|
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 5 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
.Macika.
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Itt ülök, szemben Veled!
|
Egy példa:
490154-10-083781-0
TAC----FAC--SNR--SP
TAC = Type Approval Code - Típusjóváhagyási kód, ezen belül az első két szám az országkód, ahol a típusjóváhagyást megkapta a készülék.
FAC = Final Assembly Code (10-20-80 Nokia, 40, 41, 44 Siemens, stb...) - Összeszerelési zárókód (de hülyén hangzik, szóval a típusokat jelöli)
SNR = Serial Number - A tulajdonképpeni teló-sorozatszám
SP = Spare, Check Number - Ellenőrző szám, egy bizonyos algoritmus szerint az előtte álló 14 számból kapható meg.
|
pén. júl. 11, 2003 10:36 |
|
|
.Macika.
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Itt ülök, szemben Veled!
|
Nem. Az IMEI nem hordoz ilyen információt (csak a gyártás
helyét, a telefon típusát, meg egy sorozatszámot).
Ők sem úgy tudják, hogy kifejtik az IMEI-ből, hanem a
tartományok/szállítmányok szerint tudják megállapítani,
szigorúan csak a WEB-en keresztül egy központi adatbázisból,
hogy egy adott IMEI-s teló hol készült, hol került
forgalomba és milyen lockkal.
|
pén. júl. 11, 2003 10:04 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Kosz!
Szoval ha bemegyek egy sw frissitesre semmi gond nem lesz belole? Ugyanis en fuggetlenul vettem, "zsir uj" volt. stb... De ki tudja, hogy a romania elado honnan szerezte be.
Esetleg van vmi redszer mely alapjan en is ki tudom szamolni, hogy mely orszag/halozat reszere keszult.
Billy
|
pén. júl. 11, 2003 9:45 |
|
|
.Macika.
|
Az IMEI-ből meg tudják állapítani hogy mikor, melyik országban, milyen szolgáltató hozta forgalomba a telót.
Attól még, hogy ők megnézik még lehet kopott, körözési adatbázisuk nincsen.
Esetleg azt is láthatják még, hogy az adott IMEI-s teló le lett zárva a gyárban valamilyen hálózatra, és csodálkozó arcot vághatnak, ha Nálad pedig üzemel pl. Westellel.
|
pén. júl. 11, 2003 1:57 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Hello! Arra keresnek valaszt hogy az Imei szamombol mit tudnak meg a Nokianal ill en, ha sw frissitesre ternek be? Ugyanis kulfoldon vettem a telomat /6610/ es nem akarok pofara esni, hogy zsugazott, miegyebek....
Szoval aki ert hozza ne kimeljen
Billy
Ui.: bocs ha belenyultam egy masik ugyanilyen/hasonlo temaba
|
csüt. júl. 10, 2003 23:47 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 5 hozzászólás ] |
|