|
Számhordozás a gyakorlatban
Szerző |
Üzenet |
test
ezüst tag
|
KaRFiol írta: test írta: KaRFiol írta: Egyik ismerősöm intézett ma számhordozást a vodához, és a tranzakció azonosítója 27xxx, úgyhogy nagyon beindult a számhordozás. Nagyon beindult, ROTFL 10 ezernél kevesebb számhordozás történt valójában, a többi resztli. Nevetséges az egész, sok hűhő semmiért... Jól van Mr.Szakértő, ennyi infóból kell gazdálkodni. Olvastam már korábban is, hogy sok a sikertelen hordozás, na de hogy ennyire?!
Pedig igazából ilyen minimális méreteknél nem is igen érdeke senkinek hogy gátolja, természetes körforgás.
|
szer. júl. 07, 2004 8:04 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Trabi TM írta: T68m írta: (Már csak azért sem értem az egykapus módszer erõltetését, mert a szerzõdést amúgyis fel kell mondani a cibáláshoz, akkor meg mirõl is beszélünk?!?!?!?!??!?!) Miért kéne ?? Ha nincs hûségszerzõdésed, akkor az új szolgáltató felbontatja a régivel a szerzõdész egykapus esetén is, ha pedig prepaidod van, akkor nem is kell felbontani semmit. De ettõl függetlenül biztosabb a 2 kapus...
aha, meg még azt a néhány napot is kifizeti helyettem, ami számlazárástól után keletkezett????? Egyébként prepaid szerzõdés is szerzõdés, tehát abban az esetben is bontani kell. /ha hirtelen nem jut más az eszedbe, akkor nézd meg a pannon új prepaid szerzõdését, amiben HÛSÉGET irat alá!!!/
szal, ezernyi variáció felléphet, amit nyilvánvaló nem az új szolgáltatónak kéne lerendeznie, hisz neki vajmi kevés köze van a leendõ ügyfele és annak a régi cége közötti ügyekhez.
De mondd azt, hogy nem lett volna sokkal átláthatóbb és rugalamasabb az írásom szerinti számcibálás! Mondd, és k. nagyon fogunk vitázni!
|
kedd júl. 06, 2004 23:43 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
T68m írta: (Már csak azért sem értem az egykapus módszer erőltetését, mert a szerződést amúgyis fel kell mondani a cibáláshoz, akkor meg miről is beszélünk?!?!?!?!??!?!)
Miért kéne ??
Ha nincs hűségszerződésed, akkor az új szolgáltató felbontatja a régivel a szerződész egykapus esetén is, ha pedig prepaidod van, akkor nem is kell felbontani semmit.
De ettől függetlenül biztosabb a 2 kapus...
|
kedd júl. 06, 2004 23:25 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
BoGar írta: Nem igazán értem ezt a számlatartozásos mizériát. Ugyanis hiába lenne ez a számlám már rég befizetve, ott van még egy maradék számla az azóta eltelt időről. Ha attól fél, hogy ez a számla nem lesz befizetve, akkor attól vajon nem fél, hogy a maradék számla nem lesz esetleg befizetve?
Mennyi idő a Vodánál, mire kiadják a hordozhatósági nyilatkozatot? Ott helyben megkapom, vagy újra be kell mennem, esetleg postán küldik ki? Ha megvan, akkor a másik helyen, a T-mobile-nál már kötik is a szerződést, kapom az új telefont? Ilyenkor kapok egy új kártyát is, a vodásat pedig bevonják?
Számlatartozásnak csak a lezárt, de még ki nem fizetett számla tartozik. Tehát pl Neked 20-án zárják a számládat, de csak 28-án fizeted be, akkor a kető közötti időszak számlatartozásnak minősül (számhordozásnál). De pl 19-én még nincs számlatartozásod, mert 20-án zárják , tehát előző hó 28-tól következő hó 18-ig hordozhatsz egykapusan, számlatartozás nélkül a fenti esetben...
A vodánál elvileg vissza is mehetsz érte, ez ált. másnapra megvan, de kérd, hogy hívjanak fel, vagy postán is kiküldik mindenképpen, de az 3-5 nap mire odaér (ez a lakhelyedtől függ). Amint a kezedben van a papír, mármehetsz is be a T-hez, és kötheted újra amit elkezdtek...
A vodás kártyádat a T-mobile még véletlenül sem kérheti el, a vodánap pedig nem kell visszaadni, ráadásul a számhordozás ideje alatt (1-2 hét) él a vodás kártyád is a régi számon, és a T-s kártyád is egy ideiglenes számon (ha kártyásod lenne akkor ilyenkor még le lehet beszélni a pénzt róla, nehogy elvesszen ).
A számhordozás maga 4 óra (ha minden összejön) ezalatt egyik kártyád sem él, és ezután a T-s kártyád fog élni a régi 70-es számmal. A vodás SIM-et pedig kidobhatod, csak előtte a tel számokat, SMS-eket tüntesd el róla...
|
kedd júl. 06, 2004 23:23 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
elképesztõ mennyien ülnek sorba a vodánál számcibálással. Elég volt egy-két történetet végighallgatnom - kényszerûségbõl, félfüllel -, míg tegnap az új telómat vettem, hát nem egyszerû!
Ennek a törvények a megalkotói hozták a szokásos szinten. Egy csomó jogosítvány a szolgáltatók kezébe, az ügyfél meg had szenvedjen.
Én eleve a két kapus módszer mellett foglaltam állást, méghozzá úgy, hogy az ember bemegy a régi szolgáltatójához és
- vagy felmondja a régi elõfizetését és kéri a számának a cibálását. Ekkor lejátszák vele a felmondás összes lépését, majd kiadják a papírt az immár szabad szám cibálásáról;
- vagy a régi elõfizetéséhez új számot kér és kéri a régi számának a cibálását. Ekkor kap egy új számot, majd kiadják a papírt az immár szabad szám cibálásáról;
- továbbá elõírnám, hogy egy szám megszüntétõl /elõfizetés megszünte vagy szám csere/ fél évig, ha az ügyfél meggondolja magát, akkor utólag is kérhesse a számcibáló papírt;
ilyen egyszerû!
(Már csak azért sem értem az egykapus módszer erõltetését, mert a szerzõdést amúgyis fel kell mondani a cibáláshoz, akkor meg mirõl is beszélünk?!?!?!?!??!?!)
|
kedd júl. 06, 2004 22:52 |
|
|
KaRFiol
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 717 Tartózkodási hely: Hemma igen!
|
test írta: KaRFiol írta: Egyik ismerősöm intézett ma számhordozást a vodához, és a tranzakció azonosítója 27xxx, úgyhogy nagyon beindult a számhordozás. Nagyon beindult, ROTFL 10 ezernél kevesebb számhordozás történt valójában, a többi resztli. Nevetséges az egész, sok hűhő semmiért...
Jól van Mr.Szakértő, ennyi infóból kell gazdálkodni. Olvastam már korábban is, hogy sok a sikertelen hordozás, na de hogy ennyire?!
|
kedd júl. 06, 2004 22:33 |
|
|
BoGar
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: Most épp itt. Vagy nem?
|
Nem igazán értem ezt a számlatartozásos mizériát. Ugyanis hiába lenne ez a számlám már rég befizetve, ott van még egy maradék számla az azóta eltelt időről. Ha attól fél, hogy ez a számla nem lesz befizetve, akkor attól vajon nem fél, hogy a maradék számla nem lesz esetleg befizetve?
Mennyi idő a Vodánál, mire kiadják a hordozhatósági nyilatkozatot? Ott helyben megkapom, vagy újra be kell mennem, esetleg postán küldik ki? Ha megvan, akkor a másik helyen, a T-mobile-nál már kötik is a szerződést, kapom az új telefont? Ilyenkor kapok egy új kártyát is, a vodásat pedig bevonják?
|
kedd júl. 06, 2004 21:28 |
|
|
test
ezüst tag
|
KaRFiol írta: Egyik ismerősöm intézett ma számhordozást a vodához, és a tranzakció azonosítója 27xxx, úgyhogy nagyon beindult a számhordozás.
Nagyon beindult, ROTFL 10 ezernél kevesebb számhordozás történt valójában, a többi resztli. Nevetséges az egész, sok hűhő semmiért...
|
kedd júl. 06, 2004 21:03 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
BoGar írta: Trabi: Elolvastam korábban is, amit írtál és most is. Egyszerűen azért választottam az egykapus módszert, mert ezt tünt egyszerűbbnek. A számlabefizetéshez annyit tennék hozzá, hogy mivel ez egy hírtelen elhatározás volt, így nem tudtam előre befizetni a számlát. (szinte sose fizetem be határidő elött több nappal. Inkább nálam maradjon a pénz addig, és ne náluk legyen.) A write only módra is csak azt tudom mondani, hogy hírtelen elhatározás volt, így a topikot sem tudtam igazán átolvasni.
Így viszont már kár be,menni és panaszkodni, mert már tudod, hogy kell vagy 4-5 nap mire elkönyvelik, hogy nincs tartozásod. Ezért ha bemész akkor egyszerűbb egy elhordozási nyilatkozatot kérni a reklamálás helyett. Megkíméled magadat is, és az eladót is egy 10 perces vitától .
Amit még tudnod kell, hogy nem mindenhol szeretnek kiadni ilyen nyilatkozatot, de a törvény kötelezi őket, így NE hagyd magad lebeszélni, hogy majd másodikra biztosan sikerül a hordozás, stb...
|
kedd júl. 06, 2004 20:28 |
|
|
BoGar
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: Most épp itt. Vagy nem?
|
Trabi: Elolvastam korábban is, amit írtál és most is. Egyszerűen azért választottam az egykapus módszert, mert ezt tünt egyszerűbbnek. A számlabefizetéshez annyit tennék hozzá, hogy mivel ez egy hírtelen elhatározás volt, így nem tudtam előre befizetni a számlát. (szinte sose fizetem be határidő elött több nappal. Inkább nálam maradjon a pénz addig, és ne náluk legyen.)
A write only módra is csak azt tudom mondani, hogy hírtelen elhatározás volt, így a topikot sem tudtam igazán átolvasni.
|
kedd júl. 06, 2004 20:25 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
BoGar írta: Dátumok: Számhordozás indítása: T-mobil egykapus módszer 06.28. Előző Fodafonos számla befizetése: 06.29. Számla befizetésének határideje: 06.30 Vodafone elutasítás oka: Számlatartozás. Megtehetik ezt ilyen esetben is? Van pofájuk hozzá?? Holnap bemegyek, és kiverem a hisztit! Nem fogk órákat várni rájuk. Azt a céljukat, hogy maradjak, most már nem fogják elérni. Ha nem lesz ms, felmodnom a szerződét, és veszek másik számot. Bár ezzel a másik céljukat azért sikerülne elérniük.
Természetesen megtehetik. Miután Te 29-én fizetted be (gondolom postán), így az legkorábban 4 nap mulva kerül lekönyvelésre, de Téged a voda már 29-én, vagy max 30-án elutasított.
Erre semmi mást nem tudok mondani, csak azt, hogy örülök, hogy így jártál. Úgy emlékszem csak ezen a fórumon kb. 100-szor írtam még csak le, hogy mindenkinek javasolom a 2 kapus eljárást, de előfizunál nem csak javasolt, hanem kötelező is.
Bár nem bízom benne, hogy soraimat el fogod olvasni, mint látom write only módban vagy, így remélem, hogy holnap bemész, balhézol egyet, és akkor a kezedbe nyomnak egy általános számhordozási feltételeket, amibe ez szépen tagoltan le van írva, hátha akkor megérted.
De most leírom csak a Te kedvedért hogyan tudtad volna elkerülni ezt:
Ugye fizetési határidő 30-a, tehát Te már 20-án megkaptad a csekket. Hamar elszaladsz postára, befizeted (pl 21-én), aztán vársz szépen 1 hetet, ezalatt mindenképpen beérkezik a pénzed, és így 28-án mész be elindítani az egykapus eljárást. Bár mint 1 kapus így is nagy eséllyel elutasíthatnak, de így nem számlatartozás miatt
|
kedd júl. 06, 2004 20:11 |
|
|
BoGar
arany tag
|
Dátumok:
Számhordozás indítása: T-mobil egykapus módszer 06.28.
Előző Fodafonos számla befizetése: 06.29.
Számla befizetésének határideje: 06.30
Vodafone elutasítás oka: Számlatartozás. Megtehetik ezt ilyen esetben is? Van pofájuk hozzá??
Holnap bemegyek, és kiverem a hisztit! Nem fogk órákat várni rájuk. Azt a céljukat, hogy maradjak, most már nem fogják elérni. Ha nem lesz ms, felmodnom a szerződét, és veszek másik számot. Bár ezzel a másik céljukat azért sikerülne elérniük.
|
kedd júl. 06, 2004 19:44 |
|
|
tarby
arany tag
|
KOCsi írta: kisgergo írta: pannon elöfizut vinnénk vodához, az ügyfél nevén 3 db pgsm előfizu, amiből csak egy menne át (azt már nem köti hűség), erre a pannon pofátlanul visszadobja a hordozási igényt, olyan számlatartozás miatt, ami még a budaörsi postai logisztikai központban vesztegelhet! hát mit vannak ezek besz*rva, ott marad még két kártya, lesz aki kifizesse, akkor meg mi ez a f*****ó viselkedés?! A hatályos jogszabályok erre feljogosítják a Pannont. Ők meg természetesen próbálják az elérhető lehetőségeket kihasználva eltántoríani az ügyfelet a számhordozási szándékától...
Khmmm, minden operátor ezt csinálja. A törvényes keretek közt lassítják ill. ha lehet megakadályozzák a hordozást.
|
kedd júl. 06, 2004 12:27 |
|
|
KOCsi
arany tag
|
kisgergo írta: pannon elöfizut vinnénk vodához, az ügyfél nevén 3 db pgsm előfizu, amiből csak egy menne át (azt már nem köti hűség), erre a pannon pofátlanul visszadobja a hordozási igényt, olyan számlatartozás miatt, ami még a budaörsi postai logisztikai központban vesztegelhet! hát mit vannak ezek besz*rva, ott marad még két kártya, lesz aki kifizesse, akkor meg mi ez a f*****ó viselkedés?!
A hatályos jogszabályok erre feljogosítják a Pannont. Ők meg természetesen próbálják az elérhető lehetőségeket kihasználva eltántoríani az ügyfelet a számhordozási szándékától...
|
kedd júl. 06, 2004 11:42 |
|
|
kisgergo
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 245 Tartózkodási hely: nyh.
|
pannon elöfizut vinnénk vodához, az ügyfél nevén 3 db pgsm előfizu, amiből csak egy menne át (azt már nem köti hűség), erre a pannon pofátlanul visszadobja a hordozási igényt, olyan számlatartozás miatt, ami még a budaörsi postai logisztikai központban vesztegelhet!
hát mit vannak ezek besz*rva, ott marad még két kártya, lesz aki kifizesse, akkor meg mi ez a f*****ó viselkedés?!
|
kedd júl. 06, 2004 1:31 |
|
|
BoGar
arany tag
|
Merlin írta: BoGar: "Két kapusnál az eredeti szolgáltató mennyi idő után adja ki nekem a hordozhatósági engedélyt?" T-Mobil -nál egy kis (majd egy órás, sorban állás/ülés!) után egyből kiadták, a dominó kártyákra.
Én Vodától megyek hozzájuk.
|
vas. júl. 04, 2004 10:16 |
|
|
Merlin
arany tag
|
Számhordozás sikerült első időablaknál.
Egy ajándék dominó kárya (dominó csomagban volt pluszban 10perc/60nap), lett áthordozva SE T230-as Duo-ba.
Egy kapusként lett áthordozva, bár másnap a fő dominó kártyával együtt lett kikérve számhordozási nyilatkozatt, az lehet megjelent nekik a közös számtek rendszerben.
A fő Dominó kártya már teljesen 2 kapusként lett hordozva, (szintén SE T230-as de CITY-be!), de ismerősöm elmondása alapján sokáig szenvedtek vele (több mint 1,5 óra!) az Arzenálban a speedshop-os fiúk.
Trabi TM: Kösszi a leveleidben írt tanácsokat.
BoGar: "Két kapusnál az eredeti szolgáltató mennyi idő után adja ki nekem a hordozhatósági engedélyt?"
T-Mobil -nál egy kis (majd egy órás, sorban állás/ülés!) után egyből kiadták, a dominó kártyákra.
|
vas. júl. 04, 2004 9:16 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Biztos ők is lusták intézni a számhordozós papírmunkát...Meg amúgy azért is hülyeség,mert ha odamész,de nem voltál eddig pannonos,akkor ÚJ ügyfelük vagy,nem?! Az már más kérdés,hogy a számodat ő adja,vagy hordozod.
|
szomb. júl. 03, 2004 23:48 |
|
|
alorinc
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 411 Tartózkodási hely: Budapest
|
Én meg érdeklődöm, Pannonénál, hogy 10-es flottára milyen kedvezmény van, és a válasz, hogy ha átjövök egy szolgáltatótol, akkor semmilyen, ha új elpfizuk, akkor van?! Ehhez mit szóltok!
|
szomb. júl. 03, 2004 23:25 |
|
|
BoGar
arany tag
|
Egyszer látok rajta egy olyat, hogy Számhordozási időablak 2004.07.07 18:00 - 2004.07.07. 22:00
Másodszor: Amennyiben legkésöbb 2004.07.05. 18:00-ig nem kötöm meg az előfizetői szerződést, úgy a számhordozási igényt törlik.
Ez a második rész lenne az, amikor a T-mobile értesít, hogy mehet szerződést kötni, de mindenképpen 07.05. 18:00 elött kell mennem? Tehát akkor mindenképpen elötte fognak értesíteni?
(Ha a Vodától hívtak, hogy miért hagyom ott őket, akkor gondolom az adatok stimmelnek, és akkor azóta a papírnak már a T-mobile-nál kell lennie.)
|
szomb. júl. 03, 2004 15:40 |
|
|
KOCsi
arany tag
|
Idézet: Két kapusnál az eredeti szolgáltató mennyi idő után adja ki nekem a hordozhatósági engedélyt? Egy kapusnál pedig mennyi idő után adja ki az új szolgáltatónak? Elvileg 48 óra mind2 esetben. Idézet: (Jelenleg az egy kapus módszert próbálom. T-mobile azt mondta, hogy kb 1 hét alatt megvan. A hordozást múlt hét hétfön, azaz 28-án indíttattam el. Akkor 5-én, hétfőre meglesz?
A pontos időpont rajta van a hordozást bejelentő nyilatkozatodon. 2 időpont is szerepel rajta. Ha nem köt bele vmibe az átadó szolgáltató, akkor az első időpontban fog megörténni a hordozás.
|
szomb. júl. 03, 2004 15:21 |
|
|
BoGar
arany tag
|
Két kapusnál az eredeti szolgáltató mennyi idő után adja ki nekem a hordozhatósági engedélyt?
Egy kapusnál pedig mennyi idő után adja ki az új szolgáltatónak?
(Jelenleg az egy kapus módszert próbálom. T-mobile azt mondta, hogy kb 1 hét alatt megvan. A hordozást múlt hét hétfön, azaz 28-án indíttattam el. Akkor 5-én, hétfőre meglesz?
|
szomb. júl. 03, 2004 15:14 |
|
|
KOCsi
arany tag
|
freunder írta: Én múlt héten szerdán indítottam el az egykapus hordozásomat T-Mobile-ból Vodába, szombaton jött az sms, hogy a T-Mobile kiadta az engedélyt, tegnap meg az jött hogy az általam megadott adatok megegyeznek a Voda által nyilvántartottakkal. Elvileg ma este 6-10-ig van előírva a hordozási időszak, ezt mennyire vehetem kézpénznek???
Nos, mi újság? Sikerült?
|
pén. júl. 02, 2004 22:53 |
|
|
KaRFiol
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 717 Tartózkodási hely: Hemma igen!
|
Egyik ismerősöm intézett ma számhordozást a vodához, és a tranzakció azonosítója 27xxx, úgyhogy nagyon beindult a számhordozás.
|
pén. júl. 02, 2004 20:42 |
|
|
.::FrEUnDeR::.
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 305 Tartózkodási hely: Kecskemét
|
Trabi TM írta: freunder írta: Elvileg ma este 6-10-ig van előírva a hordozási időszak, ezt mennyire vehetem kézpénznek??? 95%-ban betartják...
Huhh, az jó, köszi!
|
pén. júl. 02, 2004 15:04 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
freunder írta: Elvileg ma este 6-10-ig van előírva a hordozási időszak, ezt mennyire vehetem kézpénznek???
95%-ban betartják...
|
pén. júl. 02, 2004 11:54 |
|
|
.::FrEUnDeR::.
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 305 Tartózkodási hely: Kecskemét
|
Én múlt héten szerdán indítottam el az egykapus hordozásomat T-Mobile-ból Vodába, szombaton jött az sms, hogy a T-Mobile kiadta az engedélyt, tegnap meg az jött hogy az általam megadott adatok megegyeznek a Voda által nyilvántartottakkal.
Elvileg ma este 6-10-ig van előírva a hordozási időszak, ezt mennyire vehetem kézpénznek???
|
pén. júl. 02, 2004 11:19 |
|
|
Trufa
ezüst tag
|
Bocs területi kepviseletek ( a nagy az relativ)
|
pén. júl. 02, 2004 11:04 |
|
|
Trufa
ezüst tag
|
Az utóbbi időben pedig sokat gyorsult az egykapus számhordozás folyamat (pannonál). Május elején még épphogy belefért a két hétbe egy hordozás.
Most egy igény leadása után, már másnap hívják az ügyfelet, hogy jöhet vagy nem.
És 5-6 nap múlva már él az új kártyája.
Tehát 7-8 nap alatt lezajlik az egész.
Az elutasítás oka általában adatelérés.
Májusban szerintem be voltak tojva a szolgáltatók, hogy nagy lesz a mozgás és nehezen engedték el az előfizus ügyfeleket.
Most, hogy látják nem jelentős, már sokkal gyorsabban megy a dolog. Persze lehet, hogy technikailag gyorsult az egész.
ui.: egyébként a helyi voda boltban is ha bemegy hozzájuk a pannonos, hogy át akar menni, azok is mindig leküldik hozzánk, hogy kérjen hordozási engedélyt.
Pedig azt csak a nagy képviseletek adnak ki.
|
pén. júl. 02, 2004 11:03 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
aspirin írta: lusták voltak?
Ez így igaz, de ha mondod nekik, hogy Neked törvény adta lehetőséged, hogy kérjél egy elhordozási nyilatkozatot, akkor valószínüleg adnak. Ha meg ígysem adnak, akkor udvariasan elkéred a panaszkönyvet, ekkor valószínüleg inkább adnak egy nyilatkozatot, ha mégsem akkor írd bele a véleményedet nyugodtan...
|
pén. júl. 02, 2004 10:53 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
aspirin írta: ps.: Hazánkban - ha jól dereng - törvényileg előírt kötelessége a szolgáltatóknak az egykapus számhordozás biztosítása. Akkor...?
Ez igaz, választhatod az egykapus eljárást, viszont ha már egy szám, vagy betü nem stimmel joga van az átadó szolgáltatónak visszautasítani a kérelmet. Ez is törvény .
|
pén. júl. 02, 2004 10:50 |
|
|
aspirin
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 115 Tartózkodási hely: Hol itt, hol ott... Sokszor net, még többször GSM közelben... :)
|
@ Trabi:
Azért nem hagytuk magukat olyan nagyon könnyen lebeszélni róla, de megtették...
Egyébként én sem értettem a dolgot:
lusták voltak?
vagy az adminisztráció bonyolult?
... vagy így próbálják az ügyfeleket ott tartani?
... nem tudom.
Igen, valóban írtam, hogy egy menetben voltunk vodáéknál, lebeszéltek, de aztán mentünk ám mégegyszer! (Ezt valóban nem írtam...)
Az eljárás azért nem túl tisztességes...
asp
|
pén. júl. 02, 2004 10:22 |
|
|
aspirin
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 115 Tartózkodási hely: Hol itt, hol ott... Sokszor net, még többször GSM közelben... :)
|
Trabi TM írta: @Aspirin: Látom Te is write only módban vagy. Ha 30-szor nem írtam le ezen a fórumon, akkor egyszer sem, hogy aki teheti válassza a 2 kapus eljárást. Aki ezt nem érti meg, az így járt.
Nem kérdezni kell a boltosoktól, hogy jobb-e a 2 kapus mint az 1, hanem bemenni, és kérni, hogy csinálják meg az elhordozási engedélyt. Itt jegyzem meg, hogy kötelesek, tehát ne hagyjad magad lebeszélni róla...
Látom TE is write-only módban vagy:
Írtam ugyanis, hogy KETTŐ boltból hajtottak el, hogy na neee... Ahova pontosan az itt olvasottak miatt mentünk be.
Az asztalt verni meg nem volt kedvem. Pont.
Hm?
Úgy tűnik a kötelességről a vodafone dolgozóinak más fogalmai vannak....
asp
ps.: Hazánkban - ha jól dereng - törvényileg előírt kötelessége a szolgáltatóknak az egykapus számhordozás biztosítása. Akkor...?
|
pén. júl. 02, 2004 10:14 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
@Aspirin: Látom Te is write only módban vagy. Ha 30-szor nem írtam le ezen a fórumon, akkor egyszer sem, hogy aki teheti válassza a 2 kapus eljárást. Aki ezt nem érti meg, az így járt.
Nem kérdezni kell a boltosoktól, hogy jobb-e a 2 kapus mint az 1, hanem bemenni, és kérni, hogy csinálják meg az elhordozási engedélyt. Itt jegyzem meg, hogy kötelesek, tehát ne hagyjad magad lebeszélni róla...
|
pén. júl. 02, 2004 9:07 |
|
|
aspirin
arany tag
|
... folytatás: tegnap kellett visszamennie páromnak a témobájlhoz.
Kiderült:
a vodafon b.szott kiadni a papirokat, variáltak valamit, így újra kellett indítani a számhordozási eljárást.
Mondta a srác, hogy ez a szokás a voda részéről: addig toszojgatják a papírokat, amíg a(z igen nem) tisztelt ügyfél megunja, és vesz egy új számot az új szolgáltatójánál, vagy marad.
Végülis ez is egyfajta üzletpolitika
Egykapus számhordozás = ÖNGÓL
asp
ps.:
KETTŐ voda boltból küldtek el, mikor az itt olvasottak alapján úgy gondoltam, biztos, ami biztos alapon menjünk be a pirosékhoz, hogy kiadják a papírokat.
Aszonták, " áááá, nem kell, majd lezongorázzák a szolgáltatók egymás között..." ja igen, úgy tűnik.
|
pén. júl. 02, 2004 7:37 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
tizedes írta: Mar bocsee,de miota nincs a wodanal 1ew? Plusz 10e ft s kesz az 1 ew.
2004.01.01.
|
kedd jún. 29, 2004 8:50 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
tizedes írta: Mar bocsee,de miota nincs a wodanal 1ew? Plusz 10e ft s kesz az 1 ew.
Ez igaz a számhordozásnál is?
|
kedd jún. 29, 2004 8:12 |
|
|
tizedes
ezüst tag
Csatlakozott: hétf. jún. 14, 2004 5:27 Hozzászólások: 68 Tartózkodási hely: Székefehérvár
|
Mar bocsee,de miota nincs a wodanal 1ew? Plusz 10e ft s kesz az 1 ew.
|
kedd jún. 29, 2004 5:40 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
kerelyfe írta: blueye írta: Ha átviszem a számomat Voda-ra és veszek készüléket is, van lehetőség csak 1 év hűség aláírására? Vodánál nincs egy év!
Szomorú vagyok... pedig elgondolkodtam.
Így már KEZDEM érteni az üzletpolitikájukat!!!
|
kedd jún. 29, 2004 1:32 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
blueye írta: Ha átviszem a számomat Voda-ra és veszek készüléket is, van lehetőség csak 1 év hűség aláírására?
Vodánál nincs egy év!
|
hétf. jún. 28, 2004 18:11 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
Ha átviszem a számomat Voda-ra és veszek készüléket is, van lehetőség csak 1 év hűség aláírására?
|
hétf. jún. 28, 2004 18:09 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
T-Mobile Ügyfélszolgálat írta: ... Átírás nincs, csak öröklés és jogutódlás esetére írja elő az előfizető módosítást az üzletszabályzat, más esetben pedig felhasználóként rögzíttetheti magát a SIM kártya tényleges használója. Felhasználóként pedig már lehet kezdeményezni hordozást. ...
Köszönjük.
|
hétf. jún. 28, 2004 16:59 |
|
|
T-Mobile Ügyfélszolgálat
vas-tag
|
Tisztelt Fórumozók!
- Domino esetben a hordozási folyamatot Domino Előfizető, vagy Domino Felhasználó kérheti (ideiglenes Domino Felhasználó nem!).
- Átírás nincs, csak öröklés és jogutódlás esetére írja elő az előfizető módosítást az üzletszabályzat, más esetben pedig felhasználóként rögzíttetheti magát a SIM kártya tényleges használója. Felhasználóként pedig már lehet kezdeményezni hordozást.
A Domino Üzletszabályzat ide kapcsolódó része a következőképpen hangzik:
"4.5. Változás az Előfizető személyében
4.5.1. Az Előfizető nem jogosult az Előfizetői Szerződés megkötésével őt megillető jogokat harmadik személyre átruházni.
4.5.2. Természetes személy Előfizető halála esetén az örökös ezen minőségének hitelt érdemlő okirattal történő igazolásakor a Szolgáltatónál haladéktalanul bejelentést tenni köteles. Jogi személy jogutóddal történő megszűnése esetén a bejelentési kötelezettség a
jogutódlás bírósági regisztrálását követően szintén azonnali. A Szolgáltató az örökös illetve jogutód kérésére az Előfizetői Szerződést az örökös (több örökös esetén valamely örökös) illetve a jogutód nevére díjmentesen átírja.
4.5.3. Az átírás eredményeképpen az átírás napjától az örökös illetve a jogutód válik az Előfizetői Szerződésből származó jogok jogosultjává és a kötelezettségek kötelezettjévé.
Az átírás jogkövetkezményei az átírás napján azonnal hatályba lépnek."
Üdvözlettel,
T-Mobile Ügyfélszolgálat
|
hétf. jún. 28, 2004 15:04 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Mikor elmondta Neked utána úgy berekedt, hogy csak na !
|
vas. jún. 27, 2004 16:21 |
|
|
Soma01
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 527 Tartózkodási hely: Debrecen
|
|
vas. jún. 27, 2004 15:58 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Soma01 írta: Nemhiszem, mert a múltkor a csaj a válasz előtt nyomott 1 kis zenét nekem míg utánakérdezett. Ez a csajsz meg unott hangon, mint 1 gép eldarálta, mintha olvasta volna. Hívjátok fel őket ti is!
Pont azért, amikor először kérdezted akkor megkereste, most másodszorra már tudta feljből
|
vas. jún. 27, 2004 15:54 |
|
|
Soma01
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 527 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nemhiszem, mert a múltkor a csaj a válasz előtt nyomott 1 kis zenét nekem míg utánakérdezett. Ez a csajsz meg unott hangon, mint 1 gép eldarálta, mintha olvasta volna.
Hívjátok fel őket ti is!
|
vas. jún. 27, 2004 15:53 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Soma01 írta: Na, megkérdeztem! Újra elmondták szinte ugyan azt, hogy ÁT LEHET ÍRATNI. Kellhozzá: - eredeti papírok, a Dominó kártyához - a Dominó SIM - TE - és egy márkaképviselet ami épp nyitva is van (meg egy kis idő) - pénzt nem kérnek érte.
És legalább ugyanazzal az illetővel beszltél .
Ha ez igaz, akkor frissíteni kéne az üzletszabályzatukat.
|
vas. jún. 27, 2004 15:49 |
|
|
Soma01
platina tag
|
Na, megkérdeztem! Újra elmondták szinte ugyan azt, hogy ÁT LEHET ÍRATNI. Kellhozzá:
- eredeti papírok, a Dominó kártyához
- a Dominó SIM
- TE
- és egy márkaképviselet ami épp nyitva is van (meg egy kis idő)
- pénzt nem kérnek érte.
|
vas. jún. 27, 2004 15:46 |
|
|
Soma01
platina tag
|
Tapasztalatom nincs csak azt írtam le amit a versmondó csajszi mondott, ill. ami következik ebből (2. változat).
...felhívom most az ügyfélszolgálatot mégegyszer és megkérdezem megint!
|
vas. jún. 27, 2004 15:40 |
|
|