|
Szerző |
Üzenet |
scorpeeon
arany tag
|
van már letölthető 22es sw a siemensmania-n
|
pén. dec. 09, 2005 15:41 |
|
|
Sheen
ezüst tag
|
Na ja a pannonos teló megoldás lenne csak nem vagyok híve az unlocknak, és olyan elferdült izlésem van hogy ez a white pearl szín amiben a voda hozta ki jobban tetszik.
Tulképpen két dolgon kaptam fel a vizet panon/voda viszonylatban.
1) A pannonos kollégának szépen felment a cseh firmware, nekem nem.
2) Neki van benne push to talk, nekem nem
Szóval a szoftveres piszkálás egy dolog, esetleg várnék is rá, de a hardweres butitás értelmetlen és zavaró akkor is ha egyébként nem használnám. Asszem a voda nem egyedül van ezzel, a t-mobil sem jelzi ezekben a telókban ezt a funkciót, pedig ő már nyújtja ezt a szolgáltatást.
A szoftveres buherálásra képes lennék várni, de baromi gyanus hogy miért léteznek rá patchek ha semmivel nem lehet feltenni a telóra. Valszeg már most is létezik a megoldás, de ha igen, hol?
Nagyon gyanus nekem hogy a régi szervizkábelem jó-e hozzá valóban. Már nem tudok mire tippelni.
A joker progi meg ez lenne, elég egyszerü:
http://www.schwantz-i.com/siemens/JokerV0306.zip
Csak nekem nem müködött. A70-em nincs, már visszaadtam. Csupán próba volt. C75-öt nem ismeri. Bár nem is akarom függetleniteni, jó nekem igy. A program csak azért volt lényeges mert a kábelem akartam tesztelni egy újabb tipussal. Okosabb most sem lettem mondjuk...
|
pén. dec. 09, 2005 13:45 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
Vagy vegyél S65-öt, azzal azt csinlsz, amit akarsz.
Guni
|
pén. dec. 09, 2005 12:43 |
|
|
milestone
arany tag
|
Sheen írta: Semmi fejlemény. ..Ezekkel az uj telókkal csak hibaüzeneteket gyüjtök. használom de nem nőtt a szivemhez. És nem kifogás már az sem hogy új tipus, nem annyira uj ez főleg külföldön, és félek hogy mire ehhez használható progik lesznek addigra már mindenkinek 3G telefonja lesz erre pedig senki nem fog addigra már emlékezni.
Baromira el vagyok keseredve. Nem ezt vártam se az oroszoktól szoftverek terén se a siemenstől. A vodától azt kaptam amit vártam szoftveresen, bár azt inkább hagyjuk igy is elég bajom van ezzel a telóval már.
Tudom, még sehol semmi, én is nézegetem a külföldi fórumokat, és úgy tűnik, hogy egyelőre csak testponttal tudják kinyitni. De ne keseredj el. A 65-ös szériához is később találták meg a kulcsot. Ehhez is meglesz előbb-utóbb.
Miért felejtenék el ezt a készüléket? Megfelelően összerakott (talán túlságosan is ), nagyon jó ár/érték arányú telefon. Különben is, ha már meglesznek hozzá a megfelelő programok, miért foglalkoznál mások emlékezőképességével?
Ami a 3G-t illeti, ne törödj vele, nagyon sokáig még csak egy hóbort lesz, nyugaton se terjedt el, pedig ott már régóta bevezették.
Ami a vodás részét illeti, említetted, hogy lenne vevő a vodás készülékedre. Add el és vegyél egy pannonost. Az legalább szűz, talán rugalmasabb, képlékenyebb, bár nem valószínű. De legalább vodamentes. Nem emlékszem, hogy itt bárki is komolyabban buherált volna pannis verziót.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára milestone pén. dec. 09, 2005 12:45-kor.
|
pén. dec. 09, 2005 12:40 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
Háát ehhez a nem új modellhez csak annyit, hogy a 65-ös szériát is csak a 25-ös sw-ig lehet kezelni házilag, ami kb tavaly októberben, tehát több mint egy éve jött ki. /px65v4-et egyszer próbáltam egy 65-ösön, de akkor nem tudtam működésre bírni/
Azért nem lehet bírálni a Siemens-t, mert rendesen levédte a telóit a házi buhera ellen.
Az A70 az megintcsak más tészta. Az a A sorozat nem egy több éves tagja a mai napig is csak testpontt-osan és/vagy boxxal piszkálható, az a Joker-es program meg szerintem kamu, szóval emiatt nem kell elkeseredni.
Azt meg már tényleg csak mellékesen jegyezném meg, hogy az S55 megjelenése után majdnem egy évet kellett várni, hogy az a sok program kijöjjön hozzá, eleinte abszolút semmit se lehetett kezdeni vele, szóval ez a példa nem jó. Ugyanez a szívás volt anno amiko kijött a 65-ös sorozat, de azért szépen lassan lépésről lépsre eljutottunk odáig, hogy mostanra bármit meg tudunk vele csinálni. Ha buherálni akarsz, akkor ne vegyél frissen kijött telefont!
Guni
|
pén. dec. 09, 2005 12:37 |
|
|
Sheen
ezüst tag
|
Semmi fejlemény. A cseh vagy milyen service-k nem mennek fel, leszedtem egy papuaUtils nevü akármit ami vagy azt irja hogy "Can't open com Com3 (115200 Baud)!" vagy pedig azt hogy "Check com port number,cable,phone and MODE!"...
Volt nálam egy A70-es siemens, kipróbáltam rajta a "Joker Siemens Egold"-ot ami ismeri az A70-est, de a teló kikapcsolása meg a piros gomb nyomkodása után az is "no answer". Fogalmam sincs mi a gond.
S55-öt annak idején megvettem, leszedtem hozzá a kellő progikat, beszereztem a kellő kábeleket, elolvastam a fórumokat hogy okuljak, és ment minden. Szoftverfrissités, patchek, ikoncsere, saját magam által kreált térerő és akku jelzés felrakása, minden az égvilágon. Volt ami a gyári kábellel és volt ami a szervizkábellel ment, de minden müködött.
Ezekkel az uj telókkal csak hibaüzeneteket gyüjtök. használom de nem nőtt a szivemhez. És nem kifogás már az sem hogy új tipus, nem annyira uj ez főleg külföldön, és félek hogy mire ehhez használható progik lesznek addigra már mindenkinek 3G telefonja lesz erre pedig senki nem fog addigra már emlékezni.
Baromira el vagyok keseredve. Nem ezt vártam se az oroszoktól szoftverek terén se a siemenstől. A vodától azt kaptam amit vártam szoftveresen, bár azt inkább hagyjuk igy is elég bajom van ezzel a telóval már.
|
pén. dec. 09, 2005 12:21 |
|
|
milestone
arany tag
|
A szlovák Siemens webshopban már kapható az ME75 ~ 42.000 Ft-ért, ami nem rossz ár, figyelembe véve, hogy a német T-mobile-nál szerződés nélkül, de simlockkal 200 euro.
A német vagy angol Siemens webshopban hírmagja se...
Sheen: van nálad valami fejlemény?
Nagy a csend mostanában.
|
pén. dec. 09, 2005 11:42 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
hmm, ez fura... a siemensmania-n csak 13ast látok, annál följebbit nem. majd gondolom lesz az is csak még nincs...
|
szer. dec. 07, 2005 20:23 |
|
|
thozoo
ezüst tag
|
Frissítettem a szoftvert.
Nem tud magyarul.
Magyar 22-es verzió letölthetõ valahonnan?
|
szer. dec. 07, 2005 18:52 |
|
|
thozoo
ezüst tag
|
Köszönöm,
egyelõre még várok egy kicsit, hátha megjelenik. Most megyek, és frissítem az enyémet, remélem, nem lesz gáz. Van már valakinek fent 22-es szoftvere?
|
szer. dec. 07, 2005 17:18 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
ennyire nem lényeges sztem a variáns, a lényeg az hogy magyar legyen, sztem jó uyganaz is amit a tiedre tettél a barátnődnek.
|
szer. dec. 07, 2005 17:16 |
|
|
thozoo
ezüst tag
|
A410
Sziasztok!
Nekem is és a barátnõmnek is Siemens C75-ös telefonunk van. Az enyém A502-es variáns, az övé A410. A problémám az, hogy a Siemens hivatalos weboldalán az A410-hez nincs szoftverfrissítés, a listában nincs is A410. (A502 van, 22-es szoftver a letölthetõ most.) Azért szeretnénk frissíteni az õ telefonjának szoftverét, mert a JPG képek úgy néznek ki, mintha a telefon csak 256 színben készítené el a képeket, a színátmenetek elképesztõen rondák - ez mondjuk az én telefonomon nem jelentkezik.
Hol tudok letölteni A410-es variánssal rendelkezõ C75-ös telefonhoz 22-es szoftverfrissítést?
|
szer. dec. 07, 2005 16:18 |
|
|
Maci119
ezüst tag
|
A 130400-át próbáltad már? Vissza lehet tenni a 11-est utána is, ha nem akarod a 13-ast. Hátha az elindulna. Port jól van beállítva? Nekem a gyári kábellel is ment, úgyhogy a szervizest ki sem kellett próbálnom.
|
szer. dec. 07, 2005 12:26 |
|
|
Sheen
ezüst tag
|
A C75_110400.xbz_service.exe nem indul el. Egyik kábellel sem. Néha arra panaszkodik hogy nincs fullra töltve a teló (pedig igen), néha bfc ping a hiba, néha valami más, néha egyszerüen ugy csinál mintha tenné a dolgát de nem csinál semmit.
Hihetetlenül boldog lennék ha fel tudnék tenni egy olyan service-t aminek köze nincs a vodához.
A readmaniac gond megoldódott, a 2.4-es verzió már beledolgozik a fájlrendszerbe futáskor így tallózhatok a readerrel a mappák között akárcsak az intézőben, így bárhonnan beolvasok txt-t vele. Egy problémával kevesebb, de a peccseléstől még irdatlan messze vagyok.
|
hétf. dec. 05, 2005 22:46 |
|
|
Maci119
ezüst tag
|
Pannonnál vagyok. Itt nagyjából minden eredeti volt, úgyhogy nem igazán változott a menü. Inkább csak sw javítgatások látszódnak. Stabilabb a wap pl. Persze még van mit javítani.
|
hétf. dec. 05, 2005 13:02 |
|
|
Sheen
ezüst tag
|
Örülök hogy müxik. Amúgy milyen szolgáltatótól van telód? Pannon/T-mobil/Voda? Én is nekimennék egy firmware frissitésnek csak szeretnék előtte tájékozódni miket lő vissza, pl "gyári" siemens ikonok, térerő akkujelzés, esetleg visszahoz push to talk / inst. messages menüket is? Én live! alól szabadítgatom fel éppen a telót.
|
vas. dec. 04, 2005 17:14 |
|
|
Maci119
ezüst tag
|
Nagyon szépen köszönöm! Tökéletesen megoldottad a problémámat!
Köszi a fájlokat! Nem is gondoltam, hogy nem a frissítés okozta a problémát.
|
vas. dec. 04, 2005 16:01 |
|
|
Sheen
ezüst tag
|
Maci119 írta: Sziasztok! Frissítettem a telefont 13-as szoftverre a Cseh oldalról származó firmware-el, de abban nincs Magyar T9. Nem szerepel a T9 beviteli nyelvek között a magyar, vagy pedig szerepel csak éppen amikor aktiválnád akkor "hiba lépett fel" üzenetet kapsz?
Ha a hibaüzenet jön, akkor csupán egy fájl hiányzik. Ha nem szerepel egyáltalán a magyar nyelv kiválasztása benne, akkor jobb híján azt javaslom hogy a hiányzó fájlt másold be és próbáld a beviteli nyelvet automatikusra állítani, hátha ugy oké lesz.
Én nem használom a T9-et ezért nem is foglalkoztam eddig vele, de a hozzászólásod elolvasása után belenéztem és kiderült hogy az FFSInit felrakása után nekem 5 db T9 beviteli nyelv tűnt el (köztük a magyar is). Előkotortam a hiányzó fájlokat és felraktam zippelve neked is IDE hogy le tudd tölteni. Letöltés és kicsomagolás után tedd be a Data\System\T9\ könyvtárba. Remélem igy már működni fog a dolog.
|
vas. dec. 04, 2005 11:23 |
|
|
Maci119
ezüst tag
|
Sziasztok! Frissítettem a telefont 13-as szoftverre a Cseh oldalról származó firmware-el, de abban nincs Magyar T9. Nem tudjátok véletlenül, hogy hogyan lehetne visszavarázsolni bele? Próbáltam a gyári oldalról downgrade-elni, de az sem oldotta meg a t9 problémát. Előre is köszönöm a válaszokat!
Maci
|
vas. dec. 04, 2005 9:28 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
Igen átírja, de ahogy már feljebb valaki írta, a telcsi elvileg elutasítja, persze megpróbálhatod, nem áll semmiből.
Nem vagyok teljesen biztos benne, hogy a függtelen telcsin jobban működnek a dolgok. Speciel a ptt-t csak a t-nél tudod használni az im-et meg még ott se. fs_creatorral sem tudod megjeleníteni az im-et?
Lehetséges az unlock, csak nem házilag. A Martech box viszi, kell keresni valakit, akinek van ilyenje. Ha a mostanit unlock-olod, attól még a vodás dolgokat ugyanannyira tudod csak eltűntetni, mint most.
Guni
|
szomb. dec. 03, 2005 13:44 |
|
|
Sheen
ezüst tag
|
Ha felteszem a C75_110400.xbz_service.exe -t az átírja a 11-es szoftvert? Úgy értem rendes siemenses térerő és akku ikonok lesznek, stb? Nem akarom elinditani vaktában.
|
szomb. dec. 03, 2005 13:07 |
|
|
Sheen
ezüst tag
|
Na asszem beleuntam a vodás mocskokba. Lehet ezt már valamivel függetleniteni? Mert akkor vennék a pannonnál egyet (úgy tudom azok a telók "tiszták"). Erre lenne vevőm. Node ha nem megoldható a unlock akkor tökmindegy. Ebben se push to talk, se instant üzenetek, se más (inst. messages egy az egyben hiányzik az üzenetek mappából, pedig annak még a használati utasítás szerint is ott kellene lennie), szóval nem tudom mit müvelt ezzel a vodafone de valami förtelem ez a teló. A büdös életbe vodás telcsit többet nem veszek.
|
szomb. dec. 03, 2005 11:57 |
|
|
Sheen
ezüst tag
|
milestone írta: Sheen: sikerült végül függetleníteni vagy csak a live-ot dobtad le? Említetted, hogy vannak már patch-ek a C75-re. Mik vannak? nem sikerült függetleníteni. Nem azért mert nem is tervezek ilyesmit (bár nem, én vodás vagyok évek óta), de nem is találok rá szoftvert.
Patcheket nem sokat találtam de akad egykettő amit felraknék szivesen.
Pl SW11-re vannak ezek amiket kapásból használnék:
;* Disable Aircraft Check *
;© Bennie, § Smelter, ® AsteriX
02C929F: D1 E0
;* Video rec 1min *
;© SiNgle, § Smelter, ® AsteriX
02DBFB2: 0300C8C003 2000C8C020
;* Enlarge incoming call photo *
;© SiNgle, § Smelter, ® AsteriX, KiRiK
04E7E7E: 052104 002100
04E7E86: 502280 842278 ; 4;O SL65, C65 =C6=0 B>;L:> MB0 AB@>:0
;* Compress jpeg with maximum quality (100% instead of 75%)*
;* © SiNgle, § Smelter, ® AsteriX
03D0244: 4B 64
;* Open Disks forever *
;© SiNgle, § Smelter
0869618: 02 03
Stb. Egyenlőre viszont nem keresgélek patchek után, amíg nem tudom őket semmivel felrakni.
|
pén. dec. 02, 2005 11:48 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
Én nem tudom, egyébként ha jól emléxem a C70-nél meg a CX70-nél is volt valami, hogy tudják de az az itteni telókban nem volt benne, ezenkívül a T oldalán a ptt képes készülékek között nincs ott a CXT70, csak a Nokiák. Olvastam is valahol, hogy a két gyártó eléggé eltérő módon oldotta meg a dolgot. Végülis azt hiszem mindegy, hiszem egyedül a T-nél elérhető a szolgáltatás, ott is valami horror áron.
Guni
|
pén. dec. 02, 2005 11:45 |
|
|
Sheen
ezüst tag
|
-xy- írta: Ez a progi nem C75-re készült, értelemszerűen, csak amit a telefon tud azzal fog működni. Nem azért tettem be softkeyre a push to talkot mert a softkey editor tartalmazza, hiszen bluetooth és mp3 lejátszó indításával sem próbálkoztam hiszen azokat nem tudja a telefon. Push to talk viszont a specifikációk szerint van benne, kivéve a t-mobil oldala szerint, de ott azt irják hívásszürés sincs a telóban tehát azt nem tekintem mérvadónak. A softkey editorral csak azért tettem be mert azt hittem benne van, csak nem jön elő a menüben. Viszont nem indult el semmi, és ezért tettem fel a kérdést, hogy valóban tud-e ilyet a teló vagy csak hibásak voltak a specifikációk. Szóval nem vagyok olyan lúzer hogy végignyomjak minden funkciót a softkey editorral amiket a telefon nem is tud. Ezt a kérdést viszont tisztázni szeretném, bár egyre inkább úgy vélem mégsincs benne, hiszen az eredeti (nem live-es) használati utasítás sem tér rá ki egyetlen szóval sem.
|
pén. dec. 02, 2005 11:37 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
|
csüt. dec. 01, 2005 13:40 |
|
|
milestone
arany tag
|
Sheen: sikerült végül függetleníteni vagy csak a live-ot dobtad le?
Említetted, hogy vannak már patch-ek a C75-re. Mik vannak?
Kinek van itt még C75-öse és milyen (P/T/V)?
|
csüt. dec. 01, 2005 12:45 |
|
|
-xy-
ezüst tag
|
Sheen írta: -xy- írta: DSE-vel feltudod szabadítani. Siker. Más. 1.) Hol van a C75-ben a Push to Talk? Nem találom a menüben. A DS editorral betettem softkeyre de nem indit el semmit. 2.) Patcheket milyen progival lehet feltenni?
Ez a progi nem C75-re készült, értelemszerűen, csak amit a telefon tud azzal fog működni.
Patcheket a Vklay programmal lehet felrakni, de az sem fogja látni a telefont egyelőre.
|
csüt. dec. 01, 2005 9:27 |
|
|
Sheen
ezüst tag
|
-xy- írta: DSE-vel feltudod szabadítani. Siker.
Más.
1.) Hol van a C75-ben a Push to Talk? Nem találom a menüben. A DS editorral betettem softkeyre de nem indit el semmit.
2.) Patcheket milyen progival lehet feltenni?
guni, elküldöm a readmaniac-ot. Ha megvan, felrakod a telóra kb így: "java\jam\games\readmaniac\readmaniac.jar"
Csinálsz alá egy mappát:"java\jam\games\readmaniac\storage"
Ha az intézőből indítom, maga a progi elindul, ha máshonnan, azt irja: "a fájl nem létezik". Intézőből is hiába indul el, az almappát nem látja. Ennyi lenne a lényeg hogy ez csak nálam van-e így.
Alapban a storage könyvtárban kellene hogy keresse a txt fájlokat, ha látná. Jelenleg úgy működik csak, hogy a data\system\java\22487\ alá másoltam be, mert valamiért itt keresi, és itt sem látja csak ha létrehozok egy filelist.dat fájlt amibe beleírom a txt fájlok nevét amiket látnia kellene. Igy végül is működik, de nem ez lenne a módja.
|
csüt. dec. 01, 2005 2:14 |
|
|
milestone
arany tag
|
A német T-Mobile kínálatában megjelent az ME75, "hamarosan" felirattal.
Kb. 10 Euro Relax 100-al, kb. 170 prepaidben.
Hogy lehet az, hogy a magyar mobilszolgáltatók nem a magyar Siemensen keresztül importálják a Siemens készülékeket?
|
szer. nov. 30, 2005 18:16 |
|
|
-xy-
ezüst tag
|
Sheen írta: Oppsz. Bal softkeyt mivel lehet felszabaditani? Üzenetekre van belőve alapból és nem akarok joystick editort meg effélét használni valahányszor változtatni akarok a funkcióján: felszabaditani szeretném. Valszeg ez is vodás baromság hogy fixálta a softkeyeket (a jobb is csak azért lett szabad mert eddig live-en volt).
DSE-vel feltudod szabadítani. Csatlakoztat>softkey left kijelöl>sorvégén jobb klik>unknown1>save>
http://www.handy-faq.de/forum/downloads ... file&id=85
|
kedd nov. 29, 2005 23:48 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
Miért, még az ffs init után sem lehet úgy megváltoztani, mint az S55-ön?
Egyébként van itthon egy gyári C65, ha küldesz readert kipróbálhatom...
Guni
|
kedd nov. 29, 2005 23:03 |
|
|
Sheen
ezüst tag
|
No igen, nekem meg a régi
FFS-Version: C75_2_hu-VF-G_11_0464 helyett
FFS-Version: C75_2_de_BRDHandel_11_0464 már van.
Egy readert viszont örülnék ha kipróbálna olyan telefontulaj aki függetlenül vette a készülékét, vagy sikerült teljesen gyári sw-t rátenni. Akár C75 akár CX65 akár S65 tökmindegy, mert szerintem nem az elmúlt évek okozzák ezt a változást hanem a vodafon piszkálásai. Szal örülök de a telóm még szvsz nem teljes vodamentes.
Oppsz. Bal softkeyt mivel lehet felszabaditani? Üzenetekre van belőve alapból és nem akarok joystick editort meg effélét használni valahányszor változtatni akarok a funkcióján: felszabaditani szeretném. Valszeg ez is vodás baromság hogy fixálta a softkeyeket (a jobb is csak azért lett szabad mert eddig live-en volt).
|
kedd nov. 29, 2005 22:42 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
ahha, értem, gondoltam hogy valami ilyesmiről lehet szó nekem Djuice-s FFS-em volt, most gyári
|
kedd nov. 29, 2005 20:00 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
Ja, mert a wap beállítások is az ffs-ben vannak. tavbeallitas.vodafone.hu A kód: 1.
FFS: Flex File System /asszem/ tehát gyakorlatilag a Data, Cache és Config mappák. FFS init ezt hozza gyári állapotba, vagyis letöröl mindent és új fájlokkal helyettesíti.
Guni
|
kedd nov. 29, 2005 11:40 |
|
|
Sheen
ezüst tag
|
Nem csak kérdezek, néha hasznossá is teszem magam.
C75 FFS Init:
http://www.handy-faq.de/forum/showthread.php?t=7512
Regisztrálni kell az oldalon de megéri. Letöltöttem, feltettem, rengeteg dolog megjavult. Speciel a wapra azóta nem akar csatlakozni, de majd újrakonfigurálom azt a részét.
|
kedd nov. 29, 2005 10:57 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
egészen sokszor nyomatják mostanában a C75 reklámját, fél órán belül 2szer is láttam. amúgy ez az FFS dolog ez pontosan micsoda? több helyen hallottam róla, de nemtom h pontosan mi is ez.
|
hétf. nov. 28, 2005 23:21 |
|
|
-xy-
ezüst tag
|
Sheen írta: FFS_init rámszólt: "Flash file system is not intended to be used with C75!" Egyenlőre ennyi, más különös esemény nem történt. Kotorászok újabb verziók után.
Itt találsz sok fajtát csak c75-öt nem.
http://www.beinspired.cz/index.php?s=do ... 44a753f422
|
hétf. nov. 28, 2005 22:51 |
|
|
-xy-
ezüst tag
|
guni. írta: Minden esetre a winswup-ot csináld meg, ahhoz nem kell mentés, mint már írtam. kíváncsi vagyok, hogy mit lép rá a teló.
Nem engedi fel a v11, v13-as winswup-ot, se a felhasználói v13-at.
"Software update denied by mobile"
|
hétf. nov. 28, 2005 22:36 |
|
|
Sheen
ezüst tag
|
FFS_init rámszólt:
"Flash file system is not intended to be used with C75!"
Egyenlőre ennyi, más különös esemény nem történt. Kotorászok újabb verziók után.
|
hétf. nov. 28, 2005 22:29 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
Sheen írta: Ezért terjedt el bizonyos körökben hogy ez egy RS232-es adatkábel, és a nagy tömegekre való tekintettel, a könnyebb azonosítás miatt én is igy hivom.
Hát nem tudom, ezen a fórumon az összes Simenses topicban csak décéaötszázas néven emlegetik.
Guni
|
hétf. nov. 28, 2005 14:38 |
|
|
Sheen
ezüst tag
|
guni. írta: 1. Siemensmania.cz-ről töltesz le egyet. /nem tudom, hol van, írd be az oldal keresőjébe, hogy ffs init Megvan, hangyaszorgalommal már régen mindent begyüjtöttem függetlenül attól hogy tudtam-e mire jó. Csupán nem volt időm mindegyiknek részletesen utánaolvasni, sok meló, magánélet, stb. guni. írta: Előtte a címjegyzéked sms-eket, képeket stb mentsed i. S55-ben van minden, azzal szinkronizálok, annak tartalma meg gépen. A C75 még nincs abban az állapotban hogy bármi véglegeset tartsak rajta. guni. írta: 2. Az RS232 a számítógéped soros portjának a kódneve. Nomeg ez van a kábel csatlakozójára ragasztva. Ezért terjedt el bizonyos körökben hogy ez egy RS232-es adatkábel, és a nagy tömegekre való tekintettel, a könnyebb azonosítás miatt én is igy hivom. Ez a gyári siemenses adatkábel (és pluszban van még az utángyártott szerviz). guni. írta: Az, hogy az .fs fájlokkal való játék miatt nem lett jó a java nincs semmi megleoő, mivel qrvára semmi közük sincs egymáshoz. Bingo, vagyis fs játszadozással nem lehet minden vodás szutykot kiűzni belőle. Ezt szerettem volna megfogalmazni eredetileg. guni. írta: Pedig jelenleg a flasheren kívül mással nem tudsz mentést csinálni. Hát ez qrva rossz hír, de inkább te mondj rossz híreket mint a kardiológusom. guni. írta: Minden esetre a winswup-ot csináld meg, ahhoz nem kell mentés, mint már írtam. kíváncsi vagyok, hogy mit lép rá a teló. Minden fejleményt kiborító részletességgel közölni fogok.
|
hétf. nov. 28, 2005 14:25 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
1. Siemensmania.cz-ről töltesz le egyet. /nem tudom, hol van, írd be az oldal keresőjébe, hogy ffs init és kidob egy oldalt, ahol le lehet szedni/ Elindítod, a telefont bekapcsolva rádugod arra a kábelre amivel képet tudsz feltölteni a telóra, majd megnyomod a strat gombot. Előtte a címjegyzéked sms-eket, képeket stb mentsed i. Viszont most gondolkodom, lehet, hogy anyázni fog amiatt, hogy nem stimmel a telefon típus...
2. Az RS232 a számítógéped soros portjának a kódneve. Azért remélemn, hogy ezalatt a gyári Siemens-et értetted. /aminek a neve dca-500/
3. Szívesen.
4. Ebben lehet valami, mert az akku-ikonok nem az ffs-ben vannak. Viszont a winswup a típusjel alapján különbözteti meg a telókat /legalábbis eddig így volt/, tehát akkor is fel kell mennie a gyári szoftnak. Nem értem mit kever a Siemens. Annak a fájlnak ami elvileg a Te variánsodhoz való 24-es a nyelvcsomagja, holott a magyar eddig a 04-esben volt. Lehet, hogy ez a titok nyitja? Az, hogy az .fs fájlokkal való játék miatt nem lett jó a java nincs semmi megleoő, mivel qrvára semmi közük sincs egymáshoz. Az fs. fájlok egyedül a menüpontok elrendezését határozzák meg. /az fs creatorral teljesen egyéni menürendszert is létrehozhatsz/
Pedig jelenleg a flasheren kívül mással nem tudsz mentést csinálni. Minden esetre a winswup-ot csináld meg, ahhoz nem kell mentés, mint már írtam. kíváncsi vagyok, hogy mit lép rá a teló. Elvileg engednie kellene felrakni, de ez így túl egyszerűnek tűnik.
Guni
|
hétf. nov. 28, 2005 13:55 |
|
|
Sheen
ezüst tag
|
Nagyon pezsegtek ugyhogy idézgetés nélkül válaszolgatok.
1.) Az FSS initet azért nem lőttem még fel mert hülye vagyok hozzá/nem volt időm mindennek utánaolvasni/nem kívánt rész törlendő. Hogy is kell?
2.) Kábelem az van kettő: RS232-es adatkábel, és egy speedshopos 1979-es cikkszámú szervízkábel. Mindkettőt az S55-től örökölte a C75, azzal müködtek, fubu, patchek, sw frissités, vklay, freia, minden. Azt mondták okos emberek hogy jó lesz ide is. Bár gyanús hogy néhányan szervizkábellel frissitenek szoftververziót, mások meg RS232-vel patchelnek különböző külföldi fórumokon, ez mintha anno nem igy ment volna. Rákérdeztem már arra is nem-e egy USB szervizkábel a megoldás de azt a határozott választ kaptam hogy "szvsz nem". Na itt legyen okos az ember.
3.) Kösz a mailt guni.
4.) Attól hogy nem C75v a neve hanem C75, még lazán lehet vodás a szoft. Hiába játszottam az fs fájlokkal, a java alkalmazások továbbra sem futnak úgy ahogy kellene, a térerő és akkujelzés vodás szutyok, és ezer más baj van vele: pl. a wap böngészőben nem lehet kijelölni hogy képeket megjelenitsen-e, mivel nincs ilyen menüje. A röhej hogy a vodalive használati utasitás szerint is van ilyen menüje, de a telóban mégsincs. Phone pilot menü szintén sehol, csak egy phone pilot mappa az extrákban az intézőben, üresen, alatta egy list mappa, üresen (fs jáccás előtt extrák menüm sem volt). Nem a phone pilot hiányzik (az már fut csak máshonnan), de a push to talk menü sem létezik, és még ki tudja mi minden nem normális benne. Azon voltam éppen hogy ráteszek egy 13-as sw-t, hátha javítja ezeket, de egyrészt ez nem biztos, másrészt olvasom hogy 11-es felett már nem müködik a függetlenités + ez, az...
Egy biztos, mielőtt bármit csinálok full backup mentést akarok és még ezt a vacak FUBU-t sem tudom mivel kell leszedni (flasher kilőve, nem müxik). Minden segitséget hálásan köszönök.
|
hétf. nov. 28, 2005 13:06 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
milestone írta: Guni, sajnos nekem nincs kábelem, sőt a telefon nincs is nálam, u.is a húgomé, ő használja Thozoonak van gyári sw-es (P-s) készüléke és gyári kábele (DCA-500-as). Mint kiderült nincs is olyan hogy vodás szoftver, tehát nagy valószínüséggel ez nem befolyásolja. Idézet: Sikerült esetleg megnézni a szmit4 nevű fickó módszerét? Amint korábban írtam, neki - ha jól értettem - ment javaval a nyitás. Nem tudom, ismét mondom: nekem nincs ilyen telcsim. Idézet: Sheen: milyen kábeled van, gyári vagy utángyártott? Próbáld meg a live-talanítást úgy, ahogy devin csinálta (22 Nov. 2005 17:26 hsz.). Neki sikerült. Ő csak a főmenü ikonjait alakította vissza, ha jól értem ez már Sheennek is megvan. De ezen kívül még egy csomó vodás cucc van a telcsin, amit a z FFSinit programocskával lehet a leghatékonyabban egyetlen gombnyomásal eltűntetni. Idézet: Nem lehet, hogy csak azután fog menni a függetlenítés, ha már leszedted a live-ot? Mint már fentebb ís írtam, úgy néz ki, hogy nincs külön vodás sw, csak a fájlrendszerben lévő fájlokban különbözik a vodás változat, tehát ez nem valószínű. Idézet: Egyébként a korábban belinkelt külföldi fórumon azt írták, hogy a 11-es sw-rel rendelkező készülékeket sikerült kinyitni, a 13-ast már nem.
Na igen, csak még arra kéne rájönni, hogy miért nem indulnak a java alkalmazások.
Guni
|
hétf. nov. 28, 2005 0:41 |
|
|
milestone
arany tag
|
guni. írta: A java-s dologra nem tudok mit mondani, ugyanis azt még nem tudjuk, hogy egy gyári sw-es C75 mit mond rá. Milestone, Te nem tudod valahogy megpróbálni a px65-öt, meg a 3D rally-t?... Guni
Guni, sajnos nekem nincs kábelem, sőt a telefon nincs is nálam, u.is a húgomé, ő használja Thozoonak van gyári sw-es (P-s) készüléke és gyári kábele (DCA-500-as).
Sikerült esetleg megnézni a szmit4 nevű fickó módszerét? Amint korábban írtam, neki - ha jól értettem - ment javaval a nyitás.
Én az ME75-re hajtok, ez már biztos, a nagyobb akku, strapabírobb ház, no meg nem utolsó sorban a normális hátlaplevétel miatt. Egyébként meg én még "tanuló-módban" vagyok, anno a ME45-t sikerült felszabadítanom, köszönhetően az egyszerű módszernek és a részletes leírásnak
Sheen: milyen kábeled van, gyári vagy utángyártott? Próbáld meg a live-talanítást úgy, ahogy devin csinálta (22 Nov. 2005 17:26 hsz.). Neki sikerült. Nem lehet, hogy csak azután fog menni a függetlenítés, ha már leszedted a live-ot?
Egyébként a korábban belinkelt külföldi fórumon azt írták, hogy a 11-es sw-rel rendelkező készülékeket sikerült kinyitni, a 13-ast már nem.
|
hétf. nov. 28, 2005 0:29 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
Lemaradt az "l" a freemail végéről. Elküldtem újra.
Ezért mondom, hogy tegyél rá, CX65 ffs-init-et, és nem kell vele szórakozni, meg egyenként cserélgetni átírni a file-okat, hanem elindítod és 20-30 perc múlva teljes értékű gyári telód lesz. Nem értem, hogy ez a megoldás Neked miért nem megfelelő?
Guni
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára guni. hétf. nov. 28, 2005 0:32-kor.
|
hétf. nov. 28, 2005 0:28 |
|
|
Sheen
ezüst tag
|
scorpeeon írta: X65nél asszem ezeket a böngészős ikonokat a filerendszerből úgy lehetett eltüntetni h kitörölted a Config/Default mappában lévő vmi magic akármi nevű mappát és a benne lévő file-t Működik. Kösz.
|
hétf. nov. 28, 2005 0:19 |
|
|
Dabsol
gyémánt tag
|
guni. írta: A CX65.dox.hu-n lévő leírás nem a legjobb, nem értem, hogy Dabsol miért nem cseréli le, pedig már egy éve van jobb megoldás.
Guni
Mostanában nem fogok tudni ráérni, majd csak jövőre. Azt ne felejtsétek el, hogy ez az oldal cx65-re készült.
|
vas. nov. 27, 2005 23:26 |
|
|
Sheen
ezüst tag
|
Én ugy vélem ha sikerülne kipucolni a telefont nem lennének readmaniac meg egyéb gondok, de majd meglátjuk. Live valami módon mindenképpen van benne, hiszen ott a jobb oldali softkey live-ra állitva, a sok kis menüpont ami mind csatlakozni akar a voda oldalra, stb.
A readerek pedig két okból hasznosak: egyrészt használhatok bookmark és egyéb hasznos dolgokat velük, betütipust méretet szint, háttérszint állíthatok, forgathatom a szöveget 90 fokkal ha ugy kényelmesebb olvasni stb, stb. Másrészt nekem nem olvassa be se böngészőből se máshonnan a txt fájlokat, legalábbis eddigi próbálkozásaim nem hoztak sikert.
A fájl még nem érkezett meg. Lehet hogy csak a freemail késik, bár előfordult már hogy elírták az azonosítót. Az ariventa nem mindenkinek marad meg első olvasásra betü szerint. Mindenesetre kösz a fáradozásodat, előbb utóbb majd ideér.
|
vas. nov. 27, 2005 23:14 |
|
|