szer. ápr. 26, 2006 4:51 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Hmmmmmm, nem tudom most jot, vagy rosszat teszek ezzel, hogy felebresztem almabol ezt a topikot
Most lattam a forgalmazofoszert, ment az rtl-en az Ecopoly-ba penzt szerezni. Nyomta a nagy marketingmaszlagot, mintha egy tvshopos figura lenne /pedig ugye nem az endluzer meggyozeserol volt most szo, hanem befektetok szerzeserol/, de ott sem kajaltak ezt az egeszet, pikkpakk kiraktak a fenebe egy filler nelkul Majd meg lehet nezni streamingben...
|
kedd ápr. 25, 2006 22:24 |
|
|
Macika
Moderátor
|
CineDOG írta: Itt van előttem két BL-5C akku, 3,7V van rájuk írva. Az egyik kínai, a másik magyar. Akkor nosza. Egymás után merítsd le őket annyira, hogy kikapcsoljon a teló. Majd töltsd fel az egyiket egy kikapcsolt készülékkel, csak addig, ameddig megszűnik a töltésjelzés.
Aztán tedd bele azt egy készülékbe és kapcsold be, de olyan SIM-mel használd, amire/ről nem megy hívás. Tehát csak készenlétben van.
Jegyezd fel, mennyit ment vele. Majd ugyanezt a másikkal is (előbb feltölteni a már ismert módon).
Ezek után mondhatod, hogy korrekten összehasonlítottad a két akkumulátor teljesítményét.
|
vas. aug. 21, 2005 19:44 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Itt van előttem két BL-5C akku, 3,7V van rájuk írva. Az egyik kínai, a másik magyar.
|
vas. aug. 21, 2005 17:27 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
CineDOG írta: Én meg határottan kijelenthetem, hogy a Nokia BL-5C akkuja, ha Made in China (Nokia 3120), érezhetően gyengébb, mint a Made in Hungary (Nokia6230).
Ami rendjén is van, mivel a 3120-ast BR-5C (820mAh), míg a 6230-at BL-5C (850mAh) akksival adják - a Nokia honlapja szerint.
|
vas. aug. 21, 2005 12:09 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Macika írta: T68m írta: Macika írta: Ebbõl volt az elmúlt években jópár eset. Mindegyik esetben kivétel nélkül utángyártott akkumulátor volt a fõszereplõ. utángyártott nokia! Ezt azért ne felejtsük el. Nem tudom, mire érted, hogy utángyártott Nokia. épp az egyik legutóbbi hírben (itt is volt szó róla, persze most miért is találnám meg...) épp egy Siemens akksija gyulladt meg, szerencsére robbanás nem volt belõle. De az is utángyártott volt. Az akksikról volt szó, nem a telefonokról...
erről a szimenszes akcióról nem hallottam. Amit viszont igen, abban mind nokija tipusú telefonokról volt szó, ez pedig három dolgot jelenthet: 1. mindenki nokiját használ 2. csak a nokijások vesznek utángyártott termékeket 3. ez a hiba valamiért csak azokat a telefonokat érinti.
mivel az első kettő biztos nem igaz, ezért maradt a harmadik. És épp ezt cáfoltad most te.
túltárgyalva
|
vas. aug. 21, 2005 0:29 |
|
|
Macika
Moderátor
|
T68m írta: Macika írta: Ebből volt az elmúlt években jópár eset. Mindegyik esetben kivétel nélkül utángyártott akkumulátor volt a főszereplő. utángyártott nokia! Ezt azért ne felejtsük el. Nem tudom, mire érted, hogy utángyártott Nokia.
épp az egyik legutóbbi hírben (itt is volt szó róla, persze most miért is találnám meg...) épp egy Siemens akksija gyulladt meg, szerencsére robbanás nem volt belőle. De az is utángyártott volt.
Az akksikról volt szó, nem a telefonokról...
|
vas. aug. 21, 2005 0:06 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Macika írta: Ebbõl volt az elmúlt években jópár eset. Mindegyik esetben kivétel nélkül utángyártott akkumulátor volt a fõszereplõ.
utángyártott nokia! Ezt azért ne felejtsük el.
|
szomb. aug. 20, 2005 16:27 |
|
|
zocsa001
arany tag
|
CineDOG írta: Az én akkum és telóm (N6230) nem idei. Akkor vettem vitamaxxal, mikor megjelent a vodánál. A N3120 az idei. De az kínai akkus, és annyit bír a N6230-ban, mint az ő saját magyar lestrapáltja.
Akkor tényleg gyönge a kínai.
|
szomb. aug. 20, 2005 16:05 |
|
|
zocsa001
arany tag
|
Macika írta: Én valami olyat tudok elképzelni (hangsúlyozom, SAJÁT kitaláció!!!), hogy ezek is ugyanott készülnek, de valamelyik tesztnél nem feletek meg a Nokia által (magasra) állított szintnek. És esetleg valaki kihozta mázsaszámra a gyárból és értékesíti.
Szerintem csak véletlen lehet,hogy a csomagolás nélküliek gyengébbek,
ugyanis a Nokia(konkrétan MO.)nem gyárt akkukat (szvsz.Nem is tesztel) ,hanem gyártat és megveszi azokat.Majd becsomagolja telefonokhoz,vagy csak külön,vagy
be se csomagolja és így adja tovább.A gyártó cég pedig csak a nokiának
szállíthat.Magyarul rossz minőségű akku csak a gyártó cégtől kerülhet ki nem legális úthon,így kétlem,hogy pl.:a gyorsbolt ilyet forgalmazna.
|
szomb. aug. 20, 2005 16:04 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Az én akkum és telóm (N6230) nem idei. Akkor vettem vitamaxxal, mikor megjelent a vodánál.
A N3120 az idei. De az kínai akkus, és annyit bír a N6230-ban, mint az ő saját magyar lestrapáltja.
|
szomb. aug. 20, 2005 16:01 |
|
|
zocsa001
arany tag
|
CineDOG írta: Én meg határottan kijelenthetem, hogy a Nokia BL-5C akkuja, ha Made in China (Nokia 3120), érezhetően gyengébb, mint a Made in Hungary (Nokia6230).
Ez valszeg azért lehet,mert MO-n ezév eleje óta
nem gyártanak 900mAh-es BL-5C akkut,hanem átálltak 970mAh-re.
(Bár az Én telómban(6230) még 900-as van és márciusban vettem)
|
szomb. aug. 20, 2005 15:34 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Tapasztalat, hogy a szlovák nokia akkuk is gyengécskébbek, mint a magyarok.
Üdv!
|
szomb. aug. 20, 2005 15:14 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Én meg határottan kijelenthetem, hogy a Nokia BL-5C akkuja, ha Made in China (Nokia 3120), érezhetően gyengébb, mint a Made in Hungary (Nokia6230).
|
szomb. aug. 20, 2005 13:56 |
|
|
Macika
Moderátor
|
McLaca írta: thomas77 írta: 2990 a gyári, csomagolás nélküli! Igen, azt láttam én is, és pont ez aggaszt, mert elég érdekesen néz ki egyik-másik... Üdv! Eddig tán 3-4 alkalommal vettem Nokiához gyári csomagolás nélküli akkut. Valami van velük, mert nem teljesen ugyanazt a szintet nyújtják, mint a gyári csomagolásos akksik, de biztonságosak, stb.
Szedtem már szét ilyen akksit (sajnos egyszer szétszedős, utána kuka) és teljesen megegyezett a használt alkatrészek típusa a gyári csomagolásoséval.
Én valami olyat tudok elképzelni (hangsúlyozom, SAJÁT kitaláció!!!), hogy ezek is ugyanott készülnek, de valamelyik tesztnél nem feletek meg a Nokia által (magasra) állított szintnek. És esetleg valaki kihozta mázsaszámra a gyárból és értékesíti.
Egy biztos, jól van a gyorsboltban belőve az árszint. A legtöbbet a gyári eredeti akksi éri, utána jön a gyári csomagolás nélküli, aztán szünet, majd az utángyártottak, akár a 2x kapacitásúak is.
És igenis, sajnos léteznek olyan akksik, amelyeknek a cellái nem megfelelő minőségűek és rövidzárasok lesznek. Ez esetben enyhébb esetben "csak" átforrósodik, kicsit megolvad az akksi műanyagja, súlyosabb esetben meg is gyulladhat, de a legsúlyosabb esetben akár fel is robbanhat.
Ebből volt az elmúlt években jópár eset. Mindegyik esetben kivétel nélkül utángyártott akkumulátor volt a főszereplő.
|
szomb. aug. 20, 2005 13:04 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Arra gondolok, hogy némelyik elég megviselt állapotban van, mint ha megrágták volna
Üdv!
|
szomb. aug. 20, 2005 11:49 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1598 Tartózkodási hely: Budapest City
|
Hogy érted ezt? Lehet, hogy nem gyári? Gyárinak kinéző gagyi?
4 ropiért van gyári csomagolású is! Az csak nem gagyesz!
Egyébként vettem én már ott gyári töltőt, fülest, előlapot gyári csomagolás nélkül. Mind olyan volt, mintha eredeti lenne!
|
szomb. aug. 20, 2005 11:32 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
thomas77 írta: 2990 a gyári, csomagolás nélküli!
Igen, azt láttam én is, és pont ez aggaszt, mert elég érdekesen néz ki egyik-másik...
Üdv!
|
szomb. aug. 20, 2005 11:28 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1598 Tartózkodási hely: Budapest City
|
3 ropiért gyárit is kapsz! A gyorsbótban 2990 a gyári, csomagolás nélküli!
Szerintem ennyit megér!
|
szomb. aug. 20, 2005 11:21 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Ha hibás, akkor mindegy, hogy gyári, vagy utángyártott, de én még nem nagyon hallottam utángyártott akku robbanásáról.
Viszont az utángyártott olykor jobb, mint a gyári.
Lásd anyám 3310-esében az 1,5A-es Li-polymer akku, második éve húzza, mai napig azonos készenléti idővel.
Üdv!
|
szomb. aug. 20, 2005 11:14 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
McLaca írta: Akkufresh "biztos" jó, de én inkább rászánok 3 ezrest és veszek bele egy utángyártott Li-polymer akkut.
Utángyártott? Azoknak nem szokásuk felrobbanni?
|
szomb. aug. 20, 2005 10:55 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
1,5 éves 3100-ámban úgy néz ki, most hal meg az akku. Képes az utolsó 4 csíkot 20 fél óra alatt eltüntetni.
Akkufresh "biztos" jó, de én inkább rászánok 3 ezrest és veszek bele egy utángyártott Li-polymer akkut.
hanol-k700i: szerintem tedd ezt te is, és ne bosszankodj, az akkuk néha korán halnak
Üdv!
|
szomb. aug. 20, 2005 10:37 |
|
|
Macika
Moderátor
|
hanol-k700i írta: pampika írta: Nem lehetséges mondjuk,hogy amíg benne volt ez a csodakamumatyi,addig pont egy picit emelt az akksin és így jól érintkezett.De amint kiszedted,az akksi és az érintkezők között lehet vmi kis olyan rész,ami pl oxidálódott,így nem olyan jó vezető.Vagyis nem a legjobb a kapcsolat a telefon és az akksi közt. Próbáld megtisztogatni az akksi és a telcsi érintkezőit. Havernek multkor a sagemje rohadt le,2 napig sekép-sehang,majd egy kicsit megkapirgáltuk az akksi érintkezőt,azóta vígan szalad Köszi a tippet. Kipróbálom, de itt szerintem komolyabb dologról van szó! Amúgy csak pár napra vettem ki a kütyüt, azóta ugyanúgy használom, mint előtte, de állandóan **** velem. Naponta min 2 töltés és szinte minden hívásnál kikapcsol! Abszulút semmi hatása nincs az akksira. Tehát egészen biztos, hogy sem a jelenléte, sem a hiánya nem vágta haza. Hidd el!
Szerintem vagy véletlen egybeesés, vagy a más előttem is leírt kosz/oxidálódás/érintkezési probléma miatt.
|
pén. aug. 19, 2005 2:08 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
Akkor az kuka. Nekem 11 hónapos korában időnként újraindult (amúgy min. 3 napot ment) és ezért gar.-ban cserélték az aksit.
|
csüt. aug. 18, 2005 23:42 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Mindenek előtt, ha 10 hónapos a készüléked, akkor vidd vissza gariba, hogy cseréljenek rajta akkut, ha meg nem garis, akkor akku eldob, és veszel egy újat...
|
csüt. aug. 18, 2005 22:40 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Mondjuk eleve minek raktad bele? (ha mondjuk az ígért x töltés/idő után sem hozott várt eredményt)
Mostmár mindegy,próbáld meg a fentieket.Esetleg ha van elektro-okos ismid,nézesd meg vele,vagy próbálj egy soft-up-ot,hátha.
Bár én nem vagyok szervizes,majd jár erre egy hozzábbértő tag is
|
csüt. aug. 18, 2005 22:25 |
|
|
hanol-k700i
ezüst tag
Csatlakozott: csüt. nov. 04, 2004 15:43 Hozzászólások: 67 Tartózkodási hely: Paks
|
pampika írta: Nem lehetséges mondjuk,hogy amíg benne volt ez a csodakamumatyi,addig pont egy picit emelt az akksin és így jól érintkezett.De amint kiszedted,az akksi és az érintkezők között lehet vmi kis olyan rész,ami pl oxidálódott,így nem olyan jó vezető.Vagyis nem a legjobb a kapcsolat a telefon és az akksi közt. Próbáld megtisztogatni az akksi és a telcsi érintkezőit. Havernek multkor a sagemje rohadt le,2 napig sekép-sehang,majd egy kicsit megkapirgáltuk az akksi érintkezőt,azóta vígan szalad
Köszi a tippet. Kipróbálom, de itt szerintem komolyabb dologról van szó!
Amúgy csak pár napra vettem ki a kütyüt, azóta ugyanúgy használom, mint előtte, de állandóan **** velem. Naponta min 2 töltés és szinte minden hívásnál kikapcsol!
|
csüt. aug. 18, 2005 22:22 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Nem lehetséges mondjuk,hogy amíg benne volt ez a csodakamumatyi,addig pont egy picit emelt az akksin és így jól érintkezett.De amint kiszedted,az akksi és az érintkezők között lehet vmi kis olyan rész,ami pl oxidálódott,így nem olyan jó vezető.Vagyis nem a legjobb a kapcsolat a telefon és az akksi közt.
Próbáld megtisztogatni az akksi és a telcsi érintkezőit.
Havernek multkor a sagemje rohadt le,2 napig sekép-sehang,majd egy kicsit megkapirgáltuk az akksi érintkezőt,azóta vígan szalad
|
szer. aug. 17, 2005 20:46 |
|
|
hanol-k700i
ezüst tag
Csatlakozott: csüt. nov. 04, 2004 15:43 Hozzászólások: 67 Tartózkodási hely: Paks
|
SZVSZ AZ AKKUFRESH VÁGTA HAZA AZ AKKSIMAT!
Nem tudom, hogy jelentett-e már valaki ilyet, de az én akksimat szinte tuti, hogy ez a s...r vágta haza!
10 hónapos a készülékem és kb. 9 és fél hónapja használom az akkufresh-t.
Általában 1,5-2 napot bírta az akksim (akkufresh-el), ami a fórumozók között is általános időnek számít...ezzel nem is volt gondom.
1,5 hónapja kiszedtem kb. 3 töltés (kb. 5 nap) erejéig ezt a "csodaszert" és azóta teljesen bekrepált az akksim!!!
Egyrészt: Fél nap használat után, minden egyes fogadott hívásnál csak csörren egyet, elutastja a hívást (a hívott félnél foglaltat jelez) és egyszerűen kikapcsol a telefon! Minden egyes alkalomnál!
3 hétig volt szervizben...nem találtak semmit, mivel hiába mondtam nekik, hogy vizsgálják az akksit is, ők nem kérték. Most kaptam kézhez:
töltöttem 10 órát kikapcsolva, hogy az akksi erőre kapjon: 10 perc telefonkönyvezés után pirosba váltott és kikapcsolt...azóta feltöltöttem még egyszer, de megint lemerült...most is töltőn van! MINDEZ EGY NAP ALATT!
Nem lehet véletlen, hogy közvetlenül azóta vannak gondok, mióta ezt kiszedtem belőle egy pár nap erejéig!
|
szer. aug. 17, 2005 19:58 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Csak halkan megkérdezem, hogy tulajdonképpen hogy került a riasztótéma ebbe a topicba?
Üdv!
|
szer. jún. 22, 2005 11:13 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
T68m írta: most a kocsilopásra koncentráltál.
Igen arra, mert autóriasztókkal már dolgoztam, más fajtával még nem, így azokhoz nem tudok hozzászólni...
(mielőtt belekötnétek nem tolvajként, hanem villamossági szerelőként )
|
kedd jún. 21, 2005 13:38 |
|
|
KristofGab
ezüst tag
|
Akit erdekelnek ezek a riasztos dolgok: http://www.tell.hu
|
kedd jún. 21, 2005 8:31 |
|
|
Macika
Moderátor
|
pampika írta: T68m írta: Sőt, ha BT-s egységgel felfegyverzett két darab mobilról beszélhetnénk, akkor az a rendszer még a kalapácsnak is ellenáll. És ha pont BT-on törik fel a kapcsolatot?Akkor végülis szabályosan tudja leállítani a riasztásokat,sőt,miután távozik mondjuk a házból,még üdvözlő szöveget is tud küldeni a tulajnak a saját költségén,hogy kirámolta a kéróját Talán nem véletlen, hogy a felsorolt típusok egyikében sincsen BT! ))
|
kedd jún. 21, 2005 0:54 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
pampika írta: T68m írta: Sõt, ha BT-s egységgel felfegyverzett két darab mobilról beszélhetnénk, akkor az a rendszer még a kalapácsnak is ellenáll. És ha pont BT-on törik fel a kapcsolatot?Akkor végülis szabályosan tudja leállítani a riasztásokat,sõt,miután távozik mondjuk a házból,még üdvözlõ szöveget is tud küldeni a tulajnak a saját költségén,hogy kirámolta a kéróját
jaja!
|
kedd jún. 21, 2005 0:36 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
T68m írta: Sőt, ha BT-s egységgel felfegyverzett két darab mobilról beszélhetnénk, akkor az a rendszer még a kalapácsnak is ellenáll.
És ha pont BT-on törik fel a kapcsolatot?Akkor végülis szabályosan tudja leállítani a riasztásokat,sőt,miután távozik mondjuk a házból,még üdvözlő szöveget is tud küldeni a tulajnak a saját költségén,hogy kirámolta a kéróját
|
hétf. jún. 20, 2005 23:42 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Trabi TM írta: Pl. távirányító kód lopás, vagy erõsebb elektromos impulzus, esetleg purhab. A vezetékvágás nem jó, mert olyat is elvághatsz, ami kell a kocsi mûködéséhez is...
most a kocsilopásra koncentráltál.
erre írhatnék egy-két dolgot, de az már totáloff lenne.
Visszakanyarodva a mobil ezírányú felhasználására, az ötlet jó, de erre olyan teló lenne az ideális, amibe saját programot lehet elhelyezni. Mert akkor az is szabotázs (nem kalapács) védetté tehető. Sőt, ha BT-s egységgel felfegyverzett két darab mobilról beszélhetnénk, akkor az a rendszer még a kalapácsnak is ellenáll. De ez csak 1 5let.
|
hétf. jún. 20, 2005 23:36 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Pl. távirányító kód lopás, vagy erősebb elektromos impulzus, esetleg purhab.
A vezetékvágás nem jó, mert olyat is elvághatsz, ami kell a kocsi működéséhez is...
|
hétf. jún. 20, 2005 23:26 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Trabi TM írta: ... De elárulom nem így szokás hatástalanítani, mert mire megtalálod, pl. a telefont, már rég értesítette a tulajt.
Hanem hogyan?
|
hétf. jún. 20, 2005 23:17 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
T68m írta: Egy "normál" riasztó, ha levágod valamelyik drótját rögtön beriaszt, hogy így ne tudd hatástalanítani. (Ha rövidre zárod, akkor szintén.)
A riasztók nagy részénél akku nélküli szirénát használnak, így ha azt levágod, akkor szintén nem zenél...
De elárulom nem így szokás hatástalanítani, mert mire megtalálod, pl. a telefont, már rég értesítette a tulajt.
|
hétf. jún. 20, 2005 23:05 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Trabi TM írta: T68m írta: csak ha legvágják a mobilt róla, akkor annyi a riasztásnak. Ez minden riasztóra igaz. Ha rávágok egyet a 10 kg-os kalapácssal, akkor elhallgat...
azért ez nem egészen így van. Persze, a kalapácsra elhallgat a zenélő rész, de itt levágásról volt szó.
Egy "normál" riasztó, ha levágod valamelyik drótját rögtön beriaszt, hogy így ne tudd hatástalanítani. (Ha rövidre zárod, akkor szintén.)
Sőt, piszkálgatás hatására még akkor is beriaszt, ha ki van riasztva! Ezt jól megaszondtam? Tehát ha ki van kapcsolva a riasztó funkció, mert épp dolgoznak a jómunkásemberek, akkor sem szakíthatod meg, zárhatod rövidre, stb az érzékelőit. Ezt hívják szabotázsvédelemnek.
Nos, ezekből semmit se tud ez a telefonos balhé. Mármint a telefon - panel közötti részre vonatkoztatva.
|
hétf. jún. 20, 2005 23:01 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
T68m írta: csak ha legvágják a mobilt róla, akkor annyi a riasztásnak.
Ez minden riasztóra igaz.
Ha rávágok egyet a 10 kg-os kalapácssal, akkor elhallgat...
|
hétf. jún. 20, 2005 22:21 |
|
|