Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. dec. 30, 2024 20:41

Hozzászólás a témához  [ 17 hozzászólás ] 
20/5550999 SMS SPAM vagy mi a rák? 
Szerző Üzenet

Hozzászólás 
Érdekes, nálam megszűnt végleg.

vas. okt. 26, 2003 17:36
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Két megjegyzésem lenne a témához:

1. Ha valaki részt vett valamilyen játékban, nyereménysorsoláson, akkor ne lepődjön meg, ha ilyen SMS-t kap.

2. A Maximaról meg van a véleményem: már többször küldtem leiratkozó e-mailt, de még mindig kapok tőlük spam e-mail-eket.

vas. okt. 26, 2003 17:26
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Múltkor regisztráltam magam a freemail.hu -ra egy új email címmel. Alighogy megcsináltam az új postaládámat, elkezdtek özönleni rá a spam-ek!!! ...akkor, mikor még friss volt a levelesláda, mikor még senkinek sem mondtam el a címet. Na, ezek után senkinek sem adtam közre a címet.
Nálam is napi 5-10 az átlag amúgy:-/ Szóval kezdek félni ezeknek a cégeknek az agresszív viselkedésétől, lassan már MINDEN adatot rettentő módon kell óvni.
De van remény:

Drákói büntetés a spam miatt

október 25. 23:54
[APA]

Egy kaliforniai marketingcéget kéretlen reklám emailek (spam) tömeges postázása miatt kétmillió dolláros büntetésre ítéltek. A PW Marketing LLC két tulajdonosának ezen kívül megtiltották, hogy az államügyész előzetes értesítése nélkül bármilyen internetes reklámtevékenységben kezdjenek.

A fenti ítélet az első, amelyet Kalifornia állam új drákói szigorúságú spamellenes törvényei alapján hoztak. Az elmarasztalt cégről bebizonyosodott, hogy milliószámra terjesztett emaileket. Ezekben spammerek számára számítógépes programokat, könyveket illetve komplett címlistákat kínáltak eladásra. A leveleket rendszerint érvényes feladói cím nélkül küldték el, pedig ez Kaliforniában most már kötelezőnek számít.

(Forrás: INDEX)

vas. okt. 26, 2003 5:40
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap

Hozzászólás 
{i}Amennyiben nem kíván több hasonló tartalmú levelet kapni,
kérjük küldjön egy elektronikus levelet a következő címre:
unsubscribe@permission.maxima.hu{/i}

Nicns szükség irgum-burgumra.

Arról a címedről feladsz egy levelet az említett címre,
amire kapni szoktad a DM-ajánlatokat, és már meg is van
oldva. Végigjártam az utat, először kicsit berágtam rájuk,
de a zsörtölődésemre igen hamar korrekten megmutatták mikor
is regisztráltam és adtam a beleegyezésemet a dologhoz.

Szóval nem tesznek semmi olyat, amibe ne egyeztél volna bele
(azért a legapróbb betűs részek elolvasása és értelmezése
elengedhetetlen és kötelező!), de ha egyszer leiratkozol a
dologról, akkor többet nem zaklatnak. Ki van próbálva!

vas. okt. 26, 2003 1:58
arany tag

Hozzászólás 
De ugye azt a 5-10 spam levelet e-mailtre értetted?? Nem hiszem, hogy nagyon elterjednének az sms-reklámok, mert nagyon drága kiküldési díja az általa termelt profithoz képest! Hát még az MMS... messze vagyunk még attól, hogy reklám MMS-t kapjunk... Ellenben az e-maillel, ami ingyenes, és boldog-boldogtalan küldhet emait ezerrel! Csak egy mail szever kell pár ezer Ft.-ért, és mehetb a spam... sajnos...!!

vas. okt. 26, 2003 0:03
ezüst tag

Hozzászólás 
Naponta legalább 5-10 spam levelet törlök mostanában. Néhány éve alig kaptam ilyeneket. Félek, hogy a mobilnál is hasonló lesz a tendencia.

És idegesít, hogy adott smsnél nekem kell nyomoznom, hogy honnan jött. A feladó elérhetőségét szvsz bele kellene írni, a reklámleveleknél is van egy apróbetűs rész, hogy hol mi az adatkezelés alapja, hogyan lehet megkérni, hogy ne küldjeneke többet stb.
Ja, hogy ez nem fér bele egy smsbe? Akkor kérem álljanak le az sms reklámmal. Amúgy is, szerintem baromság az egész, egy MMS reklámnak még csak-csak van értelme, de az sms olyan kis primitív.

szomb. okt. 25, 2003 23:44
arany tag

Hozzászólás 
Nem értem, hogy miért kell ennyire balhézni, hogy évente küldenek egy sms-t!! Hány darab sms-t küldtek már, amiben valaki véletlenül elnyomta a gombot, és neked ment az sms?? Vagy csak egy haver szórakozott?? Szerintem többet, mint amennyit Maxima küldött! Ha nagyobb számban érkeznének az sms-ek (havi több db.) akkor az már tényleg intézkedést igényel, és zavaró!
Szerintem nem kéne annyira felfújni azt a témát! Kb. 10 másodpercedbe tellik, amíg gyorsan átlapozozd, és felfogod, hogy ez egy reklám, majd további 4 másodperc (telefontól és tapasztalattól függően) hogy töröld az üzenetet!
Szerintem ennyit még ki lehet bírni! Főleg, ha volt időd, hogy létrehozd ezt a topicot, akkor az már semmiség...
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy kapjak minél több spam sms-t! Csak azt, ha már valahol megadtad a számod, és nem olvastad el figyelmesen, hogy ezt még marketing célokra is felhasználják, akkor úgy kell neked, és legálisan küldik az sms-t, mert te beleegyeztél!
Hát szerintem ennyit témáról!

szomb. okt. 25, 2003 23:27

Hozzászólás 
Tiszta maffia!

szomb. okt. 25, 2003 22:28
ezüst tag

Hozzászólás 
Én tavaly nyáron kaptam a Maximától először smst.

Fogalmam sincs hogy mikor és minek kapcsán adhattam meg nekik a telszámomat.

Ha jön mégegy üzenet, akkor írok nekik, hogy töröljenek az adatbázisból, különben irgum-burgum.

szomb. okt. 25, 2003 22:11

Hozzászólás 
Na, hogy tisztába tegyük a dolgot.

Oda kéne nézni a www.maxima oldalra:
http://www.maxima.hu/siteindex.php?f=impressz
Ismerősek a nevek? Nem? Segítek tovább...
http://www.terminal.hu/
Lap legalja, Hírek Média, legalsó pont.
Megy már?
Segítek tovább.

Volt egy pop-up ablakos Seat Cordoba-akció idén januárban.
Volt egy pop-up Peugeot reklám idén március elején.
Volt egy pop-up Opel reklám idén március végén.

Na?

Még mindig nem?

Akkor ideírom az apróbetűs részt a DM-levelek végéről:

Ezt a levelet a Maxima online direct-marketing rendszeren keresztül küldtük a(z) xxxxxx@freemail.hu címre az Ön beleegyezésével. A Hírek Kft. számára adott jóváhagyásával, mely szerint Ön marketing tartalmú üzenetek fogadását vállalja, Ön a Maxima Klub tagjává vált. Ajánlatunk a Klubba történő jelentkezéskor megadott preferenciák alapján jutott el Önhöz. További információért, levelét az maxima@maxima.hu címre küldheti. Amennyiben nem kíván több hasonló tartalmú levelet kapni, kérjük küldjön egy elektronikus levelet a következő címre: unsubscribe@permission.maxima.hu
A Hírek Kft. adatkezelési nyilvántartási azonosítója: 634-0001

Na és ki üzemelteti a Terminal mobilfórumát???? :c)))))

szomb. okt. 25, 2003 21:33
arany tag

Hozzászólás 
A Maxima cég az a kb. 1 éve lezajlott nagy Startlap játék volt! Csak a Maxima üzemelteti a Startlapot! Ott asszem kötelező volt megadni a számot, és részvételi feltétel volt, hogy később reklámot küldjenek! Szóval nem véletlenszerűen talált szám!
(De lehet, hogy tévedek, nem biztos, hogy a Startlapé volt a nyereményjáték, de abba biztos vagyok, hogy valami nyereményjáték...)

szomb. okt. 25, 2003 20:54
ezüst tag

Hozzászólás 
Én évente szoktam kapni reklámot vmi Maxima nevű cégtől, szintén 20-as telefonszámról.

Először írtam is a Westel ügyfélszolgálatnak, hogy ők adták-e ki a telefonszámomat (ami amúgy titkos), de azt mondták, hogy nem, valószínűleg véletlenszerűen találták meg az én számomat.

És ugyebár van sms-notifikáció, ezzel a feladó könnyen rájön, hogy egy valós mobilszámot talált, vagy éppen félrement az sms.

szomb. okt. 25, 2003 18:41
ezüst tag

Hozzászólás 
és akkor majd jöhetnek a telefonok beépítétt SMS szürőkkel :(

szomb. okt. 25, 2003 18:33
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Valószínü valahol regisztráltál egy olyan oldalra, melyikhez megadtad a számod! Tehát egy olyan internetes játékban vehettél részt, ahol (egy pici pipában elrejtve) hozzájárultál ahhoz, hogy "további akcióinkról sms-ben tájékoztatjuk!"
De szerintem évente egy sms kibírható, max törlöd!

szomb. okt. 25, 2003 18:30
arany tag

Hozzászólás 
Szavaztál a Big Brother alatt? :)

szomb. okt. 25, 2003 18:25
ezüst tag

Hozzászólás 
ha tényleg eljön az idő, akkor én ki is dobálom a pi**ába az összes telefonomat. :9(

szomb. okt. 25, 2003 17:51
arany tag

Hozzászólás 
Ma a fenti számról kaptam egy SMS a következő szöveggel: Számítógépünk kisorsolta, DVD lejátszót nyerhet, stb, ha visszaküldi ezt az SMS-t a 1792-re, ára 240Ft + ÁFA.

Eljött az SMS SPAM ideje? :-(

szomb. okt. 25, 2003 17:44
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 17 hozzászólás ]