|
Ajándék Opel Corsák: naponta egy a Vodafone-tól!
Szerző |
Üzenet |
muse
arany tag
|
Macika írta: hhh3 írta: Az aznapi blikkban egy fél, vagy negyed oldalas hirdetése szerepelt annak az autókereskedésnek, ahol a cikk szerint vannak az autók. Én sem nyertem, mivel a játék elején én is a kis pénzű nyuszi lúzer kategóriába soroltam magam, akiknek a pénzéből jól jár a voda, és tovább gazdagíthatja a bevállalós gazdagokat, a szabályzatból következik. viszont ismerős ismerőse igen. Jaaaaa, hogy a Blikkben??? Tudnám, miért nem abban hozzák le a jogszabályokat a Közlöny helyett Hát hja..
Aki a Blikk nevü sajtónak nevezett gagyinak hisz,annak ugy kell
|
vas. jún. 17, 2007 19:06 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
hhh3 írta: Az aznapi blikkban egy fél, vagy negyed oldalas hirdetése szerepelt annak az autókereskedésnek, ahol a cikk szerint vannak az autók. Én sem nyertem, mivel a játék elején én is a kis pénzű nyuszi lúzer kategóriába soroltam magam, akiknek a pénzéből jól jár a voda, és tovább gazdagíthatja a bevállalós gazdagokat, a szabályzatból következik. viszont ismerős ismerőse igen. Jaaaaa, hogy a Blikkben???
Tudnám, miért nem abban hozzák le a jogszabályokat a Közlöny helyett
|
vas. jún. 17, 2007 15:07 |
|
|
hhh3
arany tag
|
tatu- írta: Ha jól emlékszem 6-8 ismerösöm nyert itt autot, én sajnos nem, max 10,000ft-ot öltem bele. Ugyanakkor ez a 17auto... reklám, a hirverés és minden mögötte lévő,csak reklám...
Az aznapi blikkban egy fél, vagy negyed oldalas hirdetése szerepelt annak az autókereskedésnek, ahol a cikk szerint vannak az autók.
Én sem nyertem, mivel a játék elején én is a kis pénzű nyuszi lúzer kategóriába soroltam magam, akiknek a pénzéből jól jár a voda, és tovább gazdagíthatja a bevállalós gazdagokat, a szabályzatból következik. viszont ismerős ismerőse igen.
|
vas. jún. 17, 2007 14:49 |
|
|
tatu-
ezüst tag
|
70 autot kisorsoltak ugy ahogy,
de most feltünt 17 auto félrevezetö cikkel köritve,megnem erősitett titkozatos nyertessel,akit láttak,de még sem....
szol a csengő ,mint az il ferro-nál s ez beszokott jönni
|
pén. jún. 15, 2007 8:47 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Macika írta: tatu- írta: egyik sem. ugyankkor az én elméletem, hogy 87 db auto volt...és ami most történik a kampány része... Lehet, hogy felületesen olvasom/kezelem a dolgot, de miért számít, hogy 70 vagy 87 autó volt?
mert akkor - szerintük - azt a 17-et adták annak oda, akinek akarták. De ez tényleg összeesküvés elmélet.
Nem tudom miért nem lehet a tényeknél maradni, úgy, mint pl. illegális szerencsejáték szervezés.
|
csüt. jún. 14, 2007 11:10 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
tatu- írta: egyik sem. ugyankkor az én elméletem, hogy 87 db auto volt...és ami most történik a kampány része... Lehet, hogy felületesen olvasom/kezelem a dolgot, de miért számít, hogy 70 vagy 87 autó volt?
|
csüt. jún. 14, 2007 11:03 |
|
|
tatu-
ezüst tag
|
egyik sem.
ugyankkor az én elméletem, hogy 87 db auto volt...és ami most történik a kampány része...
|
csüt. jún. 14, 2007 10:09 |
|
|
Macika
Moderátor
|
tatu- írta: Ha jól emlékszem 6-8 ismerösöm nyert itt autot, én sajnos nem, max 10,000ft-ot öltem bele. Ugyanakkor ez a 17auto... reklám, a hirverés és minden mögötte lévő,csak reklám... Mindegyikük Voda-érdekeltségű volt?
Mert ha nem, akkor már megdőlni látszik az elmélet...
|
szer. jún. 13, 2007 12:41 |
|
|
tatu-
ezüst tag
|
Ha jól emlékszem 6-8 ismerösöm nyert itt autot, én sajnos nem, max 10,000ft-ot öltem bele.
Ugyanakkor ez a 17auto... reklám, a hirverés és minden mögötte lévő,csak reklám...
|
szer. jún. 13, 2007 11:15 |
|
|
Macika
Moderátor
|
QNKORI írta: Akkor összefoglalnám az eddigieket (lehetõleg személyeskedés nélkül).
Amit állítok: 1.) a Voda tiltott szerencsjátékot szervezett 2.) sok jel utal arra, hogy nem volt tiszta a játék 3.) adócsalás történt
Nézzük a tényeket. A szerencsejáték törvény azért kezeli ilyen szigorúan a jákékokat, mert ADÓMEGKERÜLÉS és VAGYONKIMENTÉS-re ad lehetõséget a nyereményjáték szervezés. A módszer egyszerû: adott egy cég, 100 milliós nyereséggel. Ha mindent leadózik, akkor a nyeresége még 50 millió sincs. Ellenben ha szervez egy nyereményjátékot, ahol a beépített emberek nyernek, akkor a 100 millióból 80 milliója marad, mivel a neremény után mindössze 20% adót kell fizetni. Amit gyanítok, hogy a Voda néhány embere kitalálta ezt az autó-nyereményesdit (költség 70x2 milla=140 misi+20% adó), majd szépen a beépített embereik nyertek (persze pár valódi nyertes is volt), majd 40-50 autó szépen a megfelelõ személyeknél landolt. Utána az autókat 2 misi/darabért eladják (50 autónál 100 millió ft minimum), és a pénzt a résytvevõk között szépen leosztják. Azaz ha ezt bárként fizették volna ki a "résztvevõknek", akkor ez több mint 260 millió Ft lett volna a Vodának. Magyarán a "kiválasztottak" szépen adómegkerüléses juttatást kaptak a Vodánál. Maga a tiltott szerencsjáték szervezése, az adómegkerülés, a különösen nagy értékre, bûnsyövetkezetben elkövetett csalás vegytiszta BTK bûncselekmény. Köszönöm a higgadtságot.
Mondjuk elsőre is megértettem, hogy így gondolod, én azonban továbbra is úgy látom, hogy ez az elmélet olyan feltételezések összességére épül, ami nem biztos, hogy teljesül.
Amellett, hogy olyan az egész, mintha valaki arra blazírozik, hogy ha fényes nappal rabol ki valakit a nyílt utcán, akkor az emberek úgysem csinálnak semmit, mert 1. úgyis birkák, 2. úgysem figyelnek a másikra, amellett olyan elemeket is tartalmaz, amelyek számomra (aki NEM akarok feltétlenül hinni abban, hogy más ügyeskedik az állam kárára) hihetetlenek.
Ilyen elem pl. számomra, hogy használt autóként értékesíteni őket, ráadásul az Interneten keresztül, SEMMILYEN fáradságot nem beleölve, ami boldog-boldogtalannak feltűnik (nem úgy esetleg, hogy autókereskedőknek szétszórva a dolgot).
Elfogadom, hogy LEHETNE akár igaz (értsd VALÓBAN megtörtént) is az elmélet, de lehet az is, hogy csak (kellő rosszindulattal beleképzeled már késznek gondolva az autók eladását is, holott még szerteszét árulják őket). Valamint létezik más, a 'köznép' számára ennél sokkal kevésbé látható/feltűnő pénzkimentési lehetőség.
A Tiéd IS LEHET egy az elméletek közül, de rámondani, hogy EZ ÍGY TÖRTÉNT, azt továbbra is erősen túlzásnak tartom, és nem szeretném, ha köteleznék a terminalt az IP-d kiadására...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika szer. jún. 13, 2007 12:43-kor.
|
szer. jún. 13, 2007 7:12 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
off:
nem értek egyet az adócsalási levezetéseddel. Ennél sokkal egyszerűbb, tisztább és bejáratot utak vannak az adó elkerülésre. Pl. anyacégtől szoftverek bérlése, anyacégtől leselejtezett cuccok teljes áron megvétele, anyacégtől szaktanácsadás, stb.
azzal sem értek egyet, hogy a szerencsejáték törvény a vagyonkimentési lehetőség miatt lenne ilyen szigorú. A szerencsejáték azért koncesszióköteles, mert extraprofitra ad lehetőséget. Gyakorlatilag ellenszolgáltatás nélkül (vagy minimális ellenszolgáltatásért) hajlandók fizetni az emberek. Erről az extraprofitról az állam nem hajlandó lemondani, nem hajlandó azt a piacnak adni.
|
szer. jún. 13, 2007 2:16 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Örülök, hogy így látod, és ezt megírtad.
Köszönöm.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m szer. jún. 13, 2007 9:40-kor.
|
szer. jún. 13, 2007 2:10 |
|
|
QNKORI
platina tag
|
Akkor összefoglalnám az eddigieket (lehetõleg személyeskedés nélkül).
Amit állítok:
1.) a Voda tiltott szerencsjátékot szervezett
2.) sok jel utal arra, hogy nem volt tiszta a játék
3.) adócsalás történt
Nézzük a tényeket. A szerencsejáték törvény azért kezeli ilyen szigorúan a jákékokat, mert ADÓMEGKERÜLÉS és VAGYONKIMENTÉS-re ad lehetõséget a nyereményjáték szervezés.
A módszer egyszerû: adott egy cég, 100 milliós nyereséggel. Ha mindent leadózik, akkor a nyeresége még 50 millió sincs. Ellenben ha szervez egy nyereményjátékot, ahol a beépített emberek nyernek, akkor a 100 millióból 80 milliója marad, mivel a neremény után mindössze 20% adót kell fizetni.
Amit gyanítok, hogy a Voda néhány embere kitalálta ezt az autó-nyereményesdit (költség 70x2 milla=140 misi+20% adó), majd szépen a beépített embereik nyertek (persze pár valódi nyertes is volt), majd 40-50 autó szépen a megfelelõ személyeknél landolt.
Utána az autókat 2 misi/darabért eladják (50 autónál 100 millió ft minimum), és a pénzt a résytvevõk között szépen leosztják.
Azaz ha ezt bárként fizették volna ki a "résztvevõknek", akkor ez több mint 260 millió Ft lett volna a Vodának. Magyarán a "kiválasztottak" szépen adómegkerüléses juttatást kaptak a Vodánál.
Maga a tiltott szerencsjáték szervezése, az adómegkerülés, a különösen nagy értékre, bûnsyövetkezetben elkövetett csalás vegytiszta BTK bûncselekmény.
|
szer. jún. 13, 2007 0:18 |
|
|
Denver
arany tag
|
Remélem nem nyerek majd soha semmit.
De,ha mégis esetlek a Sn.....s csokin a csomagban lesz egy felirat,hogy nyertem mégegyet,nem lesztek írigyek,ugye?
|
kedd jún. 12, 2007 22:42 |
|
|
AndrySoft
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1387 Tartózkodási hely: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye
|
Ebben spéciel egyetértek: ha mindenkit deportálnánk, aki irigy, kiürülne az ország...
|
kedd jún. 12, 2007 18:44 |
|
|
Macika
Moderátor
|
T68m írta: Vissza kell utasítanom feltételezésed. Azért, mert a lehetőséggel az első percektől tisztában vagyok (ugyanis, a másik fórumon, ezt már az induláskor megbeszéltük, kitárgyaltuk, sőt, az egyik fórumtárs nyert is így egy autót). Azonban én azzal is tisztában vagyok, hogy itt nem zseniális trükkről van szó, hanem arról, hogy nem lehet tudni mennyi ember használja a módszert. A mostani játékosoknak szerencséjük volt, könnyen nyertek. Lehetett volna pechük is, ha többet játszottak volna. Összeségében, matematikailag a vesztésnek volt nagyobb esélye. Egyébként EZ a személyeskedés, mikor minket azzal vádolsz, hogy irigykedünk!!!
Megjegyzem, egy SMS-t se küldtem, nem kívántam a vodát gazdagítani.
Mindezek azonban semmiben nem mentesítik a vodát a jogszabálysértések alól, ezért kérlek, arről beszélj! Amennyiben számodra kellemetlen, a voda eljárását tényszerűen megvitatni, akkor hagyd ezt a témát, és ne azzal kívánd elterelni a szót, hogy én vagy konkuri mennyire vagyunk irigyek! Rosszul fogalmaztam, mivel nem Te voltál tiszteletlen és személyeskedő, nem elsősorban Neked szólt.
Valóban úgy van TE még a legelején levezetted a dolgot, tulajdonképpen annak köszönhetően gondoltam jobban bele az egészbe.
A második bekezdéseddel teljesen egyetértek, egészen a csillagsorig.
Kivéve a személyeskedést, hiszen a kifogásolt más zsebében turkálást egyikőtöknek sem, hanem vidékiviktornak válaszul írtam, aki SZINTÉN NEM konkrétan nektek írta, amit írt.
Valamiért mindketten magatokra vettétek a teljesen általánosan leírt mondatomat, nem tudom, miért. Tényleg az összmagyarságra gondoltam, mert lépten-nyomon ezt látom. Ha valakinek elkezd jól menni mert szerencséje volt, ügyes, szorgalmas, szemfüles, kitartó, stb. volt, akkor nem azt kapja a szomszédtól, hogy utánozza, hanem elkezd irigykedni és megpróbálja befeketetíteni/megbuktatni.
Valamiért a génjeinkben van ez.
Én is megkaptam a munkahelyemen, amikor elindítottam a vállalkozásomat (16 éve), és évekig csak minden második nap feküdtem le aludni. Egyből kikezdtek, hogy miből vettem én egy 3,5milliós autót, SZALONBÓL...
Ráadásul ezzel a más zsebében turkálással nem is a Vodára gondoltam, hanem az ürgére, aki megjátszotta a lutrit. Neki bejött.
Naponta hallunk bebukott csempészett cigi-szállítmányokról, egyebekről, röpködnek a milliók.
Kérem, azt is 'befektették' valakik a nagy haszon reményében. Csak nekik nem jött be. Az ilyet nem veszik észre az emberek valahogy, vagy nem is gondolnak bele kicsit sem...
|
kedd jún. 12, 2007 17:08 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Macika írta: Mindkettõtöknek.
Ajánlanám a 2007 06 11, 14:36:43 hozzászólásom LASSÚ, ha nem megy máshogy, SZÓTAGOLVA átolvasását. Valamint azt is, hogy mire írtam azt a zsebben turkálást, amit kunkori kifogásolt.
Nem állítottam semmit a Vodafone nevû cégrõl. Ellenben állítottam valamit, amit most is tartok.
Köszönöm.
Ha Neked vagy kunkorinak jutott volna eszébe, hogy 2,5 MFt befektetéssel a tízszeresét lehet megkeresni (bármilyen szabályozatlanság miatt, most ez mindegy, a lényeg, hogy a Ti szempontototokból semmi törvénytelenség nem lenne), akkor nem kívánnátok vért. Így viszont...
Vissza kell utasítanom feltételezésed. Azért, mert a lehetőséggel az első percektől tisztában vagyok (ugyanis, a másik fórumon, ezt már az induláskor megbeszéltük, kitárgyaltuk, sőt, az egyik fórumtárs nyert is így egy autót).
Azonban én azzal is tisztában vagyok, hogy itt nem zseniális trükkről van szó, hanem arról, hogy nem lehet tudni mennyi ember használja a módszert. A mostani játékosoknak szerencséjük volt, könnyen nyertek. Lehetett volna pechük is, ha többet játszottak volna. Összeségében, matematikailag a vesztésnek volt nagyobb esélye.
Egyébként EZ a személyeskedés, mikor minket azzal vádolsz, hogy irigykedünk!!!
Megjegyzem, egy SMS-t se küldtem, nem kívántam a vodát gazdagítani.
Mindezek azonban semmiben nem mentesítik a vodát a jogszabálysértések alól, ezért kérlek, arről beszélj! Amennyiben számodra kellemetlen, a voda eljárását tényszerűen megvitatni, akkor hagyd ezt a témát, és ne azzal kívánd elterelni a szót, hogy én vagy konkuri mennyire vagyunk irigyek!
|
kedd jún. 12, 2007 8:14 |
|
|
Macika
Moderátor
|
QNKORI írta: Igen, ha kihajítasz, akkor nyilvánvalóan megváltoznak a tények..... és rögtön neked lesz igazad..... Nem, de a személyeskedést nem tűröm.
Sem másnál, sem a saját személyemnél.
Nem függ össze azzal, hogy van-e igaza valakinek.
|
kedd jún. 12, 2007 7:04 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Mindkettőtöknek.
Ajánlanám a 2007 06 11, 14:36:43 hozzászólásom LASSÚ, ha nem megy máshogy, SZÓTAGOLVA átolvasását.
Valamint azt is, hogy mire írtam azt a zsebben turkálást, amit kunkori kifogásolt.
Nem állítottam semmit a Vodafone nevű cégről.
Ellenben állítottam valamit, amit most is tartok.
Köszönöm.
Ha Neked vagy kunkorinak jutott volna eszébe, hogy 2,5 MFt befektetéssel a tízszeresét lehet megkeresni (bármilyen szabályozatlanság miatt, most ez mindegy, a lényeg, hogy a Ti szempontototokból semmi törvénytelenség nem lenne), akkor nem kívánnátok vért.
Így viszont...
|
kedd jún. 12, 2007 7:02 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Macika írta: QNKORI írta: Jegyezd meg, a magyar mindig a másik zsebében turkál! Smile HA annak több van egy garasnyival, akkor már ki kell beszélni, hogy hogyan juthatott hozzá...
Hát nem egészen. Pontosan a saját zsebünkben turkálunk. Ugyanis ezzel a módszerrel adót IS csaltak, amit (pontosabban a hiányzó adót) te meg én fogod megfizetni. Pontosan a te szemléleted ay, ami miatt itt tart az ország. Az értékrendedben van a hiba. Nagyobb gond számodra az, hogy valaki észrevette a csalást mint az, hogy valaki elkövette a bûnt. Szerintem nyugodtan követeld, hogy a tolvajt elfogó rendõrt büntessék meg, és ne a tolvajt. Mert ez számodra a normális.... Szerintem most állj le, mert személyeskedésért kihajítalak! Mennyit tudsz az egész dologról? Láttál papírokat? Vagy valamit, ami alapján egyáltalán leírhatod ezeket a súlyos vádakat, amiket le mertél írni?
Kérlek szépen, a voda játékának feltételei önmagában kimerítik a színlelt szerződés fogalmát. Ehhez nem kell további vizsgálódás. A SZEF-nek a hivatalból meg kellett volna indítania a vizsgálódást a 2004. évi CXL (közigazgatási hatósági eljárásról) 29§ (1), a 1991. évi XXXIV (szerencsejátékról) törvény és a PTK 207§ (6) alapján.
Idéznék belőle:
A PTK
207§ (6) A színlelt szerződés semmis; ha pedig az más szerződést leplez, a szerződést a leplezett szerződés alapján kell megítélni.
SZJ
1. § (1) Szerencsejáték minden olyan játék, amelyben a játékos pénz fizetése, vagy vagyoni érték nyújtása fejében, meghatározott feltételek fennállása vagy bekövetkezése esetén pénznyereményre, vagy más vagyoni értékű nyereményre válik jogosulttá. A nyerés vagy a vesztés kizárólag, vagy túlnyomórészt a véletlentől függ.
(3) A koncesszióról szóló 1991. évi XVI. tv. (a továbbiakban: Ktv.) 1. § (1) bekezdésének i) pontjában meghatározott szerencsejátékok szervezésére irányuló tevékenységnek minősül
a) sorsolásos játék szervezése,
Na, van a vodának erre koncessziója?
Ahogy Kunkori írta, itt nem más zsebében való turkálásról van szó, hanem kifejezetten saját zsebben való turkálásról. Ugyanis akkor én is szervezhetnék szerencsejátékot és abból nekem is hasznom lenne. Tehát én csak a saját zsebembe akarok turkálni, és azt akarom, hogy amit a vodának lehet, az nekem is lehessen.
Vagy akkor mondjuk ki, hogy akinek van pénze lefizetni a hivatalt, az törvények felett áll?
|
kedd jún. 12, 2007 3:41 |
|
|
QNKORI
platina tag
|
"Szerintem most állj le, mert személyeskedésért kihajítalak!"
Igen, ha kihajítasz, akkor nyilvánvalóan megváltoznak a tények..... és rögtön neked lesz igazad.....
"Mennyit tudsz az egész dologról? Láttál papírokat? Vagy valamit, ami alapján egyáltalán leírhatod ezeket a súlyos vádakat, amiket le mertél írni?"
Akor nézzük a tényeket. Van egy nyilvánvalóan bûncselekményre utaló eseménysorozat.
A vélelmezett bûncselekmények:
- tiltott szerencsjáték szervezése
- adócsalás (az illetékek és adók megkerülése)
- különösen nagy összegre elkövetett csalás
- esetleg "bûnszövetkezetben történt elkövetés"
Minden nyomozás bûncselekmény alapos gyanúja miatt indul. Itt minden jel megvan ehhez. Az eddigiek közvetett bizonyítékok. A nyomozás során kell a közvetlen bizonítékokat beszereznie a rendõrségnek (pl a nyertesek neve, foglakozása, rokoni kapcsolatai, van-e rokonságában Voda-s dolgozó.
A fentiek alapján a rendõrségek és a Szer.Fel-nek HIVATALBÓL vizsgánia kellene az ügyet. Akkor majd lesznek BIZONYÍTÓ EREJÛ papírok.
Csak éppen a Szer.Fel nem hajlandó megmozdulni, az õ fellépésük nélkül a rendõrség nem tud lépni.
|
hétf. jún. 11, 2007 23:56 |
|
|
Macika
Moderátor
|
QNKORI írta: Jegyezd meg, a magyar mindig a másik zsebében turkál! Smile HA annak több van egy garasnyival, akkor már ki kell beszélni, hogy hogyan juthatott hozzá...
Hát nem egészen. Pontosan a saját zsebünkben turkálunk. Ugyanis ezzel a módszerrel adót IS csaltak, amit (pontosabban a hiányzó adót) te meg én fogod megfizetni. Pontosan a te szemléleted ay, ami miatt itt tart az ország. Az értékrendedben van a hiba. Nagyobb gond számodra az, hogy valaki észrevette a csalást mint az, hogy valaki elkövette a bûnt. Szerintem nyugodtan követeld, hogy a tolvajt elfogó rendõrt büntessék meg, és ne a tolvajt. Mert ez számodra a normális.... Szerintem most állj le, mert személyeskedésért kihajítalak!
Mennyit tudsz az egész dologról? Láttál papírokat? Vagy valamit, ami alapján egyáltalán leírhatod ezeket a súlyos vádakat, amiket le mertél írni?
|
hétf. jún. 11, 2007 23:34 |
|
|
QNKORI
platina tag
|
Jegyezd meg, a magyar mindig a másik zsebében turkál! Smile HA annak több van egy garasnyival, akkor már ki kell beszélni, hogy hogyan juthatott hozzá...
Hát nem egészen. Pontosan a saját zsebünkben turkálunk. Ugyanis ezzel a módszerrel adót IS csaltak, amit (pontosabban a hiányzó adót) te meg én fogod megfizetni.
Pontosan a te szemléleted ay, ami miatt itt tart az ország. Az értékrendedben van a hiba. Nagyobb gond számodra az, hogy valaki észrevette a csalást mint az, hogy valaki elkövette a bûnt.
Szerintem nyugodtan követeld, hogy a tolvajt elfogó rendõrt büntessék meg, és ne a tolvajt. Mert ez számodra a normális....
|
hétf. jún. 11, 2007 23:01 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
vidékiviktor írta: Már bocsi,hogy beleszólok,meg nem akarok okoskodni,de ennek a témának tényleg ekkora jelentõsége van?
ja, mert itt nem az a kérdés, hogy ki nyert, hanem az, hogy a voda (és más multi) a törvények felett áll-e? És ha igen, akkor miért?
|
hétf. jún. 11, 2007 13:40 |
|
|
Macika
Moderátor
|
vidékiviktor írta: Már bocsi,hogy beleszólok,meg nem akarok okoskodni,de ennek a témának tényleg ekkora jelentősége van? Bárki küldhetett volna ennyi üzenetet,emberünk bepróbálta,nyert. A kapu mindenki előtt nyitva volt. Jegyezd meg, a magyar mindig a másik zsebében turkál!
HA annak több van egy garasnyival, akkor már ki kell beszélni, hogy hogyan juthatott hozzá...
|
hétf. jún. 11, 2007 13:36 |
|
|
Denver
arany tag
|
Már bocsi,hogy beleszólok,meg nem akarok okoskodni,de ennek a témának tényleg ekkora jelentősége van?
Bárki küldhetett volna ennyi üzenetet,emberünk bepróbálta,nyert.
A kapu mindenki előtt nyitva volt.
|
hétf. jún. 11, 2007 13:32 |
|
|
QNKORI
platina tag
|
"De, mint ahogy már mondtam, ez az autós kártya miatt nem szerencsejáték..."
De bizony hogy az, mivel sorsolás van a dolog mögött. Pontosan annyira az, hogy annak idején volt a Poligruppo vásárlási csoport a 90-es évek elején. Ott ay volt a lényeg, hogy csoport jött létre egy termék megvásárlására, és a terméket kisorsolták az adott hónapban a csoport tagjai között. Ez nem volt szerencsejáték, mert ha 50 tag volt, akkor 50-szer sorsoltak. Ennek ellenére a Szer.Fel. betiltatta (pontosabban az APEH-hez utalta) az ügyet, mondván ez szerencsejáték, mert sorsolás van....
Vagy a Kóka-Kóla (jó magyarosan: niggerhúgy) kupakos játékánál is elenõrzött a Szer.Fel., mondván ez szerencsejáték.
Szerintem a Voda húzása simán analógia ezekre az esetekre.
"Vagy ezek alapján egyik vásárlásösztönző sorsolás sem legális, mert a gyártó/forgalmazó/szolgáltató nem szerencsejátékra szakosodott?"
De legális, mert ha az én cégem sorsolást rendez,akkor
1.) be kell jelenteni a Szer.Fel.-nek
2.) letétbe kell tennem a fedezetet
3.) be kell fizetnem a 20% nyeremény adót
Pont ez kerülte ki a Voda néhány alkalmazottja ezzel a módszerrel, tehát az ügy simán adócsalás is extraként.
Azzal egyetértek, hogy egy kicsit jobban át kellett volna gondolniuk a játékszabályokat, és például egy embernek csak egy autót adni, de attól még minden legálisan zajlott, mivel nem szerencsejátékról volt szó!
Hát nem egészen. Amit csináltak az színlelt szerzõdés (ergo nem érvényes), a tevékenység tiltott szerencsjáték, ráadásként adócsalással.
Vegytiszta BTK-s ügy.
|
vas. jún. 10, 2007 22:34 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
KrE írta: T68m írta: QNKORI írta: Itt annyira lóg ki a paripapata, hogy simán viszgálatot kellene indítnia a Szerencsjátékfelügyeletnek. Pontosan úgy, mint 98-ban a Kóka-Kóla ellen tette a nemlétezõ 10.000.000-os kupakok miatt.... itt nem csak az esetleges csalás miatt, hanem alapból kéne vizsgálódni, mivel a vodának mobiltávközlésre, nem pedig szerencsejáték szervezése van koncessziója. De, mint ahogy már mondtam, ez az autós kártya miatt nem szerencsejáték... Vagy ezek alapján egyik vásárlásösztönzõ sorsolás sem legális, mert a gyártó/forgalmazó/szolgáltató nem szerencsejátékra szakosodott?
én is elmondtam, hogy itt nem erről van szó, sőt, jogszabályt is idéztem:
A PTK egyértelműen kimondja:
207§ (6) A színlelt szerződés semmis; ha pedig az más szerződést leplez, a szerződést a leplezett szerződés alapján kell megítélni.
Nem az autós kártyát vásárolták az emberek, hanem nyerési esélyt. Ezért ez színlelt szerződés volt. Több dolog is alátámasztja ezt: a vásárlást ösztönző sorosolásoknál maga a termék rendszerint az akciós időszak előtt és után is kapható, általában azonos áron. Másrészt a vásárlást ösztönző sorsolásoknál a terméket az emberek amúgyis fogyasztják.
(Napló sorsolását nem ismerem)
|
vas. jún. 10, 2007 10:39 |
|
|
KrE
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Pécs
|
T68m írta: QNKORI írta: Itt annyira lóg ki a paripapata, hogy simán viszgálatot kellene indítnia a Szerencsjátékfelügyeletnek. Pontosan úgy, mint 98-ban a Kóka-Kóla ellen tette a nemlétező 10.000.000-os kupakok miatt.... itt nem csak az esetleges csalás miatt, hanem alapból kéne vizsgálódni, mivel a vodának mobiltávközlésre, nem pedig szerencsejáték szervezése van koncessziója.
De, mint ahogy már mondtam, ez az autós kártya miatt nem szerencsejáték...
Vagy ezek alapján egyik vásárlásösztönző sorsolás sem legális, mert a gyártó/forgalmazó/szolgáltató nem szerencsejátékra szakosodott?
Azzal egyetértek, hogy egy kicsit jobban át kellett volna gondolniuk a játékszabályokat, és például egy embernek csak egy autót adni, de attól még minden legálisan zajlott, mivel nem szerencsejátékról volt szó!
Már említettem a Napló sorsolását is, ami szintén ezen az alapelven nyugszik...
|
vas. jún. 10, 2007 10:14 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
QNKORI írta: Itt annyira lóg ki a paripapata, hogy simán viszgálatot kellene indítnia a Szerencsjátékfelügyeletnek. Pontosan úgy, mint 98-ban a Kóka-Kóla ellen tette a nemlétezõ 10.000.000-os kupakok miatt....
itt nem csak az esetleges csalás miatt, hanem alapból kéne vizsgálódni, mivel a vodának mobiltávközlésre, nem pedig szerencsejáték szervezése van koncessziója.
|
vas. jún. 10, 2007 9:32 |
|
|
QNKORI
platina tag
|
"Természetesen nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy a Voda nem játszott tisztességesen, de nem állítom, mert nem lehet bizonyítani. "
Akkor szerintem te feltétlen híve vagy a "gólyahozzaakisbabát", a "nyuszifestiatojást" és a "mindenkibecsületesesbefizetiazadót" szemléletnek is....
Itt annyira lóg ki a paripapata, hogy simán viszgálatot kellene indítnia a Szerencsjátékfelügyeletnek. Pontosan úgy, mint 98-ban a Kóka-Kóla ellen tette a nemlétezõ 10.000.000-os kupakok miatt....
|
szomb. jún. 09, 2007 22:03 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Az autó nem azért lett leszólva, mert nem mi nyertük, hanem azért, mert az ár/érték arány nem épp a legjobb.
Mindemellett ez nem olyan akció volt, hogy bemész a boltba és megveszed, mivel az bárki számára elérhető. Itt viszont arról volt szó, hogy ki tud beletolni hirtelen nagy pénzt, majd nyerészkedni szépet.
|
szomb. jún. 09, 2007 11:54 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Mondjuk azt megértem, hogy nem tetszik nektek, hogy egy ember több autót is nyerhetett. De hogy lefostalicskázzátok az autót mert nem ti nyertétek, hát az mintha irígység lenne
Az meg mióta újdonság, hogy az akciókat meg kedvezményeket csak az veheti igénybe, akinek amúgy is van pénze?
|
szomb. jún. 09, 2007 11:45 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
asdf_ írta: Szerintem meg olyan nagyon sokat nem rizikozott az ember. Mindig csak egyetlen hetet. Es mivel lata, hogy neki jo, mukodik a szisztemaja, nem hagyta abba. Szerintem az elso de maximum a masodik heten, amikor nem nyerte volna meg az autot, leallt volna a fenebe.
Meg ha azt nézzük, beleölt 3 millát összeségében. Ezt a pénzt már 2 autóval bőven visszahozta, onnantól tiszta haszon volt. Az elején simán volt esélye a heti biztos autóra az sms-ei mennyisége alapján.
|
szomb. jún. 09, 2007 10:58 |
|
|
KrE
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Pécs
|
Egy gond van az összesküvés elméleteikkel. Hiányosak!
Kiahagyjátok a képletből az emberi hülyeséget!
Abból indultok ki, hogy mindenki ésszel, taktikusan, egy előre kidolgozott stratégia szerint játszott. Ha tényleg így működnének az emberek, akkor nem élnének meg olyan vígan az emeltdíjas szemetek...
Az egyik lehetőség, hogy nem gondolkodott, mert csak azt látta, hogy nyerhet egy Corsát, és erre rögtön magához, akarom mondani a telefonjához nyúlt, majd ész nélkül kezdte küldözgetni az SMS-eket. Szerintetek van olyan épeszű ember, aki a TV-s übergagyi játékokra emeltdíjas SMS-t küld? Szerintem nincs, de cáfoljatok, ha mégis. Na az általam a nem épeszűekre szűkített fogyasztók, viszont erős megfelelési kényszerrel rendekeznek, ezért bizonyítandó, hogy nem épeszűek, ész nélkül küldik az SMS-eket! Van egy fogadásom, hogy ez a kör erre a játékra is úgy bukott, mint gyöngytyúk a takonyra!
A másik lehetséges kör, az unatkozó milliomos csemeték, akiknek tök mindegy, hogy mennyi pénsz **** el ilyesmire, és akkor már miért ne!
Természetesen nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy a Voda nem játszott tisztességesen, de nem állítom, mert nem lehet bizonyítani.
Adalék a szerencsejátékhoz:
Pista (az eredeti viccben kisebbségi illető szerepel, de a politikai korrektség jegyében legyen inkább Pista) reggel, ahogy megy ki az istálóba, látja, hogy megdöglött a lova. Most mit tegyen? Eszébe jut, hogy sorsolást rendez a faluban. Gyorsan meg is csinálja a sorsjegyeket, és egyenként egy ezresért elkezdi árulni. Elég drága a sorsjegy de mégis mindenki vesz belőle, mert egy ló ennél sokkal többet is megér! Estére el is adja az összeset, és a kocsmában meg is tartják a sorsolást, aminek eredményeként, Józsi nyeri meg a lovat. Mennek is rögtön Pista istálójába a lóért, ám mikor odaérnek, Józsi látja, hogy a ló döglött! Erre Pista rögtön visszaadja Józsinak a ezresét. Józsi méltatlankodik, hogy a többieknek is vissze kell adni a pénzt. Erre Pista csak ennyit mond:
- Miért? Ők elvesztették azt, hiszen te nyertél!
|
szomb. jún. 09, 2007 10:14 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Szerintem meg olyan nagyon sokat nem rizikozott az ember. Mindig csak egyetlen hetet. Es mivel lata, hogy neki jo, mukodik a szisztemaja, nem hagyta abba. Szerintem az elso de maximum a masodik heten, amikor nem nyerte volna meg az autot, leallt volna a fenebe.
|
szomb. jún. 09, 2007 9:47 |
|
|
QNKORI
platina tag
|
Nem volt egyedül azzal, hogy beleölt nagyobb adag pénzt. Volt a 'Tarnai K' is, aki úgyszint elvitt vagy 3-4 autót. Sztem igazán belsős infó sem kell hozzá annyira. Az elején, amikor még kevesebben játszottak és mindenkinek kevesebb pontja volt, akkor megnyomta -> jó esélye volt az aznapi autóra, utána meg csak szinten kellett tartani a sok pontot, hátha beesik még 1-2 autó. Persze az a rizikó benne volt, hogy ha a több kártyáról küldte.
Nézd, ez mind szép, de pár dolgot nem szabad elfelejteni:
- tuti biztos infókkkal kellett rendelkeznie arról, hogy hányan próbálkoznak az õ taktikájával. Pontosabban: azt kellett tudnia, hogy rajta kívül még hány ember hány SMS-el van versenyben. Ha teszem azt 200-an csinálják, akkor megbukta a rengeteg belefeccölt pénzt
- tudnia kellett azt is, hogy hány SMS-sel lesz a nyerõ, mert ha túl sokat küld, akkor magas az "önköltség", ha túl keveset, akkor nem õ viszi el az autókat.
A gyanúm az, hogy ezt a bulit a valaki(k) a játékszervezõi közül csinálták, saját zsebre, és kitalálták hozzá ezt a jópofa "õrültmatekzseni" mesét.
Arról, hogy ez mennyire volt szerencsejáték vagy sem, akkor most én is szervezek egy születésnapi akciót, a sajátomét.
Feltételek:
mindenki vásárolhat emeltdíjas SMS-ben Qunkori autóskártyát, darabja 240 Ft+ÁFA. A kártyákon az én arcképeim láthatók életkoradatokkal.
Minden szombaton 19.00-kor sorsolás, valakinek kisorsoljuk a nevét (lehetõleg az én rokonságomból), és kap egy Opel Corsa személygépkocsit. Figyelem! Ez nem szerencsejáték, hanem születésnapi ajándéksorsolás (legalábbis a SZerencsejátékfelügyelet szerint).
|
szomb. jún. 09, 2007 9:35 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
Nem volt egyedül azzal, hogy beleölt nagyobb adag pénzt. Volt a 'Tarnai K' is, aki úgyszint elvitt vagy 3-4 autót.
Sztem igazán belsős infó sem kell hozzá annyira. Az elején, amikor még kevesebben játszottak és mindenkinek kevesebb pontja volt, akkor megnyomta -> jó esélye volt az aznapi autóra, utána meg csak szinten kellett tartani a sok pontot, hátha beesik még 1-2 autó.
Persze az a rizikó benne volt, hogy ha a több kártyáról küldte.
|
szomb. jún. 09, 2007 8:32 |
|
|
Rian
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. máj. 27, 2004 4:34 Hozzászólások: 2329 Tartózkodási hely: Budapest XVIII.
|
Én el kezdtem számolgatni, hogy naponta hány sms-t kellett a "nyertes"-nek küldözgetni... hát az a tizen pár-ezer sms annyira elenyésző az összes elküldötthöz képest. Kb napi 200 db (ha 70 napig játszott) vagy napi 900 körül, ha 17 napig játszott. Dehát az ország nagy, nehogy már enyire kevesen játtszák. Vagy valamit rosszul számoltam?
Reklám fogás volt. Mekkora agyuk van.
|
szomb. jún. 09, 2007 0:10 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
KrE írta: Azt a kiskaput használja ki minden ilyen cég, hogy nem a szerencsejátékot értékesíti, hanem az csak egy plusz ajándék a megvásárolt szolgáltatáshoz vagy termékhez. A Voda autóskártyákat árult, és a vásárlók közt, a vásárlás ösztönzése érdekében autókat sorsolt ki. Ez egy jól bevett vásárlásösztönzõ fogás. Elég csak körülnézni egy élelmiszerboltban, hogy hány termék csomagolásán égtelenkedik vmi nyereményjáték. Talán már csak a kenyérrel nem lehet nyerni vmit... Ezt a trükköt használja például a Napló is, amikor nem egyszerûen a betelefonálók közül kiválasztanak egyet, aki nyer, hanem válaszolni kell egy übergagyi kérdésre is, ezáltal nem szerencse, hanem kvízjáték...
csakhogy ez nem állja meg a helyét.
Ugyanis más dolog, ha egy fogyasztási cikkben a cikkhez képest elenyésző hányadú sorsolás is van, mint az, amikor a sorsjáték a lényeg, nem a "termék", mint a voda esetében.
|
pén. jún. 08, 2007 23:47 |
|
|
KrE
gyémánt tag
|
Azt a kiskaput használja ki minden ilyen cég, hogy nem a szerencsejátékot értékesíti, hanem az csak egy plusz ajándék a megvásárolt szolgáltatáshoz vagy termékhez.
A Voda autóskártyákat árult, és a vásárlók közt, a vásárlás ösztönzése érdekében autókat sorsolt ki. Ez egy jól bevett vásárlásösztönző fogás. Elég csak körülnézni egy élelmiszerboltban, hogy hány termék csomagolásán égtelenkedik vmi nyereményjáték. Talán már csak a kenyérrel nem lehet nyerni vmit...
Ezt a trükköt használja például a Napló is, amikor nem egyszerűen a betelefonálók közül kiválasztanak egyet, aki nyer, hanem válaszolni kell egy übergagyi kérdésre is, ezáltal nem szerencse, hanem kvízjáték...
|
pén. jún. 08, 2007 15:02 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
QNKORI írta: 4.) 3 millió Ft-ért kb. 10.000 SMS-t kellett küldenie. Ismerve a Voda rendszerét, ez nem lehet sem egy sem két kártyáról megcsinálni, mivel már 25-30.000-es hóközi számlánál megállítanak.
Hát, ha volt egy kis esze (és a jelek szerint volt), akkor meg sem próbálta előfizetésről küldeni, ugyanis kártyásnál 12500-al töltöd, akkor 15000-et kapsz, ami ugyanúgy felhasználható emelt díjas SMS-re is, tehát az elköltött 3 millából máris csak 2,5 millát kellett fizetnie, és hát miért tiltanák le a kártyát, ha egyszer töltött rá pénzt...
|
pén. jún. 08, 2007 8:43 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
kicsit felszívtátok a vizet (de nem a kukorica alól)
Kit érdekel ki nyert és mennyit? Egyértelmű volt, hogy ez is (mint minden szerencsejáték) a balekok játéka. Ők fogják megfizetni a nyertest és a voda hasznát. Engem az se zavart volna, hogy egy olyan ember viszi haza az összes kocsit, aki egy SMS-t se küldött. És? A voda adta neki. Ha az embereknek lett volna egy csepp esze egy SMS-t se küldenek és a voda jól megszívja.
hhh3 írta: Az nekem is furcsa, hogy ez miért nem szerencsejáték? Mert 300Ft-ért tartalmat ad(mint egy csengõhang)? És a sorsolás? Akkor ez mi? Adómentes juttatás? Mi lenne, ha ezt minden cég bevezetné fizetés helyett? Akkor ki ellenõrizte a játékot, ha a szerencsejáték nem?
A PTK egyértelműen kimondja:
Ez egy színlelt szerződés volt, melynek célja a szerencsejáték szerződést (amire a vodának nincs koncessziója) leplezni.
|
pén. jún. 08, 2007 2:19 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
QNKORI írta: Azért nem egészen erõõl van szó. Sokkal inkább tûnik nekem a dolog egy jól megszervezett bennfentes lenyúlásnak. Nézzük a tényeket: 1.) aki fel mert dobni 3-4 misit erre az akcióra, annak tudnia kellett, mennyi SMS-sel lehet biztosan elvinni egy-egy kocsit 2.) tudnia kellett, hogy egyedül õ játssza ezt a taktikát (ha mások is csinálják, akkor nagyot bukhat) 3.) tudnia kellett, hogy a hozzátartozója nevében hány SMS-sel tudja a kocsit elvinni - magyarán egy ember nevében hány SMS-sel lehet nyerni (hiszen ha túl sokat küld, akkor sokat bukhat, ha keveset, akkor nem az övé a kocsi) Ez elképzelhető,de ennek meg semmi köze a pénzhez. Ismerte a megfelelő embert. Idézet: 4.) 3 millió Ft-ért kb. 10.000 SMS-t kellett küldenie. Ismerve a Voda rendszerét, ez nem lehet sem egy sem két kártyáról megcsinálni, mivel már 25-30.000-es hóközi számlánál megállítanak.
Ha előre elutalod a lóvét, akkor annyit költhetsz, amennyit nem szégyenlesz.
Guni
|
pén. jún. 08, 2007 0:00 |
|
|
hhh3
arany tag
|
Én is szivesen otthagytam volna pár milliót, (nekem 2 autó is elég lett volna), csak az az infó hiányzott, hogy a többiek mennyit küldenek, meg hogy milyen szabály szerint osztogatja a bónuszokat. Ha ezeket tudtam volna....
Vitamax kártya esetén 12500 sms 3125000Ft (persze olyan bankkártya kell, amin nincs limitálva a vásárlások száma). Az nekem is furcsa, hogy ez miért nem szerencsejáték? Mert 300Ft-ért tartalmat ad(mint egy csengőhang)? És a sorsolás? Akkor ez mi? Adómentes juttatás? Mi lenne, ha ezt minden cég bevezetné fizetés helyett?
Akkor ki ellenőrizte a játékot, ha a szerencsejáték nem?
|
csüt. jún. 07, 2007 23:56 |
|
|
Glober
ezüst tag
|
...ha egyáltalán igaz az egész sztori - Blikk...
|
csüt. jún. 07, 2007 22:35 |
|
|
QNKORI
platina tag
|
Nem tudom mi bajotok van. Bárkinek adott volt a lehetőség, hogy bebillegjen valamelyik bankba és elzálogosítsa a lakását/személyi kölcsönt vegyen fel valami horror THM-re. A 30 millából úgyis vissza tudja fizetni. Ja hogy elég, ha csak egyetelen egyvalaki van, aki hasonlóan gondolkodik már bebukhatod az egészet!? Ha meg még több is akkor meg plánre? Hát igen... Ő nagytételben játszott, és nagyot nyert. Ugyanúgy nagyot is bukhatot volna.
Azért nem egészen erõõl van szó. Sokkal inkább tûnik nekem a dolog egy jól megszervezett bennfentes lenyúlásnak. Nézzük a tényeket:
1.) aki fel mert dobni 3-4 misit erre az akcióra, annak tudnia kellett, mennyi SMS-sel lehet biztosan elvinni egy-egy kocsit
2.) tudnia kellett, hogy egyedül õ játssza ezt a taktikát (ha mások is csinálják, akkor nagyot bukhat)
3.) tudnia kellett, hogy a hozzátartozója nevében hány SMS-sel tudja a kocsit elvinni - magyarán egy ember nevében hány SMS-sel lehet nyerni (hiszen ha túl sokat küld, akkor sokat bukhat, ha keveset, akkor nem az övé a kocsi)
4.) 3 millió Ft-ért kb. 10.000 SMS-t kellett küldenie. Ismerve a Voda rendszerét, ez nem lehet sem egy sem két kártyáról megcsinálni, mivel már 25-30.000-es hóközi számlánál megállítanak.
Ha meg nem egy néven lévõ kártyáról csinálja, akkor nem biztos, hogy övé lesz a legtöbb beküldött SMS (mivel több számra kattan a számláló)
Nekem errõl az egészrõl az a 80-as évek végén történt 5-ös lottó ügy jut az eszembe, amikor valakinek egyszerre volt ÁLLÍTÁSA SZERINT 10 db ötöse, mert 10-szer játszotta ugyanazon a héten meg pont ugyanazt az öt számot.....
|
csüt. jún. 07, 2007 22:13 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
Rian írta: Csak azt illeti meg a jó, akinek alapból van erre pénze, a szegény meg haljon éhen
Nem tudom mi bajotok van. Bárkinek adott volt a lehetőség, hogy bebillegjen valamelyik bankba és elzálogosítsa a lakását/személyi kölcsönt vegyen fel valami horror THM-re. A 30 millából úgyis vissza tudja fizetni. Ja hogy elég, ha csak egyetelen egyvalaki van, aki hasonlóan gondolkodik már bebukhatod az egészet!? Ha meg még több is akkor meg plánre? Hát igen... Ő nagytételben játszott, és nagyot nyert. Ugyanúgy nagyot is bukhatot volna.
Guni
|
csüt. jún. 07, 2007 20:56 |
|
|
aronpapa
arany tag
|
cooler21 írta: se klíma, se elektromos ablak, 998 ccm motor... fostalicska.... jó ha egyet el tud adni belőle:))
Hát valóban elég fapados - főleg ennyiért.
De sajna ezeket a kiskategóriájú autókat ilyen "felszereléssel" szokták adni.
Ha már extra kell, nyugodtan rászámolhatsz 10-18%-ot az alap árára. NÁLUNK.
Nyugaton az ilyenre rá sem néznek, ezért tudtommal oda nem is gyártanak belőlük.
|
csüt. jún. 07, 2007 14:44 |
|
|
cooler21
platina tag
|
se klíma, se elektromos ablak, 998 ccm motor... fostalicska....
jó ha egyet el tud adni belőle:))
|
csüt. jún. 07, 2007 14:39 |
|
|