|
Szerző |
Üzenet |
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
nem tudom más böngészőkben van-e ilyen, de erre az oldalra tévedve tűnt fel a Firefox funkciója, hogy jelzi a hamisított oldalakat. bejelenteni is lehet ilyen oldalt, és a bejelentések alapján jelölik meg hamisnak.
így néz ki: screenshot
|
vas. dec. 03, 2006 17:38 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1448 Tartózkodási hely: Brüsszel, Belgium
|
erz írta: Kösz a válaszokat.Egyébként én sem tartottam valószínűnek, hogy valaki kíváncsi lenne arra amit mi otthon beszélünk.
Miért, ti beszéltek otthon?
|
vas. dec. 03, 2006 17:33 |
|
|
erz
arany tag
|
Kösz a válaszokat.Egyébként én sem tartottam valószínűnek, hogy valaki kíváncsi lenne arra amit mi otthon beszélünk.
|
vas. dec. 03, 2006 15:56 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Így igaz, ahogy McLaca is írta, a mágnes nem árthat neki, max akkor, ha szétnyithatós telód van, az folyton azt fogja érzékelni, hogy kinyitod/becsukod, tehát gyorsabban merül, de ez is csak akkor, ha igen nagy hangfalad van, nagyon erős mágnessel, más hatása nincs a mobilra a mágnesnek...
A telefon pedig 2/3 óránként automatikusan bejelentkezik a központnak, ezt hallottad...
|
vas. dec. 03, 2006 15:41 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
McLaca írta: Szerintem nem árt neki, amit pedig hallottál, az - nem tudom egzaktan elmondani - valószínűleg a cella frissítése volt, tehát "rákérdezett", hogy a rájelentkezett telefonok "ott vannak-e még". Szerintem. Üdv!
Asszem simán periodic update-nek is hívják, hálózati beállítástól függ, mennyi időnként. Asszem nálunk egységesen 2 óránként minden GSM hálón, de van, ahol ez 3 óra (asszem talán a németeknél pl.). Vagy fordítva.
Szerk.: Atwap: sima cellaváltásnál nincs ilyen, csak területhatárnál (LAC).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára .gúnár. vas. dec. 03, 2006 15:56-kor.
|
vas. dec. 03, 2006 15:37 |
|
|
atwap
platina tag
|
azt a jellegzetes hangot akkor is "adja", ha pl cellát váltasz, illetve minden egyes telefon-bázisállomás komminukációnál, csak más a hosszuk, és ha figyelsz, másképp interferállnak. ha valóban mindig szinte ugyanakkor volt, akkor valószínűleg egy "pingelés" lehetett a telefon felé. a központban nincs meg "live" hogy hol a telefon, csak hogy melyik bázison jelzett utoljára. azért pingelik őket, hogy egyrészt lássák, hogy még mindig megvan-e a hálón, ott van-e ahol utojára és így tovább... a lehallgatáshoz ennek semmi köze.
az hogy most árt-e vagy sem, illetve mi minek árt, ebbe nem megyek bele, mert nem tudom, de én semmit nem tartok a hangalomon (és nem azért mert árt, vagy nem árt, hanem mert egy érték, és valódi fa doboza van, és nem akarom összekaristolni )
|
vas. dec. 03, 2006 15:37 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Szerintem nem árt neki, amit pedig hallottál, az - nem tudom egzaktan elmondani - valószínűleg a cella frissítése volt, tehát "rákérdezett", hogy a rájelentkezett telefonok "ott vannak-e még". Szerintem.
Üdv!
|
vas. dec. 03, 2006 15:34 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Trabi TM írta: CineDOG írta: A bank alkalmaz egy hekkert, és az majd jó feltöri a kamu oldalt, vagy hamis adatok millióival bombázza. Nem kell ehhez hacker, én is begépeltem néhány adatot nekik, hadd válogassanak...
Én is
|
vas. dec. 03, 2006 15:33 |
|
|
erz
arany tag
|
Ezek a mobillehallgatós dolgok engem is érdekelnek.Nem mintha olyan fontos ember lennék én vagy családom bármely tagja, csupán csak kíváncsiságból.
Ennek kapcsán lenne egy kérdésem, hátha valaki tudja rá a választ.
Amikor otthon vagyok, a hifi hangfalán szoktam tartani a telefont.Egy időben minden nap majdnem ugyanabban az órában lehetett hallani a hangfalból azt a jellegzetes hangot, mint amikor hívnak mobilon. Persze hívás nem volt, és sms sem jött, csak az a hang a hangfalból.Ezt vajon mi idézte elő?
Még valami:mostanában nem tartom ott a telót mert valaki azt mondta, hogy nem jó hangfalon tartani, árt a telcsinek.Ez igaz-e?
|
vas. dec. 03, 2006 15:25 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
CineDOG írta: A bank alkalmaz egy hekkert, és az majd jó feltöri a kamu oldalt, vagy hamis adatok millióival bombázza.
Nem kell ehhez hacker, én is begépeltem néhány adatot nekik, hadd válogassanak...
|
vas. dec. 03, 2006 15:24 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
A hamis banki oldal bármit bevesz amit beírsz neki, és elfogadja.
A bank alkalmaz egy hekkert, és az majd jó feltöri a kamu oldalt, vagy hamis adatok millióival bombázza.
|
vas. dec. 03, 2006 14:50 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Azért ha belépéskor kérné a tarnzakciós kódszót a rendszer, csúnyán néznék...
Üdv!
|
vas. dec. 03, 2006 14:44 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
Macika írta: ... Elnézést kérek, ha hülyeséget kérdezek, de nincs mód HATÁSOSAN megakadályozni, hogy másolatot készítsenek egy internetes https oldal tartalmáról??? Nincs erre mód.
A certifikátot nem tudod utánozni, de az oldal tartalmát bármikor reprodukálni lehet. Itt pedig http: alatt utánozták, ami ugy nem is foglalkozik a certifikátokkal, tehát nem szól érte. De gyanítom hogy a nagyon vájtfülűek kivételével egy átlagjuzer akkor is megenné a dolgot hogy ha felugrik az ablak hogy a certifikát nem jó.
|
vas. dec. 03, 2006 14:17 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
McLaca írta: Macika írta: Nem nagyon van olyan, hogy saját háló, mindenki a T-Comtól bérli.
Én is így gondoltam, csak megzavartál. Akkor az ilyen kimaradások ugyanúgy érinthetnek Téged is sajnos. Egyébként 48 óra alatt sikerült megcsinálniuk, de hogy ne legyen nyugi, a Pannon alaposan elk..rta a mobilinternet számlázását és az adatforgalom mérését. Bővebben a Pannongyalázóban, elöljáróban csak annyit, hogy 10 megás csomagot csinált az 50-esből (amilyen nincs a szolgáltatásai között). Üdv! Igen, érinthetnek akár, ha ne mmegfelelő ember kerül a nem megfelelő helyre, akkor bármi megeshet.
Ez ellen nincs védekezés...
|
vas. dec. 03, 2006 14:05 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Elnézést kérek, ha hülyeséget kérdezek, de nincs mód HATÁSOSAN megakadályozni, hogy másolatot készítsenek egy internetes https oldal tartalmáról???
Mert akkor viszont a bankokat kell jóóóól seggbe rúgni!!!!
|
vas. dec. 03, 2006 14:03 |
|
|
Macika
Moderátor
|
.gúnár. írta: A megfelelő szállodai szobák kameráinak és mikrofonjainak járulékos adatátvitelét látták. Jaaaaaaaa....
|
vas. dec. 03, 2006 13:59 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
A banki oldal hamisítók újabb akciója:
http://www.szigetvaritakarek.hu/
Én is kaptam ilyen emailt, meg más ismerősöm is. Igaz nekem nincs ezeknél számlám.
Ez mega hamis belépő cím: http://electra-hu.com/
Persze az emailben nem ez a cím szerepel.
|
vas. dec. 03, 2006 13:01 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Macika írta: Nem nagyon van olyan, hogy saját háló, mindenki a T-Comtól bérli.
Én is így gondoltam, csak megzavartál. Akkor az ilyen kimaradások ugyanúgy érinthetnek Téged is sajnos. Egyébként 48 óra alatt sikerült megcsinálniuk, de hogy ne legyen nyugi, a Pannon alaposan elk..rta a mobilinternet számlázását és az adatforgalom mérését. Bővebben a Pannongyalázóban, elöljáróban csak annyit, hogy 10 megás csomagot csinált az 50-esből (amilyen nincs a szolgáltatásai között).
Üdv!
|
vas. dec. 03, 2006 12:48 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Macika írta: Nem tartom technikailag lehetségesnek. Legalábbis ezekkel a központokkal/adóantennákkal nem! Túl sok kézen megy keresztül a gyártástól a szerelésen át az üzemeltetésig, hogy ne járjon el a szája valakinek a lehetőségről. Az meg nehezen hihető, hogy MINDEN mobilgyártóra kötelező lenne a behatolási hely meghagyása, ugyanakkor SENKI ne tudna róla!!!! Ne haragudj meg, de olyannal magyarázni az egész dolgot, hogy egyes készülékeknél az ébresztőóra is működik kikapcsolt állapotban, akkor poloskaként is képes lehet akár funkcionálni, az valami olyan fokú emberi butaságot feltételez a túloldalon, amihez Te sem adhatod a nevedet.
Persze, ez csak egy magyarázat, amivel arra akartak rávilágítani, hogy a telefon kikapcsolása nem egyenlő a teljes áramtalanítással. Felesleges ezt tovább ragozni. A dolog egyébként sem úgy működik, hogy közlik a mobilgyártóval, hogy "te figyelj, légyszi úgy írd meg a programot, hogy néha a szervek is bele tudjanak nézni". És tavaly azt is kitárgyaltuk, hogy valóban a mobiltelefon gyártása sok kézen megy keresztül, sok mobilgyártó cég van. Azonban a mobil alapvető részegységeinek a gyártása már nem annyira. Billentyűzetet, kijelzőt gyárthat akárki, de pl. a témánál maradva rádióegységet azért már nem. Az általad említett központok/bázisállomások szintén éppen jó példák erre.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára .gúnár. vas. dec. 03, 2006 12:51-kor.
|
vas. dec. 03, 2006 12:43 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Pár órát??? Több mint egy teljes nap volt... Emiatt kellett felmennem Pestre a Duna plázába, mert nem tudtam itthonról elérni a gépet.
|
vas. dec. 03, 2006 12:32 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
McLaca írta: Csak nekem tűnik fel, hogy fél Kelet-Magyarországon nincs ADSL? Péntek délelőtt 9 óta meg sem nyikkan a net, 772-es hibákat dobál a modemem a csatlakozás gombra kattintás után azonnal, holott a központtal szinkronizál. A routerem azt írja, hogy: Timeout waiting for PADO packets Unable to complete PPPoE Discovery PADS: System-Error: AC: Cannot open PPPoE session. Unokaöcsémnek sincs nete, ő is Interware-es, de a gond nem náluk van, mivel nővérem munkahelyén, ami alsózsolcai (ide 15km) sincs net, ők T-online-osok.
1234-es ügyfélszolgálaton az automata: "Tisztelt ügyfelünk! Felhívjuk szíves figyelmét, hogy átmeneti hálózati hiba miatt Kelet-Magyarország egyes területein kapcsolódási és adatforgalmi problémák lehetnek. A hiba elhárításáig szíves türelmét kérjük." És ennyi az infó, sehol semmi bővebb, hogy mi a hiba, miért, csinálják-e egyáltalán hétvégén. Bezzeg a UPC bakijaitól hangos az egész híradó.
Igazán érdekelne, milyen hiba az, ahol a központ szinkronizál, csak csatlakozáskor hal meg az egész. Szerintem szoftveres hiba, de ezt miért tart egy ekkora kommunikációs óriásnak több, mint 38 óráig kijavítani? (A mobilinternet kicsit drága mulatság itthonra, ADSL mellett...)
Üdv!
Asszem ugyanez történt a XIII. kerületben is a héten: szoftverfrissítés volt (a központokban működő ADSL eszközökben) és amikor már a 3/4-vel végeztek, akkor derült ki, hogy bug-os az új SW (sem a fővonalak, sem az ADSL kapcsolat nem ment) és lehet visszatenni az régieket! Elbabráltak vele pár órát...
|
vas. dec. 03, 2006 12:12 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
Macika írta: .gúnár. írta: CineDOG írta: Na igen. Nem lehet tudni, hogy a terror elleni intézkedések meddig mennek el. Kiknek milyen szigorúan titkos utasítást az Államok. Mert kia fene szeretné, ha termékét az USA bojkottálná? Majd nem csak az USA, hanem titokban mások is. Ez már a nagyok meccse. Erről mindig egy hallott sztori jut eszembe (tehát nem is igaz). Régi idők, fővárosi neves szálloda. Tanonc gyerkőc szerelget. Rádugja a szkópot a hálózatra. Főnök, valami jel van a hálózaton. Á, hagyd fiam, az csak zavar. De főnök, olyan szabályos. Zavar az fiam, hidd csak el.... Nem találom a poént...
A megfelelő szállodai szobák kameráinak és mikrofonjainak járulékos adatátvitelét látták.
|
vas. dec. 03, 2006 11:16 |
|
|
mz
írásjog megvonva
Csatlakozott: szer. júl. 06, 2005 8:06 Hozzászólások: 2248 Tartózkodási hely: Medve, Mákoska és Sy mentes övezet
|
Silver írta: Érdekes vélemények. Azt hiszem, ezek fényében nem szeretnék e fórum tagja maradni.
Sziasztok.
Silver! Ez még szerintem nem ok, hogy itt hagyd a fórumot. Sajnos az emberek nagy részének főleg negatív tapasztalatai vannak (sajnos nekem is), most nekiállhatnék történeteket mesélni, de nem teszem. Vannak viszont igen pozitív példák is, ilyenkor mindig eszembe jut, hogy ezeknek az embereknek milyen irtó nehéz dolguk lehet az életben. Becsületesen melóznak, amiből eltartják a családjukat, de rájuk nyomják a bélyeget azért, mert egy csomó másik ember úgy viselkedik, ahogy.
|
vas. dec. 03, 2006 10:05 |
|
|
Vendég
|
Érdekes vélemények. Azt hiszem, ezek fényében nem szeretnék e fórum tagja maradni.
Sziasztok.
|
vas. dec. 03, 2006 8:19 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Silver írta: Részemről mélységesen eltélem ezt a fajta hozzáállást. 1. Természetesen szíved joga, és valahol talán igazad is van. Silver írta: A legprimitívebb emberek sajátosságának és az ismeretlentől való félelmének tartom a rasszizmus bármely fajtáját, legyen szó bármilyen népcsoportról. 2. Kijelentéseddel pontosan azt csinálod, ami ellen az első pontban fellépsz. Ráadásul ez az érvelés hamis, mert hiszen nem az ismeretlentől félünk, hanem -teszem hozzá sajnos,- az ismerttől...
Szóval általad megismertük a másik végletet. Iterálni kellene valahogyan a két álláspontot... Valahol a kettő között nagy igazságoknak bukkanhatnánk a nyomára.
Természetesen minden értelmes ember elítéli a rasszizmus bármilyen fajtáját. De vajon ez igazolást adhat-e egy adott népcsoport, kisebbség, stb. törvényellenes viselkedésére akármilyen okból?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ vas. dec. 03, 2006 8:20-kor.
|
vas. dec. 03, 2006 8:14 |
|
|
Macika
Moderátor
|
McLaca írta: Saját hálója van arrafelé a TVnetnek? Egyébként az oldalukon szereplő árak vajon nettó, vagy bruttó? Mert utóbbi esetben megyek én is jövő májusban hozzájuk (akkor jár le az IW-s hűségem, és elég drágának találok 1Mbitért 9500Ft-ot).
Egyébként a T-com és a T-online egymás között dobálja az ügyet, és bár nem T-online ügyfél vagyok, mégis az ő ügyfélszolgálatukra irányított a T-comos ügyfélszolga...
Üdv! Nem nagyon van olyan, hogy saját háló, mindenki a T-Comtól bérli.
Ami érdekes, hogy a T-Online-nak nincs 3Mbitnél nagyobb csomagja, a TVnetnek meg van 4500-as is (meg nagyobb is).
Ugyanazon a T-Com hálózaton...
Ráadásul BRUTTO 2/3-ért...
|
vas. dec. 03, 2006 4:35 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Saját hálója van arrafelé a TVnetnek?
Egyébként az oldalukon szereplő árak vajon nettó, vagy bruttó? Mert utóbbi esetben megyek én is jövő májusban hozzájuk (akkor jár le az IW-s hűségem, és elég drágának találok 1Mbitért 9500Ft-ot).
Egyébként a T-com és a T-online egymás között dobálja az ügyet, és bár nem T-online ügyfél vagyok, mégis az ő ügyfélszolgálatukra irányított a T-comos ügyfélszolga...
Üdv!
|
vas. dec. 03, 2006 2:51 |
|
|
Macika
Moderátor
|
McLaca írta: Csak nekem tűnik fel, hogy fél Kelet-Magyarországon nincs ADSL? Péntek délelőtt 9 óta meg sem nyikkan a net, 772-es hibákat dobál a modemem a csatlakozás gombra kattintás után azonnal, holott a központtal szinkronizál. A routerem azt írja, hogy: Timeout waiting for PADO packets Unable to complete PPPoE Discovery PADS: System-Error: AC: Cannot open PPPoE session. Unokaöcsémnek sincs nete, ő is Interware-es, de a gond nem náluk van, mivel nővérem munkahelyén, ami alsózsolcai (ide 15km) sincs net, ők T-online-osok.
1234-es ügyfélszolgálaton az automata: "Tisztelt ügyfelünk! Felhívjuk szíves figyelmét, hogy átmeneti hálózati hiba miatt Kelet-Magyarország egyes területein kapcsolódási és adatforgalmi problémák lehetnek. A hiba elhárításáig szíves türelmét kérjük." És ennyi az infó, sehol semmi bővebb, hogy mi a hiba, miért, csinálják-e egyáltalán hétvégén. Bezzeg a UPC bakijaitól hangos az egész híradó.
Igazán érdekelne, milyen hiba az, ahol a központ szinkronizál, csak csatlakozáskor hal meg az egész. Szerintem szoftveres hiba, de ezt miért tart egy ekkora kommunikációs óriásnak több, mint 38 óráig kijavítani? (A mobilinternet kicsit drága mulatság itthonra, ADSL mellett...)
Üdv! Érzem, hogy jó döntés volt a szolgáltatóváltásom!!!
10 évnyi Matávnet/Axelero/T-online után most 2/3 annyiért 1,5-es sebességet kapok a TVnetnél...
|
vas. dec. 03, 2006 2:26 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Csak nekem tűnik fel, hogy fél Kelet-Magyarországon nincs ADSL?
Péntek délelőtt 9 óta meg sem nyikkan a net, 772-es hibákat dobál a modemem a csatlakozás gombra kattintás után azonnal, holott a központtal szinkronizál. A routerem azt írja, hogy:
Timeout waiting for PADO packets Unable to complete PPPoE Discovery PADS: System-Error: AC: Cannot open PPPoE session.
Unokaöcsémnek sincs nete, ő is Interware-es, de a gond nem náluk van, mivel nővérem munkahelyén, ami alsózsolcai (ide 15km) sincs net, ők T-online-osok.
1234-es ügyfélszolgálaton az automata:
"Tisztelt ügyfelünk! Felhívjuk szíves figyelmét, hogy átmeneti hálózati hiba miatt Kelet-Magyarország egyes területein kapcsolódási és adatforgalmi problémák lehetnek. A hiba elhárításáig szíves türelmét kérjük."
És ennyi az infó, sehol semmi bővebb, hogy mi a hiba, miért, csinálják-e egyáltalán hétvégén. Bezzeg a UPC bakijaitól hangos az egész híradó.
Igazán érdekelne, milyen hiba az, ahol a központ szinkronizál, csak csatlakozáskor hal meg az egész. Szerintem szoftveres hiba, de ezt miért tart egy ekkora kommunikációs óriásnak több, mint 38 óráig kijavítani?
(A mobilinternet kicsit drága mulatság itthonra, ADSL mellett...)
Üdv!
|
szomb. dec. 02, 2006 23:29 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Azért az igazság valahol félúton van, nem mondhatom azt, hogy ÖLJETEK LE MINDEN KÉK BŐRŰ EMBERT!!!
Pedig az is vélemény. Az én véleményem.
Mégsincs helye egy publikus fórumban...
|
szomb. dec. 02, 2006 22:59 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Silver írta: A legprimitívebb emberek sajátosságának és az ismeretlentõl való félelmének tartom a rasszizmus bármely fajtáját, legyen szó bármilyen népcsoportról.
Szeretném, ha közölnéd (értsd megírnád) a többi értintett itt fórumozóval, hogy
1. a legprimitívebb embereknek tartod őket;
2. beírt, belinkelt tényeik, mind hazugság, melynek célja (egy) népcsoport lejáratása;
|
szomb. dec. 02, 2006 22:50 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Silver írta: T68m írta: tudod, az élet hozza. Ha nem lennének problémák, akkor nem lennének megjegyzések sem. Megjegyzem, attól meglehetõsen kevés dolog oldódik meg, ha szemérmessen hallgatunk róla. Részemrõl mélységesen eltélem ezt a fajta hozzáállást. A legprimitívebb emberek sajátosságának és az ismeretlentõl való félelmének tartom a rasszizmus bármely fajtáját, legyen szó bármilyen népcsoportról. És sajnos úgy látom, kedves T68m, hogy e témában igencsak élen jársz... Mellesleg megengedhetetlennek tartom, hogy egy nyilvános fórumon ilyen kijelentések szülessenek, illetve megmaradjanak,
Sajnálatos, hogy a joguk(aik)ban magukat ennyire jártasnak tartó személyek nem ismerik az alkotmányunkat:
60. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságára.
(2) Ez a jog magában foglalja a vallás vagy más lelkiismereti meggyőződés szabad megválasztását vagy elfogadását, és azt a szabadságot, hogy vallását és meggyőződését mindenki vallásos cselekmények, szertartások végzése útján vagy egyéb módon akár egyénileg, akár másokkal együttesen nyilvánosan vagy magánkörben kinyilváníthassa vagy kinyilvánítását mellőzze, gyakorolhassa vagy taníthassa.
61. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra,
Sajnálatos, hogy az elhallgatatás módszerével (mely a fentiek szerint alkotmány sértő) kívánod elnyomni a saját álláspontodtól eltérő véleményeket.
és végül sajnálatos, ha úgy gondolod, hogy valami nincs, ha nem beszélünk róla.
|
szomb. dec. 02, 2006 22:29 |
|
|
Macika
Moderátor
|
.gúnár. írta: CineDOG írta: Na igen. Nem lehet tudni, hogy a terror elleni intézkedések meddig mennek el. Kiknek milyen szigorúan titkos utasítást az Államok. Mert kia fene szeretné, ha termékét az USA bojkottálná? Majd nem csak az USA, hanem titokban mások is. Ez már a nagyok meccse. Erről mindig egy hallott sztori jut eszembe (tehát nem is igaz). Régi idők, fővárosi neves szálloda. Tanonc gyerkőc szerelget. Rádugja a szkópot a hálózatra. Főnök, valami jel van a hálózaton. Á, hagyd fiam, az csak zavar. De főnök, olyan szabályos. Zavar az fiam, hidd csak el.... Nem találom a poént...
|
szomb. dec. 02, 2006 22:22 |
|
|
Macika
Moderátor
|
.gúnár. írta: Én olyat nem írtam, hogy hitelt is adok a dolognak, akkor félreértettél, hanem azt, hogy technikailag lehetséges a dolog. Asszem tavaly a témát ott vágtuk el, hogy a telefon már ki van kapcsolva (és a legtöbb készülék kijelzője már üres), amikor lejelentkezik a hálózatról, és ezt bárki ki is próbálhatja, és amíg a kikapcsoló gomb nem jelenti egyben az aksi galvanikus leválasztását, addig minden lehetséges. Meg asszem valahol még azt is fejtegettük, hogy nem ismerjük a teljes GSM szabványt, mint ahogy a telefonokat működtető vezérlőprogramok teljes tartalmát sem ismerjük. Ui.: egyébként a 2001 óta életben lévő amerikai terrorellenes intézkedések simán kiterjedhetnek arra is, hogy milyen szoftverek kerülnek alapból az egyes telefonokra, az eredeti cikk meg asszem pont amerikai vonatkozású. Szerk.: az index oldalán egyébként ott a forrás, azt is el lehet olvasni, bár akkor gondolom a zdnet is olyan hely, ahová röhögni járnak az emberek. http://news.zdnet.com/2100-1035_22-6140191.htmlJa, és ezen a cikken is érdemes a linkekbe belenézni... Nem tartom technikailag lehetségesnek.
Legalábbis ezekkel a központokkal/adóantennákkal nem!
Túl sok kézen megy keresztül a gyártástól a szerelésen át az üzemeltetésig, hogy ne járjon el a szája valakinek a lehetőségről.
Az meg nehezen hihető, hogy MINDEN mobilgyártóra kötelező lenne a behatolási hely meghagyása, ugyanakkor SENKI ne tudna róla!!!!
Ne haragudj meg, de olyannal magyarázni az egész dolgot, hogy egyes készülékeknél az ébresztőóra is működik kikapcsolt állapotban, akkor poloskaként is képes lehet akár funkcionálni, az valami olyan fokú emberi butaságot feltételez a túloldalon, amihez Te sem adhatod a nevedet.
|
szomb. dec. 02, 2006 22:21 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
CineDOG írta: Na igen. Nem lehet tudni, hogy a terror elleni intézkedések meddig mennek el. Kiknek milyen szigorúan titkos utasítást az Államok. Mert kia fene szeretné, ha termékét az USA bojkottálná? Majd nem csak az USA, hanem titokban mások is. Ez már a nagyok meccse.
Erről mindig egy hallott sztori jut eszembe (tehát nem is igaz).
Régi idők, fővárosi neves szálloda. Tanonc gyerkőc szerelget. Rádugja a szkópot a hálózatra. Főnök, valami jel van a hálózaton. Á, hagyd fiam, az csak zavar. De főnök, olyan szabályos. Zavar az fiam, hidd csak el....
|
szomb. dec. 02, 2006 22:14 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Somló Tamásnak nagy kár volt elmennie ebbe a szombat esti rtl-es táncikálós műsorba.
|
szomb. dec. 02, 2006 22:05 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Na igen. Nem lehet tudni, hogy a terror elleni intézkedések meddig mennek el. Kiknek milyen szigorúan titkos utasítást az Államok. Mert kia fene szeretné, ha termékét az USA bojkottálná? Majd nem csak az USA, hanem titokban mások is. Ez már a nagyok meccse.
|
szomb. dec. 02, 2006 21:59 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Voltam ma kint este a Mobilshow-t. Rossznak nem rossz, az összes nagy gyártó tiszteletét tette, a Nokia standja a legnagyobb, a SE csak egy kis eladópult, olyan kihelyezett üzlet, a Motorola és meglepő módon az LG is képviselte magát. Szolgáltatók közül a T-mobile volt csak kint. Ami meglepett a CKM és a Metro no és persze az Opel M3, amit végképp nem értettem mit csinál kint, de majd csak belejönnek. Annyira nem volt rossz. Ami érdekelt volna (N95) csak egy plexi mögül lehetett vizslatni, így egy kicsit csalódtam.
Szenzáció: az Akkufreshnek is volt külön standja!!!!! Ennyire komoly ez a baromság?
|
szomb. dec. 02, 2006 21:52 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
Macika írta: .gúnár. írta: Jaja, simán megoldható ez a dolog, még a telefon kikapcsolt állapotában is. Kiváncsiságból érdemes lenne most már az egyes telefontipusok áramfelvételeit megmérni kikapcsolt állapotban (persze olyan műszerrel, ami folyamatosan méri legalább pár óráig, és erről egy grafikont is készít). De valóban ezt a témát már rég kitárgyaltuk. Szerk.: persze a dolog úgy is mehet, hogy abban az esetben, ha a telcsi alapból nem lenne felkészítve erre a (kikapcsolt lehallgatás) fícsörre, de over the air elfogad pár "parancsot", akkor ezt megoldják addig, amíg a tag készüléke hálón van, aztán később már nyugodtan ki is kapcsolhatja. Mondjuk - személyesen ismerve Téged - Tőled vártam volna talán legkevésbé, hogy hitelt adsz ennek a baromságnak...
Én olyat nem írtam, hogy hitelt is adok a dolognak, akkor félreértettél, hanem azt, hogy technikailag lehetséges a dolog. Asszem tavaly a témát ott vágtuk el, hogy a telefon már ki van kapcsolva (és a legtöbb készülék kijelzője már üres), amikor lejelentkezik a hálózatról, és ezt bárki ki is próbálhatja, és amíg a kikapcsoló gomb nem jelenti egyben az aksi galvanikus leválasztását, addig minden lehetséges. Meg asszem valahol még azt is fejtegettük, hogy nem ismerjük a teljes GSM szabványt, mint ahogy a telefonokat működtető vezérlőprogramok teljes tartalmát sem ismerjük.
Ui.: egyébként a 2001 óta életben lévő amerikai terrorellenes intézkedések simán kiterjedhetnek arra is, hogy milyen szoftverek kerülnek alapból az egyes telefonokra, az eredeti cikk meg asszem pont amerikai vonatkozású.
Szerk.: az index oldalán egyébként ott a forrás, azt is el lehet olvasni, bár akkor gondolom a zdnet is olyan hely, ahová röhögni járnak az emberek.
http://news.zdnet.com/2100-1035_22-6140191.html
Ja, és ezen a cikken is érdemes a linkekbe belenézni...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára .gúnár. szomb. dec. 02, 2006 22:03-kor.
|
szomb. dec. 02, 2006 21:46 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1448 Tartózkodási hely: Brüsszel, Belgium
|
Árpy írta: http://index.hu/tech/szoftver/spyfin1202/
Az index soha sem arról volt híres, hogy valós dolgokról ír, hanem arról, hogy tömeggyártásban adja kia cikkeket. Kalap sz*r az egész index. Úgy ahogyan van. Sokan már csak röhögni járnak oda.
|
szomb. dec. 02, 2006 21:35 |
|
|
Macika
Moderátor
|
.gúnár. írta: Jaja, simán megoldható ez a dolog, még a telefon kikapcsolt állapotában is. Kiváncsiságból érdemes lenne most már az egyes telefontipusok áramfelvételeit megmérni kikapcsolt állapotban (persze olyan műszerrel, ami folyamatosan méri legalább pár óráig, és erről egy grafikont is készít). De valóban ezt a témát már rég kitárgyaltuk. Szerk.: persze a dolog úgy is mehet, hogy abban az esetben, ha a telcsi alapból nem lenne felkészítve erre a (kikapcsolt lehallgatás) fícsörre, de over the air elfogad pár "parancsot", akkor ezt megoldják addig, amíg a tag készüléke hálón van, aztán később már nyugodtan ki is kapcsolhatja. Mondjuk - személyesen ismerve Téged - Tőled vártam volna talán legkevésbé, hogy hitelt adsz ennek a baromságnak...
|
szomb. dec. 02, 2006 20:56 |
|
|
Vendég
|
T68m írta: tudod, az élet hozza. Ha nem lennének problémák, akkor nem lennének megjegyzések sem. Megjegyzem, attól meglehetősen kevés dolog oldódik meg, ha szemérmessen hallgatunk róla.
Részemről mélységesen eltélem ezt a fajta hozzáállást. A legprimitívebb emberek sajátosságának és az ismeretlentől való félelmének tartom a rasszizmus bármely fajtáját, legyen szó bármilyen népcsoportról. És sajnos úgy látom, kedves T68m, hogy e témában igencsak élen jársz...
Mellesleg megengedhetetlennek tartom, hogy egy nyilvános fórumon ilyen kijelentések szülessenek, illetve megmaradjanak,
|
szomb. dec. 02, 2006 20:43 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
T68m írta: Árpy írta: http://index.hu/tech/szoftver/spyfin1202/ " mobilszolgáltatók a mobiltulajdonos tudta nélkül is képesek a távolból olyan szoftvert telepíteni a mobilra, mely aktiválja a mikrofont." Pl. az on the air frissíthető cuccok. Kérdés, hogy a mobilgyártók mennyire támogatják ezt, azaz beletesznek a telo szoftverébe ilyen opciót, vagy csak megadják a technikai részleteket, hogy lehet módosítani azt (a szoftvert).
Jaja, simán megoldható ez a dolog, még a telefon kikapcsolt állapotában is. Kiváncsiságból érdemes lenne most már az egyes telefontipusok áramfelvételeit megmérni kikapcsolt állapotban (persze olyan műszerrel, ami folyamatosan méri legalább pár óráig, és erről egy grafikont is készít). De valóban ezt a témát már rég kitárgyaltuk.
Szerk.: persze a dolog úgy is mehet, hogy abban az esetben, ha a telcsi alapból nem lenne felkészítve erre a (kikapcsolt lehallgatás) fícsörre, de over the air elfogad pár "parancsot", akkor ezt megoldják addig, amíg a tag készüléke hálón van, aztán később már nyugodtan ki is kapcsolhatja.
|
szomb. dec. 02, 2006 19:08 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
de azt hiszem, ezt a témát már egyszer-kétszer alaposan kitárgyaltuk.
|
szomb. dec. 02, 2006 19:04 |
|
|
levike7
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 558 Tartózkodási hely: Szeged
|
Trabi TM írta: Ez a legjobb rész: "A nyilatkozatból kiderül, hogy a módszer akkor is hatékony, ha a megfigyelt személy készüléke nincs bekapcsolva." Bár a többi sem kutya...
És amivel indokolták a kikapcsolt állapotbéli dolgokat:
"(Ismert, hogy néhány mobilkészülék ébresztő funkciója úgy is képes aktiválódni, hogy a készülék előzetesen ki volt kapcsolva.)" - hát én itt adtam fel mindent...
|
szomb. dec. 02, 2006 18:06 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Macika írta: Ez mekkora állatság!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez a legjobb rész: "A nyilatkozatból kiderül, hogy a módszer akkor is hatékony, ha a megfigyelt személy készüléke nincs bekapcsolva."
Bár a többi sem kutya...
|
szomb. dec. 02, 2006 16:43 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Ez ilyen formában technikailag totálisan megoldhatatlan... (Én személy szerint jót mosolyogtam rajta.) De hát egy ilyen szennylaptól, mint az Index, milyen cikket várjon az ember?
|
szomb. dec. 02, 2006 16:23 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Árpy írta: http://index.hu/tech/szoftver/spyfin1202/ Ez mekkora állatság!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
szomb. dec. 02, 2006 15:51 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Silver írta: Kedves modok!
Áruljátok már el nekem, hogy fér bele a fórum (vagy a teljes site) szabályzatába ez a sok rasszista, szélsõséges post?
tudod, az élet hozza. Ha nem lennének problémák, akkor nem lennének megjegyzések sem.
Megjegyzem, attól meglehetősen kevés dolog oldódik meg, ha szemérmessen hallgatunk róla.
|
szomb. dec. 02, 2006 15:41 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
" mobilszolgáltatók a mobiltulajdonos tudta nélkül is képesek a távolból olyan szoftvert telepíteni a mobilra, mely aktiválja a mikrofont."
Pl. az on the air frissíthető cuccok. Kérdés, hogy a mobilgyártók mennyire támogatják ezt, azaz beletesznek a telo szoftverébe ilyen opciót, vagy csak megadják a technikai részleteket, hogy lehet módosítani azt (a szoftvert).
|
szomb. dec. 02, 2006 15:35 |
|
|