|
A Westel szerint nem szerencsés a tarifacsökkentési verseny
Szerző |
Üzenet |
smark
|
"Aki nem bírja a versenyt, az dögöljön meg."
"Én adnék magamnak egy hét silenciumot off-topicért a
helyedben..... Rettentö etikusan. "
"OFF
Annyira szeretem azokat az embereket, akik csak azért
képesek regisztrálni egy új, beszédes nickkel, hogy
valakivel személyeskedhessenek.
ON "
Szerintetek ez a fórumba illő hozzászólások? Szerintem nem, ha jól tudom van moderátor ezen a fórumon is, nem?
Ne haragudjatok de lassan ki kell tenni a jelzést:
Csak akkor lépjél be ha elmúltál 18 éves!
Mindenféle trágár beszéd, egymás lemocskolása. Nem tartják be egyesek az alapvető illemszabályokat! Vagy ez itt nem érvényes? Végigolvastam több topicot a mobil fórumon belül, de ez szinte mindenütt előfordul.
Én nem vagyok kíváncsi egymás pocskondiázására, trágár beszédre. Ti?
Jó lenne ha egy fórum etiketett közzétennének az illetékesek!
|
szomb. aug. 23, 2003 20:59 |
|
|
.Macika.
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Itt ülök, szemben Veled!
|
OFF
Annyira szeretem azokat az embereket, akik csak azért
képesek regisztrálni egy új, beszédes nickkel, hogy
valakivel személyeskedhessenek.
ON
|
szomb. aug. 23, 2003 13:17 |
|
|
ircfuggo
|
Stephen: ha használtat volna a netet, akkor nem működne a telód:) hm. különben most R600as kölcsöncsodatelóm van, t65 ha újraindult is legalább ébresztett, de ez:(
|
szomb. aug. 23, 2003 10:26 |
|
|
Bearkiller
|
Én adnék magamnak egy hét silenciumot off-topicért a
helyedben.....
Rettentö etikusan.
|
szomb. aug. 23, 2003 7:31 |
|
|
NickE
platina tag
|
Aki nem bírja a versenyt, az dögöljön meg.
|
szomb. aug. 23, 2003 4:42 |
|
|
Stephen
ezüst tag
|
Macika: sajna nem volt GPRS-es telefonom. Akkor akcioztak az Ericcson R600-at, tetszett is, egy uj telefon sem artott, a havi dijba sem halok bele, gondoltam megnezem. A Matav pont akkor mondta fel a Mindenkinet-et, sajna itt mas alternativa (kabel/adsl, stb) nem leven, azert nem volt mind1, maradok-e net nelkul, vagy fizetek egy zsak penzt azert amiert addig csak fel zsaknyit fizettem, VAGY megyek es veszek egy Voda kartyat (elofizetessel, telefonnal) (hozzateszem, NEM film letoltesre hasznaltam volna, az isdn-nel sem szoktam azt tenni, a levelezes, egy-ket driver, apro prg es forumozas pont eleg nekem) Elrobogtam, megvettem, ELOTTE megkerdeztem, mukodik-e nalunk a mi kis gagyi varosunkba. (a cuccot Gyorbe vettem ott ocsemnel persze 1000-rel muxik, en 30 km-re lakom Gyortol ott mar nem) Mivel ismeros itt a varoskaba akkor meg Vodas se nagyon volt, nemhogy Voda GPRS-sel igy kiprobalni nem tudtam. A kiscsaj a terkepen megnezte, oke van ott terero, es eladta nekem a cuccot. Masnap az ugyfelszolgalatnal szova tettem, a GPRS-t szolgaltatast persze onnantol levettek es 1 kanyit sem fizettem soha erte, tovabb mar nem jutottam. Mondjuk nagyon nem vag foldhoz, es nem halok bele, engem inkabb a modszer (koltozz odabb, stb) idegesit 1 picit. Ettol fuggetlenul, termeszetesen nem sunyiskodom, van 1 mukodo es korrekt telefonom, az ingyenduma nekem is jo opcio, tehat osszesegeben a GPRS-en kivul ok a tema. Mint irtam, (mar sokszor) sajnos igaz hogy a vevok is sokszor etikatlanok, de azert a cegek is messze vannak a teljes korrektsegtol. Es ez nem csak a V, P, W hanem legyen az barmilyen nagy multi (nemcsak a telekommunikacio teruleten) mind 1 kutya. Sajna tudjak, erofolenyuk van egy egyszeru madarral szembe, es ezt ki is hasznaljak...
udv,Istvan
|
szomb. aug. 23, 2003 0:34 |
|
|
smark
|
Bocs akkor helyesbítek, vannak ügyfelek akik 90%-ig elégedettek voltak a szolgáltatással az elmúlt 1 évben, de el kell ismernünk hogy olyanok is akiknél ez nem működött megfelelően. Ez így korrekt!
|
pén. aug. 22, 2003 23:16 |
|
|
Whave
vas-tag
|
smark: en rendeltetesszeruen hasznaltam a vodat, nem filmek letoltogetesere, stb. de problemam sem volt vele, nagyritkan volt csak, hogy nem volt gprs jelem, meg bontogatott, de szinte mindig a maximumot hozta nalam. lehet, jo cellaban lakom? azt kaptam, amiert fizettem, es mondjuk 90%ig elegedett vagyok vele.
|
pén. aug. 22, 2003 22:57 |
|
|
smark
|
"A másik a GPRS. Július 15-én indult ugye, és 90 napig
teljesen ingyenesen, bárki által kipróbálhatóan. Amennyiben
volt GPRS-képes telefonod, akkor csak simán be lehetett
menni, venni egy előfizetést mindenféle hűségszerződés
nélkül és kipróbálni a net-et GPRS-módra."
Ehhez annyit szeretnék hozzászólni, hogy 2002. júliusában a legolcsobb GPRS-es telefon 30-40 ezer volt "csupán"! Tehát ha valaki csak ki akarta próbálni, akkor ennyi volt a minimális beruházás. Mármost ha akkor előfizetéssel hűségnyilatkozattal vettem egy Ericsson R600-as telcsit 24 havi hűségnyilatkozattal 10 ezerért, egy év után 25 ezeret fizetek a hűségnyilatkozat felmondása miatt. Ha ezt figyelembe vesszük nem is járt senki rosszul! JA és a telcsi is megmaradt, ez még plusz lóvé!
Szerintem nem itt van a gond, hanem ott, hogy a GPRS szolgáltatás amit meghírdetett a Vodafone nem tudta sokáig garantálni. Ezen oknál fogva sok "kellemetlenkedő" ügyfelet szerzett. Ha egy szolgáltató, aki mint a következő hívatkozásom is tartalmazz:
http://www.vodafone.hu/szolgaltatasok/gprs.html
"A Vodafone 2002. július 15-től bevezeti GPRS szolgáltatásait, ami egyedülállóan gyors és kedvező árú kapcsolódást biztosít számodra, mellyel szabadon internetezhetsz és WAP-olhatsz, vagy távolról érheted el saját helyi hálózatodat. A szolgáltatások Magyarország egész területén elérhetők a Vodafone saját hálózatából."
Betartotta igéretét a Vodafone Magyarország Rt?????
Ha bárki is tud olyan hívatalos Vodafone nyilatkozatról amely tesztidőszakot, bétatwsztet jölöl meg az ingyenes időszakra az légyszi ossza meg mindenkivel! Én nem találtam. Ez nem jelenti azt nincs is....
"akkor meg mindenki anyázik, meg
keresi a kibúvókat, meg árgus szemekkel figyeli, hol tudna
keresztbe tenni a Vodának, esetleg feljelenteni, miegyebek"
Hozzászólásokat végigolvasva sokan nem tudták használni rendeltetés szerűen a GPRS szolgáltatást, ma már a beigért tarifaemelés és fejlesztés miatt olyan szintre hozta szolgáltatását a GPRS-t, hogy tényleg a meghírdett feltételeket tudja produkálni.
Egy éven keresztül? Sajnos eddig "fejlesztettek", próbálták a hálózatot beüzemelni. Itt a kérdés kulcsa, mivel olyan szolgáltatásért, amelyet nem tudunk használni megfelelően nem is etikus díjat felszámítani. Ezért van nagyon sok előfizető felháborodva és szerintem nem jogtalanul.
Hozzászólva a fórum témájához, csak annyit Vodafone elkezdett egy árcsökkentést, amelyet a hazai mobilpiac már régen várt. Miért csak most?
Több hozzászólóval egyetértek, lehet most levitték a szolgáltatók az árakat, de ez időleges megoldás. Annyi biztos nem jár egyik szolgáltató sem rosszul ezekkel az új csomagokkal sem. Az viszont igaz, hogy profitjuk jelentősen csökken, ezért most jön majd a "harc". Promóciós, marketing célokra, kutatásra, fejlesztésre egyre kevesebbet tudnak így fordítani. Ne gondolja senki sem azt, hogy a profitveszteséget nem az előfizetőkre fog lecsapódni!
Épp most miközben írtam a hozzászólásomat hallottam a reklámot a VOdafone Unos csomagjával kapcsolatban. Igaz 2005. január 1-ig garantálják a beszédalapú percdíjakat, de az SMS-t már nem. Lehet itt majd "bűvészkedni" a számokkal, ha nem jön be a szolgáltatókl számítása!
|
pén. aug. 22, 2003 22:13 |
|
|
.Macika.
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Itt ülök, szemben Veled!
|
Csak a korrektség kedvéért.
2002. februárjában kötöttem szerződést a Vodával R&R
csomagra, ingyandumával. Az előfizetést a MOM Parkban
kötöttem, saját üzletükben. Akkor felhívták a figyelmemet,
hogy amennyiben nioncs otthon megfelelő térerőm, akkor
visszavihetem x időn belül (persze hűséget nem fogadtam,
annál rutinosabb vagyok). Érdekes, hogy Neked ezt nem
ajánlották fel, pedig nálam később kötötted a szerződést.
A másik a GPRS. Július 15-én indult ugye, és 90 napig
teljesen ingyenesen, bárki által kipróbálhatóan. Amennyiben
volt GPRS-képes telefonod, akkor csak simán be lehetett
menni, venni egy előfizetést mindenféle hűségszerződés
nélkül és kipróbálni a net-et GPRS-módra.
Ha esetleg nem jött be, akkor annyi, a havi számlák
kifizetése után mehet a kukába a kártya, semmi egyéb
fizetési kötelezettség nincsen.
Az a baj, hogy sokan csak utólag gondolkoznak.
Amikor megkapták az új ilyen-olyan GPRS-képes készüléket
minimális áron előfizetéssel, akkor mosolyogtak.
Most, amikor megfogják őket az aláírt hűségszerződésben
foglaltak betartásával, akkor meg mindenki anyázik, meg
keresi a kibúvókat, meg árgus szemekkel figyeli, hol tudna
keresztbe tenni a Vodának, esetleg feljelenteni, miegyebek.
Ez egy rémesen etikátlan viselkedés.
Bocsika, a hsz második fele már nem Neked szólt, Stephen.
|
pén. aug. 22, 2003 16:29 |
|
|
ircfuggo
|
Megjegyzem matáv jól rejtőzködik:o)
Miért nem Matáv GSM a Westel? Jó tom, hogy US Westel volt az egyik tulaj a kezdetekkor, de a Matáv kezdetektől 51%os tulajas a westelnek. 2001 februártól pedig 100%os.
Axelero?;) Emberek 90%a nem tudja, hogy ez a jó öreg MatávNet, csak átnevezve, hogy akinek nem szimpi a matáv az is megvegye.
Különben ha jól tudom a Vodafone a "legmagyarabb" mobilszolgáltató, mivel Westel Matáv-DT tulajdon, a pgsm pedig 100% telenor. A vodának régen tulaja volt a posta is, és ha jól tudom az Antenna Hungária mai napig az, és 51% csak az angol vodáé.
|
pén. aug. 22, 2003 11:58 |
|
|
ircfuggo
|
Megjegyzem matáv jól rejtőzködik:o)
Miért nem Matáv GSM a Westel? Jó tom, hogy US Westel volt az egyik tulaj a kezdetekkor, de a Matáv kezdetektől 51%os tulajas a westelnek. 2001 februártól pedig 100%os.
Axelero?;) Emberek 90%a nem tudja, hogy ez a jó öreg MatávNet, csak átnevezve, hogy akinek nem szimpi a matáv az is megvegye.
Különben ha jól tudom a Vodafone a "legmagyarabb" mobilszolgáltató, mivel Westel Matáv-DT tulajdon, a pgsm pedig 100% telenor. A vodának régen tulaja volt a posta is, és ha jól tudom az Antenna Hungária mai napig az, és 51% csak az angol vodáé.
|
pén. aug. 22, 2003 11:57 |
|
|
zsolti4
|
A MATÁV még mindig az országot hátráltatja az önös
haszonszerzés miatt. Az internet csak a matáv miatt ilyen
drága, és elérhetetlen sokak számára.
Köcsög zsíros paraszt a matáv.
|
pén. aug. 22, 2003 10:12 |
|
|
dynax5
ezüst tag
|
A Voda vinni fogja a pénzt előbb utóbb, amennyire tudja.Ez valahol természetes.
Én akkor is azt mondom hogy a cég az alacsony percdíjakkal közvetve de hozzájárul az ország fejlődéséhez!!
Mérhetetlen károkat okozott az országnak és évekre visszavetette a versenyt a Matáv monopóliuma és a magasan tartott tarifák...
|
pén. aug. 22, 2003 9:48 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
a DT papírok meg itt hevernek a szekrényembe zárva. Nos, van még valakinek valami kérdése? ))))
|
pén. aug. 22, 2003 8:47 |
|
|
Brummogo
arany tag
|
Csak hogy tisztába tegyük:
A Westel 100%-os Matáv tulajdon.
A Matáv többségi tulajdonosa a Deutsche Telecom.
Ezek után nehéz azt állítani, hogy a W. nem egy nagy világcég része.
|
pén. aug. 22, 2003 8:33 |
|
|
Jancsika
|
Kedves MadWhite!
A szavaidból kiderül, hogy még sohasem láttad a Matávon kívüli sötét középkort:))) Nem akarok példát mondani, de Én örülnék neki, ha nem a HTCC lenne a szolgáltatóm... Az árakról már nem is beszélve. Az, hogy a Westel, vagy a Pgsm nem 1 világcég része már nem is akarom vitatni. Elõbb utóbb eljön az idõ, mikoron a nagy V is megköveteli a manit a kis hazai befektetései után. Na akkor fogod megérezni, hogy nem csak a W/p párosnak kell a haszon. Nem vitatom, hogy jobb olcsóbban telefonálni, de biztosan olvastál már helyekröl ahhol még a telók támogatása sem járja, nemhogy az olcsóbb percdíj.
|
pén. aug. 22, 2003 8:06 |
|
|
MadWhite
vas-tag
|
De a MATÁV -ha jól tévedek- A Westel többségi tulajdonosa
is. (Ennek jegyében szemlélendő a gondolatmenetem.)
|
pén. aug. 22, 2003 7:18 |
|
|
X-COM
arany tag
|
a matávnak biztos fáj a lakossági piac elvesztése, de ők a súlyos milliós vállalati ügyfelekért marakodnak a vivendivel
|
pén. aug. 22, 2003 7:01 |
|
|
MadWhite
vas-tag
|
Én megértem a Weddel-t vagy Westelt.
Adott egy ex monopóliumban lévő szemét, mocsok cég, a MATÁV. A MATÁV látva, hogy a vezetékes telefon piac hamarosan csődbe fog menni (ki a **** fizet elő vezetékes MATÁVRA, havidíjjal és a mobilnál drágább -mobil irányú- percdíjakra?) így szépen átmentette a pénzét a WESTEL-be.
Eleinte diktálta is a versenyt és az országban elsőként megcsinálta az analóg, majd a digitális GSM hálózatát. A Pannon jött, de nem nagyon kavart be az árakba, ő is kaszálni akart, jó sokat (legalább annyit, mint a Westel).
Minden szépen ment, kaszált a két szemét szolgáltató, mi meg fizettünk nekik, mint a köles.
Ekkor egyszer csak megjelent egy világcég (Vodafone) és úgy gondolta, érdemes nyitni Kelet felé is.
Noha reggelire, előételnek megehette volna a hazai két szolgáltatót (felvásárolhatta volna a Westelet meg a Pannont lazán) de nem tette.
Sokkal olcsóbb és korrektebb az, ha reális árakkal élénkíti a versenyt. A végeredmény ugyan az lesz: eljön a nap, amikor már senki sem lesz Westeles meg Pannonos, mert olyan drágák a Vodafone-hoz képest, hogy hülye lenne bárki is azokat venni.
Ezért -hogy ne menjenek csődbe!- kénytelen a Westel (és a Pannon is) árakat csökkenteni, és így sajnos az extra profit helyett be kell érniük a szerényebb profittal is. A Westel/Pannon vezérigazgatója az 50 millás verdáját ezentúl nem évente, hanem 2 évente tudja majd lecserélni és a MARS-is nyaralás helyett be kell érniük egy szerényebb, Bahamai vakációval
Ha lesz időm, és végképp elmegy az eszem, akkor majd könnyeket ejtek értük, addig pedig bek@phatják a nagy ****!!!! (bocs, de ez annyira ide kívánkozott!)
Ui.: Ugyan mi a francot akar fejleszteni a tisztelt vezérigazgató úr? Teljesen hülyének nézik a magyar vásárlókat? Nem szeressem azt, ha egy olyan ember (eladó) aki belőlem (vásárló) él, hülyének nézi a vásárlót!!!!!!
|
pén. aug. 22, 2003 6:42 |
|
|
Stephen
ezüst tag
|
zsolti: ok bocsi, ugy talan ok. Bar ez az arra autozot (esetleg gondba levot) nem fogja boldogitani. En inkabb teruleti lefedettsegi adatokat adnak meg, a mobil megicsak (elvben) mobil telefon, nem arra valo igazan, hogy egy helybe ucsorgo 7 millio ember (mar ennyien vagyunk ugye, hihi...???) telefonalgasson. Az mas tema, sajna nalunk igy alakult, hogy azok is a mobilt hasznaljak akiknek a vezetekes is ott log 1 karnyujtasnyira, marcsak az ar miatt... Erthetoen, hehe. Bar tudom 100%-os teruleti lefedetsegrol soha ne is almodozzunk, nem eri az meg senkinek sem.
udv,Istvan
|
csüt. aug. 21, 2003 18:49 |
|
|
zsolti4
|
Lakosságra van az a 97%.
|
csüt. aug. 21, 2003 18:43 |
|
|
Stephen
ezüst tag
|
" A 40000 Mindekinek-es vakarta a fejét, hogy hogyan fognak internetezni. Erre jött a Voda a kezdetben még akadozó, de ingyenes próba GPRS-ével, ráadásul mindezt nem félhavi fizetésért tette. Egy évig válallta a változatlanárú általánydíjas GPRS internet szolgáltatást. "
Ez mind szep es jo lett volna, ha VALOBAN kiprobalhato lett volna. Ugyanis a megvetel utan 1 nappal jeleztem NEM mukodik nalam. (**** a terero)
Valaszok:
1, koltozzek odabb/el
2, 2 ev mulva ha lejar a szerzodes visszaterhetunk a lelepesre
3, menjek ki az udvarra notebookkal mert ott TALAN jobb a vetel
Na kerdezem, akkor ki kit es hogyan vert at a GPRS-el ?! Persze azota van egy PLUSZ kartyam amit eppen a Matavnet lecserelesere vettem, csak NEM tudtam/tudom hasznalni. Fizetem a havi 4 penzt, igaz a GPRS dijat nem, de attol meg nem lesz jo(bb) kedvem. Azert ez messze van a KIPROBALHATO-tol, plusz a korrekt ugyintezestol. Ha ilyen GPRS-t tud csak adni, akkor hogy oszinte legyek NEM hianyzik. A P/W-e igaz draga, de nem kell elkoltozni hogy mukodjenek. Ezekivul, V 97%-os lefedetteseg.
Paparol elindulva a 83-as FOuton le a 8-as utra, 23 km, 16x-or szakad meg es megy le a telefon a halorol. V altal adott zsir uj telefon, telefonhiba kizarva tobbel TOBBSZOR tesztelve. Pecstol Gyorig, 230 km, kb az ut 20%-an zerus a terero... Van meg mit fejleszteni (kar a 97%-os duma, bekellene mar KORREKTEN ismerni hogy van meg itt gazos terulet (mint a masik kettonel is)) Az oszinte szo, kevesbbe idegelne mint a hulye blabla. Elfogadom, kesobb indult, stb, stb, nem szidni akarom, de azert az egekbe sem kell emelni. (ettol fuggetlenul, ar szempontjabol rohannak az osszes kartyammal hozzajuk, hehe max azokon a szakaszokon nem dumalok...)
udv,Istvan
|
csüt. aug. 21, 2003 18:40 |
|
|
zsolti4
|
Tavalyi emlékeim szerint, ősszel jobb akciók voltak mint karácsonykor (kivéve MM).
Lehet spórolni, mert érdemes lesz.
|
csüt. aug. 21, 2003 16:41 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
így van, két dolgot tehetnék még:
- sms árák levitelét, hálón belül még akár 5Ft/db-ig, s akkor is bõven nyereséges.
- a fizetõs postpaid ügyfeleknek további kedvezmények, pl. hálón belüli percdíjak csökkentése, árgarancia erre, meg az ingyenes percekre. Ja, az ingyenes percek újra bevezetése, garanciával, aki extra hosszú idõt vállal vagy, egyszerre több 10-20 fõvel csatlakozik.
|
csüt. aug. 21, 2003 16:17 |
|
|
Steve_Hun
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 984 Tartózkodási hely: Helsinki, FI
|
Már előre várom Voda lépését (Már ha lesz egyáltalán)!!
Steve_Hun
|
csüt. aug. 21, 2003 15:12 |
|
|
zsolti4
|
Annyiban én is egyetértek, hogy a Voda Uno csomagjára mind
a két szolgáltató lépett, és elég jól.
Most főhet a fejük a Vodánál, hogy mit is találjanak ki
olyat, ami nekik még jó, de a másik kettő már talán nem
lépi meg.
Internet Vitamaxra? Esetleg egy Vitamax csomag amivel
netezni is lehet, időben korlátlanul csak mennyiségben nem?
nem tuti buli, mert a vodanet így is strapált, és annyian
azért nem használnák. Percdíj már nem csökkenthető,
telóárak sem, esetleg az sms? Lehet hogy ezt inkább hagyni
kellene, és inkább a postpaid előfizetőkre koncentrálni.
|
csüt. aug. 21, 2003 14:47 |
|
|
Cs
|
pgyuf!
Szerintem hiába írom le újra és újra, mindig másról szól a történet.
Megéri összességében? Miért jó az, hogy megköpködnek és anyáznak, miközben alig szerzel vele ügyfeleket? Miért függne a piaci részesedéstől az, hogy kevés ügyfélért rossz kép alakuljon ki rólad?
"Ez a "Voda GPRS egy nulla" vélemény kicsit nem helyén való. Mert elismerem, hogy van ahol még mindig nem tökéletes, vagy rossz, de a többségében jól működik."
Én azt írtam, hogy sokáig ez a kép él majd az emberekben, független attól, hogy közben fejleszt. Miért? Mert induláskor sokáig ettől volt hangos minden. Nem én minősítem, hanem azt írtam, hogy kialakult egy kép a szolgáltatásról és a szolgáltatóról és ezen nehéz változtatni. Ezért vallom, hogy nem éri meg néhány ezer ügyfélért felvállalni ezt.
"Akkor most rosszul, vagy túl jól? Mert együtt nem lehet a kettő.=;-/ "
Nem is értem a megjegyzésedet. Hát nem végig arról írtam, hogy nem érte meg? Hol mondtam azt, hogy jól jöttek ki belőle??? Miért visszakoztak mindketten?
"Elfelejted, hogy akkoriban (2002 május) szünt meg a Matáv Mindenkinek csomagja. Nem volt semmi olcsó alternatíva az internetezésre. A 40000 Mindekinek-es vakarta a fejét, hogy hogyan fognak internetezni. Erre jött a Voda a kezdetben még akadozó, de ingyenes próba GPRS-ével, ráadásul mindezt nem félhavi fizetésért tette. Egy évig válallta a változatlanárú általánydíjas GPRS internet szolgáltatást."
Nem felejtettem el, de ennek a dolognak a történet szempontjából nincs nagy jelentősége, legfeljebb annyiból, hogy a Vodafone erre alapozta a bevezetést. De a felvetett kérdéseken és az eredményen mit sem változtat.
|
csüt. aug. 21, 2003 13:15 |
|
|
pgyuf
ezüst tag
|
Cs!
Talán erre gondolsz:
"A kérdés akkor is adott. Megéri-e tömegáron adni, ami nem tömegszolgáltatás és ezzel elérni, hogy hálózati problémák miatt fikázzanak és feljelentsenek? Nem érdemesebb-e szép fontolva haladni, mindig egy kicsit engedni, összhangban azzal a fejlesztésekkel és az igényekkel? Szerintem a választ Te is tudod, legfeljebb a pénztárcádnak nem tetszik ez a törvényszerűség. Ezt egyébként el tudom fogadni."
Egy 38%-os szolgáltatónak lehet, de egy 15%-osnak talán nem biztos.
Elfelejted, hogy akkoriban (2002 május) szünt meg a Matáv Mindenkinek csomagja. Nem volt semmi olcsó alternatíva az internetezésre. A 40000 Mindekinek-es vakarta a fejét, hogy hogyan fognak internetezni. Erre jött a Voda a kezdetben még akadozó, de ingyenes próba GPRS-ével, ráadásul mindezt nem félhavi fizetésért tette. Egy évig válallta a változatlanárú általánydíjas GPRS internet szolgáltatást.
|
csüt. aug. 21, 2003 12:59 |
|
|
pgyuf
ezüst tag
|
Cs!
Milyen kérdésre nem válaszoltam? Akárhogy is nézem az utolsó néhány hozzászólásodban nem találtam kérdőjelet.=;-)
Ez a "Voda GPRS egy nulla" vélemény kicsit nem helyén való. Mert elismerem, hogy van ahol még mindig nem tökéletes, vagy rossz, de a többségében jól működik. Én pl a környezetemben még nagyon kevés olyannal találkoztam, aki panaszkodott volna minőségére. Akkor most kijelenthetem, hogy a Voda GPRS egy világszenzáció?
Az emberekre jellemző, hogy ha valami jól működik nem szólnak egy szót sem, de ha nem, akkor pár (száz) felhasználó is olyan balhét csinál, ami nagyobb publicitást kap.
"Szerintem elfogadod, hogy a Vodafone és a Pannon GSM egyaránt rosszul jött
> ki túl jól az átalánydíjas adatforgalomból, mind az anyázásokat, mind a
> későbbi változtatásokat nézzük."
Akkor most rosszul, vagy túl jól? Mert együtt nem lehet a kettő.=;-/
|
csüt. aug. 21, 2003 12:48 |
|
|
zsolti4
|
Oké, korrekt!
|
csüt. aug. 21, 2003 11:53 |
|
|
Cs
|
zsolti4!
Mit lehetne írni erről? Nézzük egészében, ne csak egy kiragadott részét.
A Westel nem lesz kezdeményezője az árversenynek, hiszen ez a Vodafone érdeke, mivel mással nem tud igazán lépni annak érdekében, hogy piacot szerezzen. A másik része az volt, hogy a Westel ezzel együtt válaszolni fog minden kihívásra (lsd. Domino Nap), tehát ne gondolja a Vodafone, hogy a háborúban nem fognak visszalőni. A harmadik reális megközelítés az volt, hogy a túlzott árcsökkentés a végén ahhoz vezethet, hogy a fejlesztéshez szükséges források elől veszi el a pénzt és az ügyfél hosszabb távon nem jár jól (nem arról volt szó, hogy már nincs pénz, hanem ahhoz vezethet). Ha csak abba belegondolsz, hogy mit várnak el itt a fórumon, akkor tudod, hogy ez igaz. Mert azt várják, hogy tökéletes lefedettség mellett a legújabb szolgáltatások tömegét, filléres készülékárakkal és filléres díjakkal, tökéletes minőségben nyújtsa a szolgáltató. Reális? Nem.
A jövő pedig egyre inkább a szolgáltatásokról fog szólni és ahhoz bizony elég sok pénz kell, arról nem is szólva, hogy a hálózatok fejlesztése és az UMTS sem lesz filléres.
A probléma az, hogy egy kiragadott mondat vagy rész alapján rögtön megindul a hőzöngés, de a többi részéről már nem is esett szó. Pedig a második, hogy a Westel mindenre válaszolni fog, elég fontos elem.
|
csüt. aug. 21, 2003 11:32 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
x-com, te még mindig nem érted! akkor egyszerûbben: szigorúan forgalam alapú! a gprsone-nál annyit kapnak le egy napra átalánydíjnak, mint a vodánál egy hónap wapra. Sokkal használhatóbb lenne egy 1Ft/512byte számlázás.
|
csüt. aug. 21, 2003 10:38 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Nem. Ennél a konstrukciónál van napidíj is, amit napi 100
byte forgalmazásánál is ki kell fizetni. Egy mérésadatgyűjtő
berendezés pedig ennél kevesebbet is forgalmazhat egy nap.
Így indokolatlan a napidíj fizetése, nem beszélve arról,
hogy így is meghaladjuk a havidíjat.
T68m! Ezt most annak kapcsán írtam, hogy Európában szinte
minden szolgáltatónál rendelkezésre áll ez a dolog. Igaz,
horror összegekért (1MB = 2 Euro sok helyen), de legalább
lineáris számlázással, nem napidíjassal.
|
csüt. aug. 21, 2003 10:38 |
|
|
X-COM
arany tag
|
vagy prepaidre gondoltál? arra valóban nincs ilyen
lehetőség
|
csüt. aug. 21, 2003 10:35 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
cml,
örülök, hogy végre neked is leesett, az általam már régóta emlegetett, havidíjmentes, prepaidnál is elérhetõ gprsnet, wap, ami sok mindenre alkalmas lenne! csak =lõre a társaságok k+f-jeinek - a kemény árcsökkentõ verseny miatt -, ez már nem jutott eszébe.
|
csüt. aug. 21, 2003 10:29 |
|
|
X-COM
arany tag
|
gprs westelONE, elég horror, de létezik
|
csüt. aug. 21, 2003 10:28 |
|
|
zsolti4
|
Cs! Értem a hallgatás okát.
|
csüt. aug. 21, 2003 9:06 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Abban nincs igazad, mint ahogy azt te is ügyesen levezetted,
hogy a GPRS Európában tömegcikk lenne, mert nem az. A Westel
éjszakai GPRS tarifája meg sehol sincs meg, tehát még csak a
lehetősége sem adott annak, hogy valamilyen napszakban
valaki olcsóbban netezhessen. Viszont azt nagyon hiányolom
itthon, hogy nem lehet használni a GPRS internetet
előfizetés nélkül, még ha horror összeg is lenne, de sok
területen lehetne előnyösebben alkalmazni, pl. ipari mérés
adatgyűjtőknél és még sorolhatnám.
|
csüt. aug. 21, 2003 8:49 |
|
|
zsolti4
|
CS!
És mi a véleményed a westel vezír sirálmairól?
|
csüt. aug. 21, 2003 8:32 |
|
|
Cs
|
pgyuf!
Azért a feltett kérdésre nem válaszoltál. Talán nem véletlenül. )
A Vodafone fejleszt, de milyen kép él a Vodafone GPRS szolgáltatásáról? Minden fejlesztés ellenére szerinted milyen sokáig fogja tartani magát az a vélemény, hogy a Vodafone GPRS-e egy nulla?
A Westelnek sincs kevés ügyfele, de nem használják ész nélkül. A kedvezményes időszakban viszont az össz hálózati terheltség is kisebb.
Szerintem elfogadod, hogy a Vodafone és a Pannon GSM egyaránt rosszul jött ki túl jól az átalánydíjas adatforgalomból, mind az anyázásokat, mind a későbbi változtatásokat nézzük.
|
csüt. aug. 21, 2003 8:29 |
|
|
pgyuf
ezüst tag
|
Cs!
Sajnos nem az olcsó és a drágábbról beszélünk, hanem az olcsó és a nagyságrendekkel drágábbról, méreg drágáról! Minőségben közel sincs akkora különbség, sőt! Másrészt a Voda új tömörítéses letöltése gyorsabb a hagyományos GPRS-nél (némi hátrányával együtt). Tehát a Vodafone nem, hogy leáll és ül a babérjain, hanem fejleszt.
A Westel szolgáltatása szerintem azért kiszámítható, mert kevés ügyfele van. Azért megnézném egy Vodafone-os terheltséggel. Időszaktól függő a díjazás? Pont ez az ami a késői, kedvezményes, vagy éjszakai időpontra kényszeríti a használókat, tehát ekkor többen használják. Emlékszel még a Matáv 18-órától lévő kedvezményes időszakára? Akkora kényszerített internetezők tömege miatt még loggolni is nehéz volt néha az IPS-hez.
X-COM!
Én egyszer próbálkoztam a modemassistenttel még a S45-ömmel, de nem tudtam beállítani, de most hogy mondod kipróbálom! Kösz
|
csüt. aug. 21, 2003 8:13 |
|
|
X-COM
arany tag
|
csak halkan jegyzem meg, hogy siemens telókhoz van gprs modemassistant, amivel pofonegyszerű beállítani (szerintem)
|
csüt. aug. 21, 2003 7:02 |
|
|
Cs
|
A Westel ügyfélkörének összetétele és száma miatt több előfizetőt szedne össze 3000 forint körüli áron, ez logikus. A Westel GPRS szolgáltatása viszont pont amiatt megbízható és kiszámítható, hogy nincs átalánydíj és nem pár ezer forint 200 Mbyte, valamint, hogy időszaktól függő a díjazás!!! Ez a lényeg. Ezt kell mérlegelni. Olcsó és vitatható vagy drágább, de minőségi.
Az emberek zöme simán szolgáltatót vált, amit a nép és a Westel kapcsolatára írtál, az ma már nem valós. A lemorzsolódás a három cégnél azt mutatja, hogy ma is jelentős mozgás van és a számhordozhatóság hiányában is simán átlépnek, ha úgy látják előnyösnek. Persze vannak csoportok (pl. vállalkozók), akiknél ez nem olyan könnyű, de általánosságban aki nagyon akar, az megy.
Egyébként úgy érzem, hogy a mobilcégekkel szemben nagyon magasak (és sokszor túlzóak) az elvárások, sok ágazatban töredék kiszolgálás és verseny ellenére senki nem üti az asztalt...
|
csüt. aug. 21, 2003 0:33 |
|
|
pgyuf
ezüst tag
|
Azért az "néhány tízezres GPRS tábor" sem elhanyagolható, akkor amikor minden forintot meg kell fogni. A GPRS tábora jelenleg nagyobb az MMS-t (amitől az új forradalmat várja a Westel!) rendszeresen (havi 3000-5000 Ft MMS) használókénál.
|
csüt. aug. 21, 2003 0:27 |
|
|
pgyuf
ezüst tag
|
Erre is tudok egy okosat.=;-)
Reklámozhatja a Vodafone halálra a GPRS-ét, sosem kap akkora figyelmet mintha a Westel csinálná ugyanezt. Ha Westel indított volna általánydíjas GPRS-netet, akkor a 3-4 szer, akkora előfizető miatt -szvsz- minimum 100ezres tábort szedett volna össze. Nem szólok arról, hogy a nép többségének egyedül a Westel jelenti a MOBIL szolgáltatás, nem szólok arról, hogy a többség a régi t.szám megtartása és a kedvező aranykártya akciók miatt nem szakadhat a Westeltől.
Ráadásul a Westel a megbízhatóbb, jobb GPRS miatt kicsit többet is kérhetett volna a szolgáltatásért.
|
csüt. aug. 21, 2003 0:23 |
|
|
Cs
|
Connect Me ide vagy oda, a GPRS sokáig nem lesz milliók szolgáltatása. Szóval nem a Connect Me szoftver létén vagy nemlétén múlik és ezt az igazolja, hogy a Vodafone árai és az általad jónak tartott szoftver sem hozott pár tízezer felhasználónál többet.
A kérdés akkor is adott. Megéri-e tömegáron adni, ami nem tömegszolgáltatás és ezzel elérni, hogy hálózati problémák miatt fikázzanak és feljelentsenek? Nem érdemesebb-e szép fontolva haladni, mindig egy kicsit engedni, összhangban azzal a fejlesztésekkel és az igényekkel? Szerintem a választ Te is tudod, legfeljebb a pénztárcádnak nem tetszik ez a törvényszerűség. Ezt egyébként el tudom fogadni.
|
csüt. aug. 21, 2003 0:11 |
|
|
pgyuf
ezüst tag
|
Na, mára (vagyis tegnapra) leállok, mert kezdem elhinni, hogy mindenben igazam van!=;-D
|
csüt. aug. 21, 2003 0:00 |
|
|
pgyuf
ezüst tag
|
Igen, tényleg lényegtelen aránya van a GPRS-(internet)használóknak nálunk. Meg lehetne kérdezni miért? Egyrészt a többség már ott elakad, hogy csomagkapcsolt szolgáltatás, nem beszélek a KByte számolgatásairól.
A minap állít meg egy régi ismerős, hogy mi az a GPRS wap, mert ő csak a hagyományos régi wapot használja. Vagyis hónapok óta percdíjakért vonalkapcsoltan wapozik, kifizetve hatalmas összeget. A Vodafone GPRS reklámja egy éve mége a csapból is folyt. Nem nézett utána GPRS-nek.
Említhetném a Westel rettentő bonyolult GPRS konfigurációs procedúráját. A mai napig is van, hogy nem tudok beállítani egy MT50-es telót a PC-n. Holott eddig a **** a Samsung V200-ával ment a GPRS internet. A két beállítás között csak az AT parancs a különböző. -szvsz- még sem megy.
A vodafene vette a fáradtságot és ingyen osztotta Connect Me konfiguráló programot, amivel nagyon kevés probléma akadt.
|
szer. aug. 20, 2003 23:57 |
|
|
Cs
|
pgyuf!
Csak azt az egyet tegyük hozzá, hogy 7,2 millióból alig használják a GPRS-t, tehát ami neked ennyire lényeges, az a mobilosok zömének semmit sem mond. A GPRS jó dolog, de nem tömegszolgáltatás, ezért sem érdemes tömeg áron adni. A Vodafone még a régi feltételekkel is csak 20 ezer körüli felhasználót gyűjtött be, viszont magára vette azt, hogy a hálózattal állandó problémák voltak. Kérdés, megéri-e egy szolgáltatónak az, hogy filléres díj mellett, alig pár ezer ember kedvéért olyan szolgáltatást adjon, amiért ráadásul állandóan fikázzák.
|
szer. aug. 20, 2003 23:42 |
|
|