Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 06, 2025 8:06

Hozzászólás a témához  [ 1429 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 29  Következő
Motorola MPx220 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Slash írta:
Óra problémámra tudtok valamit?
Még (nagyon) korábban nekem is voltak problémák az órával. Felhívtam a szervizet és érdeklődem, hogy nem op.szofi probléma e és asszonták: hát ez sajnos nem az lesz. Más megoldást persze nem mondtak. Kénytelen voltam magam bajlódni a dologgal és végülis megoldódott. Eccerűen csak átállítottam a területi beállításoknál (beállításokon belül) egy másik formátumot az óra kijelzésére. Most az első van beállítva a három közül. Próbáld ki, lehet segít.
Slash írta:
Húú, igazad volt, ez tényleg 100x jobb. Ismeri a házszámokat és így már útvonaltervezést is lehet csinálni. Egyetlen gondom vele, hogy bkvt nem ismeri...
Ha már ilyen ügyes voltál és megszerezted az említett térképet, akkor én leszek olyan hiéna és elkérem tőled. Most lusta vagyok keresni! :D Ha dobsz egy linket meghálálnám, vagy holnap, azaz ma (vasárnap) valszeg egész nap elérhető vagyok msn-en. Előre is dánke sőőn! :D

vas. szept. 24, 2006 0:02
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
kremo írta:
ne a kelet európát tegyétek fel hanem ezt:
PL-CZ-SK-HU
ez csak 50 mega és a benne lévõ magyarország részletesebb.
a honann szedjétek le kérdésre nem tudom a választ ne is kérdezzétek.

Húú, igazad volt, ez tényleg 100x jobb. Ismeri a házszámokat és így már útvonaltervezést is lehet csinálni. Egyetlen gondom vele, hogy bkvt nem ismeri...

Óra problémámra tudtok valamit?

pén. szept. 22, 2006 11:04
arany tag

Hozzászólás 
ne a kelet európát tegyétek fel hanem ezt:
PL-CZ-SK-HU
ez csak 50 mega és a benne lévő magyarország részletesebb.
a honann szedjétek le kérdésre nem tudom a választ ne is kérdezzétek.

pén. szept. 22, 2006 9:11
ezüst tag

Hozzászólás 
Jaj, még valami. Ha merül az akksi, akkor nálam meghülyül az óra. Mást mutat mint a valóság és ráadásul még a 2 lcdn se mutat egyformát. Ezen hogy lehet segíteni, vagy egyáltalán miért van ez?

pén. szept. 22, 2006 8:30
ezüst tag

Hozzászólás 
AndrySoft:
pontosan melyik soft oldja meg a problémát? nálam az ázsiai 3.53 van fent.

MarQs:
Kremo oldalán fent van a TomTom alapprogram, ahhoz le kell szedni a Kelet-Európa térképet (nincs külön Mo., ami mondjuk azért gáz, mert így 200 megás a map...)
Térkép: http://www.megaupload.com/?d=51NVBK6V

A progit simán fel kell másolni mondjuk így:
Storage Card\TomTom
Térkép:
Storage Card\Eastern_Europe-Map

Ezután van egy trükk, amire magamtól sose jöttem volna rá:
CurrentMap.dat nevű fájlt keresd meg a tomtom könyvtárban és tedd át ide:
Storage\My Documents\TomTom
és a benne lévő 1 sort írd át erre:
"" \Storage Card\Great-Britain-Map\ " (idézőjel, 3db szóköz, szöveg, végén 1db szóköz)

Ezek után tuti menni fog.

pén. szept. 22, 2006 8:12
arany tag

Hozzászólás 
Slash írta:
Nah, a TomTomos gondom megoldva (hála Kremonak!:)), a felvevő késleltetés viszont továbbra is kérdés.

Hé, hé!! Az a TomTom engem is érdekelne!! Vagy mail-en vagy MSN-en átküldhetnéd. Vagy egy link?
Mindenesetre: marqus@freemail.hu

A "hívás felvevés" problémája nálam is él és nálam a legfrissebb op.szofi van fent. De ha a szoft frissítés segít, jelezd, mert akkor neki állok én is.

csüt. szept. 21, 2006 12:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Slash írta:
Tomtomból egyelőre nem találtam olyat, ami futna mpx220on, de folyamatosan keresek, remélem egyszer lesz..

Destinatorhoz meg semmi szám nincs, pedig az futna... :(:(

Viszont van vmi, ami eléggé zavar. "Felveszem" a telót, de gyakorlatilag csak néhány másodperc múlva veszem fel. Pár másodperces késleltetés van. Ezt hol lehetne átállítani?

Szoftverfrissités...

csüt. szept. 21, 2006 11:24
ezüst tag

Hozzászólás 
Nah, a TomTomos gondom megoldva (hála Kremonak!:)), a felvevő késleltetés viszont továbbra is kérdés.

csüt. szept. 21, 2006 6:58
ezüst tag

Hozzászólás 
Tomtomból egyelőre nem találtam olyat, ami futna mpx220on, de folyamatosan keresek, remélem egyszer lesz..

Destinatorhoz meg semmi szám nincs, pedig az futna... :(:(

Viszont van vmi, ami eléggé zavar. "Felveszem" a telót, de gyakorlatilag csak néhány másodperc múlva veszem fel. Pár másodperces késleltetés van. Ezt hol lehetne átállítani?

szer. szept. 20, 2006 19:18
arany tag

Hozzászólás 
Slash írta:
Melyik progról beszélsz pontosan?

TomTom az említett program.
Slash írta:
Resource manager adatai:

Nekem is - néhány kb-ot leszámítva - pontosan ugyan így áll a telómemóriám. Tehát nem értem... valszeg nem a memóriáddal van a probléma.
Slash írta:
Ebben a sokfájlos windows könyvtárban nem tudok törölni. Pedig kidobálnám azt a pár mp3at, meg képeket...
Én sem. :?

szer. szept. 20, 2006 16:47
arany tag

Hozzászólás Re: csend
vizimento írta:
...hiába van beállítva bármilyen csengőhang, mégse ébreszt! Illetve kiirja hogy "riasztás", tehát akar ébreszteni, mégse nyekken meg. Bármilyen tipusu hangot is adok meg neki ébresztési hangnak....

Így láttatlanban több lehetőség is eszembe jut.
Legegyszerűbb: lehet, hogy a riasztás hangereje le lett véve (az én haverjaim kib*szásból gyakran megpiszkálják a telómat. :evil: :D )
Vagy lehet, hogy pont a TCPMP, vagy valamelyik másik általad telepített zene és/vagy videó lejátszó zavar be. Velem megesett, hogy a TCPMP-nek alapértelmezett fájlként adtam meg az .mp3, a .wav és hasonló formátumokat. Emiatt - akárhogy gyötörtem - nem akart a teló csengeni, sms jelzést adni, stb. ezekkel a formátumú hangokkal. Aztán rájöttem, megszüntettem az általam telepített összes lejátszónál ezeket az alapértelmezéseket és működött a dolog. Tehát az op. rendszer által is használt hangformátumokat hagy meg a Win Médiának.
Harmadik lehetőséged - ha még nem használtad - az RJV Tone Setter lehet.
vizimento írta:
Meg a TCPMP se akar megszólalni. Pedig eddig jó volt. Nem tudom mit csináljak, kipróbáltam már sokmindent.
Van valakinek valami ötlete a reseten kívül?

Ne bajlódj vele. Uninstall és újra telepítés.

szer. szept. 20, 2006 16:22
ezüst tag

Hozzászólás 
Az előző hozzászólásomhoz még 1 kérdést csatolnék.

Tudtok valami nagyon okos mértékegység konvertálót? Én találtam egyet: http://www.smartphone.net/software_detail.asp?id=1560, de nem tudom letölteni sehonnan. Tudtok segíteni?

hétf. szept. 18, 2006 16:58
ezüst tag

Hozzászólás csend
Sziasztok!

Az én mpx220am mostanában olyat csinál, hogy hiába van beállítva bármilyen csengőhang, mégse ébreszt! Illetve kiirja hogy "riasztás", tehát akar ébreszteni, mégse nyekken meg. Bármilyen tipusu hangot is adok meg neki ébresztési hangnak...
Meg a TCPMP se akar megszólalni. Pedig eddig jó volt. Nem tudom mit csináljak, kipróbáltam már sokmindent.
Van valakinek valami ötlete a reseten kívül?
Ja és nem a hangszóró a rossz,mer a csengőhang meg sms hang meg ilyenek szólnak.

Üdv: Zoli

vas. szept. 17, 2006 18:14
ezüst tag

Hozzászólás 
MarQs írta:
Egy integrált kelet-európai térképet lehet egyenlõre beszerezni, amin viszont - egyik topikból egy fórumozót idézve - "a legutólsó kis utcai vécé" is rajta van városonként. Utcák, házszámok, falvak stb... Szóval a minõségre nem lehet panasz.

Melyik progról beszélsz pontosan?

MarQs írta:
Csak másolj át a memkarira néhány mozgatható dolgot. Pl. képeket, zenéket, stb... de ne a rendszerrel kapcsolatos dokumentumokat.

Resource manager adatai:

Power status...

Flash info
Device storage: 32,51mb
Used: 7,60 mb
free: 24,92 mb
Card storage: (ezt ugyanígy szépen kiírja)

RAM Info
Total memory: 22,94 mb
Program memory: 21,55 mb
used, free stb
STORAGE MEMORY: 1,39 mb
used: 656,5 kb
free: 767,50 kb

Szóval amikor a Destinator 3-at telepítem, akkor ez utóbbi megy le 0-ra. Be akar másolni egy dll-t a windows könyvtárba (amelyikben van valami 900 fájl) és mivel nincs hely az 1 megás dllnek, ezért félúton ki is írja, hogy nincs hely, a dll fele pedig ottmarad a win könyvtárában. Szóval én úgy látom, hogy ez a RAM igazából a windows könyvtárat takarja. Persze nem tudom azt se, hogy most ez a Destinator 3 fut-e majd mpxen, mer nekem már a telepítés menete is gyanús igazából..

És lenne még valami. Ebben a sokfájlos windows könyvtárban nem tudok törölni. Pedig kidobálnám azt a pár mp3at, meg képeket, amiket úgyse fogok használni soha + van egy halom htm is, amik feleslegesek. Hogy tudnék onnan takarítani?

vas. szept. 17, 2006 15:55
arany tag

Hozzászólás 
Slash írta:
Legalább jó lenne tudni, hogy Budapest milyen minőségben van rajta, megéri-e egyáltalán most a töltögetést.
Emlékeim szerint nincs külön
Budapest térkép. Egy integrált kelet-európai térképet lehet egyenlőre beszerezni, amin viszont - egyik topikból egy fórumozót idézve - "a legutólsó kis utcai vécé" is rajta van városonként. Utcák, házszámok, falvak stb... Szóval a minőségre nem lehet panasz.
Slash írta:
Másolás közben kiírja, hogy nincs hely és közben látom is, hogy lefogyasztotta. Nálatok mennyi Storage memoryt ír??? Mert nálam 1.39 megát. Mi foglal a storage-ből helyet? Hogy lehetne valahogy átcsoportosítani a fájlokat, esetleg törölni pár felesleges fájlt a windows könyvtárból?
Ha helyesen írtad le a problémát, akkor eccerű a szitu. Csak másolj át a memkarira néhány mozgatható dolgot. Pl. képeket, zenéket, stb... de ne a rendszerrel kapcsolatos dokumentumokat.
De, ha az a Storage Memory a Physical Memory akar lenni, akkor kicsit bonyolultabb a dolog. Először azt nézd meg - egy feladat kezelővel, pl. SP Task Managerrel - hogy nincs e fölöslegesen futó progid. Ha nem ez a baj, akkor csak egy linket tudok mutatni, ami a bajosabb mem. probléma megoldását taglalja. Egy kis alap angol mindenképp szükséges, meg esetleg egy on-line szótár. De eccerű.
Link: http://airfagev.com/howtos_details.asp?id=38
Ezen az oldalon - egy oldallal feljebb - több trükkös megoldást is találsz a telódhoz. Sok sikert!

vas. szept. 17, 2006 13:17
ezüst tag

Hozzászólás 
MarQs írta:
Én fejben folyamatosan rajta vaok a témán, de sajna gyakorlatilag sosem jutok el odáig, hogy kibogozzam a téma szálait. Más progi esetleg még a TomTom lehetne ami említésre méltó.

Ahogy látom, ez a tomtom 6cds és nemtom melyiken van Magyarország, ráadásul azt írja a street coverage-nél, hogy 40%, szóval nem tudom, mire számíthatok.. Legalább jó lenne tudni, hogy Budapest milyen minőségben van rajta, megéri-e egyáltalán most a töltögetést.

A Destinator SP-hez egyszerűen nincs sehol aktivációs szám, eddig nem találtam.. simán felmegy a telóra, de ki se tudom próbálni, hogy milyen, mer rögtön aktiválni kell.

Másik dolog. A destinator 3 is települ mpx-re, de az a gáz, hogy több "Storage memory" kell neki, ugyanis egy kb 1 megás fájlt be akar másolni a windows könyvtárba. Másolás közben kiírja, hogy nincs hely és közben látom is, hogy lefogyasztotta. Nálatok mennyi Storage memoryt ír??? Mert nálam 1.39 megát. Mi foglal a storage-ből helyet? Hogy lehetne valahogy átcsoportosítani a fájlokat, esetleg törölni pár felesleges fájlt a windows könyvtárból?

pén. szept. 15, 2006 16:05
arany tag

Hozzászólás 
Slash írta:
Akkor Destinator-t senki se használ??

De más is jó lenne, ha tudtok még ilyen progikat.

Én fejben folyamatosan rajta vaok a témán, de sajna gyakorlatilag sosem jutok el odáig, hogy kibogozzam a téma szálait. Más progi esetleg még a TomTom lehetne ami említésre méltó.

pén. szept. 15, 2006 7:48
ezüst tag

Hozzászólás 
Akkor Destinator-t senki se használ??

De más is jó lenne, ha tudtok még ilyen progikat.

csüt. szept. 14, 2006 18:00
ezüst tag

Hozzászólás 
az icq kliens hasonlo mint az msn csak itt nem egy email cim alapjan vagy regisztralva hanem egy szamod van! de szinte ugyan az mint az msn csak az en ismerosiem mind icq-t hasznalnak! meg felenk jobban elterjedt az icq mint az msn!

csüt. szept. 14, 2006 16:23
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Csak jótanácsra vok kiváncsi.Ti melyik office szerű programot ajánljátok?

csüt. szept. 14, 2006 14:57
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
vtomboy írta:
icq klienst a neve Prelude!

Amúgy... megosztod velem mire jó az icq kliens?

csüt. szept. 14, 2006 14:41
ezüst tag

Hozzászólás 
most veeegre sikerult talalnom egy mukodo kepes icq klienst a neve Prelude!
ugyhogy mostmar targytalan az icq problemam! :)
udv

csüt. szept. 14, 2006 13:41
arany tag

Hozzászólás 
vtomboy írta:
siker van! kossz az infot... meg egyszer kossz!

csiky944 írta:
THX Marqs :)

:D
Na! Igen! Ezért éri meg! A ti sikeretek az én sikerélményem is!
Örülök hogy segíthettem és segíthetek! :D
8) 8) 8)

Márcsak egy működőképes icq kliens kellene!
Majd talán az etéren tapasztaltabbak. Esetleb bodb fel a témát az mpx 200-as topikban is.

csüt. szept. 14, 2006 12:55
arany tag

Hozzászólás 
MarQs írta:
csiky944 írta:
...ugyanis nem mutat semmilyen eltávolítható programot,pedig van jónéhány a tel-re telepítve

Hard reset esetleg segítene rajta?

A HardReset kellemetlen megoldás (űjra kell telepíteni minden saját programodat) de hatásos. Szerintem előbb próbálkozz egy űjraindítással.

THX Marqs :) majd otthon megcsinálom,mert most még a suliba rohadok

csüt. szept. 14, 2006 11:17
ezüst tag

Hozzászólás 
siker van! kossz az infot a sajat fajlkezelobol mar megy ott at lehet alitani meg ki is engedi aztan hogy toroljem! meg egyszer kossz!
de meg mindeg varnak valami mukodo kepes icq klienst ha veletlen van valakinek aki hasznalta is es mukodott is! udv!!

csüt. szept. 14, 2006 10:59
arany tag

Hozzászólás 
Találtam egy cikket is az 'eltüntethetetlen szemetek' :D megoldására. Igaz winsmart 5.0-ra írták a cikket, de talán ad valami irányelvet. A PHM mindenképp kell...

http://windowsceportal.hu/index.php?tar ... zonosito=6

csüt. szept. 14, 2006 10:50
arany tag

Hozzászólás 
vtomboy írta:
most neztem meg hogy sajna nem csak a skinek csinaljak ezt a szemet hagyast

Sajnos sokat nem tudok hozzá tenni. Az enyém hál'isten múxik normálisan.
Esetleg ha van PHM Registry Editorod - vagy hasonló más progid - akkor a HkEY_LOCAL_MACHINE és a HKEY_CURRENT_USER kulcsok alatt találsz egy-egy SOFTWARE kulcsot ami valszeg kapcsolatban áll a problémád tárgyával (pontosan nem tudommelyik a felelős a dologért). Szerintem innen kellene törölgetni dolgokat és aztán űjra próbálkozni a TC-vel. De! Most jut eszembe! Korábban nekem is volt hasonló problémám csak nem szofikkal, hanem képekkel + hangokkal. És a TC nekem sem nyűjtott megoldást a 'fájl tulajdonságok' átállításában, viszont a gyári fájlkezelő megoldotta és át tudta állítani. Előbb próbálkozz ezzel, majd a PHM-vel. Ha semmi nem jön be, akkor - ha megéri - HardReset. Gyorsba most ennyi jut eszembe. Sok sikert!

csüt. szept. 14, 2006 10:43
arany tag

Hozzászólás 
csiky944 írta:
...ugyanis nem mutat semmilyen eltávolítható programot,pedig van jónéhány a tel-re telepítve

A HardReset kellemetlen megoldás (űjra kell telepíteni minden saját programodat) de hatásos. Szerintem előbb próbálkozz egy űjraindítással.

csüt. szept. 14, 2006 10:23
ezüst tag

Hozzászólás 
hogy kell crackelni a Destinatort??? a Destinator exe cseréjével nem megy egyáltalán. Mi a trükk?

szer. szept. 13, 2006 23:13
arany tag

Hozzászólás 
Támadt egy olyan problémám,hogy leszedtem az airfagev-ről egy témát és a telefonra telepítés után eltűnt a telóból az a lehetőség h a Beállításokon belül a Programok eltávolításánál leszedjem a telóról a progikat,ugyanis nem mutat semmilyen eltávolítható programot,pedig van jónéhány a tel-re telepítve

szer. szept. 13, 2006 16:07
ezüst tag

Hozzászólás 
most neztem meg hogy sajna nem csak a skinek csinaljak ezt a szemet hagyast hanem minden program amit mar egyszer feltelepitettem az ott marad mint rendszer file! :(

szer. szept. 13, 2006 13:27
ezüst tag

Hozzászólás 
igen ugy toroltem automatikussan a sajat program eltavolitojaval de megis benn marad a szemet! a tc ben meg hiaba alitom at hogy ne vegye rendszer file nak megsem tortenik semmi nem akarja atalitani mert mar azt is probaltam de megneztem megegyszer es semmi! nincs veletlen valami progi ezek leszedesere? de koszi hogy ilyen gyors volt a valaszod! es esetleg valami icq kliensed ami mukodik a nincs? udv!!

szer. szept. 13, 2006 13:24
arany tag

Hozzászólás 
vtomboy írta:
...hogy lehet kitorolni a temak utan benmaradt szemetet mert nekem nem ment! tc bol probaltam de nem engedi kitorolni se meg masolni se semmit nem lehet vele csinalni...

Nem tom próbáltad e már... esetleg TC-vel próbáld meg a fájl tulajdonságait átállítani. Deaktiváld a 'rejtett' és a 'rendszer' opciókat. Amúgy, uninstalláltad a cuccost a 'programok eltávolítása' menüpontban?Mert nekem gond nélkül törli a szemetet.

szer. szept. 13, 2006 12:00
ezüst tag

Hozzászólás 
udv mindenkinek! Nagyon zsihr ez a forum sok mindent mar eddig sikerult megoldanom az infokbol, de nekem is lenne ket problemam!
1. valaki hasznalt mar icq klienst mert nekem nem megy sehogy mar egy parat kiprobaltam de hol nem akar kimenni valami ismeretlen hiba miatt hol meg el sem indul a progi! valakinek van valami mukodokepes kliense (freeware ha lehet )
2. hogy lehet kitorolni a temak utan benmaradt szemetet mert nekem nem ment! tc bol probaltam de nem engedi kitorolni se meg masolni se semmit nem lehet vele csinalni es csak foglalja a helyet foloslegessen! itt vannak beragadva \storage\windows\Appmgr\ es ezen belul vannak .tmp kiterjesztesek! gondoltam lehet hogy van valami progi hozza amivel lehet torolni a bejegyzesek mint a pc s win eken de meg eddig nem talaltam ra progit! segitsegeteket elore is koszi!

szer. szept. 13, 2006 9:51
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszi szépen, már megy is! :):D

Az unlockolás maradt még hátra, abban nem tudsz segíteni?

Aztán majd nekiülök a java beüzemelésének is, ha lesz időm. Annak hol tudnék utánanézni?

szer. szept. 13, 2006 7:40
vas-tag

Hozzászólás 
Helló!

Magyar T9 telepítése:

Az spklub.dox.hu -ról szedd le a fájlokat hozzá. Ez az ottani readme -ből van másolva...

Másold be a \Mounted Volume\Windows könyvtárba a kitömörített rar fájlt.

A szükséges registry módosítások:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Loader]
SystemPath = \Release\
\Storage\Windows\
\Mounted Volume\Windows\

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Layouts\e0010409]
Layout Text=PHONE IME
Ime File=\Mounted Volume\Windows\T9Ime.dll

[HKEY_LOCAL_MACHINE\T9 Input Method]
Current IME=0400
Current LDB=040E
Default Alpha LDB=040E

[HKEY_LOCAL_MACHINE\T9 Input Method\IME]
0400=\Mounted Volume\Windows\t9aw.dll

[HKEY_LOCAL_MACHINE\T9 Input Method\IME Order]
0409=0400

[HKEY_LOCAL_MACHINE\T9 Input Method\LDBs]
0409=\Mounted Volume\Windows\T9EnglishLdb.dll
040E=\Mounted Volume\Windows\T9HungarianLdb.dll //ÚJ sztring tipús

[HKEY_LOCAL_MACHINE\T9 Input Method\MUI\Languages] //A Languages keyt létre kell hozni
Available=0409,040E

Teló ki-be, és mennie kell. A bekapcsolásnak prüntyög egy kört és mikor elkezded írni a szöveget rákérdez,
hogy engeded-e az aláírtlan program futtatását. Ne ijedj meg kell engedni! Ezt csak egyszer kérdezi meg.

Innentől lesz ő és ű betűd és ennek nagybetűs változata is.

Magyarázat:
0409 Angol
040E Magyar

szer. szept. 13, 2006 6:01
ezüst tag

Hozzászólás 
Nah, szereztem én is végre egy fekete példányt :D Kérdésem lenne, hogy feltettem az ázsia romot, de hogy lehet belevarázsolni magyar t9et?

A másik pedig, hogyan lehet unlockolni? (nem application unlock kell egyelőre, hanem a simes fajta)

Köszi.

kedd szept. 12, 2006 20:20
arany tag

Hozzászólás 
Hát :shock: ez szép vaskos kis hozzászólás lett hallod! :D
És a legjobb, hogy - gondolom - ez csak a jéghegy csúcsa. Ha összeszednéd az összes érvet pontról-pontra...
Köszi a kimerítő választ! Vannak benne meggyőző nyomós érvek, persze nem szabad elfogultnak lenni, semmi nem tökéletes. De egész biztos én sem váltanék a symbire, márcsak azért sem, mert rengeteg időt szántam már a win megismerésére.

vas. szept. 10, 2006 9:08
arany tag

Hozzászólás Re: Symbian VS. Windows Mobile 5.0 for Smartphone
MarQs írta:
Figy! Én oprendszerek terén abszolút WinSmart párti vagyok. Nem megkérdőjelezni akartam a hitelességed, csak kíváncsi vagyok a véleményedre. Eléggé lehúzták a windowst, ellenben felmagasztalták a symbiant és ellenérveket akartam hallani, hogy megnyugtassam magam. Te régebb óta foglalkozol a témával ezért címeztem neked a cikket.

Visszatérve... Már van egy kialakult objektív képem a WinSmartról, viszont még nem teljes. A symbianról azonban gőzöm sincs. Írhatnál egy pár sort - ha kedved, időd engedi - hogy miért pont...
És a wm5torage tényleg 'pendrive opcióval' bővíti a telót, tehát nem kell segédprogram (ActiveSync) mellé?

igen a wm5torage mellett tényleg nem kell active sync. egyetlen hátránya hogy csak a memkariból csinál pendriveot, a telo memóból nem.

a symbianról nincs effektive saját tapasztalatom, mert már akkor win smartokkal foglalkoztam mikor symbian oprendszeres telo csak a 7650 volt és semmi más. asszem már akkor láttam a különbséget. :)

a miért pontot nem tudom megmondani, mindenki döntse el maga. de évek óta fentvagyok több telefonos levelezőlistán, és az olyanokon ahol win és symbi tulaj is van sok dolgot véltem felfedezni amiért nekem nem kell a symbian.

- évek óta röhögök a symbis tulajokon mikor kaptak egy pl 176x220-as videot, de nem játszotta le a telojuk mondván nagyobb mint a kijelző (176x208). én meg röhögve és persze azárt akadozva de a 640x480-ast is néztem.
- jöttek a testre szabhatósággal mint érvvel. hat felfedeztem hogy a homescreen pl atszinezhető ez az leszedhető vagy kirakható symbiannal. aztán fogom a win smartot es pc-n egérrel behuzkálom a homescreenre ami kell és oda ahova akarom. ugyesebbek saját home plugot is csinálhatnak ami azt tudja amit csak akar az ember.
- szokásos simbianos tulaj reggele volt a másik poén tárgya: regggeli, kávé, kábelezés, 7370.. (aki nem tudja az a hard reset symbin) aztán ha már a 7370 sem segit mert bekapcsolni se tudja irány a szerviz, romcsere jobb helyeken 3e, de van ahol 5-6e-t is elkérnek érte. winen meg hard reset mindig megy, mert ugye hardveres dolog. ha netán mégse meg mindig ingyér flesselhet az ember romot otthon.
- winben ott a reg adatbázis, na ott aztán olyanokat lehet állítani amiről symbisek sose hallottak
- a kopatibilitást már csak félve emlitem. uj symbi telo uj rendszer és már nem is viszi a régebbi programokat. winnél ez elég ritka. pár 2002-es progi nem megy ujabbon, amugy felfele szinte tökéletes a kompatibilitás. persze kijelző gondok lehetnek ha progi 176x220-ra készült, de a telo már 240x320. a kedvencem a profimail changelog listája. minden 2. pont az hogy kompatibilitás létrehozása x (nokia) telefonnal. winsmartra jeleztük hogy wm5 alatt a softgombok nem müködnek anno, aztán javították, azóta is minden win smarttal és ppc-vel (hála könyörgésünknek a soft gombokra) kompatibilis.
- win win, de azért mégiscsak sokan pc-n is azt használják. ha telon is az van azért lehet sejteni az eszközök egymással való kompatibilitását. nekem volt több spv c500-am, v1240-em, most m600at használok és van egy eredeti spv-m is, de telefonkönyv, naptár stb átültetése évek óta nem probléma, mig mikor se t610-ről áttértem első win smartomra, megizzadtam mire ezek a cuccok átkerültek. symbin nem tudom hogy van de pc-vel tuti kisebb a kompatinbilitás.
- nem teljesen win, de nekem pl a HTC mint gyártó sem elhagyagolandó. náluk a gyári garancia nem olyan mint nokiáéknál hogy ja az MO-n nem érvényes. a második spv c500am nem én vettem, meg se volt az eladási vagy garancia papir. lealáztam ugy szoftveresen hogy tényleg csak a gyár segithetett rajta (mert alaplapcsere kellett neki), siman htc europe oldalán beregisztráltam szervizre a telot sorozatszám alapján, egyből vágta hogy garis. el lett nekik küldve, 1 hét volt a javítás átfutási ideje. kicserélték a szükségszerüen az alaplapot. ránéztek azt látták hogy a készülékház viseltes. cserélték rögtön a teljes házat és billentyűzetet, majd postázták vissza a telot. mindezt teljesen ingyen mert ugye a gari az gari.
van egy eredeti SPV classic smartom, több mint 4 éves. a legelső win smartok egyike. ha elkezdem beregizni a HTC oldalán az oldal simán felismizi és most is ugyanugy beküldhetném bármilyen hibával javításra. gari persze már nincs. ellenben az utsó c500am,mivel nem ujonann vettem majd 2 éves volt mikor eladtam, akkor is garis volt a HTC-nél. szal a lényeg hogy 2 év a gyári gari.

igy hirtelen ennyi jut eszembe, de sztem biztos sok minden más tényező is van. nekem ezek fontosak pl. de élőben hasonlítottunk már össe azonos idöben kiadott symbit és wint. és csak a smbyi tulajoks zerint volt jobb az, a pártatlanok a wint részesítették előnyben.
ja és nem utolsó sorban elég sok ismerősőm vana ki symbiről tért át winre, és ezek közül csak 1 tért vissza, illetve egy ismerősőm sincs akinek első oprendszeres telója wines volt és valaha is áttért volna smybire. de ezek csak az én ismerőseim attól még biztos vannak iylen emberek is.

pén. szept. 08, 2006 19:14
arany tag

kremo írta:
...az igaz hogy ha siman radugod usb-re nem megy pendriveként. de könyörgöm. progit nem lehet szerinte feltenni rá ami ezt tudja. wm5torage a progi neve. nézz utána ha nem hiszed.

Figy! Én oprendszerek terén abszolút WinSmart párti vagyok. Nem megkérdőjelezni akartam a hitelességed, csak kíváncsi vagyok a véleményedre. Eléggé lehúzták a windowst, ellenben felmagasztalták a symbiant és ellenérveket akartam hallani, hogy megnyugtassam magam. Te régebb óta foglalkozol a témával ezért címeztem neked a cikket.

Visszatérve... Már van egy kialakult objektív képem a WinSmartról, viszont még nem teljes. A symbianról azonban gőzöm sincs. Írhatnál egy pár sort - ha kedved, időd engedi - hogy miért pont...
És a wm5torage tényleg 'pendrive opcióval' bővíti a telót, tehát nem kell segédprogram (ActiveSync) mellé?

pén. szept. 08, 2006 18:13
ezüst tag

Hozzászólás 
MarQs írta:
Slash írta:
Ha valakinek van egy eladó, jó állapotú, nem karcos mpx220asa max 35000ért, akkor légyszi dobjon egy mélt.

Én tudok egy eladásra várót, de az eladása csak késõbb lenne esedékes. Úgy tudom kb. egy hónap... nem tom mennyire sietõs. Gondolom az.

Hát jah, ennél azért sürgősebb, de azért kösz.

Továbbra is várok eladó mpx-220ast :D

pén. szept. 08, 2006 17:38
arany tag

MarQs írta:
Kremo! És te EZT honnan szedted? :D

Kérdésem alapja egy WM 5.0 op.szoftal rendelkező I-mate (HTC Startrek 100) teló tesztje... amelyből kiragadva:
"...ezért gondoltam megelőlegezem a bizalmat és rádugtam USB-re a telefont, hátha működik külső meghajtóként. Mindenkit megnyugtathatok, nem működik."

A teljes cikk: http://www.mobilport.hu/?r=6993&p=1

Eléggé lehúzzák a telefont és a WM 5.0-át is - a symbiannal összemérve és alapból is!! Bár a cikk alján található fórumban hálisten akadtak akik kirohanást intéztek a szerző ellen, de azért kíváncsi volnék a véleményedre.

Hát nem a kisujjamból. a szerzőről annyit hogy azért mert nem ért hozzá azért az még lehet jó és működhet is. a wm5.0 nagyon is jó, es a startrek is.

az igaz hogy ha siman radugod usb-re nem megy pendriveként. de könyörgöm. progit nem lehet szerinte feltenni rá ami ezt tudja. wm5torage a progi neve. nézz utána ha nem hiszed.

pén. szept. 08, 2006 15:36
arany tag

Hozzászólás Symbian VS. Windows Mobile 5.0 for Smartphone
kremo írta:
Daemon Wear írta:
...és amit nagyon hiányolok nem lehet pendrive-ként használni a telót. Könyörgöm hát Win fut szinte mindegyik gépen...

...az újabb wm 5.0-s rendszerű összes smart használható pendriveként.

Kremo! És te EZT honnan szedted? :D

Kérdésem alapja egy WM 5.0 op.szoftal rendelkező I-mate (HTC Startrek 100) teló tesztje... amelyből kiragadva:
"...ezért gondoltam megelőlegezem a bizalmat és rádugtam USB-re a telefont, hátha működik külső meghajtóként. Mindenkit megnyugtathatok, nem működik."

A teljes cikk: http://www.mobilport.hu/?r=6993&p=1

Eléggé lehúzzák a telefont és a WM 5.0-át is - a symbiannal összemérve és alapból is!! Bár a cikk alján található fórumban hálisten akadtak akik kirohanást intéztek a szerző ellen, de azért kíváncsi volnék a véleményedre.

pén. szept. 08, 2006 12:13
arany tag

Hozzászólás 
Slash írta:
Ha valakinek van egy eladó, jó állapotú, nem karcos mpx220asa max 35000ért, akkor légyszi dobjon egy mélt.

Én tudok egy eladásra várót, de az eladása csak később lenne esedékes. Úgy tudom kb. egy hónap... nem tom mennyire sietős. Gondolom az.

pén. szept. 08, 2006 11:46
ezüst tag

Hozzászólás 

pén. szept. 08, 2006 11:18
vas-tag

Hozzászólás 
Ha esetleg mást is érdekel:

- Disabling photo caller ID:
go to \Storage\windows\StartUp
and delete ArcCallerID shortcut

Még valami:

Aki használ hozzá bluetooth fülset, írja már be, a tapasztalatait, milyet érdemes venni.

csüt. szept. 07, 2006 5:46
arany tag

Hozzászólás 
nicevolley írta:
Köszi szépen kremo, ez bejött!

MarQs: thx. A hc100 sajnos nem jó, olyan kéne ami alulról is támaszt, mert ezeken a **** pesti utakon kiesne. Pont ehhez valót sehol nem találok... :(

Még 1 dolog, hátha valaki tudja:

- amikor valaki hív a külső kijelzőn egy pillanatra megyjelenik a neve (a beállított háttér előtt), majd vált és kidom egy fehér hátteret egy kék figurával, alul pedig a hívó fél nevét. Tudom, oda lehetne berakni egy fotót a kis bábu helyett, de hát én nem akarok.
Vissza szeretném kapni a jól bevált szöveges hívásazonosítót á'la mpx-200.
Van ötletetek?

sztem látogass el a spklub fórumára és ott is kérdezd meg,de lehet h tud neked segíteni vmelyik jártasabb júzer itt is

szer. szept. 06, 2006 14:08
vas-tag

Hozzászólás 
Köszi szépen kremo, ez bejött!

MarQs: thx. A hc100 sajnos nem jó, olyan kéne ami alulról is támaszt, mert ezeken a **** pesti utakon kiesne. Pont ehhez valót sehol nem találok... :(

Még 1 dolog, hátha valaki tudja:

- amikor valaki hív a külső kijelzőn egy pillanatra megyjelenik a neve (a beállított háttér előtt), majd vált és kidom egy fehér hátteret egy kék figurával, alul pedig a hívó fél nevét. Tudom, oda lehetne berakni egy fotót a kis bábu helyett, de hát én nem akarok.
Vissza szeretném kapni a jól bevált szöveges hívásazonosítót á'la mpx-200.
Van ötletetek?

hétf. szept. 04, 2006 21:28
arany tag

Hozzászólás 
Valahol a regben eltárolódik az elsö 6-8 link sorrendje, ezt lehet variálni. azt hiszem a reg érték bővítésével akar az elsö 50 link is megszabható, de ki ir oda be anniyit? na mindegy aki akar. a reg kulcs ahol a sorrend szabályozható:

HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Shell/StartMenu

és az "order" regbejegyzés.

hétf. szept. 04, 2006 14:07
arany tag

Hozzászólás 
kremo írta:
...ezt honnan szedted?

Az MpX 200-as topikban érdeklődtem a linkek szövegsoráról és NeoXon taglalta nekem a dolgot. Lehet félre lettem tájékoztatva... :? :roll:

De akkor mi a megoldás Kremó?

hétf. szept. 04, 2006 13:06
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1429 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 29  Következő