Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 16:59

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 619, 620, 621, 622, 623, 624, 625 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:

gyógyszerek:

"Azaz eddig az indiaiak loptak." - lopni az általad védett elemek szoktak. Ismétlem: saját gyárukban, saját országukban, saját törvényeik szerint, saját alapanygokból, saját termelőeszközökkel, saját energiájukkal és persze saját embereikkel gyártottak gyógyszert. Ehhez aztán az ég világon senkinek semmi köze!

"Ahogy ezt más országokban is tenniük kell." - hogy más ország, kinek hogy fekszik le, hogy hagyja magát kizsákmányolni vagy sem, az semmiféleképp sem alap arra, hogy kijelenthesd ez az egyetlen elfogadható és követendő példa.

"Hát igen, 5 százalékról beszélsz úgy, mintha a karvalytőkések egész népeket akarnának kiirtani. Ez a csúsztatás és a demagógia."

feltétlenül demagógia, hiszen:

"Egészségügyi aktivisták ugyanakkor felszólították a kormányzatot, hogy gondolja át a szabályozás bevezetését, mivel ezzel sokmillió AIDS-beteget fosztanak meg az olcsó kezelések lehetőségétől. " - csak 5%, mi az? Dögöljenek meg!

"A jogtulajdonos ugyanakkor nem köteles beleegyezni ennek kiadásába, de ha mégis megteszi ezt, akkor is csak megfelelő szabadalmi díj ellenében. Hoen szerint azonban két fő gond van ezzel: egyrészt a nagy gyógyszergyárak akár évekig is akadályozhatják bíróságokon az engedély kiadásának folyamatát, másrészt pedig a szabadalmi díjaknak nincs felső határa."

"...évente 200 dollárba (körülbelül 37 ezer forint) kerül minden egyes AIDS-beteg gyógyszere, amely egy indiai generikus gyártó készítménye. A legújabb gyógyszereket ugyanakkor nyugati multicégek szállítják, ennek éves költsége azonban betegenként évente 4800 dollár (közel kilencszázezer forint). Ezeket az árakat nem engedhetjük meg magunknak.. " - dögöljenek meg, egyértelmű dögöljenek meg. Akkor S., itt maon, nyugodt lehet, nem sérülnek senkinek sem a "képzelt" jogai.
Az emberi élethez való joggal pedig minek foglalkozni, sokkal fontosabb, hogy az extra-extra-extra profit is meglegyen, még az Indiaiakon is.

1. Hát igen, ők is Indiából jöttek :) Akkor ott a lopás nem bűn? A cigányoknak mégis felrovod, az indaiak meg a f a sz a gyerekek.

Igenis lopnak, mert ellopják azt a több évnyi befektetett munkát, amit mások csináltak. Nehogy azt hidd, hogy egy gyógszerben az előállítás kerül sokba! Picasso festményeiben sem a festék, meg a festő óradíját kell megfizetni! A hozzáadott szellemi munka igenis drága, ezt tudomásul kell venni.

2. Ajaj, előtört belőled a proletár. Vannak nemzetközileg elfogadott jogszabályok, tudod? Ettől működik a világ, úgy-ahogy. Ez nem "hagyom magam kizsákmányolni, vagy nem" kérdés. Nem az enyém, akkor ha akarom fizetek érte. Vagy szerinted ennek nem így kell működni?

3. Mi a jobb? Van gyógyszer, ami drága, de van, vagy az a jó, ha egyáltalán nincs? Mert előbb utóbb leállnak a kutatással, ha nem térül meg a befektetett pénz. Senki nem fog ingyen dolgozni, ahogy már fentebb is leírtam (amire persze nem nagyon volt válaszod). Egyébként meg ez megint nem bizonyít semmit. Lehet, hogy a 200 dollárostól 1000-ből meghalt 950 (régebbi, GENERIKUS), a 4800-astól meg 1000-ből 500. Akkor melyik gyógyszer a jobb?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sulla pén. márc. 25, 2005 11:55-kor.

pén. márc. 25, 2005 11:43
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Bocsássátok meg bronzinak, de erről az jutott eszembe, hogy a természet milyen "igazságos" az emberekkel szemben...

Ha valakinek rosszabb a látása, akkor jobb a hallása. Ha valakinek rosszabb a hallása, akkor jobb a látása. Ha valakinek rövidebb az egyik lába, akkor hosszabb a másik...

+1* én kérek elnézést... :)

LoL. :D

pén. márc. 25, 2005 11:11
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sulla írta:
Azaz szerinted:
szemüveges --> gyengén lát
öreg --> utálja a Roxy rádiót
cigány --> bűnöző

Sztereotip a gondolkodásod. De ez már hamarabb is kiderült.
Bocsássátok meg bronzinak, de erről az jutott eszembe, hogy a természet milyen "igazságos" az emberekkel szemben...

Ha valakinek rosszabb a látása, akkor jobb a hallása. Ha valakinek rosszabb a hallása, akkor jobb a látása. Ha valakinek rövidebb az egyik lába, akkor hosszabb a másik...

+1* én kérek elnézést... :)

pén. márc. 25, 2005 11:05
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
Azaz szerinted:
cigány --> bûnözõ

Generikus szerek:

...
Azaz eddig az indiaiak loptak.

...
Ahogy ezt más országokban is tenniük kell.

"Számukra azonban bizakodást nyújthat, hogy az Indiában jelenleg forgalmazott orvosságok 95 százalékát nem fogják érinteni a változások, mivel a piac nagy része lejárt szabadalmú készítmények „generikus”, azaz utángyártott változatára épül. "

Hát igen, 5 százalékról beszélsz úgy, mintha a karvalytõkések egész népeket akarnának kiirtani. Ez a csúsztatás és a demagógia.

S

"öreg --> utálja a Roxy rádiót" - ez nem sztereotip gondolkodásmód, ez tapasztalat és tanulás. Aki nem él a tapasztalat és tanulás nyújtotta lehetőséggel, az még járni sem fog megtanulni, mert ahhoz is szükséges ez. Tovább az utcán elüti az autó, a tűz megégeti a kezét, ha minduntalan belenyújtja.
Kijelenthető, hogy minden öreg utálja a Roxy-t? Nem! De a tapasztalat szerint a többségük igen. Ezek után, ha valaki tapintatosan akar viselkedni, akkor jelenlétükben nem kapcsolja át a rádiót arra.

gyógyszerek:

"Azaz eddig az indiaiak loptak." - lopni az általad védett elemek szoktak. Ismétlem: saját gyárukban, saját országukban, saját törvényeik szerint, saját alapanygokból, saját termelőeszközökkel, saját energiájukkal és persze saját embereikkel gyártottak gyógyszert. Ehhez aztán az ég világon senkinek semmi köze!

"Ahogy ezt más országokban is tenniük kell." - hogy más ország, kinek hogy fekszik le, hogy hagyja magát kizsákmányolni vagy sem, az semmiféleképp sem alap arra, hogy kijelenthesd ez az egyetlen elfogadható és követendő példa.

"Hát igen, 5 százalékról beszélsz úgy, mintha a karvalytõkések egész népeket akarnának kiirtani. Ez a csúsztatás és a demagógia."

feltétlenül demagógia, hiszen:

"Egészségügyi aktivisták ugyanakkor felszólították a kormányzatot, hogy gondolja át a szabályozás bevezetését, mivel ezzel sokmillió AIDS-beteget fosztanak meg az olcsó kezelések lehetőségétől. " - csak 5%, mi az? Dögöljenek meg!

"A jogtulajdonos ugyanakkor nem köteles beleegyezni ennek kiadásába, de ha mégis megteszi ezt, akkor is csak megfelelő szabadalmi díj ellenében. Hoen szerint azonban két fő gond van ezzel: egyrészt a nagy gyógyszergyárak akár évekig is akadályozhatják bíróságokon az engedély kiadásának folyamatát, másrészt pedig a szabadalmi díjaknak nincs felső határa."

"...évente 200 dollárba (körülbelül 37 ezer forint) kerül minden egyes AIDS-beteg gyógyszere, amely egy indiai generikus gyártó készítménye. A legújabb gyógyszereket ugyanakkor nyugati multicégek szállítják, ennek éves költsége azonban betegenként évente 4800 dollár (közel kilencszázezer forint). Ezeket az árakat nem engedhetjük meg magunknak.. " - dögöljenek meg, egyértelmű dögöljenek meg. Akkor S., itt maon, nyugodt lehet, nem sérülnek senkinek sem a "képzelt" jogai.
Az emberi élethez való joggal pedig minek foglalkozni, sokkal fontosabb, hogy az extra-extra-extra profit is meglegyen, még az Indiaiakon is.

pén. márc. 25, 2005 11:04
Profil Honlap
Hozzászólás 
alorinc írta:
Újra itt vagyok, és igen én jogász vagyok.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba.

vki azt írta: olyan szerencsétlenül esik, hogy annyira megkarcolódik, megsérül, hogy használhatatlanná válik. Ilyenkor mi a helyzet? Ki fizeti ki a kárt? Senki. Így jártál. Többezer Forint, nesze neked ki van lökve az ablakon. Vehetsz másikat. (ezt talán nem kell magyaráznom, h. a saját magad által okozott kárt magad viseled, továbbá casum sentit dominus.

A sajátodról nem csinálhatsz másnak másolatot semmilyen körülmények között, és semmilyen indokkal
1999.évi LXXVI. tv. (szerzői jogról)
35.§. (3) Nem minősül szabad felhasználásnak - függetlenül attól, hogy magáncélra történik-e -, ha a műről más személlyel készíttetnek másolatot számítógépen, illetve elektronikus adathordozóra.

Továbbá természetesen illegális warez oldalról letölteni (a számítógép merevlemezére történő letöltés is többszörözésnek minősül), még akkor is ha teszem azt 500Ft a díja, h. letölts 20 filmet, hisz egyértelműen sérül a jóhiszem mert azt még egy 4 éves is belátja, h. nem 500Ft-ba kerül 20 film.

Akkor kedves jogász bácsi magyarázd meg hogy ez hogy lehetséges:

"Az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány jövőre olyan magánszemélyek ellen tervez fellépni, akik filmek és tévéműsorok illegális másolatait teszik hozzáférhetővé az interneten. A jövőben a szervezet szeretné elérni, hogy a filmek letöltése itthon is jogellenes legyen." Ebből az adódik hogy jelenleg nem jogellenes.

"Kálmán András az Indexnek elmondta: a magyar felhasználókra közvetlen hatása ennek az akciónak most nincsen, de a jövőben szeretnék elérni, hogy a filmek letöltése itthon is jogellenes legyen. "Nem ugyanaz internetről letölteni és a tévéből felvenni egy filmet, hiszen utóbbi esetben a film nyilvánosságra van hozva " - mondta, utalva arra az itthoni joggyakorlatra, hogy a letöltés magáncélú másolásnak minősül, így legális." Ezt az asva vezére nyilatkozta, csak ért hozzá, nem?

Törvény:
"35. § (1) Természetes személy magáncélra a műről másolatot készíthet, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. E rendelkezés nem vonatkozik az építészeti műre, a műszaki létesítményre, a szoftverre és a számítástechnikai eszközzel működtetett adatbázisra, valamint a mű nyilvános előadásának kép- vagy hanghordozóra való rögzítésére. Kotta reprográfiával [21. § (1) bek.] magáncélra és a (4) bekezdés b)-d) pontjában szabályozott esetekben sem többszörözhető." Tehát film, zene szabadon másolható de kizárólag csak magán célra, csak akkor ha te magad másolod saját magadnak, és semmiféle terjesztési szándékod nincs! Itt arról nincs szó hogy milyen forrásról másolhatsz, tehát elvileg bárhonnan, nem?

Na és ez a legjobb:
"Magánszemély szabadon készíthet a műről másolatot magáncélra, ha jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. Miért is van ez így? A szerzői jog nem szeretné a fogyasztót kriminalizálni, főszabályként mindig a közzétevőnek kell engedélyt kérnie, jogdíjat fizetnie. Ha lehet, senki ne támogassa az illegális közzétevőket azzal, hogy tőlük tölt le zeneszámokat, filmeket. De ha ezt mégis megteszi, nem kell felelősségrevonástól tartania."
Dr. Tóth Péter Benjamin
Artisjus

Na akkor most szabad vagy nem szabad?

pén. márc. 25, 2005 11:03
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
De! Ha szemüveges, akkor gyengén lát. Ha magyar, akkor sok mindenről tudok vele beszélgetni, tekintve, hogy magyar az anyanyelvem. Ha barna (a haja színe), akkor ilyen tekintetben az átlaghoz tartozik. Ha zsidó, akkor kerülni fogom beszélgetésünkben a közel-keleti témát, a második VH-t. Ha öreg, akkor pedig nem kapcsolok a Roxy rádióra, stb. stb.! Látod, egy-egy dolog mennyi mindent meghatároz? Természetesen mindegyiknek egy csomó más tulajdonsága is lesz, amik a fentiekből nem következnek.

Generikus szerek! Nos, lehet hogy itt van egész vitánk alapja elásva:
"A generikus gyógyszereket eddig is liszenszdíjjal terhelték." - Indiában eddig nem!
"Egy generikus gyógyszer kb. 15%-kal olcsób az erdetinél" - nos, 20x-os lesz az árkülönbözet. (mármint az eddig ár és a leendő közt)

Azaz szerinted:
cigány --> bűnöző

Generikus szerek:

"Az új törvény leváltja a régit, amelynek értelmében a gyógyszergyártók engedély nélkül lemásolhatták a jogvédett gyógyszereket, ha más módszerekkel állították elő azokat. Ennek a liberálisabb szabályozásnak köszönhetően az elmúlt harminc évben nagyot fejlődött az indiai gyógyszeripar. "

Azaz eddig az indiaiak loptak.

"Az új szabályozás értelmében, ha egy generikus gyártó le akar másolni egy szabadalmi oltalom alá eső gyógyszert, az indiai kormánynak kötelezően engedélyt kell kérnie a szabadalmi jog tulajdonosától."

Ahogy ezt más országokban is tenniük kell.

"Számukra azonban bizakodást nyújthat, hogy az Indiában jelenleg forgalmazott orvosságok 95 százalékát nem fogják érinteni a változások, mivel a piac nagy része lejárt szabadalmú készítmények „generikus”, azaz utángyártott változatára épül. "

Hát igen, 5 százalékról beszélsz úgy, mintha a karvalytőkések egész népeket akarnának kiirtani. Ez a csúsztatás és a demagógia.

S

pén. márc. 25, 2005 10:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
well.off írta:
De az marha nagy hülyeség, hogy a törvényellenesen internetre feltett anyagot legálisan lehet letölteni magáncélra.
Az! De van ilyen anomália a fegyverekkel kapcsolatban is. Talán még most is érvényben van -de legalább is sokáig érvényben volt,- az a jogszabály, hogy légfegyvert lehetett legálisan tartani, csak a beszerzése volt illegális, azaz: büntetendő... Namármost, ha nem csíptek nyakon amikor vetted, akkor innen már legálisan volt nálad, bár kétségtelen, hogy illegálisan szerezted... :)

pén. márc. 25, 2005 10:04
arany tag

Hozzászólás 
Újra itt vagyok, és igen én jogász vagyok.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba.

vki azt írta: olyan szerencsétlenül esik, hogy annyira megkarcolódik, megsérül, hogy használhatatlanná válik. Ilyenkor mi a helyzet? Ki fizeti ki a kárt? Senki. Így jártál. Többezer Forint, nesze neked ki van lökve az ablakon. Vehetsz másikat. (ezt talán nem kell magyaráznom, h. a saját magad által okozott kárt magad viseled, továbbá casum sentit dominus.

A sajátodról nem csinálhatsz másnak másolatot semmilyen körülmények között, és semmilyen indokkal
1999.évi LXXVI. tv. (szerzői jogról)
35.§. (3) Nem minősül szabad felhasználásnak - függetlenül attól, hogy magáncélra történik-e -, ha a műről más személlyel készíttetnek másolatot számítógépen, illetve elektronikus adathordozóra.

Továbbá természetesen illegális warez oldalról letölteni (a számítógép merevlemezére történő letöltés is többszörözésnek minősül), még akkor is ha teszem azt 500Ft a díja, h. letölts 20 filmet, hisz egyértelműen sérül a jóhiszem mert azt még egy 4 éves is belátja, h. nem 500Ft-ba kerül 20 film.

pén. márc. 25, 2005 9:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mit vigyek magammal, ha le ararom mondani a T előfizumat?

pén. márc. 25, 2005 8:45
Profil Privát üzenet küldése ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
KaRFiol írta:
Jó reggelt! :D Ha akar valaki 1gigás gmail postafiókot, siessen, mert hamar elfogynak. ;)

http://www.gmail-invite.com/modules/new ... 09&forum=1
Valaki csinálhatna nekem is egyet, mert a hüjje melóhelyről semmi oldal nem töltödik be :cry:
Nevemet tudjátok :wink:
Köszi!

pén. márc. 25, 2005 5:45
platina tag

Hozzászólás 
Jó reggelt! :D Ha akar valaki 1gigás gmail postafiókot, siessen, mert hamar elfogynak. ;)

http://www.gmail-invite.com/modules/new ... 09&forum=1

pén. márc. 25, 2005 5:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
Ha szemüveges, akkor gyengén lát. Ha magyar, akkor sok mindenről tudok vele beszélgetni, tekintve, hogy magyar az anyanyelvem.
Itt is van kivétel. Napszemüveg/néma :)

pén. márc. 25, 2005 0:45
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
1. A generikus gyógyszereket eddig is liszenszdíjjal terhelték.
2. Egy generikus gyógyszer kb. 15%-kal olcsób az erdetinél. Nem hinném, hogy a 15% miatt halnának meg milliók.
3. Találják meg elõbb. Vagy ne kutassanak, hanem fizessenek liszenszdíjat, úgy még olcsóbb is.

A C téma. Nem értem, hogy mi a különbség a zsidózás és a cigányozás között. Szerintem semmi. Ugyanúgy pejoratív értelemben használod és ugyanúgy embereket ítélsz meg olyan dolgok alapján, amik nem mínõsítik az adott embert, mert attól, hogy valaki zsidó/cigány/magyar/barna hajú/szemüveges/öreg még nem mondtál az emberrõl semmit. Ha tehát te azt mondod, hogy a büdös cigányokat lágerbe kell küldeni, akkor több száz/ezer/millió embert ítélsz el. Én szeretem az embereket egyénenként megítélni.

S

"embereket ítélsz meg olyan dolgok alapján, amik nem mínõsítik az adott embert, mert attól, hogy valaki zsidó/cigány/magyar/barna hajú/szemüveges/öreg még nem mondtál az emberrõl semmit."

De! Ha szemüveges, akkor gyengén lát. Ha magyar, akkor sok mindenről tudok vele beszélgetni, tekintve, hogy magyar az anyanyelvem. Ha barna (a haja színe), akkor ilyen tekintetben az átlaghoz tartozik. Ha zsidó, akkor kerülni fogom beszélgetésünkben a közel-keleti témát, a második VH-t. Ha öreg, akkor pedig nem kapcsolok a Roxy rádióra, stb. stb.! Látod, egy-egy dolog mennyi mindent meghatároz? Természetesen mindegyiknek egy csomó más tulajdonsága is lesz, amik a fentiekből nem következnek.

Generikus szerek! Nos, lehet hogy itt van egész vitánk alapja elásva:
"A generikus gyógyszereket eddig is liszenszdíjjal terhelték." - Indiában eddig nem!
"Egy generikus gyógyszer kb. 15%-kal olcsób az erdetinél" - nos, 20x-os lesz az árkülönbözet. (mármint az eddig ár és a leendő közt)

pén. márc. 25, 2005 0:35
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ezt nézzétek meg:
http://index.hu/politika/bulvar/terfigy0324/
Mekkora lúzer :P

pén. márc. 25, 2005 0:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
...lágerbe velük....

Ezt nem én mondtam!
Sulla írta:
De nem bélyegezzünk meg olyan embereket, akik nem tehetnek erről!
Én elég sokat ismerek sajnos. A mamámat rendszeresen zaklatják, már több rendőrségi ügy is volt belőle. Még a hűtőjét is ellopták, úgy mentem érte egyik haverommal. Engem is kiraboltak egyszer...mit tehettem volna kicsi voltam, hát odaadtam a nyakláncom :evil:
Én csak akit ismerek arról van véleményem, de eddig ezek a tapasztalatok és az ismerősöké is hasonló.
Ez van.

pén. márc. 25, 2005 0:30
platina tag

Hozzászólás 
Árpy írta:
Ha jól emléxem épp T68m-mel vitatkoztál nem is olyan rég. Én nem akarom támadni őket, de nekem is van véleményem. A nagyobbik része olyan, amilyennek az emberek ismerik őket. Természetesen itt is vannak kivételek.

Magyarországon kb. 6-800.000 cigány él. Te a nagyobbik részét milyennek ismered? Hány cigánnyal találkoztál összesen? Honnan tudtad, hogy cigány?
Előítélet nélkül viselkedtél minden egyes -általad cigánynak vélt- emberrel?

Én azt mondom, hogy igenis vannak a cigányok között bűnözők, kibírhatatlanok, a társadalomba beilleszkedni képtelen emberek. De nem azt mondom, hogy a cigányok bűnöző, meg hogy lágerbe velük. Aki bűnöző, büntessék meg. Aki kibírhatatlan, azt nem kötelessége elviselni a közösségnek. De nem bélyegezzünk meg olyan embereket, akik nem tehetnek erről! Attól, hogy valaki cigány, még nem lesz kevésbé ember.

S

pén. márc. 25, 2005 0:25
platina tag

Hozzászólás 
Cycy írta:
Kispósi írta:

ez a cikk szánalmas..."megbénult a mátrix-hub"
be ne sz.rjak már! megbénult az apjuk f.sza kábé, már bocsánat a kifejezésért. Annyira utálom, ha valamit piti hírt így felfújnak. Az egész lényege ugye az, hogy a fizetős dolgokat leplezik le. A DC meg totál ingyér van. Ez a lényege is.
Reszkessetek hub-ok...
Azért azt értékelem, hogy a fizetős dolgokat szedik, nem a kis csóró júzereket.

Itt kicsit mas hangsullyal van megirva a tortenet: http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=28546&count18=1
Eleg szep lesz, ha a Pecsi esethez hasonloan itt is hazkutatasokat fognak tartani a vasarloknal.

pén. márc. 25, 2005 0:24
Hozzászólás 
itt nem erről van szó

hanem arról hogy ott van a neten egy film ami illegális de ha letöltöd az illegális anyagot akkor nem csinálsz semmi rosszat ha ezt kizárólag magáncélra teszed. nagyon fura.

pén. márc. 25, 2005 0:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
Árpy írta:
Sulla! Miért véded annyira a cigányokat azaz romákat?

Nem a cigányokat védem.
Hanem az ellen a szemlélet ellen vagyok, hogy csinálunk kategóriákat, amibe embereket suvasztunk külső ismertetők alapján. Mert a cigányok után jönnek a szemüvegesek. Meg az y-ra végződő nevűek. Meg azok, akiknek az avatarukban medúza van.

S
Ha jól emléxem épp T68m-mel vitatkoztál nem is olyan rég. Én nem akarom támadni őket, de nekem is van véleményem. A nagyobbik része olyan, amilyennek az emberek ismerik őket. Természetesen itt is vannak kivételek.

pén. márc. 25, 2005 0:08
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:

Tehát, a szabadalmaztatás során alapvető dolog, hogy ugyanabban a tárgyban MINDIG AZ ELSŐKÉNT bejelentett szabadalom/szabadalmaztató lesz a jogtulajdonos.

Minthogy a gyógyszeriparban a szabadalom elévül (max. 10 év), ezért lehetségesnek tartom, hogy más szabályok vonatkozzanak rá, mint a sima szabadalomra. Kérlek adj egy olyan linket, amely a gyógyszerek szabadalmaztatásáról szól, és amiből te is ilyen okos lettél!

"A legtöbb európai állam szabadalmi törvényében találunk hasonló kitételt. Angol kifejezéssel élve ez az "Experimentation as an Exemption to Patent Infringment ", ami azt jelenti, hogy a tudományos célú vizsgálatok kivételt képeznek a szabadalombitorlás alól, azaz egy szabadalmmal védett termékkel is végezhetők legálisan olyan kísérletek, amelyek a találmány továbbfejesztését, a tudományos fejlődést szolgálják." Azaz, ha indiában kitalálják a "langyosnál kicsit melegebb vizet" akkor már gyárthatják is az új, jobb gyógyszert...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sulla pén. márc. 25, 2005 0:12-kor.

pén. márc. 25, 2005 0:07
platina tag

Hozzászólás 
well.off írta:
Landsmann írta:
...

hát az agyam elldobom... akkor az egész ország a warez oldalakról tölthet MAGÁNCÉLRA és egyik letöltőt sem vehetik elő mert amit csinálnak az LEGÁLIS... tényleg az agyam eldobom... ilyen remek törvényeket is csak a magyarok tudnak alkotni

Most mi a gond? Eddig úgy tudtad, hogy illegális, mégis csináltad, akkor nem mindegy, hogy most van, aki szerint legális? :)

pén. márc. 25, 2005 0:01
platina tag

Hozzászólás 
Árpy írta:

Nem a cigányokat védem.
Hanem az ellen a szemlélet ellen vagyok, hogy csinálunk kategóriákat, amikbe embereket suvasztunk külső ismertetők alapján. Mert a cigányok után jönnek a szemüvegesek. Meg az y-ra végződő nevűek. Meg azok, akiknek az avatarukban medúza van.

S

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sulla pén. márc. 25, 2005 0:13-kor.

csüt. márc. 24, 2005 23:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
well.off írta:
T68m:

nem én találtam ki a szöveget hanem az avas vezetõje nyilatkozta 2004 decemberében, itt a teljes cikk:
http://index.hu/tech/jog/asva041221/

feljebb már idéztem is belõle:
"A jövõben a szervezet szeretné elérni, hogy a filmek letöltése itthon is jogellenes legyen." Tehát jelenleg nem az.

"utalva arra az itthoni joggyakorlatra, hogy a letöltés magáncélú másolásnak minõsül, így legális" No comment.

Én sem nagyon akarom elhinni hogy ez igaz, ezért rágom egész este a témát. A pedo dolgot ne keverd ide mert a pedo filmeket nem adják ki hivatalosan tehát arra nincs jogvédett szerzõi díj.... Az más kategória. Itt csak azokról van szó amiket hivatalosan is kiadtak, konkrétan filmek.

letöltés = magáncélú másolás
másolni csak úgy lehet hogy van forráshordozó és van célhordozó
tehát csak úgy letölteni a semmibe nem lehet mert kell egy tároló (hdd, ram, cd, dvd, akármi)

oké, én értem hogy nem te mondtad és értem, hogy érdekel a téma, szeretnél tisztán látni.

(A pedo dolgot a nyilvánvaló képtelensége miatt említettem.)

Bizonyos esetekben legális lehet egy film letöltése (felvétele) is, mint pl. a videozás. Azonban a fentebb említettek folytán ennek meghatározása sokkal bonyolultabb annál, hogy egy-egy mondatba össze lehessen foglalni.

Egy mondatba legfeljebb olyasmi fér bele, hogy "amit üzletben veszel meg gyáriként az legális" (vagy ha nem, akkor is jóhiszeműken jársz el)

Vagy még azt, hogy "amit netről letöltesz az NAGY valószínűséggel illegális"

Továbbá, "hogy mi a legális, amit a netről letöltesz, azt mindig esetenként kell megvizsgálni/megállapítani"

Lehet, hogy ettől nem fogsz nyugodtabban aludni - de így van.

(nem te vagy a másik témakör, azt S.-nek írtam)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m pén. márc. 25, 2005 0:02-kor.

csüt. márc. 24, 2005 23:58
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
1. a generikus gyógyszerekről idéztél, pedig a kérdés most nem ez volt! Persze, onnan indultunk, hogy generikus gyógyszerek gyártását licenszdíjakkal megterhelik majd Indiában, ami sok ember kínhalálát fogja okozni.

Erre te felvetetted, hogy miért nem találják fel maguktól a szükséges gyógyszereket (hisz akkor nem kellene generikus gyógyszer, sem licenszdíj) (most tekintsünk el attól az abszurdítástól, hogy újból fel kelljen találni vmit, ami ráadásul életmentő)

Tehát, a szabadalmaztatás során alapvető dolog, hogy ugyanabban a tárgyban MINDIG AZ ELSŐKÉNT bejelentett szabadalom/szabadalmaztató lesz a jogtulajdonos.
Tehát ha az Indiaiak újra feltalálják a langyos vizet, mint gyógyszert, azt szabadalmaztatják, mint teljesen önálló találmányt, akkor is elvesztik a szabadalmi pert a nyugattal szemben, ugyanúgy fizethetnek licenszdíjat, mintha egy perc kutatást sem végeztek volna.

ha pedig olvasgatni akarsz:
http://www.hpo.hu/jogforras/shlaw.html?9533:61pC

1. A generikus gyógyszereket eddig is liszenszdíjjal terhelték.
2. Egy generikus gyógyszer kb. 15%-kal olcsób az erdetinél. Nem hinném, hogy a 15% miatt halnának meg milliók.
3. Találják meg előbb. Vagy ne kutassanak, hanem fizessenek liszenszdíjat, úgy még olcsóbb is.

A C téma. Nem értem, hogy mi a különbség a zsidózás és a cigányozás között. Szerintem semmi. Ugyanúgy pejoratív értelemben használod és ugyanúgy embereket ítélsz meg olyan dolgok alapján, amik nem mínősítik az adott embert, mert attól, hogy valaki zsidó/cigány/magyar/barna hajú/szemüveges/öreg még nem mondtál az emberről semmit. Ha tehát te azt mondod, hogy a büdös cigányokat lágerbe kell küldeni, akkor több száz/ezer/millió embert ítélsz el. Én szeretem az embereket egyénenként megítélni.

S

csüt. márc. 24, 2005 23:51
Hozzászólás 
na megkaptam...
az én témaköröm sokkal hátravalóbb...
pedig ez is legalább annyi embert érint az országban mint a gyógyszer kérdés :shock:

csüt. márc. 24, 2005 23:47
a fórum lelke

Hozzászólás 

csüt. márc. 24, 2005 23:46
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
T68m írta:

1. NEM GYÁRTHAT! Ha ismered az idevonatkozó jogot, akkor tud/hat/od, hogy akkor sem gyárthat, ha beleöl ugyanabba a kutatásba ugyanannyit, s feltalálja - vélhetõleg - ugyanazt. Akkor sem gyárthatja, csak ha licenszdíjat fizet.

2. szerintem nem vicces dolog zsidózni.

1,
http://www.hpo.hu/kiadv/ipsz/199908/boruzs.html#2
http://www.ma.hu/page/cikk/ad/0/103883/1

Olvasgass.
Ja, ha ismered az ide vonatkozó jogot, akkor ne fossz meg tõle, dobd be a linket légyszi!

2.
Ellentétben a cigányozással, ami roppant vicces tud lenni.
T68m írta:
ilyen már több mint száz éve nincs - sajnos. Különben a tetû cigányokat el lehetne vinni táborozni.... Smile))))

S

örülök, hogy foglalkozol a témával. (sokkal előrevalóbb, mint a másik (C) témakörünk.)

(2. igen, én azon tudok nevetni. Kedvencem a láger sör. Na jó, ez nem igaz, mert a barnát szeretem.)

1. a generikus gyógyszerekről idéztél, pedig a kérdés most nem ez volt! Persze, onnan indultunk, hogy generikus gyógyszerek gyártását licenszdíjakkal megterhelik majd Indiában, ami sok ember kínhalálát fogja okozni.

Erre te felvetetted, hogy miért nem találják fel maguktól a szükséges gyógyszereket (hisz akkor nem kellene generikus gyógyszer, sem licenszdíj) (most tekintsünk el attól az abszurdítástól, hogy újból fel kelljen találni vmit, ami ráadásul életmentő)

Tehát ha az Indiaiak újra feltalálják a langyos vizet, mint gyógyszert, azt szabadalmaztatják, mint teljesen önálló találmányt, akkor is elvesztik a szabadalmi pert a nyugattal szemben, ugyanúgy fizethetnek licenszdíjat, mintha egy perc kutatást sem végeztek volna.

ha pedig olvasgatni akarsz:
http://www.hpo.hu/jogforras/shlaw.html?9533:61pC

csüt. márc. 24, 2005 23:43
Profil Honlap
Hozzászólás 
T68m:

nem én találtam ki a szöveget hanem az avas vezetője nyilatkozta 2004 decemberében, itt a teljes cikk:
http://index.hu/tech/jog/asva041221/

feljebb már idéztem is belőle:
"A jövőben a szervezet szeretné elérni, hogy a filmek letöltése itthon is jogellenes legyen." Tehát jelenleg nem az.

"utalva arra az itthoni joggyakorlatra, hogy a letöltés magáncélú másolásnak minősül, így legális" No comment.

Én sem nagyon akarom elhinni hogy ez igaz, ezért rágom egész este a témát. A pedo dolgot ne keverd ide mert a pedo filmeket nem adják ki hivatalosan tehát arra nincs jogvédett szerzői díj.... Az más kategória. Itt csak azokról van szó amiket hivatalosan is kiadtak, konkrétan filmek.

letöltés = magáncélú másolás
másolni csak úgy lehet hogy van forráshordozó és van célhordozó
tehát csak úgy letölteni a semmibe nem lehet mert kell egy tároló (hdd, ram, cd, dvd, akármi)

csüt. márc. 24, 2005 23:37
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
well.off írta:
de ha az "AVAS" vezetője azt nyilatkozza hogy a netről bármilyen anyag letöltése magáncélra (nem továbbadásra vagy ingyenes/üzletszerű terjesztésre) Magyarországon LEGÁLIS

ez a mondat annyi sebből vérzik, hogy azt senki sem veheti komolyan. Netről? Honnan? Maoról vagy külföldről. És ha a külföldi jogszabály szerint legális, maon pedig nem - maga az anyag - akkor attól, hogy letöltöd maon is legális lesz? :) Mondjuk egy program? Na jó, maradjunk csak egyéb anyagoknál. Akkor a gyerekpornó így legális lesz? És mivel írod fel? Azt is legalizálja a netről való letölés? Mire írod fel? Milyen kódolást használsz? Ezeket minde legalizálja a letöltés?
Igaz, ő csak annyit írt "letöltése". Nos, ebben lehet valami. Ha nem írod fel, csak "letöltöd" a nul-ba, akkor az lehet, hogy legális! :D
Ennek semmi értelme. Az a hapsi(AVAS) tuti meg van makkanva és azért mondta, hogy legális a letöltés magáncélra, hogy több embert el tudjon csípni.

csüt. márc. 24, 2005 23:31
a fórum lelke

Hozzászólás 
well.off írta:
de ha az "AVAS" vezetõje azt nyilatkozza hogy a netrõl bármilyen anyag letöltése magáncélra (nem továbbadásra vagy ingyenes/üzletszerû terjesztésre) Magyarországon LEGÁLIS

ez a mondat annyi sebből vérzik, hogy azt senki sem veheti komolyan. Netről? Honnan? Maoról vagy külföldről. És ha a külföldi jogszabály szerint legális, maon pedig nem - maga az anyag - akkor attól, hogy letöltöd maon is legális lesz? :) Mondjuk egy program? Na jó, maradjunk csak egyéb anyagoknál. Akkor a gyerekpornó így legális lesz? És mivel írod fel? Azt is legalizálja a netről való letölés? Mire írod fel? Milyen kódolást használsz? Ezeket minde legalizálja a letöltés?
Igaz, ő csak annyit írt "letöltése". Nos, ebben lehet valami. Ha nem írod fel, csak "letöltöd" a nul-ba, akkor az lehet, hogy legális! :D

csüt. márc. 24, 2005 23:25
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
well.off írta:
Landsmann írta:
...

hát az agyam elldobom... akkor az egész ország a warez oldalakról tölthet MAGÁNCÉLRA és egyik letöltőt sem vehetik elő mert amit csinálnak az LEGÁLIS... tényleg az agyam eldobom... ilyen remek törvényeket is csak a magyarok tudnak alkotni
Nekünk ez csak jó.

csüt. márc. 24, 2005 23:25
a fórum lelke

Hozzászólás 
well.off írta:
Árpy írta:
....

húúú abból pont láttam 3 percet véletlenül a tv-n keresztül amikor az egyik oldal tele volt kopasz terminátorokkal és normál bőr színű HULK figurákkal! nem féltél hogy egyik pillanatban kitörnek a helyükről és erőbedobással legyűrnek? :) tv-n keresztül is félelmetes volt a sok izom(agy) :)
Öltözőben volt egy kis összeröffenés :x
A kopaszok mind ismerték egymást.

csüt. márc. 24, 2005 23:24
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:

1. NEM GYÁRTHAT! Ha ismered az idevonatkozó jogot, akkor tud/hat/od, hogy akkor sem gyárthat, ha beleöl ugyanabba a kutatásba ugyanannyit, s feltalálja - vélhetőleg - ugyanazt. Akkor sem gyárthatja, csak ha licenszdíjat fizet.

1,
http://www.hpo.hu/kiadv/ipsz/199908/boruzs.html#2
http://www.ma.hu/page/cikk/ad/0/103883/1

Olvasgass.
Ja, ha ismered az ide vonatkozó jogot, akkor ne fossz meg tőle, dobd be a linket légyszi!

2.
Ellentétben a cigányozással, ami roppant vicces tud lenni.
T68m írta:
ilyen már több mint száz éve nincs - sajnos. Különben a tetű cigányokat el lehetne vinni táborozni.... Smile))))

S

csüt. márc. 24, 2005 23:23
Hozzászólás 
Árpy írta:
....

húúú abból pont láttam 3 percet véletlenül a tv-n keresztül amikor az egyik oldal tele volt kopasz terminátorokkal és normál bőr színű HULK figurákkal! nem féltél hogy egyik pillanatban kitörnek a helyükről és erőbedobással legyűrnek? :) tv-n keresztül is félelmetes volt a sok izom(agy) :)

csüt. márc. 24, 2005 23:19
Hozzászólás 
Landsmann írta:
...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég csüt. márc. 24, 2005 23:21-kor.

csüt. márc. 24, 2005 23:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
well.off írta:
Árpy írta:
....

s Te milyen csoportot erősítettél ha szabad tudni?
Izmosak vs. okosok...én mindkettőnek megfeleltem, de az utóbbihoz csatlakoztam.

Jogászok csak a pénzre mennek+ha van valami hülye ötletük elfogadtatják.

csüt. márc. 24, 2005 23:10
Hozzászólás 
well.off írta:
Landsmann írta:
Ez most úgy működik, hogy az internetre illegálisan feltett műsort, (mp3, film, zene, stb) otthoni saját használatra le lehet tölteni. De ezt a letöltött anyagot már nem szabad az internetre feltenni, sokszorosítani, kiülni vele a piacra és árulni.

Nézd nem akarok vitatkozni, mert nem vagyok biztos a dolgomban (ezért is kérdeztem) és nem is vagyok jogász!

De az marha nagy hülyeség, hogy a törvényellenesen internetre feltett anyagot legálisan lehet letölteni magáncélra. Egyszerűen nem tudom elhinni hogy ez igaz. Ezek szerint a war-ez oldalakról legális a letöltés otthoni magáncélra??? Mert ugye ez ezt jelenti? Tényleg nem tudom elhinni. De ha az avas (bocs, asva) vezető ezt mondja, akkor valószínűleg tényleg igaz. Csak én a hülye fejemmel nem tudom megérteni hogy ha valamit illegálisan terjesztenek akkor azt hogy lehet megszerezni legálisan (magáncélra).

Na mindegy. A jogászok agyműködése nekem mindig is egy nagy titok volt.

Márpedig így van Egy jó éve módosítottek a jogszabályon. De mondok egy másik, kacifántosabb példát. Az előző kormány nem büntette a drogfogyasztást, de a kereskedelmét, árusítását, gyártását igen. Ebben az esetben is egy illegális dolgot szabadon lehetett használni. Sok kacifántos dolog van itt a magyar jogrendszerben.

csüt. márc. 24, 2005 23:08
Hozzászólás 
Árpy írta:
....

s Te milyen csoportot erősítettél ha szabad tudni?

csüt. márc. 24, 2005 23:05
a fórum lelke

Hozzászólás 
Most lett vége a Csaló Darwinnak. A parkolóőrök nyertek az autósok ellen. Az a játék(is!) akkora kamu...én már csak tudom, voltam benne, mint játékos. Előre meg van határozva ki mit csinál!

csüt. márc. 24, 2005 23:03
Hozzászólás 
T68m írta:
....

de ha az "AVAS" vezetője azt nyilatkozza hogy a netről bármilyen anyag letöltése magáncélra (nem továbbadásra vagy ingyenes/üzletszerű terjesztésre) Magyarországon LEGÁLIS akkor miért hiszik azt hogy lenne bármi visszatartó erő az emberekben!

és nem értem hogy lehet ilyen törvényt alkotni!!!

1) pistike felteszi a netre, ez illegális
2) ott van a neten a rocky 8 film, ez illegális
3) ha ferike magáncélra letölti azt amit pistike illegálisan feltett az LEGÁLIS

hogy lehet ez?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég csüt. márc. 24, 2005 23:03-kor.

csüt. márc. 24, 2005 23:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
T68m írta:

nem tudom te hogy vagy vele, de én fizetek TB-t, mert kötelezõ mindenkinek! (Ezért nem is értem, hogy miért húzza ki magát a TB az ilyen esetek ellátása alól.)

És ezért mindazon szolgáltatásokat igénybeveheted, amit a TB támogat. Lásd:
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ug ... eg#paragr2

Ha valakivel életmentõ mûtétért fizettetnek az törvényellenes.

ezen nincs is vita. Kötelező fizetni, aztán vagy benne vagy a körben és szerencséd van vagy nem. (a kört persze ők határozzák meg, változtathatják egyoldalúan) Felmondani, kilépni nem lehet. Korrekt!

csüt. márc. 24, 2005 23:00
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
well.off írta:
Na! Kedves T68m reagálj már léccci rám is! Illetve a szabad tölteni vagy nem szabad tölteni kérdésemre (lásd pár hsz-el feljebb)! Mindig olyan okosakat szoktál mondani (vagy nem) most nagyon kivancsi vagyok véleményedre :twisted:

Hehehe, vicces volt (vagy nem).

Amennyiben valamikor nem értesz velem egyet, illetve "okosabbat" tudsz mondani, ne tartsd vissza magad, tedd meg!

Kérdésedre visszatérve elég zavaros a jogi helyzet, nem tudom mindenre kiterjedően megmondani mikor lesz legális egy saját készítésű cucc, mikor nem.

(már csak azért se ilyen egyszerű, mert a felírás módjától és kódolástól is függhet, nemcsak a tartalomtól, a cd forrásától vagy a matricától)
Használhatsz legális forrásból lévő cd-t, artisjus matricával, saját fényképeid tárolására, de ettől a kódolás (netalán a felírás módja is) szerzői és/vagy egyéb jogokat sérthet!

Összefoglalva: akkor jársz el körültekintően, ha csak "gyári" CD-ket, DVD-ket vásárolsz.

csüt. márc. 24, 2005 22:56
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:

nem tudom te hogy vagy vele, de én fizetek TB-t, mert kötelező mindenkinek! (Ezért nem is értem, hogy miért húzza ki magát a TB az ilyen esetek ellátása alól.)

És ezért mindazon szolgáltatásokat igénybeveheted, amit a TB támogat. Lásd:
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ug ... eg#paragr2

Ha valakivel életmentő műtétért fizettetnek az törvényellenes.

csüt. márc. 24, 2005 22:49
Hozzászólás 
Na! Kedves T68m reagálj már léccci rám is! Illetve a szabad tölteni vagy nem szabad tölteni kérdésemre (lásd pár hsz-el feljebb)! Mindig olyan okosakat szoktál mondani (vagy nem) most nagyon kivancsi vagyok véleményedre :twisted:

csüt. márc. 24, 2005 22:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
1. A demagógia nem itt kezdõdik, hanem pontosan ez az. Ha csak egy oldalát nézel egy kérdésnek és azt úgy mutatod be, hogy közben nemcsak elhallgatsz, hanem el is ferdítesz dolgokat, egyszerû tematikát használsz.

A fenti mondatod a tökéletes példa erre. Eleve a kérdésed nem igaz, mert igenis gyárthat. Kísérletezze ki, tesztelje le, és gyártson annyit, amennyit akar. Ja, hogy nem akar/nem tud 10 évig várni, nem akar milliárd dollárokat költeni rá? Akkor fizessen liszenszdíjat. Így mûködik a világ.

2. Mintha tettem volna egy smiley-t a végére... De ha nem viccként fogtad föl, akkor legyenek a cigányok, cigányozni azt szoktál, nem?

S

1. NEM GYÁRTHAT! Ha ismered az idevonatkozó jogot, akkor tud/hat/od, hogy akkor sem gyárthat, ha beleöl ugyanabba a kutatásba ugyanannyit, s feltalálja - vélhetőleg - ugyanazt. Akkor sem gyárthatja, csak ha licenszdíjat fizet.

csüt. márc. 24, 2005 22:32
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
Te is szívesen dolgoznál ingyen? Mert úgy látom, ti úgy gondoljátok, hogy a gyógyszerkutatóknak, orvosoknak, orvosimûszer-fejlesztõknek, ápolóknak ingyen kellene dolgozniuk. Ezenfelül ingyen kell dolgozniuk a kórházzakkal, gyógyszergyárakkal kapcsolatba kerülõ összes beszállítónak, közmûcégnek, stb.
S

bocsi, de egy szóval sem mondta senki, hogy az orvos, ápoló, sofőr vagy akárki dolgozzon ingyen!

Szó sem volt arról, hogy valamelyik gyógyszergyár jeles képviselője, netalán az egész gyár odamegy, s ingyen dolgozik az indiaiaknak.

Nem, el kell hogy áruljam, az indiaiak önmaguktól (lásd még fentebb lévő írásom), teljesen saját erőből gyártják/gyártanák ezeket a gyógyszereket.

Azonban a fejlett világ számára ez akkora bűn (mert nem keresnek rajta), hogy gyorsan valamit ki kellett találni!

mi lesz akkor a gyógyszerkutatóval - te is tudod, hogy már rég megkapta, sőt, el is költötte a pénzét. A befektetővel? A hazai piacon már amúgyis hülyére kereste magát, a befektetése sokszorosan megtérült.

Akkor miről van szó? Egy kis extra-extra profitról, nem számít, hogy belehal-e néhány indiai vagy sem.

(nehogy félreérts, nem őket (indiaiak) sajnálom, nem érdekelnek. Az eljárás visszataszító, hogy az extra profit fontosabb mint az emberi élet.)

csüt. márc. 24, 2005 22:28
Profil Honlap
Hozzászólás 
Landsmann írta:
Ez most úgy működik, hogy az internetre illegálisan feltett műsort, (mp3, film, zene, stb) otthoni saját használatra le lehet tölteni. De ezt a letöltött anyagot már nem szabad az internetre feltenni, sokszorosítani, kiülni vele a piacra és árulni.

Nézd nem akarok vitatkozni, mert nem vagyok biztos a dolgomban (ezért is kérdeztem) és nem is vagyok jogász!

De az marha nagy hülyeség, hogy a törvényellenesen internetre feltett anyagot legálisan lehet letölteni magáncélra. Egyszerűen nem tudom elhinni hogy ez igaz. Ezek szerint a war-ez oldalakról legális a letöltés otthoni magáncélra??? Mert ugye ez ezt jelenti? Tényleg nem tudom elhinni. De ha az avas (bocs, asva) vezető ezt mondja, akkor valószínűleg tényleg igaz. Csak én a hülye fejemmel nem tudom megérteni hogy ha valamit illegálisan terjesztenek akkor azt hogy lehet megszerezni legálisan (magáncélra).

Na mindegy. A jogászok agyműködése nekem mindig is egy nagy titok volt.

csüt. márc. 24, 2005 22:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
partycsoka írta:
Na,azzal en sem ertek egyet,hogy az eletmento mutetek olyan dragak.
Szomszedunk lanyanal ez aktualis volt par eve,eladtak mindenuket azert,hogy eletben maradjon es meglegyen a mutet.
Lehet,hogy csak en nem ertem,de mi kerul ezen xx millio Ft-ba???
Egyebkent eletben maradt,tehat megerte. Viszont a 0-rol kezdhettek mindent elolrol. Egy masik szomszedunk befogadta oket egy idore,mert volt nala 2 kihasznalatlan szoba.

Ezért kell biztosítást kötni...

nem tudom te hogy vagy vele, de én fizetek TB-t, mert kötelező mindenkinek! (Ezért nem is értem, hogy miért húzza ki magát a TB az ilyen esetek ellátása alól.)

csüt. márc. 24, 2005 22:19
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
... Mivel azoknak nem kell semmilyen pénzt költeniük ezeknek a kifejlesztésére, hiszen adva van számukra az elkészítés módja, olcsón tudják adni. Senki ne higyje azt, hogy elloptak egy ilyen készítményt, vagy másolják. Pontosabban valóban másolás történik, de jogszerûen.

na igen, pont ezt tiltják be most a gyógyszer lobby hatására odaát. (itthon már rég betiltották, kb. '90 körül, csak olyan gyógyszert lehet gyártani, amely licenszét megvettük, illetve amié már lejárt)

csüt. márc. 24, 2005 22:16
Profil Honlap
Hozzászólás 
Gondolom azt akarják, hogy mostmár letölteni se legyen szabad. Na ez nem fog még menni ugyanúgy, mint ahogy az mp3-at sem tudták betiltani. Arra meg kapacitásuk nem lesz, hogy minden egyes letöltőt, (tegyük fel egyetlen mp3-at letöltök) fülöncsípjék és megbüntessék. Ezis ugyanolyan kivitelezhetetlen dolog lesz, mint a korábban említett szerzői jogdíj. Képtelenség ellenőrízni hogy a megvett hordozóra valóban olyan anyag kerül ami nem sérti a jogdíjakat, ezért mindenki fizessen.

csüt. márc. 24, 2005 22:12
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 619, 620, 621, 622, 623, 624, 625 ... 785  Következő