Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. dec. 29, 2024 16:35

Hozzászólás a témához  [ 39 hozzászólás ] 
Siemens ME45-öt nem lehet visszazárni. Garancia?! 
Szerző Üzenet

Hozzászólás 
@MMr.X: értem, hogy az esés miatt nem megy, de akkor sem szerencsés flashelésre hivatkozni. A kijelzőcserés c45-t is "nem működik" szöveggel adtam le, kérdezte az ürge, hogy mi lett vele, mondtam nem tudom, egyszer csak világítani világított, de nincs rajta kép. Ennyi.

A márkaszervíz azért jobb, mert nem **** vele annyit, és még nemzetközi garancia van rajta, úgy is a hivatalos márkaszervízbe viszik, csak csoportosan.

Azt meg elvileg tudhatják is, hogy nem hivatalos flasherrel csinlátad. Lehetnek különbségek, rejtett dolgok, stb. A kábelt már kevésbé. De mivel elég drága a megfelelő gyári kábel, ezért inkább valószínűsítik hogy utángyártottad van.

Oaks

pén. aug. 01, 2003 14:48
Profil Privát üzenet küldése

Hozzászólás 
@MMr.X: értem, hogy az esés miatt nem megy, de akkor sem szerencsés flashelésre hivatkozni. A kijelzőcserés c45-t is "nem működik" szöveggel adtam le, kérdezte az ürge, hogy mi lett vele, mondtam nem tudom, egyszer csak világítani világított, de nincs rajta kép. Ennyi.

A márkaszervíz azért jobb, mert nem **** vele annyit, és még nemzetközi garancia van rajta, úgy is a hivatalos márkaszervízbe viszik, csak csoportosan.

Oaks

pén. aug. 01, 2003 14:46

Hozzászólás 
Tombike:
"de sehol nem kamaljak a tul sok kommentet"
- Pedig pont a szerviz erőszakoskodott, hogy ugyan már mi történt vele, hogy nem kapcsol be? A "semmi"-t azt úgysem vették volna be.

Oaks:
- Utángyártott kábellel, és nem a Siemens oldaláról letöltött update tool-lal. De ezt honnan fogják megállapítani? Szerintem sehonnan.
- Másik kérdésedre pedig az a válaszom, hogy azért vittem a szolgáltatóhoz a telefont, mert tőle vettem.

De mégegyszer hangsúlyoznám, hogy a telefon nem a flasheléstől romlott el, hanem az eséstől.

pén. aug. 01, 2003 10:22

Hozzászólás 
@MMr.X: En c45-ot vittem vissza eeprom visszairas utan (visszazaras) a Hungaria Krt-re. Nem szoltak erte v. nem lattak. De asszem ebben a jatekban Guni a nyero a szetflashelt siemensekkel :-)
Nem ertem, miert vitted a szolgaltatohoz. Az en 6150-emet a pannon 2 hetre vette fel (miutan a MobilAsk a nemzetkozi garancia lejarta miatt nem vette fel, pedig meg pannonos gari volt rajta) halozati hiba javitasra. A siemens markaszerviz (Hungaria krt) 1 nap alatt megcsinalta a kijelzocseret a c45-on (pannonnal vasarolt).

@Tombike: igaz, third-party eszkozokre nincs garancia. Akartam is kerdezni MMr.X-tol, hogy vajh, milyen kabellel izgatta a telefont. :-)

@Guni: BKAE Penzugy szak. Hajra az angollal. **** bir lenni az intenziv nyelv. Tavaly nyaron en is csinaltam Nemetet. :)

Oaks

pén. aug. 01, 2003 9:59
arany tag

Hozzászólás 
mar az is garanciavesztessel jar persze ha reklamozod hogy utangyartott kabellel szinkronizalsz

siemens utalja utangyartott dolgok nem garikepesek

szoval utangyartott nem reklamozando kettes lecke:)

pén. aug. 01, 2003 8:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen, de ő azt hitte, hogy mindennemű sw frissítés engedélyezett. Intenzív angolra járok. Egyébként Te mit végeztél?

Guni

csüt. júl. 31, 2003 21:15

Hozzászólás 
@MMr.X: olvastam a topic nyitó Hsz-edet, vettem, hogy ez a helyzet. De! nem az a kérdés, milyen verzió van benne, hanem _még mindíg_ az, hogy milyen cuccal/kábellel csináltad a flash-t? Mert szvsz a siemens oldaláról letölthető update tool nem csinál backupot (jól tudom?), csak frissít. Tehát ha Te letöltött full backup-ot töltöttél vissza, akkor azt biztos nem a siemens hivatalos, legálisan kiadott update tool-jával csináltad, így a dolog illegális szoftverműveletként jön le a szervizben, így garanciavesztést jelent. Ezt nem kell reklámozni leadáskor. ellenben ha a legális, hivatalosan rendelkezésedre bocsátott (letölthető) update tool-t használod, és nem halt be a folyamat során a géped, ill semmilyen hiba sem történt, de a teló mégsem megy, akkor lehet panaszkodni a szervizben a flashelésre.

@Guni: csak azért, mert én már nem hallgatok, hanem remélem nem sokáig már, de a diplomás munkanélküliek táborát gyarapítom :-(( az optimistább verzió szerint nyaralok. Miért jársz te iskolába mostanában?

Oaks

csüt. júl. 31, 2003 20:21
arany tag

Hozzászólás 
Talán tenyleg **** napom volt ...

de sehol nem kamaljak a tul sok kommentet

a legjobb ha senki nem magyarazkodik a szerviznek csak kozli nem jo ... a tobbi az o hataskoruk

a siemens amugy is eleg segitokesz

bocsesz ha vkit bantottam

csüt. júl. 31, 2003 12:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Andee: Uccsó buszos buli volt, meg én iskolába voltam ma /meg minden nap/

Oaks: Hallgatok. Elhiszem. Egyébként miért is? :-)

Guni

csüt. júl. 31, 2003 11:57

Hozzászólás 
Oaks:
Sajnos már leadtam a szolgáltató szervizébe. A flashelésről meg csak annyit, hogy a telefonban teljesen ugyanaz a szoftver van, mint ahogy vettem, egyszerűen csak próbaképpen ki lett olvasva belőle a tartalom, majd -szintén próbaképpen- vissza is lett írva, ezáltal a frissen vett kábelem is le lett tesztelve, hogy működik-e. (Persze a telefon ki is lett függetlenítve, majd visszazárás is kipróbálva, majd ezután véglegesen kifüggetlenítve). Ezután a telefon működött 2 hónapot hibátlanul. Majd esett jópár métert, majd ezután már be sem kapcsolt. Nem tudtam visszazárni sem, nem engedett valami miatt írni a telefonba semmit sem, se flasht, se lock-ot, se csengőhangot, se semmit. Tehát a telefonban hardveresen nyekkent meg valami. De ha ezt elmondom a szervizben, az orrom előtt tépik szét a garancipapírt. Ezért jött a flashelgetős szöveg, mivel azt hittem, hogy az még emészthetőbb lesz számukra. Végülis a garipapír épségben van (náluk), aztán majd meglátjuk, mit lépnek rá...

csüt. júl. 31, 2003 10:23

Hozzászólás 
Na, hogy én is hozzászóljak a legális vitához.
Ahogy én tudom, a szoftver tulajdon- és rendelkezési joga a gyártóé. Ezt védi a szerzői jogi tv. a vevő nem piszkálja, a gyártó meg vállalja, hogy működik a dolog (bizonyos ideig) = garancia.
De ugye erős a verseny, gyors a fejlesztés, és nem lesz tökéletes a program, így a siemens felvállalta, hogy a júzer frissítheti a telefonjában az sw-t. DE CSAK EGY ADOTT PROGRAMMAL, A SIEMENS HIVATALOS (letölthető) UPDATE-jével. Ekkor a gyártó engedélyével, a felhasználó felelősségére történik a művelet (mert ugye nem lehet a láma felhasználók minden bénázásáért felelősséget vállalni). Ha MMr.X a legális, a siemens honlapjáról letölthető cuccal csinálta, akkor tényleg hülye a szervizes. Ha nem, akkor tényleg illegális szoftverműveletet végzett (ilyen a függetlenítés is), és bukta a garanciát.
A legális frissítés esetén pedig a licensz szabályozza a garancia kérdését.

A szerviz meg a gyártó tudtával, beleegyezésével és engedélyével csinálja az update-t. És ugyanilyen felhatalmazás mentén szervizel.
Hogy korrektek legyünk: jogi szempontból a jogbirtokos átengedheti bizonyos jogainak gyakorlását, szerzősdéses keretek között. Ennek hiányában a jogbirtokos jogai nem "bitorolhatók" legálisan.
Csak mint az albérlet esetében. főbérlőé a lakás, ővé a használati jog többek között. Amikor bérbe adja, átengedi (ideiglenesen lemond) a használat jogáról a bérlő javára ellenszolgáltatás fejében, (elvileg) szerződés keretében. A jogtulajdonos lemondása nélkül a bérlő nem gyakorolhatná a használati jogot (önkényes lakásfoglalók), és a szerződésben foglaltakon túli jogokat sem szerezhet a szerződés által, így el sem adhatja a bérelt lakást (tulajdonjog gyakorlása). Érthető?

Mellesleg a szervizekkel kapcsolatban tombike-nek adok igazat, "szőke nő" stílusban kell bevinni a telefont, "Nem működik" felkiáltással.
MMr.X: nyugodtan vidd el a Hungária Krt-re a telefont, ha még nem tetted volna, és add át a munkafelvevőnek azzal, hogy nem müxik. Semmi magyarázat nem kell, hogy mi történt vele. Aztán majd ők eldöntik, rájönnek-e a turpiszságra. Habár szerintem a teló minden infóját látják a vonalkód alapján. De a vásárláskori/utolsó szerviz utáni sw verziót és a hálózati zárak állását mindenképp.

Guni:
ha még hallgató vagy, irigyellek. :-) Meg a sörözésért is.

Oaks Relhist

szer. júl. 30, 2003 23:33
arany tag

Hozzászólás 
Guni:
Helyes, de miért értél ilyen korán haza?!? :)

Üdv:
Andree

szer. júl. 30, 2003 22:57
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na elvoltam haverokkal, ittam pár sört, most már pozitívabban látom a világot... :-)

Guni

szer. júl. 30, 2003 22:33
ezüst tag

Hozzászólás 
Még mindig nem :-)

szer. júl. 30, 2003 19:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sőt a függetlenírés sem illegális...

Ma semmi sem jön össze... grrrr

szer. júl. 30, 2003 17:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sőt a függetlenírés sem legáli, hiszan a szolgáltatók is csinálják. Srácok amúgy is full ib. vagyok ma, ne b....atok fel mégjobban... :-)

Guni

szer. júl. 30, 2003 17:51
ezüst tag

Hozzászólás 
{d}Szerintem a sw frissítés is illegális.{/d}

Miért lenne az?!

Itt csak a szerviz hozzáállásától függ minden.
Igaz, nem mobilos story, de pl. műholdvevők esetében is
elérhetővé teszik a műholdról való szoftverfrissitést,
vannak olyan egyedi esetek is, amikor automatikusan
frissitenek firmware-et, a használója le sem állithatja. Itt
is a bootloader a mentőöv a megszakadás esetére, de néha az
sem segit. Tehát a szoftverfrissités önmagában teljesen
legális...

szer. júl. 30, 2003 17:08

Hozzászólás 
Tombike:
Ezzel a "Feladom" szöveggel nem lettem okosabb. Ahogy bárki más, úgy szerintem te is le tudnád írni a dologgal kapcsolatban a véleményed! Köszönöm!

szer. júl. 30, 2003 14:01
arany tag

Hozzászólás 
Feladom

olvassatok..........

szer. júl. 30, 2003 13:43

Hozzászólás 
Azt hiszem kevertek egy-két dolgot... Nevezetesen a legálist és a garanciálist :o) Azzal, hogy frissíted a telefonod SW-ét, semmi törvénybe ütközőt nem követsz el! (ha függetlenítesz, akkor az _nem_legális_!) Te teljesen törvényesen falhoz csaphatod a telefonodat, vagyis az legális, de a garancia esetleg elvész... :o)

Azt hiszem, hogy a SW frissítés esetében van valami olyasmi is, hogy "saját felelősségedre". Pl. a Siemens C55 telefonján teljesen legális kinyitni a java portot, viszont a gari ugrik miatta.

------------------------------------------------[BrOnZ]-----

szer. júl. 30, 2003 13:38
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap

Hozzászólás 
Tombike:
Full backup van a telefonról, de hogy jön az ide? A telefon nem flasheléssel lett elrontva, hanem esett egy hatalmasat, és onnantól kezdve nem kapcsol be. **** sem érek a full backup-al, mert nem tudom visszatölteni a telefonba.

A szervizben meg azért mondtam a flashelést mint okot, mert azt hittem, hogy az LEGÁLIS. De eddig nem egyértelmű számomra, hogy az-e, vagy sem...

szer. júl. 30, 2003 12:44
arany tag

Hozzászólás 
olvasd el a white paper alias License szerzodest meg ne kerdezd hol van ott ahonnan leszedted a flasht gondolom Legalis flasht szedtel le....

sughatok egy kicsit? FULL BACKUPOT ismered? ha visszaolvasol meg anno en is veseztem ezt a temat

de nem ebben a topickban

szer. júl. 30, 2003 12:28

Hozzászólás 
Guni:
Összegezve:
Tehát akkor a Siemens telefonok szoftverfrissítését bárki házilagosan megcsinálhatja LEGÁLISAN a gyártó által megadott programmal. Akkor viszont miért mondta azt a szolgáltató szervizében a csávó, hogy az illegális, ha egyszer Siemens telefonoknál nem az?!

Tombike:
Ha egyszer LEGÁLISAN lehet flashelni a Siemens telefonokat, akkor miért lenne bárki is balfék, aki bevallja ezt?!

szer. júl. 30, 2003 12:24
arany tag

Hozzászólás 
emberek

kicsit durva leszek

hogy lehet valaki ilyen balfek hogy bevalja hogy megflashelte a telojat

igen mar evek ota tudjuk hogy a siemens engedi flashelni a sajat updattel az is koztudott hogy a swuppos softokat is o kuldi ki a netre de ezt nem vallalja

viszont ha flash kozben le all a gep az a te sarad

ha nem mondtad volna hogy flaselted akkor gariban megcsinaltak volna hisz nem bizonyithato a hiba es ebben a siemens nem cecozik o a legkorrektebb ceg es javit mindent

de ha szolsz h sajat flash volt akkor o is beint ami jogos

TUDOD NE SZOLJ SZAM NEM FAJ FEJEM

hajra emberek szivassatok magatokat igy elerhetjuk hogy nem lesz legalis a siemens FLASHE sem az s55 16-osaert is mar rendesen lobbizni kellett

KOSZI NEKTEK!

szer. júl. 30, 2003 12:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
bocs: Igen a gyártó szervize jelen esetben a Siemens szervizt jelenti.

szer. júl. 30, 2003 11:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen a gyártó szervize jelen esetben nem a Siemens szervizt jelenti.

Nem igaz hogy nem érted!!! Akkor úgy mondom, hogy azt csinálhtsz, amit a sw jogtulajdonosa /jelen esetben a gyártó/ megenged. A legtöbb gyártó nem engedi meg a sw frissítést. A Siemens viszont megengedi hogy azzal és csakis azzal az update-toollal, amit letölthetsz az oldalukról megcsináld az updatet.

Válaszolnék Macika helyett is. Azért mert a szervizben értenek hozzá. Hiába hogy a Siemens féle update-tel is mindössze annyit kell csinálnod, hogy megmondod melyik com porton van a tel, utána hatalmas betűkel ki van írva, hogy mostantól ne **** stb, ennek ellenére rengeteg olyan IQ haros önjelölt telefon hacker van, akik még így is el tudják rontani és ilyenkor ugyi a telefont garanciában kell javítani, Másik szvsz az lehet, hogy a gyártók nem szívesen vállalják be a sw hibák létezését és ezért nem nagyon publikálják hogy hányszor kellett javítani rajta.

Guni

szer. júl. 30, 2003 11:57

Hozzászólás 
.Macika.:
Tehát a szerviz csinálhat szoftverfrissítést, de én nem? Mi értelme ennek?

guni:
A gyártó szervize jelen esetben nem a Siemens szervizt jelenti?
Azt írtad, nem csinálhatok házilagosan szoftverfrissítést, vsizont a Siemens mégis megengedi. Most akkor csinálhatok, vagy sem?

szer. júl. 30, 2003 8:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szolgáltató szervizéhez ne, mert szemetek. Gyártó szervizéhez se, mert ők is szemetek. Amennyiben Siemensed van /és ez pont stimmel/ akkor fordulj a Siemens szervizéhez /Hungária krt./ mert ők véletlenül pont nem szemetek. /sőt/ Stimmt?

Nem csinálhatsz sw frissítést. Az más dolog, hogy a Siemens egy korrekt cég és külöm megengedi, hogy az oldaláról letölthető update-eket felrakd, talán mert úg érzi, hogy minden user alanyi jogon megillet, hogy a lehető legstabilabb és legtöbbet tudó telefont használja. De a különböző sufni hackek használata itt illegális, az megint más kérdés, hogy a magyar képviselet nagyon korrektül áll hozzá a dolgokhoz és az illegálisan hazatett telefonokat is megcsinálja.

Guni

kedd júl. 29, 2003 13:47

Hozzászólás 
Pedig le van írva minden használati útmutatóban, de
általánosan érvényesen le van írva a magyar törvényekben is.

Ezt kivételesen korrekten szabályozná a magyar törvénykezés,
csakhát miért pont ezt tartatnák be, ha a többi törvényt
nem, amik esetleg ráadásul még rosszak is.

kedd júl. 29, 2003 13:38
Profil Privát üzenet küldése ICQ

Hozzászólás 
guni:
Nem értelek. Egyszer azt mondod, hogy forduljak a szervizhez bizalommal, egyszer meg éppen, hogy ne?

Én úgy tudtam, hogy a szoftverfrissítést bárki otthon megcsinálhatja (nem ütközik törvénybe). Rosszul tudnám?

kedd júl. 29, 2003 13:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát még jó. Ha egyetlen bitet is átírsz, az már gar-/és elméletileg akár szabadság/ vesztést jelent.

Én a szolgáltatókkal nem játszanék, mivel ha éppen olyanjuk van, hogy visszadobják, akkor szvsz elveszik a garijegyedet is és akkor már hiába mész a gyártó szervizéhez.

A Siemens szerviz egyébként a Hungária krt.-n van, a Thököly út kereszteződésének környkén.

Guni

kedd júl. 29, 2003 12:00

Hozzászólás 
Steve_Hun:
Bevittem a szervizbe a telót, csak annyit mondtam, hogy flashelve volt, és olvasni lehet belőle, de írni nem. A szervizes erre közölte, hogy bármilyen szoftveres beavatkozás esetén (pl. flashelés) a garanciának vége. Ezt én nem is tudtam... Tényleg így van?

Unlocknál érhető, de mondjuk flashelésnél is?!

kedd júl. 29, 2003 9:40
platina tag

Hozzászólás 
Én az E/// R320-amat vittem vissza a Westelhez (függetlenül) és a dolog addig fajult, hogy a telefont kicserélték, mert nem tudták megjavítani! Úgyhogy vihettem azt is függetleníttetni! SZVSZ vidd vissza és próbálkozz! Max visszadobják, hogy valaki belenyúlt és ezért elveszett a garancia!

Steve_Hun

kedd júl. 29, 2003 8:58
Profil Privát üzenet küldése Honlap

Hozzászólás 
guni:
És ez melyik szervizben történt?

kedd júl. 29, 2003 7:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Többször volt, hogy lflashelt telefonokat garanciában mgcsináltak, sőt még vissza s4em zárták őket, sőt volt egy eset, amikor még a szervizes kezdett el szabadkozni, hogy lehet hogy vissza fog zárni a tel, szal fordulj hozzájuk bizalommal.

Guni

hétf. júl. 28, 2003 17:28

Hozzászólás 
Az esésről nem tudnak (én el nem fogom mondani, külsérelmi nyom, meg nincs rajta szerencsére), az egyetlen, amibe beleköthetnek, az a függetlenség szerintem.

hétf. júl. 28, 2003 12:36
vas-tag

Hozzászólás 
Több embertől is hallottam (olvastam), hogy a Hungária körúti szervizben nem nagyon foglalkoznak a függetlenítéssel, elflasheléssel.Más kérdés, hogy ha függetlenül viszed visszam, de az esés miatt nem csinálják meg, akkor hivatkozhatnak a függetlenítésre is.Próbát megér.Olyanról még nem hallottam, hogy rendőrségi ügy lett volna ilyenből.Max garivesztés.

hétf. júl. 28, 2003 12:31

Hozzászólás 
Még annyi infót hozzáfűznék, hogy amikor bevittem a szolgáltató szervizébe, a szervizes szétszedte a telefont, majd közölte, hogy szemmel látható külsérelmi nyom nem látszik rajta (pl. törés, víz, stb.), majd miután rádugta a kábelre ezt mondta:
- Mi ez a sok FF? Biztos valaki függetleníteni akarta a telefont, és elrontotta.

Pedig a valóság az, hogy a telefon tökéletesen lett függetlenítve, és ment is 2 hónapot hibátlanul. Most viszont nem lehet bele "írni". Flasht olvasni lehet, de miután 2 db kiolvasott flash-fájlt bájtra pontosan összehasonlítottam, eltérések voltak közöttük. Persze meg van az eredeti (hibátlan) is, de semmit sem érek vele, mert nem tudom visszaírni a telefonba. Pedig az esés előtt, még sikerült, több alkalommal is.

hétf. júl. 28, 2003 12:16

Hozzászólás 
Az volna a problémám, hogy az egyik szolgáltatótól vásároltam egy Siemens ME45-öt, ami szépen függetlenítve is lett. Hibátlanul tudtam visszazárni, és akár flashelni is (olvasni és írni is). Ez a telefon időközben esett egy szép nagyot, és onnantól kezdve nem kapcsol be. Irány a szerviz. Ott először is rádugták egy kábelre, és közölték, hogy mivel a telefon független, így át tudják ugyan venni, de a "gyártó" vissza fogja dobni, mondván, hogy nincs így rá garancia.

Gondoltam nem gond, akkor visszazárom. Csakhogy a telefonnak valami olyan baja lett, hogy nem engedi visszazárni, sőt, a korábbi flash-fájlt sem engedi beleírni. Így viszont nem tudom visszazárni.

Mit tegyek? Vigyem el egy szolgáltatótól független szervizbe? Vagy adjam be a szolgáltató szervizébe így a telefont? Lehet nekem ebből bármiféle bajom (értsd: rendőrség), vagy "csak" a garancia veszik el?

Minden hozzászólást előre is köszönök!

hétf. júl. 28, 2003 12:05
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 39 hozzászólás ]