|
Szerző |
Üzenet |
panama-boy
arany tag
|
Imici1972 írta: A Pannon leállítja a mobilTV szolgáltatást:
Ebből persze az okos management nem azt a következtetést vonta le, hogy javítani kellene a szolgáltatáson, hanem inkább beszüntetik.
... az okos menedzsment valószínüleg rájött arra, hogy nem érdemes ebbe a szolgáltatásba befektetni, mert a kutya sem használja a mobil TV-t. Persze kivételek vannak és lesznek, azt is elhiszem neked, hogy te nagyon használod és nagyon szereted. De szerintem rajtad kivül még van 50 ember az országban, aki mobilon nézi a TV-t. Szerintem a mobil TV legalább annyira megbukkot, mint annak idején a WAP. Az emberek rájöttek arra, hogy a WAP nem internet és ha netezni akarok jó minőségben nagy kijelzővel, akkor irány a PC. Így van ez a mobil TV-vel is. Van aki használja, van aki szereti, DE A NAGY TÖMEGET NEM MOZGATTA MEG ÉS NEM IS FOGJA!!! Tehát hidd el, nem sokan fogják siratni a Pannon mobil TV-t és ezt valószínüleg az illetékes elvtársak is így látják a Pannonnál, ezért vetnek véget ennek a marketing bohóckodásnak.
|
szomb. ápr. 17, 2010 9:44 |
|
|
Mkrys
ezüst tag
|
Ezen én is elgondolkodtam:D csoda, h annyiért senkinek se kell?:D a T-nél vannak normális csomagok, és még nem is élvezhetetlen a műsor annyira. Vodánál szintén nagyon drága, de ott legalább a minőséggel nincs gond. Amúgy érdekes akiről tudom, h használja a TV szolgáltatást mind T-s, vajon miért...
|
pén. ápr. 16, 2010 21:07 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1795 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.
|
A Pannon leállítja a mobilTV szolgáltatást:
http://index.hu/tech/cellanaplo/2010/04/16/nepszabadsag_a_pannon_leallitja_a_mobiltv-t/
Érdekes módon a T-Mobile-nak megéri...
Mondjuk amilyen minőségben és áron adta a Pannon ezt a szolgáltatást, nem csodálom, hogy becsődölt.
Ebből persze az okos management nem azt a következtetést vonta le, hogy javítani kellene a szolgáltatáson, hanem inkább beszüntetik.
Én rendszeresen használom a T-Mobile mobil TV-t, összehasonlíthatatlanul jobb, mint a Pannoné.
A médiamánia díjcsomagokban az előfizetési dij tartalmazza a szolgáltatást és ha a keretet túlléped, akkor is csak 10Ft/perc, nem 69, mint a Pannon akadozós, mosott képű mobilTV-je.
|
pén. ápr. 16, 2010 11:14 |
|
|
hhh3
arany tag
|
Eddig úgy volt, ha lemondtam egy szolgáltatást, akakkor ciklus végéig működött majd szépen kikapcsolt, most pedig lemondáskor azonnal kikapcsol, nálam a djuice folks mondódott igy le.
|
szomb. ápr. 10, 2010 4:00 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
club írta: csab2 írta: Nézzétek meg az új ÁSZF-et! Minden a 3. oldalon van. Azért megírhatnád mire gondolsz, mert az ÁSZF 3. oldalán még a tartalomjegyzék van...
Bocs!
Pont arra gondoltam. A tartalomjegyzék szerint minden a 3. oldalon van.
|
pén. ápr. 09, 2010 20:10 |
|
|
club
platina tag
Csatlakozott: pén. máj. 21, 2004 18:35 Hozzászólások: 584 Tartózkodási hely: Starigrad
|
csab2 írta: Nézzétek meg az új ÁSZF-et! Minden a 3. oldalon van.
Azért megírhatnád mire gondolsz, mert az ÁSZF 3. oldalán még a tartalomjegyzék van...
|
pén. ápr. 09, 2010 20:02 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Nézzétek meg az új ÁSZF-et! Minden a 3. oldalon van.
|
pén. ápr. 09, 2010 19:04 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Igen, a telenor márkanévváltás miatt éreztem picit aktualitását a dolognak.
|
szomb. márc. 20, 2010 7:40 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Ez már nem új hír, kb. 1-2 hónapos.
|
pén. márc. 19, 2010 19:08 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
|
pén. márc. 19, 2010 17:58 |
|
|
talby
ezüst tag
|
Ja, hogy 30 napos? Én meg itt pampogtam magamban, hogy az Invitel 3 hete nem képes válaszolni mikor egy világelső szoftvercég -aki simán lekakálhatná a fejemet- amerikából válaszolt a feltett kérdésemre decemberben két ünnep között pár nappal a levélírásom után. És nem automatikus rendszerüzenet volt..
Különben nem lehetséges, hogy túlságosan negatívak vagyunk? Tulajdonképpen annyi szép dolog van az életben. Mit kínlódunk itt holmi céges levelekkel?
|
szer. feb. 24, 2010 13:30 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
A Pannonra, Elvtársak, (no meg a Vodára, Matávra, és a T-Mobile-ra) se vonatkozik az EHT szerinti 30 napos válaszadási kötelezettség, ugye? Igen.
Ahogy Hofi et. mondta:
- Mama, jogállamban fogunk élni!
- Hova kell ahhoz menni, Géza? ...
|
szer. feb. 24, 2010 12:50 |
|
|
club
platina tag
Csatlakozott: pén. máj. 21, 2004 18:35 Hozzászólások: 584 Tartózkodási hely: Starigrad
|
simico írta: Azért az se lenne rossz, ha nem csinálnák ezt a szolgáltatók, vagy legalábbis nem csinálhatnák büntetlenül...
A Vodafone és a Pannon már kapott büntetést (előbbi az internet szabadon, utóbbi az éjjel-nappalért). Már nem emlékszem mennyit, de van egy olyan érzésem, hogy a büntetés mértéke nem érte el az átvert előfizetők egy-két hétnyi előfizetési díját. Márpedig ezeket a csomagokat csak minimum egy év aláírásával lehetett igénybe venni, azaz a büntetés inkább ösztönözte őket a további megtévesztő reklámkampányok indítására...
|
kedd feb. 23, 2010 10:29 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Macika írta: Aki pedig elhiszi azt a reklámmaszlagot, amit a köcsög szolgáltatók (MIND!) nyomatnak a korlátlanságról, az meg is érdemli.
Azért az se lenne rossz, ha nem csinálnák ezt a szolgáltatók, vagy legalábbis nem csinálhatnák büntetlenül...
|
kedd feb. 23, 2010 8:42 |
|
|
Mkrys
ezüst tag
|
Már bocs, de ha én szerződést kötök a pékkel, hogy minden nap veszek egy kiló kenyeret, cserébe ő házhoz hozza, akkor ne ő változtassa meg fél kilóra, csak azért, mert a másik felet mindig kidobtam. Lehet egyszer kelleni fog az az 1 kiló. És arra szerződtem! Amíg kifizetem, addig tartsa magát ő is a szerződéshez.
Nálunk sokaknak van mobil nete, mert ezen kívül 1 vezetékes szolgáltató érhető el, aki érthető módon évek óta nem csökkent árat. Nem azért kötnek mobil netet, mert annyira mobilok, hanem mert a vezetékes sokkal drágább. És igen haraptak a korlátlan szóra, - pedig egyik se torrent bajnok - hogy ne kelljen figyelni a forgalmat, erre tessék...
|
kedd feb. 23, 2010 1:22 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Mkrys írta: Nekem se azzal van bajom, hogy általános használatra nem elég heti 1,5 giga, hanem azzal, hogy korlátlant hirdet, jó sok embert átverve és nem korlátlant ad. Nevezze heti másfél gigás csomagnak és úgy nem átverés. A másik legnagyobb baj, hogy aki aláírt két évet, az nem bonthatja fel a szerződést, pedig a kezdeti korlátlan internet már igencsak korlátolt... a másik, hogy aki egy nap megnéz néhány videó-t, és átlépi a korlátot egy hétig használhatatlan netet kap, mert a 32kbit még sima oldalbetöltésre is édeskevés. Aki torrentezni akar az ne mobilnetet vegyen, ez így oké is, de egy átlagfelhasználó igen csak jól járhat egy mobilnettel. Pl én is több helyen használom, és olcsóbb, mint mindenhol fenntartani egy vezetékes netet. Én szerencsére másik szolgáltatónál vagyok, hűség nélkül:D de felháborít, hogy így átvert a pannon néhány ismerősömet:S 67 (!) éves édesanyám a Pannon netjét használja, mivel fél évig az ország keleti, fél évig a nyugati felében élnek, így a mobilitás neki fontos, drága és lehetetlen is lenne két helyen drótost fenntartani.
Agyilag nagyon friss nő, napi szinten közösségi oldalaz, az elfelejtett Barátok közt-et megnézi minden 2-3. nap, töméntelen marhaságot továbbít E-mailben, mégsem volt még SEMMILYEN baja abból, hogy "korlátlan" a netje, igaz, filmletöltésre sosem használta, nem is tudja, hogyan kellene.
Továbbra is az az érzésem, hogy szinte mindenki a korlátlansághoz való JOGÁT félti, valójában sosem kerülne olyan helyzetbe, hogy korlátok közé szorítsák, de a korlátozás LEHETŐSÉGE (ami nem tagadható) maga az olyan lelki törést okoz, ami már-már kibírhatatlan...
Aki képes elfogadni és felfogni, mit képes nyújtani egy GPRS-alapú internet, az nem fog csalódni, ez meggyőződésem.
Aki pedig elhiszi azt a reklámmaszlagot, amit a köcsög szolgáltatók (MIND!) nyomatnak a korlátlanságról, az meg is érdemli.
De megérdemlik, a KORLÁTLANSÁG hangsúlyozásával akartak piacot szerezni AKKOR, amikor a MATÁV (és miatta szinte az összes drótos net-szolgáltató) elkezdett korlátozni bizonyos havi forgalom felett, az emberek pedig (azok is, akik 6 hónap alatt sem forgalmaztak azelőtt 150 GB-ot) elkezdtek köpködni a korlátozásra.
Most kapják meg az átcsábítás miatti pofonokat azoktól, akik hittek nekik...
|
kedd feb. 23, 2010 0:29 |
|
|
Mkrys
ezüst tag
|
Nekem se azzal van bajom, hogy általános használatra nem elég heti 1,5 giga, hanem azzal, hogy korlátlant hirdet, jó sok embert átverve és nem korlátlant ad. Nevezze heti másfél gigás csomagnak és úgy nem átverés. A másik legnagyobb baj, hogy aki aláírt két évet, az nem bonthatja fel a szerződést, pedig a kezdeti korlátlan internet már igencsak korlátolt... a másik, hogy aki egy nap megnéz néhány videó-t, és átlépi a korlátot egy hétig használhatatlan netet kap, mert a 32kbit még sima oldalbetöltésre is édeskevés.
Aki torrentezni akar az ne mobilnetet vegyen, ez így oké is, de egy átlagfelhasználó igen csak jól járhat egy mobilnettel. Pl én is több helyen használom, és olcsóbb, mint mindenhol fenntartani egy vezetékes netet. Én szerencsére másik szolgáltatónál vagyok, hűség nélkül:D de felháborít, hogy így átvert a pannon néhány ismerősömet:S
|
hétf. feb. 22, 2010 22:55 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
panama-boy írta: Macika írta: De it tis csak azt tudom írni (mint máshol), hogy a mobilnet NEM ERRE VALÓ. Nem YouTube-os böngészésre. Nem torrentezésre. Nem RTLMOST.HU archívum visszanézegetésre.
Azért ne általánosíts ennyire. Nekem is van Voda mobilnetem és fantasztikusan tudom vele nézni a youtube-os videókat. Tehát nem csak az a lényeg, hogy mit tezsek a mobilnettel, hanem főként az, hogy mennyit. Nyilván, ha valaki naponta 3 órát ül a youtube előtt, vagy éppen egész nap mp3 számokat tölt le, mert ba...ik dolgozni menni vagy éppen nem jár suliba, akkor valóban jobb lehet neki a drótos net. De amúgy a mobilnet bőven megteszi. És van összehasonlítási alapom. Most mondtam le a Chello drótost, mert semmivel nem tudott nekem többet nyújtani, mint a mobilnet. Maradjunk annyiban, hogy aki KÉPES úgy használni a mobilnetet, ahogy/amire való, az megelégedéssel fogja tudni használni azt.
Aki azt hiszi, hogy neki jár a TELJES rendelkezésre álló sávszél, annak lesznek dührohamai.
Ha Neked a UPC netje nem tud többet nyújtani, mint egy bármilyen mobilnet (nem akartam kiírni, hogy mint a Voda internet-elérése), akkor nem vagy olyan hard-core user, mint akikről én beszéltem.
|
hétf. feb. 22, 2010 16:23 |
|
|
Venemo
arany tag
Csatlakozott: szer. júl. 14, 2004 20:01 Hozzászólások: 380 Tartózkodási hely: Somogy
|
panama-boy írta: Azért ne általánosíts ennyire. Nekem is van Voda mobilnetem és fantasztikusan tudom vele nézni a youtube-os videókat. Tehát nem csak az a lényeg, hogy mit tezsek a mobilnettel, hanem főként az, hogy mennyit. Nyilván, ha valaki naponta 3 órát ül a youtube előtt, vagy éppen egész nap mp3 számokat tölt le, mert ba...ik dolgozni menni vagy éppen nem jár suliba, akkor valóban jobb lehet neki a drótos net. De amúgy a mobilnet bőven megteszi. És van összehasonlítási alapom. Most mondtam le a Chello drótost, mert semmivel nem tudott nekem többet nyújtani, mint a mobilnet.
Ezt elhiszem, de azoknak, akiknél a gépen 24/7-ben megy a torrent, amin 423234 szálon 12234 darab fájlt tölt le, nem való a mobilnet.
|
vas. feb. 21, 2010 19:44 |
|
|
club
platina tag
|
asdf_ írta: 1.5 gigat le lehet tudni kb. 50 youtube videoval. Az napi 7. Nem olyan horror dolog elerni azt meg hetkoznapi hasznalattal sem (es akkor ugye ezzel az 1.5 giga le van tudva teljesen, tehat semmilyen mas adatforgalom nem fer bele emelle)
De befér, csak 32 kbps-al.
|
vas. feb. 21, 2010 19:44 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
1.5 gigat le lehet tudni kb. 50 youtube videoval. Az napi 7. Nem olyan horror dolog elerni azt meg hetkoznapi hasznalattal sem (es akkor ugye ezzel az 1.5 giga le van tudva teljesen, tehat semmilyen mas adatforgalom nem fer bele emelle)
|
vas. feb. 21, 2010 19:42 |
|
|
panama-boy
arany tag
|
Macika írta: De it tis csak azt tudom írni (mint máshol), hogy a mobilnet NEM ERRE VALÓ. Nem YouTube-os böngészésre. Nem torrentezésre. Nem RTLMOST.HU archívum visszanézegetésre.
Azért ne általánosíts ennyire. Nekem is van Voda mobilnetem és fantasztikusan tudom vele nézni a youtube-os videókat. Tehát nem csak az a lényeg, hogy mit tezsek a mobilnettel, hanem főként az, hogy mennyit. Nyilván, ha valaki naponta 3 órát ül a youtube előtt, vagy éppen egész nap mp3 számokat tölt le, mert ba...ik dolgozni menni vagy éppen nem jár suliba, akkor valóban jobb lehet neki a drótos net. De amúgy a mobilnet bőven megteszi. És van összehasonlítási alapom. Most mondtam le a Chello drótost, mert semmivel nem tudott nekem többet nyújtani, mint a mobilnet.
|
vas. feb. 21, 2010 19:29 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Teljesen egyetértek Macikával: az embereknek fel kéne már végre fogniuk, hogy a mobilnet nem arra való mint a drótos. Bármennyire is ezt verték a fejekbe a mobilszolgáltatók. Nem is értem, hogy a drótos netszolgáltatók miért nem vágnak vissza olyan reklámkampányokkal, amelyekben felhívják a felhasználók figyelmét erre.
|
vas. feb. 21, 2010 15:40 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Macika írta: VALÓ. Nem YouTube-os böngészésre. Nem torrentezésre. Nem RTLMOST.HU archívum visszanézegetésre. Akármennyire is azt hirdetik a mobilszolgáltatók, hogy képes kiváltani a drótos netet a GPRS-net. Ez HAZUGSÁG, DURVA ÁTVERÉS!!!
Akkor csak annyit tudok kérdezni, hogy az illetékes hatóság, a GVH miért nem méltóztatik a Tpvt szerinti, éves árbevétel 10%-val (azaz 10-50mrdra) megbüntetni az érintett cégeket?
|
vas. feb. 21, 2010 12:47 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Mkrys írta: Egy video megnézése szerintem szinte mindennaposnak tekinthető... Ne essünk már bele a 'magyaros' túlzásos-magyarázásba!!!
Napi egy video megnézése KIZÁRT, hogy 6 egymás utáni nap alatt >1,5 GB-os forgalmat hozzon össze.
De it tis csak azt tudom írni (mint máshol), hogy a mobilnet NEM ERRE VALÓ. Nem YouTube-os böngészésre. Nem torrentezésre.
Nem RTLMOST.HU archívum visszanézegetésre.
Akármennyire is azt hirdetik a mobilszolgáltatók, hogy képes kiváltani a drótos netet a GPRS-net.
Ez HAZUGSÁG, DURVA ÁTVERÉS!!!
|
vas. feb. 21, 2010 12:13 |
|
|
club
platina tag
|
Mkrys írta: Most akkor a számlázási ciklus kezdetén lép életbe ez a fajta módosítás, vagy mindenkinek március elsején? Szerintem ezt ők sem tudják. Ha videót is nézegetsz, akkor jobban teszed, ha a jövő héten nem mész 1.5 GB fölé. Akkor nem fognak az azt követő héten korlátozni. Mkrys írta: Valamint miért hirdeti korlátlannak azt a netet, ami már erősen korlátolt?
Azért mert szüksége volt jó sok előfizetőre. A publikus csomagjai közül ez és így (korlátlannak hirdetve) volt a legjobban eladható. És a GVH eddigi ítéletei sem voltak számára visszatartó hatásúak, megkockáztatom, hogy a várható bírság már az előfizetői díjban kalkulált.
|
vas. feb. 21, 2010 11:13 |
|
|
Mkrys
ezüst tag
|
Most akkor a számlázási ciklus kezdetén lép életbe ez a fajta módosítás, vagy mindenkinek március elsején? Valamint miért hirdeti korlátlannak azt a netet, ami már erősen korlátolt? Egy video megnézése szerintem szinte mindennaposnak tekinthető...
|
vas. feb. 21, 2010 10:48 |
|
|
club
platina tag
|
Mkrys írta: Mit lehet tudni a március elsejei éjjel-nappal változásról? Kedves pannon ügyszolga semmilyen tájékoztatást nem tudott adni. A korlátlan net, így tényleg 1,5 giga / hét-re lesz korlátozva? Valamint márc elején törli a februári forgalmat, vagy hozzászámolja?
A Pannonnál a számlázási ciklus nem hónap végéhez/elejéhez kötött. A március elejétől élő díjszabás melléklet éjjel-nappal flexire:
Kiemelt forgalomtípus a hozzáférési sebesség lassítása nélkül érhető el. Ezek:
- képi és szöveges tartalmak böngészése,
- e-mailezés
Egyéb forgalomtípus:
- netrádió, internet video (pl. YouTube, Videa), voice és video chat, multimédiás alkalmazások használata, online játékok használata, egyéb, a kiemelt és nem támogatott forgalomtípusokba nem sorolható forgalomtípus esetén:
Amennyiben az Előfizető adatforgalma a megjelölt egyéb, valamint a nem támogatott forgalomtípusok összességét tekintve hét egymást követő nap alatt meghaladja az 1,5 GB-ot, a Szolgáltató az azt követő napon az egyéb forgalomtípusra vonatkozó le- és feltöltési sebességet lassítja. Az 1,5GB elérése után az elérhető sebesség 32/32 kbps.
A lassítás automatikusan megszűnik, amennyiben a megadott időszakra eső adatforgalom 1,5 GB-nál alacsonyabb.
Nem támogatott forgalomtípus (fájlmegosztás (pl. P2P (BitTorrent, eDonkey,…), FTP, OCH (Rapid Share), stb.) használata esetén a teljes számlázási ciklus ideje alatt a fel- és letöltési sebesség: 32/32 kbps.
|
vas. feb. 21, 2010 8:11 |
|
|
Mkrys
ezüst tag
|
Mit lehet tudni a március elsejei éjjel-nappal változásról? Kedves pannon ügyszolga semmilyen tájékoztatást nem tudott adni. A korlátlan net, így tényleg 1,5 giga / hét-re lesz korlátozva? Valamint márc elején törli a februári forgalmat, vagy hozzászámolja?
|
szomb. feb. 20, 2010 22:58 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Micsinaltak?
|
szomb. feb. 20, 2010 13:52 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Erõsítsetek meg, Elvtársak!
A Pannonak - ugye - három hónappal a jogerõs bíróság ítélet után sem kell az abban foglaltakat végrehajtania? Köszönöm.
|
szomb. feb. 20, 2010 13:06 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Kovetkezo gratulaciom pedig emiatt szol a pannonnak:
Pannonline, alapadatok oldal:
Információ az ajándékpercekről
Ajándékpercek száma 20
Igénybevétel kezdete 2010.02.08
Igénybevétel vége 2010.03.08
Felhasznált percek 0
Pannonline forgalmi adatok, kedvezmenyek aloldal:
Kód: Szolgáltatás Kedvezmény Felhasznált Felhasználható Utolsó frissítés Pannon születésnapi ajándék percek 20 perc 12 perc 8 perc 2010.02.12 21:48
Meg mielott valaki tanacsolna: hibabejelentest nem tudok tenni, leven a pannonnal -szinten rendkivul idiota modon- ugyfeljelszo nelkul nem lehet hibabejelentest tenni! (sajat elofizuval kapcsolatos bejelentesre meg azt mondom, hogy esetleg jol van, de globalice hibara ne vicceljunk mar, hogy ne lehessen) Ugyfeljelszoval pedig gondolom mar mindenki kitalalta, nem rendelkezem.
|
pén. feb. 12, 2010 22:00 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Hahh, akkor ezt most beneztem
|
szer. feb. 10, 2010 11:47 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
joc_ írta: Általában 180 perces lehet a hívás, de ebben a tarifacsomagban levõknek pedig csak 60 perc lehet egy hívás. (Az ÁFSZ-ben ezekhez a tarifacsomagokhoz ez utóbbi konkrétan oda van írva.)
Erre mondják, hogy: korrekt!
|
szer. feb. 10, 2010 11:09 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
asdf_ írta: Macika írta: zoli62 írta: Másik "csemege" a január 29-i közleményből.: maximálják a hívások időtartamát 180 percre. Ennyire nem bírná a hálózatuk a hangalapú forgalmi terhelést sem? Elnézést, de tegye már fel a kezét, akinek napi problémát okoz, ha nem tud 3 óránál hosszabbat beszélni egyben!!! Korábban egyébként 60 perc volt a korlát, flottán belül, teljesen ingyenes hívás esetén is bontott a központ. Most nem teszi már egy ideje. Addig két gombnyomás volt újra hívni az illetőt, nem szakadt bele az ember. Es most mar azt is tudjuk, miert lett 180 a hatvanbol Mas kerdes, hogy a sajtoosztalyt errol ugy nez ki nem tajekoztattak meg " A Hívás tarifacsomag három változatban érhető el: a 40Hívás, 100Hívás, 200Hívás csomagok havidíja a nevüknek megfelelően havi 40, 100 vagy 200 darab indított hívást tartalmaznak, ezután 124, 89 és 84 forintot kell fizetni egy darab hívásért. A tarifacsomagok havidíja 4960-tól 16 800 forintig terjed, vagyis már a legkisebb díjcsomaggal ideális esetben akár 2400 percet is lehet beszélni kevesebb, mint ötezer forintért - hangsúlyozza a cég sajtóközleménye." 40hivas*60perc=2400 perc pedig 7200 lenne az ha jol tippelek Szerintem nem jól tippelsz.
Általában 180 perces lehet a hívás, de ebben a tarifacsomagban levőknek pedig csak 60 perc lehet egy hívás.
(Az ÁFSZ-ben ezekhez a tarifacsomagokhoz ez utóbbi konkrétan oda van írva.)
|
szer. feb. 10, 2010 10:45 |
|
|
React4
ezüst tag
|
Csomagváltás volt múlt hó 22-én, 5 gigásról 1 Gb-ra. A gondom az, hogy hiába lépek be a pannonlányba, ott azt adja a rendszer, hogy nincs megjeleníthetö adatforgalom(22-e elött még volt). Mit kell állítgatni, hogy újra meg tudjam nézni, mennyi az adatforgalom illetve hol lehet még ingyesen megtudni mennyi a felhasznált adat? Úgy sejtem, váltáskor reset-eltek mindent, ezért a kavar. Mérem én a modem programjával, csak ugye jól lenne tudni, hogy a pannon mit mér, mert ugye az más tészta sokszor, sajnos! Fene vinné ezt a sumákolást! Köszönöm Urak!
|
szer. feb. 10, 2010 10:32 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Macika írta: Ettõl függetlenül a Pannonban egyre kevesebb dolog szerethetõ, de hát a másik kettõnél sincs ez máshogyan.
Ebben nincs vita.
|
szer. feb. 10, 2010 10:20 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Macika írta: Nem tudom, ennek miért a gyalázóban a helye.
Itt kezdodott, igy itt folytattam. Azt meg, hogy nem ide valo, mar elotte megbeszeltuk.
|
szer. feb. 10, 2010 8:55 |
|
|
Macika
Moderátor
|
asdf_ írta: Macika írta: Elnézést, de tegye már fel a kezét, akinek napi problémát okoz, ha nem tud 3 óránál hosszabbat beszélni egyben!!! Korábban egyébként 60 perc volt a korlát, flottán belül, teljesen ingyenes hívás esetén is bontott a központ. Most nem teszi már egy ideje. Addig két gombnyomás volt újra hívni az illetőt, nem szakadt bele az ember. Es most mar azt is tudjuk, miert lett 180 a hatvanbol Mas kerdes, hogy a sajtoosztalyt errol ugy nez ki nem tajekoztattak meg " A Hívás tarifacsomag három változatban érhető el: a 40Hívás, 100Hívás, 200Hívás csomagok havidíja a nevüknek megfelelően havi 40, 100 vagy 200 darab indított hívást tartalmaznak, ezután 124, 89 és 84 forintot kell fizetni egy darab hívásért. A tarifacsomagok havidíja 4960-tól 16 800 forintig terjed, vagyis már a legkisebb díjcsomaggal ideális esetben akár 2400 percet is lehet beszélni kevesebb, mint ötezer forintért - hangsúlyozza a cég sajtóközleménye." 40hivas*60perc=2400 perc pedig 7200 lenne az ha jol tippelek Nem tudom, ennek miért a gyalázóban a helye.
Akkor lenne gyalázkodásra méltó, ha maradt volna 60 perc, vagy épp most csökkentették volna 60 percre, hogy kihoztak egy ilyen csomagot.
Az utolsó mondat persze csücskös, valószínűleg a reklámszöveget hamarabb/mások fogalmazták meg, mint akik a háromszorozódásról döntöttek...
Ettől függetlenül a Pannonban egyre kevesebb dolog szerethető, de hát a másik kettőnél sincs ez máshogyan.
Azért a PannOnline egy igen remek szolgáltatás, a másik két szolgáltatónál a halovány utánzata sincsen.
|
szer. feb. 10, 2010 8:02 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Macika írta: zoli62 írta: Másik "csemege" a január 29-i közleményből.: maximálják a hívások időtartamát 180 percre. Ennyire nem bírná a hálózatuk a hangalapú forgalmi terhelést sem? Elnézést, de tegye már fel a kezét, akinek napi problémát okoz, ha nem tud 3 óránál hosszabbat beszélni egyben!!! Korábban egyébként 60 perc volt a korlát, flottán belül, teljesen ingyenes hívás esetén is bontott a központ. Most nem teszi már egy ideje. Addig két gombnyomás volt újra hívni az illetőt, nem szakadt bele az ember.
Es most mar azt is tudjuk, miert lett 180 a hatvanbol Mas kerdes, hogy a sajtoosztalyt errol ugy nez ki nem tajekoztattak meg
" A Hívás tarifacsomag három változatban érhető el: a 40Hívás, 100Hívás, 200Hívás csomagok havidíja a nevüknek megfelelően havi 40, 100 vagy 200 darab indított hívást tartalmaznak, ezután 124, 89 és 84 forintot kell fizetni egy darab hívásért. A tarifacsomagok havidíja 4960-tól 16 800 forintig terjed, vagyis már a legkisebb díjcsomaggal ideális esetben akár 2400 percet is lehet beszélni kevesebb, mint ötezer forintért - hangsúlyozza a cég sajtóközleménye."
40hivas*60perc=2400 perc pedig 7200 lenne az ha jol tippelek
|
kedd feb. 09, 2010 23:27 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Macika írta: csab2 írta: Gondolom, az a gond, hogy mivel nagyon gyenge a jel, mindig próbálja az erősebbet venni, de mivel a rádiójelek nem fixek, ezért mindig másik cella az erősebb. Egyébként olyan helyen is volt, hogy cellát váltott a telefon, ahol full térerő volt. Na azt nem értettem. Nekem a munkahelyem a Nemzeti Múzeum mellett van, írd és mondd, 38 cella fogható, attól függően, hogy az épület mely részében tartózkodom! (onnan tudom a pontos cellaszámot, mert a Best Profile-t beüzemeltem, hogy némítson, ahogy belépek az épületbe).
Az sem semmi az biztos!
|
pén. feb. 05, 2010 18:36 |
|
|
Vismajor
arany tag
|
club írta: Több megoldás van: 2., Veszel egy normális (esetleg használt) modemet 5-45 ezer Ft-ért.
folyamatban van... club írta: Biztos egyébként a DNS probléma? Nslookup, tracert nem, ping pedig közvetlen IP-re mûködik, mikor hiba van? Mert én ebben nem vagyok biztos...
Ilyenkor nem lehet pingelni semmit. Próbáltam ....
De majd közvetlenül IP címre pingelek a következõ alkalommal..
|
pén. feb. 05, 2010 13:13 |
|
|
club
platina tag
|
Több megoldás van:
1., Hordod rendületlenül szervizbe, a 'javítás' idejére lesz normálisan használható modemed.
2., Veszel egy normális (esetleg használt) modemet 5-45 ezer Ft-ért.
3., Kivered a balhét a 3.-4. javítás után, akkor talán megszánnak, és kapsz egy használhatóbb modemet.
Biztos egyébként a DNS probléma? Nslookup, tracert nem, ping pedig közvetlen IP-re működik, mikor hiba van? Mert én ebben nem vagyok biztos...
Hamarosan még inkább nem fogsz örülni a 'korlátlan' netednek, amikor majd 32 kbps-ra (azaz 4 kB/s, 240kB/perc, 14 MB/órára) fognak korlátozni...
|
pén. feb. 05, 2010 12:48 |
|
|
Vismajor
arany tag
|
Leírom fájdalmamat a Pannon csoda korlátlan internetjével kapcsolatban.
Adott a városunk középpontja, ahol csoda jó lefedettség van WCDMA/HSPA/HSUPA stb hálózatokon....Egy darabig karistol a net, aztán úgy gondolja hogy felesleges lett a DNS szolgáltatás, mert a firefox csak annyit csinál hogy: "Looking up www......
Innentõl hibabejelentõ, akik annyit mondanak, hogy húzzam ki a modemet és küldenek egy frissítést a SIM-re Ezután mûködik is a téma. Csak ha mindennap eljátsza ezt a Pannon, az már elég unalmas.
Volt egy SIM cserém is (amit szintén az ügyfélszolgálat javasolt), de gond naponta jelentkezik. Gondolom a frissítés csak ámítás, merthát mégse mondhatják hogy resetelünk valami eszközünket. Amúgy egy Huawei 1752 modemem van. Ami már megjárta a szervízt és visszajött szoftverfrissítéssel megjavítva Viszont a cseremodemmel (Hua E169) "szinte" rendben ment minden.
Valakinek van hasonló tapasztalata, esetleg ötlete hogy mi is itt az üdvözítõ megoldás? (Sajnos aláírtam 1 évet )
|
pén. feb. 05, 2010 11:32 |
|
|
club
platina tag
|
http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=128109
Így már értem, miért kellett a telefonomat UMTS-ről visszatennem GSM módra december elején (a fővárosban és környékén járva alig értettem a csodás 3G hálójukon beszélgetve az üzletfeleimet).
|
pén. feb. 05, 2010 8:59 |
|
|
Macika
Moderátor
|
csab2 írta: Gondolom, az a gond, hogy mivel nagyon gyenge a jel, mindig próbálja az erősebbet venni, de mivel a rádiójelek nem fixek, ezért mindig másik cella az erősebb. Egyébként olyan helyen is volt, hogy cellát váltott a telefon, ahol full térerő volt. Na azt nem értettem. Nekem a munkahelyem a Nemzeti Múzeum mellett van, írd és mondd, 38 cella fogható, attól függően, hogy az épület mely részében tartózkodom!
(onnan tudom a pontos cellaszámot, mert a Best Profile-t beüzemeltem, hogy némítson, ahogy belépek az épületbe).
|
csüt. feb. 04, 2010 23:50 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Macika írta: csab2 írta: Macika írta: ráadásul a MOBILtelefon - mint olyan - MOZOG is, cellaváltások is bejátszanak plusz fogyasztásnak. Teljesen egyetértek az egész hsz-eddel. Annyit tennék csak hozzá, hogy nem is kell ahhoz mozognia a telefonnak, hogy cellát váltson. Az én állandó lakhelyemen sajnos nagyon gyenge a térerő. Volt is levelezésem ez ügyben a Pannonnal. A lényeg, hogy az egy helyben lévő telefon 1-2 óra alatt rengetegszer váltott cellát és összesen kb. 10 cella jelét vette ez idő alatt. Bocs az off-ért! Igen, sajnos előfordul, hogy folyamatosan cellát vált együltőhelyében is a mobiltelefon, ilyenkor nagyon hamar lemerül. Egyértelműen a szolgáltató hibája.
Gondolom, az a gond, hogy mivel nagyon gyenge a jel, mindig próbálja az erősebbet venni, de mivel a rádiójelek nem fixek, ezért mindig másik cella az erősebb. Egyébként olyan helyen is volt, hogy cellát váltott a telefon, ahol full térerő volt. Na azt nem értettem.
|
csüt. feb. 04, 2010 22:51 |
|
|
Macika
Moderátor
|
csab2 írta: Macika írta: ráadásul a MOBILtelefon - mint olyan - MOZOG is, cellaváltások is bejátszanak plusz fogyasztásnak. Teljesen egyetértek az egész hsz-eddel. Annyit tennék csak hozzá, hogy nem is kell ahhoz mozognia a telefonnak, hogy cellát váltson. Az én állandó lakhelyemen sajnos nagyon gyenge a térerő. Volt is levelezésem ez ügyben a Pannonnal. A lényeg, hogy az egy helyben lévő telefon 1-2 óra alatt rengetegszer váltott cellát és összesen kb. 10 cella jelét vette ez idő alatt. Bocs az off-ért! Igen, sajnos előfordul, hogy folyamatosan cellát vált együltőhelyében is a mobiltelefon, ilyenkor nagyon hamar lemerül.
Egyértelműen a szolgáltató hibája.
|
csüt. feb. 04, 2010 22:34 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Macika írta: ráadásul a MOBILtelefon - mint olyan - MOZOG is, cellaváltások is bejátszanak plusz fogyasztásnak.
Teljesen egyetértek az egész hsz-eddel. Annyit tennék csak hozzá, hogy nem is kell ahhoz mozognia a telefonnak, hogy cellát váltson.
Az én állandó lakhelyemen sajnos nagyon gyenge a térerő. Volt is levelezésem ez ügyben a Pannonnal. A lényeg, hogy az egy helyben lévő telefon 1-2 óra alatt rengetegszer váltott cellát és összesen kb. 10 cella jelét vette ez idő alatt.
Bocs az off-ért!
|
csüt. feb. 04, 2010 22:11 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
1. szerintem eddig is háromórás volt a határ, mivel több beszélgetésem túlnyúlt egy órán.
2. a gyalazást meg fõleg nem értem azok részérõl, akik az eddigi (egy vagy három) órás határt észre sem vették. Ha eddig nem korlátozta õket az egy (vagy három) órás határ, akkor a jövõben miért is korlátozza õket a háromórás határ???
3. egyébként a bevezetésének tényleges okát én sem értem. Biztos nem az elõfizetõk védelme (az nem szokta érdekelni a pannont). De semmiképp sem az, hogy a háromórás hívások eddig túlterhelték a hálózatot.
+1 se350 7óra, k750 9óra, w200 7óra, k770 10!!!óra, stb. azt, hogy a GCS nem tud telefont gyártani, eddig is tudtuk
|
csüt. feb. 04, 2010 11:37 |
|
|