Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. jan. 01, 2025 9:51

Hozzászólás a témához  [ 118 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő
OFF: Flame, avagy a moderátorok jogai és kötelességei 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
w.miki írta:
én is azt gondolom, hogy egy moderátornak van felelőssége, példát kellene mutatnia, sokkal nagyobb türelemmel és alázattal kellene végeznie a munkáját

ez azonban gyakran (itt) n(s)incs így, sajna hazánkban tényleg sok minden fejletlen, egyebek mellett a kultúra is

Na, mostmár csak megszólalok én is.
Az én munkám a zeneművészet. Na meg a DTP.
A mobiltelefonozás a hobbim. Jó, elég fő helyen álló hobbim.

Én úgy vagyok vele, hogy ez egy önként vállalt feladat nekünk.
Valószínűleg elkerülte a figyelmedet (pedig már többször leírtuk), hogy ezért mi nem kapunk fizetést, sőt még csak megbecsülést sem (mint most is olvasható pl. Tőled, de másoktól is).

De még egyszer leírom, hogy ha a többség azt gondolja, hogy én (vagy bármely moderátor) nem foglalhatok állást valamiben, nem lehet saját véleményem valam(k)iről, akkor hagyom az egészet a fenébe. Olyasvalakire, aki képes arra, hogy az emberi butaság szárba szökkenésekor és burjánzó virágzásakor is korlátozza a hozzászólásainak témáit az időjárás kitárgyalására. Én erre képtelen vagyok.
És nem azért, mert (ahogyan Te is a szemere veted) kulturálatlan lennék.

Miért van az, hogy sorozatosan megtalálnak?
...

szomb. júl. 24, 2004 10:13
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
csendes írta:
Sokfélék vagyunk, kor, iskolázottság, IQ, anyagi helyzet, alkalmazkodó képesség, stb, stb....

Nem idézek többet, bár lehet hogy kellene... Az én szememben már "arany tag" lettél! :)

szomb. júl. 24, 2004 7:45
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Site Admin

Hozzászólás 
nyuszy írta:
Sy: Szivesen, ha adsz hozza egy alkalmas wap-bongeszot, amelyik tud gateway modban uzemelni, normalisan mukodik Parhuzamos kollega tuti wapos feluletevel es kezeli az ekezeteket is :) De akkor mar olyan legyen, amibe lehet entert is irni, mert marha idegesito mindent egy sorba irni ;)

Waphoz nem (sem) értek :) Tán maradinak tűnök, de a mobiltelefont, mint internetes eszközt csak mint alternatív modemet tudom elképzelni, amint egy teljes értékű PC-hez (monitor, klav.) van kapcsolva. Persze van, hogy jól jöhet, de meg is őrülnék, ha internetezésem nagy részét wapon kellene bonyolítani (pl napi 10 hírt ˝letermelni˝ ilyen módon)...

pén. júl. 23, 2004 22:13
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Sy: Szivesen, ha adsz hozza egy alkalmas wap-bongeszot, amelyik tud gateway modban uzemelni, normalisan mukodik Parhuzamos kollega tuti wapos feluletevel es kezeli az ekezeteket is :) De akkor mar olyan legyen, amibe lehet entert is irni, mert marha idegesito mindent egy sorba irni ;)

pén. júl. 23, 2004 22:08
Site Admin

Hozzászólás 
nyuszy írta:
A kicsillagozas helyen eredetileg a sza\'raz szo szerepelt, ekezetek nelkul...:c)

Ugye-ugye, tessék szépen magyarul, ékezettel írni :lol:

Egyébként nagyon úgy látom, hogy a lényeg ki lett vesézve, szerintem visszatérhetnénk a fő témához, azaz a mobiltelefonokhoz és a szolgáltatókhoz. Persze egy másik topikban. Amúgy létezik egy, a moderálásról szóló topik az Infó csoportban is (bár előre érzem, hogy teljesen felesleges próbálkozás a rendtartás e tekintetben...).

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Wiki pén. júl. 23, 2004 22:10-kor.

pén. júl. 23, 2004 22:02
Moderátor

Hozzászólás 
gasztonmartini írta:
Egészen biztos vagyok benne,a Ti környezetetekben is van olyan ember,
aki a vérlázitó b@romságait szent hevülettel igyekszik tolmácsolni :D :wink:

Most a főnökömre céloztál? :twisted:

pén. júl. 23, 2004 9:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Rozso2 írta:
Annál jobban ismerjük már itt egymást, hogy mondjuk ha Macika új néven írna, akkor ne ismernénk fel.

Pontosan erre céloztam, amikor megemlítettem Meggylé társunkat.

pén. júl. 23, 2004 9:14
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Egészen biztos vagyok benne,a Ti környezetetekben is van olyan ember,
aki a vérlázitó b@romságait szent hevülettel igyekszik tolmácsolni :D :wink:
ITT,miért lenne ez másképpen :idea: :?:
Ez telefonos forum,de már a sumérok is tudták,nem a telefon,szolgáltató,
SAJÁT MAGAMRÓL alkotott vélemény teszi az embert :D

pén. júl. 23, 2004 8:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ez már bennem is fölmerült, hogy miért is fajulnak el rendszeresen a dolgok veszekedésig-sértődésig.
Főleg annak fényében tartom ezt elkerülhetőnek, hogy más fórumokon még a nyoma sincs ilyesminek!!!

pén. júl. 23, 2004 8:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
Csak. :)

pén. júl. 23, 2004 6:59
arany tag

Hozzászólás 
Archon írta:
Először is: nem értek
egyet azzal, hogy a moderátor ne írjon véleményeket, témához kapcsolódó hsz-eket. A helyzet az,
hogy mint mindenhol, itt is a több szem többet lát elv működik. Ha a moderátornak jó ötlete/észrevétele
van, akkor miért ne írhatná le?
A másik, hogy pl a hardveren simán megmondják a modnak, hogy ha ökörséget ír.
De elismerni azért
csak-csak el lehet, hogy végigolvas minden egyes hsz-t, még akkor is, ha egyáltalán nem érdekli
a téma, folyamatosan "tisztán" tartja a fórumot, nameg válaszol minden pü-re, emilre, és megpróbál segíteni.
Amikor Sy-tól kaptam ezt a lehetőséget, én nagyon örültem, hogy itt mod lehetek. De ez nem azért volt, mert
úgy éreztem, hogy mostantól isten vagyok, bármikor visszaélhetek a rám ruházott "hatalommal", hanem mert
építő jellegű "munkát" végezhetek, és esetleg segíthetek megteremteni egy olyan környezetet, hogy
szívesen jöjjön vissza ide holnap is a fórumozótársam.

Ez a teljes igazság. És a legszimpatikusabb a záró mondat, amit bárki megtapasztalhat, aki átlátogat a fenti fórumra. Itt meg folyton ehhez hasonló topikokba botlik az ember. Felteszem a kérdést: Mééééééééééééééééééér?

csüt. júl. 22, 2004 22:41
arany tag

Hozzászólás 
T68m írta:
VonBraun írta:
hátrább az agarakkal [ugyanolyan kevésbé szép kutya - flame not wanted, nekem nem tetszik].

Miiiiiiiiiiiiiiiiiiii? Add a cimed!

:D Már megbuktam! Olyan helyen van a házam, hogy nem elég, hogy az ominózus 97%-ba nem fér bele, hanem még az utcának sincs neve a helyiségben! Mikor vittem be az iratokat a pmh-ba, kérdeztem, hogy akkor hova jelentkezzek be lakóhelyileg, nincs neve az uccának. Nézik: tényleg nincs. Javasoltam, mert nem szeretem a hívságos dolgokat, hogy nevezzék el rólam, majd teszek valami jót a közösségnek [pl.: szaporítom, vagy ilyesmi]. Nevettek, somolyogtak, hogy "hű, milyen vicces meg jópofa, de tényleg" - igazuk van, de a javaslatomat nem fogadták el. Így aztán se név, se utca, és a mai napig azt hiszik, hogy vicceltem. De most komolyan, ízlelgesd: VonBraun utca 50.

Na, így küldd a kutyákat. Legfeljebb ha nem találnak, megkérdezik a pmh-ban, és fejvesztve hazamenekülnek.

csüt. júl. 22, 2004 22:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
VonBraun írta:
hátrább az agarakkal [ugyanolyan kevésbé szép kutya - flame not wanted, nekem nem tetszik].

Miiiiiiiiiiiiiiiiiiii? Add a cimed! Azonnal felkeltem Hugit, Artúrt, Almikát és Iriszt! Izekre fogják cincálni az összes hozzászólásod, majd utána tenmagadat is! Ja, és futnod is kár már, mindegyik 50km/h feletti csúccsal rendelkezik.

szal, én csak annyit mondok: szedd magad össze tacskó, s hord el innen a bundádat! :)))))))

(egyébként én magam részérõl a Berni Pásztor, Golden retriver, s más hasonló nagy/obb/ testû, nagyszõrû, buflákfejû, végtelenül nyugodt kutyákat szeretem)

csüt. júl. 22, 2004 22:07
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Meggylé írta:
Megvan még, de már ebben a melegben ő is csak nézi a nyulat/őzet ahogy elfut.

Azért ezt a nézést fogalmazhatta meg Rejtő Jenő Piszkos Fred, a kapitány nézéséről, amikor Csülök idézte fel a pillantást emígyen, hogy "nem szeretné, ha egy sötét sikátorban valaki így nézne utána..."

csüt. júl. 22, 2004 22:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
Megvan még, de már ebben a melegben ő is csak nézi a nyulat/őzet ahogy elfut.

csüt. júl. 22, 2004 21:07
Moderátor

Hozzászólás 
VonBraun írta:
Macika: most ez komoly [itthagyod a fórumot és cölibátusban élsz a Gulágon az idők végezetégig]? Szerintem gondold meg mégegyszer. Nyissunk egy szavazós topicot, hogy menjen vagy maradjon Macika?

Nem szükséges szavazás. Mivel bízom a tagokban, hogy tudtomra fogják adni, ha mennem kell. :lol:

csüt. júl. 22, 2004 21:02
arany tag

Hozzászólás 
Hááát, hozzá kell szólnom, tudván, hogy ez egy offtopic topic.

A Pitbull vs Macika partiban nincsen hol állást foglalni, mert szemmel látható, hogy két malomban őrölnek, Pitbull tagtársnak másfelé folyik a vize, ami a malomkereket hajtja.
És innentől nagyon vigyázkodjatok velem, mert megjegyeztelek benneteket! A topic kedvéért megszámoltam, hogy 56 weblapot üzemeltetek [de legalábbis 5x után belekavarodtam a számolásba], úgyhogy innentől ha valakivel vitába keverednék, jó ha tudjátok, hogy kivel álltok szemben. Azt meg én nem tudtam, hogy ez nyom a latban, ide nekem a latot most már, de a terminal.hu főtitkári székét mindenképpen.

A vitához érdemileg:
Pibull: biztosan nem véletlen a kutyáról [és milyenről, mi, Meggylé? :) megvan még?] választottál nicket, hogy egyik szavamat a másikba öltsem: hátrább az agarakkal [ugyanolyan kevésbé szép kutya - flame not wanted, nekem nem tetszik]. Ez az ajtóstul a házba nevű antré, amivel jöttél, külön peched a kontinentális melegfront, meg hogy nem ismersz különféle dolgokat, ezek között vannak pl. Macika hozzászólásai. Mentségedre szolgáljon az összetört kijelző végett elszenvedett károd, amit nem akart állni a szolgáltatód, vesd össze: nekem térerőt nem ad, itt kérdezlek: melyiket vállalnád, ha ez a kettő lenne a felhozatal [kijelzőt/telefont lehet venni, térerőt ma még nem]?

Alapvetően nem is ez a malőr, hanem az, hogy egy fórumban [legyen az akár csupán alig 6-7 éves is] mindenféle emberek összegyűlnek, köztük mindig olyanok, akikre nem számít az ember, amikor szelet vet [és zivatarszerű] vihart arat. Pl. van egy ilyen kezdő fórum tagjai között abszolút amatőr, de mindenképpen gyakorlott nyelvész is, akit lehet, hogy a gsm technikai jellemzőinek driblizésével lehet, hogy be tudsz fűzni, de [pl.] a magyar nyelv használatával és annak kevésbé tudására való hivatkozással nem lehet megetetni.
A dolgok tényszerű elővezetéséből adódóan mások már jelezték, hogy talán nem onnan vagy, ahonnan jelzed magadat, én most megerősítem ugyanezt más szempontból. Itt hozzáteszem, hogy bárcsak onnan lennél ezzel a nyelv-használattal, ahová teszed saját magadat, az Isten segítsen meg minket ilyen emberekkel. De szerintem nem.

Ennek ellenére nincs veled baj, szerintem. Nem vagyok egy megmondó ember, de most te mondd meg: érdemes egy Sagem-kijelzőért így belekezdeni valahol? Még bőven mínuszban járt ez a fórum az éveit tekintve[szerinted], amikor a 2110i-met elejtettem és a csengőhang erőssége 100-ról 15-re esett, bőven a két év lejárta előtt. Javítható, mittudoménmennyi forintért, de nem garanciában. Ez volt, úgy maradt. Ez egy csúcstelefon volt akkoriban. Keress rá, nincs topic az ügyről.

Macika: most ez komoly [itthagyod a fórumot és cölibátusban élsz a Gulágon az idők végezetégig]? Szerintem gondold meg mégegyszer. Nyissunk egy szavazós topicot, hogy menjen vagy maradjon Macika? Itt borítékolom az eredményt [para-ra gyúrok], pü-ben bárkinek megküldöm.

Ne vedd bántásnak [Pitbull], amit mondtam, nekem ez jött le a vitátokból.

Take it easy, hombrecitos.

csüt. júl. 22, 2004 20:53
ezüst tag

Hozzászólás 
Aki szem előtt van, ha tud, az legyen elegáns.
Egy olyan társadalomban amilyet Macika találóan fest le, a legjobb ha az ember nagyvonalú és legalább fél méterrel a föld felett jár, igy könnyen át is tud lépni figyelemre érdemtelen dolgok felett.
A jó moderátor szerintem lezser és nagystilű.
Hmm... Sas nem kapkod legyek után!

csüt. júl. 22, 2004 20:51
Moderátor

Hozzászólás 
w.miki írta:
szerintem egy moderátor akkor végzi jól a dolgát, ha nem lehet észrevenni, hogy dolgozik

Namemér???
Valaki nem veszi észre, hogy törölték a hsz-ét?

Ezek szerint szerinted az jobb, ha valakinek kiszed a láthatalan fekete kéz egy hsz-ét, de az illető esetleg nem is tudja miért, ki tette és mi rosszat írt a kifogásolt hsz-be.
Nem az a jobb, hogy ha azt mondom az illetőnek, hogy 'Te figyelj, ez itt így nem jó, próbáld meg kulturáltabban, vagy pontosabban, vagy ilyenebben-olyanabban a hsz-t beírni újra'???
Neked arra van szükséged, hogy láthatalanul, megszólíthatalanul dolgozzon valaki a háttérben, akiről nem tudsz semmit? Elég fura elképzelés, már megbocsáss.

w.miki írta:
ez persze utópia, én csak annyit szeretnék kérni mindenkitől, hogy legyen türelmesebb a másikkal szemben
akinek több hatalma van arra ez persze fokozottan érvényes

Nem! Semmivel nem kell türelmesebb legyek másokkal szemben, mint bármelyik másik usernek!!!
Ez egy mobilfórum, nem a HIT gyülekezetének 'Hogyan legyünk minél toleránsabbak a másikkal', avagy 'Ha megütötték az orcádat, tartsd oda a másikat is' c. mosolygósra átszellemült szemináriuma.

Az egész országban forrong az elfojtott indulat. Magyarok vagyunk (néha a rossz, néha a jó értelméban)
Pont itt ne lenne leképezve a társadalom feszültsége?

Ahogy érik majd a társadalom, úgy fognak változni a közállapotok is. Csak lehet, hogy az elvárt szintet mi már nem fogjuk megérni, csak a gyerekeink/unokáink.

csüt. júl. 22, 2004 20:11
Moderátor

Hozzászólás 
Meggyle:
Ez keeeesz! :D
5 percig rohogtem :lol:
(Rohogni szabad vajon moderatorkent? :roll: ;) )

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nyuszy pén. júl. 23, 2004 6:18-kor.

csüt. júl. 22, 2004 19:55
arany tag

Hozzászólás 
Meggylé írta:
Na, hamár mindenki ilyen frankó csávó itten, meg álruhás modnak kell kussban törölnie, akkor legyen valaki titokban vadiúj néven mod, aztán azon a néven csak töröl,töröl,töröl. Ha valaki kérdezi hogy Ki törölte ki az én hozzászólásocskámat? akkor azt is törli. Ha megint megkérdi, akkor kivágja IP alapján. Aztán lesz nagy szép demakratikus kussolás!
Felülről álruhás hatalom fekete billentyűkön közeleg felétek! DIKTATÚRÁT!

talán vicces, de nemiképp 1etértek
szerintem egy moderátor akkor végzi jól a dolgát, ha nem lehet észrevenni, hogy dolgozik
ez persze utópia, én csak annyit szeretnék kérni mindenkitől, hogy legyen türelmesebb a másikkal szemben
akinek több hatalma van arra ez persze fokozottan érvényes

csüt. júl. 22, 2004 19:52
a fórum lelke

Hozzászólás 
:twisted: :twisted: :twisted:

csüt. júl. 22, 2004 19:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
Na, hamár mindenki ilyen frankó csávó itten, meg álruhás modnak kell kussban törölnie, akkor legyen valaki titokban vadiúj néven mod, aztán azon a néven csak töröl,töröl,töröl. Ha valaki kérdezi hogy Ki törölte ki az én hozzászólásocskámat? akkor azt is törli. Ha megint megkérdi, akkor kivágja IP alapján. Aztán lesz nagy szép demakratikus kussolás!
Felülről álruhás hatalom fekete billentyűkön közeleg felétek! DIKTATÚRÁT!

csüt. júl. 22, 2004 19:33
Moderátor

Hozzászólás 
w.miki írta:
...csak eleve ellenérzésem van azokkal az emberekkel szemben, akiknek több joguk van mint másoknak
szerintem ez felelőséggel KELL(ene) hogy járjon

Nézd, ez a plusz jog sajnos ebben a moderálós buliban benne van.

Mivel csak szubjektív módon tudjuk ellátni ezt a feladatot. Objektíven a trágárság-csősz működik, meg is van az eredménye, ha valaki nem tud/akar ékezetes betűket használni (szíve joga), akkor a **** egyenlő a szárnyalással, és mint ilyen, üldözendő, csillagozandó.

Mi nem ilyen sémák alapján dolgozunk, innentől kezdve benne van a döntésünkben a hibázás lehetősége nap mint nap.

Azért remélem, az igyekezetet látjátok.

csüt. júl. 22, 2004 19:17
Moderátor

Hozzászólás 
w.miki: Azert azt gondold vegig, hogy amennyiben nem akarunk visszaelni a moderatorsaggal, gyakorlatilag semmi plusz jogunk nincs!

csüt. júl. 22, 2004 19:13
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Én erre képtelen vagyok.

nem vetettem a szemedre semmit
és képzeld, egyébként még téged (viszonylag) jó moderátornak is tartalak, csak nagyon utálom ha valaki visszaél a hatalmával
bár most nem tudom történt-e ilyen, csak eleve ellenérzésem van azokkal az emberekkel szemben, akiknek több joguk van mint másoknak
szerintem ez felelőséggel KELL(ene) hogy járjon

csüt. júl. 22, 2004 18:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nyuszy:
nyilvánvaló, hogy egy poénba hajló off teljesen más hangulatot ad egy topicnak, mint az egymás szellemi teljesítményét fikázó, személyeskedő hozzászólás.
És hogy a moderátor honnan tudja, hogy hol kell meghúzni a határt?
Amikor már kezd a dolog elfajulni, mindig akad legalább egy-két higgadt "kollega", aki mezei userként szól, hogy egymás b.sztatása helyett másról is szólhatna a topic - nos akkor egy utolsó figyelmeztetést bedobhatna a moderátor.
Lényeg a lényegben: nem azt mondom, hogy minden, nem a topic témájához szorosan tartozó hozzászólást törölni kell, hanem azt, hogy amikor a vita veszekedéssé fajul, akkor kellene a moderátornak nyugalomra inteni, vagy ha ez sem segít, szankcionálni.

Egyébként: én soha nem kifogásoltam a moderátorok mezei userként való hozzászólásait.

Üdv,

csüt. júl. 22, 2004 18:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
"...akkor hagyom az egészet a fenébe. Olyasvalakire, aki képes arra, hogy az emberi butaság szárba szökkenésekor és burjánzó virágzásakor is korlátozza a hozzászólásainak témáit az időjárás kitárgyalására. Én erre képtelen vagyok..."

Isten hozott a klubban! :lol: Nem is kellett olyan sokat várni, hogy a történelem elkezdje megismételni önmagát...

IMHO nyugodtan zárjátok be ezt a topicot. Kb. annyi az értelme mint a páxx xxxxxnek... :( Inkább kiveszem...

csüt. júl. 22, 2004 18:10
Moderátor

Hozzászólás 
w.miki írta:
én is azt gondolom, hogy egy moderátornak van felelőssége, példát kellene mutatnia, sokkal nagyobb türelemmel és alázattal kellene végeznie a munkáját

ez azonban gyakran (itt) n(s)incs így, sajna hazánkban tényleg sok minden fejletlen, egyebek mellett a kultúra is

Na, mostmár csak megszólalok én is.
Az én munkám a zeneművészet. Na meg a DTP.
A mobiltelefonozás a hobbim. Jó, elég fő helyen álló hobbim.

Én úgy vagyok vele, hogy ez egy önként vállalt feladat nekünk.
Valószínűleg elkerülte a figyelmedet (pedig már többször leírtuk), hogy ezért mi nem kapunk fizetést, sőt még csak megbecsülést sem (mint most is olvasható pl. Tőled, de másoktól is).

De még egyszer leírom, hogy ha a többség azt gondolja, hogy én (vagy bármely moderátor) nem foglalhatok állást valamiben, nem lehet saját véleményem valam(k)iről, akkor hagyom az egészet a fenébe. Olyasvalakire, aki képes arra, hogy az emberi butaság szárba szökkenésekor és burjánzó virágzásakor is korlátozza a hozzászólásainak témáit az időjárás kitárgyalására. Én erre képtelen vagyok.

csüt. júl. 22, 2004 17:14
Moderátor

Hozzászólás 
A kicsillagozas helyen eredetileg a sza\'raz szo szerepelt, ekezetek nelkul...:c)

csüt. júl. 22, 2004 17:11
Moderátor

Hozzászólás 
Norbi: Valoban, ezt is lehetne. Marmint mindennemu szemelyeskedest azonnal torolni. De azert azzal is tiasztaban kell lenni, hogy a Forum nem csak szakmai beszelgetes, hanem emberek kozossege. Marpedig ilyen helyeken ohatatlanul elojonnek idonkent az ellentetek. Ha ilyenkor a flame-et megelozendo azonnal torolnenk, abbol az jonne ki, hogy nem 100%-osan ontopic senki nem szolalna meg elobb-utobb. Mert ugye barmilyen aprosagbol flame tud lenni, mint tudjuk. Ha elvennenk magunktol a szemelyes velemenynyilvanitas lehetoseget, a Forum atalakulna egy ****, szakmai beszelgetesse - ha mukodne egyaltalan, mert ezzel elvennenk azt, ami osszetartja. Ha pedig csak bizonyos szint utan torolunk azonnal, ki donti el, hogy mi az a szint? Ki donti el a ketes eseteket? Pont ez vezetne ahhoz, hogy a moderatorok szajizenek megfelelo lenne minden - kesz a diktatura...

csüt. júl. 22, 2004 17:05
arany tag

Hozzászólás 

csüt. júl. 22, 2004 16:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
nyuszy írta:
A nem oda való részeket kiszedtem a T-mobile-os lehúzós topicból.

Én is kíváncsi lennék arra, hogy akik szerinte Macika, Akoska vagy én nem megfelelően állunk a moderátorság kérdéséhez, azok szerint mi lenne a helyes, elvárható és elfogadható?

Nyuszy,
nyilván elkerülte a figyelmed ezért idemásolom:

Elküldve: 2004 Júl. 21 20:38
--------------------------------------------------------------------------------
Egy másik topicban már felvetettem, hogy az offolásokat és a személyeskedést mindenkinek, de legfőképp a moderátornak kéne kerülnie, és azonnal törölni az ilyen jellegű hozzászólásokat.
Ehelyett Ti is tovább vitáztok, pont azt csinálva, ami ellen fel kéne lépnetek.
Remélem értitek, és nem a személyetek elleni támadásnak veszitek, hanem jobbító szándékkal olvassátok.

Üdv,

csüt. júl. 22, 2004 16:49
vas-tag

Hozzászólás 
Elnézést PITTBULL-tól hogy többször is Pitbull-nak kereszteltem... :(
Bár nem hinném hogy ez a tudomására jut...

csüt. júl. 22, 2004 16:40
vas-tag

Hozzászólás 
Csak pár észrevétel egy újonctól...

Teljesen véletlenül keveredtem a fórumba, és kicsit meglepődtem mikor végigolvastam Macika és Pitbull üzenetpárbaját és a többiek reakcióit.
Pitbull újonc volt volt itt és elég rövid karriert futott be. Lehet hogy ezzel többen nem értetek egyet, de nekem mint kívülállónak - és emiatt pártatlan olvasónak - határozottan úgy tűnik, hogy ebben Macikának is volt szerepe. Nem is kicsi. Én határozottan úgy éreztem, hogy az Ő hozzászólása volt ennek a gondolom mindkettőjükhöz méltatlan és kicsit sem kulturált - gondolok itt a zárójeles megjegyzésekre - vitának a kiváltója.
A moderátor egy fórumban olyan mint egy közszereplő a mindennapi életben. Mindig szem előtt van, véleménye egy adott témában irányadó lehet a véleményüket éppen csak alakító fórumozóknak, stílusa kulturáltsága pedig mindenképpen mintául szolgál. Lehet és legyen is saját véleménye - de ezt olyan stílusban kell közvetíteni ami semmiképpen nem lehet sértő, kötözködő.
Ahogy a másik 3 moderátoré sem volt az.
Egyetértek azokkal, akik Macikát saját aláírásának szellemiségére figyelmeztetik. Úgy látszik, most erős volt a csábítás, hogy egy olcsó kis diadalért (Pitbull földbe döngölése) beáldozzon a fórumozók tiszteletéből. Említette valaki, hogy a Pitbull-féléknek milyen jó végső kötözködési forrás a moderátorság. Valóban nagy hiba ilyennel előjönni, legalább akkora, mint a hozzászólások számát vagy az eltöltött éveket érvként felhasználni egy vitában. Gondolom lesz aki egyetért azzal, hogy a fórumozókon kívül is lehet még a világban intelligens, jóérzésű ember. Vagy talán vannak akik ide rögtön ezüstként kerülnek be?

csüt. júl. 22, 2004 16:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sokaknak az lehet a baja (ez most szigorúan magánvélemény, NEM mint Macika barátja írom), hogy Macika egyrészt szókimondó, másrészt sokan "emberükre" találnak benne, aki képes igazi érveket felsorakoztatni és nem rest utánanézni sokmindennek, ha nem biztos benne. És nem restell elnézést kérni, ha hülyeséget beszélt. Ez kétségtelenül szúrja a nagy mellébeszélők szemét...

És amikor elfogytak az észérvek, itt van még kötekedési alapnak a moderátori rang. 95%-ban ilyenkor kerül elő ez a dolog.

Szörnyű lenne, ha még ez sem volna kapaszkodónak a PITTBULL-féléknek...

csüt. júl. 22, 2004 15:08
Profil ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Cenzor? Most ezzel mi a gond? Igenis cenzúráznia kell!

Nem értetted meg, hogy mire akartam kilyukadni. Persze, hogy kell néha cenzúráznia, de arra gondoltam, hogy több is meg kevesebb is mint egy sima cenzor. Egy moderátor igenis nyilváníthat véleményt.

csüt. júl. 22, 2004 13:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Üdvözlet minden kedves fórumozónak!
Érdeklődve figyeltem ezt a topicot, és nem gondoltam volna, hogy idáig jut.
Bár én a hardveren vagyok mod, de ha megengeditek, ideírnám a véleményem. Először is: nem értek
egyet azzal, hogy a moderátor ne írjon véleményeket, témához kapcsolódó hsz-eket. A helyzet az,
hogy mint mindenhol, itt is a több szem többet lát elv működik. Ha a moderátornak jó ötlete/észrevétele
van, akkor miért ne írhatná le?
A másik, hogy pl a hardveren simán megmondják a modnak, hogy ha ökörséget ír. Sztem ez így is van rendjén,
nem kell felsőbbrendűnek gondolni egy fórumozót csak azért, mert moderátor felirat díszeleg a neve
mellett. A helyzet az, hogy bár sztech boltban dolgozok szervízesként, nagyon sok hardveres tag hsz-én
leesett állal pislogok, akkora tudás áll némelyik emberke mögött. Nem szégyen, ha a mod egy "sima" usertől
tanul, tanácsot kér. Ezzel is fejlődik, jobban el tudja látni a feladatát.
Ez lenne a következő gondolatom:
Nem kell isteníteni egy modot, csak azért mert több jogosultsága van, mint az átlag usernek. De elismerni azért
csak-csak el lehet, hogy végigolvas minden egyes hsz-t, még akkor is, ha egyáltalán nem érdekli
a téma, folyamatosan "tisztán" tartja a fórumot, nameg válaszol minden pü-re, emilre, és megpróbál segíteni.
Amikor Sy-tól kaptam ezt a lehetőséget, én nagyon örültem, hogy itt mod lehetek. De ez nem azért volt, mert
úgy éreztem, hogy mostantól isten vagyok, bármikor visszaélhetek a rám ruházott "hatalommal", hanem mert
építő jellegű "munkát" végezhetek, és esetleg segíthetek megteremteni egy olyan környezetet, hogy
szívesen jöjjön vissza ide holnap is a fórumozótársam.
Bocs, hogy hosszú lett, csak szerettem volna leírni a teljes véleményem.

csüt. júl. 22, 2004 12:02
arany tag

Hozzászólás 
Mirage írta:
Ez a jogok és kötelességek c. topic :wink: De ha gondolod nyithatsz egy magasztaló topicot is. Egyetértek! Oda is lehetne egy csomó dolgot beírni. De én igyekeztem végig a cím mellett megmaradni... nem hinném, hogy védeni kellene őket, vagy védelemre szorulnának. Egyébként kitől is kellene megvédeni őket? Tőlem? vagy Pitbull-tól? ugyan máááá...

Azt hiszem, hogy a hozzászólásomban pontosan benne a volt a topicban elhangzott dolgokra az én válaszom, úgyhogy nem hiszem, hogy ennyire offtopic lettem volna. Ha mégis, hát elnézést.

csüt. júl. 22, 2004 11:41
arany tag

Hozzászólás 
Rozso2 írta:
Meg amúgy is így sokkal jobb. Ha kérdezek valamit és Macika válaszol, akkor tudom, hogy egy a témában jártas ember válaszol.

Elismerem, ebben tényleg van valami... de másik nicken is ki lehet vívni az elismerést.

Idézet:
Szerintem épp azzal lehetne visszaélni, hogy valakiről nem tudják, hogy moderátor jogai is vannak

Ezt nem értem... miért is kellene tudni? Hogyan lehetne vissza élni?

Bournie írta:
Mi van a moderátorok munkájának a megbecsülésével?

Ez a jogok és kötelességek c. topic :wink: De ha gondolod nyithatsz egy magasztaló topicot is. Egyetértek! Oda is lehetne egy csomó dolgot beírni. De én igyekeztem végig a cím mellett megmaradni... nem hinném, hogy védeni kellene őket, vagy védelemre szorulnának. Egyébként kitől is kellene megvédeni őket? Tőlem? vagy Pitbull-tól? ugyan máááá...

Egyébként én már feladtam... :( [/quote]

csüt. júl. 22, 2004 11:26
Hozzászólás 
Hát én értem, és először is. Csak tényleg az a gond, hogy annyira, de annyira ismerjük egymást, hogy csak az újoncoknak lenne érdekesség. De tőlem aztán bármi lehet, és annak az ellenkezője is. Viszont ha kevesebb flame lenne, az a fórum javára válna...

csüt. júl. 22, 2004 11:25
Moderátor

Hozzászólás 
Rozso2 írta:
Szerintem épp azzal lehetne visszaélni, hogy valakiről nem tudják, hogy moderátor jogai is vannak.

Ezt próbáltam én is kifejezni :)

Bournie írta:
...

Köszi!

csüt. júl. 22, 2004 11:20
arany tag

Hozzászólás 
Azt hiszem ahány ember annyi féle elképzelés a moderátori dolgok megoldásáról.

Egyet azért kérdeznék, akár csak úgy költőileg is...

Jön itt egy rakás vélemény, leszólás, meg a Moderátoroknak újabb és újabb feladatokat kiadó hozzászólás...
De.
Mi van a moderátorok munkájának a megbecsülésével?
Amikor jajj egy hozzászólás véletlenül többször megy el, vagy amikor valaki teli spammeli a fórumot akkor jó, hogy vannak és csinálják, ugye?
Szerintem itt a Moderátorok évek óta nagyon sokat tesznek azért, hogy ennek a fórumnak bizonyos színvonalát fenntartsák, úgyhogy némi megbecsülés talán nem ártana feléjük.

És ha van egy olyan hozzászólásuk ami nem tetszik, akkor talán nem lehordani kellene őket, hanem számba venni, hogy mennyit tesznek a közösségért, és nem ötleteket sorolni, hogy hogyan lehetne még macerásabb az életük.
És egy távolról jött idegennel szemben esetleg tényleg inkább a közösségért dolgozó Moderátorok mellett kellene kiállni.

Kritizálni könnyű.

De biztos én vagyok a hülye.

csüt. júl. 22, 2004 11:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mirage írta:
...

Annál jobban ismerjük már itt egymást, hogy mondjuk ha Macika új néven írna, akkor ne ismernénk fel.
Meg amúgy is így sokkal jobb. Ha kérdezek valamit és Macika válaszol, akkor tudom, hogy egy a témában jártas ember válaszol.
Szerintem épp azzal lehetne visszaélni, hogy valakiről nem tudják, hogy moderátor jogai is vannak.

csüt. júl. 22, 2004 11:00
arany tag

Hozzászólás 
nyuszy írta:

Mindenki tudná, hogy melyik sima júzer rendelkezik moderátori account-tal is, ekkor gyakorlatilag semmi nem változna.
Nem lenne reklámozva, hogy a 'Moderátor1', 'Moderátor2'... felhasználói neveket melyik sima felhasználó használja. ENnek az lenne a következménye, hogy a moderátorok gyakorlatilag tényleg feljebb álló, hatalommal rendelkező, ismeretlen személyek lennének. Észre sem vennéd, hogy visszaélt valaki a moderátori jogkörrel, mert azt sem tudnád, ki az. Ez jobb lenne?

Azt hiszem elbeszélünk egymás mellett. Konkért példát próbálok írni.

Van nyuszy, mint moderátor
Van bitrab, mint user (rabbit után szabadon, vagy ahogy érzed)

nyuszy csak a moderátori topicba ír, és akkor és csak akkor, ha közbe kell avatkozni. Nem foglal állást a Nokiával kapcsolatban. Nem védi egyik mobilszolgáltatót sem. Nem mondja el véleményét a garanciával kapcsolatban sem. De közbeszól, ha eldurvulnak a dolgok. Törléssel fenyegetőzik... és töröl. Kiemelt témákat indít, ha kell. Közleményeket írt. Topicot gondoz. stb... tehát moderál, de nem fórumozik.

Aztán van a bitrab user (vas, majd később ezüst besorolású sima user), aki valójába nyuszy. De ezt rajta kívül nem tudja senki. Ő is mindent megtesz, hogy ez nem derüljön ki róla. Ha valaki mégis felveti vagy utal rá, akkor azt hozzászólást törlik. Az illetőt figyelmeztetik.
Feleslegesek az olyan felfedések, amit az előbb olvastam, hogy ki is a Meggylé... na az ilyet szokták törölni...
Tehát bitrab user fórumozik, sima tagként... Próbálj csak vas-tagként elvegyülni, és szvsz egyből máshogy fognak válaszolni neked.

Némi magyarázat az értelmező szótárból:
"moderátor: vitavezető; kerekasztal-beszélgetések v. a világhálón folytatott viták irányítója, vezetője"
"moderál: csökkent, enyhít, fékez, korlátol, lassít, mérsékel, tartóztat"

Azt hiszem ennél pontosabban már nem tudom elmondani, hogy mire gondoltam... de ha sokan máshogy gondolják, akkor biztos, hogy bennem van a hiba... és én látom rosszul a dolgokat.

csüt. júl. 22, 2004 10:19
arany tag

Hozzászólás 
Nagyon belemegedtetek a témába. Vihar a biliben!

Teljesen fölösleges ezen a témán rágódni, mert ez teljesen parttalan marad, még akkor is ha valami profi békitő szakember venné a kezébe a dolgokat.

Sokfélék vagyunk, kor, iskolázottság, IQ, anyagi helyzet, alkalmazkodó képesség, stb, stb... amelyek alapján fogalmazódnak meg a hozzászólások. Az a baj általában a gondolatainkkal, hogy leirva, kimondva már sokszor nem azt a hatást érjük el vele mint ahogy azt a fejünkben éreztük.

Látom, hogy van aki nehezen viseli el az esetleges ellenvéleményt, aminek aztán még hangot is ad, véleményem szerint feleslegesen.
Az idő általában jó szolgálatot tesz a békesség erősödéséhez. Gondoljatok arra is, hogy hozzászólásaitok sokan olvassák, van aki arhiválja is azokat.
Későbbi esetleges személyes ismerettségek kialakulásakor milyen érzés lesz bemutatkozni majd (értsd: nick alapján is) és látni, hogy a partner emlékezetében megörzött bennünket.

Javaslom maradjunk a száraz témánál, aki szeret beszólni, keményebb lenni, az keresse meg az arra való fórumokat (van belőle néhány).

csüt. júl. 22, 2004 10:03
arany tag

Hozzászólás 
kukacwap "tótéknál" ejnye... de azért jó duma 8)

csüt. júl. 22, 2004 9:51
Moderátor

Hozzászólás 
+1 írta:
Akoska írta:
Gyakran EZ nem történik meg. Általában egy moderátort támadnak, a többieket nem.

Mást is támadnak, ha olyat írt, legalábbis szerintem...

Ha olyat ír, valóban. De ez nem szokott előfordulni.

csüt. júl. 22, 2004 9:18
ezüst tag

Hozzászólás 
Akoska írta:
Gyakran EZ nem történik meg. Általában egy moderátort támadnak, a többieket nem.

Mást is támadnak, ha olyat írt, legalábbis szerintem...

csüt. júl. 22, 2004 9:14
Moderátor

Hozzászólás 
Akoska írta:
Ha Macika neve alatt nem volna a Moderátor szó, hanem pl. generál egy másik nevet és vas-tag lesz, nem ugyanazt írná? Mitől lenne más a megítélés???

Valóban ez sem lenne megoldás. Igazad van

Akoska írta:
@Odo,

Elvárnád, hogy

- szedegessük ki a dupla/tripla/sokla hozzászólásokat, hogy rend legyen (a többségnek halvány gőze sincs, mit jelentett ez pl. a fórum auto-replyzésekor és a fórummotor hibáinál)
- értesítsük az illetékeseket fórummotor hibák esetén
- nyírbáljuk/kiszedjük a felesleges, tök OFF topicokat, az ismétlődéseket
- tartsuk lehetőleg kulturált mederben az itt folyó diskurzust
- mindezt lehetőleg 7/24 üzemmódban

miközben

- kuss a nevünk
- a pártatlanság érdekében kizárólag egyetértési joggal rendelkezzünk (de miért is? A miniszterelnök pl. pártatlan?)
- a fórum életében csak mint rendfenntartó vegyünk részt (akkor lennénk igazán csak "félisten" pozícióban, amivel annyit vádoljá(to)k Macikát)

Nem úgy mondom, hogy ne nyílvánítson egyáltalán véleményt! Hanem, mint moderátor maradjon pártatatlan. Gyakran EZ nem történik meg. Általában egy moderátort támadnak, a többieket nem.

csüt. júl. 22, 2004 9:12
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 118 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő