Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. nov. 20, 2024 13:12

Hozzászólás a témához  [ 41 hozzászólás ] 
12500-as feltöltő 5000-ért, mobilok féláron :) 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
Na mondom én, hogy igazam van :D

csüt. máj. 20, 2004 19:24
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Trabi TM -nek igaza van. A vonalkód csak a termék azonosítására használjaák csak! De szvsz nem csak a MOL kutaknál. Lehet, hogy nem lenne nehéz megoldani egy ilyen rendszert, de a szolgáltatoknak és a nagy cégeknek is mindegy , mert az árát igy is ugy is megkapják.(jobb esetben a biztosítotl)
Illetve ha ez ilyen egyszerű lenne akkor miért árulják az eluljárokban a kártyát??? A rendőrségnek is könnyebb lenne és a statisztika is jobban mutatna.

Most már a legtöbb Mol kuton a online feltöltést használják amit ugyebár már nem lehet elopni. A kutasok szívnak, a vásárló ideges de legalább kevesebb kártya tünik el. Ezzel csak az a baj, hogy a rendszer baromi lessú és az emberek bízalmatlanok még az ilyen dolgokkal szemben.

csüt. máj. 20, 2004 12:04
Profil Privát üzenet küldése ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
Nem sokszor vettem feltöltőkártyát (mostmár nem is fogok), de akkor mindig benzinkútnál, általában MOL-nál. Ott mindig volt vonalkódolvasó, ami annyit jegyzett fel a kártyáról, amennyi be volt programozva a számítógépbe. Egy biztos: a lehetősége megvolt/megvan, hogy sorszám alapján tartsák nyilván és cvsak egy csippanás, hogy "feljegyződjön" az eladás ténye.
Amelyik szolgáltató ezt nem követeli meg a feltöltőkártya-értékesítőitől, az ne akarjon letiltani feltöltést! :D

Nem egészen. Én is MOL-on dolgoztam 8) , a kártyán kát vonalkód van, az egyik a külső csomagolásán, ezzel azonosítja a gép, hogy mi az, a másik a kártyán, ezzel csak a szolgáltató tudja azonosítani, de ez minden kártyán más és más... A MOL-on a számítógép egy termékhez max 20 db vonalkódot tud rendelni, tehát ezt a falta azonosítást nem nagyon lehet használni, hacsak valakik 4-5 óránként felviszi a gépre az újakat, és kitörli az eladottakat. Na mi nem unatkoztunk ennyire 8) .

A most kiadott kártyákon egyébként még egységes vonalkód sincs, tehát már a gépbe sem a vonalkód olvasóval viszik be, hanem az 5-jegyű cikkszámával.

Sajnos az a software nem képes ilyen azonosításra, így, ha lehúzod azt a vonalkódot, csak kiírja, hogy hibás :D .

csüt. máj. 20, 2004 10:29
Moderátor

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
gokart írta:
a nagy vodanal itt is ezt csinaljak, de a viszonteladoknal ugy emlekszek hogy nem. pl.: benzinkutak.

Hát én kis vodában dolgozok, de ott sem :wink: , sőt előtte dolgoztam benzinkúton ott pedig pláne nem, még csak a technikai hátteret sem lehetett volna megoldani, nemhogy megvalósítani. Az újságárusoknál, még csak vonalkódleovasó sincsen...
Tehát ha néhol fel is van jegyezve a feltöltő vonalkódja, akkor is az országosan eladott kártyák max 5%-a. A maradék 95% szinte nyomonkövethetetlen...

Nem sokszor vettem feltöltőkártyát (mostmár nem is fogok), de akkor mindig benzinkútnál, általában MOL-nál. Ott mindig volt vonalkódolvasó, ami annyit jegyzett fel a kártyáról, amennyi be volt programozva a számítógépbe. Egy biztos: a lehetősége megvolt/megvan, hogy sorszám alapján tartsák nyilván és cvsak egy csippanás, hogy "feljegyződjön" az eladás ténye.
Amelyik szolgáltató ezt nem követeli meg a feltöltőkártya-értékesítőitől, az ne akarjon letiltani feltöltést! :D

csüt. máj. 20, 2004 2:49
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
gokart írta:
a nagy vodanal itt is ezt csinaljak, de a viszonteladoknal ugy emlekszek hogy nem. pl.: benzinkutak.

Hát én kis vodában dolgozok, de ott sem :wink: , sőt előtte dolgoztam benzinkúton ott pedig pláne nem, még csak a technikai hátteret sem lehetett volna megoldani, nemhogy megvalósítani. Az újságárusoknál, még csak vonalkódleovasó sincsen...
Tehát ha néhol fel is van jegyezve a feltöltő vonalkódja, akkor is az országosan eladott kártyák max 5%-a. A maradék 95% szinte nyomonkövethetetlen...

szer. máj. 19, 2004 19:58
arany tag

Hozzászólás 
simico írta:
gabiataxis írta:
Pont ez az , mi sem írjuk a napi több száz eladott kártya sorszámát. Sajnos erre nincs kapacítás. Szvsz elég kicsi a lebukás veszélye, de én akkor sem vennék ilyet mert benne van a lebukás és valaki, lehet h pont én már egyszer kifizette a kártyát.Mindig a melós szívja meg!

Gondolom boltja válogatja, vagy mit tudom én. Én láttam olyan helyet, ahol az eladott feltöltõ sorszámát 1mp alatt bevitték gépbe vonalkódolvasóval.

szer. máj. 19, 2004 19:51
a fórum lelke

Hozzászólás 
simico írta:
Gondolom boltja válogatja, vagy mit tudom én. Én láttam olyan helyet, ahol az eladott feltöltő sorszámát 1mp alatt bevitték gépbe vonalkódolvasóval.

:? :?

Hát nem tudom, hogy ilyet hol láttál, de azok nagyon unatkozhattak :roll:

szer. máj. 19, 2004 19:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
gabiataxis írta:
Pont ez az , mi sem írjuk a napi több száz eladott kártya sorszámát. Sajnos erre nincs kapacítás. Szvsz elég kicsi a lebukás veszélye, de én akkor sem vennék ilyet mert benne van a lebukás és valaki, lehet h pont én már egyszer kifizette a kártyát.Mindig a melós szívja meg!

Gondolom boltja válogatja, vagy mit tudom én. Én láttam olyan helyet, ahol az eladott feltöltő sorszámát 1mp alatt bevitték gépbe vonalkódolvasóval.

szer. máj. 19, 2004 18:47
ezüst tag

Hozzászólás 
Idézet:
simico Elküldve: 19 Máj. 2004 14:37 Hozzászólás témája:

--------------------------------------------------------------------------------

vally írta:
jómunkásemeberknek. A szolgáltató honnan tudja, hogy melyik feltölést végezték lopoot, és melyiket vett kártyákkal?

Onnan mondjuk, hogy eladáskor feljegyzik az eladott kártya sorszámát?

szer. máj. 19, 2004 15:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
vally írta:
jómunkásemeberknek. A szolgáltató honnan tudja, hogy melyik feltölést végezték lopoot, és melyiket vett kártyákkal?

Onnan mondjuk, hogy eladáskor feljegyzik az eladott kártya sorszámát? :o

szer. máj. 19, 2004 14:37
platina tag

Hozzászólás 
pampika írta:
vally írta:
Hogy jönnének rá, hogy a kártya, avgyis a szám, amivel töltöttem, az lopott? A boltoknak is csak kilóra dják, nem jegyzik a számot.

Valószínű...

Ha lényegtelen lenne a számozása,akkor gondolod,hogy poénból szórakoznának a sorszám nyomtatással a szolgáltatók???
Pont a sorszámmal lehet beazonosítani a seftelt feltöltőket :wink:

Nézzünk egy példát. Egy bolt kap 10 feltöltőt, aminek a lekaparós része alatt egytől tízig ott sorakoznak a számok. Ellpojál a cigánok a felét, persze nem lehet tudni, hogy meilyikeket, a maradék ötöt meg eladják jómunkásemeberknek. A szolgáltató honnan tudja, hogy melyik feltölést végezték lopoot, és melyiket vett kártyákkal?

szer. máj. 19, 2004 14:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
És mi van ha vki más telóját töltöd fel? Akkor ö a hibás?

szer. máj. 19, 2004 13:21
arany tag

Hozzászólás Re: 12500-as feltöltő 5000-ért, mobilok féláron :)
Nokian írta:
Ha 10-15 roma ácsorog az aluljáróban és mondja a magáét, hogy: "cigit, feltöltőkártyát", valószínűnek tartom, hogy ott lapul a zsebében egy kisebb köteggel...

Nem biztos.
Pl. szilveszterkor petárdáért felment a kocsihoz, és onnan hozott egy dobozzal, pedig az is elfért volna a sok szoknya alatt.

szer. máj. 19, 2004 11:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
vally írta:
Hogy jönnének rá, hogy a kártya, avgyis a szám, amivel töltöttem, az lopott? A boltoknak is csak kilóra dják, nem jegyzik a számot.

Valószínű...

Ha lényegtelen lenne a számozása,akkor gondolod,hogy poénból szórakoznának a sorszám nyomtatással a szolgáltatók???
Pont a sorszámmal lehet beazonosítani a seftelt feltöltőket :wink:

szer. máj. 19, 2004 11:03
platina tag

Hozzászólás 

szer. máj. 19, 2004 10:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
na... ismerem azt a helyet es a lehuzos romakat is... egyszer spanommal ott alltunk odajott roma... ilyen tapados lerazhatatlan volt latta cigizunk spanomnak mondja van davidoff olcson... mondja nem kell... addig addig mondta a magaet agressziv stilusban amig spanom jonak nem latta -kiados verest elkerulven mer mar nagyon ugy nezett ki nem veszunk semmit baj lesz- es azt mondta ok hozz egy kartont, penzt elore romat tobbet nem lattuk... ennyi...
mas nyugati orszagokban mer latni alig roma embert?

szer. máj. 19, 2004 9:52
gyémánt tag

Macika írta:
Nem bizony. Mert pillanatok alatt a Katonai Bíróságon találod magadat, mert megütötted a vétlen r.mát.
Nehéz ez.

Nem kell megütni, lehet lelki-terrort is alkalmazni :D :D

Macika írta:
Az autósok hálás alanyok. Rajtuk mindig ki lehet élni a bosszút, amit a máshol beszerzett tehetetlenség érzése okoz. Azok fizetnek, ha vezetni akarnak másnap is.

Igen, ezt tapasztaltam :(

Macika írta:
Minden ember egyenlő! Alig pár ezren vannak csak egyenlőbbek!

Evvel egyetértek... Sokára lesz rend ebben az országban...

szer. máj. 19, 2004 8:36
Moderátor

Nokian írta:
Szerintem ezt a rendőrség is meg tudná csinálni. Vagy csak én vagyok ilyen naiv?

Igen. :D

Nokian írta:
Szerintem:
„Há dé biztos úr, csák ázé', me r.ma vágyok???”
"Igen, azért! De csak akkor beszéljen, ha kérdezem!"
De gondolom, ez sem így működik... :(

Nem bizony. Mert pillanatok alatt a Katonai Bíróságon találod magadat, mert megütötted a vétlen r.mát.
Nehéz ez.

Az autósok hálás alanyok. Rajtuk mindig ki lehet élni a bosszút, amit a máshol beszerzett tehetetlenség érzése okoz. Azok fizetnek, ha vezetni akarnak másnap is.

Minden ember egyenlő! Alig pár ezren vannak csak egyenlőbbek!

kedd máj. 18, 2004 23:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Meg ott van az a zöld szám. Az a fültanús, vagy mi a neve. Direkt azért van ez az ingyenes szám, hogy aki nem akar belekeveredni semmibe, az csak bejelenti az ügyet és kész. Nem fogják utána megkeresni a rendőrbácsik, meg a rendőrnénik.

kedd máj. 18, 2004 23:44
gyémánt tag

Macika írta:
OFF
Na most mondjam?

Dörzsöltek ők, nem bizonyítható rájuk semmi. Ha valaki sértett lenne is olyan balga, hogy fel meri őket jelenteni, az tanúskodni már nem fog ellenük, nem adja a nevét a dologhoz, mert fél a következményektől.

Az alapmegközelítés meg az, hogy ameddig bejelentés nem érkezik ellenük, addig nem tudnak mit kezdeni velük.

Félre ne érts, engem is nagyon irritál az ilyen, de hát jogaik csak nekik vannak.
ON

Mi az, hogy nem bizonyítható? Civilben, "próbavásárlás"-sal sem?
Vagy erre sincs kapacitás/pénz/idő?
Ha 10-15 roma ácsorog az aluljáróban és mondja a magáét, hogy: "cigit, feltöltőkártyát", valószínűnek tartom, hogy ott lapul a zsebében egy kisebb köteggel...

Az APEH sem csak feljelentés után megy ki boltokba, és csinál próbavásárlást, avgy megy oda a pénztárhoz, hogy ugye maguk mindig adnak számlát/blokkot? Mennek ők simán, maguktól is, aztán a vásárlás után szólnak csak, hogy honnan is jöttek.

Szerintem ezt a rendőrség is meg tudná csinálni. Vagy csak én vagyok ilyen naiv?

Szerintem:
"Igen, azért! De csak akkor beszéljen, ha kérdezem!"
De gondolom, ez sem így működik... :(

kedd máj. 18, 2004 22:41
arany tag

Hozzászólás 
simico írta:
Há most nem'tom mé kellett ez mer ha nem veszöl akkor jó há de mé köll akkó itt irogatni ami nem is igaz na de jössz maj' még ide oszt megböszéljük eztet a dó'got okés? A vittamakszot má úgyis elpasszoltuk de ha jófajta dóminó köll akkó még van itten tizes, ötös és hármas oszt tíz százalék engödménnyel megszámíccsuk.

:wink:

Hű az annyát! Még az e-mail címe is stimmel :)

kedd máj. 18, 2004 20:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
Há most nem'tom mé kellett ez mer ha nem veszöl akkor jó há de mé köll akkó itt irogatni ami nem is igaz na de jössz maj' még ide oszt megböszéljük eztet a dó'got okés? A vittamakszot má úgyis elpasszoltuk de ha jófajta dóminó köll akkó még van itten tizes, ötös és hármas oszt tíz százalék engödménnyel megszámíccsuk.

:wink:

kedd máj. 18, 2004 17:45
arany tag

Hozzászólás 
na várjá, ezzel mintha azt mondanád, hogy nyugodtan vegyük meg, mert valószínűleg nem lesz gáz???

kedd máj. 18, 2004 16:31
ezüst tag

Hozzászólás 
Sajnos velünk is előfordult a benzinkúton, hogy lenyúltak egy köteg kártyát. Ne kérdezzétek, hogy hogy történt, a mai napig nem tudjuk. A lényeg, hogy ki kellet fizetnie a kollegának. Mi sem tettünk feljelentést. (Miért volt egyedül, hogy kerülhetett a kezűkbe stb..)
Szvsz nem tesznek feljelentést, max ha betörés van illetve látható a kamerán vagy egyéb bizonyítható módon a lopás.

Remélem lehet érteni amit mondani szeretnék! :D

kedd máj. 18, 2004 14:45
arany tag

Hozzászólás 
MitoGábor írta:
Daemon:
És láttad is a telefonokat meg a feltöltőkártyákat ???

Nem láttam, annyira azért nem voltam kíváncsi. Még a végén vennem KELLETT volna egyet.

kedd máj. 18, 2004 9:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
Kár, hogy ezek a kártyák csak december 15-éig voltak felhasználhatóak feltöltésre... (Aztán lehet, hogy ez csak az értékesítésre vonatkozik :roll: )

Ez igaz, de utána még fél évig fel lehet tölteni, így még van rá egy hónap hogy működjenek...

hétf. máj. 17, 2004 20:55
gyémánt tag

Macika írta:

Na látjátok! Ezért nincs a nílusparti-székely-brazil-menekült gépsor tagjainak PC-je: nincsen rajta: "Háde" billentyű... :)

hétf. máj. 17, 2004 20:29
arany tag

Hozzászólás 
Daemon:
És láttad is a telefonokat meg a feltöltőkártyákat ???

hétf. máj. 17, 2004 20:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
Kár, hogy ezek a kártyák csak december 15-éig voltak felhasználhatóak feltöltésre... (Aztán lehet, hogy ez csak az értékesítésre vonatkozik :roll: )

hétf. máj. 17, 2004 20:21
Moderátor

Nokian írta:
TheDaemon írta:
Ma kijöttem a helyi Vodafone-ból, odajött hozzám egy alak, hogy kell-e olcsó feltöltő? Az ilyen meséket mindig szeretem, és végighalgattam (tehát nem vásárlási szándékból). Vodás 2500-as 2000, 3500 pénz volt tán a 7500-as, a 12500-as pedig 5000! hű, ez szuper :) És állítólag fizetés csak a feltöltés után :)
Voltak ám telefonok is féláron, pl. panasonic x60-as 30k. Azt mondta, hogy eredeti boltiak, garanciával. Mondom "És ha lopott?" mondta: nem lopott, dehogy is. Mondom adjon rá biztosítékot. Erre ő: Mé, nem elég annyi, hogy félárú? Naggyon komoly volt. A végén még adott egy email címet is :lol:

Akkor sétálj el, azaz inkább ne, de ha mégis egyszer arra visz az utad, a Lehel téren a metró ki/bejáratnál (a piac déli végénél) a kisebbség sötétebb bőrű képviselői minimum nyolcan-tizen rendszeresen (azaz minden nap) feltöltőkártyákat, cigit árul.
Ha ott a police (2-3 egyenruhás járőr az aluljáróban), akkor felmennek a 14-es villamos végállomásához, és ott folytatják.

Macika! Az ilyen alja söpredék (semmirekellő, tolvaj...stb.) bandát miért nem fogják meg a rend éber őrei??? :?: :?

OFF
Na most mondjam?

Dörzsöltek ők, nem bizonyítható rájuk semmi. Ha valaki sértett lenne is olyan balga, hogy fel meri őket jelenteni, az tanúskodni már nem fog ellenük, nem adja a nevét a dologhoz, mert fél a következményektől.

Az alapmegközelítés meg az, hogy ameddig bejelentés nem érkezik ellenük, addig nem tudnak mit kezdeni velük.

Félre ne érts, engem is nagyon irritál az ilyen, de hát jogaik csak nekik vannak.
ON

hétf. máj. 17, 2004 18:39
gyémánt tag

TheDaemon írta:
Ma kijöttem a helyi Vodafone-ból, odajött hozzám egy alak, hogy kell-e olcsó feltöltő? Az ilyen meséket mindig szeretem, és végighalgattam (tehát nem vásárlási szándékból). Vodás 2500-as 2000, 3500 pénz volt tán a 7500-as, a 12500-as pedig 5000! hű, ez szuper :) És állítólag fizetés csak a feltöltés után :)
Voltak ám telefonok is féláron, pl. panasonic x60-as 30k. Azt mondta, hogy eredeti boltiak, garanciával. Mondom "És ha lopott?" mondta: nem lopott, dehogy is. Mondom adjon rá biztosítékot. Erre ő: Mé, nem elég annyi, hogy félárú? Naggyon komoly volt. A végén még adott egy email címet is :lol:

Akkor sétálj el, azaz inkább ne, de ha mégis egyszer arra visz az utad, a Lehel téren a metró ki/bejáratnál (a piac déli végénél) a kisebbség sötétebb bőrű képviselői minimum nyolcan-tizen rendszeresen (azaz minden nap) feltöltőkártyákat, cigit árul.
Ha ott a police (2-3 egyenruhás járőr az aluljáróban), akkor felmennek a 14-es villamos végállomásához, és ott folytatják.

Macika! Az ilyen alja söpredék (semmirekellő, tolvaj...stb.) bandát miért nem fogják meg a rend éber őrei??? :?: :?

hétf. máj. 17, 2004 17:40
arany tag

Hozzászólás 
kérdeztem a telefonszámát, de mondta, hogy naponta változik :)
Emailcím így lett. Ha valakinek kell, magánba...
De aztán ne sírjon, ha jönnek a zsernyákok :lol:

hétf. máj. 17, 2004 17:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szoktátok nézni a Maffiózok című filmet az RTL KLUB-on? :D

hétf. máj. 17, 2004 17:07
Moderátor

Hozzászólás 
Kispósi írta:
az olcsób feltöltökártyát nem vágják le a yardok. honnan tudnák? Én 1 - 1.5 évig töltöttem a pannonos kártyámat kézröl olcsóbban... :)

Na nem, azt hiszem tévedésben vagy.
A rendőrség nem abban leli élvezetét, hogy magától nyomoz ilyen ügyekben. Ha feljelentés érkezik a megkárosított szolgáltatótól, akkor viszont kötelessége nyomozni.
Úgy érzem, nem sok golndolatot fordítottál arra, hogy mit miért is tesznek a rendőrök. :lol:

hétf. máj. 17, 2004 16:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
az olcsób feltöltökártyát nem vágják le a yardok. honnan tudnák? Én 1 - 1.5 évig töltöttem a pannonos kártyámat kézröl olcsóbban... :)

hétf. máj. 17, 2004 16:26
Moderátor

Hozzászólás 
asdf_ írta:
Esetleg par nap mulva megkeres a yard, hogy ugyan, aruld mar el, hogy kitol vetted azt a bizonyos feltoltot... ;)

...aminek a névértékét épp most vette le a Vodafone jogtalan utalás miatt az egyenlegedről.

hétf. máj. 17, 2004 16:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
Esetleg par nap mulva megkeres a yard, hogy ugyan, aruld mar el, hogy kitol vetted azt a bizonyos feltoltot, ugyanis tegnapelott loptak el egy boltbol... ;)

hétf. máj. 17, 2004 15:46
arany tag

Hozzászólás 
Most viccen kívül: Akkor történhet valami, ha én megveszem tőle azt a 12500-as feltőltő 5000-ért, majd feltöltöm és megkapom az egyenlegértesítőt, hogy rajta a pénz?

hétf. máj. 17, 2004 15:40
Hozzászólás 
Ő a szavát adta arra hogy garanciális. Az más kérdés, hogy a szava hitelességét kb 6 évesen eévesztette... :D

Gondolom nem idén barnult a csávó...

hétf. máj. 17, 2004 15:22
Moderátor

TheDaemon írta:

Az má igen!!!
És nem volt elég az illető által nyújtott biztosíték??? :D

hétf. máj. 17, 2004 15:03
arany tag

Hozzászólás 12500-as feltöltő 5000-ért, mobilok féláron :)

hétf. máj. 17, 2004 14:58
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 41 hozzászólás ]