Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. jan. 02, 2025 19:20

Hozzászólás a témához  [ 31 hozzászólás ] 
BlackBerry a Vodafone-tól 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
kukacwap írta:
Engem pl érdekelne. Alapvetően azt kérdezném, hogy milyen tarifával kaptátok?
Másik, hogy egy PDA vagy laptophoz képest milyen?

A teszidőszak alatt nincs havidíj és azt hiszem a forgalom is ingyenes. A kereskedelmi szolgáltatás havonta 5 ropi lesz, ebben 20 mega forgalom benne van (ezt még senki sem lépte át a tesztidőszakban). A készülékek ára elég magas, bár a kiemelt ügyfelek "egyéni" áron kapják (ki mennyire tud alkudozni, mekkora ügyfél, stb).

PDA-hoz, laptophoz szerintem nem érdemes hasonlítani, mert ezen alapvetően csak dumálni, sms-ezni és emilezni lehet, meg a naptárat buzerálni (bár ezzel vannak problémák). Az emilek is mezei szövegként jönnek csicsa nélkül.

Személy szerint én is parasztvakításnak érzem a jelenlegi tudásával (vagy annak hiányával), de ha később még fejlesztik, akkor lehet belőle valami. Az olyan (felső)vezetőknek jó, akik nem cipelnek magukkal laptop-ot, de az emilekhez bárhol, azonnal hozzá akarnak férni. És eléggé komálják a fejesek ezt a blekkberrit. Nekem inkább a pda/okosteló jön be :)

hétf. okt. 18, 2004 18:48
Profil Privát üzenet küldése
Hozzászólás 
Én is elgondolkodtam ezen az egészen, sőt, beszélgettem a munkahelyem tulajdonosával is, aki egy igazi felsővezető (közismert kommunikációs szakember).

Otthon és a munkahelyén egyaránt van számítógépe, a kettő között legfeljebb 30-40 percet tölt utazással. Van notebookja is, meg okostelefonja is, de e kettőt alig használja elektronikus üzenetküldésre.
Ha úton van, akkor a legritkább esetben tud e-mailt küldeni, hiszen sokszor olyan dokumentumokat kell csatolnia vagy olyan erőforrásokhoz kell hozzáférnie, amelyek menet közben nehezen érhetők el, illetve a jelenlegi szűk sávszélességen nem érdemes megpróbálkozni elérésükkel. Történt már vele olyan, hogy azonnal intézkednie kellett, egy alkalommal egyszerűen megkérte a titkárnőjét, hogy intézze el, amit kell, máskor egyszerűen megkérte a tárgyalópartnerét, hogy biztosítson internethozzáférést a notebookjához. Megtörtént, a legtermészetesebb módon.
Említettem neki a Blackberry technológiát, véleménye szerint egyszerűen egy újabb "lehúzós" szolgáltatás fontoskodó emberek számára. Szavai szerint jobban örülne a szélessávú internethozzáférés lakossági körben történő fejlesztésének, hiszen így értékesebb egyes szolgáltatásokat eladni a "népnek", mint azzal törődni, hogy a Főnök útközben is üzengethessen.

A biztonsággal kapcsolatosan pedig annyit mondott, hogy e-mailben sosem folytat olyan kommunikációt, ami szigorúan bizalmas lenne, hiszen (PKI ide vagy oda) mindig meg lehet találni a legggyengébb láncszemet, és ez sok esetben emberi.

hétf. okt. 18, 2004 17:30
Hozzászólás 
Engem pl érdekelne. Alapvetően azt kérdezném, hogy milyen tarifával kaptátok?
Másik, hogy egy PDA vagy laptophoz képest milyen?
Persze, tudom, hogy nem ugyanaz, de azért egy embernek nem mindig lehet egy telefonja, egy smartphone-ja, egy blackberry-je, egy PDA-ja, egy laptopja és egy PC-je... Azért lehet valaki nagymenő, de már a végén azt sem tudja hova kapjon...

(mondjuk ezt pont egy olyan user írta, akinek blackberry-n kívül a felsoroltak közül mind van :p)

Szóval, egy szó mint száz, szerinted van ennek komoly jövője Mo.-n?

hétf. okt. 18, 2004 17:03
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Nalunk ugy aug elejetol van blackberry(tmobiletol kaptuk tesztelni) es ennek tukreben erdekes volt olvasni a topicot. most gyorsan nehany megjegyzest irok mert lassan vege a munkaidonek:)

1, biztonsag: azt irtatok, hogy minden atmegy egy londoni kozponton es ott el lehet olvasni. Ez szimplan hulyeseg, ha valaki tisztaban van a nyilvanos kulcsu titkositassal akkor tudhatja, hogy csak az tudja az ilyen uzeneteket olvasni akinel a privat kulcs van. ez pedig a felhasznalo blackje.
Mennyire fontos a biztonsag? Nalunk ez volt az elsodleges szempont, biztonsagosan majdnem akarhonnan tudjanak a felsovezetok levelezni.

2, Bluetooth hiany. hat sajnos nincs bennne, helyette van egy szimpla usb kabel(ami egyben tolto is) es azon lehet szinkronizalni. Maga a desktop manager egesz jol beallithato, lattam mar hasonlo programokat, szerintem az egyik legjobb.

3, kulon szerver. Mivel a rendszer alapvetoen nagy cegeknek van kitalalva igy ez nem okozz akkora fejfajast.(elfer az exchange cluster mellett:) )

4. hasznalhatosag. Nagyon jo, egyszeruen elvezet rajta smst,emailt irni. egyszeru, konnyen hasznalhato es a tapasztalat azt mutatja konnyen supportalhato(user felhiv torokorszagbol es telefonon konnyeden el lehet navigalni mit hol csinaljon) Amire kitalaltak azt nagyon tudja.(trust me)
en szimplan beleszeretem(pedig nagyon utaltam)

5, Egy nagy baj van vele, mo-n meg szinte alig ismerik, ha baj van akkor sokszor magadnak kell rajonnod mit kell maskepp csinalni, nalunk a tmobile szinte alig tudd segiteni. Szoval volt mar hosszas toprenges egy-egy probleman.

6, Smartphone v. Black? ha sajat akkor smartphone, ha ceges akkor black. Szerintem:) El lehet szorakozni a kulonfele alkalmazasok beallitasaval egy smartphoneon, de egyben megkapsz mindent a blackben.

Ha tobbeket bovebben erdekel konkret uzemeltetsi tapasztalat szoljon es irok, de most irany a pub:)

legyetek jok

FJ

hétf. okt. 18, 2004 16:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Schaf írta:
...

Maximálisan egyetértek Veled.
Erre a szolgáltatásra vevő lesz pár tucat igen komoly felsővezető, és sokszáz a valóságnál sokkal komolyabbnak látszani akaró ficsúr. Az hogy drága, az még jobban emeli az értékét az ilyenek szemében.

:) Az már senkinek nem kellene ami ingyen van, ezért jó drágán kell adni :)

hétf. okt. 18, 2004 16:16
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Pontosan kik a kiemelt ügyfelek?

van már vkinek komolyabb tapasztalata a készülékkel?

hétf. okt. 18, 2004 11:45
Moderátor

Hozzászólás 
Schaf írta:
...

Maximálisan egyetértek Veled.
Erre a szolgáltatásra vevő lesz pár tucat igen komoly felsővezető, és sokszáz a valóságnál sokkal komolyabbnak látszani akaró ficsúr. Az hogy drága, az még jobban emeli az értékét az ilyenek szemében.

vas. aug. 29, 2004 14:22
arany tag

Hozzászólás 
k_chris írta:
hát.. végigolvastam. szóval ez egy komplett csomag gondolom semmilyen konfig nem kell az előfizető részéről meg ilyesmi.. van akinek ez jobban megéri mint egy smartphone-t felkonfigolni, megrendelni hozzá a szükséges szolgáltatásokat (sms értesítő pl) meg ilyesmi..

mindenesetre egy telefon + pda kombóban pl sokkal több erő van (de legyen smartphone is), ez a címlista+calendar szinkron nem valami hatalmas találmány ám!!! a régi ericsson r520asom tudta WAPon keresztül, vagy igény szerint kábel+BTn keresztül.

SMS értesítő vodánál előfizivel jár... megrendelni sem kell.. a configról annyit, hogy itt a saját szervred is configolni kell (ja.. persze szervert is üzemeltetned kell. :) ráadásul microsoft szervert.. nem két forint.. :) )
Valóban vannak előnyei.. pl nagyobb kijelző., talán egyszerű kezelés, stb.. de az ára és a kedvezőtlen díjcsomag gyakorlatilag maximum a státusszimbólum kategória újabb kütyüjévé teszi...
Aki nem tudja hová tenni a pénzét, vegyen egyet.. nem sok embernek lesz, lehet vele villogni. :)

...szóval továbbra is drágának és ebben a díjcsomagban, amit a Voda ad hozzá értelmetlennek tartom a készüléket.

Schaf

vas. aug. 29, 2004 12:13
platina tag

Hozzászólás 
hát.. végigolvastam. szóval ez egy komplett csomag gondolom semmilyen konfig nem kell az előfizető részéről meg ilyesmi.. van akinek ez jobban megéri mint egy smartphone-t felkonfigolni, megrendelni hozzá a szükséges szolgáltatásokat (sms értesítő pl) meg ilyesmi..

mindenesetre egy telefon + pda kombóban pl sokkal több erő van (de legyen smartphone is), ez a címlista+calendar szinkron nem valami hatalmas találmány ám!!! a régi ericsson r520asom tudta WAPon keresztül, vagy igény szerint kábel+BTn keresztül.

vas. aug. 29, 2004 10:14
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
mamakedvence írta:
Nos, látszik, hogy annyira nem mélyedtetek bele a dologba, vagy az üzletkötő nem értett hozzá eléggé.

Ez nem okostelefon, és össze sem hasonlítható azzal. A fő, amiben a BB a legkeményebbet nyújtaja, az a biztonság. Olyan kódoláson mennek keresztül a leveleid, amit még 1-2 éve az amerikai kormány használt (tripla DES). Egyszerűen megfejthetetlen.

A levelezés: Ez a telefon nem egyben kéri le a leveleidet, hanem részenként, tehát az adatforgalmad sem fog annyira nőni, mint a te telóddal,és a memória sem fog betelni. Adatforgalomból csak annyit mondok: Adott egy felhasználó, aki egy mammutcégnél vezető pozícióban van, és a teljes levelezését 1 hónapig ezen intézte. Nem használt többet 10 megánál!!! Tudod használni a saját címlistádat, nem csak a telefonodban lévőt!

Ami még jó: Ha leveled érkezik, AZONNAL becsipog a bb-d, és nem akkor ha te majd lekérdezed (ezt gondolom az sejti mennyit jelent, aki sűrűn kap ASAP leveleket). A rendelkezésre állási ideje hatalmas, sokkal tovább bírja az aksija, mint bármelyik telefonnak.

Szerintem maradjunk annyiban, hogy ez a "telefon" egy nagyon szűk rétegnek lett kitalálva, és ők nem 3650-el szaladgálnak.

No akkor menjünk végig:

1. A bizonságért fizessek ekkora összeget a Vodának? Nem tudom hány ember küldözget napi szinten titkos, életbevágó infókat, de szerintem elhanyagolható a számuk azokhoz képest, akik asználnának egy ilyen megoldást.

2. Mi a különbség az adatforgalom szempontjából, ha részenként, vagy ha egyben kérem le??? 3 MB melléklet nem 3 MB, ha részekben töltöm le??? :)
A memória nehezen telhet be az okos telefonoknál, leszámítva a 7650-est, mert ott nincs memóriakártya... a többi esetben a mailok és egyéb üzenetek a memókártyán tárolódnak..
Adatforgalomból csak annyit mondok: Adott egy felhasználó, aki egy mammutcégnél vezető pozícióban van, és a teljes levelezését 1 hónapig ezen intézte. Nem használt többet 10 megánál!!!
Persze.. minden percben kapott egy-egy karaktert.. vagy ökör körleveleket, amik gyakorlatilag csak szüveget tartalmaztak. Képtelenség interaktív mellékletek esetén alacsonyan tartani a forgalmat. De nem ez a lényeg.. ez az érvelésed megint nem áll helyt, hiszen összehasonlíthatatlan ki mekkora forgalmat generál, de teljesen mindegy is.. Az alap mondatomon nem változtat.. a forgalomfüggő előfizetés több mint előnytelen a készülékhez :)

Ami még jó: Ha leveled érkezik, AZONNAL becsipog a bb-d, és nem akkor ha te majd lekérdezed (ezt gondolom az sejti mennyit jelent, aki sűrűn kap ASAP leveleket).
Hát igen... ez igaz... veszítek kb 4 másodpercet a lekérdezés miatt... hááát... szomorú vagyok... :( (activemail minimum lekérdezési ideje asszem 5 sec. De egyébként az SMS értesítés gyorsan megoldható bármelyik szolgáltatónál) Szóval ez sem ér annyit, amennyiért adi akarja a voda.....

A rendelkezésre állási ideje hatalmas, sokkal tovább bírja az aksija, mint bármelyik telefonnak.
Hmm. hát talán ez lehet az első pozitívum, de még nem láttam összehasonlítva. :)

Szerintem maradjunk annyiban, hogy ez a "telefon" egy nagyon szűk rétegnek lett kitalálva, és ők nem 3650-el szaladgálnak.
Igen.... igazad van... eme szűk réteg összefoglaló neve: Sznobok

Üdv: Schaf

vas. aug. 29, 2004 8:51
arany tag

Hozzászólás 
mamakedvence írta:
Schaf írta:
Na szóval.. mint sokakat, engem is megkeresett a Voda ezzel a "kihagyhatatlan" ajánlattal...

...aztán elkezdtem a kérdéseik után (volt elég) én is kérdezni. Az üzletkötő arcát kellett volna látni...
Schaf

Nos, látszik, hogy annyira nem mélyedtetek bele a dologba, vagy az üzletkötő nem értett hozzá eléggé.

Ez nem okostelefon, és össze sem hasonlítható azzal. A fő, amiben a BB a legkeményebbet nyújtaja, az a biztonság. Olyan kódoláson mennek keresztül a leveleid, amit még 1-2 éve az amerikai kormány használt (tripla DES). Egyszerűen megfejthetetlen.

A levelezés: Ez a telefon nem egyben kéri le a leveleidet, hanem részenként, tehát az adatforgalmad sem fog annyira nőni, mint a te telóddal,és a memória sem fog betelni. Adatforgalomból csak annyit mondok: Adott egy felhasználó, aki egy mammutcégnél vezető pozícióban van, és a teljes levelezését 1 hónapig ezen intézte. Nem használt többet 10 megánál!!! Tudod használni a saját címlistádat, nem csak a telefonodban lévőt!

Ami még jó: Ha leveled érkezik, AZONNAL becsipog a bb-d, és nem akkor ha te majd lekérdezed (ezt gondolom az sejti mennyit jelent, aki sűrűn kap ASAP leveleket). A rendelkezésre állási ideje hatalmas, sokkal tovább bírja az aksija, mint bármelyik telefonnak.

biztonság... én is megkérdeztem és nekem azt mondták hogy a leveleim egy londoni központon mindig keresztül mennek. azaz ott az összeset elolvashtaják a rendszergazdák, sőt, mivel az amcsik működtetik az echelont és minden nagyobb byugati szerveren átmenő e-mailt megnéznek, így kb ennyire maradna titok bármi is. tudom, ez extrém példa, de e-mailben alig van teljes biztonság, számolni kell vele, hogy azt mások is olvashatják.

szomb. aug. 28, 2004 10:41
ezüst tag

Hozzászólás 
Schaf írta:
Na szóval.. mint sokakat, engem is megkeresett a Voda ezzel a "kihagyhatatlan" ajánlattal...

...aztán elkezdtem a kérdéseik után (volt elég) én is kérdezni. Az üzletkötő arcát kellett volna látni...
Schaf

szomb. aug. 28, 2004 9:38
arany tag

Hozzászólás 

...aztán elkezdtem a kérdéseik után (volt elég) én is kérdezni. Az üzletkötő arcát kellett volna látni... Gyakorlatilag 10 perc alatt saját magának bebizonyította, hogy egy kalap kaki az eszköz és gyakorlatilag a mai okos telefonok mellett esélytelen a tudása. Kezdeném azzal, hogy a beugró egy ilyen kütyühöz 91.000 + ÁFA! Erre jön rá az a bizonyos havi díj, amiben nagy lelkűen benne van a 15 MB forgalom GPRS-en keresztül (terészetesen, ahol nincs lefedettség, ott nem is működik.. :) )
Aztán telepítsek egy halom szoftvert a Windows szerveremre (amit csak ezért megvásároltatok a céggel.. ami természetesen a hálózat teljes újrakonfigurálását jelenti...) a rendszer admin tuti idegbajt kapna..
Továbbá... "A felhasználók ezen kívül feladatlistájukat és személyes címjegyzéküket is szinkronizálhatják a BlackBerry-vel asztali számítógépükről a kiegészítőként biztosított kábel segítségével..." Nem lenne egyszerűbb egy BT? Az okos telefonok ebben is jobbak, csak szofver kérdése...
Erre kérdeztem, hogy ugyan már, ezek szerint egyszerűbb egy GPRS előfizit használnom okos telefonnal, nem pedig a BlackBerry-t. Tekintetteal arra, hogy ha elérek 50 MB forgalmat, akkor már igen tekintélyes forgalmi díj van...
Azt mondta nem egészen...
erre elővettem a 3650-es nokiámat és kértem mutassa meg mivel tud többet a BlackBerry.... Gyakorlatilag 15 perc után simán rájött, hogy bejött a csőbe.
A telcsimen az Opera 6.1 mellett egy putty, egy active-mail egy irc kliens és az agile manager egy pdf reader és egy zipman volt. (A mail ellenörzés 5 perces beállítással, csak fejlécek letöltésére...)
...és elötte kiszámoltam, hogy mindamellett, hogy a kütyüért kiadok egy halom pénzt, a mail mellékletek miatt gyakorlatilag semmi a 15MB.
A saját pop3 és SMTP szerverem a GPRS rendszeren keresztül simán trükkök nélkül elérhető, az adatszinkronizálás is működik neten át, ha szükséges, csak konfig kérdése...

A végén megeggyeztünk, hogy amennyivel jobb a nagyobb kijelző és a bill, az gyakorlatilag nem ér majd mégegyszer annyi pénzt egyszer és havonta vagy 3x annyi számlát. :) (ráadásul VITAMAX-nál a BlackBerry nem is működik, mig az okos telefon gond nélkül)

Szóval nekem nem jött be és tutira venni sem fogok egy ilyet... viszont a nokia már megjelentette a következő generációs okos telefonokat.. No abban több a fantázia. :))

Schaf

csüt. aug. 26, 2004 17:52
vas-tag

Hozzászólás 
egyébként az is érdekelne, hogy iként lehetne feltölteni egy lithium ion-os akku-t, mert akkor elöször feltölteném, kipróbálnám, mielött beruházok egy töltöre, gondolom nem egy ezresbe kerül ezekhez egy töltő

csüt. aug. 26, 2004 12:18
vas-tag

Hozzászólás 
Nemvesznek be "talált" készülékeket, lekérdezik elötte, + énsem veszek át akárkitől akármilyen készüléket!

csüt. aug. 26, 2004 12:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mount írta:
Köszi a segitséget, énis erre gondoltam, hogy talán a vodánál tudnak segiteni, mert azér egy ilyen eszközt nemszeretnék vesznihagyni, csak mert nincs hozzá töltő + akkufedő lap, aki hozta hozzám azt sem tudja mi ez, a fönöke vette be valami min pénzért ilyen állapotban, egy külföldi gsm boltban. De sima sim-el is tudom használni nem ? Csak gondolom bizonyos funkciók nem elérhetőek, ami ennek a spéci elöfizetési csomagnak része.

Ehhem, nem lehet, hogy ez egy "talált" készülék?

csüt. aug. 26, 2004 11:50
vas-tag

Hozzászólás 
Köszi a segitséget, énis erre gondoltam, hogy talán a vodánál tudnak segiteni, mert azér egy ilyen eszközt nemszeretnék vesznihagyni, csak mert nincs hozzá töltő + akkufedő lap, aki hozta hozzám azt sem tudja mi ez, a fönöke vette be valami min pénzért ilyen állapotban, egy külföldi gsm boltban. De sima sim-el is tudom használni nem ? Csak gondolom bizonyos funkciók nem elérhetőek, ami ennek a spéci elöfizetési csomagnak része.

csüt. aug. 26, 2004 10:38
vas-tag

Hozzászólás 
helpdesken dolgozom, es supportalunk blackberryt kulfoldieknek... lenyeges feladata a lotusnotes 'levelezoprogrammal' (****, bocs :)) valo szinkronja (ha kuldunk mailt a handhelddel, azonnal megjelenik a lotusnotes sent itemseben stb), ez valoban nem maganfelhasznalok szamara ertekes darab, a sokat utazo bankarok munkajat konnyiti meg, es tudtommal a tobbi emailes telefon erre nem kepes, szoval nem csak egy ujabb felcimkezett kutyuvel van dolgunk :) amugy nincs sok hibalehetoseg, egesz jo a cucc, csak a vodafone halozattal szoktak gondok adodni utazgato ugyfeleink szamara...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Whave csüt. aug. 26, 2004 10:42-kor.

csüt. aug. 26, 2004 8:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mount írta:
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy hol lehet ezekhez tartozékot kapni, mert kellene nekem hozzá töltő, van egy külföldi darab nálam, aminek a töltője nincs meg, ugyan az mint a vodafone-os 7730-as modell, csak a voda logo és live nélkül, de annyira le van merülve, hogy még a ledet sem villantja meg, pedig jó lenne használni, vagy legaább kipróbálni :-D

Ha nem vagy üzleti, vagy kiemelt ügyfél, mindenképpen a WESTENDbe menj. Ott is a szerviz pulthoz és hátha kapsz segítséget. Mert elvileg a készüléket az üzleti előfizetőknek találták ki. Az egyéni előfizetői árlistán nincs rajta.

szer. aug. 25, 2004 22:39
vas-tag

Hozzászólás 
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy hol lehet ezekhez tartozékot kapni, mert kellene nekem hozzá töltő, van egy külföldi darab nálam, aminek a töltője nincs meg, ugyan az mint a vodafone-os 7730-as modell, csak a voda logo és live nélkül, de annyira le van merülve, hogy még a ledet sem villantja meg, pedig jó lenne használni, vagy legaább kipróbálni :-D

szer. aug. 25, 2004 18:29
platina tag

Hozzászólás 
Valaki kapott már ilyen készülélket? Engem felhívtak (meglepődtem kicsit), mondtam nekik minden szépet (nincs túl sok cégem így 18 évesen), az informatikus adatainál elakadtunk, azt mondták, hogy majd visszahívnak 2óra múlva. Azóta is hívnak :))
Bizos nem voltam elég meggyőző nekik, de ha vki komolyan igényelt, az talán kapott is, nem?
Na csak ennyi. Üdv

Cycy

szomb. júl. 03, 2004 12:51
arany tag

Hozzászólás 
hát ez nem is a "freemail.hu-s" levelek letöltésére lett kitalálva...
üzleti felhasználás, ja lotus dominoval is megyen

mamakedvence írta:
Egy a gond a telóval... Ahhoz, hogy minden működjön rajta, kell hozá egy blackberry szerver + egy exchange szerver. Nem hiszem, hogy ez mindenkinek otthon lapul :D

szer. jún. 23, 2004 20:47
ezüst tag

Hozzászólás 
Egy a gond a telóval... Ahhoz, hogy minden működjön rajta, kell hozá egy blackberry szerver + egy exchange szerver. Nem hiszem, hogy ez mindenkinek otthon lapul :D

szer. jún. 23, 2004 19:42
arany tag

Hozzászólás 
Jó 3 hónapja láttam vmelyik német adón tesztet, amelyben ez a készülék és még egy Imate, valamint egy P900 szerepelt. Különféle felhasználói feladatokat kellett megoldaniuk, valamint a városban az egyik helyről a másikra történő eljutást elősegíteniük.

Ez a készülék volt a legvacakabb, a nap végére lemerült és a legtöbb feladatot nem sikerült abszolválnia. Nekem az iMate tetszett a legjobban, de a P900 volt az amely nap végére sem fáradt el.

szer. jún. 23, 2004 9:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
X-COM írta:
ennek van értelme?
vannak telefonok amik tudják alapból, miért kell egy külön eszközt erőltetni?

Ennek az a lényege,hogy DIREKT erre találták ki.Vagyis egy újabb kütyü,amiért újabb adag pénzt le lehet gombolni az előfizetőről :)

Annyival jobb azért,hogy van teljes qwerty billenytűzete,szal egy átlagos palmhoz képest nem kell a ceruzával böködnöd,vagy egy (okos(abb)) telón nem törik le az újad a sok (aránylag kényelmetlen) gépeléstől.

Amúgy a Java konferencián láttam egy csávót,akinek a kezében ott figylet ez a kis ketyere.Már majd kinéztem a kezéből,de sajnos elillant.Pedig megnéztem volna közelebbről :o

vas. jún. 20, 2004 22:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Azt mondták, hogy hívjam a kiemelt üfsz-ot, mert oda tartozom, és ők adnak felvilágosítást. Kiváncsi vagyok mennyi időre adnak, ha adnak egyáltalán ilyen "telefont" kipróbálni.

vas. jún. 20, 2004 22:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
vally írta:
kerelyfe írta:
Én jelentkeztem. Hátha kapok egy tesztkészüléket! :D (Végülis "céges" számot adtam meg)

kaptál?

Még nem jeleztek felém semmilyen téren. Bár a szöveges részbe nem írtam semmit, valószínűleg ez lehetett a probléma. :?

Egyszerűbb, ha felhívom őket. Mindjárt meg is teszem. :wink:

vas. jún. 20, 2004 15:01
arany tag

Hozzászólás 
ennek van értelme?
vannak telefonok amik tudják alapból, miért kell egy külön eszközt erőltetni?

vas. jún. 20, 2004 11:31
platina tag

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
Én jelentkeztem. Hátha kapok egy tesztkészüléket! :D (Végülis "céges" számot adtam meg)

kaptál?

Itt egy link:

http://www.vodafone.hu/business/szolgaltatasok/blackberry.html#button_info

vas. jún. 20, 2004 11:20
gyémánt tag

Hozzászólás 

szer. máj. 26, 2004 22:19
a fórum lelke

Hozzászólás BlackBerry a Vodafone-tól
2004. május 26.

A Vodafone Magyarország elindította új, vállalati mobil e-mail megoldását :
BlackBerry R a Vodafone-tól - mobil e-mail, telefon és elektronikus naptár a zsebben

A Vodafone Magyarország Rt. már megrendelhető új üzleti megoldása, a Research In Motion által fejlesztett és gyártott BlackBerry, tovább bővíti a mindennapi üzletmenetet megkönnyítő eszközök számát. A BlackBerry segítségével a felhasználók bárhol*, bármikor küldhetnek és fogadhatnak e-maileket, telefonálhatnak, elérhetik legfontosabb vállalati információikat, vagy használhatják elektronikus naptárjukat, címjegyzéküket.

A vállalati e-mail rendszer és a felhasználó BlackBerry készüléke a Vodafone GPRS hálózatán keresztül folyamatosan összeköttetésben áll. Az e-mail üzenetek az innovatív 'push' technológiának köszönhetően azonnal továbbításra kerülnek közvetlenül a BlackBerry készülékre anélkül, hogy betárcsázásra szükség lenne.

A BlackBerry Enterprise Server T szoftver közvetlenül kapcsolódik a már meglevő Microsoft R Exchange vagy Lotus R Domino T levelezőrendszeréhez, így biztosítja az e-mail és naptár-információk vezeték nélküli, biztonságos és folyamatos szinkronizációját. A felhasználók ezen kívül feladatlistájukat és személyes címjegyzéküket is szinkronizálhatják a BlackBerry-vel asztali számítógépükről a kiegészítőként biztosított kábel segítségével.

A BlackBerry készülék ergonómikus, akár hosszabb e-mailek írására is alkalmas billentyűzettel, színes, nagy felbontású képernyővel és egyszerű, áttekinthető, ikon-alapú menüvel rendelkezik, valamint telefonként is funkcionál és SMS küldésre is alkalmas.
BlackBerry-vel a Vodafone ügyfelei Európa legnagyobb részén, valamint a tengerentúlon is folyamatos kapcsolatban lehetnek munkatársaikkal, akár e-mailen, akár élőszóban: a Vodafone GPRS szolgáltatása jelenleg Kínától Csehországon át az Egyesült Államokig 43 országban érhető el.

A BlackBerry havidíj (6.000,- Ft+áfa) ellenében vehető igénybe, ez az ár tartalmazza a szolgáltatás rendelkezésre állását és 15 MB belföldi adatforgalmat. Ezen felül egyszeri költségként jelentkezik a BlackBerry készülék (91.000,- Ft+áfa), valamint a kapcsolatot biztosító BlackBerry Enterprise szoftver.

A készülék kipróbálására itt lehet jelentkezni.

szer. máj. 26, 2004 19:28
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 31 hozzászólás ]