|
Szerző |
Üzenet |
hanky
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 512 Tartózkodási hely: biztos helyen...
|
a pöcök a joystickon valóban nehezen jön le! az elején én is féltem hogy letöröm, de aztán simán lejött csak kicsit eröltetni kellett. egyébként ugyanez a helyzet a t68m/i, t630, t610, stb SE telcsiknél. ja és az a lényeg, hogy mondjuk a körmöddel szedd le és úgy, hogy egyszerre húzod 2 oldalról és közebn maga a joy nem mozdul semerre.
|
szer. okt. 25, 2006 15:57 |
|
|
gask
ezüst tag
|
Hurrá!
Nem kellett hardware reset, visszavittem a bótba ahol vettem a telcsit és 3-4 perc alatt megcsinálták! Mostmár van MMS meg WAP is GPRS-en keresztül. Lehet hogy a GPRS beállokkal volt valami brecok, ők sem tudták megmondani mi lehetett a gond , lényeg hogy most már műkszik!
Szétszedtem a telót hogy kitisztítsam.Tulajdonképpen nem nagyon kellett tisztogatni kizárólag a be-ki meneti nyílások voltak erősen porosak (hangszóró vászon, mikrofon vászon, gombszőnyeg,)meg az elő és hátlap illeszkedő felületei. A kijelző makulátlan egy szem por sem volt benne (mondjuk ezt tudtam mert ugye látszott volna).
Szerettem volna a joy-t is közelebbről szemügyre venni, de a kis műanyag pöcök masszívan ül rajta nem mertem jobban húzni nehogy letörjön. Bár egyenlőre jól működik előbb-utőbb le kell valahogy vennem róla a tisztításhoz. Bár meglehet hogy cseppenként egy apró csavarhúzóval csepegtetve belehet így is juttatni a tisztító folyadékot, de szeretném a kifolyt koszos tisztító anyagot felszívatni, de ehhez le kellene venni a pöcköt!
Valakinek valami ötlete, tapasztalata ezzel kapcsolatban ?
|
szer. okt. 25, 2006 14:41 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
guni. írta: de mi az hogy kockázatos?
Hát az, hogy nem mindig sikerül.
Itt olvashatsz a progiról bővebben: http://www.pappfer.hu/forum/viewtopic.php?t=2422
|
szer. okt. 25, 2006 9:27 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
Hmm, ki a győri kolléga? /mikről nem tudok.../
Hát igazándiból a debrand lenne a fontos, de mi az hogy kockázatos?
Guni
|
kedd okt. 24, 2006 9:29 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
guni. írta: És akkor ezt azt jelenti, hogy semmilyen "advanced feature", mint debrand, menücsere, gyári cuccok eltüntetése nem elérhető? Guni
Hát a debrand elvileg elérhető, de kockázatos a free cuccokkal, tehát inkább azt mondom, hogy nem, a többi meg sehogy nem megy free-ben...
|
kedd okt. 24, 2006 1:40 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
guni. írta: Trabi TM írta: guni. írta: Az augusztus 1.-i vodás K750-em, már elég nagy valószínüséggel CID49, ugye?
Guni Igen. De ezt a SW verzió alapján is ki tudod deríteni, ha R1AA, BC, vagy CA, akkor 49-es... És akkor ezt azt jelenti, hogy semmilyen "advanced feature", mint debrand, menücsere, gyári cuccok eltüntetése nem elérhető? Guni CID49-nél igen.
Beszéltél a győri 'kollégával'?
|
kedd okt. 24, 2006 0:16 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
Trabi TM írta: guni. írta: Az augusztus 1.-i vodás K750-em, már elég nagy valószínüséggel CID49, ugye?
Guni Igen. De ezt a SW verzió alapján is ki tudod deríteni, ha R1AA, BC, vagy CA, akkor 49-es... És akkor ezt azt jelenti, hogy semmilyen "advanced feature", mint debrand, menücsere, gyári cuccok eltüntetése nem elérhető?
Guni
|
hétf. okt. 23, 2006 23:47 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
blueye írta: Nem az igazi még most sem. Frissített R1AA008-ra, működik is minden, de csak angol nyelv van benne.
Reset, és frissítsd újra...
|
hétf. okt. 23, 2006 23:29 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
Trabi TM írta: blueye írta: Gondolom a memkarira való másolást kiváltja MyPhoneExplorer backup-ja is. Persze az is jó, csak a telón ne nagyon legyen adat, azt nem szereti a SEUS, pedig elvileg ahhoz készítették...
Nem az igazi még most sem.
Frissített R1AA008-ra, működik is minden, de csak angol nyelv van benne.
|
hétf. okt. 23, 2006 23:23 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
blueye írta: Gondolom a memkarira való másolást kiváltja MyPhoneExplorer backup-ja is.
Persze az is jó, csak a telón ne nagyon legyen adat, azt nem szereti a SEUS, pedig elvileg ahhoz készítették...
|
hétf. okt. 23, 2006 23:05 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
Trabi TM írta: blueye írta: Köszi, közben már olvasgattam a pappfer.hu -t és a seia.hu -t is. A SEUS szerencsére sokat javult az elmúlt néhány hónapban, de a legbiztosabb még mindig az, amit anno is írtam, mem karira átmásolsz minden adatot, a telón nyomsz egy master resetet, majd utána engeded rá a SEUS-t, így nálam 100%-os a működése, még a réginek is, pedig már néhány telót végignyomtam rajta. Egyszer volt gondom vele, de akkor nem csináltam előtte resetet, utána más sajnos kénytelen voltam...
Gondolom a memkarira való másolást kiváltja MyPhoneExplorer backup-ja is.
|
hétf. okt. 23, 2006 23:03 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
blueye írta: Köszi, közben már olvasgattam a pappfer.hu -t és a seia.hu -t is.
A SEUS szerencsére sokat javult az elmúlt néhány hónapban, de a legbiztosabb még mindig az, amit anno is írtam, mem karira átmásolsz minden adatot, a telón nyomsz egy master resetet, majd utána engeded rá a SEUS-t, így nálam 100%-os a működése, még a réginek is, pedig már néhány telót végignyomtam rajta.
Egyszer volt gondom vele, de akkor nem csináltam előtte resetet, utána más sajnos kénytelen voltam...
|
hétf. okt. 23, 2006 22:59 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
hanky írta: akár seria.hu-ra rámész, ott bemutatók, azon belül pc szoftverek és ott k750-ből w800 részletes leírás SEUS-szal. ott megtalálsz mindent ami kell! sok szerencsét!
Köszi, közben már olvasgattam a pappfer.hu -t és a seia.hu -t is.
|
hétf. okt. 23, 2006 21:09 |
|
|
hanky
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 512 Tartózkodási hely: biztos helyen...
|
akár
seria.hu-ra rámész, ott bemutatók, azon belül pc szoftverek és ott k750-ből w800 részletes leírás SEUS-szal. ott megtalálsz mindent ami kell! sok szerencsét!
|
hétf. okt. 23, 2006 21:00 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
hanky írta: nem, ha SEUS-szal csinálod! szerintem ess neki nyugodtan.
Adsz egy linket a howto?-hoz.
|
hétf. okt. 23, 2006 20:09 |
|
|
hanky
platina tag
|
nem, ha SEUS-szal csinálod! szerintem ess neki nyugodtan.
|
hétf. okt. 23, 2006 20:07 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
hanky írta: szerintem ha nincs rajta garancia, akkor se aggódj, nem fogja elbarmolni a SEUS! én már csináltam SEUS-szal vagy 15 telcsit és egyet se cseszett el! és ha már nekilátsz, rátolhatod SEUS-szal a w800i szoftot is
Egyrészt nekem már egyszer elszúrta a SEUS a telcsimet... másrészt ha jól tudom a w800-as soft "rátolása" közben elvész minden a memóriából, nem?
|
hétf. okt. 23, 2006 20:05 |
|
|
hanky
platina tag
|
szerintem ha nincs rajta garancia, akkor se aggódj, nem fogja elbarmolni a SEUS! én már csináltam SEUS-szal vagy 15 telcsit és egyet se cseszett el! és ha már nekilátsz, rátolhatod SEUS-szal a w800i szoftot is
|
hétf. okt. 23, 2006 20:03 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
Milyen mostanában a SEUS?
Frissíteném a R1N035-ös D750-t. De már nincs garanciám és nem szeretném, ha elveszteném a kamerámat (és a memória tartalmát).
|
hétf. okt. 23, 2006 19:09 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
gask írta: Nálam lesz pedig a hiba nem? Így van.
De Te nem tudsz hardresetelni sajnos (megfelelő HW-eszköz hiányában).
|
hétf. okt. 23, 2006 18:30 |
|
|
gask
ezüst tag
|
Köszi a tippeket!
Egyenlőre marad a régi szoft, majd meglátom hogy viselkedik. Ezt a master resetet én is elindíthatom vagy csak a servicében? Van valami kódja ennek is?
Az MMS nem akarszik működni! A régi telóm nem tudta, megrendeltem a 1741-en, SMS-ben lehívtam a beáll.-okat és feltelepítettem. Már kézzel is ellenőriztem= semmi. Azt írja "üzenet letöltése" utánna "sikertelen letöltés kommunikációs hiba". A lányomnak is most aktiváltam az MMs szolgáltatást mindketten kaptunk a pannontól egy üdvözlő MMS-t ő megtudta nézni én nem (fenti hibaüzenet). A telón azóta kint van fent a kis boríték ikon meg készenlétben is.
Megpróbáltam még egyszer aktiváltatni a szolgáltatást, de most már nem ajánlja fel az "1-es gomb aktiválja a MMS szolg." mert gondolom látják hogy aktív, csak a tiltást meg az információt!
5let?
Nálam lesz pedig a hiba nem?
|
hétf. okt. 23, 2006 17:52 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
gask írta: volt amikor másolás mint a villám,máskor meg lassú.
Azért lassú, mert a telódon kb 1,5 éves SW van, azóta kijött kb 10 javítás, nagyrésze a gyorsítás, és a hibajavítás miatt, érdemes lenne SW-t frissíttess a telón. Ha sokat hallgatsz jó minőségű zenét, akkor R1CA021-re, ha nem, akkor meg a legújabbra, R1DB001-re...
A JAVA rész mindkét SW verzión jóval gyorsabb lesz, mint a régi SW-el...
|
vas. okt. 22, 2006 22:00 |
|
|
hanky
platina tag
|
a master resettel mindent letörölsz a telefonról és elvileg olyan állapotba hozza a telót, mintha most vetted volna ki a dobozból (de csak sw ügyileg ) fülhallgatóból szerintem mindenképp a 3,5ös jack átalakítós megoldást válaszd, az a legtutibb! demóklipp meg kb semmire se jó. csak a helyet foglalja. szerintem hagyd a francba.
|
vas. okt. 22, 2006 18:32 |
|
|
gask
ezüst tag
|
Köszi a gyors válaszokat!
Kérdeznék még! Végig olvastam a topicot több helyen írtok a master reset-ről, de ez nem tiszta nekem, mi ez? Esetleg olyan mint a BIOS-ban a default reset?
Ma telepítettem több programot(játék ,térkép,szótár,téma,mp3,midi,képek,screen saver)és érdekes hogy volt amikor másolás mint a villám,máskor meg lassú. De azt hiszem a telefonnal volt csak lassú, van egy kártyaolvasóm azzal penget. Ez normális!
Hiányoznak bizonyos dolgok a telcsiből Pl. Demoklip. Azt írja: A demoklip törölve lett a telefonról áttekintést nyújt a telefon ....bla-bla Van értelme utánna keresnem vagy szükségtelen? Használati útmutató volt a dobozban a többi cuccal együtt.
A füles viszont felejtős, cserélnem kell! Egyik fülhallgató elrepedt, volt már szétbontva a csatl.-ja is, de a legnagyobb baj vele hogy nem fér a fülembe, ha meg bepréselem 5 perc után szétakarnak szakadni a füleim! A repedt nagy hangerőnél kicsit recseg is.
|
vas. okt. 22, 2006 16:32 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
De ha nincs semmi baja, akkor inkább ne piszkáld...
Guni
|
vas. okt. 22, 2006 15:25 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
gask írta: Üdv mindenkinek!...
Hát a SW verziód alapján a telefon kb 1 éves lehet. Pontosan megtudni nem lehet, csak ha valami papírt is kaptál róla, azon rajta van...
Contact spray-t ne használj, inkább valami nagy töménységű szeszt a tisztításhoz.
A joy-t nem szétszedhetőre tervezték, ráadásul a leszedéséhez a sima páka általában nem elég a sok lába miatt, hőlégfúvós leszedés után meg a joy kuka, újat kell feltenni. Tehát vagy vidd el valahová, ahol vállalnak cserét, vagy tegyél bele 1 csepp alkoholt, mozgasd minden irányba, hogy belefolyjon, majd 4-5 órát hagyd száradni, utána majdnem olyan lesz, mint új korában.
|
vas. okt. 22, 2006 15:11 |
|
|
gask
ezüst tag
|
Üdv mindenkinek!
Én is megleptem magam pénteken egy k750i-vel. Használt, pannonos, R1L002-es soft. Egyenlőre nem találtam hibát, de a aksi fedél szerintem cserélve volt. Honnan lehetne megtudni mennyi idős? Azt tudom hogy 32 órát beszéltek vele. Ez sok vagy kevés? A topic elolvasása után nekem az jött le előbb-utóbb előjön a joy probléma. Azt is tudni szeretném a tisztításához mit használjak. Torx csav.húzó asszem 6-ossal szétbont, (itt kell valamire figyelnem mint pl az összerakásnál a kamera takaró nyitott állapotára?) aztán joy gumi lecuffan, és mivel tisztítsam! Elekrtonikában használatos contact spray 3-4 csepp? Alkohol? Denaturált szesz? Gondolom 2-3-4-szer megismétel, mosások között levegővel kifúj. A joy szétszedhető, esetleg leforrasztható és alkatrészenként tisztítható vagy hogy!? A héten beleszeretnék nézni és megtisztogatni amit lehet, de előtte összeszedném az infókat. Az aki már csinálta ne kiméljen!
Előre is köszi!
|
vas. okt. 22, 2006 14:12 |
|
|
hanky
platina tag
|
én kérek elnézést
|
vas. okt. 22, 2006 10:44 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
hanky írta: az enyém amikor megvettem a pannontól R1AA008-as sw volt rajta viszont CID36-os.
Most vodásról volt szó, nem pannonosról...
R1AA EMEA4-es CID49-es SW nem létezik, vodás viszont annál inkább, tehát a vodánál az már 49 volt, míg a pannonnál, és függetlenben 36-os...
|
vas. okt. 22, 2006 10:41 |
|
|
hanky
platina tag
|
az enyém amikor megvettem a pannontól R1AA008-as sw volt rajta viszont CID36-os.
|
vas. okt. 22, 2006 9:01 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
guni. írta: Az augusztus 1.-i vodás K750-em, már elég nagy valószínüséggel CID49, ugye?
Guni
Igen.
De ezt a SW verzió alapján is ki tudod deríteni, ha R1AA, BC, vagy CA, akkor 49-es...
|
szomb. okt. 21, 2006 18:05 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
Az augusztus 1.-i vodás K750-em, már elég nagy valószínüséggel CID49, ugye?
Guni
|
szomb. okt. 21, 2006 17:07 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Macika írta: Elképzelhető, hogy kcisit összecsúsztatva raktad össze, nem teljesen merőlegesen.
Ez tuti, mert ha merőlegesen teszed rá, akkor a műanyag pöckök közül 1-2 eltörhet, és utána már lötyögni fog a hátlap...
Akkor szerencsés voltam, mondjuk a saját telómat szedtem szét először, így ha azt eltörtem volna, az kevésbé bosszantó, mintha ügyfélét töröm el, de szerencsére nem sikerült eltörjem...
|
szer. okt. 18, 2006 16:36 |
|
|
hanky
platina tag
|
Macika írta: Trabi TM írta: Az első 2 (vagy lehet 3) ilyen telót úgy raktam össze, hogy nem tudtam, hogy nyitva kellene lennie a takaró lemeznek, és mindhárom működik azóta is. (ebből az egyik a sajátom ). Vagy nekem volt malacom, vagy a régebbieken még stabilabb kapcsoló volt. Természetesen azóta már én is olvastam, hogy nyitva kell összerakni, de akkoriban még semmi leírás nem volt erről... Tuti, hogy mákod volt!!! Elképzelhető, hogy kcisit összecsúsztatva raktad össze, nem teljesen merőlegesen. Nálam már legalább 4-5 ilyen 'nem működik a kamera' K/D750 járt. A végén mindegyikről kiderült, hogy saját gazdáik b..ták el, mert - torxuk nem lévén - csak ezt tudták leszedni a telóról...
na igen... nem csak a torxxal nem rendelkezők baltázzák el. nekem is siekrült a sajátom. a megoldás csere nélkül mindössze annyi, hogy forrasztópákával fogtam és rövidre zártam a mikrokapcsolót, ami így elvileg mindig bekapcsoltat jelez, viszont úgy müxik a kamera mint a w810i-n
|
szer. okt. 18, 2006 7:38 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
Macika írta: Moz írta: Fejlemény van K750 ügyben is. Elhoztam a szervízből, találtam Budaörsön egy másikat, csütörtökön elviszem, hátha tudnak rajta segíteni. Közben valahol szerintem rosszul rakták össze (vagy a pannonos szervizben, vagy az utóbbiban), mert a fényképezővédő kinyitásakor nem kapcsol át fotós üzemmódba. Húha, akkor igen gagyi helyre vitted szervizelni!!! Ugyanis alap dolog, hogy a hátlap visszahelyezésekor KINYITVA kell visszarakni a hátlapot, különben letöri VÉGÉRVÉNYESEN a kapcsoló kis pöckét a nyitómechanika. Nyertél egy kapcsolócserét, ami nem 2 forint, igen nehéz fóliát forrasztani. Na meg ilyen kapcsoló sincsen mindenhol...
Azért nem biztos, hogy ezt bevállalja az a szerviz aki csinálta.
|
szer. okt. 18, 2006 6:43 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Trabi TM írta: Az első 2 (vagy lehet 3) ilyen telót úgy raktam össze, hogy nem tudtam, hogy nyitva kellene lennie a takaró lemeznek, és mindhárom működik azóta is. (ebből az egyik a sajátom ). Vagy nekem volt malacom, vagy a régebbieken még stabilabb kapcsoló volt. Természetesen azóta már én is olvastam, hogy nyitva kell összerakni, de akkoriban még semmi leírás nem volt erről... Tuti, hogy mákod volt!!!
Elképzelhető, hogy kcisit összecsúsztatva raktad össze, nem teljesen merőlegesen.
Nálam már legalább 4-5 ilyen 'nem működik a kamera' K/D750 járt.
A végén mindegyikről kiderült, hogy saját gazdáik b..ták el, mert - torxuk nem lévén - csak ezt tudták leszedni a telóról...
|
szer. okt. 18, 2006 1:58 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Macika írta: Ugyanis alap dolog, hogy a hátlap visszahelyezésekor KINYITVA kell visszarakni a hátlapot, különben letöri VÉGÉRVÉNYESEN a kapcsoló kis pöckét a nyitómechanika.
Az első 2 (vagy lehet 3) ilyen telót úgy raktam össze, hogy nem tudtam, hogy nyitva kellene lennie a takaró lemeznek, és mindhárom működik azóta is. (ebből az egyik a sajátom ).
Vagy nekem volt malacom, vagy a régebbieken még stabilabb kapcsoló volt.
Természetesen azóta már én is olvastam, hogy nyitva kell összerakni, de akkoriban még semmi leírás nem volt erről...
|
szer. okt. 18, 2006 1:45 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Moz írta: Fejlemény van K750 ügyben is. Elhoztam a szervízből, találtam Budaörsön egy másikat, csütörtökön elviszem, hátha tudnak rajta segíteni. Közben valahol szerintem rosszul rakták össze (vagy a pannonos szervizben, vagy az utóbbiban), mert a fényképezővédő kinyitásakor nem kapcsol át fotós üzemmódba. Húha, akkor igen gagyi helyre vitted szervizelni!!!
Ugyanis alap dolog, hogy a hátlap visszahelyezésekor KINYITVA kell visszarakni a hátlapot, különben letöri VÉGÉRVÉNYESEN a kapcsoló kis pöckét a nyitómechanika.
Nyertél egy kapcsolócserét, ami nem 2 forint, igen nehéz fóliát forrasztani. Na meg ilyen kapcsoló sincsen mindenhol...
|
kedd okt. 17, 2006 22:04 |
|
|
Moz
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 14 Tartózkodási hely: Mindig máshol
|
Igen, produkál fura dolgokat az élet. Az M65-öm a Téry háznál a Tátrában ázott szét, majd uh mosóban kitisztítottuk, picit jobb lett, majd pont 20.-án elkezdett a mikrofonja furán viselkedni. Nos a 20.i beázás után kiszárítottam és megjavult a mikrofon.
Fejlemény van K750 ügyben is. Elhoztam a szervízből, találtam Budaörsön egy másikat, csütörtökön elviszem, hátha tudnak rajta segíteni. Közben valahol szerintem rosszul rakták össze (vagy a pannonos szervizben, vagy az utóbbiban), mert a fényképezővédő kinyitásakor nem kapcsol át fotós üzemmódba.
|
kedd okt. 17, 2006 20:22 |
|
|
SIS
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 226 Tartózkodási hely: Békés megye
|
Azért érdekes ahogy a telefonok ragálnak az elázásra. A fiam Samsungját a feleségem 1.5 óráig mosta automata mosógépben. Szétszedtem kiszárítottam, két nap múlva elkezdett működni, kb. egy hónapig villogott a kijelzője, aztán stabilizálódott, az órája fél évig összevissza járt, mostanra rendbe jött. Ezek szerint nem folytatódott az oxidációs folyamat. Utólag tudom, hogy elázás után desztillált vízzel kell kimosni, így nagyobb az esély a működésre.
És talán jobb lett volna ha teljesen szétszeded és úgy szárítod ki, az oxidáció éppen a bentrekedt pangó víznél jön létre.
|
kedd okt. 17, 2006 20:11 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
Azért nem javítják, mert miután elázott szépen lassan elkezd oxidálódni. Ha ki is cserélik az alkatrészt, semmi nem garantálja, hogy pár hét múlva nem romlik-e el megint a teló.
Guni
|
kedd okt. 17, 2006 10:08 |
|
|
Moz
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 14 Tartózkodási hely: Mindig máshol
|
Tüzijáték-halott K750
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Ugyanis elszúrtam, nem kicsit. Nagyon.
Sajnos a tüzijátékon eláztam. Amint beértünk egy picit szélvédettebb helyre kikapcsoltam az addig tokban tartott telefont, otthon megszárítgattam (nem szedtem szét csak az akku fedelet szedtem le). Másnap bekapcsolás után vettem észre, hogy bár a telefon működik, a háttérvilágítás azonban sötét. Visszavittem a Pannonhoz ahol vettem, mondom mi a hiba. Egyből azt kérdezték, hogy tűzijátékon voltam-e. Mondtam igen. Az ügyfélszolgás mondta, hogy neki ugyanez a telefonja van, ugyaezzel a hibával neki meg tudták csinálni (valami meghajtó IC-t emlegetett, ami persze nem biztos, hogy igaz, hiszen nem szerelő), ezért elküldött a S-E szervizbe. Ott megállapították, hogy elázott (van benne egy kis víz hatására elszíneződő papír), és nem nyúlnak hozzá pénzért sem. Ezt kicsit furcsállottam, hiszen azt megértem, hogy az elázás nem garanciális probléma, de hogy fizetség ellenében sem javítanak az fura. Elvittem a "nagy" pannonhoz ahol elküldték egy szervizbe, ahol szétszedték, megállapították, hogy elázott és visszaküldték. Ezután elvittem egy másik szervizbe, ahol közölték, hogy fődarab cserével meg tudják oldani a dolgot. Ültek rajta 3 hétig, majd ma közölték, hogy a cseredarab soká jönne meg, ezért mégse javítják.
És most a kérés/kérdés: tudtok egy szervízt ajánlani, ahol meg tudják javítani? Egyáltalán javítható, vagy kuka? (Ja a telefon még nincs fél éves sem, és persze hülye módon 2 év rablánccal vettem a pannontól)
Mozo
|
kedd okt. 17, 2006 10:04 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Macika írta: Ez egyre szimpibb nekem...
Nekem is, este már ezzel használom nem a mobilfénnyel...
|
hétf. okt. 16, 2006 8:44 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
guni. írta: Köszönöm szépen! A psp, az PhotoShop valami?
Guni Majdnem, Paint Shop Pro. Lényegében ugyanaz, móint a Photoshop, kénytelen voltam feljavítani, mert 2 fekete képet felesleges feltenni , de azonos mértékben javítottam mindkettőn... guni. írta: Nekem is, nekem is, csak mondjuk 2-3ezer Forintot azért reálisabb árnak gondolok. Meg azért lehetne kisebb is, vagy ugyanekkora, de erősebb.
Az olcsóságot már kitárgyaltuk, pár év múlva valószínüleg olcsóbb lesz, ha régiek lesznek a mostani telók.
Kisebb nem biztos, hogy lehetne, a kondinak kell ám a hely...
|
hétf. okt. 16, 2006 8:34 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
Nekem is, nekem is, csak mondjuk 2-3ezer Forintot azért reálisabb árnak gondolok. Meg azért lehetne kisebb is, vagy ugyanekkora, de erősebb.
Guni
|
vas. okt. 15, 2006 23:11 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Trabi TM írta: -ha jól emlékszem kaptam hozzá tokot is, de nem 100%, tok nélkül használom... -hát ez minden telefonnál másként működik, K750-nél a LED-et használja fókuszálásnál, fényképezésnél meg kikapcsolja a LED-eket, és villan a vaku... -kb 3 mp kell a feltöltéshez, ha lehúzod, és visszadugod, akkor újra tölt. -nem vettem észre, hogy nagyon szívná, szvsz nincs olyan hatalmas fogyasztása. Ez egyre szimpibb nekem...
|
vas. okt. 15, 2006 22:52 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
Köszönöm szépen! A psp, az PhotoShop valami?
Guni
|
vas. okt. 15, 2006 19:10 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
guni. írta: Trabi, akkor mikor tudnál kinti képeket is csinálni? Meg lenne még néhány kérédesem a kamerával kapcsolatban: -valami tok jár hozzá? /mint pl MCA-25-höz -lehet vele párhuzamosan használni a ledeket is? -mennyi idő alatt tölt fel/akkor töl fel, amikor rádugod és ha leveszed, akkor kisül, cvagy megtartjaa töltést? -mennyire szívja az akkut?
Na kisebb technikai szünet után újra vagyok.
A képek:
Kb 1,5m-ről teljesen sötétben (még a hold sem világított ):
LED:
http://trabitm.uw.hu/kep/10.jpg
MXE60:
http://trabitm.uw.hu/kep/11.jpg
Kb 4m-ről, szintén teljesen sötétben, de PSP-val +50 Brightness-el, különben egyikből sem látszik semmi:
LED:
http://trabitm.uw.hu/kep/12.jpg
MXE60:
http://trabitm.uw.hu/kep/13.jpg
-ha jól emlékszem kaptam hozzá tokot is, de nem 100%, tok nélkül használom...
-hát ez minden telefonnál másként működik, K750-nél a LED-et használja fókuszálásnál, fényképezésnél meg kikapcsolja a LED-eket, és villan a vaku...
-kb 3 mp kell a feltöltéshez, ha lehúzod, és visszadugod, akkor újra tölt.
-nem vettem észre, hogy nagyon szívná, szvsz nincs olyan hatalmas fogyasztása.
|
vas. okt. 15, 2006 18:43 |
|
|
hanky
platina tag
|
én úgy értettem, hogy az enyém gyári és leszedtem, mert nem kell na mindegy.
|
vas. okt. 15, 2006 16:25 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
Nem, én is a vodás helyére akarom a gyárit. Győrben valahol nincs valami boltjuk? Régebben volt E/// service point, de honlapon semmi ilyesmi utalást nem találok.
Guni
|
vas. okt. 15, 2006 16:10 |
|
|