Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 10:44

Hozzászólás a témához  [ 469 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Következő
3G - a Pannontól! 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Hát, érdekes eszmefuttatások.

Ha a domborzatot nézzük + a lakosságszámot (mert nem csak területet, hanem lakossági lefedettséget is mérnek ugyebár), akkor sokkal logikusabbnak tűnik, elsőként Debrecen, Szeged, Nyírgyeháza lefedése 3G hálóval, hiszen az Alföldnél nagyobb sík területet nem nagyon találtok a környéken + Debrecen a 2. legnagyobb város az országban.
Szóval szerintem ha lefedettségi %-okat nézünk, akkor nem Győr lenne a befutó
Viszont ezt el tudták adni így hírnek - eltusolva, hogy a T Debrecenben már elindította a 3G-t, és ugyebár akkor övék az elsőség ilyen téren -, hogy az első vidéki 3G-t ők indítják Győrben.

A gazdasági szempontokban részben egyetértek, Bp. ill. a Nyugat-Dunántúl sokkal jobb gazdasági helyzetben van, mint az ország többi része.
De ha logikusan nézed a dolgokat, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Kecskemét, Békéscsaba.... és még sorolhatnánk, olyan helyek, ahova feltétlenül megéri rövidtávon 3G-t telepíteni, mert sok felhasználóhoz jut el. Illetve a domborzatnál már említettem, az Alföldön lehet nagy területi lefedettséget elérni, minimális ráfordítással. Tehát ami gazdaságilag esetleg negatívabb, azt a domborzati viszonyok, ill. Miskolc esetében a lakosságszám visszafordítja.

vas. ápr. 23, 2006 22:27
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
Al Bundy: miskolciként nem értek egyet Veled.
Nézd csak meg Győr és környéke, ill. Miskolc és környéke domborzati viszonyait.
Nálunk sikítófrászt lehet kapni tőle, a Bükk teljesen bezár/lezár, míg Győrben kiraknak egy antennát és annak csak megy-megy a jele, ameddig csak tud.

A lefedettségi térképeken is látható, hogy Győr és környéke, ill. Észak-Nyugat Magyarország a legkevésbé foltos rész, mert ott tud terjedni a hullám, de Észak-Kelet Magyarország viszont elég foghíjas, a Mátra és a Bükk miatt legfőképp, ill. a Zemplén is beleszól.

Abban viszont biztos lehetsz, hogy Miskolc-Pécs-Szeged-Győr-Debrecen lesz az első öt megyeszékhely, ahol 3G lesz. Hogy milyen sorrendben, azt nem tudni.

Üdv!

vas. ápr. 23, 2006 17:36
platina tag

Hozzászólás 
nézd, valszeg nem azért nem került miskolcra elsőként, vidékre 3G, mert hogy a voda lesz*rja a térséget. egy multi mindent lesz*r, csak azt nem amiből pénz jön. és a befizetett számla mégiscsak hozzájuk meg, talán jobban látják hogy hova érdemes...

vas. ápr. 23, 2006 17:02
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Érthető, hogy miért Győr.
Mert ott a domborzati viszonyok igen kedvezőek, nem csak a hullámok terjedésének, hanem a statisztikáknak is. Tehát kevés antennával lehet nagy területet fedni, hogy a Pannon ismét villoghasson a lefedettségi %-aival.

Miskolcon (itt lakom) és Nyíregyházán (itt tanulok) is ugyanolyan jók a domborzati viszonyok, csak egy az országrész egyszerűen le van "csórózva", ebből adódóan sz*rva (bocsánat a kifejezésért, de így van). Előbb lesz a legkisebb Pest megyei faluban 3G, mint itt nálunk. :cry:
Más: A T meg miért olyan smucig, hogy nem tud ingyenes videótelefonálást nyújtani pl. a debreceni ügyfeleknek? Ott áll a kihasználatlan hálózat, de ezek csak várják, hogy az ölükbe szakadjon a bank. Hát, így nem fog... :?

vas. ápr. 23, 2006 16:55
platina tag

Hozzászólás 
győr megyében a legnagyobb az EDGE lefedettség is, szinte összefüggő, nem csoda hát, hogy ezt is oda tették... de akkor érdekes lesz, ha pár hónap múlva mégtöbb nagyfaluba lesz UMTS, akkor mindig ott 3 hónapig ingyen lehet? mert az úgy korrekt :)

vas. ápr. 23, 2006 16:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
Érthető, hogy miért Győr.
Mert ott a domborzati viszonyok igen kedvezőek, nem csak a hullámok terjedésének, hanem a statisztikáknak is. Tehát kevés antennával lehet nagy területet fedni, hogy a Pannon ismét villoghasson a lefedettségi %-aival.

Üdv!

vas. ápr. 23, 2006 15:57
arany tag

Hozzászólás 
http://www.kisalfold.hu/cikk.php?id=190&cid=167358

Győrben már videotelefonálhatunk

Vidéken elsőként Győrben is elérhető a harmadik generációs hálózat biztosította rendkívül nagy sávszélesség.

- A Pannon vezető mobilszélessáv-szolgáltatóként Győrben elsőként építette ki a videotelefonálást is lehetővé tévő hálózatot – mondta Ove Fredheim, a Pannon vezérigazgatója a Kisalföldnek a hétfői starttal kapcsolatban. – A mobil videotelefonálás a távközlés fejlődésének több évtizedes ígérete, ezért is öröm számunkra, hogy Győrben most három hónapig ingyenesen kínálunk egy olyan szolgáltatást, amelynek segítségével a felhasználók otthon, munkahelyükön vagy éppen az utcán járva élő képen láthatják is azt, akivel mobiljukon beszélnek – tette hozzá.

Az ország egyre nagyobb területén kiépített mobil széles sáv lényegesen gyorsabb mobil internetezést tesz lehetővé. Ezenfelül nagy adatátviteli sebességgel érhetők el a WAP-on a mobil videók, tévéműsorok, élő adások, letölthető zeneszámok, illetve a vállalatok beszéd- és adatkommunikációját új szintre emelő szolgáltatások.
Az erre alkalmas készülékkel rendelkező Pannon-ügyfelek Budapesten már tavaly június 15-e óta kipróbálhatják a mobil széles sáv által lehetővé tett videotelefonálást (ez a mobil széles sáv egyetlen olyan eleme, amelyhez mindenképpen UMTS-lefedettség szükséges). A Győrből indított hálózaton belüli videotelefonálások a bevezetést követően három hónapig díjmentesek a számlás előfizetők részére. Használatához nincsen szükség speciális SIM-kártyára.

vas. ápr. 23, 2006 15:43
a fórum lelke

Hozzászólás 
cápasrácéslávalány írta:
szerintetek mikor lesz már elérhetõ áron sok MB adatforgalmat magánbanfoglaló csomag?

teljesen jó a kérdés, hogy miért nem érdeke egyik szolgáltatónak sem, hogy a drága pénzen kiépített, korlátozottan használható 3g hálózatát jobban kihasználja? Azaz a 3g netezésre miért nem ad kedvezményt?

vas. ápr. 23, 2006 14:36
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ha internetet szolgáltat valaki WLAN-on (vagy akár netkávézóban), akár ingyen teszi, akár pénz kér érte, nem szolgáltathatja tovább egy mezei ADSL szolgáltató csomagját.
Bérelt vonalat kell vennie, az meg nem egy 10-es, igaz, nem is olyan drága, ami indokolná az óránkénti 500Ft-os díjat.

Üdv!

vas. ápr. 23, 2006 13:04
platina tag

Hozzászólás 
cápasrácéslávalány írta:
Gondolom a 3G-s hálózat kiépítése elég sok pénzbe került, és ezt most valamilyen lépcsőzetes formában szeretnék visszakapni. Azaz amíg nincsen sok 3G teló, csak felsőkategóriásak, addig lehet érte extra árrést rátenni. Az exkluzivitás és üzletiesség jegyében.
És majd később, amikor szélesebb körnek lesz elérhető a lehetőség, apránként csökkentenek a díjakon. Csak azért visszás a helyzet, mert közben már mindenhol van korlátlan ADSL, terjednek a hotspotok, és az egész trend az információ rugalmas kezelhetősége, elérhetősége, szabad áramlása felé halad.

És akkor jól beraknak egy féket ezzel f*sz díjszabással.
Pedig nem hiszem, hogy megismétlődne olyan szélsőséges eset mint volt a Voda GPRS-el, mert azóta az ADSL tényleg elérhetővé vált. Szal nem csodát várok, hanem mondjuk 1G adatforgalmat 3e forintért. Kezdésnek.
Ja és megakuki a videotelefon is. Csak nem percenként 60-ért. Inkább várok egy picit és otthon a Skypon megteszem olcsóért.

hát igen igazad van. mondjuk azért a HotSpotok is megérnének egy misét, anno hogy be volt harangozva hogy hűha ingyen használható meg minden aztán ahogy járkálok a városban, egy ingyenes hotspot ritka mint a fehér holló... mindenhol valami fizetős van óránként TÖBBSZÁZ forintért.. amikor egy ADSL kerül 10 rugóba egy Wifi Router meg 15be... röhely.

vas. ápr. 23, 2006 12:54
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
Gondolom a 3G-s hálózat kiépítése elég sok pénzbe került, és ezt most valamilyen lépcsőzetes formában szeretnék visszakapni. Azaz amíg nincsen sok 3G teló, csak felsőkategóriásak, addig lehet érte extra árrést rátenni. Az exkluzivitás és üzletiesség jegyében.
És majd később, amikor szélesebb körnek lesz elérhető a lehetőség, apránként csökkentenek a díjakon. Csak azért visszás a helyzet, mert közben már mindenhol van korlátlan ADSL, terjednek a hotspotok, és az egész trend az információ rugalmas kezelhetősége, elérhetősége, szabad áramlása felé halad.

És akkor jól beraknak egy féket ezzel f*sz díjszabással.
Pedig nem hiszem, hogy megismétlődne olyan szélsőséges eset mint volt a Voda GPRS-el, mert azóta az ADSL tényleg elérhetővé vált. Szal nem csodát várok, hanem mondjuk 1G adatforgalmat 3e forintért. Kezdésnek.
Ja és megakuki a videotelefon is. Csak nem percenként 60-ért. Inkább várok egy picit és otthon a Skypon megteszem olcsóért.

vas. ápr. 23, 2006 12:46
a fórum lelke

Hozzászólás 
Van 3G háló, de csak azért, hogy elmondhassák: van.
Igazából sem valódi (piacképes) igény, sem szolgáltatói felkészültség nincs még, egyszerűen nálunk nem olyan pörgős az IT élet, mint a japóknál.
Az viszont biztos, hogy ilyen árakkal nem fognak annyi előfizetőt elcsábítani, amennyivel már megtérülne a 3G befektetése. Közben meg a Pannon már a HSDPA-t tervezgeti, mikor még a 3G-re sincs egy normális ajánlata (1GB-ért 13 rongy...!?).

Üdv!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára McLaca vas. ápr. 23, 2006 12:48-kor.

vas. ápr. 23, 2006 12:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
k_chris írta:
cápasrácéslávalány írta:
:))

Jó értem én. Talán nem ennyire rossz a helyzet. Egyszer már volt általánydíjas voda GPRS, meg a jövőben tuti jól elterjed a 3g, és sok-sok embernek lesz igénye arra, amire most éppen nekem. Lesz változás.
Nem kell a világot megváltani csak rájönni arra, hogy nem az "emailolvasáshoz" kell szabni az adatforgalom díját. Ennél azért már jóval többet tud a technika.

Valahol írtam, hogy eljutottam oda, hogy pénztárcám a szűk keresztmetszet nem pedig a kütyü. Amíg 50MB=2e forint addig ez nekem nem 3g.

hát nem... pár perc online rádiózással lefogyasztja a keretet...
ha 3Gn netel az ember simán feloldhatnák a limitet, őszintén szólva hány embernek van 3Gs telefonja? és van egy full budapesti háló, kihasználatlanul..

Nem is ez a gond. A hatalmas baj az, hogy nincsenek olcsóbb, középkategóriás 3G-s telók. Már vígan videótelefonálna nagyon sok középiskolás is, de amíg ez a szolgáltatás csak a 100 rongyos felsőkategóriás telefonokban érhető el, addig senki ne várjon bevételt. De nem értem, hogy ezt a szolgáltatók mi a fenéért nem látják. Pedig lennének középkategóriás 3G-s telók, pl. csak az LG-nek vagy kettő ilyen. Akkor mégis mi a fenéért nem árulják ezeket? A T is, és a Pannon is totálisan idióta ezen a téren. Lenyomhatnák ők a videótelefonálás árát akár 10 forintra is, de amíg nincs mivel videótelefonálni, akkor ugyanúgy nem fogja senki használni, mintha 1000 forint lenne. Ezt miért csak én látom? Pedig nekem nem is fizetnek érte...

vas. ápr. 23, 2006 10:26
platina tag

Hozzászólás 
cápasrácéslávalány írta:

Jó értem én. Talán nem ennyire rossz a helyzet. Egyszer már volt általánydíjas voda GPRS, meg a jövőben tuti jól elterjed a 3g, és sok-sok embernek lesz igénye arra, amire most éppen nekem. Lesz változás.
Nem kell a világot megváltani csak rájönni arra, hogy nem az "emailolvasáshoz" kell szabni az adatforgalom díját. Ennél azért már jóval többet tud a technika.

Valahol írtam, hogy eljutottam oda, hogy pénztárcám a szűk keresztmetszet nem pedig a kütyü. Amíg 50MB=2e forint addig ez nekem nem 3g.

hát nem... pár perc online rádiózással lefogyasztja a keretet...
ha 3Gn netel az ember simán feloldhatnák a limitet, őszintén szólva hány embernek van 3Gs telefonja? és van egy full budapesti háló, kihasználatlanul..

vas. ápr. 23, 2006 10:10
ezüst tag

Hozzászólás 

vas. ápr. 23, 2006 1:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
cápasrácéslávalány írta:
szerintetek mikor lesz már elérhető áron sok MB adatforgalmat magánbanfoglaló csomag?

(Nem akarok senkit megsérteni, ez csak egy idézet:)
Ha majd a négy nyelven beszélő rendőr segít kilyukasztani a munkától megfáradt roma jegyét a villamoson...

vas. ápr. 23, 2006 0:40
ezüst tag

Hozzászólás 
szerintetek mikor lesz már elérhető áron sok MB adatforgalmat magánbanfoglaló csomag?

vas. ápr. 23, 2006 0:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akkor máshogy írom. :)
Szóval kíváncsi lennék reakciókra, ha egy nokia belsőt belegyúrnának egy (Sony)Ericsson külsőbe, a szoftvernek pedig adnának SE-s kinézetet (de csak ennyit változtatnának rajta), és a kezedbe nyomnák.
Csak kíváncsiságból. :)

Üdv!

pén. ápr. 21, 2006 14:27
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
(Apropó T68m téma, :) mi lenne, ha egy "nokiját" beletennénk egy SE, vagy még Ericsson kasztniba? Lehet, lenne tapsikolás. :))

Üdv!

érdekes, én fordítva hallom, hogy a gumigyár próbál javítani, pl. sharp kijelzőkkel.

pén. ápr. 21, 2006 14:15
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Kézi hálózatkeresésnél nem látszik külön hálónak a GSM és a WCDMA?
(Apropó T68m téma, :) mi lenne, ha egy "nokiját" beletennénk egy SE, vagy még Ericsson kasztniba? Lehet, lenne tapsikolás. :))

Üdv!

pén. ápr. 21, 2006 14:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
gabriel401 írta:
@Al Bundy: Pedig nálam csak akkor vált gsm-re, ha a 3G térerő 1-2 pálcika között ingadozik.

Hm, érdekes. Lehetséges, hogy szoft béli különbségek is vannak. Ha legközelebb Pesten járok, akkor megfigyelem, hogy mi alapján válogatja a hálót. Ha pedig kijön rá a Netmonitor, akkor azzal rá lehet kényszeríteni a 3G hálóra.

T68m-et pedig hagyd. Szerelmes a pityegő-kocka-játéktelefonjaiba, és ugye érzelmeknek nem lehet parancsolni. :roll:

pén. ápr. 21, 2006 9:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
@T68m: Ez már szánalmas...
@Al Bundy: Pedig nálam csak akkor vált gsm-re, ha a 3G térerő 1-2 pálcika között ingadozik.

pén. ápr. 21, 2006 9:09
a fórum lelke

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
McLaca írta:
Úgy tudom, hogy a telefonokban elsõdleges prioritást élvez a WCDMA hálózat

Hát, pl. N70-nél ez nem így van.

várj, kiemelem a lényeget: a telefonokban...

pén. ápr. 21, 2006 0:05
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Úgy tudom, hogy a telefonokban elsődleges prioritást élvez a WCDMA hálózat

Hát, pl. N70-nél ez nem így van. Szinte csak max. UMTS jelnél maradt rajta a hálón. De a T-nél nem váltogatott olyan gyakran, csak ha bementem egy épületbe. Persze ott is van UMTS térerő, ezt onnan tudni, hogy ha folyik egy videóhívás, azt nem szakítja meg, csak ha leteszed, akkor vált át GSM-re.

csüt. ápr. 20, 2006 20:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
Úgy tudom, hogy a telefonokban elsődleges prioritást élvez a WCDMA hálózat, tehát amíg az nem túl gyenge, addig marad azon. De valószínűleg kézi hálózatkeresésnél is ki lehet választani külön a GSM és külön a WCDMA hálót, vagy ha nem, biztos be lehet drótozni valahogy.

Üdv!

csüt. ápr. 20, 2006 13:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
No, ez a múltkor még nem volt fent az oldalon. Jó volt tehát reklamálni. :) Most már csak a szimpla lefedettségi térképet nem látom. :)

csüt. ápr. 20, 2006 12:26
platina tag

Hozzászólás 
ha valaki 3Gn akar stabilan netezni annak ajanlom hogy váltsa a készüléket FIX 3G módba (nekem lehet állítani a Qteken), mert nekem mivel ugye a GSM fullos térerő bárhol, az UMTS meg a 4ből 1-3 csík, folyamatosan ide-oda vált.. több idő elmegy a váltogatásokkal mintha csak fix GsMet használnék...

csüt. ápr. 20, 2006 12:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nem lett volna hátrány, ha két jól megkülönböztethető színt választanak...
Mert a 3G lefedettség világoskékje a JPEG tömörítés miatt szinte minden EDGE lefedettségi folt szélén megjelenik... Ennyire meg azért nem jók 3G-ben :), de pletyók szerint Debrecenben is leledzik már itt-ott 3G háló.

Üdv!

csüt. ápr. 20, 2006 11:33
ezüst tag

Hozzászólás 
Van lefedettségi térképük. Csak jól eldugták.

http://www.pannon.hu/egyeni/szolgaltata ... altatasok/

Kép

Kép

csüt. ápr. 20, 2006 6:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jelenleg hol tart, hol elérhető, vidéken is?

szer. ápr. 19, 2006 22:24
arany tag

Hozzászólás 
Rian írta:
Már egy ideje nincs UMTS lefedettségi térkép:(

Amióta bejött a Telenor logo :D

Szerintem mostanában nem is lesz.... :?

pén. feb. 17, 2006 14:34
arany tag

Hozzászólás 
Anonymous írta:
9.-én lesz erről is bejelentés

Nem is emlékszem az újdonság-kavalkádban: lett...?
:wink:

csüt. feb. 16, 2006 20:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
Már egy ideje nincs UMTS lefedettségi térkép:(

Amióta bejött a Telenor logo :D

csüt. feb. 16, 2006 19:42
ezüst tag

Hozzászólás 
2-3 hete már a lakásban is felkapcsolódik a 3G-s hálóra a mobil, amit korábban nem tett meg. Annyira azért nem tuti a térerősség, mert elég sokszor visszavált GSM-re.

kedd feb. 07, 2006 21:29
Hozzászólás 
9.-én lesz erről is bejelentés. ha jól láttam a képet a kültéri lefedettség majdnem 100%-os lesz pesten. aztán hogy ez most mennyire lesz valós... de azt mondják meglehet

kedd feb. 07, 2006 19:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nehany napja a IV. keruletben is van lefedettseg.

kedd feb. 07, 2006 18:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Bánja a fene a térképet, csak csinálják a hálózatot! :)
Egy év múlva már szélessávon akarok mobilnetezni itt is :D

Üdv!

kedd feb. 07, 2006 18:07
arany tag

Hozzászólás 
Rian írta:
silco írta:
Az mitől van, hogy az elérhető hálózatok között ott van a 3G, viszont a telefon csak a sima hálózatra jelentkezik fel? Konkrétan az utcán elérhető a 3G, viszont 1 emelettel feljebb vagy a teraszról már nem, pedig ott van a listában.

Ez azért van, mert túl alacsony a 3G térerő, és a készüléked jobbnak itéli meg, ha GSM-re csatlakozik fel, és figyelmen kívül hagyja a 3G-t. Megoldás: Ha Symbianos Nokiád van, akkor telepíts egy netmonitort, ahol beállíthatod, hogy szigorúan 3G-s hálózatot láthat a telefon. Így használni tudod akár a lakásodban a gyenge térerejű 3G-t is.

Tud valaki valamit az új Pannon 3G lefedettségről? Mert már egy jóideje le van fedve a 18-19-10. kerület, és még sok sok kerület, de a térképet még nem frissítette a pannon.

Tegnap jártam az M0-áson, szinte végig volt Pannon 3G. :)

Kicsit én is hanyagnak tartom, hogy a lefedettségi térképeket nem frissítik.
:?

kedd feb. 07, 2006 10:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
húú, nemár, akkor itt is van ezek szerint 3G már :?:
nem mintha lenne olyan telefonom, amivel ki lehet próbálni... :) de akkor gondolom kivitték már a reptérre is, ha a 18-ik kerületben van.

kedd feb. 07, 2006 9:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
silco írta:
Az mitől van, hogy az elérhető hálózatok között ott van a 3G, viszont a telefon csak a sima hálózatra jelentkezik fel? Konkrétan az utcán elérhető a 3G, viszont 1 emelettel feljebb vagy a teraszról már nem, pedig ott van a listában.

Ez azért van, mert túl alacsony a 3G térerő, és a készüléked jobbnak itéli meg, ha GSM-re csatlakozik fel, és figyelmen kívül hagyja a 3G-t. Megoldás: Ha Symbianos Nokiád van, akkor telepíts egy netmonitort, ahol beállíthatod, hogy szigorúan 3G-s hálózatot láthat a telefon. Így használni tudod akár a lakásodban a gyenge térerejű 3G-t is.

Tud valaki valamit az új Pannon 3G lefedettségről? Mert már egy jóideje le van fedve a 18-19-10. kerület, és még sok sok kerület, de a térképet még nem frissítette a pannon.

kedd feb. 07, 2006 2:04
ezüst tag

Hozzászólás 

hétf. dec. 12, 2005 10:42
Hozzászólás 
A modemkártya PCMCIA-s vagy USB-s lesz. és természetesen laptophoz/PC-hez illeszthető.

vas. dec. 11, 2005 16:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
Londelmor írta:
http://www.wireless-bolt.hu/products.php?prcategory=2294

Köszi.

vas. dec. 11, 2005 15:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
létezik, pl.:
http://www.quatech.com/public/googpcdrive.htm
vagy: http://www.wireless-bolt.hu/products.ph ... egory=2294 (az oldal aljafelé tekerj le, ott van egy pci-os)

vas. dec. 11, 2005 14:57
a fórum lelke

Hozzászólás 
Létezik olyan kütyü, amivel össze tudok hozni egy asztali gépet és egy ilyen PCMCIA-adatkártyát? Mi az, s mennyibe kerül?

vas. dec. 11, 2005 14:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
a modemkártyákat általában laptopba szokás "beépíteni" (=fogod és bedugod a pcmcia slotba)...

vas. dec. 11, 2005 14:24
ezüst tag

Hozzászólás 
@ írta:
Jövő hét és az azutáni hét folyamán ha minden igaz, kikerülnek a HSPDA-s modemkártyák 8 bemutatóterembe Pesten! Szóval lehet majd menni tesztelni!!! 8)

És akkor ez hogy van a modekártyákat bele kell építeni a telóba vagy még ki sem jött olyan telo ami ezt támogatná :?:

vas. dec. 11, 2005 14:19
Hozzászólás 
Jövő hét és az azutáni hét folyamán ha minden igaz, kikerülnek a HSPDA-s modemkártyák 8 bemutatóterembe Pesten! Szóval lehet majd menni tesztelni!!! 8)

vas. dec. 11, 2005 14:04
arany tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:
gyanús volt nekem is, hogy nem nagyon hangoztatnak ilyen telót. de ez amúgy mennyire más? külön hardver szükséges hozzá, hogy kezelje, vagy szoftveres eltérés van?

Szia,

Kulon "hardver" kell hozza a bazisallomasokban illetve a telefonokban is.
udv
Z

szomb. nov. 26, 2005 13:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
valószínűleg ez tényleg teszteredény, de ez lesz még ennél jobb is. az 1,8Mbit az nem használja ki a hsdpa-ban rejlő lehetőségeket (max 14Mbit ha jól emlékszem).

pén. nov. 25, 2005 23:45
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 469 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Következő