|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 10 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
mammut-nokia
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: mammut
|
VirSomnus:
Nem kétlem, hogy igazad van. Elfogadom, hogy neked nem jó ez a kamera és nem ilyennek képzelted.
Ettől függetlenül nem tudunk mit tenni.
Én hiába adnám vissza a vételárat, ha nem tehetem meg.
Meglátjuk, hogy a szervizben mit állapítanak meg.
|
kedd nov. 11, 2003 15:19 |
|
|
VirSomnus
|
Ha valaki a "törvény"re kiváncsi az olvassa el az 1991/117. kormányrendeletet, illetve a november 21-től hatályba lépő 2003/151. kormányrendeletet.
Aki viszont ilyen kamerát akar venni annak javaslom nézze meg az alábbi linkeket milyen jó képeket lehet készíteni:
1.kép: legnagyobb tömörítés, a napocska besüt az ablakon,oldalról asztali lámpa világít és a vaku is villant.A felvétel kb, egy méter távolságból készült a monitoromtól.
http://tanulasproblema.uw.hu/0.jpg
2.kép: változatlan körülmények között, "nagyobb felbontással" = kisebb tömörítéssel.
http://tanulasproblema.uw.hu/1.jpg
3.kép: a kézikönyv fotó minőségűnek titulált alkotás.
http://tanulasproblema.uw.hu/2.jpg
Kicsit elgondolkodtató, ha a Nokia MMS képüzenet készítésére szánja ezt a típust,akkor miért csak 640*480-as felbontásúakat lehet vele alkotni,a kompatibilis eszközök kijelzője meg sem közelíti ezt a minőséget. Illetve, ha tényleg fotóminőségű képek készítésére szánja, akkor miért csak ilyenek sikerültek...
Nem kétlem, hogy a fényképező gép kifogástalanul működik, nyílván a szervizben is megállapítják ezt,de vajon ki fogja örömét lelni egy ilyen masinában?
Szívesen küldök mailben bárkinek képeket még, készült egypár...
|
kedd nov. 11, 2003 13:57 |
|
|
.Macika.
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Itt ülök, szemben Veled!
|
+1
Ha jól tudom, 15 napon belül akkor kötelezhetőek visszavenni az adott cuccot indok nélkül, ha a csomagolás sértetlen, magyarul menet közben, még a termék kipróbálása előtt jöttél rá, hogy nem ilyen lovat akartál.
ohajbalazs
A MediaMarkt híres arról, hogy igen toleráns a vevőkkel szemben, akkor is, ha nincs igazuk.
Ebből egy üzletnek is lehet erényt kovácsolni, csak nem a **** kell fő profilnak feltüntetni. :c))
Meggyőződésem, hogy jobb reklám ez a cégnek, mint az állandó akciózás más cégeknél.
|
kedd nov. 11, 2003 13:49 |
|
|
mammut-nokia
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: mammut
|
2003.Július 1-től sok mindenben változott a fogyasztó védelmi törvény.
72 órán belül köteles vagyok kicserélni, vagy vissza fizetni a vételárat, ha HIBÁS a készülék.
Tudomásom szerint VirSomnus által említett esetben nem erről volt szó. De mivel jobb a biztonság és hátha hibás a készülék, ezért bevizsgáltattam. Ha kiderül, hogy valami probléma van vele, akkor kicseréljük, vagy vissza fizetjük a vételárat, ha viszont semmi hiba nem tapasztalható, akkor sajnálattal, de visszakell adnom a kamerát.
Ha valakit esetleg érdekel az ide vonatkozó jogszabály:
PTK - 2003.július 1 előtti,azaz módósítások előtti állapotában
PTK - 2003.július 1. utáni,azaz módosítások után
43/2003. (VII. 30.) GKM rendelet a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről.
|
kedd nov. 11, 2003 12:33 |
|
|
ohajbalazs
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: Szeged
|
Vasárnap este az M1-en volt egy MMM (Mi? Mennyi? Miért?) című műsor, ahol mindig a vásárlási trükkökről beszélnek. Ott volt szó róla, hogy 3 munkanapon belül kötelesek szó nélkül visszavenni és visszafizetni az árát a terméknek. Még az akciós, leértékelt vagy a végkiárusított cuccoknál is! Kivételt képeznek azok az esetek, amikor előre jelzik, hogy a termék hibás vagy hiányos, de minden egyéb esetben kötelező. Ez a fogyasztóvédelmi törvény. Ha meg ****, kérd el a panaszkönyvet, írd le a sztorit és menj be a FVF-hez és tegyél panaszt! Anno a Media Marktban vettem egy asztali DVD-t. Hazavittem és amikor VCD-t akartam vele etetni, elküldött a francba. Kiderült, hogy nem voltam túl körültekintő, mert az adott modell ezt nem támogatta. Visszavittem, hogy ez nekem nem jó. Nem akarták visszavenni. Kértem a panaszkönyvet, hírtelen mégis lehetett....
|
kedd nov. 11, 2003 9:07 |
|
|
+1
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 73 Tartózkodási hely: Magamon kívül
|
Emlékeim szerint, ugyanúgy, mint a tvshop-ok, nekik is kötelességük, hogy 15 napon belül, akár INDOK NÉLKÜL is visszavegye a terméket.(Csak ez neki nem üzlet...)
Valaki erősítsen meg, mert a fejemet azért nem tenném rá!
|
kedd nov. 11, 2003 8:26 |
|
|
zsolti4
|
Azannya! Az a baj, hogy csak azért mert te nem vagy vele elégedett, nem veszik vissza. Nem lehet hogy az optikája koszos vagy karcos volt?
|
hétf. nov. 10, 2003 21:58 |
|
|
VirSomnus
|
19900 Ft
|
hétf. nov. 10, 2003 21:42 |
|
|
zsolti4
|
Mennyi volt a kamera?
|
hétf. nov. 10, 2003 21:25 |
|
|
VirSomnus
|
Kaptam egy mailt a Nokiától, hogy hűséges Club tagként kedvezményes áron vásárolhatok ilyen fényképezőgépet. Megörültem a hírnek, végre visszaadhatom a kölcsönbe kapott, de nálam ragadt "madzagos" fajtáját a gazdájának, lesz egy spéci vakus kamerám.
Tegnap a boltban együtt ismerkedtünk az eladóval,hogy is működik ez a szerkentyű, aztán csak rájöttünk, még próbafelvételeket is csinálhattam. Amikor megláttam a telefon kijelzőjén a képet, azzal vigasztaltam magam, láttam már hasonló csúnyaságot az Siemens s55-ömön, de az számítógépre töltve egész jó minőséget produkált.
No a Nokia nem igazán. Nem egyértelmű, hogy a képen a sziesztázó macskám heverészik, vagy az Enterprise űrhajó tér vissza a hipertérből a fotelembe.
Hiába váltogattam felbontást (640*480 képpont három különböző tömörítéssel) a képek hol kockásak, hol csak életlen elmosódott, esőáztatta akvarellre hasonlítanak. Siemens kamerához képest nagy nulla. Napfényben, vagy lámpafénynél vakuval egyaránt.
Ha van valakinek hasonló kamerája szívesen venném, ha leírná hogy sikerültek a képei.
Egyébként ma visszavittem a márkaboltba, hogy nekem nem jön be a dolog, 72 órán belül vagyok,adják vissza pénzem ,én meg visszaadom a kamerájukat. Az eladó felhívta az üzletvezetőt, majd azt mondta : nem. Így most a szerviz vizsgálja, lehet e fényképezni a fényképezővel...
Nincs valami jogszabály amely a csalódott vásárlókat feljogosítná, hogy visszavigye az árut a pénzre visszacserélve?
|
hétf. nov. 10, 2003 21:10 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 10 hozzászólás ] |
|