Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. dec. 30, 2024 21:25

Hozzászólás a témához  [ 84 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2
Több ezer forinttal károsíthatják a T-Mobile előfizetőket 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
Azért érdekes ez.

Több országban évek óta működik ez a szolgáltatás (többek között a spanyoloknál, olaszoknál, Svájcban).
Tessék mondani, ott miért képesek az emberek munkával és nem arcátlan mocsok ügyeskedéssel keresni a kenyerüket??? Ott miért nem hallani ilyen szándékos károkozásról?
Miért van az, hogy ha valahol az Unióban bankkártyás, vagy egyéb visszaéléses bűncselekményre derül fény, mindig kiderül, hogy kelet-európai elkövetők csinálták. Ezek után csodálkozunk, ha nem tárt karokkal, felhőtlen boldogsággal fogtak bennünket?

100 ember képes 100millió életét megkeseríteni.

kedd júl. 20, 2004 13:53
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bournie írta:
Szerintem itt az a probléma, hogy az sm-eket nem a t-mobile küldi ezekről a számokról, hanem maga az SM is kamu.

:idea: :idea: :idea: ;)

kedd júl. 20, 2004 13:49
Moderátor

Hozzászólás 
An-Dante.. írta:
[Sőőőt, vissza is válaszolhat az eredeti címre, hogy ez csúnya doilog.. :roll:

És ha már az SMS is az emeltdíjas számról jött, akkor a T fizet érte, mint a köles :D :lol: :twisted:

kedd júl. 20, 2004 13:48
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sverige írta:
asdf_ írta:
Hat, nem nagyon ertem en a dolgot. Siman annyit kell csinalni, hogy a 0690-es es 0681-es nem fogadott hivasokrol tetszik nem tetszik, nem kuld figyelmezteto sms-t a tmobile...

Feltételezem, hogy nem a T-Mobile-tól jöttek az "értesítő" sms-ek, hanem valaki más küldött ennek megfelelő tartalmú sms-eket... ezeket pedig már nehezebb lenne kivédenie bármelyik szolgáltatónak.

Nem nehéz kiszűrni.. Nemes egyszerűsággel a saját értesítéseire "emlékezteteő" SMS-eket nem kézbesítené, hname eldobná az SMS-C. Ott is lehetséges filterezni akár tartalom szerint is.. Sőőőt, vissza is válaszolhat az eredeti címre, hogy ez csúnya doilog.. :roll:

kedd júl. 20, 2004 13:46
Moderátor

Hozzászólás 
Tuvok írta:
Mondjuk sztem. ez nem minősül szemétségnek! Hacsökkenti az a baj ha meg nem csökkenti akkor meg az!

Teljesen igazad van.
Tuvok írta:
Ennek a fikázzuk a Vodát meg a T-Mobile-t-nek nincs semmi értelme.

Ezek csak poénok voltak, de van aki véresen komolyan veszi :(

kedd júl. 20, 2004 13:45
platina tag

Hozzászólás 
asdf_ írta:
Hat, nem nagyon ertem en a dolgot. Siman annyit kell csinalni, hogy a 0690-es es 0681-es nem fogadott hivasokrol tetszik nem tetszik, nem kuld figyelmezteto sms-t a tmobile...

Feltételezem, hogy nem a T-Mobile-tól jöttek az "értesítő" sms-ek, hanem valaki más küldött ennek megfelelő tartalmú sms-eket... ezeket pedig már nehezebb lenne kivédenie bármelyik szolgáltatónak.

kedd júl. 20, 2004 13:43
Profil Privát üzenet küldése ICQ
Moderátor

Hozzászólás 
Bournie írta:
Szerintem itt az a probléma, hogy az sm-eket nem a t-mobile küldi ezekről a számokról, hanem maga az SM is kamu.

Jaja.
És így simán kimeríti a csalás fogalmát.

kedd júl. 20, 2004 13:43
Moderátor

Hozzászólás 
Macika írta:
Odo írta:
...és ha írok vmit nem lehet poénként SEM felfogni. :( :evil:

Nem vagy egy poénos user, ne is haragudj. Az ilyenekre meg ott van a PÜ, nem kell nyilvánosban a kedélyeket hergelni.

Pedig sok poént dobtam már, nem tehetek róla, hogy azokat nem olvassátok. És ha az amit írtam, hergelő volt ennyire... Ha T-Mobile-ra írnak ilyet, én biztos felhergelem magam, nem tudok aludni és idegösszeomlást kapok :D

kedd júl. 20, 2004 13:42
arany tag

Hozzászólás 
asdf_ írta:
Hat, nem nagyon ertem en a dolgot. Siman annyit kell csinalni, hogy a 0690-es es 0681-es nem fogadott hivasokrol tetszik nem tetszik, nem kuld figyelmezteto sms-t a tmobile, szerintem kb. 10 perc alatt elintezheto a rendszerben (sot, eleve igy kezdeni, es most meg seggberugni azt, aki nem igy csinalta meg eleve anno es nem gondolt erre). Ez a tmobile sajat es az ugyfeleinek erdeke is. Nemtom mit kell itt lofaszjoskaskodni ezen, hogy az ugyfelek majd ezt gondoljak, meg azt gondoljak...
Persze, figyeljen oda az ember, meg minden, akkor is tobbekbe automatizmus szinten ivodhatott bele, hogy a nem fogadottakat visszahivjak (most szamtalan peldat sorolhatnek, hogy belem pl mi, de lenyegtelen, igy nem teszem).

kedd júl. 20, 2004 13:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hat, nem nagyon ertem en a dolgot. Siman annyit kell csinalni, hogy a 0690-es es 0681-es nem fogadott hivasokrol tetszik nem tetszik, nem kuld figyelmezteto sms-t a tmobile, szerintem kb. 10 perc alatt elintezheto a rendszerben (sot, eleve igy kezdeni, es most meg seggberugni azt, aki nem igy csinalta meg eleve anno es nem gondolt erre). Ez a tmobile sajat es az ugyfeleinek erdeke is. Nemtom mit kell itt lofaszjoskaskodni ezen, hogy az ugyfelek majd ezt gondoljak, meg azt gondoljak...
Persze, figyeljen oda az ember, meg minden, akkor is tobbekbe automatizmus szinten ivodhatott bele, hogy a nem fogadottakat visszahivjak (most szamtalan peldat sorolhatnek, hogy belem pl mi, de lenyegtelen, igy nem teszem).

kedd júl. 20, 2004 13:40
arany tag

Hozzászólás Re: Több ezer forinttal károsíthatják a T-Mobile előfizetőke
Macika írta:
Bournie írta:
Mondjuk az SM feladója is ma már viszonylag egyszerűen átírható, akár úgy is tudnék sms-t írni, hogy a 1230 látszódjon feladónak pl...
Ez van, bizonyos készülékekkel persze ez is viszonylag könnyen átlátható, régebben amikor Nokia-t használtam volt olyan, hogy meg lehetett nézni, hogy a küldő milyen SMSC-n keresztül üzent (ez esetben ez nem magyar szám lenne), de aki ennyire nem figyel, vagy nem tud figyelni az a feladóval megtéveszthető.

Ha egyre gondolunk, akkor az a dolog már nem működik, illetve regisztrációköteles a saját számodra, igen hamar utolérhető vagy vele.

Amire én gondolok az jelenleg is működik. (sajnos?)
Ma már tucatjával kaphatóak használt prepaid kártyák amire egy ilyet be lehet regelni ha kell, szóval szerintem ez éppen kikerülhető.

kedd júl. 20, 2004 13:38
Moderátor

Bournie írta:
Mondjuk az SM feladója is ma már viszonylag egyszerűen átírható, akár úgy is tudnék sms-t írni, hogy a 1230 látszódjon feladónak pl...
Ez van, bizonyos készülékekkel persze ez is viszonylag könnyen átlátható, régebben amikor Nokia-t használtam volt olyan, hogy meg lehetett nézni, hogy a küldő milyen SMSC-n keresztül üzent (ez esetben ez nem magyar szám lenne), de aki ennyire nem figyel, vagy nem tud figyelni az a feladóval megtéveszthető.

Ha egyre gondolunk, akkor az a dolog már nem működik, illetve regisztrációköteles a saját számodra, igen hamar utolérhető vagy vele.

kedd júl. 20, 2004 13:34
Moderátor

Hozzászólás 
Odo írta:
...és ha írok vmit nem lehet poénként SEM felfogni. :( :evil:

Nem vagy egy poénos user, ne is haragudj. Az ilyenekre meg ott van a PÜ, nem kell nyilvánosban a kedélyeket hergelni.

kedd júl. 20, 2004 13:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Nem dolgozok ott, viszont a T-Mobile szerint nem lehetett kapni még náluk, csak hétfőtől. Ezt már más is írta, azt hiszem a Motos topicban.

Azért az furcsa, hogy ha nem lehet még kapni és az akció már elkezdődik.. Eddig ilyenkor meg volt csinnalgozva a készülék hogy keresd ixedikétől a boltokban..

gyémánt tag

Hozzászólás 
Meggylé írta:
+3690 nincs. Csak 0690...

OK, javítottam.

arany tag

Macika írta:
A cikkben szereplő mobil-előfizető nem gyanútlan, hanem idióta. Oda van írva, kitől jött az üzenet.
Meg kell nézni!
A SM feladóját nem lehet egykönnyen meghamisítani, a T-mobile valódi számát meg lehetetlen beírni feladónak.
A figyelmetlen embert meg nemcsak a mobilos ügyeskedők használják ki, nap mint nap ki van téve a figyelmetlenségéből adódó veszélyeknek.

Hát igen, sajnos manapság már mind a neten, mind egyéb területen egyre jobban kell figyelni, rengeteg az ügyeskedő.

Elsősorban azzal védhető ki a dolog ha a hívandó számot ellenőrzi az ember, az emeltdíjasok viszonylag jól el vannak különítve, szerencsére.

kedd júl. 20, 2004 13:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
+3690 nincs. Csak 0690...

kedd júl. 20, 2004 13:22
Moderátor

Hozzászólás 
Macika írta:

Nem kívánnék beleszólni, de ha Te csak nem a T-mobil készülékforgalmazási osztályán vagy valami komoly fejes, akkor nem tudom, hogyan engedhetsz meg magadnak ilyen kijelentést.

Ha azt mondod, hogy Fehérváron sehol, akkor elhiszem. Na de van még 1-2 T-mobile üzlet Fehérváron kívül is.

Nem dolgozok ott, viszont a T-Mobile szerint nem lehetett kapni még náluk, csak hétfőtől. Ezt már más is írta, azt hiszem a Motos topicban.

kedd júl. 20, 2004 13:20
gyémánt tag

Macika írta:
A cikkben szereplő mobil-előfizető nem gyanútlan, hanem idióta. Oda van írva, kitől jött az üzenet.
Meg kell nézni!.

Igazad van, de gondolj bele abba, hogy sokan azt sem tudják, mi az az emeltdíjas telefonszám. Hiába látják, hogy 0690........ nem tudják, milyen szám az. Nem minden ember jártas a telekommunikációban ennyire, mint mi, akik ezt a fórumot olvassuk.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csab2 kedd júl. 20, 2004 13:30-kor.

kedd júl. 20, 2004 13:20
Moderátor

Hozzászólás 
OFF
Kivéncsi lennék, hogy a hozzászólásomat miért törölted Macika. A T-Mobile-os nem lett törölve, holott én is smile-t raktam a szövegem végére, vagyis NEM VÉRRE menő volt a hozzászólásom. De úgy látom még mindog nagyon egyoldalú a helyzet, és ha írok vmit nem lehet poénként SEM felfogni. :( :evil:

kedd júl. 20, 2004 13:18
Moderátor

Hozzászólás 
Odo írta:
An-Dante.. írta:
T68m írta:
miért, annyival csökkentette az árait?????

egyébként t-mobilról, lehet 06-90-et hívni? vagy 06-81-et? Melyikkel ment a trükk?

"Július 19-től a Motorola E398 és C385 multimédiás mobiltelefonok ára jelentősen csökken. A Motorola E398 előfizetéssel 66900 forint helyett 19900, a C385 Domino csomagban 25900 helyett mindössze 15900 forintért vásárolható meg!"

"Jobb veled a világ.." Pláne azoknak akik 18-án vették..

A múlt héten sehol nem lehetett kapni a Motorolát!

Nem kívánnék beleszólni, de ha Te csak nem a T-mobil készülékforgalmazási osztályán vagy valami komoly fejes, akkor nem tudom, hogyan engedhetsz meg magadnak ilyen kijelentést.

Ha azt mondod, hogy Fehérváron sehol, akkor elhiszem. Na de van még 1-2 T-mobile üzlet Fehérváron kívül is.

kedd júl. 20, 2004 13:17
Moderátor

Hozzászólás 
An-Dante.. írta:
T68m írta:

egyébként t-mobilról, lehet 06-90-et hívni? vagy 06-81-et? Melyikkel ment a trükk?

"Július 19-től a Motorola E398 és C385 multimédiás mobiltelefonok ára jelentősen csökken. A Motorola E398 előfizetéssel 66900 forint helyett 19900, a C385 Domino csomagban 25900 helyett mindössze 15900 forintért vásárolható meg!"

A múlt héten sehol nem lehetett kapni a Motorolát!

kedd júl. 20, 2004 13:15
Moderátor

Erni írta:
A T-mobile egyik szolgáltatását kihasználva ismeretlenek több ezer forintos kárt okoznak a gyanútlan mobiltelefon-tulajdonosoknak - tudta meg az Index. Az internetes portál által megszerzett információk szerint a csalás olyan sms-ekre épül, melyek nem fogadott hívásról tájékoztatnak.

Amennyiben ugyanis a gyanútlan mobil-előfizető feltárcsázza az sms-ben megadott számot, akkor egy emelt díjas szolgáltatást hív fel. Ez pedig akár több ezer forintra rúgó összeget is jelenthet a károsultnak.

Meg kell nézni!
A SM feladóját nem lehet egykönnyen meghamisítani, a T-mobile valódi számát meg lehetetlen beírni feladónak.
A figyelmetlen embert meg nemcsak a mobilos ügyeskedők használják ki, nap mint nap ki van téve a figyelmetlenségéből adódó veszélyeknek.

Most abba ne menjünk bele, hogy ez az állandó stresszben élés – amikor az ember folyamatosan csak arra figyel, hogy ki hol akarja átvágni, megkárosítani – mekkora nyomokat hagy hosszabb távon az ember lelkivilágában. Ez van, ez a város, ez az ország az ügyeskedők paradicsoma lett az elmúlt évtizedben.
Reméljük, hogy unokáink már egy jobb világban élhetnek, reméljük egyszer valaki már nemcsak szájhősként, hanem tényleges tenniakarással is változtani fog a mai magyar állapotokon.

kedd júl. 20, 2004 13:12
platina tag

Hozzászólás 
An-Dante.. írta:
T68m írta:

Mondjuk sztem. ez nem minősül szemétségnek! Hacsökkenti az a baj ha meg nem csökkenti akkor meg az! Ennek a fikázzuk a Vodát meg a T-Mobile-t-nek nincs semmi értelme.

kedd júl. 20, 2004 13:05
a fórum lelke

Hozzászólás 
Miért ne lehetne emeltdíjast hívni? Pláne, hogy vannak direkt mobil emeltdíjasok is.
069063... tmob
069062... panni

A 0681 meg direkt beszédforgalomra van.

kedd júl. 20, 2004 12:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:

kedd júl. 20, 2004 12:55
Hozzászólás 
Itt is előkerűlt a szokásos téma...
Valaki eleresztett egy szellemes (és szerintem nem feltétlen bántó) üzit, erre megy a marakodás.

A probléma egyébként tényleg adott, de erre van számtalan megoldás

Mikor hívnak egy számról, LEGALÁBB a körzetszámot megnézem. Sajnos a telefonok nem tudnak számot azonosítani az SM-ből, pedig akkor lenne az még csak király dolog.
Ezen kívül le lehet tiltani az emelt díjas szolgáltatásokat

Szóval, ez olyan dolog, hogy nem a T-mobile tehet róla, még is ő a hunyó, mert egy ilyen jó (bár néha idegesítő) szolgáltatást vezetett be!

kedd júl. 20, 2004 12:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
An-Dante.. írta:
BNM írta:
Szerintem a T-Mobile amúgy is több ezer forinttal károsítja az elõfizetõket magas percdíjai miatt..... :D

:lol: :lol: :lol:

Azokat is megszivatta akik a múlt héten vettek Motorola E398-at egy hétbvége alatt 47e-et buktak a telón ami azért nem piskóta.. :cry:

kedd júl. 20, 2004 12:49
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
BNM írta:
Szerintem a T-Mobile amúgy is több ezer forinttal károsítja az előfizetőket magas percdíjai miatt..... :D

:lol: :lol: :lol:

Azokat is megszivatta akik a múlt héten vettek Motorola E398-at egy hétbvége alatt 47e-et buktak a telón ami azért nem piskóta.. :cry:

kedd júl. 20, 2004 12:46
Moderátor

Hozzászólás 
Aki nem veszi észre, hogy az SMS-ben levő telefonszám emelt díjas... A másik pedig, hogy el kell menteni azt a számot, amiről a T-Mobile küldi a tájékoztatót.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Odo kedd júl. 20, 2004 13:43-kor.

kedd júl. 20, 2004 12:42
platina tag

Hozzászólás 
Ez tetszett :lol: :lol: :lol:

kedd júl. 20, 2004 12:38
arany tag

Hozzászólás 
Szerintem a T-Mobile amúgy is több ezer forinttal károsítja az előfizetőket magas percdíjai miatt..... :D

kedd júl. 20, 2004 12:35
platina tag

Hozzászólás 
Erről már én is hallottam! Én a T-Mobile helyében azért egy kicsit többet tennék. Ami a hírben nem volt az az hogyállítólag a T-Mobile már keresi a számtulajdonosát.

kedd júl. 20, 2004 12:07
arany tag

Hozzászólás Több ezer forinttal károsíthatják a T-Mobile előfizetőket
A T-mobile egyik szolgáltatását kihasználva ismeretlenek több ezer forintos kárt okoznak a gyanútlan mobiltelefon-tulajdonosoknak - tudta meg az Index. Az internetes portál által megszerzett információk szerint a csalás olyan sms-ekre épül, melyek nem fogadott hívásról tájékoztatnak.

Amennyiben ugyanis a gyanútlan mobil-előfizető feltárcsázza az sms-ben megadott számot, akkor egy emelt díjas szolgáltatást hív fel. Ez pedig akár több ezer forintra rúgó összeget is jelenthet a károsultnak.

A csalás csak a T-Mobile előfizetőket sújtja, ugyanis a három hazai mobilszolgáltató közül csak a T-Mobile-nak van olyan szolgáltatása, amelynél a nem fogadott hívást abban az esetben is jelzi sms-ben, ha a telefon nem elérhető vagy a használó éppen másvalakivel beszél.

"A T-Mobile előtt ismert a probléma az ügyfeleitől érkezett jelzések alapján, s ennek megfelelően a cég ügyfélszolgálata tájékoztatja az érdeklődőket az ilyen típusú sms-ek veszélyeire figyelmeztetve. Ugyanakkor az érvényben lévő adatkezelési szabályok szerint a piacvezető mobilszolgáltatónál nem szűrik és nem is szűrhetik az előfizetőkhöz érkező sms-eket. Amennyiben egy szolgáltató egy ilyen esetben az sms-ek szelektálásának eszközéhez nyúlna, az intézkedése az ügyfelekben könnyen azt az érzetet kelthetné, mintha az érkező sms-eket a címzetten kívül más is olvasná." - áll a T-Mobile közleményében.

http://www.tozsdeforum.hu/index2.phtml? ... _id=344586

kedd júl. 20, 2004 11:32
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 84 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2