|
Több ezer forinttal károsíthatják a T-Mobile előfizetőket
Szerző |
Üzenet |
nyuszy
Moderátor
|
Tuvok írta: Szerintem vagy kikéne takarítani a topicot vagy lezárni mert az utolsó másfél oldal valahogy nem a címről szólt.
Egyetértek, az OFF részt különválasztottam.
Itt megtalálható.
|
csüt. júl. 22, 2004 6:27 |
|
|
Tuvok
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 984 Tartózkodási hely: Where no man has gone before...
|
Szerintem vagy kikéne takarítani a topicot vagy lezárni mert az utolsó másfél oldal valahogy nem a címről szólt.
|
csüt. júl. 22, 2004 5:05 |
|
|
Vendég
|
kukacwap írta: Landsmann írta: Elég megnézni a számtech boltok árait. Tiszetelet a kivételnek, de ott is + Áfa. Ennek egyszerű oka van. Ugyanis főleg régebben, a viszonteladói árat (vagy hogy hívják) jelölték, és rajtuk maradt. Ez ugyanaz, mint hogy Metro-ban is a kisebb ár van negybetűkkel, mert az a célközönség!
A Metroban igen, de a katalógusukban már megcserélték az árak méretét.
|
szer. júl. 21, 2004 20:31 |
|
|
Vendég
|
Ja, és ne feledkezzünk el a saját sarunkról sem...
Őszintén tegye fel a kezét az, akinem örült annak idején a wapról küldhető ingyenes SM-eknek? És mi lett a veszte? A sok unatkozó ember arra használta, hogy bombázta az embereket. És most mi lett? Előbb letiltották a lengyel és magyar servereket (vajh miért ezt a kettőt), majd az ügyeskedők miatt mindent... Ez Közép-Eu. Vagy inkább Balkán?
|
kedd júl. 20, 2004 22:56 |
|
|
Vendég
|
Landsmann írta: Elég megnézni a számtech boltok árait. Tiszetelet a kivételnek, de ott is + Áfa.
Ennek egyszerű oka van. Ugyanis főleg régebben, a viszonteladói árat (vagy hogy hívják) jelölték, és rajtuk maradt. Ez ugyanaz, mint hogy Metro-ban is a kisebb ár van negybetűkkel, mert az a célközönség!
|
kedd júl. 20, 2004 22:53 |
|
|
Vendég
|
T68m írta: van törvény, és tilos "+áfa" formában feltüntetni, minden esetben bruttóban kell megadni az értéket. Ez benne is van az emeltdíjas szám/sms szerződésben.
Így gondoltam én is, de akkor elég szomorú, hogy ilyen Mo. Tényleg nem akarom én hasonlítgatni, de amíg olyan hozzáállás van egypár embernél mint amilyen, nem is csodálkozok. És most ezt egy olyan ember mondja, aki nyugatról jött... Emberek mentálisan vannak lemaradva, ami hosszú évtizedek munkája alatt sikerűl helyrehozni. Ez a szomorú, de legalább mi tegyünk ellene, szóval aki tudja vegye fel az EU (meg valójában inkább csak annit mondanék, hogy EMBER) szabványt, és ne csak a szélesebb gerinces, illetve állat szabványt.
|
kedd júl. 20, 2004 22:51 |
|
|
.::FrEUnDeR::.
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 305 Tartózkodási hely: Kecskemét
|
|
kedd júl. 20, 2004 21:57 |
|
|
Vendég
|
Elég megnézni a számtech boltok árait. Tiszetelet a kivételnek, de ott is + Áfa. Idegbajt tudok kapni az ilyen áraktól. Ha nálunk megkövetelik hogy minden 5 Ft-osnál nagyobb árucikken egyedileg kell feltüntetni a fogyasztói árakat, (különben bünti a FVF részéről) akkor más se trükközzön azzal hogy +Áfa, mert esetleg így kecsegtetőbbnek tűnik az ár. Nem beszélve a multikról, ahol semmin nincs rajta az ára. Vonalkódot nem tudok olvasni. Furcsa ez. A kis boltokban, áruházakban ott kell lenni mindenen az árnak, a multik meg semmire nem teszik rá. Még nem hallottam hogy emiatt akárcsak egyetlen multit is megbirságoltak volna.
Néhány hónapja tűnt fel egyes emeltdíjas szolgáltatások árainál a következő formátum: 160 Ft+áfa+kd. Ez is megérne egy misét. Eleve már a +áfa sem oké, de a +kd (kapcsolási díj) már mindenen túltesz. Ebben az a jó, azt sem tudja az ember, mennyi is a kapcsolási díj.
|
kedd júl. 20, 2004 21:28 |
|
|
kiki
ezüst tag
|
Véleményem szerint a csalás már akkor megkezdődik, amikor a előfizető jogosulatlan előnyökhöz próbál jutni -> Küldök egy SMS-t és kétszer annyi kreditem lesz hurrááá!! Persze erről a lehetőségről a szolgáltatóm mit sem tud -godolja- ,de kit érdekel az ha a szolgáltató rosszul jár, úgy is keres rajtam eleget!
A sok csaló meg kihasználja ezeknek az ostoba embereknek kapzsiságát.
EZÉRT nem tudom őket elítélni!
Engem, Téged vajon miért nem tudnak becsapni? Nem azért mert szentek vagyunk, hanem azért, mert ha már nem teljesen törvényes módon akarok illegális haszonra szert tenni, előtte megteszem MAGAMNAK azt a szívességet, hogy gondolkodom!
Ezek nem szegény becsapott nyugdíjas nagymamák és tinédzserek hanem BALEKOK.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kiki kedd júl. 20, 2004 21:29-kor.
|
kedd júl. 20, 2004 21:27 |
|
|
<PITBULL>
vas-tag
|
Szerintem attól még, hogy normalizálódnak a fizuk, nem lesz sokkal jobb a helyzet. Most soroljak példákat? Hát nem éppen a gazdagok azok, akik még több és még több zsetont akarnak kicsikarni a másikból?
Vagyis tökmidegy, hogy ki mennyit fog kereseni a csalók jelenlétének szempontjából! (na nem mintha nem jönne jól egy-két milkó, ugye... )
A csalók mindenhol jelen vannak, és ez ellen SEMMIT nem lehet tenni!!!
|
kedd júl. 20, 2004 21:19 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
kukacwap írta: Igen, és vannak olyan érdekességek is, mint pl hogy az emelt díjas szolgáltatásokra azt írják, hogy X HUF + ÁFA. Nah most ennek van valami törvényi szabályozása? Vagy csak így alakult ki, hogy olcsóbbnak tûnjön? Elég nagy szemétség szvsz!
van törvény, és tilos "+áfa" formában feltüntetni, minden esetben bruttóban kell megadni az értéket. Ez benne is van az emeltdíjas szám/sms szerzõdésben.
Hogy nem tesznek ellen? Kérem, ez mao, ahol a törvények csak ajánlások....
|
kedd júl. 20, 2004 19:37 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Meggylé írta: nyuszy írta: A teveklub hogy jon ide? Baromarc kiskötsög a tevéjét etetné, de azt csak emeltdíjas sms-el lehet. Ezért különbözõ fórumokon feldob egy hírdetést, hogy aki a 0690... számra küld egy sms-t xvcbcb tartalommal, annak 1000Ft jóváíródik az egyenlegén, vagy egyéb kellemes dologban részesül. Egy teveklubbos sms asszem 500Ft
igen, és tegyük hozzá a teveclub a napfolt kft tudomásával megy ez az egész, hisz õk pontosan tudják kinek, melyik tevéjére írják jóvá az etetést, de nem tesznek ellen, figyelmeztetést se küldenek - hisz õk járnak a legjobban az egészbõl!!!!
|
kedd júl. 20, 2004 19:35 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
djsms írta: kukacwap írta: Sajnos a telefonok nem tudnak számot azonosítani az SM-bõl, pedig akkor lenne az még csak király dolog. de bizony van amelyik tud! Siemens S45 például! Elkértem anno csaj vodás számát. Elküldte sms-ben (pannonos számáról) Lementettem, majd hirtelen nem tudtam milyen névre és gondoltam az sms-bõl megnézem és oda a nevet írta ki aláhúzva a kis okostelefon
Ericsson is tudja. Csak nem az SM-be jeleníti meg, hanem ha kiválasztod. (Nyilván azért, mert milyen jogon jelenítené meg másképp azt, mint ahogy a feladója elküldte. ) De ha kiválasztod, akkor már ott a név!
|
kedd júl. 20, 2004 19:31 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
Macika írta: Odo írta: Azért ne higgyük már azt, hogy csak kelet-európai lehet bűnöző. A nagy nyugaton meg csupa rendes ember él, akinek meg sem fordul a fejében, hogy elkövessen valamit. De bizony, ezt állítom! A kinti agymosás miatt (élni és élni hagyni) SOKKAL kevesebb a bűnözés. Persze ebbe belejátszik az is, hogy meg vannak fizetve általában sokkal jobban, mint mi.
Hát nekem ilyennel egyszer sem dicsekedtek a kinti kollégák.
|
kedd júl. 20, 2004 19:22 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Amíg ilyen brutálisan keveset keresünk a nyugathoz képest, addig sok-sok csalás lesz még itt.
|
kedd júl. 20, 2004 16:28 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
A lenyeg szerintem annyi, hogy vannak, akik tajekozodnak, mielott cselekszenek, es vannak, akik nem. Van, aki megnezi, hogy milyen szamot hiv fel, van, aki nem. Akit ilyen egyszeruen at lehet verni, azt at fogjak verni, mert mindig lesznek, akik ilyenekbol probalnak meggazdagodni. Az okosabbak tanulnak az esetbol, es mondjuk ezer forint elbukasat fizetik ki, mint tanulopenz. Es vannak, akiket korlatlanszor at lehet verni, de ok meg valamilyen szinten meg is erdemlik. Ezalatt nem azt ertem, mikor a kisnyugdijastol elveszik a lakasat, bar ketsegtelen, hogy az szerintem eleve on- es kozveszelyes, aki ugy alair egy adasveteli vagy hasonlo szerzodest, hogy azt sem tudja mi az.
|
kedd júl. 20, 2004 16:24 |
|
|
NeoXon
arany tag
|
nyuszy írta: Nem vagyok, csalo, legalabb egy napig tokoltem, mire megcsinaltam a szkriptet, mert a teveklub eleg jol le van vedve a hulye JavaScriptes megoldasaival az ilyenek ellen :c)))) Egyebkent az igazi, legalis csalasok egyike, mikor egy 128×128 pixeles jpg kepert 800 Ft+AFA-s (!!!) SMS-t kell kuldeni. Most aki ilyenert kepes fizetni, az nem erdemli meg, hogy lenyuljak?
De igen. Csakhogy itt azt kapja az illeto a penzeert, amit vart. Ha neki meger ennyi penzt, am legyen. De ha azt igerik ellenszolgaltataskeppen, hogy hazat kapsz a fizetesedert cserebe, erre az illeto lelep a penzzel, azt mar csalasnak neveznem.
De asszem, hogy mar igy is boven off-ok vagyunk sajna...
|
kedd júl. 20, 2004 16:17 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
<PITBULL> írta: még mielött belekezdenék, annyit tudnotok kell, hogy én szlovákiából vagyok, tehát ezért látom meglehetösen tisztán a a dolgokat.
Ez az egész nem csak magyarországon muködik -mármint az SMS csalás. Nálunk nem is olyan régen az volt a divat, hogy úgy szivatták meg az embereket, mint a huzat.
Igen. Az emberek nagy része a munka nélkül szerzett pénz reményében gondolkodás nélkül cselekszik.
Ám itt a topic témájában nem egy ilyesfajta félrevezetésről van szó.
|
kedd júl. 20, 2004 16:16 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
Nem vagyok, csalo, legalabb egy napig tokoltem, mire megcsinaltam a szkriptet, mert a teveklub eleg jol le van vedve a hulye JavaScriptes megoldasaival az ilyenek ellen :c)))) Egyebkent az igazi, legalis csalasok egyike, mikor egy 128×128 pixeles jpg kepert 800 Ft+AFA-s (!!!) SMS-t kell kuldeni. Most aki ilyenert kepes fizetni, az nem erdemli meg, hogy lenyuljak?
|
kedd júl. 20, 2004 16:15 |
|
|
Vendég
|
nyuszy írta: Ja, egyebkent egy szkript eteti automatikusan a tevemet minden ejszaka
Tessék. Egy újabb csaló
Egyébként milyen dolog az hogy egy nyúl eteti a tevét?
Jah, és a sör alanyi jogon kellene hogy járjon a tevének!
|
kedd júl. 20, 2004 16:11 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Oké, bocsi!
De ugyanilyen tartalmú átverős hirdetés is van JAVA játék letöltésért, háttérképért, logóért,stb.
|
kedd júl. 20, 2004 16:10 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
Meggyle: Azert ez nem egeszen igaz a teveklubbal kapcsolatban. Kb. 1800 napos tevem van, egy fillert nem kellett erte meg fizetnem, nem is fizetnek. Csak olyan okos dolgokert kell fizetni, mint pl. hogy sort ihasson a teve Ja, egyebkent egy szkript eteti automatikusan a tevemet minden ejszaka
|
kedd júl. 20, 2004 16:09 |
|
|
Vendég
|
Az nem semmi. Ráadásul az ilyennek aztán értelme... Hogy ne dögöljön meg a virtuális tevém, ezért etesse egy naív gyerek. Jó, igaz tanulópénznek fel lehet fogni, mert ezt legalább 1* vagy 2* csinálja meg. Abba az összegbe meg azért senki sem hal bele. De itt jön a másik oldal, hogy ha sok a naív, akkor meg akár fel is lehet hízlalni a tevét...
|
kedd júl. 20, 2004 16:07 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
NeoXon: Jo, kicsit durvan fogalmaztam. De konyorgom, az ellen nem lehet mit tenni, ha valaki kepes barminek bedolni. Legjobb pelda erre a \"hajlektalanok\", akik tobbet keresnek, mint akiktol koldulnak. Ez van. Az emberek naivak. De aki kepes eleve gyanus szituaciokban hinni (mert ugye miert is kapnal ingyen egyenleget?), az valamelyest vessen magara. MIELOTT BARKI FELREERTENE, NEM A CSALOKAT AKAROM VEDENI! Csak ha en atutalom valakinek a fizetesemet, mert azt mondja nekem, hogy ezert kapok egy hazat vagy mittudomen, akkor az is az en bajom lesz, nem?
|
kedd júl. 20, 2004 16:06 |
|
|
Vendég
|
@Neo:
Lehet van nagymama korú teletext olvasó, de szerintem azok vannak olyan rutinosak, hogy az ilyet nem hiszik el. Ez inkább a fiata 10-14 évesekre jellemző, akik viszont szintén a sorozatok rabjai, és közben a teletext chat-et használják! Ez Mo.-n is van/volt, pl. a tv2 teletexten.
Szóval én inkább a naív fiatalokra tippelek mint sem a 40+ -os mamszikra. Távol álljon tőlem, hogy bárkit is megsértsek most a kifejezéssel!
|
kedd júl. 20, 2004 16:04 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
nyuszy írta: A teveklub hogy jon ide?
Baromarc kiskötsög a tevéjét etetné, de azt csak emeltdíjas sms-el lehet. Ezért különböző fórumokon feldob egy hírdetést, hogy aki a 0690... számra küld egy sms-t xvcbcb tartalommal, annak 1000Ft jóváíródik az egyenlegén, vagy egyéb kellemes dologban részesül.
Egy teveklubbos sms asszem 500Ft
|
kedd júl. 20, 2004 16:02 |
|
|
Vendég
|
nyuszy írta: A teveklub hogy jon ide?
Ezt én sem értettem, csak nem akartam egyből rákérdezni, hátha valaki felhomályosít minket tudatlanokat
Jah és még előző hsz-emhez annyit, hogy egyrészt van ez az emeltdíjasos + ÁFÁS dolog, de volt idő amikor a mobilszolgáltatóknál is ezt a gátlástalan csínyt követték el. Rosszabb mint az apróbetűs rész...
|
kedd júl. 20, 2004 16:01 |
|
|
NeoXon
arany tag
|
nyuszy írta: Ebbol en annyi kovetkeztetest vonnek le, hogy nem csak a magyarok hulyek, hanem a szlovakok is. Ilyeneknek bedolni...
En pedig semmilyen kovetkeztetest nem vonnek le ebbol, legfeljebb annyit, hogy a csalok mindig megtalaljak a modjat, hogyan verjenek at masokat.
Mint irta is, az Orange abszolut nem reklamozta a kreditkuldes szolgaltatasat a jonepnek. Na most a teletext sztem eleve nem azt a celkozonseget celozza meg, mint ami mi vagyunk, hiszen nekunk itt az internet, a forumok, hiroldalak, stb. Kb. 40+ korosztaly (de inkabb meg idosebbek) szoktak a teletexten logni, es ez reszben azert is van igy, mert a tv-t jobban latjak a rovidlatok, mint a monitort vagy az ujsagot - azert tudom, hogy igy van, mert nagymamam is folyton teletextet olvasott, mert az ujsagot mar nem latta.
Na, szoval egy nagymami koru oreglany szerinted honnan fogja tudni, hogy a KRED 0901234567 200 -ra kuldott uzenettel beszivatjak ot? Fogalma sincs mi az, de ha tv-n olvassa a teletextben, miert gondolna egybol azt, hogy valaki at akarja verni? Az ilyen emberek meg valamivel tisztessegesebb vilagban nottek fel, igy szamunkra elegge naivnak tunhetnek. Es ezt sajnos ki is hasznaljak a csalok (egyebkent hasonlo trukkokrol Balaton kornyeki telepuleseken is tudok, tobb tiz nyugdijast tettek tonkre azzal, hogy ilyen-olyan trukkel lehuztak az egesz havi penzuket - de ez mar off).
Na, sz'al csak annyit akartam mondani, hogy nem feltetlen az aldozatokat kellene szidni, hanem megoldast talalni arra, hogyan lehetne az aldozatokat megvedeni (csalok kiiktatasaval, illetve megfelelo kommunikacioval).
|
kedd júl. 20, 2004 16:00 |
|
|
Vendég
|
Igen, és vannak olyan érdekességek is, mint pl hogy az emelt díjas szolgáltatásokra azt írják, hogy X HUF + ÁFA. Nah most ennek van valami törvényi szabályozása? Vagy csak így alakult ki, hogy olcsóbbnak tűnjön? Elég nagy szemétség szvsz!
|
kedd júl. 20, 2004 15:59 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
A teveklub hogy jon ide?
|
kedd júl. 20, 2004 15:58 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Ez van. Nálunk is vannak/voltak olyan hírdetések, hogy olcsón feltöltőkártyák, csak hívd ezt a 0681... számot. A 0681 nem ismert annyira mint a 0690. Meg a teveklub és társai.
|
kedd júl. 20, 2004 15:56 |
|
|
Vendég
|
Ez olyan mint annak idején az ingyen SM kód, meg ingyen telefonálás kód 3210. Azt ott meg a EFR-t HFR-t kapcsolgatta a sok naív
|
kedd júl. 20, 2004 15:47 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
Ebbol en annyi kovetkeztetest vonnek le, hogy nem csak a magyarok hulyek, hanem a szlovakok is. Ilyeneknek bedolni...
|
kedd júl. 20, 2004 15:44 |
|
|
Vendég
|
Ügyes ötlet. De az ilyennek le tudnám törni a kezét...
|
kedd júl. 20, 2004 15:42 |
|
|
<PITBULL>
vas-tag
|
még mielött belekezdenék, annyit tudnotok kell, hogy én szlovákiából vagyok, tehát ezért látom meglehetösen tisztán a a dolgokat.
Ez az egész nem csak magyarországon muködik -mármint az SMS csalás. Nálunk nem is olyan régen az volt a divat, hogy úgy szivatták meg az embereket, mint a huzat. Hogyan? Nos, van szlovákiában van egy Markíza nevu televízió, ahol létezik egy SMS-Chat teletext oldal. Vagyis az uzeneted elkuldod a 795 -os számra és az megjelenik azonnal a teletext 795 -os oldalán.
És akkor most jon a lényeg. Az Orange-nak létezik egy ún. egyenleg-kuldés szolgáltatása, mellyel egy pre-paid kártyáról lehet sms-ben kuldeni zsetont egy másik pre-paid Orange-os kártyára. Az SMS pedig úgy néz ki hogy "KRED 0905123456 500" Vagyis a Kred szó a kreditet vagyis az egyenleget jelenti, a második rész a telefonszám, a harmadik pedig maga az átkuldendo egyenleg nagysága. Ezt elkuldted a 350-es tel. számra és kész. Természetesen max. csak annyi egyenleget lehet átkuldeni, amennyi éppen a kuldo kártyáján van, vagyis az elkuldott egyenleg szépen levonódik a kuldo számlájáról.
És most fog összeálni a dolog! Egyesek azzal csapták be a jónépet, hogy arra a bizonyos SMS-Chat oldalra olyan uzeneteket kuldtek, hogy: "Meg akarod duplázni az egyenleged? Akkor kuldj egy SMS -t az alábbi szoveggel KRED 0905CSALÓSZÁMA 200" a 350-es számra . Vagyis ahol a csalószáma feliratot írtam, ott volt a csaló telefonszáma. És egy óra alatt akár 10 ezer Sk-val /úgy 70 ezer Forint/ is fel lehetett tolteni a kártyát -persze más kárára!
És hogy miért, kedves barátaim? MERT ezt a szolgáltatást az Orange nem reklámozta, és így csak páran ismerték. A lényeg, hogy négy hónap alatt az "elcsalt" egyenlegek meghaladták a 4 millío Sk-t /kb. 25 millió Forint/!!!
Na, ez a csalás!
|
kedd júl. 20, 2004 15:31 |
|
|
Vendég
|
Macika írta: Cska tudod azt nem értem, hogy nálunk a havi 5-600e Ft-ot kereső vállalkozó miért henceg azzal, hogy meg van delejezve a villanyórája és 4e Ft villanyszámlát fizet.
Ezeket a kisstílű piti barmokat nagyon utálom. És nem érdekel, ha valakit itt ezzel megsértettem, mert ezt a véleményt mindig és minden körülmény között vállalom!
Ez ugyanaz mint amikor az HBO szűrők voltak. És most mindenki tegyen különbséget jólmenő vállalkozó és átlag kereső között. Semmilyen körülmény között sem szép dolog, de egyik még megérthető.
|
kedd júl. 20, 2004 15:05 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Sverige írta: partycsoka írta: Pedig elvileg működhetne, nem? Hisz aki hív, az fut rá (igaz,hogy az én számomon keresztül) a 81-es számra, így a hívónak kellene ezt kiszámlázni vagy csak már fáradt vagyok?! Nem! A hívó mindig annyit fizet, amennyit a TE számod felhívásáért kell fizetnie (hiszen honnan tudhatja, hogy te éppen hová vagy átirányítva). Az átirányítás költségét pedig te fizeted, a szolgáltatód díjszabása szerint. Hasonló a logikája, mint a külföldön fogadott hívások esetén...
Akkor ezek szerint már fáradt vagyok.
Tudom, hogy az aktuális díjszabás szerint számlázzák, de azt hittem, hogy itt a 81-es számoknál lehet egy csavar a dologban.
|
kedd júl. 20, 2004 14:57 |
|
|
Sverige
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 616 Tartózkodási hely: Budapest
|
partycsoka írta: Pedig elvileg működhetne, nem? Hisz aki hív, az fut rá (igaz,hogy az én számomon keresztül) a 81-es számra, így a hívónak kellene ezt kiszámlázni vagy csak már fáradt vagyok?!
Nem! A hívó mindig annyit fizet, amennyit a TE számod felhívásáért kell fizetnie (hiszen honnan tudhatja, hogy te éppen hová vagy átirányítva). Az átirányítás költségét pedig te fizeted, a szolgáltatód díjszabása szerint. Hasonló a logikája, mint a külföldön fogadott hívások esetén...
|
kedd júl. 20, 2004 14:54 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Odo írta: Azért ne higgyük már azt, hogy csak kelet-európai lehet bűnöző. A nagy nyugaton meg csupa rendes ember él, akinek meg sem fordul a fejében, hogy elkövessen valamit.
De bizony, ezt állítom!
A kinti agymosás miatt (élni és élni hagyni) SOKKAL kevesebb a bűnözés. Persze ebbe belejátszik az is, hogy meg vannak fizetve általában sokkal jobban, mint mi.
Cska tudod azt nem értem, hogy nálunk a havi 5-600e Ft-ot kereső vállalkozó miért henceg azzal, hogy meg van delejezve a villanyórája és 4e Ft villanyszámlát fizet.
|
kedd júl. 20, 2004 14:52 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Pedig elvileg működhetne, nem? Hisz aki hív, az fut rá (igaz,hogy az én számomon keresztül) a 81-es számra, így a hívónak kellene ezt kiszámlázni vagy csak már fáradt vagyok?!
|
kedd júl. 20, 2004 14:52 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
partycsoka írta: Elég béna, aki az ilyet benyalja. A 81-es és 90-es számok eleve emeltdíjasak. Most azon filózom, hogy elvileg úgy is meg lehet szívatni valakit, ha vki a számát átirányítja egy 81-esre, nem? Nem akartam tippet adni, csak most eszembe jutott a story kapcsán.
Persze, ha valakinek a telefonját átirányítod egy EDSz-re, akkor igen. A telefon gazdáját.
|
kedd júl. 20, 2004 14:45 |
|
|
Sverige
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 616 Tartózkodási hely: Budapest
|
partycsoka írta: Most azon filózom, hogy elvileg úgy is meg lehet szívatni valakit, ha vki a számát átirányítja egy 81-esre, nem? Nem akartam tippet adni, csak most eszembe jutott a story kapcsán.
Nem, mert ezzel saját magát szívatja meg!
|
kedd júl. 20, 2004 14:45 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Elég béna, aki az ilyet benyalja. A 81-es és 90-es számok eleve emeltdíjasak. Most azon filózom, hogy elvileg úgy is meg lehet szívatni valakit, ha vki a számát átirányítja egy 81-esre, nem? Nem akartam tippet adni, csak most eszembe jutott a story kapcsán.
|
kedd júl. 20, 2004 14:43 |
|
|
Vendég
|
Noh igen, bocsánat. Igazad volt a Siemens-ek tényleg tudnak. Hogy északon erre miért nincs igény...
|
kedd júl. 20, 2004 14:40 |
|
|
reklamhang
gyémánt tag
|
Magyarul, rövid szöveges üzenet. Köszi!
|
kedd júl. 20, 2004 14:25 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
reklamhang írta: Az SM, minek a rövidítése?
Short Message (Service)
|
kedd júl. 20, 2004 14:22 |
|
|
reklamhang
gyémánt tag
|
Az SM, minek a rövidítése?
|
kedd júl. 20, 2004 14:20 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
kukacwap írta: Sajnos a telefonok nem tudnak számot azonosítani az SM-ből, pedig akkor lenne az még csak király dolog.
de bizony van amelyik tud! Siemens S45 például! Elkértem anno csaj vodás számát. Elküldte sms-ben (pannonos számáról) Lementettem, majd hirtelen nem tudtam milyen névre és gondoltam az sms-ből megnézem és oda a nevet írta ki aláhúzva a kis okostelefon
|
kedd júl. 20, 2004 14:02 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Azért ne higgyük már azt, hogy csak kelet-európai lehet bűnöző. A nagy nyugaton meg csupa rendes ember él, akinek meg sem fordul a fejében, hogy elkövessen valamit.
|
kedd júl. 20, 2004 14:02 |
|
|
gasztonmartini
arany tag
|
1 /azaz egy/ is.
|
kedd júl. 20, 2004 13:58 |
|
|