|
"Havidíj-mentes" Relax csomagok a T-Mobiletól
"Havidíj-mentes" Relax csomagok a T-Mobiletól
Szerző |
Üzenet |
Dark
ezüst tag
|
amugy jellemzo hogy nem lett olcsobb mint a voda..nehany foritntal dragabb..de ez pont eleg hogy a voda nem nyomhatja a reklamot hogy 40%....t-mobile nem harcol az arakban max alkalmazkodik
|
szer. jún. 30, 2004 14:09 |
|
|
Dark
ezüst tag
|
csokkenti a relax dijat a t-mobile
|
szer. jún. 30, 2004 14:01 |
|
|
Mirage
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 289 Tartózkodási hely: Moson megye
|
csirkecsaba írta: Sziasztok!
Nagy örömmel vettem tudomást az új csomagokról. A kérdésem az lennne, h szerintetek megéri e váltani Társalgóról Relax 100-ra? Tudom, hogy ez nagyon sok mindentől függ, de hátha van olyan aki egy kicsit is utána számol.Próbálnék én is számolni, de 10-e körül kapom meg az első teljes havi számlálmat. Relax 100-ban van Te+Én kedvezmény?
Üdv: Csaba
1-2 hónap próbát megér. De akkor még ma!!!, hívd őket és 5 perc múlva már az új csomagod van. A TE+ÉN kedvezmény nincs benne automatikusan. De a szokásos díjjal kérhető... de nincs értelme, hisz csak a keretösszeg elfogyása után használható az adott számra. A 10tHUF-os számla miatt én Relax250-el kezdenék.
Tehát nem rábeszélésre kell várni, hanem váltani és 1-2 hónapot tesztelni. Ennyi! Majd kb. Aug 3-án küldeni egy E betüt SMS-ben az hívásforgalmira. Az alapján dönteni(bár jobb lenne két hónapos tesztet csinálni). Aztán az automatán vagy a NET-en keresztül vissza a társalgóra, ha nem tetszik.
A tört csomagokat tudja értelmezni a rendszer. Ha még sokat vársz az itteni agyalásokra, akkor lemaradsz az első teljes havi tesztről. A törthavival való összevetés pedig már nem OK.
|
szer. jún. 30, 2004 13:49 |
|
|
.:5588:.
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 636 Tartózkodási hely: 900/1800 Mhz
|
Hogy mennyi van a másfél megából?
Ezt (jobb esetben) a készüléked menüjében elérhető adatforgalom-számlálón lehet megtekinteni.
Az SMS-küldő oldalt pedig célszerű könyvjelzőként beállítani, ehhez (is) lásd. a telefonod használati útmutatóját!
|
szer. jún. 30, 2004 13:44 |
|
|
csirkecsaba
arany tag
|
GyuSzuM írta: GPRS WAP PLUSZ: 600 Ft, 1,5Mb. Egy SMS-t, ha ügyes vagy, 3-4000 byte-ból el lehet küldeni, azaz elképesztően sok SMS-t lehet elvileg küldeni, a napi határ viszont 15db.
Köszi a gyors választ. Nem is tudom honnan szedtem a 26-ft-ot, igazad van tényleg 27,5.
Pár hónapja még Dominómon előfizettem a GPRS WAP PLUSSZRA. Az hogy lehet, h nekem kb 15-18Kb volt egy sms? Mikor azt tanácsolták , hogy állítsam a GPRS kapcsolatom folyamatosra akkor mintha kevesebb lett volna asszem 8-9Kb körüli. Mikor folyamatos kapcsolatban van a telefon akkor küld-fogad adatokat, mert úgy vettem észre mintha szívta volna a pénzt a kártyámról.
Honnan tudom, h menyni van még a másfél megából? Kapok legalább egy sms-t?
|
szer. jún. 30, 2004 13:41 |
|
|
.:5588:.
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 636 Tartózkodási hely: 900/1800 Mhz
|
A számolási módszert értem, ám a 26Ft-os percdíj nem klappol. Másodperc alapon du. 4 után hálózaton belül nettó 22, azaz bruttó 27,5Ft a díj, míg az M-ben uez 20,6, azaz 21Ft. Így másodperc alapon már csak kb 86 perc jön ki, míg perc alapon 112!
Szerintem azért nem mellékes tény, hogy az előbbiekben vázolt előnyök csupán az összes hívható emberféle (Matáv, Westel, Pannon, Voda) egynegyedére igaz, másrészt ez is csak egy meghatározott időszakban.
Így kvázi a Dominó Naphoz képest annyi előnyöd van, hogy nem csak westelest, vezetékest hívhatsz 33-ért, hanem mindenki mást is.
GPRS WAP PLUSZ: 600 Ft, 1,5Mb. Egy SMS-t, ha ügyes vagy, 3-4000 byte-ból el lehet küldeni, azaz elképesztően sok SMS-t lehet elvileg küldeni, a napi határ viszont 15db.
A Társalgó egyetlen előnye talán, hogy a bennefoglalt díj SMS-ekre is felhasználható (utólag szerk.)
integral: az 5 MMS él, ahogy a hívószámkijelzési díj is...
csirkecsaba írta: Sziasztok! Nagy örömmel vettem tudomást az új csomagokról. A kérdésem az lennne, h szerintetek megéri e váltani Társalgóról Relax 100-ra? Tudom, hogy ez nagyon sok mindentől függ, de hátha van olyan aki egy kicsit is utána számol.Próbálnék én is számolni, de 10-e körül kapom meg az első teljes havi számlálmat. Relax 100-ban van Te+Én kedvezmény? Azon is gondolkodtam, hogy ugyebár a társalgónak csak a fele lebeszélhető így gyakorlatilag 938Ft a havidíja. Na most ha ezt az összeget kivonom a Relax 100-as havidíjából, az ugyebár 3300-938=2362Ft. Tehát mivel én délután 4-től és este szoktam, főként t-mobilosokat hívni ebből a 2362Ft-ból 26Ft-os perdíj mellet majd 91 perc jön ki és nem számoltam bele a 12,5 ft-os éjszakait. 10 után felhíyvom a csajom és eldumálgatunk. Meg persze a te meg én kedvezmény is jól jön.Tehát nagyon az az érzésem,h nekem nem érné meg váltani.Az érvek amik mellette vannak, hogy nincs csúcsidő meg mindenhova 33 ft.Hátránya, hogy kötelez engem hogy beszéljek csak beszéljek különben veszik minden.Ez az ami nem tetszik még benne.Van egy Domino Nap kártyám is és azzal szoktam telefonálni mikor a társalgóban csúcsidőm van. Tehát ha valaki ezek ellenére is rátud beszélni hajrá Üdv: Csaba
|
szer. jún. 30, 2004 13:23 |
|
|
csirkecsaba
arany tag
|
Ja és még valami eszembe jutott, hátha valaki kipróbálta már és tud segíteni.Szóval melyikkel jövök ki jobban, ha megrendelem az sms-80-at 1500-ft-ért vagy a második eset ha megrendelem 1,5 megást wapot 600Ft-ért és 777sms-ről küldözgetek.Kb hány darab sms-t tudok elküldeni másfél megából? Ugye a T-Mobile csak a másfél mega letelte után számol perc alapon és kerekítget felfele?
A válaszokat előre is köszönöm.
|
szer. jún. 30, 2004 13:11 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
A megújult Relaxban is van havonta 5 MMS?
|
szer. jún. 30, 2004 13:04 |
|
|
csirkecsaba
arany tag
|
Sziasztok!
Nagy örömmel vettem tudomást az új csomagokról. A kérdésem az lennne, h szerintetek megéri e váltani Társalgóról Relax 100-ra?
Tudom, hogy ez nagyon sok mindentől függ, de hátha van olyan aki egy kicsit is utána számol.Próbálnék én is számolni, de 10-e körül kapom meg az első teljes havi számlálmat. Relax 100-ban van Te+Én kedvezmény?
Azon is gondolkodtam, hogy ugyebár a társalgónak csak a fele lebeszélhető így gyakorlatilag 938Ft a havidíja.
Na most ha ezt az összeget kivonom a Relax 100-as havidíjából, az ugyebár 3300-938=2362Ft. Tehát mivel én délután 4-től és este szoktam, főként t-mobilosokat hívni ebből a 2362Ft-ból 26Ft-os perdíj mellet majd 91 perc jön ki és nem számoltam bele a 12,5 ft-os éjszakait. 10 után felhíyvom a csajom és eldumálgatunk. Meg persze a te meg én kedvezmény is jól jön.Tehát nagyon az az érzésem,h nekem nem érné meg váltani.Az érvek amik mellette vannak, hogy nincs csúcsidő meg mindenhova 33 ft.Hátránya, hogy kötelez engem hogy beszéljek csak beszéljek különben veszik minden.Ez az ami nem tetszik még benne.Van egy Domino Nap kártyám is és azzal szoktam telefonálni mikor a társalgóban csúcsidőm van.
Tehát ha valaki ezek ellenére is rátud beszélni hajrá
|
szer. jún. 30, 2004 13:00 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
Macika írta: Norbi írta: Ó, igen. Valóban kimaradt a 90-120 percért ... 3300- 4080. Ezért elnézést kérek. De ettől a LÉNYEG még mit sem változik... Most személyeskedni fogok, ne haragudjatok. Norbi, a mai napon kiváló példával szolgáltál annak bemutatására, hogy milyen az az ember, akinek eszébe sem jut, hogy ő is tévedhet, és amikor már körben összekapott mindenkivel, akkor megnézi, mit is írt. Bocsit már nem kér senkitől, de már nem harap. Ez is haladás...
Tényleg nem akarok kötözködni, DE ott van, hogy elnézést kértem! Ez pedig még a szinonimaszótár szerint is megegyezik a bocsánattal! Én is várjam a mea culpát?
És akkor egy picit én is: a lényeget tekintve kijelentettem, hogy a Relax 100 bizony olcsóbb is lehet, mint vetélytársa. Emiatt többen nekemugrottak, de azóta se cáfolta senki, hogy nincs igazam. Bárcsak én is írhatnám, hogy van haladás, de sajnos nincs.
|
szer. jún. 30, 2004 9:01 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
test írta: kerelyfe írta: blueye írta: Pont annyira van a Voda felett, hogy már nem olyan fájdalmas a különbség és azok a kis pluszok (pl. ügyfszolg) talán ott tartják az embereket. Egyszer valaki végezhetne már egy reprezentatív felmérést, de elég lenne, megnézni, ha a szolgáltatók kilistáznák, hogy a publikus csomagjaikat használók között hányan vannak "napi kapcsolatban" az üfsz-tal. Gondolok itt a beszélt percek, illetve ügyfél hányad (nem darabszám, hanem %). Mert egy idő után k***a unalmas azt hallgatni, hogy a Lexusban van ülésfűtés, az Opel VIVA-ban nincs. Megy mind a kettő. Ui.: A hsz nem blueyera van kihegyezve Kéretik a fikázást nem előlről kezdeni, mert már uncsi Azt hiszem lehidalnál, ha megtudnád ezeket az adatokat... Vannak egyébként mindenféle ügyfélelégedettségi felmérések, amik azt mutatják, hogy sokaknak egyáltalán nem az ár a legfontosabb. Aranyos egyébként ahogy így osztjátok egymást, szociológialig kiválóan modellezhető, csak semmi értelme Olyan volt az eredeti Relax amilyen, most meg éppen olyan, amilyen..
Ezt gondoltam (üfsz hívás - ne a fórumozókból induljunk ki!).
A szociológiáról pedig annyit, hogy nem vagyunk itt túl sokan (állandóan), ahhoz, hogy mintát vételezhessünk...
|
szer. jún. 30, 2004 1:14 |
|
|
Mobilio
arany tag
|
azért fura olvasni a hozzászólásokat. én spec örülük a t-mobile csökkentsének mert 10 helyett 6,5 lesz a ceh. 26 forontos percdíj, 2 ftal rosszabb mint a voda de azért jobb a szolgáltatás is. tudom az ember soha nem hívja az ügyfélszolgálatot de megőrülök hogy mindig ide jutunk. nem a telefonos üfsz felhívásáról hanem az egész ügyfélkezelésről szolgáltatásokról szól a dolog pl. hogy ne kelljen igényelgetnem egy szolgáltatást hanem belépek és a neten bekapcsolom, ha nem kell kikapcsolom. ez hol van a vodánál? nem kell telefonálgatnom, várnom az üfsz-nél. hogy van szerviz, hogy ha hibáznak elég normálisan korrigálják. sok sok dolog miatt jobb a t-mobile és most a percdíjak is jók lettek. azon jót nevettem hogy a másik topciban már azt is látni vélték egyesek hogy majd akár etikátlan is lehet a válaszlépés meg hogy a t-mobile nem fog percdíjat csökkenteni csak gagyizik majd nem lényeges szolgáltatások díjának csökkentésével. aztán íme csökkent és akkor azt fikázzák. hát passz. szerintem aki vakon vodás annak aztán bármi történhet akkor sem lesz jó. bocs, de ezt le kellett írnom, úgy érzem itt sokan mint az egyistenhitet vallják hogy csak az övék a jó. abszurd. aki olcsón akar beszélni az joggal megy a vodához. de ha nem csak ez számít akkor azért dönthesse már el hogy elégedett-e a t-mobile-lal vagy a pannonnal. miért kell dilsinek nézni aki akár többet is fizet egy jobb szolgáltatásért. ja és most szerintem nincs olyan nagy különbség a percdíjak között sem. azokat sem értem akik szerint ezeket a díjakat kártyás tarifákkal is meg lehet kapni. hol????? max a legkisebb csomagra igaz. de pl. 6500-ért 250 perc, 26 forintért hol rosszabb mint egy legnagyobb feltöltős perfekt magasabb díjjal? aki annyit költ az már 23-ért is dumálhat.
Nokian
nem jól nézted. valóban több a túllépés utáni percdíj mint a csomagban foglalt, de július 1-től még így is olcsóbb mint eredetileg volt. kivétel a relax 1000 de ott meg 3000 perc felett lesz csak rosszabb a mostaninál. aki meg annyit beszél annak egészségére
|
kedd jún. 29, 2004 23:39 |
|
|
phallos
ezüst tag
|
kukacwap
"Sírt itt minden Westeles, hogy így-úgy gusztustalan a Voda reklám. Tessék! Ezt a Vodafone-nak köszönhetik meg! Semmi másnak!"
Igen mindenki a vodanak koszonheti. Ez teny! En is ezert orultem a voda csokkentesenek.
De attol meg hogy valaki orul annak, hogy a voda csokkent, sepkulalva a sajat
szolgaltatoja csokkentesere, meg szerintem tarthatja a reklamot gusztustalannak.
A kettonek nincs koze egymashoz.
vizsla1
Szerintem a tmobilosok orulnenek annak legjobban, ha meg olcsobbak lennenek a percdijak.
De mivel kb. pont ez az az osszeg amiert ugy el lehet adni valamit, hogy nem partolnak
at az emberek a konkurenciahoz, ezert nem ertem hogy mit kell csodalkozni a tmobilon.
Egyebkent nem nagyon emlekkszem hogy alavert volna barkinek is arakban valaha.
De ettol meg nem ertem miert alattomos.
Oruljunk, hogy - mondhatni - elindult a verseny!!!! )
|
kedd jún. 29, 2004 21:00 |
|
|
test
ezüst tag
|
kerelyfe írta: blueye írta: Pont annyira van a Voda felett, hogy már nem olyan fájdalmas a különbség és azok a kis pluszok (pl. ügyfszolg) talán ott tartják az embereket. Egyszer valaki végezhetne már egy reprezentatív felmérést, de elég lenne, megnézni, ha a szolgáltatók kilistáznák, hogy a publikus csomagjaikat használók között hányan vannak "napi kapcsolatban" az üfsz-tal. Gondolok itt a beszélt percek, illetve ügyfél hányad (nem darabszám, hanem %). Mert egy idő után k***a unalmas azt hallgatni, hogy a Lexusban van ülésfűtés, az Opel VIVA-ban nincs. Megy mind a kettő. Ui.: A hsz nem blueyera van kihegyezve Kéretik a fikázást nem előlről kezdeni, mert már uncsi
Azt hiszem lehidalnál, ha megtudnád ezeket az adatokat... Vannak egyébként mindenféle ügyfélelégedettségi felmérések, amik azt mutatják, hogy sokaknak egyáltalán nem az ár a legfontosabb.
Aranyos egyébként ahogy így osztjátok egymást, szociológialig kiválóan modellezhető, csak semmi értelme Olyan volt az eredeti Relax amilyen, most meg éppen olyan, amilyen..
|
kedd jún. 29, 2004 20:50 |
|
|
viraxo
arany tag
|
[quote="Mirage"] Viraxo!
Jól megírtad a lényeget... egyet is értek, de ezt félreírtad/gépelted:
"Nagyon sokan azért nem váltanak postpaid csomagokra, mert egyszerűen utálják ha töltögetni kell a kártyát!"
Legalábbis, ha jól gondolom, no meg a tisztán látás végett.
- - - -
Úgy van! Helyesen a mondat így akart kinézni:
"Nagyon sokan azért nem váltanak postpaid csomagok ról, prepaid-re mert egyszerűen utálják ha töltögetni kell a kártyát!"[/i]
Egy kicsit kapkodtam!
|
kedd jún. 29, 2004 19:10 |
|
|
VonBraun
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 337 Tartózkodási hely: Észak-Magyarország
|
blueye írta: Az én esetem is pont ilyen. Gondolom sokan vagyunk így.
Sőt, az enyém is.
|
kedd jún. 29, 2004 18:45 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Nokian írta: Jól látom, hogy 07.01-tõl, ha lebeszélted a 100/250/500/1000 percet, akkor az azt követõ percdíjak drágább lesznek??
nem lesz drágább!
van egy havidíj, amit igyekszenek minden másnak feltüntetni, mint ami valójában: tehát havidíj. Ez X forint, amiben tartalmaz Y perc beszélgetést. A kettõt egymással elosztani kár, mert ha valaki adott hónapban csak egyetlen percet /vagy tökmindegy mennyit, de nem pont annyit amennyi a lebeszélhetõség/ beszél, akkor már más szám jön ki mint a reklámozott percdíj.
Maradva a vesztelnél relax 100-nál, van 3.300Ft-os havidíj, ami tartalmaz 100 perc beszélgetést és /ezen felül/ 39Ft-os percdíjat.
(ha minden áron az osztást erõltetjük, akkor nekem a voda hány forintos percdíjat reklámozzon, amikor 4112,5Ft-ért beszélgetek 30 órát, azaz 1800percet??? )))
|
kedd jún. 29, 2004 18:31 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Norbi írta: Ó, igen. Valóban kimaradt a 90-120 percért ... 3300- 4080. Ezért elnézést kérek. De ettől a LÉNYEG még mit sem változik...
Most személyeskedni fogok, ne haragudjatok.
Norbi, a mai napon kiváló példával szolgáltál annak bemutatására, hogy milyen az az ember, akinek eszébe sem jut, hogy ő is tévedhet, és amikor már körben összekapott mindenkivel, akkor megnézi, mit is írt. Bocsit már nem kér senkitől, de már nem harap. Ez is haladás...
|
kedd jún. 29, 2004 18:30 |
|
|
Mirage
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 289 Tartózkodási hely: Moson megye
|
Viraxo!
Jól megírtad a lényeget... egyet is értek, de ezt félreírtad/gépelted:
"Nagyon sokan azért nem váltanak postpaid csomagokra, mert egyszerűen utálják ha töltögetni kell a kártyát!"
Legalábbis, ha jól gondolom, no meg a tisztán látás végett.
- - - -
Egyébként épp most váltottam Relax250-re, az eddigi Szervuszról, ami 8-9 ezer Ft volt havonta. (tehát kisfogyasztó). Ez kártyásan 10tHUF fölé jött volna ki.
Elégedett 'régi T-Mobilos előfizető vagyok. A perc(60mp-t) alapot meg kell majd szoknom, de ez az előre meghatározott időkeret miatt úgysem lényeges. Így nem válok telefoncsippanás függővé... mint sok ismerősöm.
Még évekkel ezelőtt én is azt gondoltam, hogy elég drága ez a Westeles újságelőfizetés, de egy ideje már én is másként látom.
Szerintem minden a telefonálási szokások, mentalitástól, és a jövedelemtől függ. Ez a három egymással is összefügg. Mindenki mást-mást hisz(!!) jónak. Elsősorban ez nem IQ, hanem mentalitás kérdése. Vagy ahogy Viraxo írta: Gondolkodásmód.
Egyébként ha valaki megnézi a májusi HIF grafikont látható, hogy az utóbbi 1-2 évben hogyan szorul vissza szép lassan a Prepaid Mo-on.
http://www.nhh.hu/menu3/m3_2/mobil/2004/majus.pdf
Ezt nem a magam vigasztalására mondom, hanem pusztán tény.
|
kedd jún. 29, 2004 17:54 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Ezt meg a vodától vették át. Ha lebeszéled, drágább lesz.
|
kedd jún. 29, 2004 17:48 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
Jól látom, hogy 07.01-től, ha lebeszélted a 100/250/500/1000 percet, akkor az azt követő percdíjak drágább lesznek??
Csomagok 2004.06.30-ig:
Relax 100 / Relax 250 / Relax 500 / Relax 1000
A díjcsomagba foglalt , havonta lebeszélhető percek díjai:
45 / 40 / 35 / 25 Ft
Minden további perc díja
40 / 37,5 / 30 / 22,5 Ft
----------------------------------
Csomagok 2004.07.01-től:
Relax 100 / Relax 250 / Relax 500 / Relax 1000
A díjcsomagba foglalt , havonta lebeszélhető percek díjai:
33 / 26 / 23 / 22 Ft
Minden további perc díja
39 / 32 / 27 / 24 Ft
(bruttó árak!)
|
kedd jún. 29, 2004 17:44 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
T68m írta: 3. végül, mint ahogy már többször céloztam rá, ezek igen furcsa csomagok, mivel ugyanezt percfektel/nappal/unoval VALÓBAN havidíj és egyéb kötelezettségmentesen megkaphatjuk mind a háom szolgáltatótól. (Szal, furcsálom a vásárlóit.)
Igazad van, DE ha vkinek még hátravan x hónap hűség? Annak megfelelő.
|
kedd jún. 29, 2004 17:36 |
|
|
viraxo
arany tag
|
T68m írta: három dolgot fűznék még az árcsökkentéshez, valamint ált. ezekhez a csomagokhoz. 1. a vesztel óriási marketinghibát követett el, mikor csökkentette az árakat. Ezek igen friss csomagok, s az árcsökkentéssel beismerte, hogy jócskán le akarta rántani jelenlegi és leendő előfizetőit. Én inkább más akciókat - pl. igen kedvezményes telót - vezettem volna be ezekre a csomagokra, s akkor presztizsveszteség nélkül jött volna ki ebből a helyzetből. 2. most minden relax 500 előfizető (és a többi relaxos is arányosan) elküldhetne néhányszor havi 6000Ft-ot a sikeres reklámkapányáért a vodának... ))))) 3. végül, mint ahogy már többször céloztam rá, ezek igen furcsa csomagok, mivel ugyanezt percfektel/nappal/unoval VALÓBAN havidíj és egyéb kötelezettségmentesen megkaphatjuk mind a háom szolgáltatótól. (Szal, furcsálom a vásárlóit.)
Elég érdekes meglátásaid vannak - véleményem szerint! Nem akarok sem vitát, pláne nem haragot gerjeszteni, de mint ahogyan azt már néhányszor leírtam ez egy sok-sok oldalú "érme"! Te teljesen az ár oldalárol közelíted meg a dolgokat én meg a tapasztalataim alapján! És az én tapasztalataim azt mondatják velem és nagyon kérlek hidd el nekem, hogy az emberek nagyon nagy része a percdíjak mellett nagyon is figyelembe veszi azokat a plusz dolgokat, amit a telefon használata mellett kap! Nagyon sokan azért nem váltanak postpaid csomagokra, mert egyszerűen utálják ha töltögetni kell a kártyát! Ők nem fognak - így a díjcsökkentés után meg pláne - D.Nap-ba átmenni! És még akkor ott van egy csomó minden, amit a postpaid-ek kapnak. (Ak. pont, készülékcsere, stb, stb) Egyébként jól látható, hogy pl. a magasabb forgalmú ügyfeleket gyak. nem nagyon foglalkoznak a számlájukkal. Ha felhívjuk a figyelmüket, hogy jobban is kijöhetnek, megköszönik a felajánlást és elfogadják. Maguktól az emberek viszonylag ritkán hasonlítgatják össze a díjcsomagokat.
Éppen ezért ha Te nem érted az ő gondolkodásmódjukat még ne gondold, hogy ezek az emberek buták, vagy logikátlanok! Más szempontokat is figyelnek és ELÉGEDETTEK!
Ha valakinek 1Ft árkülönbség megéri, hogy akár egy ilyen felületen is leírja, az egyik szolgáltatóval sem lesz soha elégedett, vagy több milliós számlái vannak, ahol ez az 1Ft komolyan számít...
Biztos lesz rengeteg ellenérved, de én több éve ezt tapasztalom! Nyilván vannak negatív kritikák és elégedetlenebb ügyfelek is, de azok mindenhol vannak!
|
kedd jún. 29, 2004 17:22 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
Hm. Nekem azota van meg a fo szamom, amiota a Praktikum megjelent. Mikor mar erosen gondolkodtam, hogy valamilyen szolgaltatas miatt atvaltok postpaidre, akkor bevezettek prepaidre is Ugyanez van az arakkal is - mikor mar azt hinnem, megeri elofizetesesnek lenni, kiderul, hogy nem A Relax uj arai sem jobbak, mint a kotottsegek nelkuli prepaideke
|
kedd jún. 29, 2004 16:27 |
|
|
Xikita
ezüst tag
|
resetelhetné valaki a szavazást!
|
kedd jún. 29, 2004 16:14 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Pörögtök rendesen!
Már csak a Panni hiányzik a játékból.
Éljen a POSTPAID hábórú!!
|
kedd jún. 29, 2004 16:12 |
|
|
Xikita
ezüst tag
|
én t-mobile-os vagyok, nem hittem, hogy ma még feldob valami
hajrá voda, ne hagyd magat t-mobile!
|
kedd jún. 29, 2004 15:59 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
Norbi írta: T68m írta: 3. végül, mint ahogy már többször céloztam rá, ezek igen furcsa csomagok, mivel ugyanezt percfektel/nappal/unoval VALÓBAN havidíj és egyéb kötelezettségmentesen megkaphatjuk mind a háom szolgáltatótól. (Szal, furcsálom a vásárlóit.) 1. Amikor mobilos lettem, még híre-hamva sem volt prepaidnek. Amikor bevezették, a világért sem váltottam volna rá (hívószámkijelzés hiánya, nem lehetett sms-t küldeni, külföldön nem lehetett használni). Mire a prepaid elérte szolgáltatásban, árban a postpaid színvonalat, már volt egy nagyon sok éve bejáratott, társkártyákkal, hűségekkel "terhelt" számom... 2. Szvsz, a számhordozhatóság bevezetésének köszönhetően (ami lehetővé tette az összes mobilszolgáltatónál a postpaidről prepaidre váltást) gyorsan meg fogjuk érni azt, hogy nagyon-nagyon hosszú idő után ismét kedvezőbb lesz a postpaid tarifa. Persze ez az én esetem. Az új előfizetők meg valószínűleg elcsábultak a sokkal kedvezőbb készülékárak miatt.
Az én esetem is pont ilyen. Gondolom sokan vagyunk így.
|
kedd jún. 29, 2004 15:45 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
kerelyfe írta: Én messze állok a matematikától, de a két óra nem közelít a 120 perchez?
Szűken, de igen.
Egyébként nem akartam szóismétlésbe esni, ezért kerestem egy megfelelő szinonimát.
|
kedd jún. 29, 2004 15:19 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
T68m írta: 3. végül, mint ahogy már többször céloztam rá, ezek igen furcsa csomagok, mivel ugyanezt percfektel/nappal/unoval VALÓBAN havidíj és egyéb kötelezettségmentesen megkaphatjuk mind a háom szolgáltatótól. (Szal, furcsálom a vásárlóit.)
1. Amikor mobilos lettem, még híre-hamva sem volt prepaidnek. Amikor bevezették, a világért sem váltottam volna rá (hívószámkijelzés hiánya, nem lehetett sms-t küldeni, külföldön nem lehetett használni).
Mire a prepaid elérte szolgáltatásban, árban a postpaid színvonalat, már volt egy nagyon sok éve bejáratott, társkártyákkal, hűségekkel "terhelt" számom...
2. Szvsz, a számhordozhatóság bevezetésének köszönhetően (ami lehetővé tette az összes mobilszolgáltatónál a postpaidről prepaidre váltást) gyorsan meg fogjuk érni azt, hogy nagyon-nagyon hosszú idő után ismét kedvezőbb lesz a postpaid tarifa.
Persze ez az én esetem. Az új előfizetők meg valószínűleg elcsábultak a sokkal kedvezőbb készülékárak miatt.
|
kedd jún. 29, 2004 15:14 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
Én, mint előfizető, sok ilyen, díjcsökkentéssel járó óriási marketinghibát kívánok magamnak a jövőre nézve.
|
kedd jún. 29, 2004 15:07 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
három dolgot fûznék még az árcsökkentéshez, valamint ált. ezekhez a csomagokhoz.
1. a vesztel óriási marketinghibát követett el, mikor csökkentette az árakat.
Ezek igen friss csomagok, s az árcsökkentéssel beismerte, hogy jócskán le akarta rántani jelenlegi és leendõ elõfizetõit. Én inkább más akciókat - pl. igen kedvezményes telót - vezettem volna be ezekre a csomagokra, s akkor presztizsveszteség nélkül jött volna ki ebbõl a helyzetbõl.
2. most minden relax 500 elõfizetõ (és a többi relaxos is arányosan) elküldhetne néhányszor havi 6000Ft-ot a sikeres reklámkapányáért a vodának... )))))
3. végül, mint ahogy már többször céloztam rá, ezek igen furcsa csomagok, mivel ugyanezt percfektel/nappal/unoval VALÓBAN havidíj és egyéb kötelezettségmentesen megkaphatjuk mind a háom szolgáltatótól. (Szal, furcsálom a vásárlóit.)
|
kedd jún. 29, 2004 15:01 |
|
|
Steve_Hun
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 984 Tartózkodási hely: Helsinki, FI
|
T68m írta: Steve_Hun írta: Egyébként én jártam matekórákra (sőt ebben a vizsgaidőszakban szigorlatoztam is belőle)!
Steve és sikerült? mert látom, az alapműveletek már mennek!
Igen, köszönöm érdeklődésedet, minden vizsgám sikerült (ráadásul elsőre) és összehoztam egy 4.0 kreditátlagot! (Persze lehetne jobb is, de ez is elég...)
Steve
|
kedd jún. 29, 2004 14:35 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
Ó, igen.
Valóban kimaradt a 90-120 percért ... 3300- 4080.
Ezért elnézést kérek.
De ettől a LÉNYEG még mit sem változik...
|
kedd jún. 29, 2004 14:34 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Steve_Hun írta: Norbi írta: ki mondta/írta, hogy a 120 perc 3300Ft????? Én csak annyit írtam le, hogy ha valaki havonta másfél két órát telefonál, annak olcsóbb a Relax 100. Valaki mutassa már be konkrét számadatokkal, hogy hol tévedtem!!! Norbi írta: Ezért a 90-120 percért a Relax 100-ban 3.300,-Ft-ot fizetsz ki. Steve
|
kedd jún. 29, 2004 14:31 |
|
|
Steve_Hun
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 984 Tartózkodási hely: Helsinki, FI
|
Norbi írta: ki mondta/írta, hogy a 120 perc 3300Ft????? Én csak annyit írtam le, hogy ha valaki havonta másfél két órát telefonál, annak olcsóbb a Relax 100. Valaki mutassa már be konkrét számadatokkal, hogy hol tévedtem!!! Norbi írta: Ezért a 90-120 percért a Relax 100-ban 3.300,-Ft-ot fizetsz ki.
Steve
|
kedd jún. 29, 2004 14:28 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
T68m írta: köszönöm, hogy erre az apró momentumra felhívtad a figyelmed.
Szívesen, máskor is.
|
kedd jún. 29, 2004 14:20 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Steve_Hun írta: Egyébként én jártam matekórákra (sõt ebben a vizsgaidõszakban szigorlatoztam is belõle)!
Steve és sikerült? mert látom, az alapmûveletek már mennek! Norbi írta: Kedves, T68m!
Te, mint a mobilpiac állandó ismerõje-figyelõje, már nagyon-nagyon régóta észlelhetted volna, hogy a sajtóközleményben mindig a bruttó árak szerepelnek. Ha már összehasonlítasz, akkor a sajtóközleményt a sajtóközleménnyel (bruttó árak), a díjszabást, a díjszabással (nettó árak) hasonlítsd össze!
Üdv.
köszönöm, hogy erre az apró momentumra felhívtad a figyelmem. Én cserébe azt szeretném elárulni neked, hogy itt, ahol a mobilpiac állandó ismerõje-figyelõje emberek beszélgetnek, még itt sem volt mindenkinek világos rajtam kívül.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m kedd jún. 29, 2004 14:23-kor.
|
kedd jún. 29, 2004 14:19 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
T68m írta: Norbi írta: Miért is nem jó szerinted a Relax 100 például annak, aki havi 90-120 percet beszél? Ezért a 90-120 percért a Relax 100-ban 3.300,-Ft-ot fizetsz ki. Ugyanennyi beszélgetésért a Vodafone a 150-es díjcsomagjában 4.350,-Ft-ot kér... Vizsla1, KÖNYÖRGÖM, menj el a matematikusotokhoz! először is MATEKZSENIKÉM relax 100-ban 90-120 percért 3300-4080Ft-ot kell kicsengetni, másrészt meg praktikum percfektben ugyanez 3240-4320Ft, nagyobb feltöltővel 2592-3456Ft-ba kerül, s ha nem ugatsz, akkor nem kell fizetned egy FILLÉRT SEM! (tehát, ha ugatsz, ha nem pénzt takaritasz meg, ráadásul még ott is lehet telefonálni vele, ahol a térerő nem wesz körül téged) Macika, kb ugyanazt írtuk!
Már ne haragudj, kedves T68m, de eddig (ez) a topic is a Vodafone és a T-Mobile új havidíjas csomagjairól szólt.
De ha gondolod, akkor indítsunk "Praktikum Perfect vs az új Voda és T-M díjcsomagok" címmel egy újabb topicot.
|
kedd jún. 29, 2004 14:19 |
|
|
MVD
gyémánt tag
|
Norbi írta: ki mondta/írta, hogy a 120 perc 3300Ft????? Én csak annyit írtam le, hogy ha valaki havonta másfél két órát telefonál, annak olcsóbb a Relax 100. Valaki mutassa már be konkrét számadatokkal, hogy hol tévedtem!!! (szerk, kerelyfe)
Én messze állok a matematikától, de a két óra nem közelít a 120 perchez? Egyébként Norbi calm down, mert már vki biztos dolgozik egy excel táblázaton......
|
kedd jún. 29, 2004 14:18 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
Steve_Hun írta: Norbi írta: Miért is nem jó szerinted a Relax 100 például annak, aki havi 90-120 percet beszél? Ezért a 90-120 percért a Relax 100-ban 3.300,-Ft-ot fizetsz ki. Ugyanennyi beszélgetésért a Vodafone a 150-es díjcsomagjában 4.350,-Ft-ot kér...
Ha már matektanárhoz küldjük egymást, akkor VALÓBAN számoljunk már utána annak, amit leírunk! 90 perc a Relax 100 mellett 3300 Ft (valóban!), míg a 120 már 4080 Ft! NEM 3300!!!!! Sőt, ha azt nézzük, hogy a Vodafone 150 4350 Ft-ba kerül, akkor a Relax 100 melletti 120 perc beszédhez képest plusz 270 Ft-ért még fél óra beszélgetést kapunk! Félreértés ne essék, az új Relax árak már egészen barátságosak, de a Vodafone azonos csomagjai MÉG MINDIG OLCSÓBBAK, IGAZ MÁR NEM KÖZEL 40%-AL! Egyébként én jártam matekórákra (sőt ebben a vizsgaidőszakban szigorlatoztam is belőle)! Steve
Steve,
ki mondta/írta, hogy a 120 perc 3300Ft?????
Én csak annyit írtam le, hogy ha valaki havonta másfél két órát telefonál, annak olcsóbb a Relax 100. Valaki mutassa már be konkrét számadatokkal, hogy hol tévedtem!!!
|
kedd jún. 29, 2004 14:14 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Norbi írta: Miért is nem jó szerinted a Relax 100 például annak, aki havi 90-120 percet beszél? Ezért a 90-120 percért a Relax 100-ban 3.300,-Ft-ot fizetsz ki. Ugyanennyi beszélgetésért a Vodafone a 150-es díjcsomagjában 4.350,-Ft-ot kér... Vizsla1, KÖNYÖRGÖM, menj el a matematikusotokhoz!
elõször is MATEKZSENIKÉM relax 100-ban 90-120 percért 3300-4080Ft-ot kell kicsengetni, másrészt meg
praktikum percfektben ugyanez 3240-4320Ft, nagyobb feltöltõvel 2592-3456Ft-ba kerül, s ha nem ugatsz, akkor nem kell fizetned egy FILLÉRT SEM! (tehát, ha ugatsz, ha nem pénzt takaritasz meg, ráadásul még ott is lehet telefonálni vele, ahol a térerõ nem wesz körül téged)
Macika, kb ugyanazt írtuk!
|
kedd jún. 29, 2004 14:12 |
|
|
Steve_Hun
platina tag
|
Norbi írta: Miért is nem jó szerinted a Relax 100 például annak, aki havi 90-120 percet beszél? Ezért a 90-120 percért a Relax 100-ban 3.300,-Ft-ot fizetsz ki. Ugyanennyi beszélgetésért a Vodafone a 150-es díjcsomagjában 4.350,-Ft-ot kér...
Ha már matektanárhoz küldjük egymást, akkor VALÓBAN számoljunk már utána annak, amit leírunk! 90 perc a Relax 100 mellett 3300 Ft (valóban!), míg a 120 már 4080 Ft! NEM 3300!!!!! Sőt, ha azt nézzük, hogy a Vodafone 150 4350 Ft-ba kerül, akkor a Relax 100 melletti 120 perc beszédhez képest plusz 270 Ft-ért még fél óra beszélgetést kapunk! Félreértés ne essék, az új Relax árak már egészen barátságosak, de a Vodafone azonos csomagjai MÉG MINDIG OLCSÓBBAK, IGAZ MÁR NEM KÖZEL 40%-AL!
Egyébként én jártam matekórákra (sőt ebben a vizsgaidőszakban szigorlatoztam is belőle)!
Steve
|
kedd jún. 29, 2004 14:07 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
Macika írta: Norbi írta: Miért is nem jó szerinted a Relax 100 például annak, aki havi 90-120 percet beszél? Ezért a 90-120 percért a Relax 100-ban 3.300,-Ft-ot fizetsz ki. Ugyanennyi beszélgetésért a Vodafone a 150-es díjcsomagjában 4.350,-Ft-ot kér... Vizsla1, KÖNYÖRGÖM, menj el a matematikusotokhoz! Hááát, tudod, azért ha valaki 150 percért elkér 4350 Ft-ot, vagy 100 percért 3300-at, az nem éppen úgy alakul, mint Te gondolod. Lehet, hogy Neked kéne még egy év matekot lehúzni?
Macika, OLVASS figyelmesebben!!!!!
És nagyon megköszönném, ha nem értelmeznéd félre a leírtakat.
Én azt írtam, hogy aki havi másfél-két órát telefonál, annak JOBBAN megéri a RELAX 100!
|
kedd jún. 29, 2004 14:06 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
Kedves, T68m!
Te, mint a mobilpiac állandó ismerője-figyelője, már nagyon-nagyon régóta észlelhetted volna, hogy a sajtóközleményben mindig a bruttó árak szerepelnek.
Ha már összehasonlítasz, akkor a sajtóközleményt a sajtóközleménnyel (bruttó árak), a díjszabást, a díjszabással (nettó árak) hasonlítsd össze!
Üdv.
|
kedd jún. 29, 2004 14:01 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Norbi írta: Miért is nem jó szerinted a Relax 100 például annak, aki havi 90-120 percet beszél? Ezért a 90-120 percért a Relax 100-ban 3.300,-Ft-ot fizetsz ki. Ugyanennyi beszélgetésért a Vodafone a 150-es díjcsomagjában 4.350,-Ft-ot kér... Vizsla1, KÖNYÖRGÖM, menj el a matematikusotokhoz!
Hááát, tudod, azért ha valaki 150 percért elkér 4350 Ft-ot, vagy 100 percért 3300-at, az nem éppen úgy alakul, mint Te gondolod. Lehet, hogy Neked kéne még egy év matekot lehúzni?
HA 10 percet beszél valaki egy hónapban, akkor meg 435 Ft-os percdíja lesz a Vodánál, 330 Ft-os meg a T-mobilenél? Jó megközelítés...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika kedd jún. 29, 2004 14:02-kor.
|
kedd jún. 29, 2004 14:00 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Azért az az elgondolkodtató, hogy ha a Voda ne mhozta volna be amit behozott, akkor most az a 40% vajon hová menne? Érdekes, hogy még ilyen áron is megéri? Tényleg bolond az a szolgáltató ma Magyarországon, aki megpróbál olcsón adni valamit, ha drágán is simán megveszik.
A Westel egyik vezető beosztású dolgozója nyilatkozta jüpár hónapja, hogy nem nagyon lenne ésszerű a mai (akkori) árak alá menni, mert az veszélyezteti a ......-t, na meg a zsíros sokmilliós prémiumokat is.
Ezek szerint mégsem egészségtelen a verseny. Sőt, meglehetősen pofátlan dolog a T-mobile megjelenésére időzíteni egy ekkora árréssel dolgozó csomagot.
Gondolkozzunk már el, mekkorát ütött volna a T-mobile, ha május 1-jén nagy csinnadrattrával EZEKET az árakat vezette volna be!!!!!!
Mobilszolgáltató nem maradt volna talpon a meglepettségtől. És ömlött volna a jónép a T-mobilehoz, a már ottlévők pedig simogatták volna a saját okos okos fejüket, hogy jól döntöttek anno, amikor a Westelt választották.
Így most az maradt az emberekben, hogy megint a Voda megropogtatta a T-mobile tökeit, és ennek hatására csökkentett árakat a nagy Magenta.
Ennek már előre lehet látni a következménhyeit. Ezzel csökkenni fog a támogatások, szponzorálások száma, mint ahogyan azt a Westel anno megjósolta. Na de az árverseny az árverseny. Az ügyfelek pénzéből pedig szolgáltatni kell, nem újraelosztani azt másoknak.
|
kedd jún. 29, 2004 13:58 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
vizsla1 írta: KÖNYÖRGÖM!Csak 1-szer! Egyszer az életben menjen a voda alá! Csökkenti az árait, és még mindig magasabb marad. Gratulálok. Ezt csak azért csinálja, hogy július 1 után ne lehessen reklámozni a TV-ben a voda reklámját, s kisebb legyen a csábítás, hogy otthagjyák őket. Alattomos egy banda .
Miért is nem jó szerinted a Relax 100 például annak, aki havi 90-120 percet beszél?
Ezért a 90-120 percért a Relax 100-ban 3.300,-Ft-ot fizetsz ki.
Ugyanennyi beszélgetésért a Vodafone a 150-es díjcsomagjában 4.350,-Ft-ot kér...
Vizsla1, KÖNYÖRGÖM, menj el a matematikusotokhoz!
|
kedd jún. 29, 2004 13:56 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
Ja-ja, tényleg! Jó, hogy szóltál!
|
kedd jún. 29, 2004 13:50 |
|
|
MVD
gyémánt tag
|
blueye írta: miért engem említesz?
Mert a te hsz-ra válaszoltam, ahol a voda üfsz-ot említed. És nem akartam, hogy vmi önkéntes gyászhuszár fölöslegesen a vélt sérelmedet megtorolja rajtam.
Az autóssal tudom, kicsit túloztam.
|
kedd jún. 29, 2004 13:38 |
|
|