Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. jan. 04, 2025 4:04

Hozzászólás a témához  [ 3112 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 63  Következő
Siemens C55 
Szerző Üzenet
platina tag

Tartózkodási hely: Budapest - magamon kívül (félreértéseket elkerülendő: férfitesben, NOKIA 6230i-ben, sw.: V3.81 ;-)
Hozzászólás 
Koszi, igen. erre gondoltam.

szer. aug. 04, 2004 15:28
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Üdv!

Telefanni
Ha jól értelmezem, ez a szó "hivasnenitas" a telefon elhalkítását akarja jelenteni, és a * gomb hosszan nyomásával lehetséges.

szer. aug. 04, 2004 13:56
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Tartózkodási hely: Budapest - magamon kívül (félreértéseket elkerülendő: férfitesben, NOKIA 6230i-ben, sw.: V3.81 ;-)
Hozzászólás 
Mivel az unalom atvette a vezerszerepet a nagy szabadsagol henyeles kozepette, ezert hadd tegyek fel egy eszbontoan alapveto kerdest itt: mit jelent a hivasnenitas es melyik gomb az? Koszi

szer. aug. 04, 2004 6:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ahonnan mész ott valószínűleg nem. De ahová mész ott tuti! :)

kedd júl. 20, 2004 13:08
ezüst tag

Hozzászólás 
Hát, mentenék én mindent. Az a gond, hogy egyik szolgáltatótól megyek a másikhoz, így a képviseleten nem biztos, hogy megoldják.

kedd júl. 20, 2004 12:01
platina tag

Hozzászólás 
Lordring oszes adatra gondolt valoban, de en a telefonszamokra asszocialtam, ami nem bizti hogy megfelelo szinapsziscsattanas volt

kedd júl. 20, 2004 11:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bocs, akkor félreértettem... Úgy olvastam, hogy az egész SIM tartalmát kellene másolni, nem csak a telefonkönyvet.

kedd júl. 20, 2004 11:28
platina tag

Hozzászólás 
Bronz mester, nem sürgős (már 2 éve szűkagyúan nyomom a telát :wink: ), de ha megvan a 100%-os akkor lécci!!!

kedd júl. 20, 2004 11:28
platina tag

Hozzászólás 
Siemensnek van egy datasuite nevű progija, honlapjukról is letölthető asszem. txt fájlba kimenti sim telefonlistáját és onnan visszateszed. persze, txt, ékezetek ugranak

kedd júl. 20, 2004 11:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
Lordring írta:
Helló!

Egyik SIM-kártyáról a másikra hogyan tudom átvinni az összes adatot?

Azt hiszem legegyszerűbben egy képviseletben. Ott bedugják az egyiket, majd a másikat és kész. :) Vagy ez a Te esetedben nem megoldható?

kedd júl. 20, 2004 11:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Telefanni írta:
Bronz?

Bocsánat de nekem még nagyon esetleges a dolog... Vagy sikerül vagy nem. Istenigazából nem tudok "csalhatatlan" megoldást, így inkább csendben maradnék még... :)

kedd júl. 20, 2004 11:14
ezüst tag

Hozzászólás 
Helló!

Egyik SIM-kártyáról a másikra hogyan tudom átvinni az összes adatot?

kedd júl. 20, 2004 10:43
platina tag

Hozzászólás 
Bronz?

szer. júl. 14, 2004 6:53
platina tag

Hozzászólás 
Akkor remelhetunk meg reszletesebb leirast memoria bovites ugyeben?

szer. júl. 14, 2004 5:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
Most láttam hogy már 1Mb fölé lehe növelni a flexmemet (ha jól tudom az elözö csak 700K -körül volt) http://www.mobilmania.cz/hosting/siemensmania/dir_upravy/a55-c55-1MB.htm

Ezzel talán le lehet fordítani: http://intertran.tranexp.de/

pén. júl. 09, 2004 11:26
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Hmmm... Talán nem járok túl messze az igazságtól, ha némi nemű tájékozatlanságot vélek kiolvasni soraid közül... :)

á, ugyan, én olyan tájékozott vagyok :D
de azért megpróbálom kibűvölni, hátha könnyebben megy mint a lottó5ös :lol:

hétf. júl. 05, 2004 9:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
shadowleap írta:
BrOnZ írta:
Kell hozzá egy NCK kód.

nagyon köszi! :leborul:
de mi az az NCK kód, és hogy lehet hozzájutni? manuálisan ki tudom olvasni az IMEI-ből?

Hmmm... Talán nem járok túl messze az igazságtól, ha némi nemű tájékozatlanságot vélek kiolvasni soraid közül... :)

Az NCK kódot egy program segítségével generálják az IMEI szám alapján. Ha Te manuálisan kiolvasod az IMEI-ből, akkor véleményem szerint a hátralévő életedben nem lesz szükség arra, hogy dolgozz mert fényesen megélsz ebből a tudásból.

NCK kódhoz hozzájutni "mezei" módon, illegálisan lehet, bár kétségtelenül ez az olcsóbb megoldás. Legálisan nincs szükséged NCK kódra, csak be kell ballagni a szolgáltatódhoz, ahol jó pénzért láncok nélkül adják vissza a telefonodat.

hétf. júl. 05, 2004 9:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Kell hozzá egy NCK kód.

nagyon köszi! :leborul:
de mi az az NCK kód, és hogy lehet hozzájutni? manuálisan ki tudom olvasni az IMEI-ből?

hétf. júl. 05, 2004 8:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
shadowleap írta:
párszor már biztos elhangzott, de valahogy nehézségeim támadtak a több mint 60 oldalas témában megtalálni, hogy hogyan lehet adatkábel és szoftver nélkül kóddal függetleníteni ezt a telót?

Tényleg elhangzott... :) Kell hozzá egy NCK kód. Majd ha megvan, akkor a SIM kártya kivétele után a teló bekapcsolását követően bele kell pötyögni a telefonba: *#0000*12345678# formában. Az "12345678" helyére természetesen a telefon IMEI számából generált 8 jegyű NCK kódot kell beírni.

hétf. júl. 05, 2004 6:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
párszor már biztos elhangzott, de valahogy nehézségeim támadtak a több mint 60 oldalas témában megtalálni, hogy hogyan lehet adatkábel és szoftver nélkül kóddal függetleníteni ezt a telót?

vas. júl. 04, 2004 18:53
arany tag

Hozzászólás 
:lol: 8) :lol:

hétf. jún. 21, 2004 20:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dabsol írta:
Mi a különbség szerviz és adatkábel között? Talán a vezetékek felcserélésével átalakítható.

Körülbelül annyi, mint a trabi és a kato berger daru között. Bizonyos alkatrészek felcserélésével átalakítható... Egyszerűen más, és másra való. Ennyi :)

hétf. jún. 21, 2004 20:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mi a különbség szerviz és adatkábel között? Talán a vezetékek felcserélésével átalakítható.

hétf. jún. 21, 2004 19:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dabsol írta:
Lehet hogy elemeket kéne beiktatnom, mint javaport nyitásnál. Ha meg nem, akkor csinájátok meg úgy hogy sima kábellel is meg lehessen csinálni, valami wsup félét :)

"Az itt prezentált elemes megoldás cseppet sem biztonságos, ugyanis a telefon meghibásodását okozhatja. A hibajelenségrõl annyit, hogyha a mobilt a töltõre csatlakoztatod, akkor hiába jelzi ki, hogy tölti a telefont, valójában az akksi töltöttségi állapota semmit sem változik.Mivel erre még nem talált senki megoldást, ezért ajánlatos szervizbe vinni a telefont.A hibajelenség lehet, hogy nem rögtön fordul elõ, hanem akár ezer próbálkozást követõen."

Én nem ajánlom, mivel én is ezt a megoldást használtam és hazavágta az MC60-am töltőelektronikáját és egy C55-ének is.Iknább szervízkábel, ami kb. 2500 HUF most!

hétf. jún. 21, 2004 17:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Lehet hogy elemeket kéne beiktatnom, mint javaport nyitásnál. Ha meg nem, akkor csinájátok meg úgy hogy sima kábellel is meg lehessen csinálni, valami wsup félét :)

hétf. jún. 21, 2004 16:29
platina tag

Hozzászólás 
Bronz! Rajtad a világ szeme! Előre is köszi, mert 1előre nekem is zanza a dolog.

hétf. jún. 21, 2004 9:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dabsol írta:
Na a fullbackupom ott megdölt hogy az rs232 es kábelem nem képes rá :(

De nem ám! Ehhez feltétlenül szervizkábel kell!

hétf. jún. 21, 2004 6:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
guni írta:
Elvileg valaki csinálja a 'hülyebiztos' leirást is, csak nem tudom ki, meg hogy mikorkészül el.

Én voltam bátor elvállalni, meg is teszem, csak még egy-két dolog nem tiszta... Vannak véletlenszerűnek tetsző dolgok benne, lehet, hogy hülyén fogalmaztam, de nem tudok rá jobb kifejezést. :)

Amint tiszta, követhető és kipróbált lesz mindenféle környezetben, közzéteszem a hozzávaló összes patch-el, linkkel, segédanyaggal együtt. Kis türelmet kérek még. :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ hétf. jún. 21, 2004 6:41-kor.

hétf. jún. 21, 2004 6:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na a fullbackupom ott megdölt hogy az rs232 es kábelem nem képes rá :(

vas. jún. 20, 2004 22:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
1. Fullbackup illetve a fileok lementése a Flexmem-ből
2. Fullbackup után a Language Editor-ral ki kell szedni a nyelvi cumókat--> lng file.
3. Lng file-ból ki kell törölni a magyar kivételével az összes nyelv cumóját, majd az AllLangs 6-ot 1-re írni az lng file elején.
4. Ezek után Language Editor-ral összeállítani az lng fileból egy bin-t ismét.
5. A kapott bin-ből kivágni a B00000 offsettől 65536 byte méretű darabot, de arra nagyon kell figyelni, hogy ahol már nincs adat a kivágott darab vége fele, azt FF értékekkel kell feltölteni a végéig.
6. V_klayel megnyitni kivágott és feltöltött új bin file-t és beégetni a B00000 offsettől 10000 méret hosszban.
7. flexmem növelő pecs beégetés
8. teló bekapcs, vár míg formázza az új flexmem-et, és közben imádkozni, hogy jó legyen minden!
9. Fileok visszamásolása a flexmembe

Hát tömören erről lenne szó. Valaki csinált egy fájlt amivel néhány pontot ki lehet belőle hagyni, de nem vagyok benne biztos hogy ezzel is működne. Elvileg valaki csinálja a 'hülyebiztos' leirást is, csak nem tudom ki, meg hogy mikorkészül el. A részletekért addig is olvassátok az S55 topc kb utolsó 5 oldalát.

Guni

vas. jún. 20, 2004 14:38
arany tag

Hozzászólás 
Bevallom én nem vagyok különösebben érintett, csak néha bele-belenézek az S55 topicba és ott láttam valamit erről. Szóval én nem tudok pontos leírással szolgálni, kérdezzétek meg szvsz az s55 gurukat.

vas. jún. 20, 2004 13:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ööö... nem lehetne ide is leírni hogy megértse egy földi halandó? :) Még azt sem tudtam kihámozni hogy én itthon meg tudom-e csinálni.

vas. jún. 20, 2004 13:19
arany tag

Hozzászólás 
Igen, a flexmemből kell kitörölni a használt nyelven kívülieket, de nézzétek meg az S55 topikot a részletekért.

vas. jún. 20, 2004 12:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na akkor fordítsd is le nekem :) Ha jól látom a nyelveket kell kitörölni?

vas. jún. 20, 2004 12:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok C55 Fanok!
Találtam egy ilyen kis érdekességet, ami talán titeket is érdekelhet.

Nézzétek meg:
http://hosting2.solnet.cz/siemensmania. ... php?t=1080

Nekem is van egy ilyen csecsebecsém és nem rossz hogy 3x-ára meg lehet növelni a memóriáját.

:shock:

vas. jún. 20, 2004 8:43
ezüst tag

Hozzászólás 
C45-ot ilyen gond miatt dobtam, persze nalam mindig hivasoknal jott elo, hogy hivas alatt lemerult, de ujra inditva megint toltott-et jelzett es mukodott a kovetkezo hivasig. 55-omnel nagyon ritkan de elojon a gond, nem netezem, hanem telefonalok. Szerintem sw hiba. 21 verzio eleg jo.

kedd jún. 01, 2004 7:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Háááát, még egy ilyen bugyuta 5letem lett volna, hogy esetleg az akksi KH-s belül...

hétf. máj. 31, 2004 11:43
Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Nos akkor passzolom a kérdést szomorúan, mert ezek után csak ilyesmi jut eszembe, hogy: töltőelektronika bug, HW hiba stb. Esetleg egy SW frissítés???

Igen, elméletileg ezek jöhetnének szóba. De: Ha a töltőelektronika lenne rossz, akkor vagy sosem töltene, vagy mindig eljátszaná a játékot. De nem, hetekig, hónapokig elmegy a hiba jelentkezése nélkül, bár az utóbbi hetekben mintha egy kicsit gyakoribbá válna. Szóval ha hibás az elektronika akkor az rossz, nem pedig egyszer jó, egyszer nem. Ugyanez vonatkozik a hardverhibára is.
Szoftver: Erre sem tudok mit mondani. A bátyámén is ugyanilyen szoftver van, sosem volt ilyen gondja, pedig ő telefonálásra is használja, használta, én kizárólag internetre. Sosem szoktam telefonálni vele, engem sem szoktak hívni, (senkinek nem árultam el a telefonszámot) kivéve a téves hívást, de arról a kártyáról minden hívás mostmár át van irányítva, így a téves is máshol végződik. A kijelzőről a fóliát is csak néhány hete vettem le. Velem szemben van a falon egy autós mobiltartóban. A készüléket és a vele együtt kapott SIM-mel használom, tehát még csak a kártyát sem cserélgetem. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy szoftveresen sem lett "túlterhelve" a telefon, még wapra sem használom. Azt hiszem még a SIM-en sincs egyetlen telefonszám sem.
Na, mindegy, ha minden kötél szakad, még egy akkucserét majd megejtek, de ha végképp nem megy, akkor a T68i telefonomat fogom használni internetre és wapra, azzal még egy kicsit gyorsabb is volt a kommunikáció. Csak így annyiban jó, hogy a mindennapi használatú telefonomat (T68i) nem kell 1-2 naponta töltenem ha nem azt használom. Az sem elhanyagolható hogy a Partnerprogram kedvezmény melyik kártyámon gyűlik. Azt meg aztán végképp nem akarom cserélgetni naponta többször. Egyik telefon SIM foglalatát sem erre tervezték.

hétf. máj. 31, 2004 11:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nos akkor passzolom a kérdést szomorúan, mert ezek után csak ilyesmi jut eszembe, hogy: töltőelektronika bug, HW hiba stb. Esetleg egy SW frissítés???

hétf. máj. 31, 2004 8:50
Hozzászólás 
Megcsináltam a huplijavítást, de az igazi problémára szerintem nem ad magyarázatot. Történetesen arra, hogy ha egy félig töltött akkumulátort teszek a töltőre, időnként miért lesz néhány óra múlva teljesen üres az akksi. Akkuhiba nem hinném hogy lenne, mert félig töltött akkuval még egy, másfél órát tudok internetezni, tehát tényleg nincs lemerülve.

hétf. máj. 31, 2004 8:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mivel ilyennel találkoztam már, illetve az S55-nél kábel-kommunikációs híbával is találkoztam, ami előidézhető volt a kábel mozgatásával, utána gyalogoltam a dolognak és megosztom a közzel a javítás menetét :)

Szóval a kábeled telefon felőli csatlakozójának "hátoldalán" van egy olyan fémborítás, amiből 3 db. kihasított kis "fémhupli" (vigyázat: szakszó(sic!)) áll ki. Ezeknek a kidomborodó része egy idő után sajna nem érintkezik megbízhatóan és emiatt változik a csatlakozó átmeneti ellenállása.

Javítás: vékony, viszonylag erős tű (pl. injekciós tű) segítségével nyúlj a hupli alá és emeld/feszítsd fel miközben a hupli csatlakozó felőli "szálát" lenyomva tartod egy csipesszel. Ennek az az eredménye, hogy a hupli jobban ki fog állni, amit a bedugáskor is észre fogsz venni, mert nehezebben lehet bedugni a telefonba. Cserébe kapsz egy jól működö csatlakozót :)

hétf. máj. 31, 2004 7:34
arany tag

Hozzászólás 
Ilyen nekem sem volt, bar most -2 ev utan- mar elofordul, hogy felrakom a telefont a toltore, akkor ugy csinal mintha toltene, aztan reggel kiderul, hogy nincs feltoltve. Ha megmozgatom a tolto cdsatlakozot, akkor elkezd tolteni, es tolt is becsuleyttel. Nekem 2 ora alatt a nullarol is feltotlti a telefont...

KMF

hétf. máj. 31, 2004 7:21
Hozzászólás 
Majdnem másfél éve van egy C55-ösöm, amit kizárólag GPRS internetre használok. Az akkumulátortöltésével nem vagyok megeleégedve. Már új korában is volt probléma vele, de utóbb már többször előfordult. Történetesen az a gond vele, hogy modjuk félig vagy negyed részig van az akku. Felteszem a töltőre este, reggel leveszem és láss csodát, teljesen üres az akku. (Töltéskor mindig ki van kapcsolva) Még annyi energia sincs benne, mint amikor rátettem a töltőre. Nem hiszem hogy akku gond lenne, mert most is 2-3 naponta töltöm, mint új korában, tehát nem merül hamarabb. Ezt a problémát eddig csak akkor produkálja, ha az akku nem volt teljesen lemerülve, de nem minmdig.
Például ez este is, 1-2 vonás volt már csak a kijelzőn, feltettem tölteni, kikapcsoltam. Reggel veszem elő, kapcsolom be, tök üres. de akkor mi a fenét csinált egész éjjel? Ráteszem a töltőt, nézem, körülbelül délbe lesz feltöltődve (2 órát szokott tölteni, utána azt mutatja tele van). negyed egykor leveszem a töltőről, még mozgott a töltésjelző, bekapcsolom, tele van. Visszateszem a töltőt bekapcsolt állapotban, még miondig tölt. Kikapcsolom, akkor meg fel van töltve.
Ezen igazodjon el valaki. Eredeti 12-es szoftver van rajta. Szintén ugyanilyen a bátyámé is, az övé nem csinált még ilyeneket. 1-2 hét korkülönbség van a két telefon között.

vas. máj. 30, 2004 12:15
arany tag

Hozzászólás 
Vennek soros adatkabelt szetvagas celjara! Nincs valakinek ilyen? Minel olcsobban megvennem, esetleg csere egy angol O2 SIM-re? :-)

Jo-jo... Megyek az ADOK-VESZEK-be....

KMF

vas. máj. 30, 2004 10:47
arany tag

Hozzászólás 
Tudna nekem valaki egy c55 adatkabel kapcsolasi rajzot kuldeni?

Szeretnek egy C55-ot egy Palm m515-el osszekotni. Szeretnek a c55-on keresztul a palmon wapozni, es ehhez kene egy kabelt csinalnom.

Nem tudom, hogy "szervizkabel" vagy "adatkabel" kell nekem, mert mint tudjatok ennel a telefonnal nem mindegy. Ketto az egyben nincs? Ilyet nem lehet csinalni?

KMF

pén. máj. 28, 2004 20:40
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

A c60-assal kapcsolatban van valami tapasztalatatok?

GPRS-netre is szeretném használni
Úgy tudom GPRS class 8-as,
jól tudom?
Netezéshez kábelt hol tudok hozzá olcsón venni?

Előre is köszi!

hétf. máj. 24, 2004 9:29
platina tag

Hozzászólás 
Hehe, nékem is 3100 tetszett meg, C55 előnyei miatt: kicsi, (és nekem tetszik, tehát számomra szép) jól elhelyezett és éppen elegendő, tehát nem rettentően sok gombokkal.

De most már lemondtam róla. Pannon szalonokban nyomkodhattam eleget, király a kijelzője, a magyar T9-ese, a hangja stb. de sajna egypár dologban (pl. naptár) c55 számomra jobban megfelel egyelőre.

MÉG a csodálva tisztelt s vágyott Nokia 6230 sem írja ki beszéd közben az eltelt időt, csak beszéd végén! Az épp aktuális időt mutató óra ott ketyeg, de azt azért számolgatni közben, hogy most van épp percforduló...

Mindenesetre ahogy bejönnek most az új Nokiák, nyomják le 3100 árát: ma már 20e-ért van Apróneten.

Bocsi, ha half-off

hétf. máj. 24, 2004 8:05
arany tag

Hozzászólás 
Kmf!
Anno én is jól elvoltam az 55-tel,nem rossz kis telefon,a hibáival együtt :)
3100-ra váltottam,és nem bántam meg,elsősorban az elsőrangu "fun-faktor"miatt.Elérhető áru,alapcélokra,nomeg egy kis plusszra is.
Ennek is vannak hiányosságai,a Siemenssel szemben pl.
-kisebb memo
-mms szerkesző is gagyibb/C60 itt diktafon-funkciót is tud+több oldal./
-más topik szól ugyan erről,de a kijelzője ugyanúgy /nem/ látszik,mint más STN kijelzőknél.
-lezárt billentyűknél hosszú hivásinditógomb nyomásra a világitás bekapcsol.mármint a Sie-nél.
-duma alatt nem jelzi ki a beszédidőt.

hétf. máj. 24, 2004 7:07
arany tag

Hozzászólás 
Gasztonmartini!

Sajnos nem megy, ugyanigy van beallitva a telefonom is, ahogyan irtad. Nagyon bosszus vagyok miatta...

Dpg

Nem ugy nez ki hogy barmi jobb is kisulne az egeszbol... :-(
Azert nem bankodom, majd ha gazag leszek veszek egy jo tellat.
Legalabb vannak meg vagyaim... :-)

vas. máj. 23, 2004 17:22
ezüst tag

Hozzászólás 
vagy szegeny vandorlegeny? Tok mind1, a lenyeg, hogy Te nyerj a vegen, s ne csak a meseben!

vas. máj. 23, 2004 15:16
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 3112 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 63  Következő