Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. nov. 06, 2024 23:39

Hozzászólás a témához  [ 481 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Következő
Pannon Happy tarifacsomag 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Zozo írta:
Londelmor írta:
az online-on a mobilpostánál nincs olyan, hogy lejárati időpont? nem akarok illúzióromboló lenni, de általában nem azonnal szűnik meg a legtöbb szolgáltatás, hanem csak hóvégén, vagy valami ilyesmi.

Üres a lejárati időpont, és a páratlan szám azonnal megszünt.

Nézdd meg, lehet hogy az értesítő SMS-eknek az árát nem vonják le.

Eddig sem volt bekapcsolva az értesítő SMS-ek, most inkább kihagyom ezt a lépést, mielőtt elvesztem a mobilpostát :)

hétf. ápr. 04, 2005 18:06
Profil Privát üzenet küldése
Hozzászólás 
Zozo írta:
Londelmor írta:
az online-on a mobilpostánál nincs olyan, hogy lejárati időpont? nem akarok illúzióromboló lenni, de általában nem azonnal szűnik meg a legtöbb szolgáltatás, hanem csak hóvégén, vagy valami ilyesmi.

Nézdd meg, lehet hogy az értesítő SMS-eknek az árát nem vonják le.

hétf. ápr. 04, 2005 17:11
arany tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:

hétf. ápr. 04, 2005 13:47
gyémánt tag

Hozzászólás 

hétf. ápr. 04, 2005 8:30
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Egy kicsit meglepődtem, a tegnap váltottam a fent említett csomagra egyik kártyám, 5 perc múlva megjött a váltásról az sms, gprs kilőve, de és itt a lényeg, a mobilpostám az a mai napig is működik, az online-on is benne van az aktív szolg. közt és be tudok lépni pcvel stb. Ez azért furcsa, mert előtte az ügyfélszolga azt mondta, hogy megszünik, remélem nem fog :lol:

hétf. ápr. 04, 2005 5:21
arany tag

Hozzászólás 
Viszont ha van valakinek egy háromkerekű telefonja, amibe beleteheti...
Én pl. vettem egy Happy kártyát, a héten meg is rendeltem rá a 9.- forintos hétvégét. Mert ott, ahol a hétvégén vagyok, elég ha kiviszem magammal a hegyekbe azt a telefont, amibe belerakom a Happyt. A dzsungelben kifeszítem a függőágyat, belevetem magam, és megbeszélem a dolgokat, akivel akkor lehet megbeszélni. Vagy simán hallgatom az InfoRádiót, tudom, ez Bp-n nem nagy szám, itt viszont csak így jön.
Ez a dzsungeles nem vicc, ráadásul kezdek rákapni...

Na, mire jó a Happy.

csüt. júl. 22, 2004 8:04
arany tag

Hozzászólás 
nyuszy írta:
Szerintem meg pont hogy egy ideális másodkártyát teremtettek ezzel!
Egy aktív mobilos egy ilyen agyonkorlátozott valamit nem fog főkártyának használni, viszont esti/hétvégi pofázásra (azaz másodkártyának) ideális.

Ha úgy nézzük, van a júzernek egy főkártyája (mondjuk djuice), és pluszban tart egy ilyet. A kettő ugye tök jól kiegészíti egymást. Azaz egy ügyfélhez két kártya tartozik, ami a Pannonnak csak jó :)

Ezt a másodkártyás dolgot én úgy gondoltam, hogy azt akarták vele elérni, hogy ne rakja be valaki hozzáértőbb egyszerűen egész hétvégére a telefonjába, mert akkor búcsút inthet az extra funkcióknak... :)

csüt. júl. 22, 2004 7:38
Moderátor

Hozzászólás 
Szerintem meg pont hogy egy ideális másodkártyát teremtettek ezzel!
Egy aktív mobilos egy ilyen agyonkorlátozott valamit nem fog főkártyának használni, viszont esti/hétvégi pofázásra (azaz másodkártyának) ideális.

Ha úgy nézzük, van a júzernek egy főkártyája (mondjuk djuice), és pluszban tart egy ilyet. A kettő ugye tök jól kiegészíti egymást. Azaz egy ügyfélhez két kártya tartozik, ami a Pannonnak csak jó :)

csüt. júl. 22, 2004 7:33
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Nokian írta:
Ezek közül csak az MMS Album, és a Hangposta az, ami ingyenes szolgáltatás. A többiért fizetni kell a megfelelő díjakat. Akkor miért nem lehet őket megrendelni??

Sőőt, tulajdonképpen a hangpostával sem jár rosszul, hiszen aki üzenetet hagy az is fizeti a percdíjat, amikor lehallgatják akkor is fizetik.
Amúgy. Ez most jutott eszembe, a Pannon úgy reklámozza a csomagot, hogy egyszerű, átláthatót akartak, ahol csak két összeget (már hármat) kell megjegyezni, ebbe bele lehet magyarázni, hogy minden olyan szolgáltatást, ami más összegbe kerülne lekapcsolatak...

Nokian írta:
Szvsz inkább az én pre-paid kártyám legyen a másodkártya (is) a T. Előfizetőnél, mint sem a konkurenciájé... :?

Ebben is teljesen igazad van, csak egy 5let, egy verzió volt amit erről mondtam, ki tudja mi járt a fejükben...

szer. júl. 21, 2004 21:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
dredd63 írta:
Igénybe nem vehető szolgáltatások:
WAP- és Internet-hozzáférési szolgáltatások GPRS és adat alapon, MMS és MMS Album, MMS tartalomszolgáltatás, PannonFax és PannonData, Hangposta, Roaming, PáratlanSzám, SMS 80, Műholdas szolgáltatás, Mobil Posta.

Ezt nem értem én sem...
Ezek közül csak az MMS Album, és a Hangposta az, ami ingyenes szolgáltatás. A többiért fizetni kell a megfelelő díjakat. Akkor miért nem lehet őket megrendelni?? Szvsz inkább az én pre-paid kártyám legyen a másodkártya (is) a T. Előfizetőnél, mint sem a konkurenciájé... :?

szer. júl. 21, 2004 21:01
arany tag

Hozzászólás 
bilesaron írta:
benne volt a "szinte tökéletes" kifejezés... :)

Igazad van. :)

szer. júl. 21, 2004 16:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen, a 69Ft percalapon nem túl jó biznisz. Én használtam a voda Duoját cirka 5 hónapig, ott ugye nem percalap van, hanem 120/180-as számlázás. Átlag 24-25Ft/perc környékére jött ki a tarifa a hp-ra futásokkal együtt is, de amikor rászaladt, eleresztettem rendszeresen 1-2 szép magyar mondatot... 8)
A fél perces számlázást még lenyelem, de nekem a percalap egyáltalán nem jönne be, még a voda Duonál lévő 120/180-as számlázás sem. Mindenesetre csúcsidőben agyonver a Duo szinte minden konkurens pre-paidet, persze csak hosszabb dumánál érvényes ez nagyon. Hiába csábító a jóval olcsóbb percdíj, ahogy az már jó pár topicban benne volt, legalább +20%-ot még rá lehet pakolni.

szer. júl. 21, 2004 15:43
ezüst tag

Hozzászólás 
Bournie írta:
bilesaron írta:
Ha nem korlátoznák be, akkor szinte meglenne a tökéletes prepaid csomag... És mint tudjuk, tökéletes telefon se lesz soha, amit ne rontanának el vhol...

Ez is szubjektív dolod, nekem nem lenne még ez a csomag tökéletes attól ha ezek a szolgáltatások lennének hozzá... Nem lenne túl nagy kedvem csúcsidőben 69Ft-ot fizetni perc alapon... :)

benne volt a "szinte tökéletes" kifejezés... :)

szer. júl. 21, 2004 15:01
arany tag

Hozzászólás 
bilesaron írta:
Ha nem korlátoznák be, akkor szinte meglenne a tökéletes prepaid csomag... És mint tudjuk, tökéletes telefon se lesz soha, amit ne rontanának el vhol...

Ez is szubjektív dolod, nekem nem lenne még ez a csomag tökéletes attól ha ezek a szolgáltatások lennének hozzá... Nem lenne túl nagy kedvem csúcsidőben 69Ft-ot fizetni perc alapon... :)

szer. júl. 21, 2004 14:33
arany tag

Hozzászólás 
partycsoka írta:
Csábító az a 19Ft-os duma és a hétvégi 9Ft, de nem értem, hogy ennek mi értelme van, hogy ennyire agyonkorlátozzák. Elvégre egy csomó plusz bevételtől esnek el. :shock:

Fejtegettük ezt a kérdést a topic elején, aztán végülis egy olyan ötlet volt, hogy talán pont a mobilhoz jobban értőknél nem akarja a Pannon, hogy másodkártyaként használják este, meg hétvégén, mert egy Perfekt-el mondjuk igen ütős páros lenne...

szer. júl. 21, 2004 14:32
ezüst tag

Hozzászólás 

szer. júl. 21, 2004 14:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
dredd63 írta:
WAP- és Internet-hozzáférési szolgáltatások GPRS és adat alapon, MMS és MMS Album, MMS tartalomszolgáltatás, PannonFax és PannonData, Hangposta, Roaming, PáratlanSzám, SMS 80, Műholdas szolgáltatás, Mobil Posta.

Csak ennyi? :lol:

Csábító az a 19Ft-os duma és a hétvégi 9Ft, de nem értem, hogy ennek mi értelme van, hogy ennyire agyonkorlátozzák. Elvégre egy csomó plusz bevételtől esnek el. :shock:

szer. júl. 21, 2004 14:12
arany tag

Hozzászólás 
Rozso2 írta:
Miért lenne OFF?
3-4 hsz-el előtted is erről volt szó.

Hmmm... igazad van... akkor nem is OFF... csak pár embernek nem fog tetszeni 8)

Üdv

szer. júl. 21, 2004 14:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
dredd63 írta:
Hali!

LEHET, HOGY OFF (legalábbis a diskurzus mostani irányát tekintve)

Miért lenne OFF?
3-4 hsz-el előtted is erről volt szó.

szer. júl. 21, 2004 12:59
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
arany tag

Hozzászólás 
dredd63 írta:
Hát tudjátok, ezek után aki itt a pannon "legjobbságáról" beszél a minőséget, szolgáltatásokat hangoztatva az alaptalannak fog tűnni a szememben.

Mert van egy csomag a sokból, amelyikre nem ad bizonyos szolgáltatásokat?
Ettől így elítéled? OK, végülis Te tudod, én jól megvagyok Pannon előfizetőként. :)

szer. júl. 21, 2004 12:43
arany tag

Hozzászólás 
Hali!

LEHET, HOGY OFF (legalábbis a diskurzus mostani irányát tekintve)

Idézet: terminál hírekből

Hát tudjátok, ezek után aki itt a pannon "legjobbságáról" beszél a minőséget, szolgáltatásokat hangoztatva az alaptalannak fog tűnni a szememben.

Elnézést az OFF-ért

Uff

szer. júl. 21, 2004 12:41
arany tag

Hozzászólás 
T68m írta:
ja, de azért az megfontolandó, ha valaki mindig 14400-essel töltötte az egyenlegét és még van is rajta valamennyi, akkor külföldi útja elött dobjon rá egy 3600-ost. Akkor megspórol/hat/ 900Ft kedvezményt.... heheheheh

Igen, ezt próbáltam én is javasolni a fentiekben... :)

szer. júl. 21, 2004 11:52
a fórum lelke

Hozzászólás 
ja, de azért az megfontolandó, ha valaki mindig 14400-essel töltötte az egyenlegét és még van is rajta valamennyi, akkor külföldi útja elött dobjon rá egy 3600-ost. Akkor megspórol/hat/ 900Ft kedvezményt.... heheheheh

szer. júl. 21, 2004 11:39
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Rozso2 írta:
Itt a mai közlemény:
http://www.pgsm.hu/kozlemenyek/happy2.p ... fd4e4bed96
Jól látom, hogy csak annyi változott, hogy a MobilPostátá berakták a nem járó szolgáltatásokhoz?

Igen, szerintem is csak ennyi a változás.

szer. júl. 21, 2004 10:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Itt a mai közlemény:
http://www.pgsm.hu/kozlemenyek/happy2.p ... fd4e4bed96
Jól látom, hogy csak annyi változott, hogy a MobilPostátá berakták a nem járó szolgáltatásokhoz?

szer. júl. 21, 2004 9:46
arany tag

Hozzászólás 
Rozso2 írta:
Bournie írta:
...

Most, hogy kiderült, hogy te érted magyarázhatsz mindenkinek!...

Amíg bírom, meg amíg nem keveredek bele én is mégjobban... :)

kedd júl. 20, 2004 20:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bournie írta:
...

Most, hogy kiderült, hogy te érted magyarázhatsz mindenkinek!...

kedd júl. 20, 2004 20:16
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
...

Neeeem, a kezdő egyenleget ne keverd ide, az valóban először fogy el, éppen a korlátozott felhasználási lehetősége miatt, utána a feltöltések már összeadódnak.

kedd júl. 20, 2004 20:15
arany tag

Hozzászólás 
Köszönöm én is a válaszokat, kinyomtatom őket, és igyekszem felfogni. :)

kedd júl. 20, 2004 19:03
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nem!

A 14.400-as feltöltő összegét az annak megfelelő bónusszal számolja le, majd ezután a 3.600-at bónusz nélkül, és a feltöltések sorrendjében jönnek az összegek.
Pl. nekem is van kártyás D.Jucim, aminek a kezdőegyenlegére (ami ugye korlátozott felhasználású) rátöltöttem az akciós +300Ft bónuszos időszakban egy 3600-ast, és volt még rajta a kezdőegyenlegből. A pannon a bónuszokat ugye arányosan szokta csökkenteni a "törzs"összeggel együtt. Nekem a 300 Ft bónusz meg nem moccant, amíg el nem beszéltem a kezdőegyenlegből (ami felfogható az előző feltöltésnek is) a maradékot, ergo 3900 Ft-nál kezdett el visszaszámolni.
Tehát a lényeg: minden feltöltést a pannon külön kezel, és sorban lépked át rajtuk.
Ha pl. egymás után feltöltesz 7200-at + 3600-at + megint 7200-at, akkor az így járó bónusz 900+900 forintból lemegy az első 900 kedvezmény a 7200 Ft-tal, aztán nem csökken, amíg a 3600-at le nem dumálod, ezután megint elindul a második 7200 Ft-tal az arányos csökkenése...

Ehh, de hosszú lett. :shock:

Üdv!

kedd júl. 20, 2004 18:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
Megkérdem újra:
jól tudom, hogy a Pannon az UTOLJÁRA FELTÖLTÖTT KÁRTYÁT (annak percdjíait és kedvezményeit) veszi figyelembe a díjak levonásánál?

(tehát ha 14.400 Ft-tal töltesz fel elsőre, aztán másodikra 3.600 Ft-tal, akkor a kedvezményt a 3.600 Ft-os kártyának megfelelően számlázza, vagy nem?)

kedd júl. 20, 2004 17:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bournie írta:
Semmi gond, a név csak belső használatú szerintem. Egyébként a Bring Your Own Person rövidítése, mivel voda dolgozók ajánlhatnak be akit akarnak.

Köszi, így már világos.

kedd júl. 20, 2004 13:23
arany tag

Hozzászólás 
csab2 írta:
T68m és Bournie!

Köszi az infót. Az említett topicnak csak a legelejét olvastam el, mert nem lévén Vodás annyira nem érdekelt. A topic elején pedig nem szerepelt a csomag neve. Elég hülye egy név. Még egyszer köszi, és bocs az offolásért.

Semmi gond, a név csak belső használatú szerintem. Egyébként a Bring Your Own Person rövidítése, mivel voda dolgozók ajánlhatnak be akit akarnak.

kedd júl. 20, 2004 13:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m és Bournie!

Köszi az infót. Az említett topicnak csak a legelejét olvastam el, mert nem lévén Vodás annyira nem érdekelt. A topic elején pedig nem szerepelt a csomag neve. Elég hülye egy név. Még egyszer köszi, és bocs az offolásért.

kedd júl. 20, 2004 13:03
arany tag

Hozzászólás 
T68m írta:
An-Dante.. írta:
Na igen, csak a Pannon azt írta, hogy az bónusz összegét nem tartja nyilván,m hanem úgy számolja ki.. Akkor pedig semmi érttelme annak a szabálynak.. ;)

köszi, An-Dante!

Tudjátok mit? Megadom magam. Igen. ez a számolós dolog fura.
Egyet viszont biztosan tudok, mert azt leteszteltem, amit a fentiekben leírtam az működik.
A díjszabásban is ez a számítási mód szerepel, azzal meg, hogy a weblapon mit magyaráznak nem tudok mit kezdeni. Melegem van, végem van. :lol:

kedd júl. 20, 2004 13:02
a fórum lelke

Hozzászólás 
An-Dante.. írta:
Na igen, csak a Pannon azt írta, hogy az bónusz összegét nem tartja nyilván,m hanem úgy számolja ki.. Akkor pedig semmi érttelme annak a szabálynak.. ;)

köszi, An-Dante!

kedd júl. 20, 2004 12:51
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
csab2 írta:
Már több helyen is olvastam, de nem tudom mi az a byop. Valaki mondja meg! Köszi!

BYOP
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=19110

a fórum lelke

Hozzászólás 
csab2 írta:
dredd63 írta:
Hát happy ide vagy oda én maradok a byopnál.

Eccerûen nem tudom elõre tervezni, mikor mennyit beszélek :roll:

Üdv

Már több helyen is olvastam, de nem tudom mi az a byop. Valaki mondja meg! Köszi!

a voda új, látszatkedvezményes csomagja. (csak voda dolgozó "ajánlásával" kapható, csak magánszemélynek)

Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
dredd63 írta:
Hát happy ide vagy oda én maradok a byopnál.

Eccerűen nem tudom előre tervezni, mikor mennyit beszélek :roll:

Üdv

kedd júl. 20, 2004 12:46
gyémánt tag

Hozzászólás 

kedd júl. 20, 2004 12:43
arany tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Egyet nem értek: "az egyenleg a levonás után több mint
20% kedvezményt tartalmazna, akkor a kedvezmény a kedvezmény nélküli rész 25%-ára
lesz csökkentve." - ennek a szabálynak az értelmét!!!!

Erre egy dolgot tudok neked válaszolni, ami már a fentiekben is leírásra került.
Nincs sok értelme tologatni X-re, meg Y-ra a részeket, ha megnézed a PannOnline-t, vagy a wapos egyenleginfót, akkor van egy egyenleg és egy kedvezmény rész.

Ha olyan szolgáltatást veszel igénybe ahol nem érvényesíthető a kedvezmény, és a kártyád csak 14.400-al töltöd, akkor a következő történik:

Egyenleg: 14.400
Kedvezmény: 3.600
Összesen egyenleg: 18.000

Emeltdíjas vagy roaming költség levonásra kerül az Egyenleg(!) részből, mondjuk 1000Ft.

Marad:

Egyenleg: 13.400
Kedvezmény: 3.600
Összesen egyenleg: 17.000

Ebben az esetben a 3.600Ft több mint a 17.000 20%-a, így a kedvezmény az Egyenleg rész 25%-ára lesz csökkentve.
vagyis 3350Ft-ra.

kedd júl. 20, 2004 12:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
pálinkás szép jóreggelt kívánok!

An-Dante tökéletesen magyarázta el, elötte lévõ Bournie írásába csúszott kisebb hiba, de az közben javítva lett.

Egyet nem értek: "az egyenleg a levonás után több mint
20% kedvezményt tartalmazna, akkor a kedvezmény a kedvezmény nélküli rész 25%-ára
lesz csökkentve." - ennek a szabálynak az értelmét!!!!

Ugyanis abban maradtunk, hogy a számítás módszere X(3600) + Z(14400)*1,25. Ebbõl kifolyólag sosem tartalmazhat az egyenleg 20%-nál több kedvezményt.

Egyébként a számítás módszer megegyezik az én általam említett X(3600) + Y(7200)*1,125 + Z(14400)*1,25-el, azzal a különbséggel, hogy Y-t nem vezeti, hanem szétbontja X-re és Z-re, fele-fele arányban.

A levonás módszere pedig normálnál Z->Y->X, hogy lehetõleg minél nagyobb kedvezmény igénybe lehessen venni már az elején, hátha késõbbi hívásoknál nem lehet. Emeltdíjasnál pedig X->Y->Z, hogy a ne vegye el a kedvezményt az esetleges késõbbi normál hívások elöl.

kedd júl. 20, 2004 11:53
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
csendes írta:
Vannak most már olyan dijcsomagok amelyeknél az ajándékösszeg nyilvántartásának semmi értelme.

Mondanál példát?

Mert ha díjcsomagot nézünk, akkor ez egyetlen kitétel, hogy a Happy 9Ft-os hétvégi percdíjánál nem alkalmazható a kedvezmény.

Az kedvezmény pedig csak 3 esetben fogy mindenképpen együtt az egyenleggel, az egyik ha csak 14.400Ft-os feltöltésből származó pénz van a számládon, ilyenkor ugyanis ha normál, kedvezménnyel is igénybevehtő szolgáltatást használsz akkor 80% fogy az Egyenlegből és 20% a Kedvezményből.
Ha a kedvezménnyel nem igénybevehető szolgáltatást használsz akkor a teljes összeg az Egyenlegből kerül levonásra, és mivel így a Kedvezmény több lesz mint az Összesen egyenleg 20%-a, így a Kedvezmény az Egyenleg 25%-ra lesz csökkentve.

Együtt fogy még a kedvezmény az egyenleggel, ha nem csak 14.400-as feltöltésből származó pénz van a kártyádon, ilyenkor ha a kedvezménnyel használható szolgáltatást veszel igénybe, akkor amíg a kedvezmény tart ismét érvényes a 80-20-as arány.

kedd júl. 20, 2004 10:21
arany tag

Hozzászólás 
Amennyiben 3600 HUF nál nagyobb összeget töltesz fel, akkor bizonyos szolgáltatásokat olcsóbban ad a PGSM, régebben amikor néztem ezeket a dijtáblázatokat feltöltőösszegenként táblázatba foglalták a percdijakat: nagyobb feltöltő- kisebb percdij.
Na most ezeknél a csomagoknál hiába töltesz nagyobb összeget nem adja a PGSM olcsóbban a perceket.

Tudom azt szeretnétek, hogyan lehetne ezeket a bónuszpénzeket megmenteni, de sajnos nem lehet.

Tehát amennyiben olyan szolgáltatást vesztek igénybe amelyiknél nem adja a perceket olcsóbban a PGSM akkor tök mindegy, hogy milyen összegű feltöltésetek van.

Tehát a 14400-as feltöltőre adott 3600 bónusz, 25% ajándék összeget jelent, ezzel az ajándék összeggel viszont nem vehetsz igénybe minden létező szolgáltatást, csak alapáron.

A számlátokról együtt fogy az alapösszeg a bónuszösszeggel, közöttük a feltöltött összeg alapján állandó a %-os öszzefüggés.
Vannak most már olyan dijcsomagok amelyeknél az ajándékösszeg nyilvántartásának semmi értelme.

kedd júl. 20, 2004 10:10
arany tag

Hozzászólás 
Rozso2 írta:
Bournie írta:
...

Köszi. Megnyugodtam. És azt hiszem értem is. De ezzel szerintem csak páran vagyunk így az országban...

Örülök ha végre sikerült érthetően kifejezni magam! :)

Nem volt egyszerű nekem sem. :)

Végülis két szabály a lényeg, ami a díjszabás végén is megtalálható, az emeltdíjas és roaming szolgáltatások az egyenleg részből kerülnek levonásra és a kedvezmény rész nem lehet több mint az összesített egyenleg 20%-a.

kedd júl. 20, 2004 10:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bournie írta:
...

Köszi. Megnyugodtam. És azt hiszem értem is. De ezzel szerintem csak páran vagyunk így az országban...

kedd júl. 20, 2004 9:54
platina tag

Hozzászólás 
Bournie írta:
Nem, nem szükséges feltöltened, le is vezetem, hogy miért...

Igazad van!!! Én számoltam el! :oops:

kedd júl. 20, 2004 9:48
arany tag

Hozzászólás 
Rozso2 írta:
Aha.
Kezdem érteni, de inkább nem állok neki számolgatni, mert félek, hogy belekeverednék a friss Műegyetemi matekszigorlatom ellenére.
Ezért inkább megkérdem:
7200at töltöttem a karimat legutóbb (majdnem 0-ról).
Most a PannOnline szerint:
Egyenleg: 5216 Ft
Kedvezmény: 370 Ft
Összesen egyenleg: 5586 Ft

Nemsokára megyek ki Horvátba és kb. 1000-1500Ftot akarok roamingra költeni.
Kérdés: Szükséges feltöltenem 3600al, hogy ne bukjak kedvezményt?

(OFF: ha tud vki működő free SMSC-t /SMSC-ket és lenne olyan kedves, akkor megoszthatná velem PÜ-ben. Nem adom tovább és csak napi pár SM-t küldenék barátnőmnek. Köszi!)

Nem, nem szükséges feltöltened, le is vezetem, hogy miért.

A szabály:

A kedvezmény mértéke nem lehet több mint az Összesen egyenleg 20%-a.

Ha 1500Ft-ot költesz roamingra, akkor az egyenleged lesz 5216-1500=3716Ft.
Ehhez jön a 370Ft kedvezmény, vagyis a roaming hívások utáni Összesen egyenleged 3716+370Ft lesz. Ez 4086 Ft.
Ennek a 4086-nak a 20%-a 817Ft, vagyis a 370Ft kedvezményed ennél kevesebb. Nincs probléma.

kedd júl. 20, 2004 9:46
platina tag

Hozzászólás 
Rozso2 írta:

Az eddigiek alapján szerintem ha nem töltöd fel 3600Ft-al az egyenleged, akkor a mostani 370Ft kedvezmény nagy részét elbukod a roaming során...

kedd júl. 20, 2004 9:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Aha.
Kezdem érteni, de inkább nem állok neki számolgatni, mert félek, hogy belekeverednék a friss Műegyetemi matekszigorlatom ellenére.
Ezért inkább megkérdem:
7200at töltöttem a karimat legutóbb (majdnem 0-ról).
Most a PannOnline szerint:
Egyenleg: 5216 Ft
Kedvezmény: 370 Ft
Összesen egyenleg: 5586 Ft

(OFF: ha tud vki működő free SMSC-t /SMSC-ket és lenne olyan kedves, akkor megoszthatná velem PÜ-ben. Nem adom tovább és csak napi pár SM-t küldenék barátnőmnek. Köszi!)

kedd júl. 20, 2004 9:38
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 481 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Következő