|
Szerző |
Üzenet |
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Akoska írta: A korai Symbianos telók tipikus hibája.
Flasherbox-szal helyrehozható, ezzel sajnos el kell ballagnod egy szakemberhez... És hát lehetőleg keddel bezárólag, mert utána 12 napig nincs rendelés.
|
szomb. máj. 10, 2008 21:27 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
A korai Symbianos telók tipikus hibája.
Flasherbox-szal helyrehozható, ezzel sajnos el kell ballagnod egy szakemberhez...
|
szomb. máj. 10, 2008 13:41 |
|
|
baddog
vas-tag
|
Csáó. Nekem olyan problémám lenne, hogy kajak tiszta joh vlt telóm meg minden ( Nokia 3650) és mostanába meg csinál ilyen system error-kat , meg amit most csinál azaz h bekapcsol megjelenik a NOKIA felirat eltünik...és akk ezt még 4x megcsinálja....magyarul szólva nemtom bekapcsolni telomat sehogy...mert utána meg kikapcsol "system erroral" v rendeszrehiba eccer angol eccer magyar szal jah...vki segítsn nekem légyszí. előre is kösz.
|
szomb. máj. 10, 2008 6:44 |
|
|
vasti
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1104 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
... ráadásul az 12345 kód is bejött ;-))) Sikerült a hívásidő-számláót stb. törölnöm.
Üdv!
|
vas. okt. 21, 2007 21:53 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
vasti írta: Ma be kellett mennem melózni mégis, az ottani gépemen sikerült szinkronizálnom a telefonkönyvet. Köszönöm mégegyszer a segítségedet!
Nagyon szívesen! Örülök, hogy sikerült az, amit akartál.
|
vas. okt. 21, 2007 19:51 |
|
|
vasti
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1104 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
Macika írta: Pedig van benne egy eyepiece speaker és egy handsfree speaker.
Olyan egy kupacból szól minden, hogy azt hittem, ugyanaz a hangszóró ;-)
Amúgy teljesen felhagosítva használom, mert ha lejjebb veszem, nem lehet hallani a beszélgetést... Ez normális ennél a telefonnál? Vagy az én hallásom romlik?! ;-)) Azt nem hiszem, mert a többi telefonom hangerejével nincs bajom...
Üdv!
|
vas. okt. 21, 2007 19:24 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
vasti írta: Ma be kellett mennem melózni mégis, az ottani gépemen sikerült szinkronizálnom a telefonkönyvet. Köszönöm mégegyszer a segítségedet!
Amúgy érdekes készülék ez... Lassú nagyon szerintem a szoftvere, halk a hangszórója (ez mondjuk lehet egyedi jelenség is), meg érdekes, hogy egy ilyen "komoly" készülékben nincs külön hagszóró a csengőhangoknak...
Üdv! Pedig van benne egy eyepiece speaker és egy handsfree speaker.
|
vas. okt. 21, 2007 19:02 |
|
|
vasti
gyémánt tag
|
Ma be kellett mennem melózni mégis, az ottani gépemen sikerült szinkronizálnom a telefonkönyvet. Köszönöm mégegyszer a segítségedet!
Amúgy érdekes készülék ez... Lassú nagyon szerintem a szoftvere, halk a hangszórója (ez mondjuk lehet egyedi jelenség is), meg érdekes, hogy egy ilyen "komoly" készülékben nincs külön hagszóró a csengőhangoknak...
Üdv!
|
vas. okt. 21, 2007 18:42 |
|
|
vasti
gyémánt tag
|
Czumy írta: Nokia 3650-hez a saját verziója való, ami a PC Suite 3.0 névre hallgat
B*sszus, pedig kerestem ;-)) Nekem a 6.84 letöltési linkje jött be.
Itthon nincs windows sem, meg infra port sem, úgyhogy majd csak szerdán tudom kipróbálni.
Köszönöm a segítséget. Üdv!
|
szomb. okt. 20, 2007 18:58 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
vasti írta: A másik telómról lementettem a telefonszámokat, de ezt nem látja a PC Suite ( Melyik verzióval kellene működnie? 6.6x-es volt a gépen, az nem látta. Feltettem a 6.84-et, az sem ( A telefont látja infrán a gép amúgy "természetesen". A 'Google' mindenki jóbarátja! Amit találtam: Nokia 3650-hez a saját verziója való, ami a PC Suite 3.0 névre hallgat, letöltés itt: http://europe.nokia.com/A4143698 (a 'Select Language' menüben válaszd ki a magyar nyelvet, ha az elérhető még). vasti írta: Ja! Nem tud magyarul... Kb mennyi pénzt szoktak elkérni egy "magyarításért"? A "magyarítás" azt hiszem SW frissítést fog jelenteni a Te esetedben... Akoska, Macika, vagy valamelyik régi motoros fog tudni segíteni neked. vasti írta: Amikor pl. "resetelni" akarom, kér egy kódot. Amit persze nem tudok Az eddigi telefonjaimon a default 0000 volt, ennél mi?
Ezt próbáld meg, hátha jó lesz 12345
|
szomb. okt. 20, 2007 17:18 |
|
|
vasti
gyémánt tag
|
... még egy kérdés.
Amikor pl. "resetelni" akarom, kér egy kódot. Amit persze nem tudok :-( Az eddigi telefonjaimon a default 0000 volt, ennél mi?
Üdv!
|
szomb. okt. 20, 2007 16:24 |
|
|
vasti
gyémánt tag
|
Sziasztok!
Szereztem egy 3650-et ;-))) Gondoltam használom egy kicsit, ha már megvan, elvégre elérkezett a nagykabátos évszak, annak a zsebében meg elfér ;-)))
A másik telómról lementettem a telefonszámokat, de ezt nem látja a PC Suite :-(( Melyik verzióval kellene működnie? 6.6x-es volt a gépen, az nem látta. Feltettem a 6.84-et, az sem :-(( A telefont látja infrán a gép amúgy "természetesen".
Ja! Nem tud magyarul... Kb mennyi pénzt szoktak elkérni egy "magyarításért"?
Üdv!
|
szomb. okt. 20, 2007 16:00 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Így van, a 4 gombos Format az OS7-es S60-ba került bele (6600-tól)
|
hétf. szept. 24, 2007 22:45 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Ráadásul 3650-nél MÉG épp nem működött ez a fajta módszer, ha jól tudom, a 6600-nál lehetett először 4 gombbal formázni.
3650-nél még teljes gyári alapállapotba resetelte a telót a *#7370#, kérte utána a városnevet.
|
hétf. szept. 24, 2007 22:32 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
E hónap 8-án ünnepeltük az idézett hozzászólás 2 és feledik évfordulóját.
Aranyos vagy, hogy válaszolsz neki, de a címzettet már nem biztos, hogy eléri.
|
hétf. szept. 24, 2007 22:05 |
|
|
kszebi
vas-tag
|
Re: Nokia 3650
kiflis írta: Bocs, kéne egy kis segítség! Hogyan tudnám reset-elni a telo belső memóriáját? Olvastam, hogy többeknek is volt gondja, hogy a memória indokolatlanul megtelt. Nekem sem sikerül lenulláznom a telo belső memóriáját! Visszaállítottam a gyári alapbeállitásokat, amit lehetett töröltem és ennek ellenére nem tudtam rátölteni infrán keresztül az Oxygen progiban tárolt neveimet és számaimat, mert igen hamar memóriáért sikitott a 3650-es. Milyen fájlkezelővel tisztitsam meg? Hol jutok ilyenhez?
Kösz előre is
Kapcsold ki a telefont, utána kapcsold be úgy hogy közben lenyomva tartod a hívás(zöld telefon), a 3-as és a *(csillag) gombokat. ha jól csináltad a telefon leformatálja magát.
|
hétf. szept. 24, 2007 18:33 |
|
|
aspirin
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 115 Tartózkodási hely: Hol itt, hol ott... Sokszor net, még többször GSM közelben... :)
|
Köszi a tippet
Ilyesmire gondoltam én is. Gugliztam is, de nem sok érdembeli találatot kaptam, sajnos.
Én úgy jártam, hogy a telefon már az új gazdájánál volt, mikor kiderült, hogy a formázás(ok) ellenére megmaradtak az adataim rajta. Még jó, hogy az illető régi haver, meg informatikus (a jobb fajtából; nem is ilyed meg az ismeretlentől, meg szeret is bütykölgetni ilyesmivel)
Köszi mégegyszer!
a
|
pén. márc. 31, 2006 8:28 |
|
|
Nargoth
arany tag
|
Volt nekem is. Még garis volt, be adtam szervizbe visszakaptam. Ugyan ilyen maradt Ha jol emlékszem Maciék azt mondták, user-area formázásal orvosolható.
Ha filemanager-el letorolosz a C:-röl amit lehet, köv. inditásnál visszaáll eredetibe. Egy-két hasznélt file-t nem enged csak törlni, mint pl. a telefonkony, de ezek a saját alkalmazásukból törölhetöek. Én igy csináltam a gyári formázást, aztán eladtam.
|
pén. márc. 31, 2006 7:16 |
|
|
aspirin
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 115 Tartózkodási hely: Hol itt, hol ott... Sokszor net, még többször GSM közelben... :)
|
Mitől lehet az, hogy a telefont nem tudom leformázni?
Látszólag megcsinálja, de minden rajta marad.
*#7370* is volt, ekkor tényleg semmi sem történt (bocsánat, de igen: visszaállította gyárira a bizt. kódot), illetve a *#7780# volt a másik, ekkor a beállítások (háttérkép, billentyűhang...) visszaállt gyárira, de az adatok/programok megmaradtak...
Van alaki, aki látott már ilyet?
Ha igen, hogy lehet ezen az állapoton segíteni??
köszi
a
|
csüt. márc. 30, 2006 20:09 |
|
|
csipissz
vas-tag
|
sziasztok! szeretnek venni nokia 3650-t. segitsegeteket kerem,h. megeri e ilyen telot venni. vagy 3660??? hallottam h. nincs nagy kulünbseg a kijelzok között. de fényképet ugyanolyat csinal?
elore is kösz..
|
vas. jan. 15, 2006 16:18 |
|
|
gabriel401
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1349 Tartózkodási hely: Univerzum, második sarkon balra
|
Scream írta: Ami miatt érdekelt hogy elő lehetne e csalni a benne rejlő tartalékokat mint pl a kijelző színmélység! Csakhogy nincsenek ilyen "benne rejlő tartalék"-ok.
|
pén. jan. 13, 2006 20:37 |
|
|
Scream
vas-tag
Csatlakozott: szer. jan. 04, 2006 9:17 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Budapest
|
Billentyűzeten azért nem gondolkodtam el egyáltalán, mert gondolom itt is csak scan kódot küld az oprendszernek mint a számítógépeknél!
Ami miatt érdekelt hogy elő lehetne e csalni a benne rejlő tartalékokat mint pl a kijelző színmélység!
Akoska írta: Bocsi, hogy én válaszolok.
Ilyen trükköt NEM lehet megcsinálni a 3650-el. Sokan megpróbálták, egy halott telefon a vége, ráadásul ha visszaflasheled 3650-re, annak nem lesz térereje (ez végső soron javítható). Ha a kijelző működne is (NEM működik sajna), billentyűzetet akkor is kéne cserélned, mert az sem egyforma.
A hasonló külső nagyobb eltéréseket takar...
|
pén. jan. 13, 2006 19:25 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Bocsi, hogy én válaszolok.
Ilyen trükköt NEM lehet megcsinálni a 3650-el. Sokan megpróbálták, egy halott telefon a vége, ráadásul ha visszaflasheled 3650-re, annak nem lesz térereje (ez végső soron javítható).
Ha a kijelző működne is (NEM működik sajna), billentyűzetet akkor is kéne cserélned, mert az sem egyforma.
A hasonló külső nagyobb eltéréseket takar...
|
pén. jan. 13, 2006 17:55 |
|
|
Scream
vas-tag
Csatlakozott: szer. jan. 04, 2006 9:17 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Budapest
|
Macika!
Láttam több alkatrész boltban, hogy a 3650 és a 3660 kijelzője egy és ugyan az! Akkor ezek szerint csak szoftveresen nem kezeli a 65k-s kijelzőt! Van lehetőség rá, hogy egy 3650re egy 3660as firmware-t rakjál?
Ha nem, akkor miben tér még el a két telefon, ami miatt nem lehetséges?
|
pén. jan. 13, 2006 17:18 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Scream írta: Ha vki tud egy helyet ahol tudok ilyeneket venni, esetleg egy bontót. Speedshopnál nincsenek most ezek, anno a mikrofont ott vettem. Meg amikor haver összetörte véletlen a 6610esében a kijelzőt, azt is ott vettem neki. Csak a gyorsbolt marad...
|
szer. jan. 04, 2006 16:03 |
|
|
Scream
vas-tag
|
Macika írta: Scream írta: Hi! Segítségetek szeretném kérni! Én "kis" 3650-esem sok mindent kibírt már (2 éve használom), az ember nem is gondolná, az első ránézésre törékeny telefon mit túl nem tud élni. Viszont egyszer sikerült véletlen beleejtenem a kutyaitatóba, az eredmény: mikrofon csere, egy led kiégett, és nehezen veszi be a 6os gombot. Az utolsó két probléma is könnyen orvosolható, ha lenne nektek, vagy tudnátok eladó használt/új jól működő billentyűzetpanelt az én "kis" 3650-esemhez! Segítségeteket előre is köszönöm! ... vagy elhozod hozzám. A kiégett LED-et csak akkor tudom pótolni, ha szerzel valahonnan egyet (nincs 'raktáron') , a 6-ost az simán meg lehet csinálni pár pillanat alatt. Sajnos arra számítanod kell, hogy ennél többel kötötte be a készülék, ha áram alatt volt, amikor a víz érte és nem szüntetted meg villámgyorsan az áramforrást benne. Ám ezek a hibák csak később - gyakran csak hónapok múlva - szoktak előjönni, akkor viszont bármilyen külső behatás nélkül.
Ledcsere megtörtént, de nem sikerült gyárival megegyező méretű és fényerejű ledet találnom, ezért ott egy kicsit kinyomja a billentyűzetet.
Ohh más hiba már szerintem nem fog előjönni. Már több mint fél éve volt ez a vízbeesés.
Mostanság meg elhatároztam, hogy felújítom a telcsit, ha már két éve jól szolgál, ezért szeretnék hozzá egy új/jó állapotú használt billentyűpanelt (tehát a nyák amin a fehér fólia is van meg a ledek), és a fehér telefonvázat, amit nem lehet cserélni elő/hátlap cserekor.
Ha vki tud egy helyet ahol tudok ilyeneket venni, esetleg egy bontót.
Speedshopnál nincsenek most ezek, anno a mikrofont ott vettem. Meg amikor haver összetörte véletlen a 6610esében a kijelzőt, azt is ott vettem neki.
|
szer. jan. 04, 2006 13:35 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Scream írta: Hi! Segítségetek szeretném kérni! Én "kis" 3650-esem sok mindent kibírt már (2 éve használom), az ember nem is gondolná, az első ránézésre törékeny telefon mit túl nem tud élni. Viszont egyszer sikerült véletlen beleejtenem a kutyaitatóba, az eredmény: mikrofon csere, egy led kiégett, és nehezen veszi be a 6os gombot. Az utolsó két probléma is könnyen orvosolható, ha lenne nektek, vagy tudnátok eladó használt/új jól működő billentyűzetpanelt az én "kis" 3650-esemhez! Segítségeteket előre is köszönöm! ... vagy elhozod hozzám.
A kiégett LED-et csak akkor tudom pótolni, ha szerzel valahonnan egyet (nincs 'raktáron') , a 6-ost az simán meg lehet csinálni pár pillanat alatt.
Sajnos arra számítanod kell, hogy ennél többel kötötte be a készülék, ha áram alatt volt, amikor a víz érte és nem szüntetted meg villámgyorsan az áramforrást benne. Ám ezek a hibák csak később - gyakran csak hónapok múlva - szoktak előjönni, akkor viszont bármilyen külső behatás nélkül.
|
szer. jan. 04, 2006 10:55 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
www.mobiltelefonok.hu itt nézz szét esetleg...
|
szer. jan. 04, 2006 10:07 |
|
|
Scream
vas-tag
|
Hi! Segítségetek szeretném kérni!
Én "kis" 3650-esem sok mindent kibírt már (2 éve használom), az ember nem is gondolná, az első ránézésre törékeny telefon mit túl nem tud élni.
Viszont egyszer sikerült véletlen beleejtenem a kutyaitatóba, az eredmény: mikrofon csere, egy led kiégett, és nehezen veszi be a 6os gombot.
Az utolsó két probléma is könnyen orvosolható, ha lenne nektek, vagy tudnátok eladó használt/új jól működő billentyűzetpanelt az én "kis" 3650-esemhez!
Segítségeteket előre is köszönöm!
|
szer. jan. 04, 2006 9:22 |
|
|
Cleric
vas-tag
|
Kösz a segítséget, aksicserére gondoltam én is de ez a Sim-kártya lejárás új. Egyébként pont most telt le a 2 éves szerződés a Vodafone-nál.
|
szer. dec. 14, 2005 21:44 |
|
|
hanky
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 512 Tartózkodási hely: biztos helyen...
|
hát az első kérdésedre a válasz, hogy lejárt a sim kártyád-> irány a szolgáltató. a másodikra pedig valszeg új akksi
|
szer. dec. 14, 2005 19:32 |
|
|
Cleric
vas-tag
|
Sziasztok!
2 éve van egy 3650-em és most jött ki rajta egy problem, hogy "Sim card registration failed" szöveget ír ki, de a telefon müxik, mintha mi sem történt volna. + még van egy olyan hiba is hogy hívás közbe lemerül, pedig max, vagy ahoz közeli töltöttséget mutat.
Mitévő legyek?
|
szer. dec. 14, 2005 13:40 |
|
|
aspirin
arany tag
|
Megvan, feltöltődött az akku, most még rajta hagyom kicsit (mondjuk holnap délig ) a töltőn, hátha jót tesz neki.
Köszi mégegyszer a segítséget mindenkinek!
aspirin
|
szomb. nov. 05, 2005 18:16 |
|
|
aspirin
arany tag
|
gabriel401 írta: Persze, tökéletes nem lesz, de talán a "használható" kategóriát el lehet érni ilyen módon.
Ebben bízok én is! Ha semmi sem jön közbe, szerdán nekifutok!
Köszi a tippet mégeccer!
A
|
vas. okt. 30, 2005 20:21 |
|
|
aspirin
arany tag
|
Macika írta: Bááár, hogy hozzátegyek én is valamit, a Li-Ion akksinak a legnagyobb (szinte egyetlen) ellensége a mélykisülés. Igen, sajnos ezzel tisztában vagyok. (csak feledékeny kicsit... ) Macika írta: Jelen esetben alighanem erről van szó, tehát nagy eséllyel indulsz egy 'végleg döglött akksival való legnagyobb küzdő' címért. De azért én szorítok Neked. Na meg főleg az akksinak.
Mind a ketten köszönjük!
a
|
vas. okt. 30, 2005 20:19 |
|
|
fulee9999
vas-tag
|
Torx6
Oksa szoval egy specko csav huzo, és az egészet szét kell szednem. Azon filoztam hogy akkor nem egyszerűbb, ha beadom mobil service-be és megmondom, hogy akkor pucoljatok ki? Vagy olcsobb ha veszek egy ezresért egy ilyen csav huzot? Nehéz szétdszedni? Mindenhol csak csavar, vagy pattintos rész is? Kezdő vagyok még, félek hozzányulni...
|
vas. okt. 30, 2005 14:37 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Re: Cam kox
fulee9999 írta: Halee!
Az volna a gondom hogy a kamera és a kis kamerát takaro üveglap vagy mi közé bement a kosz, és nem tom hogy hogyan lehetne kiszedni azt a kis üveglapot. Szoval aki tudja hogy hogyan lehet azt a kis lapot a kamera elől eltávolitani, az lécci irjon. Előre is köszi Szét kell szedni a telót. Torx6 kell hozzá. Ha még nem csináltál olyat, akkor nagyon óvatosan csináld!
|
vas. okt. 30, 2005 13:01 |
|
|
fulee9999
vas-tag
|
Cam kox
Halee!
Az volna a gondom hogy a kamera és a kis kamerát takaro üveglap vagy mi közé bement a kosz, és nem tom hogy hogyan lehetne kiszedni azt a kis üveglapot. Szoval aki tudja hogy hogyan lehet azt a kis lapot a kamera elől eltávolitani, az lécci irjon. Előre is köszi
|
vas. okt. 30, 2005 12:14 |
|
|
Macika
Moderátor
|
gabriel401 írta: Persze, tökéletes nem lesz, de talán a "használható" kategóriát el lehet érni ilyen módon. Reméljük.
|
vas. okt. 30, 2005 11:41 |
|
|
gabriel401
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1349 Tartózkodási hely: Univerzum, második sarkon balra
|
Persze, tökéletes nem lesz, de talán a "használható" kategóriát el lehet érni ilyen módon.
|
vas. okt. 30, 2005 11:17 |
|
|
Macika
Moderátor
|
gabriel401 írta: Persze, egyenáram, polaritáshelyesen, ha van műszered, addig menjen rá, amíg ~3,5 V-ot nem mérsz az akksin. Ekkor a teló érzékeli, hogy benne van az akksi (ezért nem indul el fullra lemerült akksinál a töltés) és elkezdi tölteni. Bááár, hogy hozzátegyek én is valamit, a Li-Ion akksinak a legnagyobb (szinte egyetlen) ellensége a mélykisülés. Jelen esetben alighanem erről van szó, tehát nagy eséllyel indulsz egy 'végleg döglött akksival való legnagyobb küzdő' címért.
De azért én szorítok Neked. Na meg főleg az akksinak.
|
vas. okt. 30, 2005 11:09 |
|
|
aspirin
arany tag
|
gabriel401 írta: Persze, egyenáram, polaritáshelyesen, ha van műszered, addig menjen rá, amíg ~3,5 V-ot nem mérsz az akksin. Ekkor a teló érzékeli, hogy benne van az akksi (ezért nem indul el fullra lemerült akksinál a töltés) és elkezdi tölteni.
...értettem!
Megprószálom, aztán szólok, mi lett a móka vége...
köszi mindkettőtöknek:
asp
|
szomb. okt. 29, 2005 23:38 |
|
|
gabriel401
gyémánt tag
|
Persze, egyenáram, polaritáshelyesen, ha van műszered, addig menjen rá, amíg ~3,5 V-ot nem mérsz az akksin. Ekkor a teló érzékeli, hogy benne van az akksi (ezért nem indul el fullra lemerült akksinál a töltés) és elkezdi tölteni.
|
szomb. okt. 29, 2005 17:53 |
|
|
aspirin
arany tag
|
Köszi a tippet, megpróbálom a jövő héten (akkor leszek erre alkalmas kütyü közelében.)
Egyenárammal kell?
a
edit:idézést kiszedtem, nem az köll ide mostan...
|
szomb. okt. 29, 2005 16:32 |
|
|
aspirin
arany tag
|
Macika írta: Bár bevallom, nem nagyon hallottam még olyanról, hogy régebbi (még az NiCD korból datálódott) készülékekhez kiadtak volna Li-Ion akksit. Annyira nem régi, ez az utolsó analóg telefonok egyike volt, az, aminek olyan 5110/6110 kinézete volt. Ha jól emléxek 440-es volt a típusszáma, ha nem, akkor nemtom. Anyum jó rendesen elpakolta, pedig gyorsan le is akartam féynképezni azt a batár nagy Li-ion akksit... Macika írta: Azon egyszerű oknál fogva, mert LiIon akksik töltéséhez a készüléknek ismernie kell a Li-Ion akksi töltési algoritmusát. Igen, tudom, emléxek rá, mekkora témázgatások mentek itt azidőtájt ezekről a dolgokról. Macika írta: Ami egy 5-6 évvel a Li-Ion akksi megjelenése előtt debütált készüléktől aligha elvárható.
Jááj! Most jutott eszembe: volt kettő is 60-as is, az elsőé lehetett a töltő, az volt olyan 2110 kinézetű... fűűű... de régen volt. Akkor még a csodájára jártunk, hogy milyen kicsi (= 2db féltégla), ha meg apum kicsit többet talált beszélni rajta, egy napig se bírta. (Céges volt! - nekünk magunktól nem tellett volna rá ) Talán ez volt a 440-es, a másik, újabb, valami hatszázakárhányas lehetett...? Én meg aszittem, a második telefoné az ACH-4e ...de ez itten offopic, úgyhogy lelövöm magam mára Macika írta: A 3310-es készüléknél jelentkezett először ez a probléma, bizonyos firmware-rel ellátott készülék még nem tudta tölteni (nem ismerte az algo-t) a belerakott Li-Ion akksit (használni viszont már tudta!), és valamelyiktől (már nem emlékszem, mikortól) pedig már tudta tölteni is. Azóta minden készülék tudja fogadni is, tölteni is a Li-Iont, sőt jópár éve az összes akksi ilyen már, szerintem a mostaniakból meg már az Ni-MH és az NI-CD töltése marad ki.
a
|
szomb. okt. 29, 2005 16:29 |
|
|
gabriel401
gyémánt tag
|
Ha nem megy másképp, küldj rá direktben (nem a telón keresztül!) néhány másodpercig 6V-ot, utána tedd be a telóba tölteni.
|
szomb. okt. 29, 2005 14:27 |
|
|
Macika
Moderátor
|
aspirin írta: ui.: Juteszembe... atyám vett Li-ion akksit a régi telefonjához, azzal használta egy jó darabig. Igaz jó nagy batár volt a telefon hátán. Lehet, hogy kettő 3,7V-os cella volt benne? Csak úgy tudom elképzelni.
Bár bevallom, nem nagyon hallottam még olyanról, hogy régebbi (még az NiCD korból datálódott) készülékekhez kiadtak volna Li-Ion akksit.
Azon egyszerű oknál fogva, mert LiIon akksik töltéséhez a készüléknek ismernie kell a Li-Ion akksi töltési algoritmusát. Ami egy 5-6 évvel a Li-Ion akksi megjelenése előtt debütált készüléktől aligha elvárható.
A 3310-es készüléknél jelentkezett először ez a probléma, bizonyos firmware-rel ellátott készülék még nem tudta tölteni (nem ismerte az algo-t) a belerakott Li-Ion akksit (használni viszont már tudta!), és valamelyiktől (már nem emlékszem, mikortól) pedig már tudta tölteni is.
Azóta minden készülék tudja fogadni is, tölteni is a Li-Iont, sőt jópár éve az összes akksi ilyen már, szerintem a mostaniakból meg már az Ni-MH és az NI-CD töltése marad ki.
|
szomb. okt. 29, 2005 13:12 |
|
|
aspirin
arany tag
|
Vaú, ezért szeretek ide járni már évek óta; 7 perc alatt választ kaptam, ráadásul olyantól, akinek el is hiszem...
Igen, valóban régi töltő, apám 440-es (ha jól emléxek a típusára; még analóg!!) Nokiájához volt.
Azt nem tudtam, hogy nem dugható az újabb telefonokba; mentségemre szolgáljon, hogy nem is próbáltam (az itteni választól tettem függővé...)
Az adatok alapján nyilvánvaló a halál lehetősége.
...kár érte...
Azért még rajta hagyom az eredeti töltőjén, hátha észhez tér, bár nem negyon hinném...
köszönöm
aspirin
ui.: Juteszembe... atyám vett Li-ion akksit a régi telefonjához, azzal használta egy jó darabig. Igaz jó nagy batár volt a telefon hátán. Lehet, hogy kettő 3,7V-os cella volt benne?
|
szomb. okt. 29, 2005 12:54 |
|
|
Macika
Moderátor
|
aspirin írta: Helóbeló! Régen jártam a topicban, most viszont lenne egy kérdésem. Már lassan fél éve vettem új telegrácsot, a 3650-est egy darabig cipelgettem magammal másodtelefonnak, de másodtelefonnak nagy, (pláne, hogy a másik még nagyobb ), így ~ aug végén végleg leraktam. ...most meg tölteném (gondoltam bekapcsolom, bütykölök vele kicsit...), erre nem megy a töltés. Tudom, jó rendesen kisült az akksi, viszont találtam egy ACH-4e töltőt itthon, ami kicsit talán meg tudná "lökni" a töltést. (Átalam ismert specifikációik: a 3650-es gyári töltője az ACP-12e, ami DC 5,7V/800 mA kimenettel bír. Az ACH-4e meg kicsit nehezen kideríthető... Ráírva csak annyi output: 10W, máshol meg ezt találtam: output: 4,8V-10V, max 750 mA) Ésakkor most a kérdés: rá merjem dugni a telefonra ezt a töltőt? Hátha a picit nagyobb áramerősséggel megindulna a töltés? ...vagy inkább ne, mert a telefon töltő elektronikáját kinyírhatja? Az akksi nemrég még nagyon jó - volt... Vigyáztam rá, csak most toltam el, hogy nem foglalkoztam vele. Ötletek? (Tudom, vegyek új akksit... - ezen kívül? ) köszi aspirin Az ACH-4e a 2110-es telefonhoz való töltő, ami 6V-os akksival rendelkezik. A 3650 pedig 3,7 V-os akksival. Gondolom ebből következik számodra is, hog yazonnal készülékhalál áll be!
Mellesleg a Nokia mérnökei bolondbiztossá tették, a régi töltő nem megy bele az új Nokiákba.
|
szomb. okt. 29, 2005 12:35 |
|
|
aspirin
arany tag
|
Helóbeló!
Régen jártam a topicban, most viszont lenne egy kérdésem.
Már lassan fél éve vettem új telegrácsot, a 3650-est egy darabig cipelgettem magammal másodtelefonnak, de másodtelefonnak nagy, (pláne, hogy a másik még nagyobb ), így ~ aug végén végleg leraktam.
...most meg tölteném (gondoltam bekapcsolom, bütykölök vele kicsit...), erre nem megy a töltés.
Tudom, jó rendesen kisült az akksi, viszont találtam egy ACH-4e töltőt itthon, ami kicsit talán meg tudná "lökni" a töltést.
(Átalam ismert specifikációik:
a 3650-es gyári töltője az ACP-12e, ami DC 5,7V/800 mA kimenettel bír.
Az ACH-4e meg kicsit nehezen kideríthető... Ráírva csak annyi output: 10W, máshol meg ezt találtam: output: 4,8V-10V, max 750 mA)
Ésakkor most a kérdés: rá merjem dugni a telefonra ezt a töltőt? Hátha a picit nagyobb áramerősséggel megindulna a töltés?
...vagy inkább ne, mert a telefon töltő elektronikáját kinyírhatja?
Az akksi nemrég még nagyon jó - volt... Vigyáztam rá, csak most toltam el, hogy nem foglalkoztam vele.
Ötletek? (Tudom, vegyek új akksit... - ezen kívül? )
köszi
aspirin
|
szomb. okt. 29, 2005 12:28 |
|
|