Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. jan. 04, 2025 5:35

Hozzászólás a témához  [ 118 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3  Következő
OFF: Flame, avagy a moderátorok jogai és kötelességei 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
csab2 írta:
Könyörgöm, ne úgy képzeljétek már el a moderátort mint egy cenzort, aki csak ül némán egy asztalnál és törölgeti a nem odaillő dolgokat!
Az pedig min változtat, ha más néven ír be a fórumba? Semmin. A Meggylé nick tulajdonosát is felismertük. (Bocs Meggylé!)

Cenzor? Most ezzel mi a gond? Igenis cenzúráznia kell!

csüt. júl. 22, 2004 9:07
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
thundermix írta:
nyuszy írta:
Nem lenne reklámozva, hogy a 'Moderátor1', 'Moderátor2'... felhasználói neveket melyik sima felhasználó használja. ENnek az lenne a következménye, hogy a moderátorok gyakorlatilag tényleg feljebb álló, hatalommal rendelkező, ismeretlen személyek lennének. Észre sem vennéd, hogy visszaélt valaki a moderátori jogkörrel, mert azt sem tudnád, ki az. Ez jobb lenne?[/list]

Amíg tud a mod kulturáltan vitatkozni, és nem szélsőségekbe esni, addig minden jó úgy ahogy van.

Ezzel szerintem kiragadtad a lényeget!

csüt. júl. 22, 2004 9:04
ezüst tag

Hozzászólás 
Rozso2 írta:
Ennyire nem történik ma semmit a mobil-világban, hogy ilyenen kell vitázni??? Unatkoztok vagy mi?

A nagy meleg mindenkit megbolondít... :)

csüt. júl. 22, 2004 9:00
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ennyire nem történik ma semmit a mobil-világban, hogy ilyenen kell vitázni??? Unatkoztok vagy mi?

csüt. júl. 22, 2004 8:56
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Thundermix!

Ugyanazt a fórumot olvassuk mi ketten??? A biztonság kedvéért most - a hsz megírása előtt - visszaolvastam a topicban. NEM MACIKA KEZDTE A FIKÁZÁST!!!!!

csüt. júl. 22, 2004 8:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én nem vagyok nagy fórumozó, csak ebben a fórumban vagyok aktív, de néhány más fórumot is olvasgatok. Mindenütt úgy van, ahogyan Ákoska is leírta: a moderátor az egyik legaktívabb fórumozó.

Könyörgöm, ne úgy képzeljétek már el a moderátort mint egy cenzort, aki csak ül némán egy asztalnál és törölgeti a nem odaillő dolgokat!
Az pedig min változtat, ha más néven ír be a fórumba? Semmin. A Meggylé nick tulajdonosát is felismertük. (Bocs Meggylé!)

Macikáról pedig annyit, hogy szerintem jó moderátor. Én nagyon tisztelem, becsülöm, felnézek rá. (Pedig nincs akkora korkülönbség közöttünk, mint sok más fórumozó esetében.) Hozzászólásaiban számtalanszor tett intelligenciáról, bölcsességről tanúbizonyságot. Azon emberek közé tartozik, akivel szívesen megismerkednék személyesen is. Ezt most nem nyalásnak szántam, le sem akartam írni, de mégis kikívánkozott belőlem (meg FrEUnDeR is felbátorított).

<PITBULL>-ról pedig csak annyit, hogy:
1. a nick-jéről ugyanaz jutott eszembe, mint dredd63-nak
2. a magyarázata, hogy ő tesztelte a fórumot, annyira de annyira gyerekes (mint amikor egy kölköt rajtakapnak valami hülyeségen és ő is rájön, hogy hülyeséget beszélt és erre kitalál ilyen baromságot) és nevetséges, hogy az már felháborító.

csüt. júl. 22, 2004 8:37
Moderátor

Hozzászólás 
thundermix írta:
Nem nyuszy te nem flame-eltél, csak melléálltál a nagyképernyős Macika mellé. Pitbull lehet hogy segghülye, de nem támadott meg senkit személyesen. Erre ti egyből nekiestetek mint szódás a lovának.

...

A kultúra a vita hangneméből megítélhető, hát ebben az esetben kritikán aluli volt. Kicsit ezen el lehetne gondolkodni a következő fröcsögő megnyilvánulás előtt. :!:

Nem vagy itt elég régen, a jelek szerint. De ha máshol már fórumoztál, akkor tudhatnád, hogy ennek mi az oka.

Időnként mindenhol megjelennek olyan vadidegen pofák, akik meg vannak győződve saját félistenségükről, és elkezdik osztani az észt.

Mindezt olyan formában, hogy mindenki hülye, csak ők helikopter.

Nem kezdtünk el k@anyázni <PITBULL>-lal, ha jól tudom. Szerinted mi lett volna a helyes reakció? Hagyni, hogy folyjon a vér?

thundermix írta:
Lehet hogy attól Te kedves Macika még egy ugyanolyan földi halandó vagy mint mi a szegény buta és földhözragadt átlaguserek, és Te is ugyanúgy beírhatod a véleményedet mint bárki más, csak Neked a háttérben ott figyel a többi mod, akiknek esze ágában se lesz a Te hsz-eidet törölni, vagy Téged kitiltani, ha butaságot csinálsz. Tehát, lehet hogy nem ismered be, de Te magabiztosabb lehetsz itt a nem-moderátoroknál.

No, ez nem igaz.
Ha Macikával nem értünk egyet, akkor neki pont ugyanúgy meg szoktuk írni, mint másnak.

Az, hogy egymás mellé állunk az ilyen kérdésekben, csupán annak köszönhető, hogy nagyjából megegyezik a véleményünk.
Ha te veszel össze valakivel, és neked adok igazat, akkor azt pont ugyanúgy elmondom!

csüt. júl. 22, 2004 8:31
ezüst tag

Hozzászólás 
nyuszy írta:
Nem lenne reklámozva, hogy a 'Moderátor1', 'Moderátor2'... felhasználói neveket melyik sima felhasználó használja. ENnek az lenne a következménye, hogy a moderátorok gyakorlatilag tényleg feljebb álló, hatalommal rendelkező, ismeretlen személyek lennének. Észre sem vennéd, hogy visszaélt valaki a moderátori jogkörrel, mert azt sem tudnád, ki az. Ez jobb lenne?[/list]

Amíg tud a mod kulturáltan vitatkozni, és nem szélsőségekbe esni, addig minden jó úgy ahogy van.

csüt. júl. 22, 2004 8:29
Moderátor

Hozzászólás 
Mirage írta:
A moderátor is használhatna külön felhasználói nicket, külön browser-ral vagy annak külön ablakában. Egy moderátornál nem lehet cél, hogy hozzászólásait moderátori besorolásánál fogva ítéljék meg és a fórumozók is moderátorként lássák azt az embert, aki mint fórumozó szól a témához.

Ennek kétféle megvalósítása lehetne:

Mindenki tudná, hogy melyik sima júzer rendelkezik moderátori account-tal is, ekkor gyakorlatilag semmi nem változna.
    Nem lenne reklámozva, hogy a 'Moderátor1', 'Moderátor2'... felhasználói neveket melyik sima felhasználó használja. ENnek az lenne a következménye, hogy a moderátorok gyakorlatilag tényleg feljebb álló, hatalommal rendelkező, ismeretlen személyek lennének. Észre sem vennéd, hogy visszaélt valaki a moderátori jogkörrel, mert azt sem tudnád, ki az. Ez jobb lenne?

csüt. júl. 22, 2004 8:25
ezüst tag

Hozzászólás 
Nem nyuszy te nem flame-eltél, csak melléálltál a nagyképernyős Macika mellé. Pitbull lehet hogy segghülye, de nem támadott meg senkit személyesen. Erre ti egyből nekiestetek mint szódás a lovának.
Lehet hogy attól Te kedves Macika még egy ugyanolyan földi halandó vagy mint mi a szegény buta és földhözragadt átlaguserek, és Te is ugyanúgy beírhatod a véleményedet mint bárki más, csak Neked a háttérben ott figyel a többi mod, akiknek esze ágában se lesz a Te hsz-eidet törölni, vagy Téged kitiltani, ha butaságot csinálsz. Tehát, lehet hogy nem ismered be, de Te magabiztosabb lehetsz itt a nem-moderátoroknál.
A kultúra a vita hangneméből megítélhető, hát ebben az esetben kritikán aluli volt. Kicsit ezen el lehetne gondolkodni a következő fröcsögő megnyilvánulás előtt. :!:

csüt. júl. 22, 2004 8:22
arany tag

Hozzászólás 
"minek ezt cifrázni?"

Azért, hogy ne fordulhasson elő ilyesmi.

A moderátor is használhatna külön felhasználói nicket, külön browser-ral vagy annak külön ablakában. Egy moderátornál nem lehet cél, hogy hozzászólásait moderátori besorolásánál fogva ítéljék meg; és a fórumozók is moderátorként lássák azt az embert, aki mint fórumozó szól a témához.
-Mátyás király is álruhában járt, de ha eljött az ideje kezébe vette a jogart és fejére rakta a koronát-

Na én az kívánom a korona felrakására minél ritkábban legyen lehetőség és szükség.

Nick-ek ill. az azok közti kapcsolat felfedése, vagy a másik IRL-jére való utalás egyébként sem illő dolog.

----
De nekem teljesen mindegy, hogy hogyan lesz. Mert eddig is minden OK volt itt. De ha már a topic témája ez, akkor azért leírom amit gondolok.

csüt. júl. 22, 2004 8:19
Moderátor

Hozzászólás 
Kicsit furcsának tartom a moderátorok-maradjanak-kussban jellegű hozzáállást.

Annak idején azért vállaltuk a moderátorságot, mert a szabadidőnk jelentős részét ebben a Fórumban töltöttük, és bevállaltuk a moderátorsággal járó feladatokat.
A munka nagy részét meg tényleg nem is látják a Fórum olvasói.
Ahogy az köztudott, a Fórum tulajdonosához semmilyen közünk nincsen, és a moderátorságért semmilyen ellenszolgáltatást nem kapunk.
Az egy kicsit hülyén jönne ki, hogy ha ezek után nem szól(hat)nánk hozzá a beszélgetésekhez.

Akire ez az elvárás igaz lehet, az Sy, aki az oldal tulajdonosának alkalmazottja, valamelyest hatáskörrel rendelkezik a Fórum felett. Ezek miatt ő valóban valamelyest feljebb helyezkedik el, mint mi, és (ha másért nem, kényszerűségből) a szava szent.
De mi semmivel sem vagyunk többek, mint Ti, attól, hogy a nevünk alatt az van, hogy moderátor!
Ugyanúgy el lehet minket küldeni a francba, mint másokat, és ugyanúgy meg lehet mondani, ha nincs igazunk, mert ugye pont ugyanúgy előfordul ez velünk is, mint bárki mással.

Kíváncsi volnék, melyikőtök vállalná el, hogy moderátor legyen, úgy, hogy utána többet effektíve nem vehetne részt a Fórum életében - gyakorlatilag abból maradna ki, amiért eredetileg itt van.

Nem hiszem, hogy bármikor is visszaéltünk volna a "hatalmunkkal", egyikőnk sincsen rászorulva erre.

csüt. júl. 22, 2004 8:18
arany tag

Hozzászólás 
Mirage írta:
A Moderátornak nem lehet egyéni véleménye(ahogy már más is írta elöttem). Legalábbis a moderátori nick-en nem. Moderátor megjelöléssel egyébként nem is nagyon írhatna, csak külön erre fentartott topicba. Ahol bárki megtalálhatja, ha akarja. A moderátor a hátunk mögött és mellettünk áll, észrevétlenül(!) tartja karban és rendezi topikok és a felhasználók sorsát... és teljesíti az utóbbiak kérését, ha szükséges....
De az adott témához, mint moderátor(!) nem szól hozzá.

Szerintem meg olyannyira technikai kérdés, hogy egy topichoz Macika vagy Macika2 (bocsi :)) nick-en szól hozzá valaki, hogy teljesen mindegy.
Csak neki csinál újabb a felesleges plusz munkát az átjelentkezgetés, dolgoznak így is eleget ingyen a fórumért, minek ezt cifrázni?

csüt. júl. 22, 2004 7:46
arany tag

Hozzászólás 
kukacwap írta:
Azért volt egy 10 perces nevető görcsöm, hogy garanciába cserélik a betört kijelzőt. Már csak arra lennék kiváncsi, hogy a kolega úr ténylegesen onnan ír ahonnan? Jah, és a másik, hogy Ez a nagystílű duma, hogy X a köbön honlapot tartok fenn lehet hogy tótéknál bejön, és jó csajozós duma, de itt nem nagyon hódít... :D

Én is nagyon jót röhögtem, és most annyira együtt tudok érezni Macikával, tényleg hihetetlen hogy milyen ostoba emberek vannak, és az a baj, hogy Macika se olyan, hogy csak úgy szó nélkül haggya a dolgokat, egyszerűen ami felháborító arra reagálni kell, én is ilyen vagyok, de már ismertek... :D

Mellesleg én úgy gondolom, hogy 1 moderátornak igenis példát kell mutatnia, másnak kell lennie az átlag fórumozónál, hiszen azért van a "ranglista" élén, tőle tanulnak az újoncok, továbbá én történetesen felnézek Macikára a hátrahagyott évei, tapasztalata, és emberisége miatt, és hogy nagyon jó moderátor, de hát ez csak a saját véleményem, és ez nem nyalizás akart lenni...

csüt. júl. 22, 2004 7:44
arany tag

Hozzászólás 
Javaslat: a topicot meghagyni mementónak, mert elég tanulságos
Pitbull esetében pedig: Pending... azzal lehetne neki a legtöbbet segíteni... talán egyszer még hálás is lesz érte.
-én így gondolom... de szerintem mások is. Csak lehet, hogy nem merik leírni, felvállani.-

Más...

A Moderátornak nem lehet egyéni véleménye(ahogy már más is írta elöttem). Legalábbis a moderátori nick-en nem. Moderátor megjelöléssel egyébként nem is nagyon írhatna, csak külön erre fentartott topicba. Ahol bárki megtalálhatja, ha akarja. A moderátor a hátunk mögött és mellettünk áll, észrevétlenül(!) tartja karban és rendezi topikok és a felhasználók sorsát... és teljesíti az utóbbiak kérését, ha szükséges....
De az adott témához, mint moderátor(!) nem szól hozzá.

Na én ilyen moderátorokat ismertem...

csüt. júl. 22, 2004 7:42
arany tag

Hozzászólás 
Szerény véleményem, hogy PITBULL jolly-jokerünket a nickneve is minősítette...

Üdv

csüt. júl. 22, 2004 7:36
Moderátor

Hozzászólás 
A nem oda való részeket kiszedtem a T-mobile-os lehúzós topicból.

Én is kíváncsi lennék arra, hogy akik szerinte Macika, Akoska vagy én nem megfelelően állunk a moderátorság kérdéséhez, azok szerint mi lenne a helyes, elvárható és elfogadható?

csüt. júl. 22, 2004 6:28
Moderátor

Hozzászólás 
kukacwap írta:
Már csak arra lennék kiváncsi, hogy a kolega úr ténylegesen onnan ír ahonnan? Jah, és a másik, hogy Ez a nagystílű duma, hogy X a köbön honlapot tartok fenn lehet hogy tótéknál bejön, és jó csajozós duma, de itt nem nagyon hódít... :D

Nézd, amióta van lehetőségem megtudni, ki milyen IP-ről nyomul, azóta szükség esetén élek ezzel.
PITBULL esetében is az volt az első. Ha nem lett volna igaz, amit ír, akkor azonnal megtudtátok volna. Tehát abban(!) igazat írt, valóban szlovák IP-kről írta a hozzászólásait.

A másikra.
Lehet, hogy ahhoz van szokva Szlovákiában, hogy a csajokról ilyen dumára lecsúszik a bugyi, a hapsik meg szégyenkezve eloldalognak. Szerencsére itt nálunk, ezen a fórumon nem így van. Talán a PC WORLD fórumán...

csüt. júl. 22, 2004 1:34
Hozzászólás 
Azért volt egy 10 perces nevető görcsöm, hogy garanciába cserélik a betört kijelzőt. Már csak arra lennék kiváncsi, hogy a kolega úr ténylegesen onnan ír ahonnan? Jah, és a másik, hogy Ez a nagystílű duma, hogy X a köbön honlapot tartok fenn lehet hogy tótéknál bejön, és jó csajozós duma, de itt nem nagyon hódít... :D

csüt. júl. 22, 2004 0:12
platina tag

Hozzászólás 
Macika írta:

Még pontosabban kulturált. Kultúra, DE kulturált.

Javítottam. Mentségemre azt tudom felhozni, hogy nem figyeltem, és nem a helyesíásommal van a baj (általánosban még talán versenyt is nyetem vele... 8) )

A moderátorságról az a véleményem, hogy semmi gond, azzal, ha egy moderátor vitázik, vagy véleményt formá0,l egész addig amíg nem él vissza a jogaival. Macikáról ilyet még elképzelni sem tudok (bár ki tudja, lehet, hogy már mind törölte :D :D :D ), jól teszi a dolgát.

A offról meg úgy gondolom, hogy ha már off, akkor neki dedikált topicban a helye...

szer. júl. 21, 2004 23:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Érdeklődéssel olvasom a moderátorságról kialakulóban levő (vagy már kialakult) képet.

A jogok és kötelességek rovatba egyaránt tartoznak dolgok. Tudomásul kell venni, hogy a moderátorok maguk is fórumlakók, sőt, intenzíven fórumozó, igen régi tagok ők, saját véleménnyel és amíg nem SZIGORÚAN fegyelmi kérdésről van szó (vagy "kötelességeik" betartásáról (l. lejjebb)), addig teljes mértékben civilként nyilvánítanak véleményt, feljogosítva hülyeségek és magánvélemények hangoztatására, mint bárki más, beleértve mások egyet nem értésének, akár személyeskedésének veszélyét is.
Ha Macika neve alatt nem volna a Moderátor szó, hanem pl. generál egy másik nevet és vas-tag lesz, nem ugyanazt írná? Mitől lenne más a megítélés???

@Odo,

Elvárnád, hogy

- szedegessük ki a dupla/tripla/sokla hozzászólásokat, hogy rend legyen (a többségnek halvány gőze sincs, mit jelentett ez pl. a fórum auto-replyzésekor és a fórummotor hibáinál)
- értesítsük az illetékeseket fórummotor hibák esetén
- nyírbáljuk/kiszedjük a felesleges, tök OFF topicokat, az ismétlődéseket
- tartsuk lehetőleg kulturált mederben az itt folyó diskurzust
- mindezt lehetőleg 7/24 üzemmódban

miközben

- kuss a nevünk
- a pártatlanság érdekében kizárólag egyetértési joggal rendelkezzünk (de miért is? A miniszterelnök pl. pártatlan?)
- a fórum életében csak mint rendfenntartó vegyünk részt (akkor lennénk igazán csak "félisten" pozícióban, amivel annyit vádoljá(to)k Macikát)

:?: :?: :?:

Ez nem így működik. Sehol. A moderátor mindenhol a legaktívabb tagok közt van. Aki nem hiszi, nézzen utána...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Akoska csüt. júl. 22, 2004 2:33-kor.

szer. júl. 21, 2004 23:43
Profil ICQ
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
Odo írta:
Nem az volt a bajom, hogy törölted a hozzászólásomat, hanem az, hogy csak az enyémet törölted.

ne izgulj, az enyémet is törölte. Ugyanott, ugyanakkor.

Igazad van, eltűnt a Tied is.

szer. júl. 21, 2004 22:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
Nem az volt a bajom, hogy törölted a hozzászólásomat, hanem az, hogy csak az enyémet törölted.

ne izgulj, az enyémet is törölte. Ugyanott, ugyanakkor.

szer. júl. 21, 2004 22:31
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Macika írta:
Ha ez tényleg így lenne, akkor nem sok keresnivalóm van itt a fórumban moderátorként. Még hogy egy moderátornak nem lehet egyéni véleménye...

De lehet, csak nem így kéne kinyilvánítani.

Macika írta:
Lehülyézni meg nem szoktam senkit személyében. Erre megvan a fórumban a megfelelő ember! :wink:

Te írtad!

Macika írta:
Te Odo, most félretéve minden eddigi ellenszenvet közöttünk, le tudnád írni - lehet privátban is (bár szerintem másokat is érdekelne) - SZERINTED mik a moderátorok feladatai? Valamint hogy szerinted egyáltalán írhat-e hozzászólásokat egy moderátor a fórumban?
Mert ami feladatokat én megkaptam anno úgy szűk 3 éve, azokban nem szerepelt ilyesmi. De tényleg, érdekelne, hogy mennyire vagyok messze attól, amit Te (egyedüliként itt a fórumon) elképzelsz egy moderátorról.

Azért azt nem merném így leírni, hogy egyedüliként...
Mivel a moderátor dolga, hogy ellenőrizze a fórum keretein belül normális hangvételben történjenek a hozzászólások, kiszűrni ami nem odavaló stb. Viszont páratatlannak is kell lennie.
Nem azt mondom, hogy nem vitázhatsz stb, de azt sokkal szerencsésebb lenne nem moderátori minőségben megtenni.

Macika írta:
Igen. Azért a Tiédet, mert a másik hozzászólóé nem volt sértő, és a témába vágott. A Tiéd meg nem.

A topic valóban a Westel utóddal volt kapcsolatos, viszont semmivel nem volt sértőbb az én hozzászólásom.

szer. júl. 21, 2004 22:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Komolyan mondom, foglalkozom a gondolattal, hogy feladom az egész moderátorságot, hagyom a francba a fórumot.

Most ne már... :(

Macika írta:
Annyi értetlen ember van. Hogy írjam még le, hogy nekem is jogom van ugyanúgy hülyeséget leírni, ugyanúgy összeveszni másokkal, ugyanúgy lehülyézni másokat, mint bárkinek, bármely más usernek. (...)

Ezt már más is javallotta Neked: ilyen helyzetekben rá kell pillantanod az aláírásodra!

Macika írta:
Csak azért mert valaki moderátor, még nem jelenti azt, hogy ő hibátlan, hogy példaértékű, hogy bárkinek fel kellene nézni rá.

Az a baj, hogy néha-napján idetéved egy-két emberke, aki ezt épp ellenkezőleg gondolja (és minősíthetetlen módon tudtodra is adja)!

szer. júl. 21, 2004 21:45
Moderátor

Hozzászólás 
Odo írta:
Egy moderátornak nem az a dolga, hogy vitatkozzon, lehülyézzen másokat stb. Hiszen így nem MODERÁTORI feladatokat teljesít.

És amellett nem lehet semmi egyéb egyéni dolgom? Nem vitatkozhatok??? Ez újdonság nekem!!!
Ha ez tényleg így lenne, akkor nem sok keresnivalóm van itt a fórumban moderátorként. Még hogy egy moderátornak nem lehet egyéni véleménye...
Lehülyézni meg nem szoktam senkit személyében. Erre megvan a fórumban a megfelelő ember! :wink:

Te Odo, most félretéve minden eddigi ellenszenvet közöttünk, le tudnád írni - lehet privátban is (bár szerintem másokat is érdekelne) - SZERINTED mik a moderátorok feladatai? Valamint hogy szerinted egyáltalán írhat-e hozzászólásokat egy moderátor a fórumban?
Mert ami feladatokat én megkaptam anno úgy szűk 3 éve, azokban nem szerepelt ilyesmi. De tényleg, érdekelne, hogy mennyire vagyok messze attól, amit Te (egyedüliként itt a fórumon) elképzelsz egy moderátorról.

Odo írta:

Igen. Azért a Tiédet, mert a másik hozzászólóé nem volt sértő, és a témába vágott. A Tiéd meg nem.

szer. júl. 21, 2004 21:39
Moderátor

Hozzászólás 
Macika írta:

DE!

Annyi értetlen ember van. Hogy írjam még le, hogy nekem is jogom van ugyanúgy hülyeséget leírni, ugyanúgy összeveszni másokkal, ugyanúgy lehülyézni másokat, mint bárkinek, bármely más usernek. Én nem a jóisten vagyok, csak egy önként, ingyér megbízott user, aki pucolgatja a fórumot, és ha valakinek elmentek otthonról, akkor azt a saját erkölcsi érzéke szerint rendreutasítja, vagy más szóval megkéri, hogy viselkedjen. Erre vannak eszközei, amivel élhet, de NEM visszaélhet.
Csak azért mert valaki moderátor, még nem jelenti azt, hogy ő hibátlan, hogy példaértékű, hogy bárkinek fel kellene nézni rá.

Egy moderátornak nem az a dolga, hogy vitatkozzon, lehülyézzen másokat stb. Hiszen így nem MODERÁTORI feladatokat teljesít.

Macika írta:
Igen, én is úgy gondolom, hogy törölni kéne az általad megnevezett hozzászólásokat, ám akárhányszor megpróbáltam, mindig ellenérzés lett belőle. Legutóbb épp Odo vetette fel, hogy milyen jogon szedtem ki egy hozzászólását. Nagyon nehéz helyzetben vagyok, nehéz egyedül dönteni, rohadtul nehéz 180 embernek egyformán megfelelni.

szer. júl. 21, 2004 20:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Norbi írta:
Egy másik topicban már felvetettem, hogy az offolásokat és a személyeskedést mindenkinek, de legfőképp a moderátornak kéne kerülnie, és azonnal törölni az ilyen jellegű hozzászólásokat.

Ehelyett Ti is tovább vitáztok, pont azt csinálva, ami ellen fel kéne lépnetek.

Remélem értitek, és nem a személyetek elleni támadásnak veszitek, hanem jobbító szándékkal olvassátok.

Üdv,

OFF
Nem veszem a személyem elleni támadásnak. Tőled nem. Mert Téged elég régóta ismerlek, tettél már le az asztalra jóval több mindent, mint egy 1 napja regisztrált újonc.

Óóóó :oops:

Macika írta:
DE!
Komolyan mondom, foglalkozom a gondolattal, hogy feladom az egész moderátorságot, hagyom a francba a fórumot.
Annyi értetlen ember van. Hogy írjam még le, hogy nekem is jogom van ugyanúgy hülyeséget leírni, ugyanúgy összeveszni másokkal, ugyanúgy lehülyézni másokat, mint bárkinek, bármely más usernek. Én nem a jóisten vagyok, csak egy önként, ingyér megbízott user, aki pucolgatja a fórumot, és ha valakinek elmentek otthonról, akkor azt a saját erkölcsi érzéke szerint rendreutasítja, vagy más szóval megkéri, hogy viselkedjen. Erre vannak eszközei, amivel élhet, de NEM visszaélhet.

Igen, én is úgy gondolom, hogy törölni kéne az általad megnevezett hozzászólásokat, ám akárhányszor megpróbáltam, mindig ellenérzés lett belőle. Legutóbb épp Odo vetette fel, hogy milyen jogon szedtem ki egy hozzászólását. Nagyon nehéz helyzetben vagyok, nehéz egyedül dönteni, rohadtul nehéz 180 embernek egyformán megfelelni.

Bizony, neked is jogod van.
De pont azért lettél Te is moderátor (ha jól emlékszem közmegelégedésre), mert tudtál annyival többet nyújtani (és most nem a mobilos tájékozottságodra gondolok), ami a néha "megbolonduló" fórumozók kordában tartásához kell.
Szoktunk vitázni, de ezt soha nem a moderátori tevékenységed miatt, hanem a szemellenzős Voda-pártiságod okozza. :D :D :D
(Remélem elég szmájlit tettem ki, ha meg valaki félreérti, akkor a meleg és a sör hiánya ütött ki. :) )
Te tetted magasra anno a lécet, hát most már szíveskedj nem leverni. :wink:

szer. júl. 21, 2004 20:09
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
vally írta:
thundermix írta:
Azt szeretem ebben a fórumban, amikor a Moderátorok kezdik a flame-t, aztán még jól le is taglózzák azt aki vissza mer ugatni. Hajrá Macika, és hajrá nyuszy, én is mögétek állok, akárcsak a többi birka.

De legalább kúltúráltabb hangnemben.

kultúrált.... tudod, a kul (faja) és a túra szavak összetételéből! :))))))

Még pontosabban kulturált. Kultúra, DE kulturált.

szer. júl. 21, 2004 20:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
VonBraun írta:
Ezt próbáltam parabolisztikusan megfogalmazni, de pontosan.
Meleg van, mindenkinek.

Nemesi származású kollegától el is várom a cizellált fogalmazást. :wink:

szer. júl. 21, 2004 20:01
Moderátor

Hozzászólás 
Norbi írta:
Egy másik topicban már felvetettem, hogy az offolásokat és a személyeskedést mindenkinek, de legfőképp a moderátornak kéne kerülnie, és azonnal törölni az ilyen jellegű hozzászólásokat.

Remélem értitek, és nem a személyetek elleni támadásnak veszitek, hanem jobbító szándékkal olvassátok.

Üdv,

OFF
Nem veszem a személyem elleni támadásnak. Tőled nem. Mert Téged elég régóta ismerlek, tettél már le az asztalra jóval több mindent, mint egy 1 napja regisztrált újonc.

DE!

szer. júl. 21, 2004 20:00
arany tag

Hozzászólás 
Ezt próbáltam parabolisztikusan megfogalmazni, de pontosan.
Meleg van, mindenkinek.

szer. júl. 21, 2004 19:46
gyémánt tag

Hozzászólás 

Üdv,

szer. júl. 21, 2004 19:38
arany tag

Hozzászólás 
Jól van jól, de most akkor mi van a több ezer forinttal megkárosított t-mobile ügyfelekkel? Nálunk már falkában járkálnak, és rigmusokban kántálják, hogy "minket károsítottak meg több ezer forinttal, mi lesz most velünk?"

szer. júl. 21, 2004 19:32
Moderátor

Hozzászólás 
<PITBULL> hozzaszolasara nem kivanok reagalni, gondolom kitalalhato miert. Thundermix, toled viszont valaszt varnek arra a kerdesre, hogy hol kezdtem en/mi a flame-et, es mikor tagloztam/unk le barkit is, azert mert \"vissza mert ugatni\"? Komolyan erdekelne, konkret linkeket varok!

szer. júl. 21, 2004 19:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
vally írta:
thundermix írta:
Azt szeretem ebben a fórumban, amikor a Moderátorok kezdik a flame-t, aztán még jól le is taglózzák azt aki vissza mer ugatni. Hajrá Macika, és hajrá nyuszy, én is mögétek állok, akárcsak a többi birka.

De legalább kúltúráltabb hangnemben.

kultúrált.... tudod, a kul (faja) és a túra szavak összetételébõl! :))))))

szer. júl. 21, 2004 17:06
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
thundermix írta:

De legalább kulturáltabb hangnemben.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vally szer. júl. 21, 2004 23:47-kor.

szer. júl. 21, 2004 16:06
ezüst tag

Hozzászólás 

szer. júl. 21, 2004 15:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
<PITBULL> írta:
Kivétel persze van. Ez a PC World fóruma, melyen meg is látszik, hogy tapasztalt újságírók gondozzák.

Hahahahahahaaaaa... Na, a wc world (meg a többi hasonló újság) "szakújságíróit" rúgnám ki a francba és nyomják egymásnak a hülyeségeiket.

szer. júl. 21, 2004 14:54
arany tag

Hozzászólás 
Szvsz azt hiszem ez is megérett a "fikázzuk a vodafone-t" c. topic sorsára :twisted:

szer. júl. 21, 2004 14:53
Moderátor

Hozzászólás 
<PITBULL> írta:
Macika te magyarázod NEKEM, hogy hogyan és mi a alapján kell valakit megítélni?

Kénytelen voltam, mivel a reakcióid szerint nem tudod, hogyan kell.

<PITBULL> írta:
Másrészt: azt sosem mondtam, hogy ingyen szerettem volna a kijelzöt kicseréltetni,
.......
Megveszem náluk a myx6 -os Sagemem, örulok mint majom a farkának. Aztán a hulye fejemmel betorom a klijelzot véletlenul. Visszaviszem service-be, és azzal jönnek nekem, hogy erre nincs garancia?!?!

Akkor elmondom, hogy a 'garanciális javítás' kifejezés Magyarországon (és egyéb magyar nyelvterületen) az ingyenes javítást jelenti. Ellenkezője a 'fizetős javítás' kifejezés. Ilyenre BÁRMELYIK szerviz köteles, ha megfizeted. Általában azonban az aranyár miatt nem szokták kérni az ügyfelek a fizetős javítást, hanem vesznek alig drágábban egy új, pre-paiddel árult készüléket.

<PITBULL> írta:
Ne haragudj Macika, de így nem lehet fórumot csinálni. Vegyél példát más helyekröl. Szinte nem létezik olyan szlovákiai fórum, ahol én ne lennék moderátor, és ez talán sejtet valamit.

Ahogy látom ez egy nagyon új fórum és ez meg is látszik.

Ennek örülök (márminthogy hazádban ilyen sok helyen bizalmat szavaztak Neked). Bár nehezen tudom elhinni, hogy ilyen stílussal bárhol a világon boldogulnál, de lehet, hogy ott szerényebben kezdtél.
Tudod, az a helyzet, hogy amikor 2000-ben tag lettem itt (azon a fórumon, amely akkor már >2 éve futott), akkor nem ismertelek még. Nem tudtam, hogy valahol létezik egy PITBULL nevű user, akitől tanácsot lehetne kérni, hogyan is kell fórumot csinálni. Ennek ellenére úgy érzem, hogy akik ide járnak azóta nem sokat vettek észre az alkalmatlanságomból.

<PITBULL> írta:
Mostmár tökmindegy, de megmondom öszintén hogy miért vagyok itt, hisz az eredmény úgyis megvan:
Egy barátom nem is olyan régen figyelt fel a Terminál fórumra, s elmesélte nekem hogy milyen jó és szép, stb... Úgy egy hónapja olvasgatom a fórumot és meg kell hogy mondjam, nagyon ugyesek vagytok, csak van egy icipici probléma: sajnos, mint általában mindenhol a Moderátorok félistennek hiszik magukat, valójában pedig nem mások, mint egyszeru hétkoznapi emberkék, akik itt élik ki magukat. És ez, mint írtam ÁLTALÁNOSAN jellemzö szinte MINDEN fórumra. Kivétel persze van.

Nem olvasod Te ezt 1 hónapja barátom, ezt hidd el nekem. Ahogy most erre a témára ráharaptál, úgy megtetted volna már másra hamarabb, amiben vehemensebb voltam én is. No meg ha olvasnád 1 hónapja, akkor ismernél engem is, nem 2 hsz alapján alkottál volna véleményt rólam.
No mindegy, az igazmondás terhelje mindenkinek a saját lelkiismeretét.

<PITBULL> írta:
Ez a PC World fóruma, melyen meg is látszik, hogy tapasztalt újságírók gondozzák.

OK, ezt már megbeszéltük. Ott biztos szívesen látnak, itt meg nem. Nincs ezen mit ragozni.

<PITBULL> írta:
Eszem ágában sincs itt fórumozni, csupán egy teszt volt, amin csúnyán megbuktatok, ez volt az utolsó hozzászólásom.

Sajnálom, hogy megbuktunk.
Némi vígaszt talán az nyújthat, hogy Te is megbuktál nálunk.

<PITBULL> írta:
Ja, és a foglalkozásom újságíró. Lehet hogy ezért vagyok ennyire elfogult?

Ez itt senkit nem érdekel. Lehetsz Te a szlovák miniszterelnök is, vagy egy egyszerű csöves hajléktalan egy ingyenes InternetPontról. A hozzászólásaid minősítenek.

<PITBULL> írta:
Mindenesetre sok sikert kívánok!

Köszönjük, igyekszünk.

<PITBULL> írta:
És egy kérés az Adminnak:
Kérlek törölj engem a felhasználók közul! Elöre is köszönöm!

Effelől kezeskedem.

szer. júl. 21, 2004 14:51
arany tag

Hozzászólás 
<PITBULL> írta:
Másrészt: azt sosem mondtam, hogy ingyen szerettem volna a kijelzöt kicseréltetni, csupán annyit mondtam, hogy még szóba sem álltak velem, mondván ez nem az ö problémájuk. Természetesen fizettem volna érte, de erre még csak lehetöséget SEM kaptam!

Oooh, azért nézz már vissza a hozzászólásodra, csak annyit írtál, hogy fel vagy háborodva mert szerinted garanciális javítás körébe kellene tartoznia a kijelző általad való betörése utáni javításnak.
Azt azért még a két évhez hozzátenném, hogy nem a semmire fizeted, hanem a készülék megvásárlásakori díjkedvezmény fejében.
<PITBULL> írta:
Ne haragudj Macika, de így nem lehet fórumot csinálni. Vegyél példát más helyekröl. Szinte nem létezik olyan szlovákiai fórum, ahol én ne lennék moderátor, és ez talán sejtet valamit.

Hogy ez mit sejtet azt inkább hagyjuk.
<PITBULL> írta:

Igen, mi is az a pár év amióta működik... :)
<PITBULL> írta:
...

A hozzászólás további részére pedig csak annyit, hogy egyáltalán nem kell neked mindenáron ide járni... Ennek a fórumnak megvannak a maga kialakult szabályai, ami bizonyos emberek számára úgy tűnik elviselhetetlen, mégis, jól elvagyunk már egy ideje, és sokan talán éppen ezért járnak ide...

szer. júl. 21, 2004 14:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
<PITBULL> írta:

Nem akarok beleszólni, de a "nagyon új" szerintem elég nagy túlzás. Ebből is látszik, hogy nem ismered.

A francba! Beleszóltam. 8)

szer. júl. 21, 2004 14:26
vas-tag

Hozzászólás 
Macika te magyarázod NEKEM, hogy hogyan és mi a alapján kell valakit megítélni? Na neee!

Másrészt: azt sosem mondtam, hogy ingyen szerettem volna a kijelzöt kicseréltetni, csupán annyit mondtam, hogy még szóba sem álltak velem, mondván ez nem az ö problémájuk. Természetesen fizettem volna érte, de erre még csak lehetöséget SEM kaptam!

és ez most nagyon off topic:

Mostmár tökmindegy, de megmondom öszintén hogy miért vagyok itt, hisz az eredmény úgyis megvan:
Egy barátom nem is olyan régen figyelt fel a Terminál fórumra, s elmesélte nekem hogy milyen jó és szép, stb... Úgy egy hónapja olvasgatom a fórumot és meg kell hogy mondjam, nagyon ugyesek vagytok, csak van egy icipici probléma: sajnos, mint általában mindenhol a Moderátorok félistennek hiszik magukat, valójában pedig nem mások, mint egyszeru hétkoznapi emberkék, akik itt élik ki magukat. És ez, mint írtam ÁLTALÁNOSAN jellemzö szinte MINDEN fórumra. Kivétel persze van. Ez a PC World fóruma, melyen meg is látszik, hogy tapasztalt újságírók gondozzák.

Eszem ágában sincs itt fórumozni, csupán egy teszt volt, amin csúnyán megbuktatok, ez volt az utolsó hozzászólásom.

Ja, és a foglalkozásom újságíró. Lehet hogy ezért vagyok ennyire elfogult?

Mindenesetre sok sikert kívánok!

És egy kérés az Adminnak:
Kérlek törölj engem a felhasználók közul! Elöre is köszönöm![/list]

szer. júl. 21, 2004 14:20
Moderátor

Hozzászólás 
Macika írta:
...

Teljes mértékben egyet kell értsek Macikával <PITBULL> kollégának adott válaszát illetően.
Azt hiszem, nem vagyok vele egyedül.

Macika!

Légyszíves, másold majd be ide, mit írt WolfSK a kérdéssel kapcsolatban!

Köszi!

szer. júl. 21, 2004 11:51
platina tag

Hozzászólás 
<PITBULL> írta:
Macikára nem haragszom, mert anno még amikor kezdtem én is a fórumozást én is így reagáltam a dolgokra. Majd ö is megváltozik, csak idö, sok tapasztalat és turelem kell!

:lol:

szer. júl. 21, 2004 11:36
Moderátor

Hozzászólás 
<PITBULL> írta:
Hm...Macika.

Szerinted egy gyerek lehet tulajdonosa több professzionális weboldalnak? Valamint egy gyereknek lehetnek mindenfelé kiterjedö partnerhálózatai? Honnan veszed, hogy gyerek vagyok? Én hozzád képest szerintem inkább bácsi vagyok.

Ja, és elnézést nagymester úr, de en szlovákiai vagyok és ennél fogva FELFOGHATNÁD hogy nem a magyar az anyanyelvem, SOHA NEM TANULTAM magyarul csak otthon néha beszéltunk. Mostanra muszáj volt egy picit jobban megtanulnom. Szóval csak okosan!

Kedves PITBULL!

1. Nem azt írtam, hogy gyerek vagy, hanem azt, hogy nőjél fel. Lehet valaki 40 évesen is gyerekes gondolkodású.

Amit Te itt előadsz, nevezetesen, hogy fröcsögsz egy (bármilyen) szolgáltató ellen, mert az ÁLTALAD összetört kijelzőjű készüléket nem hajlandó INGYENESEN, garanciában megjavítani, az nagyjából egy 10-12 éves gyerek gondolkodásszintjén van. Ettől Te még lehetsz 120 éves is, ez a téma szempontjából hótt közömbös, és – bevallom – engem a legkevésbé sem érdekel.
Ha a korodnak és az élettapasztalatodnak, valamint magadtól elcsattant professzionális weblap-tulajdonosnak megfelelő megfontoltsággal és mások iránti alázattal viselkednél, akkor eszembe nem jutott volna, hogy némileg személyeskedősre vegyem a figurát.

2. Senkit nem érdekel, hogy milyen tehetős, milyen fontos és milyen nagyszájú vagy. Itt ezen a fórumon NEM az alapján értékeljük az embereket, hogy mit mondanak el (találnak ki) magukról, hanem az alapján, ahogyan viselkednek soktucat hsz során. Ez sokkal jobb és sokkal pontosabb, mert így, 100 hozzászólás alatt egy embert olyannak ismerünk meg, amilyen valójában és nem olyannak, mint amilyennek mutatkozni szeretne 4-5 nagyarccal előadott hozzászólásban.
Van itt közöttünk olyan ember, akiről csak sejtjük, hogy igencsak tehetős, jólmenő lehet, az is elképzelhető, hogy egymaga több pénze, több elismerése van, esetlegesen jóval több weblapja, üzleti kapcsolata van, mint 2-3 tucat már dolgozó volt egyetemistának együttvéve. Mégsincsen nagy arca, mert tudja viselni a dolgait, nem kérkedik. És főleg nem ír le hülyeségeket. Vagy ha mégis megtenné, akkor ha valaki rászól, hogy hülyeséget írt, akkor nem támad egyből, hanem csak annyit ír: bocs, hibáztam. Mert a tehetősségével egyúttal kulturált is.

3. Szintén nem érdekel senkit, hogy külföldről vagy. Szép dolog (hidd el, én elismerem) hogy külföldi anyanyelvűként, külföldi állampolgárként ilyen szépen, választékosan tudsz írni.
Ennek ellenére értetlenül állok a kulturálatlanságoddal szemben. Megkértelek, hogy javítsd ki, erre Te úgy reagáltál rá, mintha a nőnemű felmenődet emlegettem volna már az első szóval.

4. Ne is haragudj meg, de külföldiként (tehát nem a magyar jogszabályok szenvedőjeként) nem tudom, miért kell belefolynod egy magyar vitába? Pláne, miért kell előhozakodnod olyan példával, ami (bár nem hiszek Neked egyáltalán) Nálatok egészen más jogszabályzáson alapul? Kit érdekel, hogy a Te meg nem nevezett szolgáltatód nem cseréli ki ingyen az általad összetört kijelzőt a telefonban? Ez itt egy T-mobile-os topic, ahhoz mérten kéne hsz-t írni.

5. A magyarázkodó hsz-eidben eléggé sértő, ahogyan írsz, de én ezt betudom annak, hogy mégsem vagy annyi idős, mint amennyinek láttatni szeretnéd magadat. Annyira kulturált meg végképp nem.

6. Azonkívül elmondanám, hogy van nekünk 3-4 éve egy igen megbízható, nagyon kedves és igen komoly tagunk Szlovákiából, WolfSK. Vele meg fogom beszélni ezt a garancia-dolgot (bár még egyszer leírom, KIZÁRT dolognak tartom).
Ha ő is ezt fogja írni, akkor viszont Te itt ezen a fórumon végleg elástad magad, és nem csak az én szememben. Aki ugyanis hazudik, annak nincs helye közöttünk.

7. Végül ha a fiatalabbtól elfogadsz egy tanácsot, akkor ezentúl a PC WORLD fórumát látogasd a miénk helyett is. Neked is, de főleg nekünk is jobb lesz sokkal.

szer. júl. 21, 2004 11:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akkor vegulis a borond arat visszakapod, azt hali, nem? :)

szer. júl. 21, 2004 10:46
a fórum lelke

Hozzászólás 
most akkor bemásoljam ide, hogy a providencia mire nem vállal biztosítást? És, akkor ez már nem gyártói garancia nem vállalás, hanem biztosításból való kizárás:

"szemüveg, jármû tartozék-, alkatrész, szerszám, menetjegy, sporteszköz, mûszaki cikkek és azok tartozéka, különösen számítógép, rádió, fényképezõgép, televízió, felvevõ és lejátszóeszköz, például videokamera és videomagnóra, CD lejátszó, ékszer, 15000Ft feletti karóra, nemesfém, képzõmûvészeti alkotás, gyûjtemény, készpénz, készpénzkímélõ fizetõeszköz, bankjegy, csekk, takarékbetétkönyv, egyéb értékpapír, hangszer, nemes szõrme, valamint a beszerzéskor 50eFt egyedi értéket meghaladó tárgyak és azok tartozéka." - ez egy szerintük "normál" poggyászbiztosítás!!!

szer. júl. 21, 2004 10:40
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Ha valaki összetöri a holmiját,arra a világon sehol sem vállalnak garanciát :D

szer. júl. 21, 2004 10:30
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 118 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3  Következő