Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd jan. 07, 2025 11:29

Hozzászólás a témához  [ 2563 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 52  Következő
Nokia 6230i 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
ajani írta:
McLaca írta:
Unicode kódolású szöveg esetén volt probléma, de a Nokiákban az alapbeállítás a GSM ABC. A 3410-est érintette a probléma leginkább, mert abban egy bizonyos szoftververzióban nem lehetett unicode-on kívül mást választani.
Hacsak kézzel nem állítottad át unicode-ra, akkor nem ez okozza a gondot. 110 karakter egyébként unicode kódolásban 2 SMS helyet jelent 1 üzenet számára. 140 fölött már 3-at.

Üdv!

Hol tudom megnézni, hogy mire van állítva? Mint említettem a PC suite-tal írtam az smseket, és úgy küldtem egyszerre harmincegynéhány címzettnek. Abban nem lehet valami rosszul beállítva?

Én a 6510 óta nem találok nem Unicode-os Nokiát. Próbáld a LogoManagerrel. Erre az egyre bármikor használható.

csüt. jan. 05, 2006 10:31
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bocsi csak kiváncsi voltam a témára és egy kicsit elragadtattam magam.. :oops:

csüt. jan. 05, 2006 3:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zoltanfi írta:
Ákoska, feltétlenül muszáj moderátorként mindenkit leordítani, aki kérdést tesz fel?

Kicsit szelektíven olvasod a fórumot. Próbálj meg egy elhangzott-kérdések vs. leugatások arány statisztikát csinálni, meglátod, hogy nincs igazad.

Zoltanfi írta:
Ugyan mi a radyányos fészkes nyavalya történik, ha a fontosabb kérdésekre 5-6 oldalanként visszatérünk?

A "visszatérünk" jószerivel azt jelenti (ha jól értem), hogy akinek épp eszébe jut (= most regisztrált 1,5 perce), tegyen fel nyugodtan 100x kitárgyalt kérdéseket, ne dolgozzon/olvasson semmit, hanem majd a jótét lélek fórumlakók megmondják a frankót. Ha kell, 127-edszer is.
Ami fontosabb kérdés, azt tuti tárgyaltuk már korábban, ergo kis kereséssel megtalálható a segítség. Az összes többi duma a lustaságot takarja...

Zoltanfi írta:
Én olvasom az elejétől a topikot, de így hirtelen én sem vágom, hogy milyen körzetet kell megadni a kalkulátorproginak 6230i esetén!

..ezért fogod magad és visszakeresel, és ha >2 napja itt vagy, akkor azt is tudod, hogy van egy kifejezetten erre való topik.

Zoltanfi írta:
Sokszor úgy látom, hogya ti tevékenységetekre semmi szükség, csak bosszantjátok itt a jónépet..

Ez kicsit LOL, de ha Neked úgy tűnik, akkor legyen úgy. Egyúttal a témát le is zárom, minden további OFF hozzászólást törlök (hogy szükség legyen rám ;))

PS: AZ ismétlődő kérdéseket nem csak én unom és a véleményem egyáltalán nem volna más nem moderátorként sem, aminek ugyanígy hangot adnék. Amúgy meg a Fórumszabályzat (amit a Fórum normális üzemelése érdekében állítottunk össze az üzemeltetővel egyetértésben) is kívánatosnak tartja az ismétlődések elkerülését, csak Te elfelejtetted elolvasni...

csüt. jan. 05, 2006 0:28
Profil ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akoska írta:
Lator írta:
...szeretnék függetlenné tenni. Biztos volt már szó, de ennyi hozzászólást nem tudok átolvasni, bocs.

Ugyan miért nem? De a kód/segítség azonnal kéne, igaz?
Tuti nem kell 5-6 oldalnál többet visszaolvasni, de egyesek kivágják az elejére, hogy nem hajlandók és várják a sült galambot.

Cool...

Ákoska, feltétlenül muszáj moderátorként mindenkit leordítani, aki kérdést tesz fel? Ugyan mi a radyányos fészkes nyavalya történik, ha a fontosabb kérdésekre 5-6 oldalanként visszatérünk? Én olvasom az elejétől a topikot, de így hirtelen én sem vágom, hogy milyen körzetet kell megadni a kalkulátorproginak 6230i esetén!
Sokszor úgy látom, hogya ti tevékenységetekre semmi szükség, csak bosszantjátok itt a jónépet..

csüt. jan. 05, 2006 0:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
Lator írta:
...szeretnék függetlenné tenni. Biztos volt már szó, de ennyi hozzászólást nem tudok átolvasni, bocs.

Ugyan miért nem? De a kód/segítség azonnal kéne, igaz?
Tuti nem kell 5-6 oldalnál többet visszaolvasni, de egyesek kivágják az elejére, hogy nem hajlandók és várják a sült galambot.

Cool...

szer. jan. 04, 2006 22:23
Profil ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
Kérdezd az unlock készítőjét :) (Akinek megköszöni az oldal)

Üdv!

szer. jan. 04, 2006 19:15
arany tag

Hozzászólás 
Köszi, akkor megpróbálom, csak "i"-s változatot nem láttam ott, csak sima 6230-ast ezért bizonytalanodtam el.
A telefon típusánal N6230 vagy ASIC -6 ot kell válsztani, mert i betű itt sincs.

Köszönöm: L

szer. jan. 04, 2006 18:10
ezüst tag

Hozzászólás 
Működik.

szer. jan. 04, 2006 18:04
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Volna egy 6230i-m amit szeretnék függetlenné tenni. Biztos volt már szó, de ennyi hozzászólást nem tudok átolvasni, bocs.

Ezen az oldalon találtam egy on-line programot: http://smsonline.atw.hu/
Ez működik? Esetleg tud valaki segíteni tutti működő programmal.

Köszönettel: L

szer. jan. 04, 2006 17:42
ezüst tag

Hozzászólás 
Darth Smoke írta:
Punto83 írta:
Alapból hány megás memóriakártyát adnak hozzá?

Úgy tudom, 32 megásat. Az én kérdésem: van hozzá az alapcsomagban USB-kábel? Ha igen, melyik?

(by Darth Smoke)

Nem jar hozza semmifele kabel sajna.

32 Megasat adnak hozza.

hétf. jan. 02, 2006 13:27
platina tag

Hozzászólás 
Pedig valahol azt olvastam, hogy 128 megás jár hozzá...De mi is 32 megást kaptunk. Nincs az alapcsomagban USB-kábel.

hétf. jan. 02, 2006 10:32
platina tag

Hozzászólás 
Punto83 írta:

Úgy tudom, 32 megásat. Az én kérdésem: van hozzá az alapcsomagban USB-kábel? Ha igen, melyik?

(by Darth Smoke)

hétf. jan. 02, 2006 10:29
platina tag

Hozzászólás 

hétf. jan. 02, 2006 10:13
arany tag

Hozzászólás 
Megjelent a Visual Radio Update 1.3.1
Letölthetõ:
http://www.europe.nokia.com/nokia/0,8764,84618,00.html

vas. jan. 01, 2006 22:11
arany tag

Hozzászólás 
grafikus írta:
Sziasztok!

Ha kártyaolvasóval teszek java játékot az MMC-re, akkor hogy tudom átteni a játékokhoz? Mert a kártyáról "nem támogatott fájl tipust" ír ki.

Sehogy! A symbian-os telefonokon lehet magáról a telefonról telepíteni a java programot. Ennél csak PC suite, vagy pl. MobiMB segítségével tudsz telepíteni.

vas. jan. 01, 2006 16:12
platina tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Ha kártyaolvasóval teszek java játékot az MMC-re, akkor hogy tudom átteni a játékokhoz? Mert a kártyáról "nem támogatott fájl tipust" ír ki.

vas. jan. 01, 2006 12:22
Moderátor

Hozzászólás 
Salamander írta:
Emlékezetem szerint 6230i-ben nem unicode az alap.
Akkor jó, kérdés már csak az, hogy a PC-Suite hogyan kapcsolja a telót, ha kap jobbra-ékezetes karaktereket.

szomb. dec. 31, 2005 16:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Emlékezetem szerint 6230i-ben nem unicode az alap.

szomb. dec. 31, 2005 16:06
Moderátor

Hozzászólás 
McLaca írta:
Sajnos a PC-Suite-et nem ismerem, de nem hiszem, hogy unicode lenne. Ha az üzenet 110 karakteres, de szerkesztésénél már azt írja a telefon, hogy már a második üzenetnél jársz a láncban, akkor unicode. Viszont tudtommal egy ideje már nem lehet kézzel kiválasztani, hogy miben küldje a telefon, alapból GSM ABC-ben küldi, de tud fogadni Unicode-ot is és azt Unicode-ban is továbbküldeni, de az alap a GSM ABC.

Üdv!
A nem 3G-s Symbianosokban alap az Unicode, azt biztosan tudom (lehet, hogy a 3G-sekben is az, még várat magára az első 3G-s telóm).
Aztán hogy 6230i-nél hogyan van, mi az alap, azt ismét készülék híján nem tudom, de Talán Ákoska tud ebben segíteni, neki van a 'családban' 6230i.

szomb. dec. 31, 2005 16:03
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sajnos a PC-Suite-et nem ismerem, de nem hiszem, hogy unicode lenne. Ha az üzenet 110 karakteres, de szerkesztésénél már azt írja a telefon, hogy már a második üzenetnél jársz a láncban, akkor unicode. Viszont tudtommal egy ideje már nem lehet kézzel kiválasztani, hogy miben küldje a telefon, alapból GSM ABC-ben küldi, de tud fogadni Unicode-ot is és azt Unicode-ban is továbbküldeni, de az alap a GSM ABC.

Üdv!

szomb. dec. 31, 2005 15:36
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Unicode kódolású szöveg esetén volt probléma, de a Nokiákban az alapbeállítás a GSM ABC. A 3410-est érintette a probléma leginkább, mert abban egy bizonyos szoftververzióban nem lehetett unicode-on kívül mást választani.
Hacsak kézzel nem állítottad át unicode-ra, akkor nem ez okozza a gondot. 110 karakter egyébként unicode kódolásban 2 SMS helyet jelent 1 üzenet számára. 140 fölött már 3-at.

Üdv!

Hol tudom megnézni, hogy mire van állítva? Mint említettem a PC suite-tal írtam az smseket, és úgy küldtem egyszerre harmincegynéhány címzettnek. Abban nem lehet valami rosszul beállítva?

szomb. dec. 31, 2005 12:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
. írta:
HappyBoy írta:
Nem azért, mert az ACP-7 -es több áramot fogyaszt ha be van dugva a 220V-ba? Az ACP-12 -t meg bent lehet hagyni, mert minimális a készenléti állapotban az áramfelvétele.
:D Ejnye! Bizonyisten szerzek egy fogyasztásmérőt és megmérem mennyit is fogyaszt egy hónap alatt a töltő. Mindenesetre a szép emlékű 5110-esem töltőjét előkerestem, remélem az eddigi kettő töltés az ACP-12E-vel nem volt hátrányos az akkura nézve. :)
Conradnál lehet kapni kb. 8 ezresért, tud minimum-maximum értéket kijelezni, ill. adott idő alatti teljesítményfelvételt és persze pillanatnyit is. Talán még költséget is tud számolni :), de nem kell izgulni, a töltő fogyasztása a terhelésétől függ. Azaz ha nincs rádugva telefon, elhanyagolható a fogyasztás. Az ACP7-E pl. ~4,8W-ot eszik töltés közben. A TV-k esznek ennyit készenlétben, és ha épp nem töltesz, még kevesebb is ez az érték, szóval nem kell izgulni :)

Üdv!

szomb. dec. 31, 2005 0:34
a fórum lelke

Hozzászólás 
HSanyi írta:
Figyelem! Az akkumulátor töltésénél nem az a jó, ha minél lassabban töltjük, mert így nem csak a NiMH, de a LiIon akksik is károsodnak, vagyis csökken a kapacitás, végsősoron a töltés-kisütés periódusok száma.

Ma is érdemes volt felkeljek, hogy ezt megtudjam :roll:
Mik ki nem derülnek ezen a forumon :)

pén. dec. 30, 2005 23:24
ezüst tag

Hozzászólás 
HappyBoy írta:
Nem azért, mert az ACP-7 -es több áramot fogyaszt ha be van dugva a 220V-ba? Az ACP-12 -t meg bent lehet hagyni, mert minimális a készenléti állapotban az áramfelvétele.
:D Ejnye! Bizonyisten szerzek egy fogyasztásmérőt és megmérem mennyit is fogyaszt egy hónap alatt a töltő. Mindenesetre a szép emlékű 5110-esem töltőjét előkerestem, remélem az eddigi kettő töltés az ACP-12E-vel nem volt hátrányos az akkura nézve. :)

pén. dec. 30, 2005 23:12
arany tag

Hozzászólás 
Fogalmam sincs, egy biztos, az itthoni ACP-7E tobb mint 3 eve be van dugva ide az asztalom ala, szunet nelkul.
Az meg, hogy mennyit fogyaszt hidegen hagy.

pén. dec. 30, 2005 22:56
arany tag

Hozzászólás 
barthi írta:
A gyari csomagban is ACP-12E van, igen.
Az ACP-7E-t meg nem emlitik, mert nem divatos, hiszen jobb.
Fogyasztoi tarsadalom rulez.

Bár nálam az erõsítõ is mindig megy.....

pén. dec. 30, 2005 22:50
Moderátor

Hozzászólás 
McLaca írta:
De jó, hogy megemlítésre került az ACP7-E!
A Nokia oldalán nem említik, csak az ACP-12 töltőt, (ez van talán a gyári csomagban is), de pont erre lettem volna kíváncsi, hogy lehe-e lassabb (ACP7-E=355mA) töltővel is tölteni. Szóval lehet.

Üdv!
Valószínűleg azért tűnt el mindenhonnan, mert csak 230 V-os 50 Hz-es környezetben működik, ellentétben a 'modern' kapsolóüzemű tápokkal, amik 100-250 V-ig bármiről, ami váltóáram. :)
Ráadásul melegszik, mert trafós.
Egyszóval korszerűtlen több szempontból is, de legfőképpen azért korszerűtlen, mert nem vágja elég hamar gallyra az akksikat, hogy újat kelljen venni.
A 2002 májusban gyártott/vásárolt 6310i-met a mai napig az eredeti akksijával használom, és csak ACP7E-vel töltöm. 5 hónap múlva lesz 4 éves a teló is, akksi is, és még mindig elmegy >6 napot kevés dumával, úgy mint újkorában.

pén. dec. 30, 2005 22:02
arany tag

Hozzászólás 
A gyari csomagban is ACP-12E van, igen.
Az ACP-7E-t meg nem emlitik, mert nem divatos, hiszen jobb.
Fogyasztoi tarsadalom rulez.

pén. dec. 30, 2005 21:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
De jó, hogy megemlítésre került az ACP7-E!
A Nokia oldalán nem említik, csak az ACP-12 töltőt, (ez van talán a gyári csomagban is), de pont erre lettem volna kíváncsi, hogy lehe-e lassabb (ACP7-E=355mA) töltővel is tölteni. Szóval lehet.

Üdv!

pén. dec. 30, 2005 21:03
arany tag

Hozzászólás 
Halkan es oszinten remelem, hogy ez a topic nem kerul bezarasra...az elozo kettobe is szivesen irtam volna, dehat aki keson eszmel...
(En is lassabban toltom a 6230i-met, ACP-7E formajaban.)
"Maci", Te meg azt hiszem HSanyikanal erosen bekerultel a sapka effektusba...irhatsz Te barmit mostantol.

:roll:
Csaktuleledazert.

pén. dec. 30, 2005 20:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
HSanyi írta:
Macika írta:
Zoltanfi írta:
A zeneállvány viszont pop-porton keresztül tölti, de elég lassan.
Az a jó az akksinak, ha minél lassabban töltődik!!!

Figyelem! Az akkumulátor töltésénél nem az a jó, ha minél lassabban töltjük, mert így nem csak a NiMH, de a LiIon akksik is károsodnak, vagyis csökken a kapacitás, végsősoron a töltés-kisütés periódusok száma.

A kapacitásuknak megfelelő optimális tőltőáram mindenképpen szükséges!

De igen. Az a jó, ha minél lassabban töltjük. :D

pén. dec. 30, 2005 20:35
Moderátor

Hozzászólás 
HSanyi írta:
Aztamindenit, megint tanulni fogok!!!!

Légy szíves, linkkel támaszd alá az állításodat!!!
Magyar-német-angol nyelven jöhet!

pén. dec. 30, 2005 20:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
HSanyi írta:

Az utolsó sorod igaz, de azt ugye te sem gondolod, hogy a Li-ion akkunál az optimális töltőáram 0,7-1C!?
A túl kis árammal töltött akkuk kapacitáscsökkenését azonban nem tudom, honnan szedted, a legrosszabb, ami történhet, hogy nem reagál (nem veszi) az akku a töltésre és lemerült marad.
A Li-ion-t egyébként is 40%-ra kellene csak tölteni, és onnan meríten 2-5%-ra, ebben az esetben a kapacitása nagyságrendekkel (kb. 6×) több ciklus után csökkenne csak le 90%-ra.
A napokban töltöttem egyébként néhány NiMh akkut 0,035C-vel, tehát az ajánlott töltőáram 1/3-ával. Eredménye: pontosabban meg tudja állapítani a készülék a töltöttséget, különösen a kimerülés határán, és nagyobb teljesítményt nyertem ki belőlük. Persze 48 óráig tartott a töltés. Normál esetben 0,3C-vel töltöm őket, ez most amolyan "edzésféle" volt. Van egyébként akkus téma is a mobil csoportban.

Üdv!

pén. dec. 30, 2005 20:24
a fórum lelke

Hozzászólás 

Üdv!

pén. dec. 30, 2005 20:18
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Zoltanfi írta:

pén. dec. 30, 2005 20:16
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
160 karakternél több egy üzenetben, ami a telefonban egynek látszik, de 2-3-4 darabban küldi el (karakterek számától függően) és ennyi helyet is foglalnak el.

Üdv!

megnéztem, 110 karakteres sms-ek voltak... Hogyan volt régen az a 70 karakteres sms történet? Nem vagyok nagy sms író, ezért nem figyeltem akkoriban.

pén. dec. 30, 2005 19:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
160 karakternél több egy üzenetben, ami a telefonban egynek látszik, de 2-3-4 darabban küldi el (karakterek számától függően) és ennyi helyet is foglalnak el.

Üdv!

pén. dec. 30, 2005 16:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nem 160 karakteresek, hanem 2-3 sms egy sms.

pén. dec. 30, 2005 16:01
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Esetleg.
Vagy láncolt üzenetek is vannak benne, avagy osztott memóriát használ az SMS és más foglalja el előle a többit.

Üdv!

mit jelent a láncolt sms? :roll:

pén. dec. 30, 2005 15:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
Esetleg.
Vagy láncolt üzenetek is vannak benne, avagy osztott memóriát használ az SMS és más foglalja el előle a többit.

Üdv!

pén. dec. 30, 2005 15:18
arany tag

Hozzászólás 
Szükségem van egy kis sms tréningre... :lol:

Több kérdésem is van, remélem tudtok segíteni:
- 57 bejövő és 47 elküldött sms van a 6230i-mben, mégis rinyál, hogy tele az sms memória. Én úgy tudom min 400sms fér bele... Hogyan van ez?
- PC Suite-tal küldtem karácsonyi üdvözlő sms-t 35 számra 24-én. 26-án lekérdeztem a számlainfóm wap-on, amiben azt mondja, hogy 111sms-nél járok :? . max 40-45 lehet a valóság. Lehet. hogy az unicode karakterek szivattak meg?

pén. dec. 30, 2005 15:08
Moderátor

Hozzászólás 
Zoltanfi írta:

pén. dec. 30, 2005 6:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az utángyártott DKU-2 teljesen jó, (én is azt használom) de az sem tölti a telót. A zeneállvány viszont pop-porton keresztül tölti, de elég lassan.

pén. dec. 30, 2005 3:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
. írta:
CA 53
Létezik, de nem kompatibilis a 6230i-vel, és szerintem az sem tölti a telefont.
Viszont a DKU-2 esetén nem igazán értem a dolgot, mert az állványon sincs sima hengeres csatlakozó a telefonhoz, csak a pop-port érintkezősor, tehát ha az állvány tölti, akkor ezen érintkezőkön tölti. De akkor a kábel miért nem? :)
Vagy szokás szerint pongyolán tájékoztat a Nokia.
Utángyártott nem jó?

Üdv!

pén. dec. 30, 2005 0:19
Moderátor

Hozzászólás 
. írta:
McLaca írta:
Ha gyári kell, akkor csak a DKU-2 van, ami viszont értelmezésem szerint önmagában nem tölti a telefont, de a DCV-14 állvánnyal együtt igen. Talán kényelmesebb is azzal, abba csak beleteszed a telefont és máris megy a töltés és szinkronizálás is (viszont így drága megoldás).

Üdv!
Köszönöm szépen!
Valahol találkoztam CA 53 jelzésű kábellel is. Elgondolkodtam rajta, hogy a S-E 750i-hez eleve kap a vevő adatkábelt ami mindenféle bölcső nélkül tölti is a készüléket.
Igen, az SonyEricsson.
Ez meg Nokia...

pén. dec. 30, 2005 0:10
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Ha gyári kell, akkor csak a DKU-2 van, ami viszont értelmezésem szerint önmagában nem tölti a telefont, de a DCV-14 állvánnyal együtt igen. Talán kényelmesebb is azzal, abba csak beleteszed a telefont és máris megy a töltés és szinkronizálás is (viszont így drága megoldás).

Üdv!
Köszönöm szépen!
Valahol találkoztam CA 53 jelzésű kábellel is. Elgondolkodtam rajta, hogy a S-E 750i-hez eleve kap a vevő adatkábelt ami mindenféle bölcső nélkül tölti is a készüléket.

csüt. dec. 29, 2005 23:17
a fórum lelke

Hozzászólás 

Üdv!

csüt. dec. 29, 2005 22:50
ezüst tag

Hozzászólás 
Tisztelettel érdeklődöm arról, hogy valamelyik usb gyári adatkábellel az akku töltés megy-e?

csüt. dec. 29, 2005 22:08
Moderátor

Hozzászólás 
Punto83 írta:
Köszönöm a tanácsot! Úgy néz ki mégsem visszük vissza, mert délutánra megjavult...
:)

Van olyan egyébként, hogy bemegy egy szőrszál, zsebpiszok a kis harang alá. Olyankor ameddig ki nem piszkálódik onnan, addig kellemetlenséget okoz.

csüt. dec. 29, 2005 21:54
platina tag

Hozzászólás 
Köszönöm a tanácsot! Úgy néz ki mégsem visszük vissza, mert délutánra megjavult...

csüt. dec. 29, 2005 21:38
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2563 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 52  Következő