Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 06, 2025 22:40

Hozzászólás a témához  [ 62 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Kellene 'Hallo,tessék?' wav 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Rapidus írta:
Kép

10X! Ezt választottam! :)

hétf. júl. 12, 2004 10:55
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Rapidus írta:
BrOnZ majdnem tök ugyan azt írta, amit én válaszoltam volna, de megelőzött :D .

Bocccccssss! :) De így járnak azok, akiknek "egy srófra" jár az agyuk... :lol:

hétf. júl. 12, 2004 9:50
arany tag

Hozzászólás 
thundermix írta:
Hát sajnálom, hogy ennyire nem vagytok tisztában az illemszabályokkal. 10-ből itt is 9 ember csak bele hallótessékez a telefonjába. Talán szégyenlitek a neveteket amit édesanyátoktól kaptatok?
Tökmindegy hogy személyes jellegű a mobiltelefon vagy nem, akkor is illik bemutatkozni amikor fogadsz egy hívást... Néhány kivétel van persze (asszony hív, régi barát hív), de azok csak erősítik a szabályt.

BrOnZ majdnem tök ugyan azt írta, amit én válaszoltam volna, de megelőzött :D .

hétf. júl. 12, 2004 9:44
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
thundermix írta:
Hát sajnálom, hogy ennyire nem vagytok tisztában az illemszabályokkal.

Rosszul írtad! Az általad leírt "vagytok" szóban van egy felesleges "t" betű... Anélkül helyes!

hétf. júl. 12, 2004 9:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Mivel a hívónak illik bemutatkozni elsőre, aztán nekem, ezért szerintem nincs igazad.

Ez egészen pontosan így van, ahogyan Odo mondja. Gondoljátok végig hasonlatként azt a szitut, amikor valahova bekopogsz, becsengetsz. Te mész oda, Te zavarod mások köreit, Neked kell bemutatkozni, "helyzetbe" hozni magadat.

Ugyanez a helyzet a telefonnal is. Ha felhívunk valakit, akkor a hívó követ el úgymond "behatolást" másnak a felségvizeire, tehát kutya kötelessége azonosítani magát elsőnek.

hétf. júl. 12, 2004 9:25
Moderátor

Hozzászólás 
thundermix írta:
Hát sajnálom, hogy ennyire nem vagytok tisztában az illemszabályokkal. 10-ből itt is 9 ember csak bele hallótessékez a telefonjába. Talán szégyenlitek a neveteket amit édesanyátoktól kaptatok?
Tökmindegy hogy személyes jellegű a mobiltelefon vagy nem, akkor is illik bemutatkozni amikor fogadsz egy hívást... Néhány kivétel van persze (asszony hív, régi barát hív), de azok csak erősítik a szabályt.

Mivel a hívónak illik bemutatkozni elsőre, aztán nekem, ezért szerintem nincs igazad.

hétf. júl. 12, 2004 9:09
arany tag

Hozzászólás 
Szerintem itt én vagyok a legbunkóbb. :)
Csak azokat a hívásokat veszem fel, akik benne vannak a telefonkönyvemben, és nekik nem mutatkozok be.
Aki nincs benne, az ij.

hétf. júl. 12, 2004 9:04
ezüst tag

Hozzászólás 

hétf. júl. 12, 2004 8:57
arany tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Hmmm... Nem vagyok ugyan győri, de jó néhány előadást ellógtam abban a bizonyos moziban :)

Sajna mire én főiskolás lettem már becsukták :( De persze előadást ellógni így sem jelent gondot... :lol: De azt a mozit tényleg sajnálom. Volt egy hangulata az biztos.

vas. júl. 11, 2004 11:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Flanagan írta:
(Aki győri biztos emlékszik még a Rába mozira... :cry: )

Hmmm... Nem vagyok ugyan győri, de jó néhány előadást ellógtam abban a bizonyos moziban :)

vas. júl. 11, 2004 11:53
arany tag

Hozzászólás 
Hát igen. Sajnos szerintem a multiplex is visszavett a mozihangulatból. Nekem legalább a régi MOZI jobban bejött. (megértem én hogy ez a jövő(meg a jelen), meg ez éri meg jobban üzletileg, meg több film is van...) De nekem azért a régi sima mozi jobban tetszett. (Aki győri biztos emlékszik még a Rába mozira... :cry: )

vas. júl. 11, 2004 11:52
arany tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
barthi írta:
Fene tudja, en speciel mozi fuggo vagyok, rengeteget jarok az intezmenybe, de nem latom, hogy kevesen lennenek, szerintem nagyon is sokan jarnak manapsag is.
Termeszetesen engem is zavar a bunkofonosok eszmecsereje...
Udv.

Ami a mozikat illeti, a nagyvárosok plázáiban vagy a multiplex mozikban valóban elég sokan járnak, de nézz meg egy vidéki kisvárost. Sok olyan település van, ahol 12-13000 is laknak és a mozi bezárt érdeklődés hiányában. Szerencsére nálunk még megy, de nagyon kevesen járnak. Én is sokat járok moziba, de sokszor előfordult hogy az alsó teremben én ültem egyedül, fönt a páholyban pedig még néhányan. Nem egyszer maradt el előadás nézők híjján. Még a Holnapután-on sem volt teltház. Szűk félig voltunk, igaz két este is vetítették.
Szóval azért vidéken nem nagyon járnak moziba az emberek, pedig a jegyárak szinte fele a multiplexekének. (500 Ft nálunk a legdrágább)

De hogy a mobilhoz is hozzászóljak, én is tapasztaltam többször hogy bizony szemrebbenés nélkül felveszik a telefont és vígan pofáznak az előadás alatt. Piszkosul tud idegesíteni. Arra nem képesek egyesek hogy kikapcsolja, rezgőre állítsa vagy a hívásszűrést kapcsolja be. Én mindig a hívásszűrést használom, legalább látom hogy ki keresett.

Igaz, en csak multiplexbe jarok nagyfalusi lakos leven:)
Neha viszont en orulnek, ha kicsit kevesebben lennenek:)
Udv.

vas. júl. 11, 2004 11:33
Hozzászólás 
barthi írta:
Fene tudja, en speciel mozi fuggo vagyok, rengeteget jarok az intezmenybe, de nem latom, hogy kevesen lennenek, szerintem nagyon is sokan jarnak manapsag is.
Udv.

Ami a mozikat illeti, a nagyvárosok plázáiban vagy a multiplex mozikban valóban elég sokan járnak, de nézz meg egy vidéki kisvárost. Sok olyan település van, ahol 12-13000 is laknak és a mozi bezárt érdeklődés hiányában. Szerencsére nálunk még megy, de nagyon kevesen járnak. Én is sokat járok moziba, de sokszor előfordult hogy az alsó teremben én ültem egyedül, fönt a páholyban pedig még néhányan. Nem egyszer maradt el előadás nézők híjján. Még a Holnapután-on sem volt teltház. Szűk félig voltunk, igaz két este is vetítették.
Szóval azért vidéken nem nagyon járnak moziba az emberek, pedig a jegyárak szinte fele a multiplexekének. (500 Ft nálunk a legdrágább)

De hogy a mobilhoz is hozzászóljak, én is tapasztaltam többször hogy bizony szemrebbenés nélkül felveszik a telefont és vígan pofáznak az előadás alatt. Piszkosul tud idegesíteni. Arra nem képesek egyesek hogy kikapcsolja, rezgőre állítsa vagy a hívásszűrést kapcsolja be. Én mindig a hívásszűrést használom, legalább látom hogy ki keresett.

vas. júl. 11, 2004 11:15
arany tag

Hozzászólás 
Tokjo, megint van 3 HSZ-em, orokke vastag leszek:)))

vas. júl. 11, 2004 10:36
arany tag

Hozzászólás 
Udv.

vas. júl. 11, 2004 10:35
arany tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Off: Azért nehogy már a mobilosok miatt csökkenjen a moziba járók száma :D

Jó persze egy kicsit ki van sarkítva, de tényleg nem szeretem ha sok buta ember el akarja rontani mások szórakozását. És még anyuci sincs ott hogy segítsen :cry:

:lol: :lol: :lol:

vas. júl. 11, 2004 10:22
Moderátor

Hozzászólás 
Flanagan írta:
Még jó hogy nem járok moziba (és még jó hogy van internet meg divx). Egy kicsit off: de azért nem árt elgondolkodni hogy miért nem járnak manapság az emberek annyian moziba. És itt nem csak a magas jegyárakra gondolok. Hanem pontosan az ilyen mobilos bunkókra és hasonló társaikra: akik azért ülnek be a moziba hogy végig pofázzanak, tömjék magukat egész film alatt vagy épp a barátnőjüket. Nade már nagyon elkanyarodtam...

Off: Azért nehogy már a mobilosok miatt csökkenjen a moziba járók száma :D

vas. júl. 11, 2004 10:13
arany tag

Hozzászólás 
simico írta:
KaRFiol írta:
Olvass vissza! Ha hallhatóan nem az vette fel, akivel beszélni akarsz, akkor illik bemutatkoznia és elmondania, hogy nem az ő telefonja; de ha ismerős a hang, akkor felesleges. Szerintem.

Nem olvasok vissza, inkább te gondolkozz egy kicsit. Amikor egy ismeretlen embert hívok, akkor a hangja is természetesen ismeretlen lesz számomra. Azaz ha nem mutatkozik be, akkor fingom sincs, hogy ki vette fel a mobilt. És elég sokszor előfordul, hogy nem a tulajdonosa veszi fel.

Ha vezetékes telefonnál természetes, hogy bemutatkozik az ember, akkor nem értem, hogy a mobil miért lenne más. De kár ezen vitázni, szerintem nem nagy fáradság, ha az ember a mobilját is "tessék, xy" mondattal veszi fel.

Illemkódex: Telefonhívásnál mindig a hívó fél mutatkozik be előbb.

vas. júl. 11, 2004 10:08
arany tag

Hozzászólás 
Még jó hogy nem járok moziba (és még jó hogy van internet meg divx). Egy kicsit off: de azért nem árt elgondolkodni hogy miért nem járnak manapság az emberek annyian moziba. És itt nem csak a magas jegyárakra gondolok. Hanem pontosan az ilyen mobilos bunkókra és hasonló társaikra: akik azért ülnek be a moziba hogy végig pofázzanak, tömjék magukat egész film alatt vagy épp a barátnőjüket. Nade már nagyon elkanyarodtam...

szomb. júl. 10, 2004 21:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mozi:
Telo rezgore rakva. Csorog, megnezem ki az, es lenyomom. Masodszor is. Ha valoban fontos, harmadszorra is csorog, akkor
a, ha mobilrol hiv, lenyomom es kap egy smst, h moziban vagy vazzeg
b, ha drotos azzal kezdem, hogy moziban vagyok, es ebbol remelhetoleg automatikusan adodik egy ok, visszahivlak valasz es ennyi.

Termeszetesen a fenti mind teoretikus, mert marhara nem vagyok ilyen keresett ember ;), ha rezgon hagyom, akkor sem keres senki pont abban a ket oraban, de amugy altalaban kikapcsolom.

A bajom termeszetesen azokkal van, akik felveszik, es 10 masodpercnel tovabb ugatnak /no meg akik nem rakjak nemara/, bonuszpontosok azok, akik egy film alatt nem atallanak ket-haromszor is felvenni. Ilyenre szerintem a bunkosagon kivul az egvilagon semmi mas ok nincs.

szomb. júl. 10, 2004 20:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://www.sg.hu/cikk.php?cid=32958

Természetesen ez csak az USA-ra igaz... :)

szomb. júl. 10, 2004 8:56
Moderátor

Hozzászólás 
Azt én is írtam, hogy nem azokra gondolok, akik minden ok nélkül telóznak nagy mellel a moziba. Viszont azzal sem értek egyet, hogy minden válogatás nélkül le kell őket bunkózni, mint ahogy írta vki korábban.
Tehát nem mondom, hogy nincs igazad :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Odo szomb. júl. 10, 2004 8:57-kor.

pén. júl. 09, 2004 20:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Kedves Bronz. 'A fia rosszul lett' Ez nem előre eltervezett.

Bocsáss meg, de azt hiszem nem olvastad el figyelmesen amit írtam. Még ha szélsőséges esetben, moziban "megszólal" az elnémított telefonom, és az általad említett mondat hangzik el benne, -ami után ugye természetesen nem nézem tovább a filmet így is, úgy is kijövök a vetítőteremből és,- mások zavarása nélkül folytatom le a beszélgetést, hiszen senkinek semmi köze hozzá...

Hmmm... Érdekes. Ilyenkor senki nem hivatkozik a "személyiségi jogaira" nevezetesen arra, hogy mások hallják amit beszél. :)

Szóval biztos vagyok benne, hogy értetted amit mondani akartam. Szerintem egyáltalán nem okoz számodra sem traumát, ha valamiről belátod, hogy nem biztosan Neked volt benne igazad. :)

Ha mégis úgy gondolod, hogy tökéletesen helyénvaló akármiért mobilozni a moziban, színházban, stb. akkor nem én vagyok az akivel vitatkoznod/beszélgetned kell.

Minden jót! Enyhülést és hűvös söröket kíván:

pén. júl. 09, 2004 18:38
Moderátor

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Odo írta:
....

Kedves Bronz. 'A fia rosszul lett' Ez nem előre eltervezett.

pén. júl. 09, 2004 18:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
A rezgő oké, de ha tényleg vmi sürgős dolga van, akkor szerintem felveheti. Lehet életbevágó is mondjuk. Nem arról beszélek, hogy ordibál a telóba.

Nézd kedves Odo, ha várhatóan életbevágó, vagy fontos dolgom van, nem megyek moziba... Ha moziba megyek, akkor szórakozni akarok, tehát kikapcsolom a mobilomat. Akkor ugye már nem is tudnak értesíteni, hiszen ki sem cseng. Viszont ez esetben lemaradhatok életbevágóan fontos dolgokról. Tehát: ha nem akarok lemaradni életbevágóan fontos dolgokról, akkor telefonközelben maradok, de tekintettel leszek embertársaimra és a kialakult társadalmi szokásokra, és nem megyek moziba... :)

Ez kb. olyan, mint amikor a kacsamadár bedugja a seggébe a csőrét, és azt mondja a kukoricának, hogy: "...na most aztán cirkuláljatok..." :)

Szóval van egy találó mondás a fontossági sorrendek megállapításáról:

"...Kefélni is, szűznek maradni, és még a lepedőt is hazavinni egyszerre nem lehet..." :)

Nagyon sok nemzedék felnőtt mobil és egyéb telefon nélkül, és moziba is jártak. Mégis ment az élet a maga útján. Az új és megszokottá váló technikai újdonságok és eszközök feladata nem az, hogy bevált viselkedési szokásainkat a bunkóságig lefaragják, hanem az, hogy beilleszkedjenek az "őket" megillető, megfelelő helyükre.

pén. júl. 09, 2004 18:13
arany tag

Hozzászólás 
Na ja, ha épp most halt meg valakije, és hasonló, szinte soha elő nem forduló esetekben oké, de akkor is ott a lehetőség, hogy kimenjen. Egyébként (nem túl sűrün járok moziba) ez gyakori eset?

pén. júl. 09, 2004 18:04
Moderátor

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
....

A rezgő oké, de ha tényleg vmi sürgős dolga van, akkor szerintem felveheti. Lehet életbevágó is mondjuk. Nem arról beszélek, hogy ordibál a telóba.

pén. júl. 09, 2004 17:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
asdf_ írta:
OFF
Aki moziban felveszi a telefonjat es nekiall pofazni, azt ugy rugnam fejbe, hogy a kijaratig gurul.
ON

Nem tudhatod miért teszi.

Egyértelműen bunkóságból...

Ugyanis, ha annyira nélkülözhetetlen, hogy két órára sem vonhatja ki magát a forgalomból, akkor ne menjen moziba, -ráadásul mások szórakozását zavarva,- ha pedig mindenképpen moziznia kell és a telefonjából kiesett a kikapcsoló gomb, akkor szíveskedjék mondjuk rezgőre állítani, és híváskor csendesen kihúzni a francba.

Ezt kultúrált emberi viselkedésnek hívják, vagy egyszerűen csak "másokra tekintettel levésnek", és sajnos már nem fért be tananyagként egyik menedzser-iskola képzési tervébe sem :(

pén. júl. 09, 2004 17:06
Moderátor

Hozzászólás 
asdf_ írta:
OFF
Aki moziban felveszi a telefonjat es nekiall pofazni, azt ugy rugnam fejbe, hogy a kijaratig gurul.
ON

Nem tudhatod miért teszi.

pén. júl. 09, 2004 16:58
arany tag

Hozzászólás 
simico írta:
..

Idézet:
Nem olvasok vissza...

Kár, mert ott van a kérdésedre a válasz.

Idézet:
És elég sokszor előfordul, hogy nem a tulajdonosa veszi fel.

Eltér a tapasztalatunk. Éppenhogy RITKA amikor egy magánember mobilját más veszi fel.

Idézet:
Ha vezetékes telefonnál természetes, hogy bemutatkozik az ember, akkor nem értem, hogy a mobil miért lenne más.

Szerintem s mobiltelefon személyes jellege miatt más.
Idézet:
De kár ezen vitázni....

Ebben viszont igazad van.

pén. júl. 09, 2004 10:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
OFF
ON

pén. júl. 09, 2004 10:38
arany tag

Hozzászólás 
Lehet, hogy le fogtok köpni emiatt,de szerintem egy beszélgetés így zajlik:
<csörgés>
-Halló tessék? / Igen, tessék?
-Jó napot kívánok! AC vagyok, XY-al szeretnék beszélni!
(1)-Jó napot kívánok! XZ vagyok, sajnos most nem tudom adni, mert...
(2)-Jó napot kívánok! XZ vagyok, egy pillanat, mindjárt szólok neki.
(3)-Szevasz bakter! Én vagyok az! Mongyad wazze'! :)

És ez lehet akár mobil, akár vezetékes...
Igaz, ez inkább vezetékesre vonatkozik...

http://www.hhrf.org/ujszo/2001/107/melleklet.htm

felhívnám a figyelmet a "Ha minket hívnak részre"
Mielőtt szólnátok, látom én is, hogy MAROKVILÁG, stb..., de szerintem ez akár vezetékes is lehetne...

pén. júl. 09, 2004 10:28
Moderátor

Hozzászólás 
simico írta:
Ha vezetékes telefonnál természetes, hogy bemutatkozik az ember, akkor nem értem, hogy a mobil miért lenne más. De kár ezen vitázni, szerintem nem nagy fáradság, ha az ember a mobilját is "tessék, xy" mondattal veszi fel.

Ha látom, ki hív, akkor annak megfelelően válaszolok, hogy ki az. Asszonypajtás hív, mi a ráknak mutatkozzak be? Viszont ha céges hívás érkezik, akkor természetesen bemutatkozom.
Ha viszont nincs szám vagy számomra ismeretlen a szám, akkor nem mutatkozok be, mert egyrészt ha valaki elrejti a kilétét, akkor én minek mutatkozzak be, másrészt meg a hívó féltől függően nem mindegy, milyen nevet mondok. Nagyon sokan vannak, akiknek hiába mutatkoznék be a civil nevemen, csak nyuszy-nak ismernek, viszont vannak, akik meg a nyuszy-val nem tudnának mit kezdeni. Egy téves hívásnál, vagy reklámhívásnál meg marhára semmi köze a hívónak a nevemhez.

pén. júl. 09, 2004 10:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
KaRFiol írta:
Olvass vissza! Ha hallhatóan nem az vette fel, akivel beszélni akarsz, akkor illik bemutatkoznia és elmondania, hogy nem az ő telefonja; de ha ismerős a hang, akkor felesleges. Szerintem.

Nem olvasok vissza, inkább te gondolkozz egy kicsit. Amikor egy ismeretlen embert hívok, akkor a hangja is természetesen ismeretlen lesz számomra. Azaz ha nem mutatkozik be, akkor fingom sincs, hogy ki vette fel a mobilt. És elég sokszor előfordul, hogy nem a tulajdonosa veszi fel.

pén. júl. 09, 2004 8:47
platina tag

Hozzászólás 
gokart írta:
Nem tudom, hogy minek veszik fel, altalaban vibra modeban van a telefonom, egy kis bizsergest kibirok, de ha olyan helyzetben vagyok akkor nem veszem fel.

Szintén. De itt nem rólunk volt szó.

gokart írta:
Moziban mar nem is tudom, hogy mikor lattam utoljara szinkronizalt filmet, ha meg feliratos nem a feliratot olvasom, mert akkor lemaradok a filmrol (persze ez csak angol nyelvu film eseten igaz).

Nem vagy elég gyors... :wink:

csüt. júl. 08, 2004 18:55
arany tag

Hozzászólás 
KaRFiol írta:
Tedd úgy, ahogy jónak látod. De ettõl még azok, akik a zöld gomb megnyomása után nem mutatkoznak be, még nem bunkók

Leginkabb a mozis dologra ertettem.

KaRFiol írta:
Akkor kérdezhetjük azt, hogy közlekedési eszközön (zajos villamos, metró, ...) minek veszik fel az emberek? Engem inkább ez zavar! Perceken keresztül csak annyit hallani, hogy ordibál a telefonba, hogy "nem hallak! halló! beszélj hangosabban! halló!", és nincs annyi esze, hogy rájöjjön, jobb a piros gombot megnyomni ilyenkor...

Ha a moziban szinkronizált a film, akkor úgyis hallani fogod a filmet, ha meg feliratos, akkor meg a felirattal foglalkozol. Hol itt a gond? :lol:

Nem tudom, hogy minek veszik fel, altalaban vibra modeban van a telefonom, egy kis bizsergest kibirok, de ha olyan helyzetben vagyok akkor nem veszem fel.

Moziban mar nem is tudom, hogy mikor lattam utoljara szinkronizalt filmet, ha meg feliratos nem a feliratot olvasom, mert akkor lemaradok a filmrol (persze ez csak angol nyelvu film eseten igaz).

csüt. júl. 08, 2004 18:52
platina tag

Hozzászólás 
simico írta:
Nem tudom, engem azért zavar, hogy ha egy ismeretlen hang veszi fel a túloldalon bemutatkozás nélkül és fogalmam sincs, hogy ki az.

simico írta:
Szerintem semmi zavaró nincs abban, ha a buszon vagy villamoson használja az ember a mobilját. Persze most nem azokra gondolok, akik tényleg ordibálnak a telefonba meg akik fél óra után se akarják észrevenni, hogy max hangerőn csörög a telefonjuk :!:

Nem erről volt szó, te is tudod.

csüt. júl. 08, 2004 18:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
KaRFiol írta:
Tedd úgy, ahogy jónak látod. De ettől még azok, akik a zöld gomb megnyomása után nem mutatkoznak be, még nem bunkók

Nem tudom, engem azért zavar, hogy ha egy ismeretlen hang veszi fel a túloldalon bemutatkozás nélkül és fogalmam sincs, hogy ki az.

Idézet:
Akkor kérdezhetjük azt, hogy közlekedési eszközön (zajos villamos, metró, ...) minek veszik fel az emberek? Engem inkább ez zavar! Perceken keresztül csak annyit hallani, hogy ordibál a telefonba, hogy "nem hallak! halló! beszélj hangosabban! halló!", és nincs annyi esze, hogy rájöjjön, jobb a piros gombot megnyomni ilyenkor...

Szerintem semmi zavaró nincs abban, ha a buszon vagy villamoson használja az ember a mobilját. Persze most nem azokra gondolok, akik tényleg ordibálnak a telefonba meg akik fél óra után se akarják észrevenni, hogy max hangerőn csörög a telefonjuk :!:

csüt. júl. 08, 2004 18:10
platina tag

Hozzászólás 
gokart írta:
En pedig bemutatkozok, sokszor headsettel veszem fel a telefont, a telefon kijelzojet meg nem latom (vonalas feeling), ha meg nem akarom, hogy elerjenek, kikapcsolom a telefont (atvaltok private szamra).

Tedd úgy, ahogy jónak látod. De ettől még azok, akik a zöld gomb megnyomása után nem mutatkoznak be, még nem bunkók

gokart írta:
Moziban is tetettem mar le telefont, befizetek egy jo filmre, minden vagyam, hogy megnezzem, erre elkezd pofazni elottem 2sorral. Ez a mobil sokak kezeben bunko-fonera valtozik. :evil:

Ha a moziban szinkronizált a film, akkor úgyis hallani fogod a filmet, ha meg feliratos, akkor meg a felirattal foglalkozol. Hol itt a gond? :lol:

csüt. júl. 08, 2004 18:03
platina tag

Hozzászólás 
asdf_ írta:
En is osztom, hogy mobilon a legkevesbe sem erzem ugy, hogy be kene mutatkoznom amikor felhiv valaki. Egyetlen kivetel, amikor mase a telefon /epp nincs ott/ es felveszem. Akkor xy telefonja, es yz vagyok a szoveg.

Teljesen egyetértek veled. :!:

csüt. júl. 08, 2004 17:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
asdf_ írta:
Akkor xy telefonja, es yz vagyok a szoveg.

Ugyanaz a vezetékneved, mint a telótulaj keresztneve? ;)

csüt. júl. 08, 2004 16:15
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
arany tag

Hozzászólás 
En pedig bemutatkozok, sokszor headsettel veszem fel a telefont, a telefon kijelzojet meg nem latom (vonalas feeling), ha meg nem akarom, hogy elerjenek, kikapcsolom a telefont (atvaltok private szamra). Moziban is tetettem mar le telefont, befizetek egy jo filmre, minden vagyam, hogy megnezzem, erre elkezd pofazni elottem 2sorral. Ez a mobil sokak kezeben bunko-fonera valtozik. :evil:

csüt. júl. 08, 2004 12:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
En is osztom, hogy mobilon a legkevesbe sem erzem ugy, hogy be kene mutatkoznom amikor felhiv valaki. Egyetlen kivetel, amikor mase a telefon /epp nincs ott/ es felveszem. Akkor xy telefonja, es yz vagyok a szoveg.

csüt. júl. 08, 2004 9:42
Moderátor

Hozzászólás 
barthi írta:
En sem ertem, hogy miert kene bemutatkoznom pl.ha szam nelkul hivnak.
(Pedig ceges is a telom, tehat duplan "illene".)
Udv.

Nem is kell, aki hív annak kell mondania először.

Elég sok telszámom van, így gyakori a téves hívás. Igen változatosak, van aki nem hiszi el, hogy nem azt hívta akit akart, vki lecsapja stb... na ez az igazi bunkóság. 10-ből 1 kér elnézést.

csüt. júl. 08, 2004 8:57
arany tag

Hozzászólás 
Rapidus írta:
Szerintem a mobil abszolúte személyes telefon, a bemutatkozás szokása pedig a vonalas telefonok idejéből származik, azt bárki felvehette (és fel is vette aki épp ott volt, családban, munkahelyen egyaránt). Mobiltelefon esetében épp a személyes jellege miatt, ha nem vagy ott, akkor sem veszik fel, hanem szólnak, hogy csörög a telefonod (kivételek persze vannak) Ezért úgy gondolom, ha halló tessékkel veszed fel, az nem bunkóság, ám a hívónak be kell bemutatkoznia.

pontosan, én senkinek nem engedem meg, hogy helyettem vegye fel a telefont...

csüt. júl. 08, 2004 8:37
arany tag

Hozzászólás 
Szerintem a mobil abszolúte személyes telefon, a bemutatkozás szokása pedig a vonalas telefonok idejéből származik, azt bárki felvehette (és fel is vette aki épp ott volt, családban, munkahelyen egyaránt). Mobiltelefon esetében épp a személyes jellege miatt, ha nem vagy ott, akkor sem veszik fel, hanem szólnak, hogy csörög a telefonod (kivételek persze vannak) Ezért úgy gondolom, ha halló tessékkel veszed fel, az nem bunkóság, ám a hívónak be kell bemutatkoznia.

csüt. júl. 08, 2004 8:33
arany tag

Hozzászólás 
En sem ertem, hogy miert kene bemutatkoznom pl.ha szam nelkul hivnak.
(Pedig ceges is a telom, tehat duplan "illene".)
Udv.

csüt. júl. 08, 2004 8:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
freunder írta:
Mobilnál nincs rá szükség, mivel tudják hogy Téged hívnak!!! :)

Mobilnál sem biztos, hogy a tulajdonosa veszi fel. És az sem biztos, hogy az hív, akinek a nevét a kijelzőn látod. Erre korábban egy másik topikban írtam/írtunk már egy-két történetet.

csüt. júl. 08, 2004 8:04
arany tag

Hozzászólás 
thundermix írta:
Mi az hogy halló tessék? Csak a bunkók veszik így fel a telefont.
Jobb helyeken az ember bemutatkozik.

Mobilnál nincs rá szükség, mivel tudják hogy Téged hívnak!!! :)

csüt. júl. 08, 2004 7:58
ezüst tag

Hozzászólás 
Mi az hogy halló tessék? Csak a bunkók veszik így fel a telefont.
Jobb helyeken az ember bemutatkozik.

csüt. júl. 08, 2004 7:54
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 62 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő