Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 06, 2025 10:54

Hozzászólás a témához  [ 259 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
Panasonic X700 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
papzi írta:
And_Or írta:
Az enyémnek X701VA09061204 02-17-2005. Logikát egyelöre nem látom. FExplorer-el néztem.

Akkor az már lehet hogy "új" szoftver?
Az enyém most van frissítésen, ha visszakaptam megtudjuk, mit ért a voda ill. a pana az "új" szoftveren.
Mindenesetre azt ígérték, a frissítés után nem lesznek gondjaim (fax, photobase stb)

Még mindig nem kaptad vissza?

hétf. máj. 23, 2005 15:32
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
And_Or írta:
Az enyémnek X701VA09061204 02-17-2005. Logikát egyelöre nem látom. FExplorer-el néztem.

Akkor az már lehet hogy "új" szoftver?
Az enyém most van frissítésen, ha visszakaptam megtudjuk, mit ért a voda ill. a pana az "új" szoftveren.
Mindenesetre azt ígérték, a frissítés után nem lesznek gondjaim (fax, photobase stb)

szer. máj. 18, 2005 19:51
arany tag

Hozzászólás 
papzi írta:
And_Or írta:
Mikor jön ki új szoftver rá? JAh és hogy lehet megnézni, hogy milyen van rajta?

Ha lehet hinni a szó****édnek, van már új szoftver!
Az enyémben a verziószám: x701VA04061001 és az OPM-el néztem meg. De vannak olyan fájlkezelő progik is, amik meg mutatják.
Biztosan van valamilyen kód is, de hogy mi, az rejtély. ANokiáé nem jó, az biztos.

szer. máj. 18, 2005 19:22
ezüst tag

Hozzászólás 
And_Or írta:

Ha lehet hinni a ****, van már új szoftver!
Az enyémben a verziószám: x701VA04061001 és az OPM-el néztem meg. De vannak olyan fájlkezelő progik is, amik meg mutatják.
Biztosan van valamilyen kód is, de hogy mi, az rejtély. ANokiáé nem jó, az biztos.

szer. máj. 18, 2005 18:55
arany tag

Hozzászólás 

pén. máj. 13, 2005 8:19
arany tag

Hozzászólás 
Még egy info, hogy miért fogyaszthat többet, mint egy nokia:
A panasonic x700/x701-ben arm4 -es proci van, a nokiákban arm4T.
A T betü azt jelenti, hogy a processzor rendelkezik thumb technológiával.
Ez a technológia azért van benne, hogy a programok kevesebb memóriát egyenek, és kevesebb villanyt fogyasszon. Részletes info a thumb technológiáról: http://www.arm.com/products/CPUs/archi-thumb.html

csüt. ápr. 28, 2005 8:38
ezüst tag

Hozzászólás 
And_Or írta:
Jó kis program az a photobase, amit rátelepítettek, szép képeket csinál, de:
- nem müködik a "műhely" funkciója, de a fájlok (vagy fél mega) fennvannak hozzá
- a fotófényt kikapcsolja a kamera elindításakor (ebben nem látok logikát)
- és ami a legfájóbb, nem tud bmp-be menteni.

A pc-suite gondom meg megoldódott, az incoming, meg az outgoing com portot (microsoft bluetooth driver) egy portra kellett állítani, persze a windows heves tiltakozása ellenére, de így legalább müködik...

Nem ez (photobase) az egyetlen program, ami csak félig működik a Pana symbianján. Ilyen a Philips camcoder-je is...
Én a csatlakozást most úgy oldottam meg, hogy lecseréltem a windows bluetooth rádióját CSR rádióra (Widcomm Bluetooth Software) és feltettem az mRouter legújabb, 3.1.0.7-es verzióját. Így most úgy néz ki, mindennel stabilan tudok kapcsolódni (kábel és BT), csak az oxygen valamiért hülyül...

kedd ápr. 26, 2005 6:28
arany tag

Hozzászólás 
Jó kis program az a photobase, amit rátelepítettek, szép képeket csinál, de:
- nem müködik a "műhely" funkciója, de a fájlok (vagy fél mega) fennvannak hozzá
- a fotófényt kikapcsolja a kamera elindításakor (ebben nem látok logikát)
- és ami a legfájóbb, nem tud bmp-be menteni.

A pc-suite gondom meg megoldódott, az incoming, meg az outgoing com portot (microsoft bluetooth driver) egy portra kellett állítani, persze a windows heves tiltakozása ellenére, de így legalább müködik...

hétf. ápr. 25, 2005 17:08
vas-tag

Hozzászólás 
A Photobase "Műhely" funkciói nekem sem működnek. Lehet, hogy ez valami fél-demo?

hétf. ápr. 25, 2005 9:29
ezüst tag

Hozzászólás 
And_Or írta:
papzi írta:
And_Or írta:
Kamera progit akarok!!! :)

Miért is?
Mit hiányolsz, ami nincs benne a Photobase-ben?

A BMP vagy PNG -be mentést.
Egyébként hogyan tudom a gyárilag feltelepített photobase-ből előcsalogatni az összes funkcióját (értem itt pl a torzítás, keretek), mert fel ven telepítve, ott van a sok swf a c-n, foglalja a helyet, de nekem nem müködnek.
Ígéretet én a flexicam írójától kaptam (Paolo). Az tud ilyeneket.

Érdekes: amikor megvettem, határozottan emlékszem, hogy a Photobase-ban a műhely menüpontban működtek ezek a funkciók, most meg nem... Lassan megérett már az a szoftver frissítés!

pén. ápr. 22, 2005 7:08
arany tag

Hozzászólás 
papzi írta:
And_Or írta:

Miért is?

A BMP vagy PNG -be mentést.
Egyébként hogyan tudom a gyárilag feltelepített photobase-ből előcsalogatni az összes funkcióját (értem itt pl a torzítás, keretek), mert fel ven telepítve, ott van a sok swf a c-n, foglalja a helyet, de nekem nem müködnek.
Ígéretet én a flexicam írójától kaptam (Paolo). Az tud ilyeneket.

pén. ápr. 22, 2005 6:54
ezüst tag

Hozzászólás 
And_Or írta:

Miért is?
Egyébként a kép és video nézegető progik nagy része megy (félórás filmet konvertáltam 3gp-re, és gyönyörűen végig lehetett nézni, nem szakadozott, akadozott). szerintem az egyetlen, ami érdekes lenne, az a Photoacute, de az meglehetősen szűk választékban készül. Nekem azt írták: Panasonic még nem jó, de folyamatosan fejlesztenek, majd értesítenek. (erre azért kíváncsi leszek!)

pén. ápr. 22, 2005 6:36
arany tag

Hozzászólás 
Egyébként lehet, hogy sokat fogyaszt a kijelzője, de a 6630 kijelzője elbújhat mellette. Jah meg mostanában két napot simán megy a telefon egy feltöltéssel - lehet azért mert már nem nyomkodom annyit??? :) És azért a két nap egy 6600-tól is jó teljesítmény!

csüt. ápr. 21, 2005 19:19
arany tag

Hozzászólás 

csüt. ápr. 21, 2005 18:52
vas-tag

Hozzászólás 
papzi:
kösz, megnyugodtam.
Az óra ügyben azóta már jobb a helyzet, bekapcsoltam ugyanis a automatikus szinkronizációt, eddig minden jó. Belegondolva egyébként: Lehet, hogy eddog azért sietett az óra, mert a PC-mel összekapcsolva automatikusan hozzáigazította a PC Suite az órát. A számítógépem órája viszont siet. :)

csüt. ápr. 21, 2005 10:07
ezüst tag

Hozzászólás 
1. Minden indítás után kiírja -> ezel jelzi, hogy a kártyát és tartalmát rendben felismerte és az ott elhelyezett programok elindíthatóak
2. Óra ügyben még nem tapasztaltam ilyet, teljesen pontos, a PC suitet elindítva különben is aut. szinkronizál. Oxygen esetén meg külön tudod kérni a szinkronizácót.

csüt. ápr. 21, 2005 6:00
vas-tag

Hozzászólás 
Van egy-két kérdésem: ha bekapcsoljátok a telefont, pin kód, felbootol, stb., miután betölti magát, megjelenik-e nálatok is egy olyan üzenet, hogy: "MiniSD Card behelyezve!"? Persze csak akkor, ha valóban bent van a kártya. Ezt nekem minden bekapcsoláskor kiírja, függetlenül attól, hogy hozzányúltam-e az SD kártyához.
Azért érdekelé ez, mert tegan egy rakás Symbyan progit installáltam fel a telefonra, és közben volt egy-két lefagyásom, és az ilyen újraindítgatások idején tűnt fel ez a dolog, de az abaj, hogy nem rémlik, hogy a tegnapi macherkedésem előtt is tapasztaltam volna ezt. Lszi írja meg nekem valamelyik X701 tulaj, hogy mi a helyzet nála!

Másik: Már másodszor kapom rajta a kütyüt, hogy a telefon órája siet vagy 10 percet. Eddig mindkétszer töltés után tűnt fel. Ha beállítom jól, utána egyszercsak látiom, hogy siet. Nektek is van ilyen? Mit lehet tenni?

bagand

szer. ápr. 20, 2005 10:46
ezüst tag

Hozzászólás 
Erni írta:
Ugy nézz ki hogy az akku és a szinkronizáció a gyenge pont
ja meg a symbian kompatibilitás

OFF
ha döntenem kellene akkor 7610 et választanám

Talán az X800 jobb lesz

1. A Panasonic Magyarország ígérete szerint április-május körül várható szoftver frissítés
2. Létezik Total Commanderhez olyan beépülő, amit ha felteszel, meghajtóként látja a PC a telefont, igaz csak a C:-t és az E:-t, de ott mindent.
3. Ha a külföldi fórumokat figyelitek, kiderül, a (relatíve) sokféle symbianos Nokia tulajok szintén kompatibilitási problémákkal küzdenek, olyan is van, hogy egy adott progi csak meghatározott típus meghatározott verziószámán működik. Már több szoftver gyártót megkérdeztem ezügyben: nincs magyarázat, "a fejlesztéseket folyamatosan csinálják".
4. Sajnos a kijelző valóban sokat fogyaszt, ezért játszani, böngészni célszerű felcsatlakozott töltővel, egyébként ha csak többnyire telefonálásra használom (érdekes, hiszen végtére telefonról van szó...), közel három napig bírja.

kedd ápr. 19, 2005 17:36
arany tag

Hozzászólás 
Ugy nézz ki hogy az akku és a szinkronizáció a gyenge pont
ja meg a symbian kompatibilitás

OFF
ha döntenem kellene akkor 7610 et választanám

Talán az X800 jobb lesz

kedd ápr. 19, 2005 13:55
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Az jó! Énnekem akkor sem ment az mrouter, a gépem meg már egy éve nem látott macerát... Mindegy, nekem tökéletesen megfelel a zOxygen.
Egy valami nem tetszik még ebben a vasban: Nem mennek rajta a kameraprogik, egyik sem, csak az a photobase, amit adtak hozzá. Igazából nekem csak egy progi kellene, ami tud bmp-be menteni, mit pl a flexicam, de az sem megy rajta. Már nagyon sok kameraprogi kipróbáltam. Valaki tud esetleg olyat ami megy ezen a kütyün?

kedd ápr. 19, 2005 13:10
vas-tag

Hozzászólás 
Na, közben utánanéztem a dolognak külföldi fórumokon és egy csapásra kiderült, mi a probléma:
A Vodafone Connect Me (GPRS Internet) szoftveréhez adott (Bytemobile) Macara nevű tömörítő szoftver akad össze a PC Suite-val, így nincs más megoldás, mint leinstallálni a Macara-t, és újraindítani.
A Macara egyébként szerintem semmit sem ért, csak a képeket tette tönkre (érdemi lassulás az eleve lassú GPRS-net sebességében nem tapasztalható nélküle :)), a Connect Me szotver nélküle is megy.
Szóval, miután ezt eltüntettem, beindul először infrán csatlakozva a PC Suite, majd kipróbáltam BT-n. Összekapcsoltam a géppel a Widcomm féle BT szoftverrel, majd próba: a bejelölt porton továbbra sincs kapcsolat a PC Suite (pontosabban az mRouter) szerint. Elezdtem ****, a Widcomm-on keresztül ráklikketme, hogy connectálja a telefont soros portként: megpróbálta, majd kiírta, hogy nem ment, mert a telefon nem akarja. Közben frissítgettem az mRouterben az "Eszközváltást", aztán egszer csak kiírja, hogy BT-n keresztül a Panasonic Smart Phone konnektálva, éltere kell az mRouter ikon, és indítva a PCSuite-t, működik a dolog BT-n keresztül is.
Ezt többször is kibróbáltam, egy kicsit nyomkodni kell a Widcomm BT szoftver kezelőfelületén a csatlakoztatott telkót, majd egyszercsak életre kel a PC Suite, és működni kezd. Ráadásul olyannyira, hogy ha már csatlakozva van, akkor egyszerre a Connect Me-vel a netre is hajlandó felmenni (ugyanazt a kacsolatot és port-ot használva!), és vígan megy minden.
Egy biztos: ez így nem teljesen normális, de azt hiszem ez nem a telkó és a Pana hibája, hanem sokkal inkább a redmondi fejekben van zűr. :)

kedd ápr. 19, 2005 9:32
arany tag

Hozzászólás 
bagand írta:
Sziasztok!

1 hete van ilyen telóm (mondjuk X701, vodás ugye), egyelőre meg .......

Hehe, én sem bírtam belőni bt-n a pcsuite-t, szerintem valamit nagyon elkúrt a voda ezzel a telefonnal.
Csak az oxygen phone manager for symbian phones 2.5 progival tudtam életre kelteni a kommunikációt a számítógép és a telefon között, ezzel látom a képeket, meg az esemeseket, mega hangokat, meg mindent... Nekem ennyi elég, a pcsuite meg le van kakálva, mikor nokiám volt, akkor is utáltam... Csak az a baj, hogy ezzel az oxygénnel csak egyenként tudom leszedni a képeket, mivel csak trial. De remélem lesz mejd hozzá törés.
Többféle oxygen phone manager van, de a panához csak az "Oxygen Phone Manager for Symbian OS phones" nevezetű jó, és semilyen más, ebből is a 2.5 -ös verzió.

hétf. ápr. 18, 2005 20:20
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

1 hete van ilyen telóm (mondjuk X701, vodás ugye), egyelőre meg vagyok elégedve vele, azonban a számítógéppel való összekapcsolás igen sok gondot okoz.
Először is, mivel otthon sajnos nincs más lehetőségem, ezért a Vodafone GPRS Internetet használom. Bluetooth-on keresztül nagy nehezen sikerült csatlakoztatni a telefont a géphez (Win XP, SP1), a BT csip Widcomm driver-ével. Az az érdekes, hogy a telefont látoma a BT programon keresztül, fajlokat is tudok a Public Folderbe másolni, de a telefonon lévő képeket, állományokat nem látom. A Public Folderbencsak azokat az adatokat látom, amit a számítógépről ráküldtem. Ez miért lehet így?
Ami az érdekes: a BT-n keresztül tudom a telefont csatlakoztatni a géphez + modemként a GPRS net is megh, már automatikusan. Viszont ami nem megy, az a telefon és a gép közötti kommunikációra szolgáló Panasonic PCSuite progrem, amit CD-n adtak a telóhoz. Ezt rendben felinstallálom, majd, amikor a csatlakoztatom a telefont, és a megfelelő com-ot is beállítom a PC Suite-nak, akkor elindul a csatlakozás, majd "Access Violation" és beszarik az egész. Nem indul el a PC Suite, pontosabban úgy tesz, mintha nem lenne csatlakoztatva a teló. Olvastam valahol, hogy a BT kapcsolat az XP-n elég nehézkes. Épp ezért szereztem egy infrát, azt is felraktama gépre, rendben csatlakozik is a telómmal. majd amikor a PC Suitot inídtom, újra Fatal error, Access Violation, stb. Van egy notebook-om, azon is XP, de SP2-vel. Ott is megpróblétam mindkét dolgot, ugyanúgy hiba. Rossz a szoftver? Nekem kicsit olyannak tűnik, mintha rosszul installáná fel a PC Suite-hoz kapott mRouter-t. Ha van valakinek ilyen jellegű tapasztalata, segítsen pls!

(Korábban olvastam itt egy tippet a PC Suite csatlakoztatására BT-n keresztül. Azt is próbáltam, de amikor a mRouterConfig.exe-t indítja a gép, kiírja, hogy az mRouterConfig.dll nem tallható, pedig megvan. Szóval, úgy sem megy.)

hétf. ápr. 18, 2005 11:31
arany tag

Hozzászólás 
Az akksija egy nap! Ez elég elszomorító. Akinek ilyen telója van, légyszi jelezze, hogy neki mennyit bír az akksija! Vagy talán túl sokat nyomkodom???

hétf. ápr. 04, 2005 15:29
arany tag

Hozzászólás 
papzi írta:
And_Or írta:
Sziaztok

Tegnaptól én is bolodg tulajdonosa vagyok ennek a készüléknek.
Igaz, csak egy vodás x701, de legalább olcsó volt.
De azért agyalhatnánk rajta, hogy hogyan lehetne eltüntetni azt a két csúnya vodás gombot a kijelzőről...

Psiloc Extended Profiles Pro -> egy lehetőség, szabadon át tudod definiálni a két gyorsgombot, még akár profilonként más és más lehet. Keress a neten, még feltört változatokat is lehet kapni, de megvenni sem drága, megéri, sokat tud!

Köszi szépen, nagyon jó, müködik... Hatalmas jó ez a teló...

kedd márc. 22, 2005 22:18
Moderátor

Hozzászólás 
Végre láttam élőben ezt a telt. Jó nagy darab... Viszont sokkal szebb, mint a hólapát Nokia 6260. Olyan tekintélyt parancsoló tel.

kedd márc. 22, 2005 9:54
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
And_Or írta:
Sziaztok

De azért agyalhatnánk rajta, hogy hogyan lehetne eltüntetni azt a két csúnya vodás gombot a kijelzőről...

Psiloc Extended Profiles Pro -> egy lehetőség, szabadon át tudod definiálni a két gyorsgombot, még akár profilonként más és más lehet. Keress a neten, még feltört változatokat is lehet kapni, de megvenni sem drága, megéri, sokat tud!

kedd márc. 22, 2005 8:27
arany tag

Hozzászólás 
Sziaztok

kedd márc. 22, 2005 7:53
ezüst tag

Hozzászólás 
húú nagyon köszönöm a segítséget!!!!!!!!
megy a pcsuite

pén. márc. 04, 2005 10:50
ezüst tag

Hozzászólás 
dsyabi írta:
Sziasztok!

Tudna valaki segíteni?

A kapott szoftverrel, és mással sem (o2) tudom összehozni a bluetooth kapcsolatot a számítógép és a telefon között. A gépen sp2 van, ami már kezeli a bluetooth-ot, de se a belső se az adapter saját szoftverével nem működik rendesen.

A hibajelenség: bár összepárosodnak az eszközök és adatot tudok küldeni a telefonra, de a telefon felöl nem működik a kapcsolat (pl. szinkronizálás) egyik szoftverrel sem.

Esetleg valami tanács?

No igen!
Egy ideje levelezésben állok a Panasonic Magyarországgal többek között ebben az ügyben is. Nem igazán látják a megoldást! Nekem a következő képpen sikerült többé kevésbé megoldani a szinkron kapcsolatot:
1 törölj le a pc-ről minden olyan programot, ami esetleg kapcsolatot akar a mobillal (PCsuit, Oxygen, Widcomm stb.)
2 az XP saját BT eszközei közül töröld ki a Panasonicot
3 installáld fel a kapott PCsuit-ot
4 msconfig futtat, aut. indításból kivenni a Panasonic Detect és TS fájljait (ezek jelenítik meg a tálcán az mRouter ikont) és helyette bevenni a c:\Program Files\Intuwave Ltd\Shared\mRouterRunTime\mRoterconfig.exe-t (a PCsuite hozza létre) ez megjelenít egy másik kis ikont, ami a csatlakoztatást jelzi
5 ezután, ha soros portként akarod használni a mobilt, akkor erre az ikonra kell kattintani jobb gombbal, kérni a csatlakoztatást (alőtte mobilon a BT-t term bekapcsolni), és akkor fog csatlakozni. Innen ha a PCsuite-t akarod használni, akkor csak indítsd el a PC suite-t, ő elindítja a saját mrouterét, és csatlakozni fog a telefonhoz, lehet szinkronizálni, .sis fájlokat telepíteni közvetlenül pc-ről stb.
6. oxygen csatlakoztatás egy kicsit bonyolultabb, valahol az oxygen honlapján le van írva, speciálisan ax xp sp2-höz elég részletesen és ha azt követed, akkor sikerül is (többnyire)
Összegezve: ez a BT kapcsolat valahogy nem igazán működik, igaz, ha egyszer összekapcsolódott, akkor nem bont, míg van megfelelő térerő.
Remélem segítettem
Még valami: ha több kommunikációs progarmot is akarsz telepíteni, a PCsuitet telepítsd utoljára. ha közben telepítettél másikat is, akkor egyszer szedd le a PCsuitet, és utána tedd fel mégegyszer. Nem tudom az okát, de csak akkor hajlandó az mrouter kapcsolódni, ha őt érzékeli az op rendszer alapértelmezettnek, ezt meg másképp nem tudod elérni, csak ha őt telepíted utoljára. A soros-port kapcsolathoz minden program az mroutert használja, tehát ezt meg nem tudod kihagyni.
A Widcomm egyébként jobb lenne, d az meg összeakad az xp saját BT eszközével...

pén. márc. 04, 2005 8:38
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Tudna valaki segíteni?

A kapott szoftverrel, és mással sem (o2) tudom összehozni a bluetooth kapcsolatot a számítógép és a telefon között. A gépen sp2 van, ami már kezeli a bluetooth-ot, de se a belső se az adapter saját szoftverével nem működik rendesen.

A hibajelenség: bár összepárosodnak az eszközök és adatot tudok küldeni a telefonra, de a telefon felöl nem működik a kapcsolat (pl. szinkronizálás) egyik szoftverrel sem.

Esetleg valami tanács?

csüt. márc. 03, 2005 22:18
ezüst tag

Hozzászólás 
bedrock írta:
Hello!
Nem tudná valaki megmondani nekem, hogy hogyan kell leformázni a telcsit? (x700) :?: Csak azért, mert küldtem rá bluetoothon mp3 lejátszót és valami oknál fogva nem volt kompatibilis vele. Gondoltam letörlöm a bejövőböl, de nem engedi sehogy sem!! "Általános: Már használatban van" üzenet jelenik meg folyamatosan. :cry: A másik nagy problémám, hogy raktam fel egy ébresztő progit, ami hét különböző ébresztést tudott. Sajnos csak próba verzió volt, így mikor lejárt, törölnöm kellett. Igen ám, de a harangocska nem tűnik el sehogy sem a főképernyőről.. Mondanom sem kell, hogy az újraindítás nem segített egyik esetben sem. Amúgy full király a teló, megvagyok vele nagyon elégedve. A kijelző, az anyagminőség...szóval nekem bejön naon. De a fenti két dolog kiidegel... Ezért gondoltam a formázásra. Nos? :?: [/b]

Hogyan akarod törölni ezeket a progikat?
mert az alkalmazás kezelő tudja csak leszedni az installált programokat.
A formázás kódját nem ismerem, de a pSiloc System tools-progija tudja formázni. Egyébként mi volt az a progi, amelyik tudott hét különböző ébresztőt? Mert én eddig nem találtam olyat, ami működött volna is nálam...

hétf. feb. 21, 2005 18:16
ezüst tag

Hozzászólás 
Hello!
Nem tudná valaki megmondani nekem, hogy hogyan kell leformázni a telcsit? (x700) :?: Csak azért, mert küldtem rá bluetoothon mp3 lejátszót és valami oknál fogva nem volt kompatibilis vele. Gondoltam letörlöm a bejövőböl, de nem engedi sehogy sem!! "Általános: Már használatban van" üzenet jelenik meg folyamatosan. :cry: A másik nagy problémám, hogy raktam fel egy ébresztő progit, ami hét különböző ébresztést tudott. Sajnos csak próba verzió volt, így mikor lejárt, törölnöm kellett. Igen ám, de a harangocska nem tűnik el sehogy sem a főképernyőről.. Mondanom sem kell, hogy az újraindítás nem segített egyik esetben sem. Amúgy full király a teló, megvagyok vele nagyon elégedve. A kijelző, az anyagminőség...szóval nekem bejön naon. De a fenti két dolog kiidegel... Ezért gondoltam a formázásra. Nos? :?: [/b]

hétf. feb. 21, 2005 18:07
ezüst tag

Hozzászólás 
Folytatom egy kicsit a tapasztalatokat:
A telefonhoz adott szoftver meglehetősen keveset tud, és nem is csatlakozik könnyen. Az Oxygen legfrisebb Symbianos változata támogatja a panát, viszont az XP Sp2 miatt ez is csak különleges trükkök segítségével tud csatlakozni. Hozzáteszem mindez a Bt miatt van, USB-n valószínűleg könnyevven menne a dolog, de USB kábelt sehol sem lehet kapni... Mellesleg magát a telefont (x701) sem lehet kapni... Én jelenleg egy 128 MB-os minSD-vel hesználom, az összes alkalmazás, amit feltöltöttem a kártyára van telepítve, onnan fut, teljesen jól, gyorsan és megbízhatóan. Már ami fut, mert bizonyos alkalmazások nem akarnak menni rajta. Ez lehet a Nokia specifikusság miatt, de lehet a Symbian 7.0 miatt is. Nagy fájdalmam, hogy a PhotoAcute nem akar menni rajta, pedig ezt szívesen kipróbálnám.
Ami a telefonálási részét illeti: a csengő szépen, és főleg hangosan tud szólni. A szöveg szintén megfelelő hangerejű és tiszta, jól érthető. A shell-dizájnnak van egy óriási előnye, zajos környezetben behajtod kicsit a telót, így a mikrofont be lehet "kapni", nem kell ordítani, a másik mégis tisztán, érthetően hall, da a hallgató is befedi az én fülemet.
Na ennyi megint, és ha lesz tárhely, akkor teszek fel képeket.
cső

pén. feb. 04, 2005 12:56
ezüst tag

Hozzászólás 
M62 írta:
papzi írta:
a naptár bejegyzések figyelmeztetői csak bekapcsolt telefonnál szólnak. alapból csak egyetlen ébresztő időpont állítható be, ami kikapcsolt állapotban is riaszt

Érdekes, hogy ennyire következetlenül működik. :)

Pls tegyél fel a készülékkel készített fotókat, ha tudsz! Szeretnék látni végre user-től származó képeket, nem csak tesztoldalról valókat...

Bár most nem igazán szép az idő, télen kicsit fakóbbak a színek, azért csináltam néhány képet, csak nem tudom hova tenni.
Adjatok egy címet, ahova fel lehetne őket pakolni, és akkor be lehetne ide is szúrni...

pén. feb. 04, 2005 12:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
NA VÉGRE!!!

A szegedi MM-ban kapható, 119 990-ért. Ki is kértem egy picinykét azon nyomban. :) Rendes volt az eladó srác, tett bele egy SIM-et, így ki is tudtam próbálni. Kb. 5 percig nézegettem. Pár gondolatot leírok, ami elsőre eszembe jutott.
Először is teljesen az elvárásaimnak megfelelő a telefon. Igaz, már elég sokat olvastam róla előzetesen a neten, tehát újdonságként semmi sem hathatott.
A méretéről annyit, hogy szerintem pont jó. Nekem nagy lapát kezeim vannak és nem is árt ha egy teló picit nagyobb. Az az igazság, hogy nem lehet egy telefon annyira kompakt mint mondjuk a Samsung X460-as meg Symbianos is egyszerre. A telefon nagyon jól összerakottnak tűnik, ebből a szempontból olyan "samsungos". A telkó fedőlapja tükrösen ezüstös amin minden újjlenyomat meglátszik. :( Viszont lehet, hogy így elegánsabb.
A kijelző nagyon szép. Élénk színek, jó kontraszt, jó felbontás, és a méretre sem lehet panasz.
Ami még feltűnt - hiába tudtam az adatot, élőben azért ez valahogy más - az a súly: könnyű a telefon. A kicsit nagyobb méret miatt ez feltűnő.
Összefoglalva a külső megjelenés korrekt.
Mivel csak 5 percig nyomkodtam a telefont, a belsőről nem nagyon tudok mint mondani. Symbian. Ezzel mindent el is mondtam. Én szeretem. Ami nekem újdonság volt - gondolom ez a Symbian 7 miatt van - az az, hogy a menüben az Opciók "felgördülő" ablaka végre körkörös megoldású.
Egy próbaképet is készítettem az üzletben, az elkészült kép korrektnek tűnt. Nem tudom, hogy rossz fényviszonyok között mi a helyzet. OFF: a 3650-ben azt szeretem, hogy gyenge fény mellett is jó képet csinál, nem úgy mint sok más telefon. ON
Szóval nekem tetszik a telefon, abszolút ilyennek "ismertem meg" előzetesen is. Bárcsak lenne a Pannonnál is!

csüt. feb. 03, 2005 21:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
papzi írta:
a naptár bejegyzések figyelmeztetői csak bekapcsolt telefonnál szólnak. alapból csak egyetlen ébresztő időpont állítható be, ami kikapcsolt állapotban is riaszt

Érdekes, hogy ennyire következetlenül működik. :)

Pls tegyél fel a készülékkel készített fotókat, ha tudsz! Szeretnék látni végre user-től származó képeket, nem csak tesztoldalról valókat...

szer. feb. 02, 2005 19:46
ezüst tag

Hozzászólás 
Nem értem azokat, akik fikázzák a Panát. Lassan egy hónapja nyüstölök egy x701-est, és minél többet használom, annál jobban megkedvelem, sőt kollégáim egyre jobban irígykednek. Pár tapasztalat:
A kijelző sokat fogyaszt, ezért ha soket nyomkodja az ember, bizony még egy napot sem bír az akksi. Normál használattal max 3 nap. Rengeteg S60-as progit próbáltam ki, vannak, amik jól futnak rajta, de van néhány kifejezetten Nokia készülékspecifikus progi (pl F-Secure Antivírus...) nem hajlandó. A megjelenés tetszőlegesen változtatható, a szoftbillentyűk átírhatók, csak a megfelelő progit kell megtalálni hozzá (pl eProfiles-pro). Most pl egy S90-es skin van rajta, gyönyörű. Mp3 alkalmazás feltölthető, csengőhangnak is tudja használni, de elég lassú, és sok helyet foglal. sokkal jobb az ogg formátum, van egy ogg illesztő, amit feltéve az ogg formátumú hangot is lejátsza csengőhangként, és az ogg még jobban is tömörít, mint az mp3. Hátrányok: a naptár bejegyzések figyelmeztetői csak bekapcsolt telefonnál szólnak. alapból csak egyetlen ébresztő időpont állítható be, ami kikapcsolt állapotban is riaszt, és ez nem ismétlődő, és jól működő alkalmazást, ami ezt megváltoztatja, még nem találtam. A Live!-os változatból eltűnt a fax alkalmazás, legálábbis még nem találtuk meg (faxmodem.exe benn van a ROM-jában!). Egyébként a Panasonicboxhoz nem a készülék, hanem a voda gateway-je nem enged hozzáférni. Apropó: nem tudja valaki azt a kódot, amivel a Live!-os menüt vissza lehetne állítani?
Egyelőre ennyi, ha valakit érdekel még, akkor írhatok még. :roll:

szer. feb. 02, 2005 16:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
Egy magyar forgalmazónál megjelent függetlenül, 90+Fa. :o

szomb. jan. 29, 2005 16:30
platina tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Csak azt írta, hoyg Eladó. Nem azt, hogy el is akarja adni. :)

Egy másik fórumból az is kiderül, hogy miért... :wink:

(by Darth Smoke)

szer. jan. 26, 2005 21:32
a fórum lelke

Hozzászólás 
Csak azt írta, hoyg Eladó. Nem azt, hogy el is akarja adni. :)

szer. jan. 26, 2005 19:23
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás Re: eladó X701
phit írta:
Eladó egy X701-es dobozában (tartozékokkal), fóliásan, cd-nyi letöltött programmal, garanciával 75.000-ért.
70/555-2634

Hát ennyiért a kutya sem fogja megvenni.

szer. jan. 26, 2005 17:42
platina tag

Hozzászólás Re: eladó X701
phit írta:
Eladó egy X701-es dobozában (tartozékokkal), fóliásan, cd-nyi letöltött programmal, garanciával 75.000-ért.
70/555-2634

Inkább az aodok beszek topicba ha meg már oda is felraktad akkor meg ide ne :) Amugy szerintem az kicsit sok (mer en csak 70ért tudtam eladni nemrég és akkor még nagyobb ujdonság volt)

szer. jan. 26, 2005 12:29
vas-tag

Hozzászólás eladó X701
70/555-2634

szer. jan. 26, 2005 8:49
Profil Privát üzenet küldése ICQ
platina tag

Hozzászólás 
eltron írta:
foki írta korábban hogy a navi gombot (négyirányú izé középső gombja) benyomva a is előjön a menü. Ha ez igaz akkor nem baj amit írsz. De jó lenne pontosan tudni végre hogy miben is más a 701-es mint a 700-as. Azt is olvastam hogy a beépített témáktól az alapképernyőn a softkey-k ikonja még piros marad. De mi van a nem beépített témákkal, nehogymár ezt ne lehessen eltüntetni. Valamit vajon az infra és a BT, mindent küld/fogad? (a használati utasításból ez derül ki ugyan) Mert akkor az sem zavarna hogy a Panasonic Boxot nem lehet használni csak a Live-ot letöltésre. Netről le, infrával telóra fel.

sajna semmilyen téma sem tünteti el az alapképernyő piros softkey aláfestést :cry: és nem is lehet konfigurálni őket

BT, infra stb nincs korlátozva, de symbianoson nem is korlátozzák

hétf. jan. 24, 2005 2:24
ezüst tag

Hozzászólás 
dsyabi írta:
Lehet egyáltalán a vodafone-nál valahol kapni? december vége óta az árlistán van és mikor rákérdezek, csak húzogatják a vállukat...

December 27-én (jól megjegyeztem azt a "gyászos" napot :? ) már lehetett kapni a Westendben a vodaközpontban. Szerintem ott kell először nézelődni... De "ki ott belépsz, hagyj fel minden reménnyel".

Engem az érdekelne, hogy technikailag mennyire más a 6600-tól?
Pl. a processzora gyorsabb, vagy lassabb, aksi időtartama, programkompatibilás (mennyire futnak a 6600-ás programok a 701-esen)...

Azt már tudom, hogy mindkettőben a kamera VGA, de míg a 701-eshez 16 megás a memkártya, addig a 6600-áshoz 32 megát adnak alapból.
Ilyeneket tud valaki?

vas. jan. 23, 2005 21:18
arany tag

Hozzászólás 
En meg nem akarok rabja lenni a vodanak. Mert nem telefonalok annyit hogy megerje nekem. Es nem beszelve a fuggo telorol, meg voda korlatokrol amit beepitenek a telok szoftjaba.

szomb. jan. 22, 2005 13:56
ezüst tag

Hozzászólás 
"itt van X700 86900 Ft csak én félek az ilyenektől"

Én is jobban szeretem a megbízhatóbb forrásokat. Ráadásul az a 86900 nekem sok, én annyit egy telefonért sem adnék. De ez legyen az én bajom. Szóval asszem nekem marad a Vodás és előfizuval, mert annyit még rászánok. Vitamaxszal is hiába vinnék le 70re, az is sok lenne.

pén. jan. 21, 2005 18:29
platina tag

Hozzászólás 
Erni írta:
itt van X700 86900 Ft csak én félek az ilyenektől

http://gportal.hu/portal/mobiltelefonok/

Ne félj mert jo hely :wink:

pén. jan. 21, 2005 13:56
arany tag

Hozzászólás 
itt van X700 86900 Ft csak én félek az ilyenektől

http://gportal.hu/portal/mobiltelefonok/

pén. jan. 21, 2005 13:40
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 259 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő