|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 26 hozzászólás ] |
|
Mobiltelefonon is hallgatható lesz az InfoRádió
Szerző |
Üzenet |
integral
gyémánt tag
|
Macika írta: Azért itthon most hallgathatod ~20 percet 1 hónapban.
És mondja valaki, hogy nem lehúzásra megy a dolog!
Nem lehúzásra megy a dolog!
(mit nyertem? )
|
szer. máj. 26, 2004 6:17 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Bagyu írta: Szerintem jól emlékszem, hogy Franciaországban valamelyik szolgáltató csinált valami hasonlót, és ott kb. 800 Ft-nak megfelő pénz volt egy hónapra. Ha nem ott volt, elnézést, de nekem rémlik.
Azért itthon most hallgathatod ~20 percet 1 hónapban.
És mondja valaki, hogy nem lehúzásra megy a dolog!
|
kedd máj. 25, 2004 11:29 |
|
|
Bagyu
gyémánt tag
|
Szerintem jól emlékszem, hogy Franciaországban valamelyik szolgáltató csinált valami hasonlót, és ott kb. 800 Ft-nak megfelő pénz volt egy hónapra. Ha nem ott volt, elnézést, de nekem rémlik.
|
kedd máj. 25, 2004 11:08 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
William Honda írta: Hello! Tegnap (maj. 24.) ota mar elesben is mukodik. (20) 463-6958 szamon erheto el, ott egy menuvel kezdodik, az 1-es gombra jon be az online adas hallgatasa. Az inforadio, miota BBC partner szerintem az egyik legjobb radio. Szerintem ez akkor lenne igazi, ha 0680-as szamon ingyen lenne elerheto, valahogy reklamokban vissza lehetne hozni az ingyenesseget. Talan elmozdulnak majd ebbe az iranyba, egyszer. Most nevetni fogtok, de egyre inkabb ugy erzem, hogy az otletek, a tervek megtemekenyitik egymast. Velem mar tobbszor elofordult, hogy gondoltam valami "nagy dologra" (muszaki megoldas, regenyotlet) es azt hamarosan egy ismert ceg megcsinalta. S, most tessek... mar mukodik is udv. W.H
Nagyon jónak tartom az inforádiót én is. De ez a percdíja hívás kissé túlzottan a lehúzásra megy, szerintem. Persze én a Pannontól nem tudok mást várni.
Azért egy átalánydíjas csomag korrektebb lenne, ha nem is zöld szám.
|
kedd máj. 25, 2004 10:36 |
|
|
William Honda
ezüst tag
Csatlakozott: kedd máj. 25, 2004 8:10 Hozzászólások: 33 Tartózkodási hely: Budapest vagy videkfalva
|
Hello!
Tegnap (maj. 24.) ota mar elesben is mukodik.
(20) 463-6958 szamon erheto el, ott egy menuvel kezdodik, az 1-es gombra jon be az online adas hallgatasa.
Az inforadio, miota BBC partner szerintem az egyik legjobb radio.
Szerintem ez akkor lenne igazi, ha 0680-as szamon ingyen lenne elerheto, valahogy reklamokban vissza lehetne hozni az ingyenesseget.
Talan elmozdulnak majd ebbe az iranyba, egyszer.
Most nevetni fogtok, de egyre inkabb ugy erzem, hogy az otletek, a tervek megtemekenyitik egymast. Velem mar tobbszor elofordult, hogy gondoltam valami "nagy dologra" (muszaki megoldas, regenyotlet) es azt hamarosan egy ismert ceg megcsinalta. S, most tessek... mar mukodik is
udv.
W.H
|
kedd máj. 25, 2004 8:30 |
|
|
Vendég
|
petikeke írta: Ezek után küldtem át nekik, a műszakisok tanácsára, akik viszont rendkívül segítőkészek voltak.
Nah, megvannak a hunyók!
|
hétf. máj. 24, 2004 21:23 |
|
|
petikeke
ezüst tag
|
Én a marketing igazgatót és a marketing osztályvezetőt tájékoztattam és küldtem el nekik 1 éve az anyagot, de **** válaszolni...
De persze nem vagyok sztahanovista multiímádó seggfej, hisz tudom, hogy mennek a dolgok, ezért próbáltam levédetni 2003. januárjában, de azt nem lehetett.
Ezek után küldtem át nekik, a műszakisok tanácsára, akik viszont rendkívül segítőkészek voltak.
petikeke
|
hétf. máj. 24, 2004 20:19 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
petikeke írta: Ötletet nem lehet levédetni, érte pénzt kérni, stb. Mivel pannonos dolgozó vagyok, nem kértem érte semmit, tudjátok egy csónakban evezünk Nem tudtam, hogy létezik a VV-ben is ilyen. (Ez a VV-s dolog működött 2002.decemberében is?) Mivel a Pannon kihozta ezt, mint egy újabb szolgáltatás, nem volt rossz ötlet, még ha valami hasonló már létezett is petikeke
A munkaszerződésedben nincs egy olyan mondat, hogy:
"a munkavállaló köteles a munkáját a legnagyobb körültekintéssel végezni, az esetleges hibákról, a rendszer működését javító, a cég bevételeit növelő ötleteiről, véleményeiről tájékoztatni a közvetlen feljebb valóját"??
|
hétf. máj. 24, 2004 17:58 |
|
|
Seri01
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 725 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Hmmm... ajánlhatnál nekik akkor még pl Student csomagot, meg mindenféle jó kis ötletet. hátha...
|
hétf. máj. 24, 2004 11:49 |
|
|
petikeke
ezüst tag
|
Ötletet nem lehet levédetni, érte pénzt kérni, stb.
Mivel pannonos dolgozó vagyok, nem kértem érte semmit, tudjátok egy csónakban evezünk
Nem tudtam, hogy létezik a VV-ben is ilyen.
(Ez a VV-s dolog működött 2002.decemberében is?)
Mivel a Pannon kihozta ezt, mint egy újabb szolgáltatás, nem volt rossz ötlet, még ha valami hasonló már létezett is
petikeke
|
hétf. máj. 24, 2004 10:10 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Ezért is írtam a Különleges mobil szolgáltatások c. topikba is, hogy csak óvatosan az ötletekkel!
|
hétf. máj. 24, 2004 8:35 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
petikeke írta: Sziasztok! Az a helyzet, hogy ezt Én találtam ki. Be is terjesztettem a pannonnál, de fülük botját sem mozdították. Most meg kijönnek ezzel, hát inkább nem mondok semmit...
Holnap szóvá is teszem, kiváncsi vagyok mit lépnek rá?
Aki azt hinné, hazudok, minden anyag, és levelezés megvan.
Ui:rövid hívószámmal és általánydíjjal javasoltam, hát nem mindent fogadtak meg...
petikeke
Hát ez több, mint kellemetlen!
Ingyen és bérmentve tetted nekik közzé az ötletet? Sehogy nem voltál bebiztosítva?
Utólag nem tudod bizonyítva az igazadat és jogosultságodat valamilyen kártérítésre kötelezni őket, ha máshogy nem hát méltányossági alapon?
|
hétf. máj. 24, 2004 8:26 |
|
|
Kozmonauta
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 226 Tartózkodási hely: Budapest
|
A Valovilag akarhanyat is lehetett hallgatni eloben. Felhivtal egy hetvenes szamot, majd a szereplohoz tartozo szammal kivalaszthattad a kedvencedet akinek a mikroportja direktben ra volt kotve az adott vonalra. A radiomusor ettol nem sokban kulonbozik.
|
hétf. máj. 24, 2004 8:26 |
|
|
petikeke
ezüst tag
|
Több, mint 1 éve találtam ki.
Minden rádióadásra, nem csak a vacak infóra...
Próbáltam levédetni, de a szabadalmi hivatalban beszéltem egy osztályvezetővel, de azt mondta, hogy ötletet levédetni nem lehet.
Csak létező terméket és szolgáltatást.
Tehát ezt már levédheti a pannon...
Nekem nem volt hozzá meg a gsm hálózatom
Emiatt döntöttem úgy, hogy beavatom a pannont, de voltak akik azt mondták, hogy túl drága, nem fog működni, volt, hogy elég magas emberke válaszra sem méltatott...
Kár, hogy nem kopogtattam a Westelnél, vagy a Vodánál, ahogy utána terveztem...
Ja persze a lényeg, hogy a pannonnál dolgozom...
Gondolhatjátok, milyen érzés lehet az általad kitalált ötletet viszontlátni...
Itt az anyag, amit Én írtam egy éve, de elöbb találtam ki, ez a legutolsó változat volt:
GSM-rádió leírás
-1-
Találmány címe:
GSM-rádió
Találmány tárgya:
Minden kereskedelmi forgalomban kapható mobiltelefon készülék.
Alkalmazási területe:
Minden mobiltulajdonos számára,aki előfizet erre a GSM-rádió szolgáltatásra
és rendelkezik a szolgáltatásra alkalmas mobil készülékkel.
Célcsoport:
Az összes mobiltelefon használó előfizető.
Hasonló megoldások:
A mobil-telkommunikációs szolgáltatók által üzemeltetett Call Center IVR-menü,ami gyors és könnyű információs elérést biztosít az előfizetőknek.Ez nem más,mint egy rövid hívószám tárcsázásával elérhető menürendszer,ahol menüpontról-menüpontra lehet különféle szolgáltatásokról,akciókról információt kapni,megrendelni bizonyos szolgáltatásokat,valamint az előfizetésekhez kapcsolódó lekérdezéseket lehet lebonyolítani.
Találmány leírása,előnye,célja:
Rádió hallgatása,mégpedig a rádiótelefon-hálózat igénybevételével.
Ennek segítségével elérhető a lefedettségi terület bármely pontján a kiválasztott rádióállomás,mind belföldön,mind külföldön egyaránt.
A lényege és a praktikuma abban rejlik,hogy minden szolgáltató hálózatán elérhetővé teszi a rádió hallgatását,hasonlatosan a szolgáltatók által üzemeltetett automatikus információs menürendszerekhez.
Pont a fenti információs rendszerhez hasonlatosan működne,de nem lenne szükség a telefonba beépített rádióra,hiszen a kapcsolatot ezen az automata által üzemeltetett menüpontokba belépve lehetne megteremteni.
Ha pedig a szolgáltatónak van érvényes szerződése külföldi szolgáltatókkal,akkor elérhetővé válhat,a hazai rádióállomások hallgatása a föld bármely pontján,ahol a GSM-hálózatnak van lefedettsége.
Ezáltal egy mobiltelefon és a szolgáltatás segítségével szinte határtalan és korlátlan rádiózás válik elérhetővé.
De az igazi lényege abban rejlik,hogy az előfizetők egésze számára elérhetővé teszünk egy olyan szolgáltatást,amely szórakoztat,és informál is egyben.
-2-
Folyamata:
Az előfizető mobiltelefonjáról tárcsáz egy rövid hívószámot,a kapcsolat létrejötte után a menürendszerben lépegetve kiválasztja az általa hallgatni kívánt rádióállomást,és már létre is jött a kapcsolat,hallgathatja az általa kíválasztott rádiót.
Árak:
Mivel a hagyományos percdíjak nagyon költségessé tennék ennek a szolgáltatásnak az igénybevételét,ezért egy általánydíjas csomag kidolgozása javasolt,amely igénybevételével egy fix összeg befietése után korlátlan percdíj nélküli használat válik lehetővé.
Megvalósíthatóság:
Nem szükségeltetik hozzá nagyobb befektetés,mivel mind a hálózat,mind a fentebb említett készülékek képesek ennek megvalósítására,és ha mégis valamilyen módosítást tenne szükségessé,akár szofverileg,akár hardverileg,különösebben nagy anyagi és időbeli ráfordítást nem jelentene.
Jelentősége:
Olcsón,minimális ráfordítással hatalmas előfizetői bázis kiszolgálása.
Lényeg,hogy nem csak itthon a hazai szolgáltatóknak lenne erre a szolgáltatásra szüksége,hanem az egész világon mobiltelefon-szolgáltatást nyújtó telekommunikációs cégeknek is.Ez szinte korlátlan jövőbeli távlatokat nyit meg,hiszen jelen pillanatban a föld szinte minden kontinensén,több száz országban,több ezer szolgáltató biztosít mobiltelefon hálózatot,és ezek nagy része össze van kapcsolva egymással.Ezáltal a megvalósíthatóságára fordított esetleges költségek,a lehető leghamarabb térülnének meg.
Budaörs 2003.07.16.
|
vas. máj. 23, 2004 20:12 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Találjunk ki mindenféle mobilos szolgáltatást, aztán védessük le!
|
vas. máj. 23, 2004 18:35 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
petikeke írta: Sziasztok! Az a helyzet, hogy ezt Én találtam ki. Be is terjesztettem a pannonnál, de fülük botját sem mozdították. Most meg kijönnek ezzel, hát inkább nem mondok semmit...
Ui:rövid hívószámmal és általánydíjjal javasoltam, hát nem mindent fogadtak meg...
petikeke
Akkor én meg behalok, ha a voda piacra dobja a Vodafone Student-et, amit emg én találtam ki (ez túlzás, felhasználtam a Business-t ).
És Te is az InfoRádióra gondoltad?
Annyira nem volt új, hisz a valóságshow-knál is volt élő telefonos vonal. Legfeljebb az, hogy meg lehet hallgatni a korábbi blokkokat.
|
vas. máj. 23, 2004 18:32 |
|
|
petikeke
ezüst tag
|
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy ezt Én találtam ki.
Be is terjesztettem a pannonnál, de fülük botját sem mozdították.
Most meg kijönnek ezzel, hát inkább nem mondok semmit...
petikeke
|
vas. máj. 23, 2004 18:27 |
|
|
Macika
Moderátor
|
vizsla1 írta: ohajbalazs írta: Szerintem nem sokan fogják ezt használni, részemről ha már rádiót akarok mindenáron hallgatni, szerintem sokkal olcsóbb egy RealAudios adást hallgatni GPRS-en keresztül, mint ahogy a T-Mobile-nál is van. Ha meg valaki konkrétan mondjuk a legutóbbi hírblokkot, vagy csak az időjárást akarja meghallgatni egy WAP oldalon külön RealAudioba meghallgatható lenne, az is elég lenne, vagy ha ragaszkodnak ehhez a megoldáshoz, akkor a többi mobilkörzetbe is csinálhatnának számot, mert hálón kívüli hívásnak elég tetemes. Azért mégiscsak több embernek van sima telefonja, mint RealAudios készüléke, nem?
Na ja, csak kérdés, hogy kinek éri meg a 20-30-40-50 (vagykitudjamennyi) Ft-ot percenként kifizetni a rádióhallgatásért.
|
vas. máj. 23, 2004 14:49 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
ohajbalazs írta: Szerintem nem sokan fogják ezt használni, részemről ha már rádiót akarok mindenáron hallgatni, szerintem sokkal olcsóbb egy RealAudios adást hallgatni GPRS-en keresztül, mint ahogy a T-Mobile-nál is van. Ha meg valaki konkrétan mondjuk a legutóbbi hírblokkot, vagy csak az időjárást akarja meghallgatni egy WAP oldalon külön RealAudioba meghallgatható lenne, az is elég lenne, vagy ha ragaszkodnak ehhez a megoldáshoz, akkor a többi mobilkörzetbe is csinálhatnának számot, mert hálón kívüli hívásnak elég tetemes.
Azért mégiscsak több embernek van sima telefonja, mint RealAudios készüléke, nem?
|
vas. máj. 23, 2004 14:18 |
|
|
ohajbalazs
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: Szeged
|
Szerintem nem sokan fogják ezt használni, részemről ha már rádiót akarok mindenáron hallgatni, szerintem sokkal olcsóbb egy RealAudios adást hallgatni GPRS-en keresztül, mint ahogy a T-Mobile-nál is van. Ha meg valaki konkrétan mondjuk a legutóbbi hírblokkot, vagy csak az időjárást akarja meghallgatni egy WAP oldalon külön RealAudioba meghallgatható lenne, az is elég lenne, vagy ha ragaszkodnak ehhez a megoldáshoz, akkor a többi mobilkörzetbe is csinálhatnának számot, mert hálón kívüli hívásnak elég tetemes.
|
vas. máj. 23, 2004 13:26 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
simico írta: Ezen az infórádión csak hírek mennek, semmi egyéb? (ne kövezzetek meg, abszolút nem hallgatok rádiót) Hm, érdekes lehet mobilon rádiót hallgatni. Bár van egy osztrák vagy német rádió, aminek a műsorát szintén lehet hallgatni egy szám felhívásával. Amíg telekomos voltam, a nemzetközi (voip) vonalakat, illetve az útválasztást mindig ezzel teszteltem
Semmi egyéb. Hírek mindenhonnan, sporthírek, közlekedés, időjárás, és gazadsági, politikai elemzések.
Bővebb info: www.inforadio.hu
|
vas. máj. 23, 2004 9:22 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Ezen az infórádión csak hírek mennek, semmi egyéb? (ne kövezzetek meg, abszolút nem hallgatok rádiót)
Hm, érdekes lehet mobilon rádiót hallgatni. Bár van egy osztrák vagy német rádió, aminek a műsorát szintén lehet hallgatni egy szám felhívásával. Amíg telekomos voltam, a nemzetközi (voip) vonalakat, illetve az útválasztást mindig ezzel teszteltem
|
vas. máj. 23, 2004 8:23 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Amikor nincs a közelemben rádió (a 24 órából 14-ben), akkor jól jön ez is. Mag ha épp valami miatt **** a GPRS (v525-nél elég gyakori). Amúgy tökéletes híroldalt még nem találtam a wapon. Eddig a 777 volt a jó, de valahogy msot már sokkal kevesbb hír van fent.
Fel lehet ám erre is használni a Páratlanszámot, meg ugye ott a 19 HUF-os City-s percdíj, vagy aki meg élőben akarja hallgatni, ott a Duo hozzá, de kétségtelen, hogy egy ezresé' lehet venni egy rádiót, amin viszont élőben lehet hallgatni, ingyen.
Ötletnek tényleg nem rossz. Kíváncsi leszek még a voda mobilhírnök szolgáltatására. Mert a live! nem igazán jön be nekem, főleg akkor, amikor ott rákattintok egy linkre, és újra az az oldal jön le, amin az a link volt, amire kattintottam.
|
vas. máj. 23, 2004 7:30 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Tegnap olvastam én is a beharangozót, fel is akartam tenni, aztán valahogy elfelejtődött.
Kétségtelen, hogy ötletnek jó, azonban én drágának tartom a normál hívás díját a szolgáltatásért.
Összehasonlítva a GPRS wap-pal, irreálisan drága.
Na meg amúgyis ez a szolgáltatás csak a vidékieknek érheti meg (ha!), mivel Pesten és ~40 km-es körzetében sima autórádión fogható az infoRádió.
(Egyébként bevallom, hogy nálam 95%-ban az szól az autóban.)
Na, majd kiderül, mennyire lesz keresett a dolog.
|
vas. máj. 23, 2004 1:25 |
|
|
Salamander
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1341 Tartózkodási hely: Inzell
|
Telefonhirmondo?
|
szomb. máj. 22, 2004 22:36 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
2004. május 21. 15:48, Péntek - Hírszerkesztő
Vágja zsebre a híreket szlogennel, a Pannon GSM segítségével május végétől interaktív telerádiós szolgáltatást indít az InfoRádió.
A 06-20/INFO-958 (06-20/4636-958) telefonszám tárcsázásával Magyarország vagy a világ bármely pontjáról egy normál hívás díjáért élőben hallgatható a magyar piac egyetlen 24 órás hírrádiója. Az online hallgatás mellett a hívó egy menürendszerben kiválaszthatja és meghallgathatja a hírrádió műsorából csak az őt érdekő hír- vagy információs blokkot is. Külön lehívhatja a legfrissebb híreket, vagy a legfrissebb gazdasági információkat, a sporthíreket, vagy - mielőtt belevetné magát a csúcsforgalomba - meghallgathatja a legfrissebb közlekedési híreket. Reggel, öltözködés közben pedig segítséget nyújthat a megfelelő ruházat kiválasztásában a legfrissebb időjárás jelentés, a nap megtervezéséhez hasznos információkkal szolgálhat az orvosmeteorológiai előrejelzés meghallgatása. Mindezek mellett az érdeklődők bárhol, bármikor lehívhatják az InfoRádió egyórás Aréna c. adásának előző napi, teljes adását is.
Az InfoRádió, amely már két éve a BBC stratégiai partnere, új szolgáltatását elsősorban azon rendszeres hallgatóinak kínálja, akik a munkájuk során éppen a hírrádió vételkörzetén kívül tartózkodnak, illetve azoknak, akik bárhol, bármikor várakozás nélkül azonnal friss híreket, vagy egyéb információkat akarnak hallgatni. A nyár folyamán a szolgáltatás a legfontosabb események híreivel bővül, így például külön menüpontban lehívhatóak lesznek majd a foci EB legfrissebb hírei, vagy augusztusban az athéni Olimpiával kapcsolatos legfrissebb információk is.
Módos Márton, a hírrádió ügyvezető igazgató-főszerkesztője kiemelte: "Az új telerádiós szolgáltatás segítségével a hallgató függetleníteni tudja magát a rádiós vételkörzet és a műsorrend szabta korlátoktól. Nyaralás közben vagy két tárgyalás között, itthon vagy külföldön, azaz bárhol és bármikor egy normál hívás díjáért közvetlenül hozzájuthat az őt érdeklő információhoz, anélkül, hogy bármi mást meg kellene hallgatnia." Somlyai Dóra, a Pannon GSM kommunikációs igazgatója hozzátette: "Az InfoRádió és a Pannon GSM tartalomszolgáltatási együttműködésével létrejött szolgáltatás egyedülálló a magyar piacon, és jól demonstrálja azt, hogy megfelelő technikai háttérrel a mobiltelefon alapfunkcióin kívül is milyen hasznos társ lehet az üzletben és a magánéletben egyaránt."
A szolgáltatás induló menürendszere: A 06-20-4636958 tárcsázása után 1-es gomb: élő adás, 2-es: legutóbbi hírblokk, 3-as: közlekedési hírek, 4-es: időjárás jelentés, 5-ös: orvosmeteorológiai előrejelzés (csak hétköznapokon), 6-os: sporthírek, 7-es gazdasági információk, 8-as: az Aréna legutóbbi adása (4 blokkban). A 9-es menüpontba kerülnek majd fel az időszaki események hírei (foci EB, Olimpia, stb.)
|
szomb. máj. 22, 2004 21:03 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 26 hozzászólás ] |
|