Szerző |
Üzenet |
mz
írásjog megvonva
Csatlakozott: szer. júl. 06, 2005 8:06 Hozzászólások: 2248 Tartózkodási hely: Medve, Mákoska és Sy mentes övezet
|
joc_ írta: zoli62 írta: Egy kiragadott részlet. Előfizetés szüneteltetésre Pannonnál nem találtam konkrét díjtételt. Pedig ott van. Az "egyéb szolgáltatás díjak" között. Az április 1-től érvényesben a 11.11 pontban találod. (Alkalmanként 1440Ft, első két hónap havidíjmentes, utána 1080Ft/hó)
Az szép! A vodánál cirka bruttó 2 ezerért 12 hónapra fel lehet függeszteni, ez idő alatt pedig nem számlázzák ki az előfizetési díjat havonta és egyéb költség sincs.
A köcsögök meg 1080Ft-ot kérnek a 2. hónap után havonta?!
|
kedd márc. 21, 2006 8:38 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1330 Tartózkodási hely: Itt vagyok
|
Ügyes.
|
hétf. márc. 20, 2006 23:17 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
zoli62 írta: Egy kiragadott részlet. Előfizetés szüneteltetésre Pannonnál nem találtam konkrét díjtételt. Pedig ott van. Az "egyéb szolgáltatás díjak" között. Az április 1-től érvényesben a 11.11 pontban találod.
(Alkalmanként 1440Ft, első két hónap havidíjmentes, utána 1080Ft/hó)
|
hétf. márc. 20, 2006 21:55 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1330 Tartózkodási hely: Itt vagyok
|
Egy kiragadott részlet. Előfizetés szüneteltetésre Pannonnál nem találtam konkrét díjtételt.
|
hétf. márc. 20, 2006 18:00 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
!OFFTOPIC!
Minden személyes panaszt a moderátoroknak (vagy inkább Sy-nak) privátba!
!OFFTOPIC!
|
pén. márc. 17, 2006 14:18 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
zoli62 írta: Én úgy értelmezem, logikusnak tartom, hogy mivel nem számít új szerződéskötésnek, a hűségidő is onnan folytatódjon, ahol éppen tartott. Sima tarifacsomag-váltásként is felfogható a dolog, nemde?
Üdv!
|
pén. márc. 17, 2006 13:44 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
RAYBEN-t_KÉREM_VISSZA! írta: bocs nem szokott ilyen lenni eddig 80 hsz ből egy sem volt ilyen.. visza kaphatom a nevem vagy regisztráljak husz másikat? amikkel már biztos nm leszek jószándékú.. Nem szeretem a keménykedőket, mert kegyetlenül tapló bunkó tudok lenni én is. És a végelszámolásban úgyis én vagyok az erősebb.
Hibáztál, megérdemelted. Ennyi.
Azzal, hogy nem látod be és még bunkulsz is, csak saját magadat járatod le.
Ne neked álljon feljebb, mert kicsit sincs igazad. Nekem a majd 6000 (ÉRTED? NEM 80, 6000) hozzászólásomból EGY SINCS, ami ilyen szintű politikai témájú hsz lenne.
Szerintem menj el a ruházati boltba, vegyél egy pár számmal kisebb mellényt, és örüljünk együtt Veled, hogy nem kapsz ezzel a nickkel is tiltást, merthogy ugye a szabályzatban az is benne van, hogy ha valaki a viselkedése miatt tiltást kap, akkor nem regelhet (beazonosíthatóan) újra más nickkel.
|
pén. márc. 17, 2006 3:55 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
Én úgy értelmezem, logikusnak tartom, hogy mivel nem számít új szerződéskötésnek, a hűségidő is onnan folytatódjon, ahol éppen tartott.
|
csüt. márc. 16, 2006 23:20 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Crick írta: Vizsla írta: Kicsit aktuális téma, hogy mennyire nem részletes az ÁSZF, az abból is látszik, hogy még mindig nem erősítette meg senki, vagy cáfolta volna, hogy áprils 1-jétől, a prepaid-postpaid szabadon átvihető egymásba, hűség megmaradása mellett, mivelhogy ettől a naptól a migráció a pannonnál nem számít új szerződéskötésnek. Nos, kedves illetékesek ? Erre ne számíts sztem. Mármint miért is ne számítsak?
Hivatolos irat jelent meg, amit valakinek meg kéen magyarázni. Valószínűleg nem egy jogtanácsos ül a 1220 másik végén...
Vagy legalább azt, hogy erre miért volt szükség?
|
csüt. márc. 16, 2006 22:33 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
RAYBEN-t_KÉREM_VISSZA! írta: bocs nem szokott ilyen lenni eddig 80 hsz ből egy sem volt ilyen.. visza kaphatom a nevem vagy regisztráljak husz másikat? amikkel már biztos nm leszek jószándékú.. Köhm... Már bocsánat, de szabályt szegsz és te vagy felháborodva? Inkább meg...
IP-ban is létezik, hidd el, könnyebb és gyorsabb a modiknak radírozni téged, mint neked regisztrálni.
A legkönnyebb meg a szabályok betartása lenne.
ON!
Üdv!
|
csüt. márc. 16, 2006 21:36 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
RAYBEN-t_KÉREM_VISSZA! írta: ... vagy regisztráljak husz másikat? amikkel már biztos nm leszek jószándékú..
Próbálkozhatsz! De nem hinném, hogy megérné......
Inkább írjál Sy-nak. Ő a site admin.
|
csüt. márc. 16, 2006 20:04 |
|
|
RAYBEN-t_KÉREM_VISSZA!
vas-tag
|
bocs nem szokott ilyen lenni eddig 80 hsz ből egy sem volt ilyen.. visza kaphatom a nevem vagy regisztráljak husz másikat? amikkel már biztos nm leszek jószándékú..
|
csüt. márc. 16, 2006 19:55 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
OFF
Valamelyik moderátortól (admin csak egy van). De valószínűleg oka volt annak, hogy "inaktiváltak".
Szerk.: meg is van, mondd csak, nem ismerős ez a HSZ-ed?
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?p=638540#638540
Ha elolvastad volna a fórum szabályzatát, valószínűleg nem kísérletezel...
Egyébként remek lenne, ha nem ötletszerűen kiválasztott topicokba szórnád a marhaságot (mint a linkelt HSZ-ed, és ez a fenti zöld...).
ON
Üdv!
|
csüt. márc. 16, 2006 17:32 |
|
|
RAYBEN-t_KÉREM_VISSZA!
vas-tag
|
Kitöl tudom visszakérni a nevem mert inaktivá tett valamelyik admin!? :?
|
csüt. márc. 16, 2006 16:27 |
|
|
Crick
arany tag
|
Vizsla írta: Kicsit aktuális téma, hogy mennyire nem részletes az ÁSZF, az abból is látszik, hogy még mindig nem erősítette meg senki, vagy cáfolta volna, hogy áprils 1-jétől, a prepaid-postpaid szabadon átvihető egymásba, hűség megmaradása mellett, mivelhogy ettől a naptól a migráció a pannonnál nem számít új szerződéskötésnek. Nos, kedves illetékesek ? Erre ne számíts sztem.
|
csüt. márc. 16, 2006 14:36 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Kicsit aktuális téma, hogy mennyire nem részletes az ÁSZF, az abból is látszik, hogy még mindig nem erősítette meg senki, vagy cáfolta volna, hogy áprils 1-jétől, a prepaid-postpaid szabadon átvihető egymásba, hűség megmaradása mellett, mivelhogy ettől a naptól a migráció a pannonnál nem számít új szerződéskötésnek.
Nos, kedves illetékesek ?
|
szer. márc. 15, 2006 20:48 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
Pedig pont az ilyen részletekben bújik el a lényeg.
|
szer. márc. 15, 2006 19:04 |
|
|
Crick
arany tag
|
McLaca írta: Crick írta: A mérési és a számlázási egységet ugyanúgy kell érteni, a másik két cégnél is ilyenek a megfogalmazások, ha megnézed... A topic címe általános. Az, hogy Pannon példát hoztam fel (mert azt ismerem), nem jelenit, hogy a Pannont akarnám ezzel kizárólag kritizálni. A többi szolgáltatónál sem tetszik ez. Miért van két neve, ha ugyanazt jelentik? Ez nem fogalmazásóra, ahol tilos a szóismétlés... Üdv! A változatosság gyönyörködtet biztos
|
szer. márc. 15, 2006 18:35 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Crick írta: A mérési és a számlázási egységet ugyanúgy kell érteni, a másik két cégnél is ilyenek a megfogalmazások, ha megnézed... A topic címe általános. Az, hogy Pannon példát hoztam fel (mert azt ismerem), nem jelenit, hogy a Pannont akarnám ezzel kizárólag kritizálni.
A többi szolgáltatónál sem tetszik ez. Miért van két neve, ha ugyanazt jelentik?
Ez nem fogalmazásóra, ahol tilos a szóismétlés...
Üdv!
|
szer. márc. 15, 2006 17:01 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
Egyébként is az a hivatalos, amit mérnek, és az alapján számláznak.
|
szer. márc. 15, 2006 16:15 |
|
|
Crick
arany tag
|
McLaca írta: Számlás ÁSZF, első oldal (pont nem a GPRS-re , de akkor is...) Idézet: A Pannon 50, Pannon 100, Pannon 150, Pannon 250, Pannon 500, illetve a Pannon 1000, illetve a djuice számlás tarifacsomagok esetében a forgalmi díjak mérése egyperces egységekben; a Horizont Bónusz, Horizont Plusz, Horizont Extra és a Horizont Perfekt tarifacsomagok esetében a forgalmi díjak mérése 30 másodperces egységekben történik, kivéve az Emelt díjas szolgálatást (hívás alapon), ahol a számlázási egység 1 másodperc. Namost, akkor mérési, vagy számlázási? Kártyás ÁSZF-ben ugyanez kicsit másképp fogalmazva, a 4. oldalon. Üdv! A mérési és a számlázási egységet ugyanúgy kell érteni, a másik két cégnél is ilyenek a megfogalmazások, ha megnézed...
|
szer. márc. 15, 2006 16:07 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Számlás ÁSZF, első oldal (pont nem a GPRS-re , de akkor is...)
Idézet: A Pannon 50, Pannon 100, Pannon 150, Pannon 250, Pannon 500, illetve a Pannon 1000, illetve a djuice számlás tarifacsomagok esetében a forgalmi díjak mérése egyperces egységekben; a Horizont Bónusz, Horizont Plusz, Horizont Extra és a Horizont Perfekt tarifacsomagok esetében a forgalmi díjak mérése 30 másodperces egységekben történik, kivéve az Emelt díjas szolgálatást (hívás alapon), ahol a számlázási egység 1 másodperc. Namost, akkor mérési, vagy számlázási?
Kártyás ÁSZF-ben ugyanez kicsit másképp fogalmazva, a 4. oldalon.
Üdv!
|
szer. márc. 15, 2006 15:52 |
|
|
Crick
arany tag
|
T68m írta: McLaca írta: GPRS esetében ugyanarra a fogalomra használja (vagy legalábbis sokáig használta, egyik helyen ezt, másikon azt) az ÁSZF mindkét megnevezést, pedig a kettő közt van némi különbség.
Üdv! és egyik sincs kifejtve, hogy micsoda... Mutassatok olyat, ahol ez nincs egyértelműen megfogalmazva...
C.
|
szer. márc. 15, 2006 15:42 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
McLaca írta: GPRS esetében ugyanarra a fogalomra használja (vagy legalábbis sokáig használta, egyik helyen ezt, másikon azt) az ÁSZF mindkét megnevezést, pedig a kettõ közt van némi különbség.
Üdv!
és egyik sincs kifejtve, hogy micsoda...
|
szer. márc. 15, 2006 15:20 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
GPRS esetében ugyanarra a fogalomra használja (vagy legalábbis sokáig használta, egyik helyen ezt, másikon azt) az ÁSZF mindkét megnevezést, pedig a kettő közt van némi különbség.
Üdv!
|
szer. márc. 15, 2006 14:58 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
Crick írta: McLaca írta: Mérési egység és számlázási egység örök probléma. Mire gondolsz? C.
Korábban volt mp alapú számlázás, mára ez teljesen eltűnt. GPRS forgalom mérése is nagyonbb egységekben történik, mint korábban. (10 kb)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zoli62 szer. márc. 15, 2006 15:00-kor.
|
szer. márc. 15, 2006 14:57 |
|
|
Crick
arany tag
|
McLaca írta: Mérési egység és számlázási egység örök probléma. Mire gondolsz?
C.
|
szer. márc. 15, 2006 14:13 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
Egyébként szerintem a többiben is meg lehet találni a buktatókat. Túlszabályozni sem jó valamit, de ha meg nincs benne valami, akkor meg támadható.
Számomra fontos, hogy legyen világos, tömör, és egyértelmű. Mostanában mintha efelé mutatnának a tendenciák, köszönhetően talán a sok bírálatnak is.
|
kedd márc. 14, 2006 15:56 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Az egy "eső után köpönyeg" eset volt, de talán nem így kellett volna a közepébe vágniuk, hanem először hivatalos ÁSZF módosítás, aztán az ominózus 3 hónap után (ennyi időintervallumban figyelik, eléri-e az átlagos felhasználás a 150 Gigát) kezdeni a szerződéseket felmondogatni (túlhasználat befejezésére felszólító levelek után).
Konkrétan a Pannon ÁSZF-ét nagyon utálom, mert annyira fogalomzavar van benne, hogy nagyon. Mérési egység és számlázási egység örök probléma.
Üdv!
|
hétf. márc. 13, 2006 19:57 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
A jogszerűség, etikusság illetve az önellentmondásmentesség (logikus felépítés) már egy másik téma, de erről is beszélgethetünk, a topik címébe nem fért bele. Az első mostansá ma nem nagyon illik vitatni.
OFF
Konkrét példa, igaz internetszolgáltatótól: korlátlan csomagot hirdet, aztán szabályozza az extrém forgalmat letöltésre. Na valami ilyen esetekre is gondoltam a téma kapcsán...
|
hétf. márc. 13, 2006 19:49 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Én eddig mindent megtaláltam az ÁSZF-ekben, de néha egyáltalán nem egyértelmű a fogalmazás, illetve keverik a fogalmakat, szóval "utána kell kérdezni".
Üdv!
|
hétf. márc. 13, 2006 19:39 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
Re: Mennyire részletes a szolgáltatók ÁSZF-e?
joc_ írta: Szerintem nem kell elvárni, hogy a készülék kedvezményt az ÁSZF-ben kelljen szabályozni. Ahány készüléktípus, akció, stb. annyiféle kedvezményösszeg. Szerintem nem reális illetve nem helyes elvárás ennek uniformizálása. Az egyéni szerződésed mellékletében legyen benne (gondolom benne is van), és azt kell elvállalni/betartani. Az internet szolgáltatóddal való összehasonlítás ott nem hasonló, hogy az nem adott neked (kedvezményes) készüléket, ő "csak" szolgáltat. Ráadásul azok az internet szolgáltatók, akik nem mindig azonos konstrukciójú akciókkal lépnek elő, nyilván szintén nem az ÁSZF-ben, hanem az egyéni szerződésben vagy annak mellékletében szabályozzák a konkrét esetet.
Nos konkrétan az kedvezményes készülékvásárlásra (hűségszerződés esetén) vonatkozó változást, az arra hivatkozó közleményt nem találtam meg, ami már tavaly valóban más lett. Szerintem ezeknek szerepelnie kell.
|
hétf. márc. 13, 2006 19:37 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
Nagyon részletes.
Ekkora cégek nem engedhetik meg maguknak, hogy az ügyvédi-jogtanácsosi költségen spóroljanak. Nem is teszik. Nem is hallottunk sok perről, amit meg lehetett nyerni ellenük én pl. csak egyre emlékszem.
|
hétf. márc. 13, 2006 19:14 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
Re: Mennyire részletes a szolgáltatók ÁSZF-e?
Szerintem nem kell elvárni, hogy a készülék kedvezményt az ÁSZF-ben kelljen szabályozni. Ahány készüléktípus, akció, stb. annyiféle kedvezményösszeg. Szerintem nem reális illetve nem helyes elvárás ennek uniformizálása.
Az egyéni szerződésed mellékletében legyen benne (gondolom benne is van), és azt kell elvállalni/betartani.
Az internet szolgáltatóddal való összehasonlítás ott nem hasonló, hogy az nem adott neked (kedvezményes) készüléket, ő "csak" szolgáltat.
Ráadásul azok az internet szolgáltatók, akik nem mindig azonos konstrukciójú akciókkal lépnek elő, nyilván szintén nem az ÁSZF-ben, hanem az egyéni szerződésben vagy annak mellékletében szabályozzák a konkrét esetet.
|
hétf. márc. 13, 2006 19:11 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
Mennyire részletes a szolgáltatók ÁSZF-e?
Ha még nem lett volna ez a téma...
Egy kiragadott példa. Én több mint két éve írtam alá hűségszerződést, azóta nem. Most utánanéztem, és nem találom meg egyértelműen leírva ennek a részletes feltételeit. Jelenlegi internetszolgáltatómnál sokkal részletesebben van ez a kérdés szabályozva, és leírva.
|
hétf. márc. 13, 2006 18:28 |
|
|