|
Számhordozás a gyakorlatban
Szerző |
Üzenet |
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
skinner írta: 06-40 kék szám 06-51 barna szám 06-80 zöld szám
Ki volt az az idióta, aki barnának nevezte el a 51-es körzetet?
Akkor gondolom, a 06-90 a vörös szám?! Vagy fekete??
|
hétf. máj. 31, 2004 20:33 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
1. Adva vagyon ez a bizonyos számhordozás. Ugye manapság, már mindenki "körzetszámostul" viheti át mobilos identifikációját(sic!) egy másik szolgáltatóhoz, aminek az a következménye, hogy a 06-20-123456 nem biztos, hogy pannonos szám.
2. Ugyancsak adva vagyon a pannonnak ez a "régiós" szolgáltatása, hogy ha te a megadott régióban tartózkodsz, akkor ha egy másik pannonost hívsz, akkor a hívás után, a kapcsolás előtt hallasz egy hangot, ha akit hívtál szintén pannonos, ezért jár neked a 25%-os díjkedvezmény. Ha malacod van akkor a hívott is "régiós" és ő is jó helyen van, akkor egy másik fajta hang jelzi, hogy a kedvezmény már 50%.
A. kérdés: A megrendelt és működő régiós szolgáltatással ezek szerint ha a hívó a saját régiójában van simán eldöntheti, hogy a hívott az pannonos, még ha a 06-70-123456 számot is hívta?
B. kérdés: Ha én 1 régióban vagyok és oda szerződtem, akit hívok az 2 régiós és ő viszont szintén otthon van, akkor is "dupla" 50% a kedvezmény?
|
hétf. máj. 31, 2004 11:45 |
|
|
skinner
ezüst tag
|
kisgergo írta: 10-14 munkanapot emlegetnek de ez az egykapusra vonatkozik nem? Mer ha ilyen különengedéllyel nyomod akkor az nincs benne ebben az időben praktikumot mé nem egykapussal csináltad? mert május elején még 10 perc alatt kiállitotta a pgsm a hordozási engedélyt, nem postán küldte ki 2-3 nap mulva, és ugy gondoltam hogy akkor már ezen ne muljon, kikértem és vittem![/quote]
Jóvan.
|
hétf. máj. 31, 2004 11:43 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
kisgergo írta: 10-14 munkanapot emlegetnek de ez az egykapusra vonatkozik nem? Mer ha ilyen különengedéllyel nyomod akkor az nincs benne ebben az időben praktikumot mé nem egykapussal csináltad? mert május elején még 10 perc alatt kiállitotta a pgsm a hordozási engedélyt, nem postán küldte ki 2-3 nap mulva, és ugy gondoltam hogy akkor már ezen ne muljon, kikértem és vittem![/quote]
És mostmár sehol sem adja ki kézbe? Mindenütt postán küldi a pgsm? Hogy még véletlenül se könnyítse meg az ember helyzetét?
|
hétf. máj. 31, 2004 9:04 |
|
|
kisgergo
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 245 Tartózkodási hely: nyh.
|
10-14 munkanapot emlegetnek de ez az egykapusra vonatkozik nem? Mer ha ilyen különengedéllyel nyomod akkor az nincs benne ebben az időben praktikumot mé nem egykapussal csináltad?[/quote]
mert május elején még 10 perc alatt kiállitotta a pgsm a hordozási engedélyt, nem postán küldte ki 2-3 nap mulva, és ugy gondoltam hogy akkor már ezen ne muljon, kikértem és vittem!
|
hétf. máj. 31, 2004 8:45 |
|
|
skinner
ezüst tag
|
kisgergo írta: no akkor számhordozás a gyakorlatban:
pannon praktikumról "elhordozás" vitamax city-re, inditva május 13-án, hordozási engedély meglétével. jelenleg a harmadik időablak módositás után, várhatóan június 1-én lesz meg. ez ugye belefér a törvény szabta 10 munkanapba?! mindkét szolgáltató követett el eddig hibákat a folyamat során, egyik kutya, másik eb... bezzeg azt tudják fennhangon reklámozni, hogy 5 munkanap alatt megtörtént az elsö számhordozás (május 7-én)...
10-14 munkanapot emlegetnek de ez az egykapusra vonatkozik nem? Mer ha ilyen különengedéllyel nyomod akkor az nincs benne ebben az időben praktikumot mé nem egykapussal csináltad?
|
hétf. máj. 31, 2004 0:32 |
|
|
kisgergo
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 245 Tartózkodási hely: nyh.
|
no akkor számhordozás a gyakorlatban:
pannon praktikumról "elhordozás" vitamax city-re, inditva május 13-án, hordozási engedély meglétével. jelenleg a harmadik időablak módositás után, várhatóan június 1-én lesz meg. ez ugye belefér a törvény szabta 10 munkanapba?!
mindkét szolgáltató követett el eddig hibákat a folyamat során, egyik kutya, másik eb...
bezzeg azt tudják fennhangon reklámozni, hogy 5 munkanap alatt megtörtént az elsö számhordozás (május 7-én)...
|
szomb. máj. 29, 2004 1:03 |
|
|
skinner
ezüst tag
|
X-COM írta: úgy néz ki, az az internetes behívók gyűjtőneve, de én még így nem hallottam de az 51est tudtommal csak internetes behívók használják T68m írta: MI AZ A BARNA SZÁM????[/code][/list]
Az. Ma is tanultatok valamit.
Elvileg azt is lehet cibálni matáv/vivendi/egyéb alter társaság között.
|
pén. máj. 28, 2004 22:28 |
|
|
X-COM
arany tag
|
úgy néz ki, az az internetes behívók gyűjtőneve, de én még így nem hallottam
de az 51est tudtommal csak internetes behívók használják
T68m írta: MI AZ A BARNA SZÁM????[/code][/list]
|
pén. máj. 28, 2004 11:28 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
MI AZ A BARNA SZÁM????[/code][/list]
|
pén. máj. 28, 2004 11:06 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
T68m írta: muterja átirányitotta a lányára a telefont. Ha megnézed a készülékét, akkor valószínűleg még a számát is megtalálhatod az átirányítás menüpontjában. /egyébként lehet, hogy feltételesen van/volt átirányitva kikapcsoltság vagy foglaltság esetén, s ez az ok megszüntével már persze, hogy tudtad hivni!!!!/
Na igen ez a másik megoldás, csak én kinéztem belőle annyit így látatlanba is, hogy ezt megnézte mielőtt a levegőbe beszél
|
pén. máj. 28, 2004 9:05 |
|
|
skinner
ezüst tag
|
Nokian írta: http://www.mobilvilag.hu/newsread.php?id=27200905044119
"A Nemzeti Hírközlési Hatóság kiadta számhordozhatósággal kapcsolatos legfrissebb tájékoztatóját.
Földrajzi (vezetékes) számhordozhatóság A vonatkozó hazai jogszabályok és az Európai Uniós direktívák alapján a szolgáltatóknak 2004. január 1-jétől biztosítani kell az előfizetők számára az un. földrajzi számok helyváltoztatás nélküli hordozhatóságát. A vezetékes telefonvonal előfizetője is válthat telefonszolgáltatót úgy, hogy közben a hívószáma változatlan marad. Az EU csatlakozás időpontjától már kötelező a mobil és a nem-földrajzi (pl. zöld és kék) számok hordozhatóságának biztosítása is.
A számhordozhatóság hazai bevezetéséhez szükséges központi referencia adatbázis (KRA) megvalósítása 2003-ban kezdődött, amely a hordozott hívószámok irányítási adatait tartalmazza. A számhordozásokat a távközlési szolgáltatók jelentik a KRA-nak, valamint saját hívásirányítást végző üzemi adatbázisaikat meghatározott időközönként szinkronizálják a referencia adatbázissal. Az adatbázis hitelességét az üzenetváltások során alkalmazott fokozott biztonságú elektronikus aláírás biztosítja.
2003. július 31-én a számhordozhatóság technikai feltételeinek hatósági megteremtése befejeződött. 2003. december 31-ére a távközlési szolgáltatók mindegyike sikerrel teljesítette az együttműködési tesztet, és megkapták az éles rendszer eléréséhez szükséges tanúsítványokat. A KRA rendszer 2003. január 1-je óta éles üzemben működik a földrajzi (vezetékes) hívószámokra.
Mobil számhordozhatóság A KRA eredeti kialakítása során a hatóság a szolgáltatói egyeztetésekbe a mobil távközlési szolgáltatókat is bevonta, így a feladat a 2004. május 1-i határidőig teljesíthető volt. A mobil szolgáltatókkal közösen tartott próbaüzemet követően a fejlesztések 2004. április 27-től éles üzemben működnek és a szolgáltatók folyamatosan növekvő ütemben tesznek mobil számhordozási bejelentéseket.
Jelenlegi hordozási helyzet Hordozott földrajzi számok összesen: 16.178 Hordozott mobil számok összesen: 719 Színes számot idáig még nem hordoztak. A fentieken kívül még vannak bejelentett, de későbbi időpontban életbe lépő hordozások is (max. 1-2 ezer)."
Milyen az a "színes szám"? Pl. a 06-40; 06-80; 06-90??
06-40 kék szám
06-51 barna szám
06-80 zöld szám
|
csüt. máj. 27, 2004 23:17 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Svio írta: Sziasztok!
Csak egy kis történet a szám félrekapcsolásához.
Az autóban ülök a párommal és az anyukáját akarom felhívni. Kikeresem a telefonkönyvbõl és már indítom is a hivást (Joli). Abban a pillanatban elkezd csörögni a párom mobija és azt írta ki, hogy én hivom. Pedig nem õt hivtam. Megnéztem a kimenõ hívásokat ott is az volt, hogy Joli az õ 70-es számával. A párom 30-as. Ezután megnyomtam az újrahivást és akkor már a Joli vette fel a telefont és a páromé nem csörgött.
Akkor ez, hogy történt? A szám jól van a telefonkönyvben, mert mindig ugyanugy hivom és eddig nem történt ilyen.
SVio
muterja átirányitotta a lányára a telefont. Ha megnézed a készülékét, akkor valószínûleg még a számát is megtalálhatod az átirányítás menüpontjában. /egyébként lehet, hogy feltételesen van/volt átirányitva kikapcsoltság vagy foglaltság esetén, s ez az ok megszüntével már persze, hogy tudtad hivni!!!!/
|
csüt. máj. 27, 2004 22:50 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
http://www.mobilvilag.hu/newsread.php?id=27200905044119
"A Nemzeti Hírközlési Hatóság kiadta számhordozhatósággal kapcsolatos legfrissebb tájékoztatóját.
Földrajzi (vezetékes) számhordozhatóság
A vonatkozó hazai jogszabályok és az Európai Uniós direktívák alapján a szolgáltatóknak 2004. január 1-jétől biztosítani kell az előfizetők számára az un. földrajzi számok helyváltoztatás nélküli hordozhatóságát. A vezetékes telefonvonal előfizetője is válthat telefonszolgáltatót úgy, hogy közben a hívószáma változatlan marad. Az EU csatlakozás időpontjától már kötelező a mobil és a nem-földrajzi (pl. zöld és kék) számok hordozhatóságának biztosítása is.
A számhordozhatóság hazai bevezetéséhez szükséges központi referencia adatbázis (KRA) megvalósítása 2003-ban kezdődött, amely a hordozott hívószámok irányítási adatait tartalmazza. A számhordozásokat a távközlési szolgáltatók jelentik a KRA-nak, valamint saját hívásirányítást végző üzemi adatbázisaikat meghatározott időközönként szinkronizálják a referencia adatbázissal. Az adatbázis hitelességét az üzenetváltások során alkalmazott fokozott biztonságú elektronikus aláírás biztosítja.
2003. július 31-én a számhordozhatóság technikai feltételeinek hatósági megteremtése befejeződött. 2003. december 31-ére a távközlési szolgáltatók mindegyike sikerrel teljesítette az együttműködési tesztet, és megkapták az éles rendszer eléréséhez szükséges tanúsítványokat. A KRA rendszer 2003. január 1-je óta éles üzemben működik a földrajzi (vezetékes) hívószámokra.
Mobil számhordozhatóság
A KRA eredeti kialakítása során a hatóság a szolgáltatói egyeztetésekbe a mobil távközlési szolgáltatókat is bevonta, így a feladat a 2004. május 1-i határidőig teljesíthető volt. A mobil szolgáltatókkal közösen tartott próbaüzemet követően a fejlesztések 2004. április 27-től éles üzemben működnek és a szolgáltatók folyamatosan növekvő ütemben tesznek mobil számhordozási bejelentéseket.
Jelenlegi hordozási helyzet
Hordozott földrajzi számok összesen: 16.178
Hordozott mobil számok összesen: 719
Színes számot idáig még nem hordoztak.
A fentieken kívül még vannak bejelentett, de későbbi időpontban életbe lépő hordozások is (max. 1-2 ezer)."
Milyen az a " színes szám"? Pl. a 06-40; 06-80; 06-90??
|
csüt. máj. 27, 2004 20:02 |
|
|
zocsa001
arany tag
|
Szerintem is
Mekkora esélye van,hogy pont a melleted,más szolgáltatónál levő
kártyára kapcsolnak félre
Tuti,hogy a teló tárcsázott félre.
|
csüt. máj. 27, 2004 18:57 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Svio írta: Sziasztok!
Az autóban ülök a párommal és az anyukáját akarom felhívni. Kikeresem a telefonkönyvből és már indítom is a hivást (Joli). Abban a pillanatban elkezd csörögni a párom mobija és azt írta ki, hogy én hivom. Pedig nem őt hivtam. Megnéztem a kimenő hívásokat ott is az volt, hogy Joli az ő 70-es számával. A párom 30-as. Ezután megnyomtam az újrahivást és akkor már a Joli vette fel a telefont és a páromé nem csörgött.
Akkor ez, hogy történt? A szám jól van a telefonkönyvben, mert mindig ugyanugy hivom és eddig nem történt ilyen.
SVio
Soft-hibás a telefonod...
|
csüt. máj. 27, 2004 18:52 |
|
|
Svio
vas-tag
|
Sziasztok!
Az autóban ülök a párommal és az anyukáját akarom felhívni. Kikeresem a telefonkönyvből és már indítom is a hivást (Joli). Abban a pillanatban elkezd csörögni a párom mobija és azt írta ki, hogy én hivom. Pedig nem őt hivtam.
Megnéztem a kimenő hívásokat ott is az volt, hogy Joli az ő 70-es számával. A párom 30-as. Ezután megnyomtam az újrahivást és akkor már a Joli vette fel a telefont és a páromé nem csörgött.
Akkor ez, hogy történt?
A szám jól van a telefonkönyvben, mert mindig ugyanugy hivom és eddig nem történt ilyen.
SVio
|
csüt. máj. 27, 2004 7:12 |
|
|
Vendég
|
Átírhatnák, de szerintem nem írják át a hűséget.
|
szer. máj. 26, 2004 22:23 |
|
|
csendes
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 374 Tartózkodási hely: Csillag-sötétzárka, irány HAWAII :)
|
Landsmann írta: Idézet: Mi van akkor, ha egy ilyen karit irattatok át a nevemre? Akkor Rám nem vonatkozik a 20 rugó, hisz nem Én vettem meg a telót, hanem a SIM előző tulajdonosa. S ekkor már szabad az út. Nem? (Persze csak 30 nappal az átírás megtörténte után.) Neked nincs semmi gondod, viszont a tulaj nem hiszem hogy ki akarná fizetni a 20000, pedig neki fizetni kell, mert ha átkerül a te nevedre a SIM, a tulajjal megszűnik az előfizetői szerződés, veled lesz megötve, de rád már nem vonatkozik a "hűség". De ha hajlandó kifizetni a 20 rugót, akkor átkerülhet a nevedre. Már csak azért is, mert az előfizetőnek nincs joga készülékes csomagot továbbértékesíteni. A SIM-ről lemondhat más javára, (el nem adhatja mert nem az övé hanem a szolgáltatóé) valamint elmélketileg az akcióban vett készüléket sem adhatja el. (csak mennyi ez az idő, mert erről nem írnak. Nehogy már ne adhassam el a 4 éve Praktikum csomagban vett A2618-as készülékemet.) Ugyan olyan joghézagosan vannak ezek a dolgok is megfogalmazva mint a Jótállás a vevők és eladók jogairól, kötelességeiről. Ezzel kapcsolatban olyan fogós kérdéseket tettem fel a Fogyasztóvédelmi felügyelőségnek, hogy a mai napig nem válaszoltak a kérdéseimre, pedig már több mint 6 hónap eltelt. A FVF honlapján leírtak, magyarázatok alapján nemhogy csökkentek a megválaszolatlan kérdésekszáma, hanem nagyjából dupla mennyiségűre szaporodtak. Mindez a tavaly nyáron bevezetett új jótállási szabályoknak köszönhető. Eddig is nagy volt a káosz, de mostmár mégnagyobb.
Miért ne írhatnák át a hűséget az ój előfizetőre? A Pannon számára mindig jobb egy új, valamennyit telefonáló új ügyfél, mint a sim-et a kukába dobó régi. A Vodafone-nál ez igy rendben működik.
|
szer. máj. 26, 2004 22:14 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
vizsla1 írta: Igaz. Amúgy csak 3-at tudnál venni, esetleg 10-et, cégesre. Ennyire nem becsülj le Jók a pannonos kapcsolataim is. 2-3 éve még foglalkoztam a tőlünk keletebbre lévő országok telefonellátásával heti 20 telónál kevesebb soha nem jött össze vizsla1 írta: Mi a helyzet azokkal a cégekkel, akik mondjuk 50 db kártyásat akarnak venni? Azt mondják pá-pá, csak 10-et lehet évente? Tudom, nem így van. De akkor ők mennyiért kapnák meg, ha 50-et kérnének? Tegyük fel, hogy nekik kizárólag kártyás mobil felel meg, előfizu nem.
Nagy eséllyel olcsóbban kapják, és a percdíjak sem olyanok mint más normál prepaid csomagban...
|
szer. máj. 26, 2004 21:54 |
|
|
Vendég
|
Idézet: Mi van akkor, ha egy ilyen karit irattatok át a nevemre? Akkor Rám nem vonatkozik a 20 rugó, hisz nem Én vettem meg a telót, hanem a SIM előző tulajdonosa. S ekkor már szabad az út. Nem? (Persze csak 30 nappal az átírás megtörténte után.)
Neked nincs semmi gondod, viszont a tulaj nem hiszem hogy ki akarná fizetni a 20000, pedig neki fizetni kell, mert ha átkerül a te nevedre a SIM, a tulajjal megszűnik az előfizetői szerződés, veled lesz megötve, de rád már nem vonatkozik a "hűség". De ha hajlandó kifizetni a 20 rugót, akkor átkerülhet a nevedre. Már csak azért is, mert az előfizetőnek nincs joga készülékes csomagot továbbértékesíteni. A SIM-ről lemondhat más javára, (el nem adhatja mert nem az övé hanem a szolgáltatóé) valamint elmélketileg az akcióban vett készüléket sem adhatja el. (csak mennyi ez az idő, mert erről nem írnak. Nehogy már ne adhassam el a 4 éve Praktikum csomagban vett A2618-as készülékemet.)
Ugyan olyan joghézagosan vannak ezek a dolgok is megfogalmazva mint a Jótállás a vevők és eladók jogairól, kötelességeiről. Ezzel kapcsolatban olyan fogós kérdéseket tettem fel a Fogyasztóvédelmi felügyelőségnek, hogy a mai napig nem válaszoltak a kérdéseimre, pedig már több mint 6 hónap eltelt. A FVF honlapján leírtak, magyarázatok alapján nemhogy csökkentek a megválaszolatlan kérdésekszáma, hanem nagyjából dupla mennyiségűre szaporodtak. Mindez a tavaly nyáron bevezetett új jótállási szabályoknak köszönhető. Eddig is nagy volt a káosz, de mostmár mégnagyobb.
|
szer. máj. 26, 2004 21:40 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Trabi TM írta: vizsla1 írta: Ennyi erővel adhatnák 1900 HUF-ért is a T100-ast P.Perfekttel, a 15 ezer helyett, hisz mindkettőnél kell fizetni lelépési díjat...
Nem egészen működne a dolog, mert akkor bemennék vennék néhányszáz darabot, a kártyát kidombám belőle, és még így is nyernék 10-13e Huf-ot telefononként...
Igaz. Amúgy csak 3-at tudnál venni, esetleg 10-et, cégesre. Mi a helyzet azokkal a cégekkel, akik mondjuk 50 db kártyásat akarnak venni? Azt mondják pá-pá, csak 10-et lehet évente? Tudom, nem így van. De akkor ők mennyiért kapnák meg, ha 50-et kérnének? Tegyük fel, hogy nekik kizárólag kártyás mobil felel meg, előfizu nem.
|
szer. máj. 26, 2004 21:34 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Ez is igaz.
|
szer. máj. 26, 2004 21:27 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Meggylé írta: Tehát egy jó kis akadály a számhordozás ellen. Már a praktikum is hűségszerződéses lett.
Akik mostanában vesznek praktikumos csomagot, azok ált. lebeszélik a kártyát, azt kuka. Tehát nem fenyegeti őket a veszély, hogy át akarják vinni máshova a számot
|
szer. máj. 26, 2004 21:25 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
vizsla1 írta: Ennyi erővel adhatnák 1900 HUF-ért is a T100-ast P.Perfekttel, a 15 ezer helyett, hisz mindkettőnél kell fizetni lelépési díjat...
Nem egészen működne a dolog, mert akkor bemennék vennék néhányszáz darabot, a kártyát kidombám belőle, és még így is nyernék 10-13e Huf-ot telefononként...
|
szer. máj. 26, 2004 21:23 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Tehát egy jó kis akadály a számhordozás ellen. Már a praktikum is hűségszerződéses lett.
|
szer. máj. 26, 2004 21:23 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Landsmann írta: vizsla1 írta: Ezt találtam a Praktikum akciók Hasznos tudnivalói között: " 2004. május 3-ától, ha előfizetéssel kedvezményes készüléket vásárolsz, az Előfizetői szerződés aláírásával vállalod, hogy 12 hónapig Előfizetői szerződésed nem mondod fel. Ellenkező esetben a kedvezmény értékét, mely minden esetben 20 000 Ft egyösszegben megtérítendő kötbért jelent, kiszámlázzuk." Ezt pedig a Vodafone számhordozós tájékoztatójában: " 3.1. Aktív telefonszám Csak olyan telefonszámot tudsz a Vodafone-hoz hozni, amelyre jelenleg is előfizetői szerződéssel rendelkezel valamelyik másik szolgáltatónál. Tehát, az első szabály: ne mondd fel a jelenlegi szerződésed a régi szolgáltatódnál a számhordozási eljárás megkezdése előtt!Tehát: nem kell kifizetni 20 ezer HUF-ot. Hiszen akkor elveszítem a jogosultságomat a telefonszám felett a szerződés felmondásával. Csupán csak a számhordozást jóváhagyó nyilatkozatot kell kikérnem. Itt van a törvény.Logikus hogy a számhordozást kell elindítani, nem pedig felmondani az előfizetői szerződést, mert akkor azzal a számmal már nem tudsz menni sehova. Viszont ha veszel egy készülékes Praktikum csomagot és 10 hónap múlva másik szolgáltatóhoz akarod vinni a számodat, a 20 rugót kifizettetik veled. A számhordozás megkezdésével fog megszűnni az előfizetői szerződés a régi szolgáltatónál, majd kezdődik az újal.
Ennyi erővel adhatnák 1900 HUF-ért is a T100-ast P.Perfekttel, a 15 ezer helyett, hisz mindkettőnél kell fizetni lelépési díjat...
Mi van akkor, ha egy ilyen karit irattatok át a nevemre? Akkor Rám nem vonatkozik a 20 rugó, hisz nem Én vettem meg a telót, hanem a SIM előző tulajdonosa. S ekkor már szabad az út. Nem? (Persze csak 30 nappal az átírás megtörténte után.)
|
szer. máj. 26, 2004 21:21 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Landsmann írta: Viszont ha veszel egy készülékes Praktikum csomagot és 10 hónap múlva másik szolgáltatóhoz akarod vinni a számodat, a 20 rugót kifizettetik veled. A számhordozás megkezdésével fog megszűnni az előfizetői szerződés a régi szolgáltatónál, majd kezdődik az újal.
Na ezért nem veszek praktikum csomagot
|
szer. máj. 26, 2004 21:21 |
|
|
Vendég
|
vizsla1 írta: Ezt találtam a Praktikum akciók Hasznos tudnivalói között: " 2004. május 3-ától, ha előfizetéssel kedvezményes készüléket vásárolsz, az Előfizetői szerződés aláírásával vállalod, hogy 12 hónapig Előfizetői szerződésed nem mondod fel. Ellenkező esetben a kedvezmény értékét, mely minden esetben 20 000 Ft egyösszegben megtérítendő kötbért jelent, kiszámlázzuk." Ezt pedig a Vodafone számhordozós tájékoztatójában: " 3.1. Aktív telefonszám Csak olyan telefonszámot tudsz a Vodafone-hoz hozni, amelyre jelenleg is előfizetői szerződéssel rendelkezel valamelyik másik szolgáltatónál. Tehát, az első szabály: ne mondd fel a jelenlegi szerződésed a régi szolgáltatódnál a számhordozási eljárás megkezdése előtt!Tehát: nem kell kifizetni 20 ezer HUF-ot. Hiszen akkor elveszítem a jogosultságomat a telefonszám felett a szerződés felmondásával. Csupán csak a számhordozást jóváhagyó nyilatkozatot kell kikérnem. Itt van a törvény.
Logikus hogy a számhordozást kell elindítani, nem pedig felmondani az előfizetői szerződést, mert akkor azzal a számmal már nem tudsz menni sehova. Viszont ha veszel egy készülékes Praktikum csomagot és 10 hónap múlva másik szolgáltatóhoz akarod vinni a számodat, a 20 rugót kifizettetik veled. A számhordozás megkezdésével fog megszűnni az előfizetői szerződés a régi szolgáltatónál, majd kezdődik az újal.
|
szer. máj. 26, 2004 21:16 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Ezt találtam a Praktikum akciók Hasznos tudnivalói között:
" 2004. május 3-ától, ha előfizetéssel kedvezményes készüléket vásárolsz, az Előfizetői szerződés aláírásával vállalod, hogy 12 hónapig Előfizetői szerződésed nem mondod fel. Ellenkező esetben a kedvezmény értékét, mely minden esetben 20 000 Ft egyösszegben megtérítendő kötbért jelent, kiszámlázzuk."
Ezt pedig a Vodafone számhordozós tájékoztatójában:
" 3.1. Aktív telefonszám Csak olyan telefonszámot tudsz a Vodafone-hoz hozni, amelyre jelenleg is előfizetői szerződéssel rendelkezel valamelyik másik szolgáltatónál. Tehát, az első szabály: ne mondd fel a jelenlegi szerződésed a régi szolgáltatódnál a számhordozási eljárás megkezdése előtt!
Tehát: nem kell kifizetni 20 ezer HUF-ot. Hiszen akkor elveszítem a jogosultságomat a telefonszám felett a szerződés felmondásával. Csupán csak a számhordozást jóváhagyó nyilatkozatot kell kikérnem.
Itt van a törvény.
|
szer. máj. 26, 2004 5:12 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Ebből nem kéne GVH-t és NHH-t csinálni? Nekem valaki azt mondta, hogy 3410-est vettek, s ott valami 40 ezerre kellett volna kiegászíteni az árat, ha ott akarná őket hagyni. Most akkor mennyi a lelépési díj?
|
kedd máj. 25, 2004 21:51 |
|
|
Vendég
|
uatu írta: kukacwap írta: ...mutasson már nekem embert aki kifizeti a 20k-s lelépési díjat, mintsemhogy kidobja a SIM-et a p*csába... Kidobhatod, de nem hordozhatod, ez a lényeg, nem? Tehát nem csinálhatsz olyat, hogy veszel egy djuice csomagot készülékkel, és másnap viszed át másik szolgáltatóhoz. Ez csak erre vonatkozik.
Azt én értem, de most akkor ő nekem ne mondja, hogy a készülék miatt védik magukat, mert azzal nem csinálnak attól semmit se. Ha kidobom a kukába ha nem, ha lelépek ha nem, nem töltöm fel a karimat és akkor nekik mindegy, NEM? szóval értem, hogy mire megy ki a buli, de van értelme?
|
kedd máj. 25, 2004 15:25 |
|
|
Vodkafone007
|
Tanácsototkra jobban utánnanéztem az általatok adott infók alapján?:
Voda Netrendelőjében a számhordozási egyeztető: https://secure.vodafone.hu/net-rendelo/ ... teses.html
Ha megadod az alábbi adatokat,* SMS-ben értesítünk, hogy adataid egyeznek-e az általunk nyilvántartottakkal. Az adatok egyezése feltétele a számhordozási engedély kiállításának. Az előzetes adategyeztetés lehetőségével felesleges utánajárástól szeretnénk megkímélni. Amennyiben esetlegesen negatív válasz érkezik a megadott adatok alapján, a súgóban tájékoztatunk a további teendőkről is.
Természetes személy esetén szükséges adatok:
Az előfizető vezetékneve:
Az előfizető utóneve:
Állandó lakhely vagy tartózkodási hely:
Város:
Irányítószám:
Utca, hsz.:
Születési hely:
Születési dátum: - -
Az Előfizetői szerződés megkötésekor azonosításra használt dokumentum száma:
Voda is állandó lakhelyet vagy tartózkodási helyet kér! Nem??? Vagy tévedek? Ha ti mást láttok szóljatok!
Vodkafone
|
kedd máj. 25, 2004 15:20 |
|
|
bluestar
arany tag
|
kukacwap írta: ...mutasson már nekem embert aki kifizeti a 20k-s lelépési díjat, mintsemhogy kidobja a SIM-et a p*csába...
Kidobhatod, de nem hordozhatod, ez a lényeg, nem? Tehát nem csinálhatsz olyat, hogy veszel egy djuice csomagot készülékkel, és másnap viszed át másik szolgáltatóhoz. Ez csak erre vonatkozik.
|
kedd máj. 25, 2004 15:03 |
|
|
Vendég
|
Van egy jó kis panaszlevél a GSMPort oldaáln, érdemes elolvasni.
És egy személyes tapasztalat:
Ma egy ismerőssel voltam djucie kártyás telefont venni. Minden ment a maga módján, majd a srác elmagyarázta mit is ír alá. Annyira nem figyeltem, de egy pontnál felkaptam a fejem: 'Egy éves hűség, hogy nem hagyod el számhordozással a PGSM-et'. Nah, erre visszakérdeztem, hogy ez egyedi hülyeség, vagy a törvény követeli meg. Erre jött a válasz: 'Valószínűleg más szolgáltatóknál is van' Erre Én: 'Mi értelme van?' 'Hát, azért mi nagy kedvezményt adunk amikor praktikummal adjuk a telefont. És bebisztosítjuk magunkat egy ilyennel' Erre én: Hát ezért van a SIM lock!' Erre jött a frappáns válasz: 'Az is van meg ez is. dupla védelem. Meg hát működnek illegális telefonfüggetlenítők, gondolom Ön is hallott róla (nah nem akartam mondani, hogy de még mennyire... ).'
Én meg látom, hülyével nem lehet beszélni, de megkérdeztem volna szívesen, hogy mutasson már nekem embert aki kifizeti a 20k-s lelépési díjat, mintsemhogy kidobja a SIM-et a p*csába...
|
kedd máj. 25, 2004 13:14 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Meggylé írta: VodaJamesBondnak
|
kedd máj. 25, 2004 9:56 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
VodaJamesBondnak néha olyan kirohanásai vannak....
csak nem mindennek néz pontosan utána.
|
kedd máj. 25, 2004 9:48 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Vodkafone007 írta: Trabi M!
Szívesen laknék a horvát tengerparton, de sajnos nem ott lakom, csak bács megyében. Egyben tévedsz a Vodánál számhordozhatósági egykapus eljárást csak márkaüzletben lehet elindítani. Vodás viszonteleadó és a Voda központ sem engedi:( Tudom más szolgáltatóknál ez lehetséges, de Voda ez különleges!! Ha ez így menne akkor már rég az egykapusm megoldást választottam volna! Kérdésedre a válasz: a 140 km azért 2X mert elmegyek egyszer oda-vissza igényt bejelenteni, majd a következő oda-vissza út során elhozom a hordozási engedélyt. Mivel ahol én lakom Kecskemét és Szeged kb 70-70 km-re van (csak itt van márkaüzlet) így adódik a 140 km kétszer = 280km
Vodkafone
Hi.
Egyrész akárhova mész lehet kezdeni akár egykapus, akár kétkapus számhordozást is, függetlenül attól, hogy vodás vagy-e, vagy pannonos, vagy westeles. Ezt egyébként törvény szabályozza, tehát nem mentesíti az ottani viszonteladót sem ahol Te laksz.
A másikat már KOCsi is leírta, az elhordozási engedélyt ha kéred kötelesek postán elküldeni, ez szintén mindhárom szolgáltatóra nézve igaz, és ezt is törvény írja elő.
Ha pedig a pannonos viszonteladó tanácsára utaztál 280 km-t akkor köszönd meg neki . Ha a vodás akkor pedig neki .
Én már csináltam 4 elhordozási engedélyt, mert nálunk is messze van a márkaüzlet (60 km), de még senkit nem küldtem el odáig...
|
kedd máj. 25, 2004 9:34 |
|
|
KOCsi
arany tag
|
A hordozási engedélyt az átadó szolgáltató postán küldi ki, tehát emiatt sem kell utazgatnod még1szer...
|
kedd máj. 25, 2004 6:32 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Vodkafone007 írta: Trabi M!
Szívesen laknék a horvát tengerparton, de sajnos nem ott lakom, csak bács megyében. Egyben tévedsz a Vodánál számhordozhatósági egykapus eljárást csak márkaüzletben lehet elindítani. Vodás viszonteleadó és a Voda központ sem engedi:( Tudom más szolgáltatóknál ez lehetséges, de Voda ez különleges!! Ha ez így menne akkor már rég az egykapusm megoldást választottam volna! Kérdésedre a válasz: a 140 km azért 2X mert elmegyek egyszer oda-vissza igényt bejelenteni, majd a következő oda-vissza út során elhozom a hordozási engedélyt. Mivel ahol én lakom Kecskemét és Szeged kb 70-70 km-re van (csak itt van márkaüzlet) így adódik a 140 km kétszer = 280km
Vodkafone
Trabi TM Vodafone viszonteladó. És minden infot megtalálsz a www.szamhordozas.hu oldalon, ahova le van írva, hogy bármely viszonteladó megcsinálja. Az más kérdés, hogy Neked mit mondott az ottani v.eladó, mert lehet, hogy nem volt hozzá kedve, vagy türelme.
|
kedd máj. 25, 2004 5:25 |
|
|
Vodkafone007
|
Trabi M!
Szívesen laknék a horvát tengerparton, de sajnos nem ott lakom, csak bács megyében.
Egyben tévedsz a Vodánál számhordozhatósági egykapus eljárást csak márkaüzletben lehet elindítani. Vodás viszonteleadó és a Voda központ sem engedi:(
Tudom más szolgáltatóknál ez lehetséges, de Voda ez különleges!!
Ha ez így menne akkor már rég az egykapusm megoldást választottam volna!
Kérdésedre a válasz: a 140 km azért 2X mert elmegyek egyszer oda-vissza igényt bejelenteni, majd a következő oda-vissza út során elhozom a hordozási engedélyt. Mivel ahol én lakom Kecskemét és Szeged kb 70-70 km-re van (csak itt van márkaüzlet) így adódik a 140 km kétszer = 280km
Vodkafone
|
kedd máj. 25, 2004 1:41 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Vodkafone007 írta: Miért nem a kétkapus megoldás? - Ha ezt választanám, akkor 2X140 km kellene megtennem, és az idő amit ráfordítok, azaz legalább 2 délután. Szerintem érthető miért nem, mikor az egykapusért nem kell utaznom!
Állandó lakcím kérdése: - Lefénymásolták a lakcímnyilvántartó kártyámat is, tehát azon ott van! - Nyomtatványon NEM kéri az állandót! Pannonnnál nem!!!!! Nem tudom a Pannon ebben hibás-e, mivel más szolgáltató hordozásbejelentő lapját nem láttam.
Vodkafone
140 km ???
Csak nem a hotvát tengerparton laksz .
A számhordozást bármely kis üzletben el tudod intézni, ha magyarországon laksz, akkor max 20 km-re van tőled ilyen, de pl itt nálunk 20 km-es körzetben van kb 6 voda, és 8 pannon bolt ahol el tudnám intézni
|
hétf. máj. 24, 2004 23:01 |
|
|
Vodkafone007
|
Miért nem a kétkapus megoldás?
- Ha ezt választanám, akkor 2X140 km kellene megtennem, és az idő amit ráfordítok, azaz legalább 2 délután. Szerintem érthető miért nem, mikor az egykapusért nem kell utaznom!
Állandó lakcím kérdése:
- Lefénymásolták a lakcímnyilvántartó kártyámat is, tehát azon ott van!
- Nyomtatványon NEM kéri az állandót! Pannonnnál nem!!!!! Nem tudom a Pannon ebben hibás-e, mivel más szolgáltató hordozásbejelentő lapját nem láttam.
Vodkafone
|
hétf. máj. 24, 2004 18:13 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Norbi írta: vizsla1 írta: Hol van tehát a számhordozás, melyik cégek között? Van erről valahol normális információ? Sajtóközlemény - Az Invitel Rt. megkötötte első számhordozási megállapodását
Az Invitel Távközlési Szolgáltató Rt. megkötötte első számhordozási szerződését egy jelentős budapesti gyógyszeripari vállalattal. A kimenő forgalmát már eddig is az Invitel segítségével lebonyolító vállalkozás az eddig a Matáv által kezelt bejövő számait viszi át az Invitelhez. A szolgáltató váltásra várhatóan január 28-án kerül sor.
A számhordozás egy rendkívül összetett műszaki és irányítástechnikai eljárás, amelynek révén egy távközlési szolgáltató előfizetői szolgáltatót válthatnak úgy, hogy megtarthatják eredeti számaikat. A számokat tehát nem az előfizetők hordozzák magukkal, amikor elköltöznek- ezt áthelyezésnek hívják - , hanem az egyik szolgáltatótól viszik át a másikhoz.Forrás: http://www.invitel.hu/index.php?csoportid=1&cikkid=832
Idézet a MATÁV Üfsz.-ától kapott levélből, melyben arra vártam választ, hogy HTCC-sek és invitelesek mikor lehetnek már végre matávosok:
" A jogszabályok lehetové teszik a számhordozást. A levelében említett ÁSZF IX. Fejezete szerint:
„A Szolgáltató akkor is biztosítja, az elofizeto számára a számhordozást, ha az elofizeto korábban más hozzáférési (átadó) szolgáltatóval fennálló jogviszonyát megszünteti és ezzel egyidejuleg a Szolgáltató, mint átvevo Szolgáltató az elofizetovel korábbi telefonszáma megtartása mellett elofizetoi szerzodést köt. Ez utóbbi esetben Matáv Rt., mint átvevo szolgáltató csak arra vállal kötelezettséget, hogy amennyiben az elofizetovel a jelen ÁSZF Törzsrészének V. fejezete szerint szerzodést köt, úgy a korábbi telefonszámát megtarthatja (számhordozás). Mindkét esetben a Szolgáltató csak abban az esetben köteles a számhordozást az elofizet részére biztosítani, ha az átvevo, illetve átadó telefon szolgáltatók egymással e tekintetben összekapcsolási szerzodést kötöttek.”
Ezek az a szerzodések, - amelyek lehetové tennék, a számhordozást az Inveitel Rt., illetve a HTCC Rt szolgáltatási területérol a Matáv Rt szolgáltatási területére - egyelore nem jöttek létre..."
Magyarul én lehetek inviteles, de inviteles nem lehet matávos?
|
vas. máj. 23, 2004 21:44 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
vizsla1 írta: Hol van tehát a számhordozás, melyik cégek között? Van erről valahol normális információ?
Sajtóközlemény - Az Invitel Rt. megkötötte első számhordozási megállapodását
Az Invitel Távközlési Szolgáltató Rt. megkötötte első számhordozási szerződését egy jelentős budapesti gyógyszeripari vállalattal. A kimenő forgalmát már eddig is az Invitel segítségével lebonyolító vállalkozás az eddig a Matáv által kezelt bejövő számait viszi át az Invitelhez. A szolgáltató váltásra várhatóan január 28-án kerül sor.
A számhordozás egy rendkívül összetett műszaki és irányítástechnikai eljárás, amelynek révén egy távközlési szolgáltató előfizetői szolgáltatót válthatnak úgy, hogy megtarthatják eredeti számaikat. A számokat tehát nem az előfizetők hordozzák magukkal, amikor elköltöznek- ezt áthelyezésnek hívják - , hanem az egyik szolgáltatótól viszik át a másikhoz.
Forrás:
http://www.invitel.hu/index.php?csoportid=1&cikkid=832
|
vas. máj. 23, 2004 21:18 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Ez is számhordozás, csak éppen vezetékes :
" Kovács Kálmán, az IHM minisztere tegnapi összegzése során többek között megemlítette, hogy a vezetékes számhordozhatóság januári bevezetése óta 14713 "átvándorlás" történt, a mobiloknál pedig a május 1-jei számhordozhatóság óta több százan kérték eddig új szolgáltatóhoz való csatlakozásukat, hívószámuk egyidejű megtartásával."
Engem az érdekelne, hogy ki az a 14 ezer illető, amikor a MATÁV-tól állandóan azt a választ kapom, hogy még nem kötötte meg az összekapcsolási szerződést az Invitellel, és a HTCC-vel? Vagy lehet, hogy a HTCC-sek mentek az Invitelhez? Hol van tehát a számhordozás, melyik cégek között? Van erről valahol normális információ?
|
vas. máj. 23, 2004 20:35 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Kicsit ki kell javítsalak. Mindhárom szolgáltató csak az állandó lakcímed szerint tart nyilván, az ideiglenest pedig csak azért kérik az adatlapon, ha véletlenül az állandón nem érnek el akkor legyen meg nekik a másik címed... Akárhova mész be szerződést kötni, ott az állandó lakcímedet fogják beírni, ezért ha Te az ideigleneset használod azt sehol nem fogják elfogadni (kicsit bonyolult, de ez van).
A másik, csak ezen a fórumon leírtam legalább 10-szer, hogy aki nem akar szívni az a kétkapus eljárást válassza, akárhonnan is megy akárhova, de látom Te write only módban vagy, ezen sajnos senki sem tud segíteni magadon kívül...
|
vas. máj. 23, 2004 20:05 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Vodkafone007 írta: Számhordozás? Elméletben szépen kitalálták, de bizonyos szolgáltatók mindent megtesznek, hogy ne engedjék el az ügyfelet. Én a Vodától szerettem volna hordozni a számomat a Pannonhoz, de sajnos nem ment, mivel a Vodafone még olvasni sem tud rendesen! A megsemmisítési és deaktiválási nyilatkozaton az egyéni előfizető edatainál: "Állandó lakhely és/vagy tartózkodási hely:xxxxxxxx" rendesen kitöltöttem, de a Voda azt mondta erre, hogy adataim nem egyeznek ezért elutasítja a kérelmemet. Annyi volt a kivetésük, hogy szerintük az állandó lakcímnek kellene szerepelni a nyilatkozaton. Miért? Aki hordozott , vagy megpróbálta annak ismerős a nyomtatvány, nem egyértelmű, hogy bármelyiket el kell fogadniuk? Még annyit, hogy a tartózkodási helyem és az állandó lakcímem is szerepel az adatbázisukban, tehát erre sem hívatkozhattak volna, hogy nincs bejelenetve(akkor megértettem volna). Egyértelmű szeretnék megtartani ügyfeliket, közben verik a nyálukat, hogy ők mennyit fogadtak már más szolgáltatóktól. Gusztustalan!!!!! Ez Magyarország vezető mobilszolgáltatója!!!:)))
Vodkafone
A Net-Rendelőn van adategyeztetési lehetőség. Továbbá elmondták már egy páran, hogy kétkapus eljárással érdemes csinálni.
|
vas. máj. 23, 2004 20:00 |
|
|
Vodkafone007
|
Számhordozás?
Elméletben szépen kitalálták, de bizonyos szolgáltatók mindent megtesznek, hogy ne engedjék el az ügyfelet. Én a Vodától szerettem volna hordozni a számomat a Pannonhoz, de sajnos nem ment, mivel a Vodafone még olvasni sem tud rendesen!
A megsemmisítési és deaktiválási nyilatkozaton az egyéni előfizető edatainál:
"Állandó lakhely és/vagy tartózkodási hely:xxxxxxxx"
rendesen kitöltöttem, de a Voda azt mondta erre, hogy adataim nem egyeznek ezért elutasítja a kérelmemet. Annyi volt a kivetésük, hogy szerintük az állandó lakcímnek kellene szerepelni a nyilatkozaton. Miért? Aki hordozott , vagy megpróbálta annak ismerős a nyomtatvány, nem egyértelmű, hogy bármelyiket el kell fogadniuk? Még annyit, hogy a tartózkodási helyem és az állandó lakcímem is szerepel az adatbázisukban, tehát erre sem hívatkozhattak volna, hogy nincs bejelenetve(akkor megértettem volna).
Egyértelmű szeretnék megtartani ügyfeliket, közben verik a nyálukat, hogy ők mennyit fogadtak már más szolgáltatóktól. Gusztustalan!!!!! Ez Magyarország vezető mobilszolgáltatója!!!:)))
Vodkafone
|
vas. máj. 23, 2004 19:44 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
skinner írta: vizsla1 írta: Mégse jött ma össze a számhordozás, a pannon jóvoltából. A szám, amit át akartunk hozni, az átesett 2 nappal ezelőtt egy átíráson. Aki eddig használta, annak a nevén van mindössze 2 napja. Emiatt el kell telnie 30 napnak, hogy hordozni lehessen. "Addig hátha megszereted a Pannont." - jött a bíztatás a csajszitól a tulaj felé. És a másik: ha sikerült is volna, azt senki se mondta eddig, hogy a számhordozást jóváhagyó nyilatkozatot nem helyben, hanem postán keresztül kapjuk meg!!! Ez azért elég lényeges információ. Úgxhogy ha letelik a 30 nap, most már tudjuk, hogy stimmelnek az adatok,így majd az egykapus megoldás lesz választva. El kellett volna olvasni rendesen az idevonatkozó feltételeket.
Itt most a 30 napra, vagy a levélben küldendő nyilatkozatra gondolsz? A 30 napról tudtam, na de nem gondoltam, hogy az átírás esetén is érvényben van. Főleg akkor nem, ha a pannon képes úgy átiratni egy szerződést, hogy a tulaj nincs is ott. Neki például még lemondó nyilatkozatot sem kellett magával vinnie, megcsinálták csak úgy. És ezután szertte volna elintézni a számhordozást is.
A levélhez pedig nincs hozzáfűzni valóm, mivel azt nem mondta sneki, és leírva sem találom, hogy azt postán küldik ki - annak ellenére, hogy bement elkérni, és nem telefonon kérte.
|
szomb. máj. 22, 2004 5:18 |
|
|