Szerző |
Üzenet |
.Tian.
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 110 Tartózkodási hely: Magyarország
|
Segítsen valaki nekem, mert lassan kezdek begolyózni.
Vettem egy X-micro USB-s Bluetooth-t a Mistralnal. Nokia6600-val szeretném használni.
A történet azzal kezdődött, hogy szét kellett szednem, mert túl nagy tokban volt benne, és nem fért bele a csatlakozóba.
Telefon és a laptop (XP van rajta) látják egymást, de nem sikerült semmi mással összehoznom őket. A kapcsolat meg is szakad kb fél perc után. Csomószor írt ki mindenféle hibaüzenetet, hogy nem sikerült a telefonhoz csatlakozni, de aztán mégis csak létrejön a kapcsolat. Átettem már a másik USB-s portra is, de ott is ugyanezeket csinálja.
Legkésőbb péntekig meg kell oldanom, mert akkor adom el a 6310i-t, addig azt kábellel tudom használni.
Segítsetek pls!!!
Köszi:
Tian
|
kedd nov. 18, 2003 22:35 |
|
|
Bretwalda76
vas-tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: online :)
|
En a speedshopnal vettem dongle-t 6990-ert, pakkra ment a parositas de iszonyu lassu az adatcsere, nehanyszor leakad es mintha a szoftveretol szallna el a vindoz (w2k) ablakkezeloje (ilyenkor restart...) van valakinek ezzel tapasztalata? Hasznalja valaki ezt a csini kis eszkozt?
T39 a parositott telo.
|
kedd nov. 18, 2003 11:46 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
A két előző hsz-om tárgytalan. A PC és a teló látja egymást, a párosítás megtörtént.
Most az a problémám, hogy a Nokia PC Suite ennek ellenére nem látja a telót.
Mi lehet a baj?
|
csüt. nov. 06, 2003 1:13 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Szia!
Bocs, megint én vagyok. Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy
akulcson mintha egy ki LED lenne. Jól látom? Ha az nekem nem
világít. Gondolom, ez nem jó.
Hali!
Csaba
|
csüt. okt. 30, 2003 3:20 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Bocs, ez e-mailben akart menni!
|
csüt. okt. 30, 2003 3:18 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Szia!
Csab2 vagyok a Terminal mobil fórumáról. Most olvastam, hogy
neked Epox tipusú USB BT csatolód van. Én ma vettem egy Epox
BT-DG03 tipusút. 3650-el akarom használni. Az a problémám,
hogy nem működik. Feltelepítettem a hozzáadott szoftvert de
nem talál semmilyen BT eszközt. A 3650-esen a BT
természetesen be van kapcsolva. Az alaplapon engedélyezve
van az USB. A Nokia sem talál BT eszközt. Mi lehet a baj?
Azt írtad, hogy te nem a saját driverével használod a
csatolót. Milyen drivert használsz? Honnan lehet letölteni?
Segítségedet előre is köszönöm!
Minden jót!
Várom válaszod!
Csaba
|
csüt. okt. 30, 2003 3:15 |
|
|
Huang
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: Nyírség
|
http://notebookgsm.freeweb.hu
Bluetooth
3 COM BLUETOOTH v2.0 PCMCIA kártya
Ár: 16.000 FT
Én lehet hogy elhalasztom most a BT beszerzést, mert közben GPS vevőre is vadászom a palmtopomhoz (azon van BT), a kettő meg nem megy egyszerre.
|
vas. okt. 26, 2003 22:32 |
|
|
cyberjohn
ezüst tag
|
Huang te merre láttál PCMCIA-os bluetooth-ot? Én akárhol kerestem ilyet nem is láttam. Nekem az kényelmesebb lenne, mert ugye az összes USB-m tele van.
Viszont azt meg nem tudom használni csak a laptophoz.
Ezek a mocsok kompromisszumok mindenben benne vannak. Persze ha tele lennék zsetonnal, akkor most nem kellene a kompromisszumok miatt aggódni, vennék egy új laptopot, olyat, amiben benne van a BT. De mivel nem vagyok tele lével, így megy a dilemma tovább.
|
vas. okt. 26, 2003 19:24 |
|
|
.Macika.
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Itt ülök, szemben Veled!
|
Magam is így látom.
De nem biztos, hogy hazudnak a 100 méteres hatótávolsággal a
termék dobozán. Azt nem írják, hogy mobillal is tudná a 100
m-t. Lehet, hogy van valami, amivel át tud hidalni ekkora
távolságot.
|
vas. okt. 26, 2003 17:26 |
|
|
vally
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 983 Tartózkodási hely: Pest
|
A BT hatótávja mindig a kisebb eszköztől függ. Tehát ha egy
mobilnak 10 méter, akkor class akárhányassal is csak 10
méter lesz.
|
vas. okt. 26, 2003 16:52 |
|
|
.Macika.
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Itt ülök, szemben Veled!
|
{i}Határozottan 100 m-t irnak, de vajon minek?{/i}
Talán azért, hogy ha két Notebook közötti kapcsolatra akarod
használni 2 db Dongle-val, akkor ennyi távolságot tud
áthidalni???
Végül is az nincs odaírva, hogy mobiltelefonnal tud annyit...
|
vas. okt. 26, 2003 14:16 |
|
|
Huang
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: Nyírség
|
Nekem SE 68i van, amit most infrával használok GPRS internetre. Azon törtem a fejem hogy cserélek egy Motorolára, a v600-on nem lesz infra, tehát vagy kábel, vagy szerezni kell BT-t, viszont a Motorola MPX200, ami nekem sokkal jobban tetszik, különös módon nem tartalmaz BT-t csak infrát, ki érti ezt?
De BT csak kellene a laptopra. Még nem tudom mi tévő leszek: USB csatoló vagy PCMCIA kártya, de szerintem hétfőn lesz itt mozgás a topicon és eligazitanak majd bennünket.
|
vas. okt. 26, 2003 13:00 |
|
|
cyberjohn
ezüst tag
|
Huang te melyiket fogod választani? Nem rendeled meg a Depo-sat? ) Milyen telcsihez kellene neked?
Azt hittem egyedi a dilemmám, de örülök neki, hogy nem. ) A másik, ami jó lenne, hogy nekem egy Acer Travelmate P4 233VX laptopom van és nagyon hülyén vannak a seggén az USB aljzatok, ha túl széles a BT csatoló, akkor nem megy bele. Ugyanígy jártam az USB Infrával is.
|
vas. okt. 26, 2003 11:42 |
|
|
cyberjohn
ezüst tag
|
Tehát akkor ahogy kiveszem a hozzászólásaitokból érdemesebb a Class 1-est, a 100m-est venni. Már csak azért is, mert soha nem tudni, hogy mire akarom használni a telcsin kívül. Ki tudja, lehet egyszer másik géppel akarok kommunikálni és akkor sokkal kellemesebb, hogy 100m-es. )
A kipróbálásra visszatérve, ebben a DEPO-s rendelésben nem tudom mennyire bízzak, mert ha megrendelem és nem megy a T610-el, akkor az kicsit kellemetlen lenne. Ott ugye nem lehet kipróbálni.
Pedig bruttó 13 ezerért kellemes áron van az a Class 1-es Acer.
|
vas. okt. 26, 2003 11:37 |
|
|
vally
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 983 Tartózkodási hely: Pest
|
A clas 1 az egy szabvany, 100 meteres. Akkor van ez a 100m, ha 2 bt dongle kommunikál, mondjuk otthoni hálónál.
Szinte az összes bt megy a telefonokkal, még nem láttam olyan class1-est, ami nem müködött volna okésan a telómmal (610).
|
vas. okt. 26, 2003 9:27 |
|
|
Book
ezüst tag
|
Hasznalok en is bt-t de normalis ember szombaton bulizik )
Szoval
En Epox Usb Bt doongle-t hasznalok Nokia3650-el. A kb 10 meteres tav stimmel de nem teszteltem pontosan mivel nincs akkora a szobam, de pl masik szobaba meg mukodik csak mar lassu. Bt tulajdonsagai kozt van egy terero jelzes ez nalam kb 1 1,5 meter kozott ir jo erteket, ennel kozelebb tul eros jelet ir ki.
Jol hasznalhato kulonosebb problemat nem tapasztaltam. Csak a szokasos win hulyeseget az usb eszkozokkel kapcsolatba hogy idonkent nem latja. ilyenkor kulcs ki be s ok.
Nem a sajat softwareval hasznalom mivel azzal a telefonrol valo direct kuldes nem megy. Az msi driverrel viszont tokeletesen tudom hasznalni.
Netezeshez is az altalanos bt modem drivert hasznalom mivel stabilabb mint nokiae. Fagyni szokott de csak a telefon, az is valszeg vodanak koszonheto
Hat ennyi
Egyebkent a kulcsot 8 ezer forintert vettem szekesfehervaron az osz utcaba
|
vas. okt. 26, 2003 9:13 |
|
|
Huang
ezüst tag
|
Határozottan 100 m-t irnak, de vajon minek? Viszont a PCMCIA kártyájuk 38e, de már találtam másutt egy használtat 16e-ért, talán jó lesz az nekem.
|
szomb. okt. 25, 2003 23:25 |
|
|
Vendég
|
Ez egy eléggé általános válasz lesz:
az a BT jó ami megy a telefonnal. ergó ott vegyél BT-ot ahol ki is próbálják a telefonnal. Vagy kicserélik egy másikkal ha nem megy vele. Sztem bármelyik számtech boltba bedobják a saját gépükbe. vagy a legjobb ha elviszed a laptopot és helyben felrakják. én 10 rongyért vettem a Dohány utcába. Nem tudom hogy papíron hány métert visz, de mivel van egy 70 m2-es lakásom és az egész lakást lefedi a BT doongle, így nem érdekel hogy mi a helyzet papíron...
a telefonba egyébként nem hiszem hogy 100m-es BT lenne... inkább 5-10 m a reális!
kukacwap
|
szomb. okt. 25, 2003 23:04 |
|
|
Huang
ezüst tag
|
Most egy cipőben járunk Cyberjohn. Én két év vettem a laptopomat és akkor még nem volt annyira elterjedve a BT, de most én is szeretnék, csak kártyára gondoltam s épp azt nyomoztam hol rendelhetnék online, utánvéttel, de talán jó lenne nekem is az USB-s. No, hátha lesz itt a topicon néhány épkézláb javaslat.
|
szomb. okt. 25, 2003 23:02 |
|
|
cyberjohn
ezüst tag
|
Nem hiszem el, hogy nem használ senki Bluetooth-ot!!!
|
szomb. okt. 25, 2003 22:13 |
|
|
cyberjohn
ezüst tag
|
Ja és még egy kérdés!
Mi a gránát az a class 1, class 2? Ez valami más típust jelent? Nekem melyik a jó? A class 1 mindig nagyobb távra jó ahogy látom, de semmi másat nem írnak róla. Köszi!
|
szomb. okt. 25, 2003 21:14 |
|
|
cyberjohn
ezüst tag
|
Üdv mindenkinek!
Tudom, hogy ki fogtok nyúvasztani, hogy új topikot nyitottam, de keresésem ellenére sem találtam topikot, amiben kielégítő választ kapok a kérdéseimre. Szóval szeretnék venni a T610-hez egy USB (esetleg PCMCI) Bluetooth csatolót, mert ugye a kékfog sokkal kényelmesebb, mint az infra. Az első dilemma az USB Bluetooth csatolók árában lévő hatalmas különbség közt van. Hogy lehet az, hogy van 100m-es bruttó 13 ezerFt-ért a depo-n, és van 5 méteres 16 ezerért? Gondolom egyértelműen az a jobb, aminek nagyobb a hatótávolsága, vagy tévedek? A telcsiben hány méteres a csatoló? Szolgáltatások szerint van ezek közt különbség? Nekem laptophoz kellene. Ismeritek az Acer USB Dongle Class1 BT-700 típust?
Milyen ez? Sebességben is van sokféle, de ha gyorsabbat veszek, az jó lesz a telcsimhez?
Segítsetek lécci, mert szeretném jövőhéten letudni ezt a vásárlást.
Köszi!
|
szomb. okt. 25, 2003 21:12 |
|
|