Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. nov. 18, 2024 23:36

Hozzászólás a témához  [ 37 hozzászólás ] 
Femto- és pikocellák - talán ez meghozza az árcsökkenést??? 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
Winston_Wolf írta:
Idézet:
...szó sincs itt idegen hálózatról, hanem a honoshoz ad hozzá egy plusz cellát...

Nos azt hiszem ezt leírni nagyon egyszerű, a valóságban viszont nem tartom - legalább is Magyarországon - életszerűnek. Ugyanis ahhoz, hogy a honoshoz hozzáadj egy cellátt annak a cellánaki is a honos NC-t kell megadni. Ez mondjuk a T-mobilenál 216-30. És itt jön fel egy érdekes dolog, miszerint ezért a kódért, ennek a használatáért a T-mobile (akkor még Westelként) súlyos százmilliókat fizetett az akkori HIF-nek, hogy meghatározott időre, ha jól emlékszem 2008 novemberéig ezt Ő használhatja koncesszióba. Tehát Te semmilyen kütyüvel nem hozhatsz létre ilyen NC-jű cellát. Ok, persze az Ő és az NHH engedélye nélkül. Tekintsünk most el attól a bruttóregisztertonnányi papírtól, amit ezen engedélyek kiadásához be kellene szerezned, és le kellene gyártanod, valamint a pármillió forinttól, amibe ez a hatósági eljárás kerül és nézzük meg a szolgáltatót. Neki mi érdeke lenne ehhez hozzájárulni? Ha ezt el tudjátok magyarázni, miért fog bármely szolgáltató ehhez hozzájárulni, akkor tovább fogom gondolni mi értelme, és létjogosultsága van ennek az egésznek...

itt a lényeg... idegen MNC-re a saját SIMeddel viszont nem fog felengedni csak akkor ha a T-Mobile leellenőrzi (amihez roaming szerződés kell amihez a T-Mobile meg megintcsak nem fog hozzájárulni) először.. ez ebben a formában nemigen működőképes. Viszont a jelenlegi megoldás (WiFi/3G VoIP-SIPpel) ha elterjed (illetve egyszerűbb lesz stb) akkor odaverhet a jelenlegi szolgáltatóknak.. Nem véletlenül akarnak netszolgáltatók lenni a mobilszolgáltatók - ez a szállítóközeg a VoIPhez...

csüt. nov. 01, 2007 16:32
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Idézet:
...szó sincs itt idegen hálózatról, hanem a honoshoz ad hozzá egy plusz cellát...

Nos azt hiszem ezt leírni nagyon egyszerű, a valóságban viszont nem tartom - legalább is Magyarországon - életszerűnek. Ugyanis ahhoz, hogy a honoshoz hozzáadj egy cellátt annak a cellánaki is a honos NC-t kell megadni. Ez mondjuk a T-mobilenál 216-30. És itt jön fel egy érdekes dolog, miszerint ezért a kódért, ennek a használatáért a T-mobile (akkor még Westelként) súlyos százmilliókat fizetett az akkori HIF-nek, hogy meghatározott időre, ha jól emlékszem 2008 novemberéig ezt Ő használhatja koncesszióba. Tehát Te semmilyen kütyüvel nem hozhatsz létre ilyen NC-jű cellát. Ok, persze az Ő és az NHH engedélye nélkül. Tekintsünk most el attól a bruttóregisztertonnányi papírtól, amit ezen engedélyek kiadásához be kellene szerezned, és le kellene gyártanod, valamint a pármillió forinttól, amibe ez a hatósági eljárás kerül és nézzük meg a szolgáltatót. Neki mi érdeke lenne ehhez hozzájárulni? Ha ezt el tudjátok magyarázni, miért fog bármely szolgáltató ehhez hozzájárulni, akkor tovább fogom gondolni mi értelme, és létjogosultsága van ennek az egésznek...

csüt. nov. 01, 2007 16:12
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Még 1 cikk erről:
http://www.hwsw.hu/hirek/34017/femtocel ... wimax.html

csüt. nov. 01, 2007 11:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az eredeti cikk nálam már nem jön be (csak egy yahoo hibaüzenet, hogy a keresett oldal nem létezik náluk), de ott én olyat is ovlastam, hogy csak az ezt elindító szolgáltató által forgalmazott (és "brand-elt") X készülékekkel működik a dolog.

hétf. okt. 01, 2007 9:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na de pont erről gágogok, hogy én az angol nyelvű cikkből azt veszem le, hogy szó sincs itt idegen hálózatról, hanem a honoshoz ad hozzá egy plusz cellát. A telefon szempontjából meg annyi lesz, hogy erre fog feljelentkezni, hiszen otthon ez a legerősebb. Más kérdés, hogy ehhez képest a kütyü olcsónak tűnik. Természetesen az igaz, hogy a MAGYAR szolgáltató ezt tuti nem fogja beleintegrálni a saját hálózatába.

vas. szept. 30, 2007 12:22
arany tag

Hozzászólás 
:)))

Jaja. Benéztem, és látom hogy a Terminálon a helyzet változatlan:D

kedd szept. 25, 2007 13:18
Moderátor

Hozzászólás 
Winston_Wolf írta:
....
Aztamindenit, eltévedtél??????? ;)

Üdv újra a csapatban!!!!!!!!!!!

kedd szept. 25, 2007 13:17
arany tag

Hozzászólás 
Idézet:
Nos, legyen pl. az 595-ös cella az otthoni. A GSM átjátszó, amit telepítesz, "kilát" a rendes hálózatra és oda-vissza tükrözi (nem tudok most jobb szót rá) erre a cellára, ugyanakkor netre is van kötve. Aki ide bejön, annak telefonja átjelentkezik erre (mert mondjuk legyen ez egy lac határ is egyben), és amikor a telefon feljelentkezik erre a cellára, a GSM átjátszó küld egy infót egy központi szerverre neten keresztül, hogy ő ezen a hálózaton van. Tehát amikor kimenő hívás van, akkor a hívott számot először lecsekkolja neten, hogy fel van-e jelentkezve "otthonira". Ha igen, neten a saját szerveren keresztül továbbítja a hívást. Ha nem, kiküldi a mobilhálózatra, foglalkozzon az vele. Természetesen a dolog hátránya, hogy az éppen folyamatban lévő hívás az ingatlant elhagyva, ill. oda belépve megszakad. hogy mikor van a telefon "otthoni" hálózaton, arról cellainfo tájékoztathat, ami talán pontos is lenne a lac határ miatt. Ettől eltekintve fizikailag ugyanazt a mobilhálózatot használjuk, tehát nem roamingolunk.

Nos előre szólok nem pikkelek senkire de ez a hozzászólás megihletett:))

Egy időben eléggé beható módon netmonitoroztam a nokia telefonommal.A probléma első sorban az -szerintem - hogy mindez nagyon szépen működne, ha egy olyan térben lenne, ahol a külső mobilhálózatot teljesen le lehet árnyékolni. Mert a telefon amiben egy elérhető szolgáltató SIM kártyája van amint meglátja valahol a "honos" hálózatot rögtön annak valamely cellájára fog rámenni. Hiába fogod megtalálni ezt a "virtuális szolgáltatót" a szolgáltató listában, hiába jelentlkezel rá, a telefon automatikusan Roamingként kezeli a dolgot, és ha megtalálja a hazai hálózatot, rögtön át fog jelentkezni rá. Amint csak teheti. Régebben is voltak, és talán vannak is olyan cellák, amik a halandó felhasználó előtt tiltottak. Ezt annó a netmonitorban B-vel a barred szó rövidítésével jjelölték. És arra sikerült is nekünk anno rájelentkezni. Ez főleg akkor volt nagy poén, amikor az 1800 MhZ-t még csak tesztelgették, de a Budafoki út környékéről már rá-rá lehetett jelentkezni egy 6150 na meg a netmonitor segítségével. De már akkor bejött az a gond, hogy amikor a telefon megláttott egy engedélyezett cellát rögtön átugrott rá. Szóval... Szerintem mivel egy szolgáltató sem integrálja be ezt a rendszert a saját hálózatába, és SIM kártyát sem szívesen cserélgetnék emiatt a telefonban... Szerintem ez halott ügy.

kedd szept. 25, 2007 12:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
simico írta:
Elolvastátok egyáltalán a hivatkozott angol nyelvű cikket? :) Több hozzászólásból úgy tűnik számomra, hogy nem...

Én igen. Kihagytam valamit? :wink:

hétf. szept. 24, 2007 17:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Elolvastátok egyáltalán a hivatkozott angol nyelvű cikket? :) Több hozzászólásból úgy tűnik számomra, hogy nem...

szomb. szept. 22, 2007 8:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
A luxususereknek,cégeknek,stb még ezen technológia totális elterjedése után is nyújthatnának a mostani szolgáltatók (töredék ennyiért,szinte átalányban) csúcsminõségû szolgáltatást.

Nos, akkor, ha már erről az oldalról megvitattuk a kérdést, akkor nézzük meg azt, hogy mikor lesz a GSM(3G) telefonokba ez a funkció beépítve?

Szerinted?

(annyit segítek, hogy vajon kik a gyártók legfőbb megrendelői? Segítség kettő: vajon miért nincs még kétkártyás mobil?)

vagy más oldalról nézve, szerinted koncessióköteles tevékenység-e a telefon/mobilszolgáltatás nyújtás? Vajon miért?

szomb. szept. 22, 2007 6:49
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Pontszerű addig pontszerű amíg nincsen sok pont.
A minőségen nemtudom mit kell érteni,ha rendelkezésreállást,az nyilván nem garantálható,hogy nálam mindig van internet és áram is,de azért 90%-ra tehető egy nagyvárosban,hogy aránylag stabilak ezek a szolgáltatások.
Természetesen nem kötelező ezt igénybevenni.
A luxususereknek,cégeknek,stb még ezen technológia totális elterjedése után is nyújthatnának a mostani szolgáltatók (töredék ennyiért,szinte átalányban) csúcsminőségű szolgáltatást.

pén. szept. 21, 2007 22:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
na, akkor lesz pontszerű lefedettség, ultragagyi minőséggel?

pén. szept. 21, 2007 22:13
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
"Az átszámítva tízezer forintba kerülő Airave bázisállomást meglévő szélessávú internetelérésre kell rákötni, négyszáz négyzetméteren erősíti a jelet, és egyszerre három telefonhívást kezel."

Noigen,én ezt úgy értettem,TCP/IP és hadszóljon.
De,ha az ottani ADSL modemeknek külön van egy extratitkos "GSM feature" dugaszuk,amit az internetes csomagoktól teljesen külön visz át és kezel a szolgáltató,akkor tévedtem.

pén. szept. 21, 2007 21:51
Moderátor

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
Most megkérdőjelezitek a cikket,"nem lehet GSM cella egy 10e forintos dobozban".
Oké,akkor én vagyok a hülye ismét,vagy aki a cikket írta?
Mert a cikkben ez szerepel,fehéren,feketén.

Azért idekavartatok wifit,frekvenciatükrözést,ezer és millió off-ot csak arról nincs szó,amiről a cikk szól.

Macika azt is megmondod mit "értettem félre"?
A cikkben ADSL-en továbbított mobiltelefon-beszélgetésekről volt szó.

pén. szept. 21, 2007 21:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Most megkérdőjelezitek a cikket,"nem lehet GSM cella egy 10e forintos dobozban".
Oké,akkor én vagyok a hülye ismét,vagy aki a cikket írta?
Mert a cikkben ez szerepel,fehéren,feketén.

Azért idekavartatok wifit,frekvenciatükrözést,ezer és millió off-ot csak arról nincs szó,amiről a cikk szól.

Macika azt is megmondod mit "értettem félre"?

pén. szept. 21, 2007 21:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
k_chris írta:
ehhez túl sok 'intelligencia' kell a helyi GSM cellát vezérlő eszközbe nem? a GSM szabvány az nyitott? (mint az RFCk?) ennél sokkal egyszerűbb ha WiFit rakunk a mobilba és az tud roamingolni a VoIP és a GSM között..

A cikkben le van írva asszem, hogy eddig ez így is ment.

pén. szept. 21, 2007 17:30
platina tag

Hozzászólás 
de régen ugyanez volt az MMS stb beallitasokkal. ma, lekér az ember 1 beallito SMSt oszt jovan be van allitva az MMS vagy NET kapcsolat...

pén. szept. 21, 2007 16:01
platina tag

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Én is okoskodnék picit, hátha MH védelmére tudok kelni :wink: :

Tegyük fel, hogy a szolgáltató megengedi ilyen eszköz alkalmazását (tudom, itt elbukott a dolog).

Nos, legyen pl. az 595-ös cella az otthoni. A GSM átjátszó, amit telepítesz, "kilát" a rendes hálózatra és oda-vissza tükrözi (nem tudok most jobb szót rá) erre a cellára, ugyanakkor netre is van kötve. Aki ide bejön, annak telefonja átjelentkezik erre (mert mondjuk legyen ez egy lac határ is egyben), és amikor a telefon feljelentkezik erre a cellára, a GSM átjátszó küld egy infót egy központi szerverre neten keresztül, hogy ő ezen a hálózaton van. Tehát amikor kimenő hívás van, akkor a hívott számot először lecsekkolja neten, hogy fel van-e jelentkezve "otthonira". Ha igen, neten a saját szerveren keresztül továbbítja a hívást. Ha nem, kiküldi a mobilhálózatra, foglalkozzon az vele. Természetesen a dolog hátránya, hogy az éppen folyamatban lévő hívás az ingatlant elhagyva, ill. oda belépve megszakad. hogy mikor van a telefon "otthoni" hálózaton, arról cellainfo tájékoztathat, ami talán pontos is lenne a lac határ miatt. Ettől eltekintve fizikailag ugyanazt a mobilhálózatot használjuk, tehát nem roamingolunk.

ehhez túl sok 'intelligencia' kell a helyi GSM cellát vezérlő eszközbe nem? a GSM szabvány az nyitott? (mint az RFCk?) ennél sokkal egyszerűbb ha WiFit rakunk a mobilba és az tud roamingolni a VoIP és a GSM között.. ez gyak működik az E70emmel, ha VoIPon is vagyok akkor 2 hivoszamom van, és alapbol tudom a voipszamokat hivni vagy mindig en hatarozom meg hivas elott... sokkal egyszerubb technikai oldalrol mint GSM szabvanyt implementalni a user oldalara... csak eppen az 1.0ás usernek nehez felkonfigolni az ottohni wifit, a mobilba a VoIP beallitast, stb...

pén. szept. 21, 2007 16:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én is okoskodnék picit, hátha MH védelmére tudok kelni :wink: :

Tegyük fel, hogy a szolgáltató megengedi ilyen eszköz alkalmazását (tudom, itt elbukott a dolog).

pén. szept. 21, 2007 14:21
arany tag

Hozzászólás 
Ha ez működne, akkor miért is kötnek roamnig szerződéseket a szolgáltatók ?

Miért is van az, hogy minden külföldi hálózatra nem tudsz feljelentkezni, csak amelyikkel a szolgáltatódnak szerződése van ?

És miért is nem tudsz bármelyik másik hálózaton ingyen beszélni ?

Ennyi erővel a telefonod a másik 2 magyar hálózatra is feljelentkezhetne.

Otthon legfeljebb erősítőd lesz, de az meg valamelyik cellához kapcsolódik ami meg megint nem a tied......nem tudod megkerülni a rendszert, és hülyék is lennék engedni

csüt. szept. 20, 2007 20:26
Moderátor

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
Szerintem meg nálunk lesz O2 lefedettség,vagy hasonló :D
Szerintem az egész cikket félreértetted, ahogy van...

csüt. szept. 20, 2007 20:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem meg nálunk lesz O2 lefedettség,vagy hasonló :D

csüt. szept. 20, 2007 16:16
ezüst tag

Hozzászólás 
Hát ez marhajó :)
A következő fázis ezekszerint az lesz, hogy Londonban egy kapualjban, és annak 100méteres körzetében lesz pl. PGSM lefedettség.

csüt. szept. 20, 2007 10:02
Moderátor

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
Tehát a honos szolgáltató értesül arról is,én egy adott idegen hálózaton belül melyik cellában vagyok? Nem tűnik logikusnak.

De az ingyentelefonálás mindig jó buli,főleg ha legális némileg...:D
Mondjuk addig tökmindegy,amíg nincs elérhető közelségben a technológia, európában..majd akkor visszatérünk rá ;)
Nem akarod érteni.

A honos szolgáltató értesül arról, hogy egy adott ország egy adott szolgáltatójának hálózatán vagy. Elhanyagolható információ, hogy melyik cellában (egyébként tudják, ha akarják).
Az a baj, hogy te úgy gondolkozol, hogy a lakásban saját magad által kihelyezett, saját tulajdonodban álló ADSL-re kötött adót a mobilszolgáltató a saját hálózata részének tekinti. Hiszen ha így lenne, akkor miért lenne ingyen a telefonálás???
Szóval itt tévedtél el!
És innentől hibásak a további következtetéseid.

csüt. szept. 20, 2007 0:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tehát a honos szolgáltató értesül arról is,én egy adott idegen hálózaton belül melyik cellában vagyok? Nem tűnik logikusnak.

De az ingyentelefonálás mindig jó buli,főleg ha legális némileg...:D
Mondjuk addig tökmindegy,amíg nincs elérhető közelségben a technológia, európában..majd akkor visszatérünk rá ;)

szer. szept. 19, 2007 21:23
Moderátor

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
Miért a cucc a frekvenciaengedélytől kezd működni?

Én nem emlékszem,hogy a szabálytalan 40megás kínaipiaci cordless telefonok süketek lettek volna,amíg az engedélyt meg nem lengeted az érzékelőjük előtt.

Miért pont a hazai hálózathoz kapcsolódna a rendszer? Megtiltják hogy a beszédcsomagok kiutazzanak egy mondjuk német szerverre?

Bármelyik kinti szolgáltató örömmel megteszi,hogy a saját cellái közé besorolja a pikocellákat is,az adat a neten kiszalad,az itthoni majmok meg
válogassák szét,(ha tudják),hogy most tényleg kint vagy,vagy csak a saját szobádban "roamingoltál el" épp egy német szolgáltatóhoz...

Vagy rosszul gondolkodom?
Igen, rosszul.

Ahhoz, hogy a MOBILODDAL (igen, azzal, amit használsz a világon bárhol, valamely szolgáltató SIM-kártyájával) átjelentkezhess egy pikocellára, azt a szolgáltatódnak engedélyeznie kell(ene). Mivel neki ez 0 (NULLA) Ft bevételt fog eredményezni, akkor gondolod, hogy megengedi?
Ha meg havidíjat kér érte, akkor megint ott vagy, hogy vagy megéri neked, vagy nem.

szer. szept. 19, 2007 16:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
na, látom MH már megint okoskodik. Csak azt nem gondolja végig, hogy engedély nélkül - legfeljebb - rendszeren belül tudsz telefonálni. A szolgáltatók pedig nem fognak ehhez a rendszerhez kapcsolódni.

szer. szept. 19, 2007 9:35
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás Re: Femto- és pikocellák - talán ez meghozza az árcsökkenést
Macika írta:

igen, ezt már régóta felvetettem. Amennyiben a wifi routerek kommunikálnának egymással, akkor se mobiltársaságok, se internetszolgáltatók nem kellenének.

szer. szept. 19, 2007 9:31
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
MotoHacker írta:

Én nem emlékszem,hogy a szabálytalan 40megás kínaipiaci cordless telefonok süketek lettek volna,amíg az engedélyt meg nem lengeted az érzékelőjük előtt.

Miért pont a hazai hálózathoz kapcsolódna a rendszer? Megtiltják hogy a beszédcsomagok kiutazzanak egy mondjuk német szerverre?

Bármelyik kinti szolgáltató örömmel megteszi,hogy a saját cellái közé besorolja a pikocellákat is,az adat a neten kiszalad,az itthoni majmok meg
válogassák szét,(ha tudják),hogy most tényleg kint vagy,vagy csak a saját szobádban "roamingoltál el" épp egy német szolgáltatóhoz...

Nem voltak süketek, legfeljebb a tévét zavarták, ami a VHF1 csatornán (~47MHz asszem) ment. Először arra gondoltam, hogy otthon átáll a telefon egy másik hálózatra, mert az az erősebb, majd ha elhagyjuk a helyszínt, akkor visszaáll a szolgáltatóéra. Tehát a szolgáltató szemszögéből mintha otthon roamingolnánk. Ez a megoldás ezért jó, mert tutira tudjuk, mikor használjuk épp az otthoni hálózatot. Persze lehetséges az is, hogy egy adott cellaszámú cella lesz az otthoni, és a hálózat nem változik. Ezt még nem gondoltam végig teljesen, de ebben az esetben pl. a szolgáltatónak kell jóváhagynia, hogy pl. az 595-ös cella otthoni használatú. Ráadásul azon a cellán őket megkerülve lehet kommunikálni. Hááát nem tudom... Ebben az esetben viszont legfeljebb egy cellainfo tájékoztathat minket arról, hogy otthon vagyunk. Ettől függetlenül jól gondolkiodsz.

kedd szept. 18, 2007 18:06
gyémánt tag

Hozzászólás 

kedd szept. 18, 2007 17:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
Ehhez a szolgáltatóhoz nem roamingolhatnak majd a hazai sim-ek aki ilyet kínál? Vagy hogyisvanez?

Elvileg igen, azonban két dolog kellene itthon hozzá:
1. Frekvenciaengedély, hogy egy eszköz a már szolgáltatóknak kiadott frekvenciasávot használhassa.

2. A szolgáltató hozzájárulása, hogy az ő hálózatuk össze legyen kapcsolva az "otthonival", valamint ezen hálózaton belül ingyenes kommunikáció a neten keresztül a mobilszolgáltatót kikerülve.

Szerintem külön-külön is bukik mindkettő.

kedd szept. 18, 2007 15:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ehhez a szolgáltatóhoz nem roamingolhatnak majd a hazai sim-ek aki ilyet kínál? Vagy hogyisvanez?

kedd szept. 18, 2007 14:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
Ez valóban "érdekes"..sőt több mint izgalmas.
Ha ezt a kütyüt kapni lehet európában,hogyan lehet "megtiltani",hogy üzemeltesd?
Az internet mindenütt ugyanaz,majd a szolgáltató kidobálja ennek a cuccnak a kitudjamilyen szerverre irányuló csomagjait,mondván ez illegális?
Vagy az itteni telefonokban lesz olyan "lock",hogy ne kapcsolódjanak hozzá? Dehát miért ne kapcsolódna? Ő talált egy cellát,neki az megfelel.... :D

Pedig egyszerű: külön hálózat, külön hálózati azonosítóval. Tehát az "otthoni" hálózat használata a mobilszolgáltató szemszögéből roamingot jelent. Akkor miért is nehéz letiltani? :wink:

kedd szept. 18, 2007 14:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ez valóban "érdekes"..sőt több mint izgalmas.
Ha ezt a kütyüt kapni lehet európában,hogyan lehet "megtiltani",hogy üzemeltesd?
Az internet mindenütt ugyanaz,majd a szolgáltató kidobálja ennek a cuccnak a kitudjamilyen szerverre irányuló csomagjait,mondván ez illegális?
Vagy az itteni telefonokban lesz olyan "lock",hogy ne kapcsolódjanak hozzá? Dehát miért ne kapcsolódna? Ő talált egy cellát,neki az megfelel.... :D

Mintha kissé a biztonság híres "acélfalait" (?) is kompromittálná ez a kis 10ezres (?) kütyü...?? :D

kedd szept. 18, 2007 14:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nálunk senki sem fogja megengedni, hogy valaki saját "hálózatot" működtessen. Sem a szolgáltatók, sem a frekvenciagazdálkodás. Piacképes kör se nagyon lenne, azért a 15 dollár havidíj sem kevés, pláne a 30. Szerintem.

kedd szept. 18, 2007 13:52
Moderátor

Hozzászólás Femto- és pikocellák - talán ez meghozza az árcsökkenést???
Erdekes cikket találtam.

http://cellanaplo.blog.hu/2007/09/17/in ... as_adsl_en

kedd szept. 18, 2007 1:54
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 37 hozzászólás ]