|
Szerző |
Üzenet |
Know
ezüst tag
|
Nem szeretnem felkorbacsolni az indulatokat, de leirnam az eddigi tapasztalataimat.
Januar ota Ausztriaban elek es dolgozom. A cegemtol kaptam ugyan egy Nokia 6300-t es van egy sajat Nokia E51-em, de sajat, kontrollalhato elofizetesre vagytam. A munkahelyemen korlatlan internethozzaferesem van, de szerettem volna a becsi lakasomban is leveleket olvasgatni, bongeszgetni. Eleg sokat vagyok uton es keveset a lakasban, ezert sajnaltam volna kiadni 20-30.- Eurot egy barmilyen szelessavu kapcsolatert. Igy inkabb egy hete bementem az itteni T-Mobile-hoz es vettem egy iPhone-t, elofizetessel.
A tarifakrol: jelenleg havi 49.- Eurot fizetek, amiben van 3 GB adatforgalom, 2000 perc EU-n belul (!) felhasznalhato hivas, plusz 1000 perc halozaton beluli beszelgetes, valamint 1000 db SMS. A tarifacsomag melle 1.- Euroert kaptam meg a 8 GB-s keszuleket. Azt hiszem, a szamok magukert beszelnek.
A telefonon jelenleg kizarolag ingyenes alkalmazasok vannak. Az egy het alatt ~30 MB forgalmat bonyolitottam, Becs teljes teruleten szinte 100%-os 3G-s lefedettseggel, pedig a tomegkozlekedes kozben folyamatosan olvasgatok, bongeszek, levelezek, sokszor a Google Maps segitsegevel navigalok ide-oda.
A cegemnel Exchange-t hasznalunk, sajat Blackberry szerverunk is van, ezert szamomra fontos, hogy a leveleket es a naptarat minel egyszerubben es gyorsabban elerhessem. Korabban a 6300-n es az E51-en probalkoztam, utobbin valamelyest sikeresen, mivel a naptarbejegyzesek sokszor rosszul kerultek a telefonra, sot, volt olyan, hogy az esemeny megjelent ugyan, de a riasztas "valahogy" lemaradt.
Az iPhone-on az Exchange integracio hibatlan. Minden precizen es pontosan szinkronban van; mivel aktiv a push funkcio, elofordul, hogy a keszulekem elobb csipog, mint az Outlook kliensem. Ha levelet irok, automatikusan keres a ceges cimtarban is. Tobb kollega is irigykedik, mert pl. G1-re csak fizetos megoldas van a hasonlo funkciok eleresere, a Nokiak meg halovanyan muzsikalnak. Egyedul a nativ Blackberry keszulekek versenyeznek.
A keszulek iPod resze hibatlan, evek ota akartam egy lejatszot, de igy ezt is megkaptam. Sosem hasznaltam Mac OS-t, de az iTunes hasznalata, beallitasa kb. felora alatt megvolt, egyszeru es kezenfekvo, semmi problema nem adodott.
Mondhatjuk, hogy hardcore user vagyok a szolgaltatasok egy szuk teruleten (mail, RSS, bongeszes). Ennek ellenere a sokszor hangoztatott "hianyossagok" (pl. copy-paste) egyetlen egyszer sem hianyzott, de orulok, hogy a 3.0-s firmware-ben ott lesz a lehetoseg.
Eddig ket negativumot talaltam:
- akkumulator: bizony lehetne egy kicsit erosebb, de alapvetoen nem problema, itt van a dokkoloban egesz nap
- a Mail kliens az IMAP szerverek osszes mappajat szinkronizalni akarja - nos nekem van olyan mappam, ahol 8000 olvasatlan levelem van, ezt szivesen kihagynam, de nem lehet.
|
csüt. márc. 26, 2009 15:13 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Már csak 150 autót kell lemosnom a kocsimosóban és lesz Iphoneom.
|
kedd márc. 24, 2009 18:26 |
|
|
Denver
arany tag
|
MVD írta: Apooca írta: javaslok egy B-szektoros vitát arról, hogy mennyivel jobb csapat a Dózsa, mint a Fradi. OFF Ezen nem kell vitázni. Nyilvánvaló tény, hogy a Dózsa, a holtszezonban nyert bajnokságok számában magasan veri a Fradit! Ennyi, nem több. ON
OFF
Dózsa lassan már 20 éve nincs. Újpest.
Köszönöm
ON
|
kedd márc. 24, 2009 17:55 |
|
|
Apooca
ezüst tag
|
MVD írta: Apooca írta: javaslok egy B-szektoros vitát arról, hogy mennyivel jobb csapat a Dózsa, mint a Fradi. OFF Ezen nem kell vitázni. Nyilvánvaló tény, hogy a Dózsa, a holtszezonban nyert bajnokságok számában magasan veri a Fradit! Ennyi, nem több. ON
Valamit félreolvastál Nem itt kell meggyőzni.......
|
kedd márc. 24, 2009 16:50 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Apooca írta: javaslok egy B-szektoros vitát arról, hogy mennyivel jobb csapat a Dózsa, mint a Fradi.
OFF
Ezen nem kell vitázni. Nyilvánvaló tény, hogy a Dózsa, a holtszezonban nyert bajnokságok számában magasan veri a Fradit! Ennyi, nem több.
ON
|
kedd márc. 24, 2009 16:25 |
|
|
Apooca
ezüst tag
|
Akoska írta: Nem.
Nekem is van bajom ezzel. Sőt, ha egy kolléga szifonját rárakom a gépemre csak tölteni vagy fájl átküldésre, azt is belépteti az én accomba. Ez a múltkor véletlenül derült ki és szentségelés volt.
Vannak azért gyerekbetegségei ennek az itunes rendszernek. Kicsit sok a kényszer...
Köszi !
Legalább kiderült, hogy nem hülye vagyok hozzá
Nekem az üzemidővel volt még gondom, de vagy a turbosim okozta, vagy mostanra érett be az akksi, de most jobb lett sokkal.
|
kedd márc. 24, 2009 16:23 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Nem.
Nekem is van bajom ezzel. Sőt, ha egy kolléga szifonját rárakom a gépemre csak tölteni vagy fájl átküldésre, azt is belépteti az én accomba.
Ez a múltkor véletlenül derült ki és szentségelés volt.
Vannak azért gyerekbetegségei ennek az itunes rendszernek. Kicsit sok a kényszer...
|
kedd márc. 24, 2009 16:12 |
|
|
Apooca
ezüst tag
|
Kuncsaku:
Látom te most ilyen ellenkezős korszakodat éled, ahogy elnézem más topikokban is. Ha nem bírsz magaddal, javaslok egy B-szektoros vitát arról, hogy mennyivel jobb csapat a Dózsa, mint a Fradi. Ha felépültél és még van Iphonos problémád szívesen megvitatjuk.
Addig is a következő a kérdésem:
2 applestorehoz van bejelentkezésem, de egyikből a másikba csak úgy tudok átlépni, ha csatlakozom az iTuneshoz. Csak Iphonon is tudok váltani az amerikai és a magyar között valahogy?
|
kedd márc. 24, 2009 16:08 |
|
|
DrCsernusImre
vas-tag
|
kuncsaku,
gyere el hozzám egy kezelésre. Jót fog tenni. Segítek, hogy megtudj szabadulni a kisebbségi komplexusodtól. Hidd el, egy jó beszélgetés, terápia segíthet még.
|
kedd márc. 24, 2009 15:05 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Ezt gondolom én is. Savanyú a szőlő
Persze borítékolható a "hogy képzelitek" meg a "dehogyis!!", de egy pszichoanalitikus kiszedné az igazságot
|
kedd márc. 24, 2009 12:06 |
|
|
K.Zolee
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1304 Tartózkodási hely: Buda-neha Gyorskocsis utca
|
en velemenyem:
kuncsaku kollega nagyon szeretne egy szifont, csak mivel nem engedheti meg maganak igy fikazza.
|
kedd márc. 24, 2009 10:46 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Kezd már kuncsaku vagdalkozása izzadságszagúvá válni. Lassan nem tud mibe belekötni, ezért mindenen vergődik ahelyett, hogy belátná: attól, hogy neki nem felel meg, másnak igen. Ez egy leendő vásárlónak sem segítség, mert alaptalan fikázás az egész. Mostanra kiderültek a hibái, előnyei, kár még mindig azon szájkaratézni, hogy ki a sznob, ki a nem sznob, kinek jó, kinek nem.
kuncsaku, lépj tovább!
|
kedd márc. 24, 2009 10:31 |
|
|
Zoltanfi
gyémánt tag
|
Pont úgy csinálja a szifon is ahogy leírtad. Így már csak azt nem értem, hogy mivel tud akkor kevesebbet a winmobiloknál
Én úgy látom, hogy ez a sovinizmus amiről macika írt, az oda-vissza működik. Szerintem az elutasító formája még visszataszítóbb.
|
kedd márc. 24, 2009 10:15 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Nemnem. Azt nem értettem, hogy most az az extra, hogy diszkrét a hangja és nem kell beírni a jelszót? Mert bármelyik telefonban módosítható ez email üzenetjelző hang és az emailfiókba beírt jelszót nekem sose kellett újra megadni pont úgy mint a pc-n. Sőt a Sony P990i-n van olyan beállítás, hogy be lehet állítani, hogy automatikusan lekérje az emileket és ezt fokozták azzal, hogy az is beállítható, hogy ezt milyen idővallumban csinálja. Tehát ha én reggel 6- tól du 2-ig dolgozom, akkor abban az időben megy az automata lekérdezés, vagyis nem fogyaszt energiát azzal, hogy munkaidő után keresgél wifihálózatot meg ilyenek. A winmobilban pedig régóta html emailkliens van tehát beillesztett képek, színes betűk, levélpapír minden megjelenik mobilon is. Ezért nem értettem az extrát. De többször átolvastam Macika írását és megvilágosodtam. Ja és köszönöm a segítséget.
|
kedd márc. 24, 2009 6:32 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
emailt
|
kedd márc. 24, 2009 0:02 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Zoltanfi írta: de olvasni már gyakrabban szoktam telón, mivel abban nagyon jó. (diszkrét hanggal jelzi ha új jött, nem kell csak egyszer megadni a jelszót stb) ..
Ezt nem értem
|
hétf. márc. 23, 2009 21:28 |
|
|
bedrock
ezüst tag
|
Winston_Wolf írta: bedrock írta: Kérdeznék a Tisztelt tulajoktól, hogy létezik-e olyan program, ami jelszóval levéd alkalmazás indítást, galériát, üzeneteket, etc..? Valamint van-e rá fájlkezelő program, mondjuk mint Symbianon az X-Plorer?
Köszönöm! Létezik ilyen program. Mivel az SDK-t csak idén nyitották meg hivatalosan az ilyen alkalmazások fejlesztésére, ezért csak Jalbreaked Iphone/Touch-ra tudod telepíteni. Az alkalmazás neve: Lockdown. Az Iphone alapból is támogatja az Iod-on a felnőtt tartalmak, a teljes Safar, Youtube, Itunes, Kamera, Appstore alkalmazások lezárását. Az Iphone-on belül nincs olyan alkalmazás, mint az X-plorer, létezik egy Wincommander Plug-in, a neve T-pot, ami képes meghajtóként kezelni az Iphone-t, és a könyvtárban a file-okat megmutatni.
Ok, köszönöm!
|
hétf. márc. 23, 2009 17:49 |
|
|
Zoltanfi
gyémánt tag
|
simico írta: Zoltanfi írta: Amúgy is életszerűtlen amit írsz. Milyen e-mail az, amit menet közben kell elküldeni? Ha annyira sürgős, akkor felhívom.. ROFL!!! Idézet: Ha meg annyira nem akkor ott a gép. napi 10 órát ülök elötte és ha végre fölállok mellőle, akkor nem akarom hogy menetközben nyomja valami a combomat. Akkor mi a túrónak veszel szifont vagy bármilyen "okos" telefont ami a motorola F3-nál többet tud? Hiszen te saját állításod szerint mindent a számítógépeden csinálsz, akkor meg minek sok pénzért egy webböngészős, emilküldözgetős, zenehallgatós, stb, készülék?
Nem, nem mindent, e-mailt általában számítógépről szoktam írni mert ott gyorsabb, meg sokszor csatolok mellékleteket is, de olvasni már gyakrabban szoktam telón, mivel abban nagyon jó. (diszkrét hanggal jelzi ha új jött, nem kell csak egyszer megadni a jelszót stb) Amúgy meg küldtem már róla e-mailt, nem is egyszer, (legutóbb az esti buliban készült fotókat ott helyben) de nem a zötykölődő villamoson, erről volt szó korábban, hogy a hardveres billentyűzeten könnyebb gépelni, cserébe a nagyobb vastagságért.. De nekem erre nincs szükségem.
Most hogy megkíméltelek a visszaolvasás fáradalmaitól elárulom, hogy a zene meg a kezelés, kijelző, játékok, alkalmazások és a kinézet miatt választottam ezt a gépet és felsorolt funkciókat köszönöm ki is használom, nem tudom miből következetettél az ellenkezőjére. Egyébként az e-mail és sms kezelése is a legjobb, amit valaha telóban láttam. Pláne a 3-as szofttal..
|
hétf. márc. 23, 2009 17:01 |
|
|
Winston_Wolf
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 469 Tartózkodási hely: Budapest
|
bedrock írta: Kérdeznék a Tisztelt tulajoktól, hogy létezik-e olyan program, ami jelszóval levéd alkalmazás indítást, galériát, üzeneteket, etc..? Valamint van-e rá fájlkezelő program, mondjuk mint Symbianon az X-Plorer?
Köszönöm!
Létezik ilyen program. Mivel az SDK-t csak idén nyitották meg hivatalosan az ilyen alkalmazások fejlesztésére, ezért csak Jalbreaked Iphone/Touch-ra tudod telepíteni. Az alkalmazás neve: Lockdown.
Az Iphone alapból is támogatja az Iod-on a felnőtt tartalmak, a teljes Safar, Youtube, Itunes, Kamera, Appstore alkalmazások lezárását.
Az Iphone-on belül nincs olyan alkalmazás, mint az X-plorer, létezik egy Wincommander Plug-in, a neve T-pot, ami képes meghajtóként kezelni az Iphone-t, és a könyvtárban a file-okat megmutatni.
|
hétf. márc. 23, 2009 16:12 |
|
|
bedrock
ezüst tag
|
Kérdeznék a Tisztelt tulajoktól, hogy létezik-e olyan program, ami jelszóval levéd alkalmazás indítást, galériát, üzeneteket, etc..? Valamint van-e rá fájlkezelő program, mondjuk mint Symbianon az X-Plorer?
Köszönöm!
|
hétf. márc. 23, 2009 12:01 |
|
|
Winston_Wolf
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 469 Tartózkodási hely: Budapest
|
Senki nem mondta, hogy az Iphone tökéletes, hibátlan lenne.
Itt van mindjárt a 3.0-ás szoftverfrissítés, ami a mobiltelefon gyártás történelmének legátfogóbb frissítése. Nem azért mondom ezt, mert éppen nyalom az Apple fenekét, mert valóban, azok a funkciók amik belekerülnek most, igazán benne lehettek volna a korábbi szoftverekben, és gyakorlatilag így lesz a készülék a "kortársainak" tudásszintjén.
De eddig egy mobiltelefon gyártó sem adott ki olyan frissítést, amiben ennyi új funkciót tanított volna meg a készüléknek. Inkább kiadtak egy újabb modellt, hogy vedd meg azt. Képzeld csak el, ha a készülék megjelenése által kiváltott hullámok milyen eredményeket hoztak a többi gyártónál, akkor talán ez mit hozhat?
Az Iphone nem egy hibátlan készülék, és nem is egy tipikus all-in-one készülék. Ésszesrű kompromisszumok megkötése mellett arra, amire való, azt amit tud tökéletes. Az, hogy a programozók tizesével ontják ki a programokat nap, mint nap azt jelenti, hogy bőven vannak még foltozandó lukak a készülékben, de egyre kevesebb. Tehát egyre kevesebb kompromisszumot kella leendő tulajdonosoknak megkötni.
Nekem azzal, és azokkal van bajom, akik idejönnek és ilyeneket írogatnak:
Idézet: Mert idejönnek olvasni róla és mit látnak? Mint amikor a házaló akarja meggyőzni a kisnyugdíjast arról, hogy a 300 forintos futtatott lábas valójában 14 ezer forintos duplafenekű márkás főzőedény.
Szóval kérlek most válaszolj - idézetekkel alátámasztva akár - nekem, hogy a fenti mondatodat mire alapozva írtad? Pont itt. Pont nekem. Amikor világ életemben gyűlöltem a hype-ot, és világ életemben itt is, és máshol is natúr objektíven nyilatkoztam a készülékről. Mert ott van a kezemben, és használom. És azért mert előtte - és hobbimból, félig munkámból kifolyólag - mellette is ott volt a kezemben szinte az összes készülék. Ezért pontosan tudom az előnyeit, és a hátrányait.
Ha meg maga az elfogultság az, ami zavar, akkor ne lépj be egy bármilyen telefonról szóló topikba se, mert mindenhol elfogult emberek lesznek, és rosszul fogják venni, ha minden megalapozottság nélkül elkezdesz blőd negatívumokat írni. Csak próbáld meg a Pdamánián, vagy akárhol, nem feltétlen kell itt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Winston_Wolf hétf. márc. 23, 2009 16:14-kor.
|
hétf. márc. 23, 2009 10:03 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Zoltanfi írta: Amúgy is életszerűtlen amit írsz. Milyen e-mail az, amit menet közben kell elküldeni? Ha annyira sürgős, akkor felhívom.. ROFL!!! Idézet: Ha meg annyira nem akkor ott a gép. napi 10 órát ülök elötte és ha végre fölállok mellőle, akkor nem akarom hogy menetközben nyomja valami a combomat.
Akkor mi a túrónak veszel szifont vagy bármilyen "okos" telefont ami a motorola F3-nál többet tud? Hiszen te saját állításod szerint mindent a számítógépeden csinálsz, akkor meg minek sok pénzért egy webböngészős, emilküldözgetős, zenehallgatós, stb, készülék?
|
hétf. márc. 23, 2009 9:20 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
kuncsaku írta: Értem Wolf. És elnézést kérek mindenkitől akit megbántottam . Itt nem megbántásról volt szó, félreérted. Olyan dolgokat írsz le (pl. magyar billentyűzet), amivel sejteted, hogy alapvető dolgok nincsenek a telefonban - de úgy sejteted, hogy közben azt a fáradságot se veszed, hogy utánanézz. kuncsaku írta: De azt hiszem nem értettétek meg mit akartam írni . Mindegy milyen mda-m van, nem ez a lényeg. De milyen problémát beszélnétek meg az Iphoneról? Hiszen annak NINCS problémája! Ki mondta, hogy ez a telefon tökéletes? Most meg átesel a ló másik odalára sértődöttségből? kuncsaku írta: És az én írásaim szerintem mégiscsak segítő szándékúak az iphone vásárlás előtt állóknak. Hm... szerinted hogyan lehet úgy segíteni, mennyire lehet objektív az a segítség, ha folyamatosan az derül ki, hogy kvázi semmit nem tudsz az iPhone-ról? kuncsaku írta: Akkor miért iphone 150 ezerért? tudom, tudom, ti csak 50 ezerért vettétek ilyen-olyan agyafúrt csomagokban. Csakhogy azokért a csomagokért sok-sok pénzt kellett befizetni a t-mobilnak. Nem adják azok se ingyen
Kuncsaku,
próbálj egy kicsit megállni, és elképzelni: vannak olyan emberek a világban, akik a telefont használják, akik akkor is használtak adatcsomagot, amikor még Nokia 6230-at, Mio A701-et használtak, akkor is telefonáltak, amikor még nem ájfón, színes kijelzős nokija volt a kezükben, hanem csak egy Nokia 1611 vagy Ericsson GH-198. Vannak olyan emberek, akik az ájfón előtt is 8-10ezer Ft-os telefonszámlát fizettek, mert - mily' érdekes - telefonáltak, és ne adj' isten kimenő hívásaik is szép számmal voltak! Nem mindenki van olyan szerencsés, hogy évi egy-két 3ezer Ft-os feltöltőkártyával megússza a telefonálási költségeket.
Szóval, a kérdésem: miért is számoljam bele a beszélgetési költségeimet a telefon árába???
|
hétf. márc. 23, 2009 9:00 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
kuncsaku írta: Értem Wolf. És elnézést kérek mindenkitől akit megbántottam . De azt hiszem nem értettétek meg mit akartam írni . Mindegy milyen mda-m van, nem ez a lényeg. De milyen problémát beszélnétek meg az Iphoneról? Hiszen annak NINCS problémája! És az én írásaim szerintem mégiscsak segítő szándékúak az iphone vásárlás előtt állóknak. Mert idejönnek olvasni róla és mit látnak? Mint amikor a házaló akarja meggyőzni a kisnyugdíjast arról, hogy a 300 forintos futtatott lábas valójában 14 ezer forintos duplafenekű márkás főzőedény. Szegény diákok nem tudják még, hogy mi az a reklámmarketing, parasztvakítás, hanem csak megveszik azt amit menőnek hisznek. De rendben. Ha ilyen mély negatív érzelmeket váltok ki, akkor befejezem a munkásságom. Kérek mindenkit, hogy bocsásson meg nekem, nem rombolom tovább ezt a Topicot. Nem így kéne felfogni, nem kéne besértődni.
Egy elvakult hívőnek (legyen BÁRMI a hitének tárgya) sose fogod tudni bebizonyítani, hogy rossz a hite.
Még azt se nagyon, hogy SZERINTED rossz.
Véleményed természetesen lehet róla, de a hívő, a médium sosem fogja elhinni, főleg nem belátni Neked.
Ugyanez a kategória a Blackberry.
Többen is ecsetelték, milyen k.jó dolog az, és hogy mennyire nyomott áron lehetne hozzá jutni, na meg ugye Obamának is olyanja van...
Aztán, amikor rákérdeztem, hogy na jó, de tudja-e, hogy mi az a Blackberry szolgáltatás és hogy neki van-e szüksége, MITÖBB lehetősége a szolgáltatás igénybe vételére, akkor jött a hümmögés.
Szóval, aki ma (megelégedéssel) Iphone-t használ, annak pont az a szolgáltatás kell, amit az tud és az nem (annyira), amit az nem tud.
Tudod, ha látsz egy olyan nőt egy tehetős, jóképű, egyébként nőcsábász pasi oldalán, aki kicsit sem üti meg azt a szintet, amit az összes korábbi barátnője vígan teljesített, akkor elmosolyodsz és pajzán gondolatoktól vezéreltetve végiggondolod, hogy az állandó hányados mivel jöhet ki, ha a nyilvánvaló kinézet ennyivel átlag alatti...
Szóval ugye nem kell ragozni?
A Iphone rengeteg dolgot tud, amit más telefonok nem tudnak, talán sosem fognak, talán lehet, hogy nincs is rá szükség, hogy tudják...
Ennek ellenére (vagy talán épp ezért) van egy olyan réteg, aki pont erre a tudásra fogékony.
|
hétf. márc. 23, 2009 8:04 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Értem Wolf. És elnézést kérek mindenkitől akit megbántottam . De azt hiszem nem értettétek meg mit akartam írni . Mindegy milyen mda-m van, nem ez a lényeg. De milyen problémát beszélnétek meg az Iphoneról? Hiszen annak NINCS problémája! És az én írásaim szerintem mégiscsak segítő szándékúak az iphone vásárlás előtt állóknak. Mert idejönnek olvasni róla és mit látnak? Mint amikor a házaló akarja meggyőzni a kisnyugdíjast arról, hogy a 300 forintos futtatott lábas valójában 14 ezer forintos duplafenekű márkás főzőedény. Szegény diákok nem tudják még, hogy mi az a reklámmarketing, parasztvakítás, hanem csak megveszik azt amit menőnek hisznek. De rendben. Ha ilyen mély negatív érzelmeket váltok ki, akkor befejezem a munkásságom. Kérek mindenkit, hogy bocsásson meg nekem, nem rombolom tovább ezt a Topicot.
|
hétf. márc. 23, 2009 6:48 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Annak ellenére, hogy nem szívem csücske a Szifon, én is egyetértek farkasunkkal!
|
hétf. márc. 23, 2009 3:34 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Wolf!
Minden betűddel egyetértek. Habár van egy olyan érzésem, hogy teljesen feleslegesen jártatjuk a szánkat.
Üdv!
|
vas. márc. 22, 2009 23:18 |
|
|
Winston_Wolf
arany tag
|
Kuncsaku!
Kicsit el vagy tévedve barátom. Ez a topik nem arról szól, hogy meggyőzz minket arról, hogy sznob kö csö gök vagyunk, mert Iphone-t használunk, és nem egy Motorola F3-at. Ugyanakkor ez a topik nem szól arról sem, hogy meggyőzzünk téged arról, hogy mennyivel jobb az Iphone a Te 45 ezer forintos MDA-d nál. Igaz ugyan, hogy halvány lila gőzünk sincs arról, hogy melyik MDA van a kezedben, de mindegy. Azt hiszem volt belőle vagy négy fajta.
Ez a topik arról szól, hogy azok az emberek, akiknek van Iphone-juk megbeszéljék a problémákat, kérdéseket, egyebeket. Ez a topik arról is szól, hogy ha valaki érdeklődik e készülék vásárlása előtt, akkor nagyon szívesen segítünk neki. Megválaszoljuk a kérdéseit, és tanácsot adunk.
Te ahogy elnézem egyik fenti kritériumnak sem felelsz meg, mégis ideevett a rossebb. Talán azért sem kellene hozzászólnod, mert akkor ekkora ostobaságokat: "Egyébként a t-mobilos tud már ékezetes magyar karaktert írni? Azt olvastam, hogy eleinte nem tudott" nem írnál.
Én sem megyek okoskodni olyan helyre, olyan topikba, olyan fórumba ahol olyan dolgokról beszélgetnek emberek, amihez lövésem sincs. Pláne nem kezdek meggyőződésből írogatni, mert van annyi önkritikám, hogy nem csinálok se gget a számból, magamból meg idiótát. Ha folytatni akarod, lelked rajta, én nem állok útjába senki önlejárató ámokfutásába. Mindenki úgy járatja le magát ezen a kicsi bolygón ahogy akarja.
Csak tanácsolni tudok pár dolgot, bár igazából mivel az emberi ostobaság határtalan, és nem vagy se ismerősöm, se barátom, se rokonom, ezért nem igazán érdkelsz... De mint ember az embernek... Na mindegy próbáljuk meg...
Szóval szerintem ha minden áron ki akarod élni fórumozó vénádat, akkor szépen keress egy neked való fórumot, ahol az MDA-dal kapcsolatban eszmét tudsz cserélni, értelmesen építő jeleggel hozzászólni, kérdezni. Hidd el nem leszel annyira flusztrált, mert nem tartom elképzelhetőnek, hogy egy értelmes embert nem flusztrál az, hogy meggyőződésből írogat olyan dolgokról, amikhez lövése sincs...
De felőlem folytathatod itt is. És állíthatgatod ki magadról az újabb, és újabb szegénységi bizonyítványt.
További szép estét!
|
vas. márc. 22, 2009 23:04 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Abban igazad van, hogy biztosan sok sznob barom használ Iphone-t, akiknek nem azért van amit tud, hanem mert menő. De mondd, tényleg nem veszed észre, hogy az itteniek nem közülük kerülnek ki?
|
vas. márc. 22, 2009 21:13 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Ne haragudj, de ennyi hülyeséget amit itt összehordtál! Miért nem tudod elfogadni, hogy vannak olyanok, akiknek ideális az Iphone? Tényleg fura, hogy egyesekből milyen elképesztő ellenérzést vált ki ez a kütyü!
|
vas. márc. 22, 2009 21:03 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Dehát az Iphone tulajok kérkednek azzal, hogy még egy 2G-s Iphone is 60-70 ezer ami pedig igen régi, ezért ciki. Főleg úgy, hogy még kevesebbet tud mint a 3G. Tehát egy Mda 2 évvelezelőtt, egy K700 5 éve többet tuidott mint az Iphone.
|
vas. márc. 22, 2009 20:52 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
kuncsaku írta: Guni. Én 45-ér vettem az Mda-t, de mint hallom már 25-ért is megkapható.
Ebben az esetben nem egészen értem, hogy mi a gondod az iPhone árával, két évesen azt is meg fogod kapni 20-30 rugóért simán. Nem egy jelenleg is futó modell új árát kellene felhozni egy kétéves használt pda-val szemben, aminek pár hete jelentették be az utódja utódjának az utódát...
Guni
|
vas. márc. 22, 2009 19:28 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Guni. Én 45-ér vettem az Mda-t, de mint hallom már 25-ért is megkapható. Én nem gondolkozom Touchban meg pro-ban se Diamondban. Abban gondolkozom, hogy pc- van a zsebembe. És nem fagy jobban mint egy negyedmilliós laptop ami szintén windows alapú.
Tudjátok azt nem értem, hogy egyikőtöknek se kell semmilyen telefonos szoftver mert gép előtt dolgoztok. De kérdem, hogy akkor miért okostelefont vettetek és méltatlankodtok? Miért? Világosítsatok már fel legyetek szívesek mert nem értem. Jó, vegyük azt, hogy jó médialejátszó kell. de a legdrágább médialejátszó makszimum 50 ezerbe kerül és az már talán aranyozott is és mindent játszik. Akkor miért iphone 150 ezerért? tudom, tudom, ti csak 50 ezerért vettétek ilyen-olyan agyafúrt csomagokban. Csakhogy azokért a csomagokért sok-sok pénzt kellett befizetni a t-mobilnak. Nem adják azok se ingyen . Egyébként a t-mobilos tud már ékezetes magyar karaktert írni? Azt olvastam, hogy eleinte nem tudott /mda-tud/. Hogy miért kell utazva emailt írni? igazad van! És sms-t minek írni? Majd felhívod és kész. Mit felhívni. Úgyis van pesti bérleted, meg is látogathatod. De akkor minek az a drága telefon? Nekem most jár le a T hűségem és eszem ágában sincs újra megkötni semmilyen nyáklemez kedvéért. Ezt az iskolát is kijártam. Guninak pedig azt hiszem elképzelhetetlen az élete billentyűzár nélkül. Javasolhatom a Sonyericsson K770-et? Minden van benne, működik, atom stabil. Tanúm is van rá. igaz, csak arra használja az illető, hogy telefonáljon vele. Ha van is hibája annak a modellnek, az ismim nem tudja .
|
vas. márc. 22, 2009 19:19 |
|
|
Zoltanfi
gyémánt tag
|
Az a baj hogy te jogarként tekintesz erre a telóra és nem úgy mint jópofa, szórakoztató és minőségi telekommunikációs eszközre. Amúgy meg én se adtam volna érte százezreket. Előfizetéses csomagokban 50ezer alatt megvehető.
Amúgy is életszerűtlen amit írsz. Milyen e-mail az, amit menet közben kell elküldeni?
Ha annyira sürgős, akkor felhívom.. Ha meg annyira nem akkor ott a gép. napi 10 órát ülök elötte és ha végre fölállok mellőle, akkor nem akarom hogy menetközben nyomja valami a combomat. Ez száz százalékig praktikus ok, nem tudom miért kell ebbe is kivagyiságot belelátni. Nem irígykedni kell, hanem tenni érte hogy jobb legyen.
|
vas. márc. 22, 2009 18:10 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
kuncsaku írta: -természetesen 50 ezer ft alatti készüléken. Megnevezhetnél pár ilyen készüléket, hátha lecserélném rá az mda-t. kuncsaku írta: Hűha, fél centivel vastagabb a telefonom, már nem vagyok menő viszont teljes qwertym van harmadannyi pénzért micsoda balek vagyok . Kinek a pap, kinek a papné. Azért pl a Diamond 11mm-es és a Touch pro 17mm-es vastagsága közötti különbséget nem nevezném elhanyagolhatónak. Több mint másfélszerakkora az egyik a másiknál. Ja és igazából szinte ez az egyetlen lényeges különbség a két eszköz között, de a Pro rohadtul nem a harmadába kerül a Diamaondnak, hanem konkrétan 30-40 ezer Forinttal drágább. Lehetőleg ugyanannnak az eszköznek a qwerty-s, meg anélküli változatát hasonlítgassuk. Idézet: Van aki szereti kézben tartani a dolgokat, van aki meg csak beszél róla és a szoftverért fizet ki súlyos 10 ezreket . Pontosabban 10 X tízezret)).
Hát nem tudom én szívesen fizetnék párszáz Forintot egy garantáltan működőképes tesztelt programért. Meg ugye egy dolog hogy wm-re van egy rakás ingyenes program (egyébként iPhone-ra is), de mondjuk ha csak 1000-Ft-os óradíjat számolok magamnak, ami igencsak baráti és átlagosan egy délutánt kell elk.rnom az xda-developersen, hogy megtaláljam a nekem tetszőt meg abból egy verziót, ami nagyjából bugmentesen megy az én eszközömön, akkor már rögtön nem éri meg annyira. Persze ha korlátlan idővel rendelkezel az más kérdés, én sajnos nem.
Guni
|
vas. márc. 22, 2009 17:47 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Hűha, fél centivel vastagabb a telefonom, már nem vagyok menő viszont teljes qwertym van harmadannyi pénzért micsoda balek vagyok . De hát ízlések és pofonok. Van aki szereti kézben tartani a dolgokat, van aki meg csak beszél róla és a szoftverért fizet ki súlyos 10 ezreket . Pontosabban 10 X tízezret)). Bár én választhatok is. Ha akarok akkor tapicsgolok, ha meg komolyabb levelet írok, akkor qwerty. Meggyőzni nem tudsz hogy milyen faja a tapicskolás, mert az én telóm is tapicskolós))). De hát ez egy fél centivel vastagabb rút kiskacsa szemben a te motorárba kerülő királysági jogaroddal .
|
vas. márc. 22, 2009 16:14 |
|
|
Zoltanfi
gyémánt tag
|
Tudod a két plusz burkolat 1-1 mm, a csúszka holtjátéka még fél, a bill nyákja és útja még 1-1.. Igy inkább lemondok a zötykölődő villamoson történő gépelésről, minthogy fél centivel vastagabb kütyü nyomja a zsebem. Amúgy 20 évesnél fiatalabb járművön már kitünően lehet ezzel is gépelni..
|
vas. márc. 22, 2009 15:08 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Akoska írta: Még mindig 10x olyan jó, mint bármilyen 3*4-es mobil billentyűzeten.
Hol élsz te? Aki naponta többet gépel 10 karakternél, az már kihúzhatú qwertyt használ. -természetesen 50 ezer ft alatti készüléken. Aki kicsit ekszklúzívabb cuccot akar mondjuk 150 ezerért, az csak tapicskol /ha nem üt mellé a zötyögő villamoson/.
|
vas. márc. 22, 2009 15:00 |
|
|
Zoltanfi
gyémánt tag
|
Én arra következtetek ebből a nagy frissítésből hogy egyenlőre nem lesz új szifon, vagy csak minimális változtatások lesznek. Még vékonyabb keret, jobb kamera talán.
De a iphone "lényege" a szines sokrétű tartalomszolgáltatásban van, ami nem igényel új készüléket.
Vicces, hogy a sok egységsugarú júzer az Apple üzletstratégiáját fikázza, holott sehol nincsenek a Nokiához meg az Se-hez képest, akik egy ilyen frissítéshez megvetettek volna velünk egy új készüléket.
Mert főleg a gyártói mohóság indokolna egy új iphone-t..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zoltanfi vas. márc. 22, 2009 15:00-kor.
|
vas. márc. 22, 2009 14:54 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
phonefreak írta: Igaz, hogy júniusban mutatják be az utódot?
Júniusban jön az új szoft a 3.0. Hogy új teló jön-e? Egyesek szerint igen. Majd meglátjuk.
|
vas. márc. 22, 2009 8:17 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Még mindig 10x olyan jó, mint bármilyen 3*4-es mobil billentyűzeten.
|
vas. márc. 22, 2009 0:38 |
|
|
Zoltanfi
gyémánt tag
|
Recseg, ha a fülemhez rakom és telefonálok vele. Az illesztések egzakt módon és a minőségérzet is bizonyos határok közt azért mérhető. Arra meg nincs időm hogy megkeressem azt az s40 kagylónokia tesztet, amibe a legnagyobb baromságok vannak leírva.
Na de befejezem mert a szifonon annyira azért nem jó a gépelés
|
szomb. márc. 21, 2009 22:27 |
|
|
phonefreak
platina tag
|
Igaz, hogy júniusban mutatják be az utódot?
|
szomb. márc. 21, 2009 20:19 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
Zoltanfi írta: Off: Az anyaghasználatot azért lehet objektíven mérni: kellemes tapintás
Milyen mértékegységben méred; melyik az a mérőszámmal egzakt módon kifejezhető pont, ahol a tapintás átmegy kellemesből kellemetlenbe?
|
szomb. márc. 21, 2009 15:39 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
Kellemes? Mihez képest? Ami nekem kellemes, mert egyibként egy egy 5000 Ft-os Sagemet használok, az lehet hogy neked gáz, mert Te mondjuk meg 8800-t. Recseg? Olyan nincs hogy valami nem recseg, csak valamit sokkal erősebben kell megcsavarni. (Pontosan hány nm nevezhető objektívnek?) Idegesítő modon recseg? Nekem lehet hogy az is idegesítő, ha bármilyen picit hagot ad negyedévente, neked meg elég ha nem látsz be az illesztéseknél. Az adott típus recseg? Ez pontosan mekkora mintavétel után jelenthetjük ki? Mert lehet hogy egyébként a sajtó által már jól leélt tesztpéldányt leszámítva az öszes kifogástalan és akkor jön hogy miről beszélnek ezek a hülye firkászok. Arról még nem is beszéltünk hogy ha épp olyan hangulatom van, vagy valamiért nem szmpatikus az adott gyártó vagy készülék, akkor a világ legjobb telefonjáról is tudok olyan lehúzós cikket írni, hogy mindenkinek elmegy tőle a kedve amellett, hogy amit írok, az tényszerűen kikezdhetetlen lesz.
Egyébként milyen tárgyi tévedésekről beszélünk? Konkrét példa?
Csak azért mert nemrégen volt a totalcaron egy olvasói levél ami megkérdőjelezte a hiteleségüket, ezt a cikket pedig lehetet commentelni. Rendkívül mulatságos volt, mert a németautó fanok beírták, hogy mindig lefikázzák a német kocsikat, mert elfogult japán fanok, a japánautó fanok meg beírták, hogy a totalcarban folyamtosan fikázzák a japánokat, mert ami-car rajongók, aztán így tovább, a létező összes márkafanatikus megjelent és beírta, hogy mindig az övét bántják.
Nem mondom, hogy soha nincsenek apró tévedések, pontatlanságok a cikkekben, vagy hogy mindig egyetértek a véleményükkel, de ordító és durva hibákra, neadj'Isten tudatosnak látszó ferdítésekre, hazugságokra nem emlékszem.
Guni
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára guni. szomb. márc. 21, 2009 15:47-kor.
|
szomb. márc. 21, 2009 15:21 |
|
|
Zoltanfi
gyémánt tag
|
Off:
Az anyaghasználatot azért lehet objektíven mérni: kellemes tapintás, nem recseg, pontos illesztések, nem sorjás stb.) Meg az árhoz képest is.
Amúgy főleg Nokiás tesztekben voltak tárgyi tévedések rendszeresen..
Ja, de itt a téma az iphone 3G
|
szomb. márc. 21, 2009 14:34 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
Trabi TM írta: csab2 írta: Egy teszt akkor jó szerintem, ha leírják benne a saját véleményüket is. Na innentől már nem hiteles semmi, ha a saját véleményedet írod le...
Egyszerűen képtelenség még egy telefont is objektíven tesztelni. Gyenge az anyaghasználat. Mihhez képest? Mit fogtál utoljára? Mennyibe kerül? Mennyire számít ez neked?
Van egy rakás dolog, amire a legnagyobb jószándék mellett is lehetetlen teljesen objetív értékelést adni.
Guni
|
szomb. márc. 21, 2009 13:51 |
|
|
Winston_Wolf
arany tag
|
csab2 írta: Winston_Wolf írta: :)
Ezen a videón egy portolt Igot láthatunk. Azaz nem az Iphone-on fut. A Mobilarena meg számomra nem teljesen hiteles... sőőőt. Szóval majd meglátjuk. OFF Miért nem hiteles szerinted? Tényleg kíváncsi vagyok, nem kötözködés képpen kérdem. Jöhet privibe is. Üdv! ON
Elég komoly tárgyi tévedések vannak azon az oldalon. Meg fogom keresni. Csak miattad, mert amúgy már nem jártam arra két hónapja...
|
szomb. márc. 21, 2009 11:03 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Trabi TM írta: Na innentől már nem hiteles semmi, ha a saját véleményedet írod le...
Ne nyissunk itt erről vitát, mert off lenne. Már az előző hozzászólásomat is megbántam.
|
szomb. márc. 21, 2009 10:44 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
csab2 írta: Egy teszt akkor jó szerintem, ha leírják benne a saját véleményüket is.
Na innentől már nem hiteles semmi, ha a saját véleményedet írod le...
|
szomb. márc. 21, 2009 9:40 |
|
|