|
Mennyit ér meg neked egy képeslap? (NEM OFF-topic)
Szerző |
Üzenet |
toto42
arany tag
|
Na igen, és amikor ennyire kicsi a különbség az árak között, akkor ilyen apróságok dönthetnek a választásban. Mondjuk az is igaz, hogy egy piros menü, vagy az infoSMS kedvéért senki nem fog szolgáltatót váltani, gondolom
|
csüt. júl. 22, 2004 0:36 |
|
|
phallos
ezüst tag
|
Teljesen egyszeru:
Az esetek tobbsegeben nem az apro szolgaltatasok
miatt valasztanak egy szolgaltatot.
DE!:
Az elofizetok elegedettseget nagyban noveli, ha vannak
ezek a szolgaltatasok, es ha akarjak, hasznaljak akarcsak ha azt
1-2 alkalommal teszik is, esetleg
pont akkor amikor nagyon jol jon hogy van az a szolgaltatas.
|
szer. júl. 21, 2004 16:06 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
T68m írta: ha azt nem is érted meg, miért az ilyen extra szolgáltatások vonzák a népet, a magas ár ellenére - akkor hagyjuk. Dehogynem értem! Csak nem pont ez T68m írta: Azt viszont MEGÉRHETNÉD: hogy ezzel /és a többi ilyen szolgáltatással/ a marketingen kívül, EFFEKTIV pénzt is keres a T!
Egyszer megcsinálták, X összegért. Fenntartása filléres. De, minden egyes alkalommal mikor használják, valamennyi Zs beesik!!!! Ezt sem érted??? Már csak ezért is érdemes megcsinálni.
...
Ez is nyilvánvaló! Nagyon jól teszi!
Nem ugyanarról beszélünk szerintem
|
szer. júl. 21, 2004 11:03 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
oké nyuszy!
ha azt nem is érted meg, miért az ilyen extra szolgáltatások vonzák a népet, a magas ár ellenére - akkor hagyjuk.
Azt viszont MEGÉRHETNÉD: hogy ezzel /és a többi ilyen szolgáltatással/ a marketingen kívül, EFFEKTIV pénzt is keres a T!
Egyszer megcsinálták, X összegért. Fenntartása filléres. De, minden egyes alkalommal mikor használják, valamennyi Zs beesik!!!! Ezt sem érted??? Már csak ezért is érdemes megcsinálni.
Vegyük az SMS kiértesítést. Lehet, hogy nem vonz (szerinted) embereket, de az biztos, hogy kimenõ forgalmat generál!
A **** T-zones, is azon túl, hogy elég informativ, tehát dícséri alkotóit, a céget, még ráadásul wap forgalmat generál! Többet, mint amennyibe a napi frissitése kerül.
Érthetetlen?
|
szer. júl. 21, 2004 10:54 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
Norbi írta: Ej-ej, Nyuszy, feljebb még azt írtad, hogy az ilyen szolgáltatást használók száma a nullához konvergál. Most, hogy hirtelenjében két, "nullához konvergáló" mobilos is küldött képeslap-mms-t változtatsz a kérdéseden?
Nem. Nem mondtam, hogy senki sem használja. Csak annyit, hogy igen kevesen. Az MMS-t is elég elenyésző arányban használják az emberek, nemhogy ezt. Ha mondjuk 10.000 ügyfél van, aki ezt már igénybe vette (amit erősen kétlek), akkor is az csak ~0,25%-a az ügyfeleknek. Ami erősen konvergál a nullához.
|
szer. júl. 21, 2004 8:40 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
nyuszy írta: Norbi írta: Azért ezek is nagyon sokat számítanak ám!!! Mutass nekem kérlek csak egyetlen egy embert, aki az MMS-képeslap szolgáltatás miatt lett westeles/t-mobile-os! Vannak olyan kiegészítő szolgáltatások, amik tényleg döntő tényezők lehetnek (pl. a sikertelen hívásokról jövő sms), de ez nem az! Ej-ej, Nyuszy, feljebb még azt írtad, hogy az ilyen szolgáltatást használók száma a nullához konvergál. Most, hogy hirtelenjében két, "nullához konvergáló" mobilos is küldött képeslap-mms-t változtatsz a kérdéseden? nyuszy írta: Norbi írta: Ha a saját szememmel nem látom, nem hiszem el: egy cég csakis azért váltott szolgáltatót (még a számhordozhatóság előtt!), mert a vezetők kissé nevetségesnek találták a Pannon autóskártya alapszolgáltatását - a hab a tortán meg az volt, hogy ezzel a váltással (igaz, hogy jelképes összeggel) de a díjaik is csökkentek. Ezt most nem értem. Honann ment a cég hova?
Ha nem voltam teljesen érthető, bocsi. => Pannonról (akkor még) Westelre.
Üdv,
|
szer. júl. 21, 2004 8:31 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
Norbi írta: Azért ezek is nagyon sokat számítanak ám!!! Mutass nekem kérlek csak egyetlen egy embert, aki az MMS-képeslap szolgáltatás miatt lett westeles/t-mobile-os! Vannak olyan kiegészítő szolgáltatások, amik tényleg döntő tényezők lehetnek (pl. a sikertelen hívásokról jövő sms), de ez nem az! Norbi írta: Ha a saját szememmel nem látom, nem hiszem el: egy cég csakis azért váltott szolgáltatót (még a számhordozhatóság előtt!), mert a vezetők kissé nevetségesnek találták a Pannon autóskártya alapszolgáltatását - a hab a tortán meg az volt, hogy ezzel a váltással (igaz, hogy jelképes összeggel) de a díjaik is csökkentek.
Ezt most nem értem. Honann ment a cég hova?
|
szer. júl. 21, 2004 7:29 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
nyuszy írta: De nem az ilyen sokadrangú kiegészítő szolgáltatások miatt piacvezető a T. De hogy nem konkrétan az MMS-képeslap miatt, az tuti
Azért ezek is nagyon sokat számítanak ám!!!
(Persze nem annak, aki úgy választ szolgáltatót, hogy iskola után olcsón lehessen felhívni a havert, hogy a plázába' találkozzanak fél óra múlva...)
Ha a saját szememmel nem látom, nem hiszem el:
egy cég csakis azért váltott szolgáltatót (még a számhordozhatóság előtt!), mert a vezetők kissé nevetségesnek találták a Pannon autóskártya alapszolgáltatását - a hab a tortán meg az volt, hogy ezzel a váltással (igaz, hogy jelképes összeggel) de a díjaik is csökkentek.
Üdv,
|
szer. júl. 21, 2004 7:13 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
T68m írta: ezért nem vagy te sikeres vállalkozó, illetve nem te vezeted a T-Mobil-t! Szerintem nem ezért T68m írta: Nos, a T-Mobil ezt egyszer megcsinálta, X költséggel és van egy filléres fenntartási díja. Ehhez képest lesz néhány ezer ember aki használja, aki ajánlja másnak is, hogy látod, ez a vesztel, itt ILYEN IS VAN! nem beszélve a kiértesítő sms-ről, aranykártya rendszerről, stb. stb. Tulajdonképp az alapszolgáltatáson, a beszéden kívül az összes többit csak pár ezer ember használja, de mind MEG VAN ELÉGEDVE a szolgáltatójával, mert számára szimpatikus szolgáltatást nyújt. És pár ezrenként lefedik a közel négymilliós tábort. Ja, és végezetül azt se felejtsd el, hogy a képeslapra biztos rá van írva valahova, hogy "T-Mobil" - és ez se kis reklám! Nem érted, mit mondok. Tök jó, hogy van egy ilyen, nagyon tetszik maga a szolgáltatás. De nem az ilyen sokadrangú kiegészítő szolgáltatások miatt piacvezető a T. De hogy nem konkrétan az MMS-képeslap miatt, az tuti T68m írta: (azért köszi, hogy te meg engem, a véleményemet barmoztad le.)
Nem téged, csak a véleményedet Ez nem ugyanaz
|
szer. júl. 21, 2004 6:38 |
|
|
Vendég
|
Fiatalok, inkább ne Off-oljatok légyszi!
Egyébként mindkettőtök mondásában van ráció, bár én az arany középutat választottam (ahogy T68m is), magyarul Pannonos vagyok
A kocsis példa jó volt, hiszen igaz, hogy ameddig az ember ezt megengedheti, addig zsörtöl (lehet Te sem a 20 HUF-os csokit veszed, hanem az ötször finomabb 100 HUF-os csokit), de ugyanakkor egy nagyobb tételnél (ingatlan, autó...) már az ember alaposan elgodolkodik hogy mire is kell neki és megér-e annyit.
A mobilszámla valahol a kettő között van, mert sok kicsi sokra megy, főleg egy hónap alatt...
Visszatérve az eredeti vonalhoz, nekem mondjuk egy szerelmes SM ugyanannyit jelent, mint a kézzel írott, de mondom, lehet hogy én vagyok software hibás, valahol a biteket elírták
|
kedd júl. 20, 2004 23:44 |
|
|
.::FrEUnDeR::.
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 305 Tartózkodási hely: Kecskemét
|
T68m írta: nézd, a tényekkel nem érdemes vitatkozni. Vagy megérted, hogy a pannon volt az első vagy sem. A világ szempontjából ez tökmindegy.
A multiplexeknél valóban fordított volt a sorrend, de ez csak még jobban alátámasztja, hogy az emberek többsége nem az olcsóságot, hanem a minőséget helyezi előtérbe.
(Meg kell, hogy mondjam, nekem se a vesztelnél van előfizetésem, s amíg lehet, nem multiplexbe megyek - de ez sem határozza meg a világ fejlődését)
ja, jut eszembe, ha a te érvelésed lenne igaz, akkor még mindig FORD T100-as modellekkel járhatnánk.
és részemről a vita le van zárva. Okos ember nem megváltoztatni, hanem megismerni/megérteni akarja a világot. Ebből lesz ugyanis haszna. Te nyugodtan mehetsz az olcsóbb szolgáltatóhoz, s megtakarithatsz havi néhány forintot, azonban aki megérti a működési mechanizmus, az MEGKERES havi néhány milliót. Döntsd el melyiket akarod. (egyébként nem is tudom, mit strapálom magam, inkább maradj a havi néhány forintos spórolásnál.)
Mi ez a világ szempontjából tökmindegy???????
Figyi, azért nem ugyanaz a kettő neharagudj, nem lehet összehasonlítani a kettőt, de mindegy...
A magyar ember nem a minőséget helyezi előtérbe értsd már meg, legalábbis a szegényebb többség!!!!!!
Mi van a Forddal, azt nem értem egyáltalán!!?
Hát tudod az a helyzet, hogy én most voltam 17, havi 15-20 ezer zsebpénzt kapok, amit arra költök amire akarok, és nem mindegy hogy a havi telefonköltségem 6 vagy 10 ezer!! Ennyi, és ez szerintem senkinek nem mindegy, csak akinek nem számít a pénz, mint pl. Te, aki olyan könnyen megkeres havi pár milliót...
Amúgy ezzel az utóbbi bekezdéseddel több olyan embert is megsérthettél, akiknek igenis számít az ár!!!!!!
|
kedd júl. 20, 2004 22:32 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
nézd, a tényekkel nem érdemes vitatkozni. Vagy megérted, hogy a pannon volt az elsõ vagy sem. A világ szempontjából ez tökmindegy.
A multiplexeknél valóban fordított volt a sorrend, de ez csak még jobban alátámasztja, hogy az emberek többsége nem az olcsóságot, hanem a minõséget helyezi elõtérbe.
(Meg kell, hogy mondjam, nekem se a vesztelnél van elõfizetésem, s amíg lehet, nem multiplexbe megyek - de ez sem határozza meg a világ fejlõdését)
ja, jut eszembe, ha a te érvelésed lenne igaz, akkor még mindig FORD T100-as modellekkel járhatnánk.
és részemrõl a vita le van zárva. Okos ember nem megváltoztatni, hanem megismerni/megérteni akarja a világot. Ebbõl lesz ugyanis haszna. Te nyugodtan mehetsz az olcsóbb szolgáltatóhoz, s megtakarithatsz havi néhány forintot, azonban aki megérti a mûködési mechanizmus, az MEGKERES havi néhány milliót. Döntsd el melyiket akarod. (egyébként nem is tudom, mit strapálom magam, inkább maradj a havi néhány forintos spórolásnál.)
|
kedd júl. 20, 2004 22:13 |
|
|
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 305 Tartózkodási hely: Kecskemét
|
T68m írta: .::FrEUnDeR::. írta: 1.: Ömm, akkor miért a "Westelnek" volt hamarabb a szülinapja??? Nekem még ezt senki nem mondta, és nem is olvastam... 2.: Abszolút nem fiatalos felfogás, nem értelek!! Lehet hogy fogynak(minden fogy vmilyen szinten), de sajnos Mo-n nem általános a Saab, a Jaguár, a nagy Mercik stb..., itt sem értelek, és azt sem értem hogy a többszörös ár miért elviselhető??? http://www.t-mobile.hu/egyeni/rolunk/ce ... ndex.shtml"1994. Március 31-én Westel 900 néven a társaság Budapesten és Kecskeméten kezdte meg kereskedelmi szolgáltatását." http://www.pgsm.hu/sajtoszoba/ceginfo/tortenet/"1994 Február Budapesten a Pannon GSM üzembe helyezi az első Magyarországon működő GSM-rendszert. Március Megkezdődik a kereskedelmi mobiltelefon-szolgáltatás és megnyílik a Váci úti bemutatóterem. " nem sokkal, de előbb volt pgsm. 2. olvasd el még1x a hsz.-t, hátha kiderül számodra is, hogy miért nem általános a Saab, Volvo, stb. (na jó segítek: nem azért, mert relativ 10x annyi mint egy suzuki, hanem, mert abszolut nem tudják megfizetni az emberek) Ahol ez nem probléma, mint pl. mobil, ott igenis a drágábbat, a minőségibbet (vagy az annak mondottat) választják. Érdekel más példa is? Mit gondolsz, miért mentek csődbe a régi mozik, annak ellenére, hogy a multiplex feléért adták a filmeket? Na, gondolkozz!
Még 1x megkérdezem, hogy miért a Westelnek volt hamarabb a szülinapja???
Látom a honlapot, és így ez olvasható le, de akkor nem értem az 1-2 hónapos differenciát...?
Ez a mozis példa nagyon nem ide illik, ugyanis míg most a Westelnél vannak a legtöbben, mert ő volt az "1." szolgáltató, és utána jött az olcsó("gyengébb") Voda, és most a Vodához pártolnak a legtöbben(az olcsóbbhoz, "****"), addig a mozinál ez pont fordítva zajlott le...
Ja és miért igenis a drágábbat, a minőségibbet választják???
Mindenki???
|
kedd júl. 20, 2004 21:46 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
.::FrEUnDeR::. írta: 1.: Ömm, akkor miért a "Westelnek" volt hamarabb a szülinapja??? Nekem még ezt senki nem mondta, és nem is olvastam... 2.: Abszolút nem fiatalos felfogás, nem értelek!! Lehet hogy fogynak(minden fogy vmilyen szinten), de sajnos Mo-n nem általános a Saab, a Jaguár, a nagy Mercik stb..., itt sem értelek, és azt sem értem hogy a többszörös ár miért elviselhetõ???
http://www.t-mobile.hu/egyeni/rolunk/ce ... ndex.shtml
"1994.
Március 31-én Westel 900 néven a társaság Budapesten és Kecskeméten kezdte meg kereskedelmi szolgáltatását."
http://www.pgsm.hu/sajtoszoba/ceginfo/tortenet/
"1994
Február
Budapesten a Pannon GSM üzembe helyezi az elsõ Magyarországon mûködõ GSM-rendszert.
Március
Megkezdõdik a kereskedelmi mobiltelefon-szolgáltatás és megnyílik a Váci úti bemutatóterem. "
nem sokkal, de elõbb volt pgsm.
2. olvasd el még1x a hsz.-t, hátha kiderül számodra is, hogy miért nem általános a Saab, Volvo, stb. (na jó segítek: nem azért, mert relativ 10x annyi mint egy suzuki, hanem, mert abszolut nem tudják megfizetni az emberek) Ahol ez nem probléma, mint pl. mobil, ott igenis a drágábbat, a minõségibbet (vagy az annak mondottat) választják. Érdekel más példa is? Mit gondolsz, miért mentek csõdbe a régi mozik, annak ellenére, hogy a multiplex feléért adták a filmeket? Na, gondolkozz!
|
kedd júl. 20, 2004 20:57 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
T68m írta: két német cigányautót nem is említem
Naa,ne szidjad már..én is olyant szeretnék,de nem származás miatt,hanem mer olyan kocsi az álmom!
(nem a mercire gondolok,hanem a bmw-re )
|
kedd júl. 20, 2004 20:49 |
|
|
arany tag
|
T68m írta: .::FrEUnDeR::. írta: t68m: A T-Mobile nem azért piacvezető, mert innovatív, hanem mert ő volt az első szolgáltató!! Ki a "íííííííí"-t:) érdekel hogy innovatív ha drága??? 1. ezt hol olvastad??? Mert, hogy itt nem olvasol az tuti! Többször feketén-fehéren le lett írva, utánajárva, hogy az emlékezettel ellentétben a PGSM volt az első GSM szolgáltató. Ezért is ciki neki hogy lecsúszott a másodikra és lesz vér égő a harmadik helyezet..... 2. nézd, tudom, hogy ez itteni, "fiatalos" felfogás az árat helyezi előtérbe. Azért hidd el, hogy fogynak még a Volvo-k, Saab-ok, két német cigányautót nem is említem, de még a Jaguárok és a Bentlyk is. És az emberek csak azért vesznek suzukit, mert nincs többre pénzük, nem azért mert nem adnának ki szívesen 10x többet valami jobbra. Mobilnál már más a helyzet, ott megengedhető a többszörös ár is, attól nem fog éhenhalni a család.
1.: Ömm, akkor miért a "Westelnek" volt hamarabb a szülinapja???
Nekem még ezt senki nem mondta, és nem is olvastam...
2.: Abszolút nem fiatalos felfogás, nem értelek!! Lehet hogy fogynak(minden fogy vmilyen szinten), de sajnos Mo-n nem általános a Saab, a Jaguár, a nagy Mercik stb..., itt sem értelek, és azt sem értem hogy a többszörös ár miért elviselhető???
|
kedd júl. 20, 2004 20:37 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
.::FrEUnDeR::. írta: t68m: A T-Mobile nem azért piacvezetõ, mert innovatív, hanem mert õ volt az elsõ szolgáltató!! Ki a "íííííííí"-t:) érdekel hogy innovatív ha drága???
1. ezt hol olvastad??? Mert, hogy itt nem olvasol az tuti! Többször feketén-fehéren le lett írva, utánajárva, hogy az emlékezettel ellentétben a PGSM volt az elsõ GSM szolgáltató. Ezért is ciki neki hogy lecsúszott a másodikra és lesz vér égõ a harmadik helyezet.....
2. nézd, tudom, hogy ez itteni, "fiatalos" felfogás az árat helyezi elõtérbe. Azért hidd el, hogy fogynak még a Volvo-k, Saab-ok, két német cigányautót nem is említem, de még a Jaguárok és a Bentlyk is. És az emberek csak azért vesznek suzukit, mert nincs többre pénzük, nem azért mert nem adnának ki szívesen 10x többet valami jobbra. Mobilnál már más a helyzet, ott megengedhetõ a többszörös ár is, attól nem fog éhenhalni a család.
|
kedd júl. 20, 2004 20:21 |
|
|
arany tag
|
Én már küldtem MMS képeslapot, a szöveget nem mellékelték, csak a képet...
t68m:
A T-Mobile nem azért piacvezető, mert innovatív, hanem mert ő volt az első szolgáltató!!
Ki a "íííííííí"-t:) érdekel hogy innovatív ha drága???
|
kedd júl. 20, 2004 20:12 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
nyuszy írta: Kozmonauta írta: nyuszy írta: T68m írta: EZÉRT piacvezetõ a t-mobil! Ilyen egy igazi, élretörõ szolgáltató, mindig elsõként vezet be valamit. Ezt a baromságot... SZERINTED HÁNY ELÕFIZETÕJE VAN ENNEK A SZOLGÁLTATÁSNAK???? Nyuszi! Szerintem meg az a nagy barom aki lebarmozza ezt az innovatív szolgáltatást )) A meglevõ infrastruktúra lehetõségeit kihasználva a Westel (mert ugye ez nem T-mobile-os dolog, hanem sokkal régebbi) bevezette ezt a lehetõséget... Nem kell hozzá elõfizetés, nem értem pontosan mire gondolsz amikor ezt mondod. Nagy adag primitívség kell ennek a lefikázásához ) Szerintem teljesen rendben van. Olvass figyelmesebben! Az égvilágon semmi bajom magával a szolgáltatással, valóban innovatív és tök jó. A T68m által levont következtetést tartom baromságnak. Ui.: Azért köszi, hogy lebarmozol
Nyuszy!
ezért nem vagy te sikeres vállalkozó, illetve nem te vezeted a T-Mobil-t! Nos, a T-Mobil ezt egyszer megcsinálta, X költséggel és van egy filléres fenntartási díja. Ehhez képest lesz néhány ezer ember aki használja, aki ajánlja másnak is, hogy látod, ez a vesztel, itt ILYEN IS VAN! nem beszélve a kiértesítõ sms-rõl, aranykártya rendszerrõl, stb. stb. Tulajdonképp az alapszolgáltatáson, a beszéden kívül az összes többit csak pár ezer ember használja, de mind MEG VAN ELÉGEDVE a szolgáltatójával, mert számára szimpatikus szolgáltatást nyújt. És pár ezrenként lefedik a közel négymilliós tábort.
Ja, és végezetül azt se felejtsd el, hogy a képeslapra biztos rá van írva valahova, hogy "T-Mobil" - és ez se kis reklám!
(azért köszi, hogy te meg engem, a véleményemet barmoztad le.)
|
kedd júl. 20, 2004 19:58 |
|
|
VonBraun
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 337 Tartózkodási hely: Észak-Magyarország
|
pinboard: faliújság
Az egyszerű szép.
|
kedd júl. 20, 2004 19:58 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
nyuszy írta: Sebaj, minden elnézve Mondom, a dolog szerintem is tök jó ötlet, de ez tipikusan csak arra való, hogy eggyel több szolgáltatást lehet felsorolni. Szerintem erősen nullához konvergál az igénybevevők száma
Akkor én vagyok a nullához konvergáló ebben a topicban. Ugyanis tavaly Karácsony előtt küldtem egy ilyen képeslapot a nagyszüleimnek, amint a dédunokájuk éppen tátott szájjal nézi a városunk főterén felállított óriási karácsonyfát.
(Ezért aztán főleg nem tudk egyetérteni az ilyen sommás megállapításokkal, hogy "tipikusan csak arra való, hogy eggyel több szolgáltatást lehet felsorolni". Először én is ilyet gondoltam évekkel ezelőtt a Mailmondóról, amíg egyszer nem kellett igénybevennem.)
Visszatérve a topic eredeti témájához: lehet, hogy a korom miatt, de ugyanúgy vagyok, mint a többiek - a képeslaphoz köthető akár évek múlva is egy érzés, míg a telefon memóriájában lévő képekhez nem.
Ezrt is van meg a nagylexikon sorozat: tudom, hogy interneten bármit megtalálok, de mégse ugyanaz, mint kézbevenni egy könyvet...
Üdv,
|
kedd júl. 20, 2004 19:32 |
|
|
Vendég
|
Jó, azért pár dolog szóba kerűlt itt látom.
Egyébként ha már az előhívásoknál tartunk pl a photohall-nál is lehet olyan rendszerrel mint a V-card, igaz az nem képes lap
Szóval sok irányba fejlődik a világ, aztán valami sikeres, valami nem. Van aminek az ötlete rossz, és valaminek a magas ára tartja vissza az igénybevevőket!
|
kedd júl. 20, 2004 14:54 |
|
|
reklamhang
gyémánt tag
|
Nem OFF topic, ez mit takar?
|
kedd júl. 20, 2004 14:27 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
Sebaj, minden elnézve
Mondom, a dolog szerintem is tök jó ötlet, de ez tipikusan csak arra való, hogy eggyel több szolgáltatást lehet felsorolni. Szerintem erősen nullához konvergál az igénybevevők száma
|
kedd júl. 20, 2004 14:15 |
|
|
Kozmonauta
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 226 Tartózkodási hely: Budapest
|
Nyuszy!
Meg a nevedet is rosszul írtam, azért is elnézést kérek.
|
kedd júl. 20, 2004 14:05 |
|
|
Kozmonauta
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 226 Tartózkodási hely: Budapest
|
Nyuszi!
Nos rendben.
Visszavonom a jelzőt és elnézést kérek.
Amúgy nem fényezni akartam ezzel a W-mobile-t, csak gondoltam témába vág mert ez a dolog béletlenül egészen okosan ötvöz egy hagyományos dolgot mai technológiával.
|
kedd júl. 20, 2004 14:04 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
Kozmonauta írta: nyuszy írta: T68m írta: EZÉRT piacvezető a t-mobil! Ilyen egy igazi, élretörő szolgáltató, mindig elsőként vezet be valamit. Ezt a baromságot... SZERINTED HÁNY ELŐFIZETŐJE VAN ENNEK A SZOLGÁLTATÁSNAK???? Nyuszi! Szerintem meg az a nagy barom aki lebarmozza ezt az innovatív szolgáltatást )) A meglevő infrastruktúra lehetőségeit kihasználva a Westel (mert ugye ez nem T-mobile-os dolog, hanem sokkal régebbi) bevezette ezt a lehetőséget... Nem kell hozzá előfizetés, nem értem pontosan mire gondolsz amikor ezt mondod. Nagy adag primitívség kell ennek a lefikázásához ) Szerintem teljesen rendben van.
Olvass figyelmesebben! Az égvilágon semmi bajom magával a szolgáltatással, valóban innovatív és tök jó.
A T68m által levont következtetést tartom baromságnak.
Ui.: Azért köszi, hogy lebarmozol
|
kedd júl. 20, 2004 13:45 |
|
|
Kozmonauta
arany tag
|
Nyuszi!
Szerintem meg az a nagy barom aki lebarmozza ezt az innovatív szolgáltatást ))
A meglevő infrastruktúra lehetőségeit kihasználva a Westel (mert ugye ez nem T-mobile-os dolog, hanem sokkal régebbi) bevezette ezt a lehetőséget... Nem kell hozzá előfizetés, nem értem pontosan mire gondolsz amikor ezt mondod.
Nagy adag primitívség kell ennek a lefikázásához )
Szerintem teljesen rendben van.
|
kedd júl. 20, 2004 13:43 |
|
|
Rian
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. máj. 27, 2004 4:34 Hozzászólások: 2329 Tartózkodási hely: Budapest XVIII.
|
Még szerencse hogy grafológus vagyok:) Ugyan nem szakképzett, de imádom ha képeslapot küldenek a lányok... mongyuk ugyanolyan NET-esek mint amilyen Ti vagytok:) sosem találkoztam veletek, de az írásból sok minden lejönne ha épp kapnék egyet.
Ez a lényege a képeslapnak:)
Mongyuk egy MMS-t is be lehet fújni parfümmel
|
kedd júl. 20, 2004 13:43 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Meggylé írta: MMSből képeslap már volt a clubnokiánál,meg talán máshol is. Csakhogy az mms képek igen nagy része csak telefonon néz ki jól, kinyomtatva látszanak a hibák.
A club nokiás - ami egyébként a V-comp Kft. produktuma - esetében 2 db kép kerül a képeslapra. Elég kis méretűek, viszont a hibák így nem látszanak annyira. Íme, (tényleg)így néz ki ( www.v-comp.hu-ról belinkelve):
Hátránya a westeles megoldáshoz képest, hogy csak Symbianos Nokia telcsikkel lehet igénybe venni a szolgáltatást, és kissé körülményes (fel kell telepíteni egy progit).
|
kedd júl. 20, 2004 13:12 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
MMSből képeslap már volt a clubnokiánál,meg talán máshol is.
Csakhogy az mms képek igen nagy része csak telefonon néz ki jól, kinyomtatva látszanak a hibák.
|
kedd júl. 20, 2004 13:05 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
T68m írta: EZÉRT piacvezető a t-mobil! Ilyen egy igazi, élretörő szolgáltató, mindig elsőként vezet be valamit.
Ezt a baromságot...
SZERINTED HÁNY ELŐFIZETŐJE VAN ENNEK A SZOLGÁLTATÁSNAK????
|
kedd júl. 20, 2004 12:58 |
|
|
Vendég
|
Igen, elsőként vezette be. Nem olvastam a hírt, de ez a fotexnetes?
Nem egy egetverő ötlet, de kétségtelen hogy okos.
Kiváncsi lennék, hogy hány ember használta már (ez persze nem a szolgáltató hibája, hacsak nem a magas ár)
|
kedd júl. 20, 2004 12:58 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
EZÉRT piacvezetõ a t-mobil! Ilyen egy igazi, élretörõ szolgáltató, mindig elsõként vezet be valamit.
|
kedd júl. 20, 2004 12:54 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
kukacwap írta: Lehet, de előttem áll az egész élet Majd amikor halálos ágyamon lepereg életem mozifilmje, strigulázom miből kaptam többet!
Rendben!
Aztán majd ne felejtsd el ide beírni
ja, és persze ezt a topicot keresd majd meg, ne nyiss újat
|
kedd júl. 20, 2004 12:52 |
|
|
Vendég
|
Lehet, de előttem áll az egész élet Majd amikor halálos ágyamon lepereg életem mozifilmje, strigulázom miből kaptam többet!
|
kedd júl. 20, 2004 12:47 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
kukacwap írta: Sőt, őszintén szólva, MMS-ből jóval többet kaptam mint képeslapot. De akkor én nekem hibás a software-em
Nem-nem, szimplán csak fiatal vagy
|
kedd júl. 20, 2004 12:44 |
|
|
Vendég
|
Na igen, de az a baj, hogy egy pillanatképért az ember nem fog kifizetni 120 HUF-ot. És amíg a két nagy mobilszolgáltatónál annyi az MMS amennyi, addig nehezen is fog terjedni.
Egyébként akkor ezek szerint tényleg mindenkinek mást jelent a képeslap. Lehet hogy engem azért nem fog meg, mert nem szoktam túl sokat kapni
Sőt, őszintén szólva, MMS-ből jóval többet kaptam mint képeslapot. De akkor én nekem hibás a software-em
|
kedd júl. 20, 2004 12:42 |
|
|
phallos
ezüst tag
|
Nyuszy
pinboard=parafatabla
Szerintem az a kulonbseg az MMS es a kepeslap kozott,
hogy az MMSt kozvetlen kommunikaciora lehet jol hasznalni.
Direkt buli kepeket vagy nagy hirtelen lefotozot poenos dologkat,
gyakorlatilag megmutatni valamit azonnali dolgot valaki masnak.
Igaz hogy a kepeslappal ilyent nem lehet csinalni, de ha csak udvozlesre
hasznaljuk jobb, mert kezzelfoghato, es ahogy feljebb emlitettek
"platformfuggetlen":)
A nagymamatol a kishugiig mindenki kezbe tudja venni es
es tudja ertelmezni ertelmezni.
|
kedd júl. 20, 2004 10:37 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
A képeslapot még nagyon sokáig nem fogja leváltani semmi. Érvek már elhangzottak.
Esetleg ha majd mindenkinek lesz (alanyi jogon jár) egy személyi kommunikátora (nagy, színes kijelzővel, kamerával, az összes üzenetküldési lehetőséggel (e-mail, sms, mms, chat, üzenetküldők) telefonnal, videofonnal, pda-val, stb), akkor majd kihal a képeslap. Ez azonban még nagyon távoli jövő.
|
kedd júl. 20, 2004 10:14 |
|
|
Kozmonauta
arany tag
|
|
kedd júl. 20, 2004 9:28 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
MMS: instant, de nem lehet úgy mutogatni, kitenni.
Képeslap: pont az ellenkezője.
Zakynthosról 3hét alatt érkeztek meg a képeslapjaink. Már szinte értelme sem volt elolvasni, mert többet meséltünk személyesen. Viszont szép képek vannak rajta. Ilyeneket nem csinálhattunk volna.
|
kedd júl. 20, 2004 8:49 |
|
|
arany tag
|
Valaki meg tudja mondani miért fogynak 1 adott személy hsz-ei, jelen esetben az enyém?
Tegnap még 193 volt, ma már 171???
Törlődnek a topicok vagy mi?
Amúgy nem írok csúnyákat, vagy ilyesmi...
|
kedd júl. 20, 2004 8:42 |
|
|
arany tag
|
Abszolút egyetértek nyuszyval, nem válthatja ki(csak két mobilfan között:)), főleg még most, hogy az emberek felének sincs még MMS képes telója...
|
kedd júl. 20, 2004 8:39 |
|
|
Grass
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 371 Tartózkodási hely: Budapest
|
nyuszy írta: Szerintem is teljesen más a hatása egy MMS-nek, mint egy képeslapnak. Az MMS-t nem fogod évek múltán a fiókodban megtalálni, nem tudod kitenni a munkahelyeden a pinboard-ra (ennek mi a franc a neve magyarul?). Van nekem is elrakva pár olyan képeslapom, amin csak ez a sztenderd szöveg van, mégis fontos emléknek számít, amiatt, hogy kitől kaptam. Egy MMS (meg bármi, ami digitális) az valahogy nem tudja ezt a fílinget így előhozni.
Üzenőfal? Hogy tetszik?
Egyébként az MMS vs képeslap példájára, egy kedves ismerősömmel történő levelezésemet tudnám felhozni. Mióta főleg e-Mailben érintkezünk nem annyira személyes a dolog. Össze sem hasonlítható érzés elővenni a már bőven tízdekákban mérhető levél és képeslap köteget! Ehhez képest túrkálni a PC-s archívumban elég gagyi.
Gabesz
|
kedd júl. 20, 2004 8:24 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
Szerintem is teljesen más a hatása egy MMS-nek, mint egy képeslapnak.
Az MMS-t nem fogod évek múltán a fiókodban megtalálni, nem tudod kitenni a munkahelyeden a pinboard-ra (ennek mi a franc a neve magyarul?).
Van nekem is elrakva pár olyan képeslapom, amin csak ez a sztenderd szöveg van, mégis fontos emléknek számít, amiatt, hogy kitől kaptam.
Egy MMS (meg bármi, ami digitális) az valahogy nem tudja ezt a fílinget így előhozni.
|
kedd júl. 20, 2004 6:44 |
|
|
Flanagan
arany tag
Csatlakozott: kedd jún. 29, 2004 17:02 Hozzászólások: 109 Tartózkodási hely: Győr
|
Nyilván ahogy mondtad a mamámnak nem küldhetek MMS-t. De képeslapot kell, különben megsértődik az öreglány. És azt nem akarjuk ugye? Pontosan az ilyen muszáj dolgok miatt van, hogy az emberek többsége nem szeret képeslapot írni, és órákat képes gondolkodni azon, hogy mit írjon, és mindig marad ugyanaz a jól bevált szerkezet :
Idézet: "sok szeretettel gondolunk rátok erről a csodás helyről"
|
hétf. júl. 19, 2004 22:24 |
|
|
Vendég
|
Olvastam a szöveg. Ilyen mézes-mázas dumát írni, hogy 'sok szeretettel gondolunk rátok erről a csodás helyről'. Már nem azért, de akkor inkább legyen valami spéci, nem?
Igen, az tény és való, hogy vannak az átlagos képeslapok és vannak a poénosak. Poénosat nagyon nem tudsz csinálni MMS telóval. A kép minősége meg olyan, hogy egy képeslapon is van 6-7 kép, azok is bélyeg nagyságúak, így mindegy szerintem.
Jah és azt elfelejtettem, hogy az MMS rögtön ott van, míg a képeslap faluból meg olyan 2-3 nap...
|
hétf. júl. 19, 2004 22:20 |
|
|
Flanagan
arany tag
Csatlakozott: kedd jún. 29, 2004 17:02 Hozzászólások: 109 Tartózkodási hely: Győr
|
Ez olyan dolog hogy tényleg jó az MMS. Most ez van. Évek múlva meg valami más lesz. VISZONT: nekem még mindig vannak olyan képeslapjaim amit a haverokkal küldözgettünk egymásnak mikor külön mentünk nyaralni. És általában mindegyiken nénik vannak nagy dudákkal Na ezt nem cserélném el egy MMS-ért sem. Ez olyan dolog kb. mint pl egy fotó. Csak ránézel és eszedbe juttat egy érzést. Az MMS meg ígyis-úgyis elveszik általában (mégha lemented gépre akkor is nagy az esély, meg ugye a minőség is...) Viszont az ilyen családnak küldendő képeslapokat tényleg nem szeretem, amin rajta van a helyi templom meg a faluháza csodálatos naplementében
Válasz: Nekem a képeslap megér több mint 120 ft-ot ha olyan embernek küldöm...
|
hétf. júl. 19, 2004 21:58 |
|
|
Vendég
|
Ma voltam havernak a nyaralásán és épp képeslapot írt. Nos, elkezdtem gondolkodni egy picit, hogy mennyibe is kerül ez.
Vegyünk egy átlagos Balatoni képeslapot, ennek az ára 70 HUF körül mozog. Megírjuk a korlátolt helyre a szöveget, megbélyegezzük (ők 48 HUF-ért, de szerintem a képeslap az olcsóbb). Így máris mondjuk 120 HUF-nál járunk.
Nos, ezekután a kérdésem a következő:
Egy MMS-t elküldeni nem éri meg jobban mint képeslapot? Nem erre találták ki? és akkor viszont még a átlagos 120 HUF sem olyan nagyon drága. Főleg a mostani akciós árak. Egy MMS-ben, mondjuk ha SLIDE-os, akkor akár több saját képet is beleszúrhatsz, hangot is mellékelhetsz, és szinte korlátlan helyed van, ugyanis a telefont hamarabb csapod földhöz, mint sem hogy megírj ~5kb -ot
Szóval ha ebből a szemszögből nézzük, jó dolog. Persze, most akkor lehet verni a tam-tam -ot, hogy a nagymuternak nincs MMS telefonja, de hát mégis... Bizonyos esetekben kényelmes, nem? és akkor a címeket és az irsz-ot nem is kell fejből tudni!
Vélemény?
Fontos hogy a szavazásnál is a képeslapot kérdeztem, és nem azt, hogy mennyit ér egy MMS!
|
hétf. júl. 19, 2004 21:50 |
|
|