Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 19:36

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 618, 619, 620, 621, 622, 623, 624 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
alorinc írta:
A szabadságot csak korlátok között tudod megélni, mert ha nincsenek korlátok, akkor a Te szabadságod az én szabadságomat sérti, és mivel pl. Te nem tetszel nekem és nekem mindent szabad akkor eltiporlak, ez ellen találták ki a jogot, illetve először a szokás, szokásjogot...

Na meg erről szól - igaz, idealisztikusabb, elméleti síkon - a kategorikus imperatívusz is, by Kant:

Idézet:
Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindenkor egyszersmind általános törvényadás elveként érvényesülhessen.

http://www.enc.hu/1enciklopedia/fogalmi/filoz/Kant.htm

pén. márc. 25, 2005 17:41
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
skynet írta:
nem szorosan, de kapcsolódik a gyógyszer témához:

terhességi tesztnél hány nap után lehet hinni a negatív eredménynek?

:oops:

A következő menszeszkor. Ha gáz van irány az ultrahang.. Csak az a tuti!!

pén. márc. 25, 2005 17:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Köszi, közben megnéztem. :) De most kellene bronzinak segítség... Nincs meg valakinek véletlenül az XP bootolását gyorsító BootVis nevű M$ program? Az eredeti supporthelyén már nem található... :(

pén. márc. 25, 2005 17:29
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na, hát akkor Navy Field:
Navy FIELD is a massively-multiplayer online tactics game based on naval combat during WWII. Four nations are represented in the game: the US, British, Japan, and Germany. Navy FIELD has 95 different types of warships including Frigates, Battle Cruisers, and Aircraft carriers and a total of 75 positions for sailors, with massive naval battles that involve up to 128 players (64 vs. 64).

Jó játékot annak, aki letölti! Nyuszis ajándék nektek, nomeg simico barátunknak, mint kiderült neki kell ez a játék.

pén. márc. 25, 2005 17:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
KaRFiol írta:
BrOnZ írta:
Aham... Ez valamiféle stratégiai játék?
http://www.google.co.hu/search?&q=navy+field :D :D :D
Yjjjjjjo! Eztetet megkaptam! :lol:

Főleg ez segített sokat:

NAVY FIELD:RBB NAVi (ブロードバンドコンテンツ 検索サービス)
... NAVY FIELD. NAVY FIELD. (1500円/月~). 自分でつくった艦を操り、オンライン上
に集まったユーザと戦う海戦アクションバトル。第二次世界大戦直前を背景として、 ...

Köszi! :lol:

pén. márc. 25, 2005 16:19
platina tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:

http://www.google.co.hu/search?&q=navy+field :D :D :D

pén. márc. 25, 2005 15:55
gyémánt tag

Hozzászólás 

pén. márc. 25, 2005 15:50
platina tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
GazVezir írta:
Valaki kérte a Navy Field címü játékot.
Ez mi is tulképpen?

Simico kérte, mert hozzájuk csak a cd-s CHIP jár, és a dvd-s kiadásban szerepel ez a teljes verziós játék ingyen.

pén. márc. 25, 2005 15:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
GazVezir írta:
Ez mi is tulképpen?

pén. márc. 25, 2005 15:34
gyémánt tag

Hozzászólás 

Letöltés:
http://users.atw.hu/nyugivan/Navy_Field_by_Deicide.zip

Boldog Nyuszikás ünnepeket mindenkinek!

pén. márc. 25, 2005 15:17
arany tag

Hozzászólás 
szerzői jogi kérdéseket és egyéb jogi problémákat szívesen látok a jogiforum.hu-n

Most végre megyek haza, midenkinek jó pihenést és Boldog Húsvéti Ünnepeket

Kedden találkozunk (remélem addig nem nézek gépre)

pén. márc. 25, 2005 14:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
alorinc írta:
azért a kormányzati ciklus - remélem - az igazszágszolgáltatásban nem számít (bár láttam én már karón Tocsikot)
Nocsak... Csak nem egy "srófon" jár az agyunk? :wink:

pén. márc. 25, 2005 14:11
arany tag

Hozzászólás 
Ki őrzi az őrzőket?

Ki az aki objektívan értelmezi a jogszabályt? Mi mind arra törekszünk, komolyan, legalábbis én próbálom nem a saját érdekeim nézőpontjából szemlélni.

pén. márc. 25, 2005 13:54
arany tag

Hozzászólás 
well.off írta:
Na jó ez nekem már sok. Minél inkább rendet akarnak csinálni a törvényekkel és szabályokkal annál nagyobb a káosz és a zűrzavar! Fogadni mernék hogy a legnagyobb rend az őskorban volt amikor még se állam se törvény. Illetve csak természeti törvények voltak amik viszont egyértelműek.

Jajj, erről éveket tudnék írni, a vérbosszú kialakulása, és aztán, hogy vezet ez a vagyoni kompenzációhoz, mert eleinte az egész családon torolták meg a sérelmet, aztán jött a talio.

A szabadságot csak korlátok között tudod megélni, mert ha nincsenek korlátok, akkor a Te szabadságod az én szabadságomat sérti, és mivel pl. Te nem tetszel nekem és nekem mindent szabad akkor eltiporlak, ez ellen találták ki a jogot, illetve először a szokás, szokásjogot...

Nem mesélem el, hosszú (futballmeccs ahogy Kabos mondaná :D )

pén. márc. 25, 2005 13:52
arany tag

Hozzászólás 
azért a kormányzati ciklus - remélem - az igazszágszolgáltatásban nem számít (bár láttam én már karón Tocsikot)

pén. márc. 25, 2005 13:49
Hozzászólás 
Na jó ez nekem már sok. Minél inkább rendet akarnak csinálni a törvényekkel és szabályokkal annál nagyobb a káosz és a zűrzavar! Fogadni mernék hogy a legnagyobb rend az őskorban volt amikor még se állam se törvény. Illetve csak természeti törvények voltak amik viszont egyértelműek.

De figyu az igazságszolgáltatásnak pont az lenne a lényege hogy nem érzelmek, ízlések, szubjektív vélemények alapján működjön hanem objektív tények alapján. Viszont ha olyan törvényszöveget írnak amit nem lehet objektíven egyértelműen értelmezni akkor sz*rt sem ér az egész.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég pén. márc. 25, 2005 13:50-kor.

pén. márc. 25, 2005 13:47
arany tag

Hozzászólás 
Nagyon nehéz ez az egész jog, a Bíróságok le vannak terhelve a perek elhúzódnak (elhúzüdnak 5 évig is eltartanak, ez már nem is elhúzódás), pont ebből írtam a szakdolgozatomat, a polgári per alternatívái.

Itt a fórumon nem bosszant, h. mindenki mást mond egyes készülékekről, pedig sok "szakértő" is van, mégis különbözik a véleményük.

Kérdezd meg a hardver fórumon a szakértőket melyik a jobb a Geforce v. az Ati Radeon

:D

...a politukusokról nem beszélek.

pén. márc. 25, 2005 13:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
well.off írta:
Kérjünk írásos állásfoglalást az ügyben a Legfelsőbb Bíróságtól vagy az Alkotmánybíróságtól... Lehet? Melyik az a szerv hazánkban, akinek a törvényértelmezését mindenkinek el kell fogadnia?
Mikor, meddig, melyik kormányzati ciklusban, milyen koalícióval, ki(k)nek az érdekei alapján? Egyelőre "csak" ennyi kérdésem van ehhez... :)

well.off írta:
Kezdek úgy közelíteni a valósághoz hogy azt végtelenül kicsi távolságra megközelítem de soha nem érem el? Az gáz...
Nos igen, de vigasztaljon az a tudat, hogy ezzel nem vagy egyedül! :)

Különben is:

Boldog Nyuszis Ünnepeket Nektek!

pén. márc. 25, 2005 13:43
arany tag

Hozzászólás 
A PGSM-mel kapcsolatban a Versenyfelügyelethez menj, ha tényleg így van akkor jön a bünti :oops: , mint a T-nek.

pén. márc. 25, 2005 13:43
arany tag

Hozzászólás 
Az AB-tól kérhetsz állásfoglalást, de momentán eléggé be vannak havazva. Ha kellő megalapozottsággal bízhattál a szakértőben és mégis megbüntetnek, akkor a szakértőre lehet hivatkozni. Valószínű, hogy akkor nem kell a teljes kért megfizetned.

pén. márc. 25, 2005 13:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen, well.off jól mondja, hatalmas zűrzavar van, de nem csak ezen a területen, jóval egyszerűbb szakértelmet igénylő területeken is. Elmesélek egy egyszerű történetet. Nemrégiben nagy gondban voltam a telefonommal, egy Nokia 3650-essel. Sajnos nem elég pénzem venni egy headset-t és valamivel könnyebb megoldást kerestem. Valahol már előtte olvastam régebben, hogy létezik jack-minijack átalakító, így fülhallgatóval is használhatom a telefonomat és azt pedig tudtam, hogy egy ilyen átalakító max pár száz forintba kerülhet. Elmentem több mobiltelefonos üzletbe a kis városkámba és mindenhol értetlen szemekkel néztek vissza rám az eladók. Végül egy elektronikai boltban kötöttem ki, ahol kaptam ilyen átalakítót és sikerült megoldani a problémát. Laikusként indultam el, ennek ellenére nem hittem a "szakértők" által mondottaknak és ragaszkodtam ahhoz, amit hittem és végül beigazolódott, hogy nekem van igazam, de ha mégsem? Ebből végülis nem származott semmilyen károm, de ha két jogász teljesen eltérő dolgokat mondd, az már komolyan összezavarhatja az embert és aggodalomra adhat okot.

Én úgy vettem észre, hogy ebben az országban ez a lényeg, félrevezetni az embereket, zavart okozni a fejükben. Mégpedig a PGSM djuice non-stop sms csomagjánál is mi van? Minden naív ember azt hiszi, hogy most aztán ingyen küldheti az sms-t rakatraszámra, de nem. Valahol leírják ezeket a dolgokat, csakhát úgy van megcsinálva, hogy rengeteg ember elkerülje ezeket és ennek el nem olvasása nem mentesít semmi alól. Én már úgy vagyok vele, hogyha meglátok egy nagyon jó ajánlattal kecsegtető reklámot, akkor egyből megkeresem a buktatót, mert csak az ábrándot kapjuk, valahol van buktató is és ezt tapasztalatból mondom.

Igazságszolgáltatás? Van ilyen? Szerintem nincs. Erre is van egy egyszerü példám. Amerikában egy férfi egy warezoldal üzemeltetésért 15 év börtönbüntetést kapott. Egy másik ember gyilkosságért kapott 5 évet. Azt hiszem mindenki tudja ebből, hogy mire gondolok.

pén. márc. 25, 2005 13:40
Hozzászólás 
Kérjünk írásos állásfoglalást az ügyben a Legfelsőbb Bíróságtól vagy az Alkotmánybíróságtól... Lehet? Melyik az a szerv hazánkban, akinek a törvényértelmezését mindenkinek el kell fogadnia?

Kezdek úgy közelíteni a valósághoz hogy azt végtelenül kicsi távolságra megközelítem de soha nem érem el? Az gáz...

pén. márc. 25, 2005 13:35
arany tag

Hozzászólás 
1et értek. Sőt nagyon is, ezért tettszett a Campus program.

A véleménykülönbségek miatt pedig nem érdemes idegeskedni, Bronz is írta, h. az ügyvéd védi az ügyfelét az ügyész pedig az állam, a közbiztonság, a sértett érdekeit. Mindketten állítanak dolgokat, és a bíró fogja elönteni kinek van igaza. Jogszabály és igen akár érzelmek alapján is.

Ingyenes programok még az Open Office, ami így a Campus-val együtt már biztonságos, legális és használható oprendszert ad a diákoknak.

De bezzeg Pretec i-disk-et még senki sem talált :twisted:

pén. márc. 25, 2005 13:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
well.off írta:
Látom nem tudjátok megérteni hogy mi az én problémám
Közelítsd meg onnan, hogy vajon Te érted-e a kérdéseidre kapott választ...

well.off írta:
DE ez a jogász pont ezt mondja!!! Nem számít hogy a forrás fekete, ettől függetlenül szabadon letölthető magáncélra mindenféle szankció nélkül!!! Ha egy jogász ezt mondja akkor mit várnak ettől az országtól? Mindenki azt gondolhatja, hogy a jogász (akinek ráadásul ez a szakterülete és a jogvédőknél dolgozik) biztos tudja miről beszél és akkor szabadon tölthető minden. Aztán ha mégse? Akkor hivatkozzon a laikus a balfék jogászra?
Egyet tudok tanácsolni: ha téged macerálni fog a hatóság, akkor kérd fel ezt az illetőt az ügyvédednek... Minden ki fog derülni. :)

well.off írta:
Mert mint minden más kérdésben, ebben is hatalmas a káosz és zűrzavar, mert erre az országra ez a jellemző.
Kezdesz aszimptotikusan iterálni a valósághoz... :lol:

pén. márc. 25, 2005 13:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Megmondom az "őszintét": ...igen sok évembe tellett, mire elmondhatom, hogy a gépemen használt programok jogtiszták, illetve freeware termékek. :( És ez nem azért van így, mert egy törvénytelen alkat vagyok... De mihez kezdhet ilyen SW árak mellett egy mai fiatal? Akinek nincs "bevétele", viszont szeretne megismerni sokmindent? Tudom, -hiszen magam is használom,- van Linux is. De mint a dózer: az is egy(!) alternatíva... Szóval: GazVezir jó helyen kapirgál...

pén. márc. 25, 2005 13:24
Hozzászólás 
Látom nem tudjátok megérteni hogy mi az én problémám
Én sem hiszem el hogy ha a netre feketén feltesznek egy filmet azt szabadon és legálisan le lehet tölteni magáncélra. (De ha a jogász ezt mondja, akkor...)

DE ez a jogász pont ezt mondja!!! Nem számít hogy a forrás fekete, ettől függetlenül szabadon letölthető magáncélra mindenféle szankció nélkül!!! Ha egy jogász ezt mondja akkor mit várnak ettől az országtól? Mindenki azt gondolhatja, hogy a jogász (akinek ráadásul ez a szakterülete és a jogvédőknél dolgozik) biztos tudja miről beszél és akkor szabadon tölthető minden. Aztán ha mégse? Akkor hivatkozzon a laikus a balfék jogászra?

Van olyan ember ebben az országban, aki a kérdést meg tudja egyértelműen válaszolni, és akinek a nyilatkozatára lehet hivatkozni? Nincs. Mert mint minden más kérdésben, ebben is hatalmas a káosz és zűrzavar, mert erre az országra ez a jellemző.

a jog nem tudása nem mentesít
ez teljesen igaz és egyetértek vele

de mi van akkor ha egy szakértő jogász nyilatkozata félrevezeti az embereket akkor erre azért csak lehessen már hivatkozni

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég pén. márc. 25, 2005 13:27-kor.

pén. márc. 25, 2005 13:24
arany tag

Hozzászólás 
És a témához csak annyit, h. mindenki saját felelősségére másoljon, töltsön, mert a Bíróság előtt arra nem lehet hivatkozni, hogy tisztelt Bíróság én nem tudtam, hogy ez bűncselekmény, tudjátok, a jog nem tudása nem mentesít, akkor késő bánat lesz azt mondani, hogy az indexen, vagy máshol azt olvastam.

Ezért a legtöbben a hordozható HDD-re másolnak és jogtiszta gép előtt ülnek. :D

pén. márc. 25, 2005 13:19
arany tag

Hozzászólás 
GazVezir írta:
Ott magasabbak a fizetések és olcsóbb minden szolgáltatás, .........

Na azért tudnék mesélni a fogorvosi díjakról :D

pén. márc. 25, 2005 13:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
GazVezir írta:
Ha csak egy jogász lenne a világon, akkor az fél óra alatt megőrülne.
Miért? Mit csinálna az első 29 percben? :lol:

pén. márc. 25, 2005 13:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha csak egy jogász lenne a világon, akkor az fél óra alatt megőrülne. Ne az érdekeljen, hogy miért van ez így, hanem az, hogy legális, tehát nyugodtan tölthetsz különösebb veszély nélkül. Mondjuk eddig is ezt tetted, fittyet hányva a törvényre, de most már nagyobb biztonságban teheted ezt. Lehet, hogy ezért sokan megköveznek és azt mondják, hogy csökkentem a cégek bevételét, de nem vagyok ellene a Warez-nek, de ha egyszer nincs pénzem havonta egy tizenezres játékra, akkor nincs és letöltöm, feltéve ha érdekel. Nem tudom, hogy sokan miért háborodnak fel azon, hogy virágzik a Warez, de ha egyszer egy havi fizetés 100e Huf, akkor abból nem fogja futni egy 12e Ft-os játékra. Szépen arányosan legyen minden és akkor valószínűleg megoldódik ez a helyzet Mo-n, de nem fog :). Németországba miért nincs ez? Ott magasabbak a fizetések és olcsóbb minden szolgáltatás, nem úgy mint itt Mo-n. Persze ez betehető annak, hogy Németország gazdasági helyzetét javítja a mi kis országunk, mert a sok vendégmunkás dolgozik a havi 1000 euróért, ami nekünk sok, de nekik semmi. Nomeg lehetne még sorolni az okokat.........

pén. márc. 25, 2005 13:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
alorinc írta:
Erről egy vicc jut eszembe.
:lol: Ott a pont! :lol:

pén. márc. 25, 2005 13:09
arany tag

Hozzászólás 
Erről egy vicc jut eszembe.

Gipsz Jakab vízvezeték szerelő meghal, de Szent Péter nem engedi be, így a pokolba megy. Ott felfedezik, hogy milyen ügyes, medencéket, klímát készít, szóval egész kellemes lesz a környezet a pokolban.

Szent Péter úgy gondolja, hogy ez nem jó, így le is megy, és mondja az ördögnek, hogy ez így szabályellenes.

Mire az ördög: - perelj be!

Szent Péter: - de hisz nekünk egy jogászunk sincs!
8)

pén. márc. 25, 2005 13:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
well.off írta:
ha CSAK letöltöd magadnak és soha senkivel nem osztod meg se ingyen se pénzért akkor SZABAD csinálni (az egyik jogász szerint)
Ebben csak az a szépséghiba, hogy ahonnan letöltöd, oda jogtalanul került fel, ergo te is balhés vagy... Hasonló, mint az orgazdaság... Hiába veszel jóhiszeműen egy lopott autót, orgazda leszel... Természetesen "cizellálható" a dolog ár, jóhiszeműség, stb. oldalról, de a lényegen vajmi keveset változtat...

Persze megközelíthetnénk a dolgot onnan is, hogy maga az Internet egy önszabályozó, szabad, korlátok nélküli, minden szempontból cenzúrázatlan rendszer, tehát a rajta lévő tartalmak eleve nem sérthetnek jogot... Tudom: ez nem igaz (még mielőtt nekem estek :) ) De jogi szempontból az Internettel kapcsolatos történések még igen csak gyerekcipőben járnak...

pén. márc. 25, 2005 13:03
arany tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
well.off írta:
Nem igaz hogy két jogász pont az ellenkezőjét állítja ugyanarról a törvényről! Ilyen nincs! Vagy ha van, akkor megint a laikusok szívják meg, mert nem tudják, hogy melyik jogászra figyeljenek oda.
Isten hozott a "klubban" :lol: Pont ezért van ügyész és ügyvéd... Ugyanarról az ügyről "ellentétes" érdekkel alkotnak véleményt. :)

Bronz megelőzött mert sajnos dolgozni is kell, de épp erről van szó!

pén. márc. 25, 2005 13:01
Hozzászólás 
ezt értem

ha CSAK letöltöd magadnak és soha senkivel nem osztod meg se ingyen se pénzért akkor SZABAD csinálni (az egyik jogász szerint)

de ha fáljcserézel azt NEM SZABAD mert ott egyszerre vagy letöltő és terjesztő EZ TILOS (mindenki szerint)

nekem az nem világos hogy miért lehet fekete forrásból magáncélra szabadon tölteni, mert ugye ezt állítja az egyik jogász. ha most erre hivatkozva a fél ország tölteni kezd akkor a másik jogászra hivatkozva a fél országot lecsukják?

komolyan mondom ha csak egy jogász lenne az egész világon az is vitatkozna saját magával mert az az egy jogász is minden nap másként értelmezné ugyanazt a törvényt.

pén. márc. 25, 2005 12:55
platina tag

Hozzászólás 
well.off írta:
1.Magánszemély szabadon készíthet a műről másolatot magáncélra, ha jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. Kivétel: szoftver és digitális adatbázis.
2.Azaz: film, zene magáncélra szabadon letölthető. Akár jogsértő forrásból is.

az 1. és 2. pont között nem látok összefüggést.
viszont látok egy kulcsszót: magáncélra és ha magáncélra másol, akkor ugye valószínüleg nem osztja meg a neten vagy ftp-n, igaz?
Szerintem az Artisjusos csóka rosszul látja, bár télleg ő foglalkozik ezzel...

pén. márc. 25, 2005 12:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
well.off írta:
Nem igaz hogy két jogász pont az ellenkezőjét állítja ugyanarról a törvényről! Ilyen nincs! Vagy ha van, akkor megint a laikusok szívják meg, mert nem tudják, hogy melyik jogászra figyeljenek oda.
Isten hozott a "klubban" :lol: Pont ezért van ügyész és ügyvéd... Ugyanarról az ügyről "ellentétes" érdekkel alkotnak véleményt. :)

pén. márc. 25, 2005 12:46
Hozzászólás 
alorinc írta:
...

Nézd, tényleg nem kötekedni akarok, hanem kérdezni, mert nem értek hozzá, mert nem vagyok okos jogász.

Ha beledöglök, akkor sem értem hogy két jogász hogy képes arra, hogy két eltérő módon értelmezze ugyanazt a törvényt!

Ezt az idézetet az Artisjus szervezet egyik munkatársa nyilatkozta, aki jogász, és aki valószínűleg ért hozzá, mert nap mint nap ezzel foglalkozik:

Magánszemély szabadon készíthet a műről másolatot magáncélra, ha jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. Kivétel: szoftver és digitális adatbázis. Azaz: film, zene magáncélra szabadon letölthető. Akár jogsértő forrásból is. Miért is van ez így? A szerzői jog nem szeretné a fogyasztót kriminalizálni, főszabályként mindig a közzétevőnek kell engedélyt kérnie, jogdíjat fizetnie. Ha lehet, senki ne támogassa az illegális közzétevőket azzal, hogy tőlük tölt le zeneszámokat, filmeket. DE: ha ezt mégis megteszi, nem kell felelősségrevonástól tartania.
Dr. Tóth Péter Benjamin
Artisjus

Ha ő ezt állítja, akkor te miért mondod, hogy ez nem igaz? Vagy ha neked van igazad, akkor az Artisjus szervezet jogásza miért nincs tisztában azzal amiről beszél?

Ez lassan már olyan dolog lesz, hogy két ember arról vitatkozik, hogy a nap kering a föld körül vagy fordítva! Nem igaz hogy két jogász pont az ellenkezőjét állítja ugyanarról a törvényről! Ilyen nincs! Vagy ha van, akkor megint a laikusok szívják meg, mert nem tudják, hogy melyik jogászra figyeljenek oda.

pén. márc. 25, 2005 12:42
arany tag

Hozzászólás 
[/quote]

nem akarok kötekedni, de mi van, ha
-nem számítógépen készítek másolatot (dvd recorder, ilyenek)
-nem más személlyen készíttetem, hanem én másolom, saját célra?[/quote]

ismétlem a sajátodról másolhatsz önmagadnak, ha pedig dvd recorderrel és nem számítógéppel, akkor majd a Bíróság eldönti, hogy kiterjesztően fogja-e értelmezni a számítógép szót vagy sem,

például "a Kutya sétáltatása a parkban Tilos!"
Ha kiterjesztően értelmezem, akkor a tigrisemet, meg a Boámat sem vihetem le, hogy szétszarja a parkot, de még a macskámat sem. Lehet megszorítóan értelmezni és csak a nagytestű v. harcikutyákat nem lehet levinni.

Ez mindig in concreto, az adott helyzet összes körülménye alapján fog dönteni a Bíróság (akár szakértő segítségével).

pén. márc. 25, 2005 12:39
platina tag

Hozzászólás 
Tim_ írta:
Itt kicsit mas hangsullyal van megirva a tortenet: http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=28546&count18=1
Eleg szep lesz, ha a Pecsi esethez hasonloan itt is hazkutatasokat fognak tartani a vasarloknal.

lehet, hogy elhamarkodtam, és arról beszélnek, hogy ez a lefoglalt szerveren volt egyben a Mátrix-hub szervere is? Mert akkor okés, ha "lebénult". Bár akkor nem lebénul, hanem megszűnik, de mind1.

pén. márc. 25, 2005 12:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
simico írta:
Tegyük fel, hogy a gépemen van x darab mp3 és y db avi vagy a polcomon z db zenei cd és dzs db video dvd. Én azért kíváncsi lennék hogyan bizonyítják be róluk, hogy illegálisan szereztem őket és mondjuk nem a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárból kikölcsönzött lemezekről készítettem a saját eszközömmel saját felhasználásra legális másolatot?
Piszok egyszerűen bizonyítható: be kell mutatnod az eredeti "gyári" példányt. Ezzel már meg is védted magad. Ezt akkor is meg kell tenned, ha az eredeti sérült és használhatatlan. Azt is el kell tenned, mert azzal, -vagy arról szóló számlával,- tudod bizonyítani, hogy az eredetit megvetted, és saját célra készítettél biztonsági másolatot.

Azt azért ne felejtsd el, hogy a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárból kikölcsönzött példányról legálisan nem készíthetsz másolatot, tekintettel arra, hogy az nem a te tulajdonod... Hasonló a helyzet a tékákból kölcsönözhető filmekkel is.

SW-ek esetében még szigorúbb a helyzet, mert az APEH szerint is más "archiválási" szabályok vonatkoznak rájuk: SW esetében rendelkezned kell az eredeti pl.-al, plusz a számlával, vagy a birtokodba kerülés igazolásával (pl. ajándékozási nyilatkozat, stb.) illetve egyes esetekben -OEM verziók stb.- még a hologrammos "nünükével" is! Ezeket nem is selejtezheted 5 év után, hanem végig meg kell őrizned.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ pén. márc. 25, 2005 12:40-kor.

pén. márc. 25, 2005 12:36
platina tag

Hozzászólás 
alorinc írta:
{...}
A sajátodról nem csinálhatsz másnak másolatot semmilyen körülmények között, és semmilyen indokkal
1999.évi LXXVI. tv. (szerzői jogról)
35.§. (3) Nem minősül szabad felhasználásnak - függetlenül attól, hogy magáncélra történik-e -, ha a műről más személlyel készíttetnek másolatot számítógépen, illetve elektronikus adathordozóra.
{...}

nem akarok kötekedni, de mi van, ha
-nem számítógépen készítek másolatot (dvd recorder, ilyenek)
-nem más személlyen készíttetem, hanem én másolom, saját célra?

pén. márc. 25, 2005 12:34
arany tag

Hozzászólás 
simico írta:
alorinc írta:
továbbá találtak nála x db mp3-t és x db filmet (ezekért fizetnie kellett méghozzá szépen)

... a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárból kikölcsönzött lemezekről készítettem ....

.

látom még mindig nem tiszta. Ez így nehéz, olyan mintha a torx csavarhúzóról, vagy autószerelésről beszélgetnék - bevallom az autószereléshez én sem értek (pedig szeretnék)

Ha tiéd a Szabó ERvin könyvtár, akkor nyugodtan másolhatsz magadnak a saját könyvtáradban lévő saját EREDETI DVD-ról backupot, de szerintem nem a Tiéd, igaz? :wink:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára alorinc pén. márc. 25, 2005 12:34-kor.

pén. márc. 25, 2005 12:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
alorinc írta:
továbbá találtak nála x db mp3-t és x db filmet (ezekért fizetnie kellett méghozzá szépen)

Tegyük fel, hogy a gépemen van x darab mp3 és y db avi vagy a polcomon z db zenei cd és dzs db video dvd. Én azért kíváncsi lennék hogyan bizonyítják be róluk, hogy illegálisan szereztem őket és mondjuk nem a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárból kikölcsönzött lemezekről készítettem a saját eszközömmel saját felhasználásra legális másolatot? Ha lebukik egy "szerver" és a különböző log-ok alapján be tudják azonosítani a letöltéseket, akkor ok, egyébként aligha.

Mert ugye nem nekem kell bizonyítani. Különben bárkit le lehetne csukni lopásért vagy orgazdaságért, akinek már nincs meg a tévé, hűtőszekrény, mosógép, gyerekágy, stb., számlája (azaz nem tudná bizonyítani, hogy megvette és nem lopta).

pén. márc. 25, 2005 12:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dannyboy írta:
Bocs, hogy csak így beleszólok, de nincs meg valakinek mmf-ként a Pumukli zenéje? Egy hölgyeménynek kéne. :D
Küldd el nekem ha megvan bármilyen formátumban, megcsinálom neked. Sajna nekem nincs meg a "zenei alap" :(

pén. márc. 25, 2005 12:20
platina tag

Hozzászólás 
skynet írta:
nem szorosan, de kapcsolódik a gyógyszer témához:

terhességi tesztnél hány nap után lehet hinni a negatív eredménynek?

:oops:

Ajaj :)

"A terhességi teszt pozitivitását a HCG nevű hormon okozza, amely lényegében egy vezérlő jellegű hormon. Termelődése a beágyazódáskor indul meg, tehát általában az elmaradt vérzés (ekkorra már két hét eltelt a megtermékenyüléstől) után jó egy héttel válik pozitívvá a teszt. Tudnia kell, hogy a "patikai" tesztek biztonsága elég siralmas: tapasztalataim szerint minden hatodik-hetedik esetben téves eredményt adnak, amibe persze bele kell számítani a tesztet végző személy "személyes tényezőit" is.
Lehet, hogy lakonikus, de az én véleményem szerint terhesség az, amelyet ultrahanggal ki lehet mutatni. Lényeges előnye az ultrahangnak, hogy a teszttel ellentétben a beágyazódás helye is megállapítható: egyáltalán nem mindegy, hogy a pete esetleg nem a méhen belül található...
A reggeli hányingerért egyébként nem direkt a HCG felelős. Hatására a "normál" ösztrogén és progeszteron szintje nagyságrendekkel nő és ez a közvetlen hatású. No meg persze az, hogy a terhesség elején ez utóbbiakat a petefészkek termelik, a kialakuló méhlepény a 12. hét körül veszi át a "vezérlést". A tapasztalatok is igazolják, hogy ekkor stabilizálódik a terhesség és szűnnek ezek a panaszok.

Dr. Nagy László"

A legutóbbi negatív tesztünk "eredményét" az avataromban láthatod... :oops:

Na jó, csak vicceltem, pozitív volt. 8)

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Sulla pén. márc. 25, 2005 12:28-kor.

pén. márc. 25, 2005 12:12
Hozzászólás 
hát akkor nem értem az egészet
miért beszélnek össze-vissza ezek a szakértők
pedig nekik kéne tudniuk pontosan a dolgokat hisz ők foglalkoznak ezzel
ahelyett hogy felvilágosítanák az embereket hogy mit szabad és mit nem jól összezavarják őket
nem tudom elhinni hogy a jogvédők (artisjust) egyik szakembere aki szintén jogász hülyeségeket beszélne

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég pén. márc. 25, 2005 12:32-kor.

pén. márc. 25, 2005 12:08
arany tag

Hozzászólás 
well.off írta:
alorinc írta:
Öntsünk tiszta vizet a pohárba.

"Az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány ...." Ebből az adódik hogy jelenleg nem jogellenes. -
Ebből adódik, h. az Alapítvány butaságokat ír (szerintem)

"Kálmán András az Indexnek elmondta: ..."Nem ugyanaz internetről letölteni és a tévéből felvenni egy filmet, hiszen utóbbi esetben a film nyilvánosságra van hozva " - mondta, utalva arra az itthoni joggyakorlatra, hogy a letöltés magáncélú másolásnak minősül, így legális." Ezt az asva vezére nyilatkozta, csak ért hozzá, nem?

Megint téves, ez azt jelenti, ami egyébként a törvényben is benne van, hogy a nyilvánosságra hozott sugárzott műveket rögzíteni lehet, de 3 hónap után meg KELL semmisíteni!!!

Törvény:
"35. § (1) ...Tehát film, zene szabadon másolható de kizárólag csak magán célra, csak akkor ha te magad másolod saját magadnak, és semmiféle terjesztési szándékod nincs! Itt arról nincs szó hogy milyen forrásról másolhatsz, tehát elvileg bárhonnan, nem?

NEM

Na és ez a legjobb:
"Magánszemély szabadon készíthet a műről másolatot magáncélra, ha jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja....ha ezt mégis megteszi, nem kell felelősségrevonástól tartania."
Dr. Tóth Péter Benjamin
Artisjus

Egyértelműen kártérírtési felelőssége van az olyan embernek aki letöltött warez oldalról filmet. Bízz benne és reménykedj, h. ha kijönnek a rendőrök és elviszik a gépedet, akkor nem kell majd fizetned, mert csak magadnak töltötted le.

Na akkor most szabad vagy nem szabad?

Ha jól emlékszem kb. 1 évvel ezelőtt vitéék el egy srác gépét a fórumról, még be is scannelte az igazságügyi szakértő írását aki azt mondta mobilt hackelt, továbbá találtak nála x db mp3-t és x db filmet (ezekért fizetnie kellett méghozzá szépen)

pén. márc. 25, 2005 11:56
platina tag

Hozzászólás 
KaRFiol írta:
Jó reggelt! :D Ha akar valaki 1gigás gmail postafiókot, siessen, mert hamar elfogynak. ;)

Mégsem kell sietni! Itt majd' 600 ezer (!!!) meghívó áll rendelkezésre! :shock: Kipróbáltam, tökéletesen működik! :D
http://isnoop.net/gmail/

pén. márc. 25, 2005 11:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bocs, hogy csak így beleszólok, de nincs meg valakinek mmf-ként a Pumukli zenéje? Egy hölgyeménynek kéne. :D

pén. márc. 25, 2005 11:52
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 618, 619, 620, 621, 622, 623, 624 ... 785  Következő