Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. dec. 27, 2024 9:25

Hozzászólás a témához  [ 84 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
NE VEDD MEG! 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Persze hogy abban a készülékben van, mert van pin.
Modtam a rendőrségen, beirták a jegyzőkönyvbe :) De nem hiszem, hogy bemérnék....

szer. okt. 27, 2004 11:11
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
pampika írta:

Volt régebben egy topic,ahol kb. az lett a közös álláspont,hogy ne tiltasd le a telefont rögtön,próbáld ki,hogy hátha lebukik vele és hátha visszakapod.De ha nincs semmi 1,5-2 hónap után,akkor valszeg tényleg sikerült úgy lenyúlniuk,hogy már nem fogod visszakapni.És akkor már nyugodtan tiltasd le a telefont.

Köszi, ez volt a lényeg számomra :) Akkor nem kapokodok, hátha.
Ugyanis valami balfék vihette el, mert még ma is kicsöng a telefonom. Az elején még fel is vette, csak nem szolt bele. (Probáltam volna visszavásárolni) Még a kártya is él mert gondoltam hátha telefonál róla, és akkor látni fogom kit hivott, ami meg ugye egy nyom.

szer. okt. 27, 2004 10:39
ezüst tag

Hozzászólás 
A pannonnál van lehetőség a letiltott telefont visszakapcsolni, a rendőrségi zárójelentés kell hozzá, vagy ha nem volt feljelentés akkor szerződés/gari papír.

Tudomásom szerint a letiltott telefon is, amikor megpróbál feljelentkezni a hálózatra, ott regisztrálják a SIM kártyát ami benne van, és csak utána dobja el a háló.

szer. okt. 27, 2004 10:38
platina tag

Hozzászólás 
dikri írta:
Nem értettétek meg a kérdésem.
A kártyát persze hogy letiltatom, mivel kell a hivoszám, tehát kapok egy ujat, ez sima ügy.
Itt a teloról van szó. Most tiltassam vagy ne? A redőrségen voltam mint mondtam, de ott azt mondták tiltassam. De ha tiltatom, akkor nem fogjak tudni használni sem tehát lebukni sem fog vele, max kidobja a kukába.
De ha nem tiltatom, akkor lebukhat? Mert a szolgáltató tudni fogja a rendőrségtől, hogy Fekete listás, vagy a szolgáltatonál is kéne valamit csinálni?

Remélem érthető, persze lehet én értettem rosszul valamit :)

Nézd.Igazából nem kéne ennyit rágódni az ügyön.Ha úgy gondolod,hogy egy kicsit kiszúrsz az illetővel,letilthatod.Ha viszont hagyod,feljelented,esetleg megtalálják.Véleményem szerint manapság nem nagy kunszt megbuherálni egy telefont.Egyébként ha letiltatod,és neagyisten előkerül és tegyük fel hogy nem írták át az imei-t,a szolgáltató újraaktiválja a telót.(a PGSM ügyfélszolis mondta)Nem a szolgáltató tudja a rendőrségtől,hanem a rendőrség kérdezi le a szolgáltatóktól,hogy feketelistás-e?Ennyi!

szer. okt. 27, 2004 10:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
dikri írta:
A kártyát persze hogy letiltatom, mivel kell a hivoszám, tehát kapok egy ujat, ez sima ügy.
Itt a teloról van szó. Most tiltassam vagy ne? A redőrségen voltam mint mondtam, de ott azt mondták tiltassam. De ha tiltatom, akkor nem fogjak tudni használni sem tehát lebukni sem fog vele, max kidobja a kukába.
De ha nem tiltatom, akkor lebukhat? Mert a szolgáltató tudni fogja a rendőrségtől, hogy Fekete listás, vagy a szolgáltatonál is kéne valamit csinálni?

De megértettük :)
SZóval a rendőrségnek persze,hogy az az egyszerűbb,ha letiltod a csodába és akkpr neki se kell vele foglalkozni.
A fekete lista egy érdekes találmány,ugyanis elvileg a 3 szolgáltatónak közös van,de ezt a voda nem használja,így a tiltott pannis/t-mobilos tellák még szónélkül mennek vodán.A voda a saját fekete listáját használja (jóesetben).
Ha nem tiltatod le,akkor valóban van esély arra,hogy valamikor vki használja a telcsid és hagyjon nyomot maga után a szolgáltató logjában.Aztán persze az megint más kérdés,hogy a szolgáltató/rendőrség mennyire figyeli aktívan az ilyen imeiket.

Volt régebben egy topic,ahol kb. az lett a közös álláspont,hogy ne tiltasd le a telefont rögtön,próbáld ki,hogy hátha lebukik vele és hátha visszakapod.De ha nincs semmi 1,5-2 hónap után,akkor valszeg tényleg sikerült úgy lenyúlniuk,hogy már nem fogod visszakapni.És akkor már nyugodtan tiltasd le a telefont.

szer. okt. 27, 2004 10:27
ezüst tag

Hozzászólás 

szer. okt. 27, 2004 9:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
nekem a barátnőm telefonját lopták el kb egy éve.
le akartuk tiltatni, és a telefont azt lehetett is, a kártyát viszont nem, mivel prepaid. az ilyeneknél nem foglalkoznak a letiltással, csak a postnál.

(mondjuk én azt hittem, hogy sokkal könnyebb az imei-t átírni, és legfeljebb egy kis bosszúságot okoz a megtalálónak hogy tiltva van a teló)

szer. okt. 27, 2004 9:53
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
dikri írta:
Rendőségen már voltam, kérdésem az lenne, hogy olvastam, hogy irtátok, hogy ha megprobálja használni idegen kártyával lebukik, mivel fekete listás lesz az IMEI.

Ha a kártyát tiltatod le,akkor a magát a simet nem fogja hagyni a háló,hogy feljelentkezzen(így nem tud a számládra telefonálni).
De ha magát az imeit tiltatod le,akkor az azért lehet gázos,mert az felkerül egy fekete listára,és akkor hiába kapod vissza,te se tudod használni utána (ha jól tudom,de ha van változás,javítsatok :wink: ). Az imei csere eléggé telefonfüggő,pl. az újabb nokiáknál szerencsére túl drága ahhoz,hogy sokan foglalkozzanak vele.

szer. okt. 27, 2004 9:43
platina tag

Hozzászólás 
Helló!Szvsz tegyél feljelentést,aztán várjál türelemmel.Hátha tényleg előkerül a telefonod.Ha a rendőrségnél azt mondják,hogy most azonnal lehet feljelentést tenni,akkor mi is megtettük volna.De így..A másik meg az,hogy nem is olyan egyszerű ez a letiltás dolog,minket is kapcsolgattak,küldözgettek ide-oda.Sok szerencsét!

szer. okt. 27, 2004 6:41
ezüst tag

Hozzászólás 
Ok, de itt fentebb irták, hogy azért volt már rá példa, hogy lefületek lopott készüléket.
Nade, ha letiltatom IMEI alapján, akkor nem fogja tudni használni, azaz le sem fog bukni. (tudom át lehet irni IMEI-t, de mivel viszonylag uj készülék, nem biztos, hogy sokan képesek is rá). És ha csak pár százalék esélyem van, hogy lebukik a kis ****, akkor hátha......
Szoval tiltassam vagy mit csináljak, hogy fekete listára kerüljön az IMEI száma a telonak?

kedd okt. 26, 2004 21:22
platina tag

Hozzászólás 
Most tiltassam vagy ne? vagy van egyéb megoldás?

Helló!Nyáron ellopták a barátnőm telóját Siófokon.Még aznap utána érdeklődtem a szolgáltatónál(PGSM) a tiltás mikéntjéről.Szerencsére a tolvaj kidobta belőle a SIM karit,így nem csinált számlát.Akkor azt mondták,hogy nincs sok értelme IMEI alapján letiltatni,mivel igen egyszerűen átírják azt.(Samsung c100)Ajánlották,hogy inkább tegyünk feljelentést,aztán az alapján talán előkerül a telefon.Végül is ez nem történt meg,mivel a rendőrségen emberhiány miatt csak pár órában fogadják a bejelentéseket.Szabit erre pazarolni nem érdemes.Ennyi!

kedd okt. 26, 2004 20:53
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Kis segitség kellene, bocsi, hogy picit off leszek.
Szoval tegnap ellopták a telefonomat nekem is :(
Rendőségen már voltam, kérdésem az lenne, hogy olvastam, hogy irtátok, hogy ha megprobálja használni idegen kártyával lebukik, mivel fekete listás lesz az IMEI.
De nekem a szolgáltatónál csak azt mondták, hogy tiltani lehet a telot. Azaz nem fogja tudni használni sem. Akkor hogy tud lebukni?
Mert én inkább hagynám, hogy használja a csoka, mert akkor esélyem lenne, hogy bukik, és 1x visszakapom a telot.
Tehát mit is kéne pontosan csinálnom? Valaki segitsen PLIIIIZZZZ!
Most tiltassam vagy ne? vagy van egyéb megoldás?
Egyébként egy Motorola E398 a telo.

Thx előre is!

kedd okt. 26, 2004 20:10
ezüst tag

Hozzászólás 
Az IMEI alapján történő lekérdezést remek ötletnek tartom, de mint minden adatbázisnak, a gyenge pontja az adatbevitel, illetve hogy mennyire up-to-date a rendszer. Senki sem fog ingyen naponta órákon át adatokat bevinni semmiylen rendszerbe. Egyszer-kétszer igen, de évekig nem. A fizetős megoldást sem tartom üzemképesnek, aki képes egy 25 Ft-os SMS megspórolása miatt wap-on küzdeni a telefonjával, meg -amíg volt - 3mp-ezett, az nem fog 100, de még 10Ft-ot sem fizetni...

A másik amit többen észrevételeztek, hogy a beírások valódiságát hogyan lehetne ellenőrizni (természetesen úgy, hogy adatvédelmi szempontok is érvényesüljenek?

Az első kérdésre az én megoldásom hasonló, mint a jelenlegi adok-veszek topik. Aki akarja, beírja a lopott-talált-elveszett telefon IMEI-jét, találtnál mondjuk nem az IMEI-t csak a 15 szám összegét a tel. típusával, ha olyan válasz érkezik rá, jöhet egy személyes találkozó bármelyik rendőrkapitányságon, a visszaadásból még soha nem lett baj (a találó nem gyanúsított lesz, hanem tanú!), a találó a tárgy értékének 10%-ára találói díj címén igényt tarthat, ennyit én is fizetnék bármikor a telefonomért.
Tudomásom szerint a hsz-ek tartalmában is lehet keresni, így elég az adott topikban a karaktersort kikeresni és vagy benne van, vagy nincs. Ez a rendszer soha nem lesz (bár nem lenne rossz!) olyan alapadatbázis, mely alapján kétséget kizáró módon el lehetne dönteni, hogy egy telefon megvehető-e, de sok olyan ember is "elválik" telefonjától, akinek fogalma sincs a fórum létezéséről, így az adatbázis eleve hiányos (erősen hiányos) lenne. Perzse ha a rendőrségi körözési adatbázist meg lehetne szerezni, az más, de szerintem egyben, ilyen célra nem adják ki sajnos.
Az esetleges eladót pedig minősítené már első körben, hogy engedi-e megnézni az eladni való telefonjának IMEI-jét bármilyen adatbázisban is. Írtátok: lehet IMEI-ket generálni, de kérdem, mi az esélye annak, hogy generálok egy IMEI-t játékból, aztán bárki is pont azt akarja megvenni a közeljövőben? Akkor már inkább a lottó...
A kib..ással nem lehet mit kezdeni, de a Te telefonodnak hány ember tudja az IMEI-jét? Szerintem senki... Ha meg valaki eladja a telefonját, és megkapta az árát, miért tenné közzé az IMEI-t mint lopottat? A vásárlót az adásvételije úgyis igazolja, és elég a közzétett IMEI-t a szolgáltatói/rendőrségi adatbázisban megnézni, ha a fórumban benne van, a szolgáltatóiban/rendőrségiben meg nincs, bukott is a történet, a mod. az első jelzésnél némi levélváltás után leveszi az IMEI-t a fórumról (esetleg még kitiltja a kamuzó tagot) és kész... És nem hiszem, hogy erre évi 1-2-nél több esetben sor kerülne.

A második kérdésre: a rendőrség körözési adtbázisa (elvileg) nyilvános. A szolgáltatók szintén megmondják egy IMEI-ről, hogy lopott-e vagy sem, tehát valamiféle ellenőrzés megvalósul(hat). Bármit írnék (pl. bűnügyi szám), bármit scannelnék (gar.jegy, számla) mind-mind lehet hamisítvány is, nem? Ez az adatbázis (ha adatbázissá nő) csak egy első körben való tájékozódást szolgálna, és ahogy valaki előttem megjegyezte, ha már egyetlen telefon is megkerül ennek segítségével, megérte.

sadman

szer. okt. 13, 2004 7:46
vas-tag

Hozzászólás 
Czumy írta:
médium - egyes szám
médiumok vagy média - többes szám
médiák - ilyen nincs!

Sorry, ez a gyors gépelés átka :oops:

kedd okt. 12, 2004 21:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
domika írta:
(...) fejlesztek a helyi rendőrségnek 8) , tudom hogy nyilvántartják az imei-ket és szükség esetén meg is jelentetik az infót médiákban. (...)

médium - egyes szám
médiumok vagy média - többes szám
médiák - ilyen nincs!

kedd okt. 12, 2004 18:45
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
persze, csak ha a tiedet rakom fel, akkor leszel ideges!

Igen, erre akartam kilyukadni én is.
Felteszem valaki olyanét, akinek nem bírom a képét, és máris nem fogja tudni eladni a telóját használt mobilboltban...

kedd okt. 12, 2004 14:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
pampika írta:
Valóban jó reklám lenne a gsm sufninak,ha kiírhatná,hogy "a nálam vásárolt telcsi adatait nyugodtan lekérheted helyben is,tutira tiszta". :wink:

akkor lehet öszvér: egy igen alacsony emeltdíjas, mindenki által használhatóval.

A boltok számára pedig éves díjért belépési neves/jelszavas változattal.

kedd okt. 12, 2004 14:16
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
skynet írta:
van egy progi, amivel valid IMRE számok generálhatók (elég régi):

http://smskuldes.fw.hu/aig.zip

valami hasonló elven ellenõrizni lehetne a submittált IMRÉket.

persze, csak ha a tiedet rakom fel, akkor leszel ideges!

kedd okt. 12, 2004 14:14
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
skynet írta:
bocs, trabi...

ellenőrizhető, hogy nem kiszúrni szeretne-e egy ismerősével

Jóvanna. Azért remélem értetted mit is szerettem volna mondani :)

kedd okt. 12, 2004 14:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Elképzelésem szerint, azok akik használják (lekérdezésre), fizetnének egy szerény mértékű havi/éves díjat, kifejezetten a költségek fedezésére. És erre írtam, ha fizetnek, akkor jobban oda is figyelnek a használatára.

Sztem kicsit bonyolult lenne ilyen módon pénzt gyűjteni,hiszen ha vmi sufni gsm nem akar "fieztős tag" lenni,akkor egy új,eddig ismeretlen simről küld lekérdezést,mert ugye ezt az átlag ember is használhatná(ez is az egyik fő célja lenne,szvsz).
Szóval inkább sztem vmi olcsóbb fajta emelt díjas számot kéne kérni (van olyan 100ft körüli/sms),mert akkor mégiscsak fizetsz egy minimális összeget a lekérdezésért,a gatyád se megy rá és ennyit bőven megér,hogy ne bukj sok-sok ezer ft-ot egy sáros telón :)

Valóban jó reklám lenne a gsm sufninak,ha kiírhatná,hogy "a nálam vásárolt telcsi adatait nyugodtan lekérheted helyben is,tutira tiszta". :wink:

kedd okt. 12, 2004 12:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
domika írta:
A fizetési részt nem értem. Ki fizetne és kinek? Egy non-profit oldalt is lehet komolyan venni, ha neves támogatók állnak a háttérben, SZVSZ. De kíváncsi vagyok mire gondoltál.

Természetesen többen is összefoghatunk a megvalósításhoz, a segítség soha nem jön rosszul. Szóval ki mit csináljon? 8)

Domika

SMS szervered is van? Gratulálok!

De ettõl még korántsincs minden egyben, hisz mint fent említettem valamekkora ügyvitelt reklámot, ügyfélszolgálatot is igényel a dolog.

A non-profit megnevezés teljesen találó! Ui. semmi sem ingyenes, ennek is vannak dologi kiadásai. Ha ezt te bevállalod, akkor sem ingyen van, hanem a te pénzedbõl.

Elképzelésem szerint, azok akik használják (lekérdezésre), fizetnének egy szerény mértékû havi/éves díjat, kifejezetten a költségek fedezésére. És erre írtam, ha fizetnek, akkor jobban oda is figyelnek a használatára.

Persze meg lehet csinálni teljesen szoponzor támogatottra (akkor még nagyobbak az egyéb költségek, hisz a szponzorokat is fel kell kutatni, meg kell gyõzni a hasznosságról), ez csupán döntés kérdése. Én a másikat látom jobbnak.

kedd okt. 12, 2004 11:58
Profil Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Egy másik topciban felmerült a pannon djuice kihasználó sms küldő progi írása.

Ez még annál is egyszerűbb.

Két dolog lehet buktatója:

- alacsony ismeretség hijján közönybe fullad;
- hamis (formailag egyébként ok) imei-kkel töltik tele;

Ezért, ha valaki (más) felvállalja a szervezési kérdést, akkor megcsinálom web/wap-os felületre. Tehát:

- megszervezi, hogy sok viszonteladó/kereskedőhöz eljussun az információ és reklámanyag (reklámanyag értendő, hogy a vásárlókhoz is jusson);

- ezek egy minimális, jelképes havi/évi összeget fizessenek a fenntartásásért. Ennek (azontúl, hogy ténylegesen fenntartási) elsősorban pszichológiai szerepe van. Amiért az ember fizet, arra jobban ügyel;

- biztosít egy ügyfélszolgálatot (nem kell önálló, egy kereskedés plusz szolgáltatása is lehet), ahol illetve ahova az ellopott készülékek bejelentői ÍRÁSBAN (esetleg postai úton) is megerősítik, hogy az általuk megadott helyesek, a készüléknek a jogos tulajdonosai, etc., etc.

Szia!

Nálam is minden helyben van. :) Fejlesztés, grafika, host, sms szerver házon belül. A felfuttatáshoz és az oda-vissza kommunikációhoz szerintem van megfelelő ismerettségi köröm, de ehhez biztosan jól jön másoktól is a segítség.

A fizetési részt nem értem. Ki fizetne és kinek? Egy non-profit oldalt is lehet komolyan venni, ha neves támogatók állnak a háttérben, SZVSZ. De kíváncsi vagyok mire gondoltál.

Természetesen többen is összefoghatunk a megvalósításhoz, a segítség soha nem jön rosszul. Szóval ki mit csináljon? 8)

Domika

kedd okt. 12, 2004 11:34
a fórum lelke

Hozzászólás 
Egy másik topciban felmerült a pannon djuice kihasználó sms küldõ progi írása.

Ez még annál is egyszerûbb.

Két dolog lehet buktatója:

- alacsony ismeretség hijján közönybe fullad;
- hamis (formailag egyébként ok) imei-kkel töltik tele;

Ezért, ha valaki (más) felvállalja a szervezési kérdést, akkor megcsinálom web/wap-os felületre. Tehát:

- megszervezi, hogy sok viszonteladó/kereskedõhöz eljussun az információ és reklámanyag (reklámanyag értendõ, hogy a vásárlókhoz is jusson);

- ezek egy minimális, jelképes havi/évi összeget fizessenek a fenntartásásért. Ennek (azontúl, hogy ténylegesen fenntartási) elsõsorban pszichológiai szerepe van. Amiért az ember fizet, arra jobban ügyel;

- biztosít egy ügyfélszolgálatot (nem kell önálló, egy kereskedés plusz szolgáltatása is lehet), ahol illetve ahova az ellopott készülékek bejelentõi ÍRÁSBAN (esetleg postai úton) is megerõsítik, hogy az általuk megadott helyesek, a készüléknek a jogos tulajdonosai, etc., etc.

kedd okt. 12, 2004 11:13
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akkor csapj bele a lecsóba! :)

kedd okt. 12, 2004 10:54
vas-tag

Hozzászólás 
Egy kis érdekesség:
http://www.vodafone.co.uk/mobilesafety

kedd okt. 12, 2004 10:33
vas-tag

Hozzászólás 
Még egy pár észrevétel:

-a telefon kereskedők nagy részének szerintem presztízs növekedést jelentene egy ilyen kezdeményezésben való részvétel.
-a magánszemélyek által felvitt imei-ket akár továbbítani is lehet a rendőrség felé névtelen bejelentésként.

Én egyre jobban látok benne fantáziát és úgy gondolom, akár még befolyásos támogatókat is tudnék szerezni az egészhez ha megerőltetem egy picit magam. :wink:

Domika

kedd okt. 12, 2004 10:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
Trabi leírása jobban fedi azt, amit ki akart fejezni.

kedd okt. 12, 2004 10:24
vas-tag

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Kár rákérdezni. Így, hogy mindenki a sajátját írja be, amit elhagyott/elloptak tőle, semmilyen jogi akadálya nincsen, viszont nem ellenőrizhető, hogy nem-e kiszúrni szeretne egy ismerősével, és az Ő imei-ét teszi fel...
A rendőrség pedig nem hinném, hogy támogatná a kezdeményezést, bár ki tudja....

Esetleg meg lehetne jeleníteni, hogy milyen forrásból került föl az imei az adatbázisba (Magánszemély / Rendőrség / Szolgáltató). Mivel nálunk én is fejlesztek a helyi rendőrségnek 8) , tudom hogy nyilvántartják az imei-ket és szükség esetén meg is jelentetik az infót médiákban. Nem hiszem hogy problémát okozna nekik a hírek / körözések mellett pár naponta ezeket is frissíteni.

Tehát a kérdés, lát még benne valaki fantáziát? Szerintem ha már egy-két telefont ezzel ki lehetne szűrni, elérte a célját az oldal. De lehet hogy rosszul látom. Bár én még soha nem vettem használt telefont, de például a mobil.hasznalt.info (régebben használtmobilok.hu), ahol használt telefonokat lehet hirdetni, az én tulajdonom is. Így bőven vannak kapcsolataink a telefon kereskedőknél is országos szinten, és szerintem ők is támogatnák az ötletet...

kedd okt. 12, 2004 10:13
a fórum lelke

Hozzászólás 
A mobilszolgáltatók nélkül szerintem is esélytelen...

kedd okt. 12, 2004 10:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
domika írta:
Sziasztok!

Én jó ötletnek tartanék egy ilyen weboldalt. Ha láttok benne fantáziát, akkor megkérdezem a rendőrségi kapcsolataimat van-e ennek valamilyen akadálya, és esetleg ők támogatnák-e a kezdeményezést.

Ha pozitív válasz érkezik, akkor vállalom a megvalósítását professzionális módon (web / wap / sms / stb) elérhetőségekkel.

Domika

Kár rákérdezni. Így, hogy mindenki a sajátját írja be, amit elhagyott/elloptak tőle, semmilyen jogi akadálya nincsen, viszont nem ellenőrizhető, hogy nem-e kiszúrni szeretne egy ismerősével, és az Ő imei-ét teszi fel...
A rendőrség pedig nem hinném, hogy támogatná a kezdeményezést, bár ki tudja....

kedd okt. 12, 2004 9:50
vas-tag

Hozzászólás 
Rozso2 írta:
Én egyszer akartam csinálni egy ilyen weboldalt, de le lettem róla beszélve. Nem ebben a formában akartam, hanem keresős megoldással.

Ha érdekel, akkor itt végigolvashatod a véleményeket:

IMEI szám alapján tulajdonost kereső weboldal: http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=14248

Sziasztok!

Én jó ötletnek tartanék egy ilyen weboldalt. Ha láttok benne fantáziát, akkor megkérdezem a rendőrségi kapcsolataimat van-e ennek valamilyen akadálya, és esetleg ők támogatnák-e a kezdeményezést.

Ha pozitív válasz érkezik, akkor vállalom a megvalósítását professzionális módon (web / wap / sms / stb) elérhetőségekkel.

Domika

kedd okt. 12, 2004 9:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha ez a topik valamelyest hozzájárul az elvesztett/ellopott telefon megkerüléséhez, akkor lehetne kiemelt topik is az első oldalon fent.

kedd okt. 12, 2004 8:59
ezüst tag

Hozzászólás 
Imiboy: igazad van, csak két dologban bízom. 1. Egy P800-at nem vesz meg olyan ember, aki villantani akar vele, arra van kisebb, színesebb, újabb, tehát erre olyan vevőt kell keresni, aki tisztában van a telefon tudásával és pont ez kell neki.
2. Van annyira ritka a készülék, hogy nem tudják az első sufni-gsmboltban kikezelni az IMEI-jéből, így valami esélyem van.
Ez a fórum nindössze egy plusz esély a felkutatásra, persze mást is tettem az ügy érdekében...

És fenntartom, hogy találói díjat fizetek, azaz aki átadja telefont, ígérem nem kérdezek semmit, csak fizetek mondjuk 20e Ft-ot, ennél többet ahogy írtad, máshol sem nagyon kapna érte, "aki hallja adja át!"

sadman

hétf. okt. 11, 2004 7:28
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdv. Mindenkinek! :)
Elolvastam a hsz-eket,végig és a következőket gondolom "ééénnn tudomásom szerint" by Szalacsi Mester :-D

Tehát sadman: Megszabadítottak egy SE P800-tól amit korrekt előélettel még mindig relatíve de elég drágán lehet megvenni még használtan is.
Dühös vagy és meg is tudom érteni,hogy valahogy az ilyeneket ki akarod szűrni.
DE
1.Amíg a 3 magyar szolgáltató nem tud megegyezni ebben,hogy közösen figyelgetik a hálóra feljelentkező IMEI-ket,és ha esetleg olyan lenne hogy véletlenül ellopódott :-D telefon jelentkezne fel más szolgáltató hálóján,akkor megteszik a szükséges lépéseket.
Mivel ha én tegyük fel,csak szigorúan elméleti síkon,de hozzájutok egy 20-as v.30-as hálózat telefonjához,kifüggetlenítem (esetleg vodára lezárom,nem lehetetlen) ha nem lenne az, veszek hozzá 1 töltőt,és dobozt sem nehéz szerezni legálisan (sokan hirdetik) lehúzom róla a nem egyező IMEI vinnyettát,és máris doboz papír töltő. Ilyen apróságokra meg sokan nem figyelnek.
És megmondom hogy vodafone függő a telefon és ne dugjon bele mást.
De ez a leg gázabb téma bár ismerek embereket akik ezt mívelik...:-(
2. Amíg az ún. sufni gsm-ek vannak,meg ameddig vannak nem mondom a népcsoportokat akik nagy "szakemberek" ebben,nos amíg ők vannak addig igazából nincs miről beszélni mert ők simán el tudják adni ahogy ők mondják "tisztába" :-)a telefonokat.Arról nem is beszélve hogy egy kicsit felkészültebb szervizes (helyesebben buherátor) lényegében mindennek át tudja írni az IMEI-jét.
És egy ilyen nekik is jó pénz mert ugyan nem hangzik el hogy lopott a telefon de mindketten tudják mi a helyzet.
Aki beviszi kap érte valamennyit,helytől függően,jól jár.
Aki buherálja az jól lehúzza az orgazdát,mert végülis tisztát csinál a sáros telóból,egy IMEI cseréért nem rossz 15-20e ft ugye,ő is jól jár.
Aztán az orgazda meg elkezdi árulni az immár tiszta telóját.
Szal amíg mindenki tud fogni nem keveset,és mindenkinek megéri addig ez nagyon is lesz.
a P800 esetében kb ahogy mondtad mond 20-30e ft-ot ha csak a tellát viszed,még rákölt kb.15-öt de legyen 20 bár az már sok,akkor legrosszabb esetben 50-ben van neki a telefon de inkább kevesebben,és felmegy az apronetre és beakciózza 65-ért.
Megérte a rizikó?
És a telefon tiszta,doboza,töltője is van.
3. Megintcsak vesz hozzá 1 töltőt,és kiviszi külföldre.
Na nem EU-felé,hanem abban az országba pld. amelyikbe Záhonyon keresztül mész át:-D:-D
És ott lehet még majdnem árában is elpasszolja és hazajön,ott is vannak sufnigsm-ek kis aprópénzzel a pult alatt pont az ilyen esetekre.
Ki az úristen fogja ezt a valakit felelősségre vonni???
4.Meg amikor már (múlt 7-en!!!!) mondták hogy SamE820-nak már át tudják írni az IMEI-jét,és ki tudják venni belőle a T-zones-t amikor még szinte meleg a telefon annyira új.
Szal a probléma sokrétű,másrészt túl sok embernek megéri,harmadrészt könnyű legalizálni a lopott cuccokat.
Pld. a Nokia egyes telóiban már kezd vmit kapizsgálni.
Gondolok itt arra hogy IMEI cserét csak egy bizonyos IC cseréjével lehet megoldani ami már hardveres téma ehhez elég jó (és mellesleg drága páka kell).
Meg kell venni az IC-t,ki kell cserélni,aztán az újra ráírni az új IMEI-t,és ha egyáltalán valaki vállalja ezt akkor is k**va drágán fog dolgozni aki ilyet vállal,és akkor már nem biztos hogy olyan nagyon nagy buli lenne.

Elnézést kérek ha valami műszaki dologban valótlant állítottam,nem vagyok benne nagyon,de majdhogynem(!) saját tapasztalatok amiket leírtam.

üdv.
Imiboy

hétf. okt. 11, 2004 0:41
ezüst tag

Hozzászólás 
Haho!

A legegyszerubb az lenne, ha lenne egy kulon wap oldal valahol, ahol beutom a kerdeses IMEI-t es kidobja,h mi a helyzet. Igy nem kellen a forumos oldalakat bongeszni vagy rohangalni haza a net miatt.

Udv Karesz

vas. okt. 10, 2004 23:03
Hozzászólás 
A szolgáltatók nélkül tényleg nem ér semmit az egész. De a gépjárműkereső mintájára szépen megtudnák csinálni. Gondoljatok bele: valakitől egy használt készüléket akartok venni, és az interneten, vagy bármely bemutatóteremben (ingyen) egy terminálon bárki lekérdezheti az adott IMEI számú készülék státuszát. Szerintem ezzel a módszerrel visszaszorítható lenne az IMEI csere és a lopott telefonok kereskedelme. Mert ugye valljuk be, ha az eladó tudja hogy sáros a készüléke, esze ágában sem lenne a vevővel bemenni egy bemutatóterembe, hogy leellenőrízzék a telefont.
Persze úgy lenn az igazi, ha az adatbázis szolgáltatófüggetlen lenne, (azonos adatbázisból dolgoznának) bárki, bármely szolgáltatónál le tudná kérdezni és ugyanazt a választ kapná.

vas. okt. 10, 2004 18:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
simico írta:
Igen, te értetted félre :) Landsmann felettem már el is mondta a lényeget, ez egy önkéntes rendszer lenne.

Akkor rosszul értelmeztem, de a szolgáltatót akkor sem lehet bevonni egy ilyenbe sajnos. A szolgáltatók nélkül meg egy ilyen adatbázis kb a 0-val egyenlő...
Gondolj bele, hogy a 10 millio emberből hányan olvassák ezt a forumot, a többi nem szerez tudomást róla, így sem leellenőrizni nem fogják, sem beírni, ha esetleg ellopták a telóját.

vas. okt. 10, 2004 18:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
simico írta:
...

Olvass kicsit visszább!

Jó, de akkor te is :) Amire te reagáltál (mármint az hozzásólásom), abban nem a topikindító elképzeléséről volt szó.

vas. okt. 10, 2004 16:24
Moderátor

Hozzászólás 
simico írta:
...

Olvass kicsit visszább!
Én a topicindító-féle IMEI-megadást tartom csábítónak tilosban járkáló emberkék számára.

vas. okt. 10, 2004 16:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Ha azt írta volna Landsmann, ami Te is, hogy mindenki a sajátját adja meg, akkor semmi gond nincs, ...

(bár lehet, hogy én értelmeztem félre :roll: , ...

Igen, te értetted félre :) Landsmann felettem már el is mondta a lényeget, ez egy önkéntes rendszer lenne.

Macika:
úgy látszik te is félreértetted a dolgot. Nem egy lista lenne kirakva, amit böngészhetsz, hanem egy imei számot bekérő input mező és egy keresés gomb. Beírsz egy imei számot, az oldal pedig utána megmondja, hogy mi az ábra.
Egyébként ahogy AndrySoft is írta, imei számot "találni" vagy inkább csinálni most is bármikor lehet. Az adatbázisban pedig csak elvesztett, ellopot telefonok imei-jei szerepelnének, azzal meg aztán éljen vissza aki és ahogy akar :)

vas. okt. 10, 2004 16:15
Hozzászólás 
valami olyasmire gondoltam, mint a gépjárműkereső adatbázis., csak nem pontosan fogalmaztam. Szóval, beírod a keresendő gépjármű rendszámát, amire az kiadja hogy milyen típus, milyen színű és körözik-e vagy nem.
Szerintem ugyanilyen alapon meg lehetne tenni az IMEI-vel is. Ha rendszám megadható, akkor IMEI is. Ha a rendszám nem számít személyes adatnak, akkor a telefonok azonosítója sem. Ennyi erővel a kutyám fültetoválási számát sem lehetne nyíilvánosságra hozni, mert személyiségi jogokat sért. Igen, a kutyáét.
Még mielőtt valaki azt mondaná nincs ilyen rendszámlekérdező oldal, elárulom, van.
Weben: https://secure.magyarorszag.hu/
Emeltdíjas SMS számon: 06-90/626-789
Találtam már így körözött autót. Szóval szerintem jogilag nem lenne az annyira nehéz kivitelezni.

vas. okt. 10, 2004 11:37
a fórum lelke

Hozzászólás 
simico írta:
miért is? (értelemszerűen mindenki a saját (elvesztett készüléke) adatait adná meg)

Ha azt írta volna Landsmann, ami Te is, hogy mindenki a sajátját adja meg, akkor semmi gond nincs, de nem azt írta, hanem azt, hogy a szolgáltató állna a háttérben, tehát a szolgáltató adja ki az adatokat, na ez az amit a szolgáltató nem tehet, adatvédelmi szempontok miatt...

(bár lehet, hogy én értelmeztem félre :roll: , de a szolgáltató sem telefonszámot nem adhat ki imei alapján, sem pedig azt, hogy melyik szolgáltató adta ki, és még azt sem, hogy miért van letiltva...)

vas. okt. 10, 2004 11:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Megvalósítani szvsz nem lenne nagy dolog,hiszen kell egy adatbázis,amibe be lehet vinni imei-ket,valamint egy státuszt kell hozzárendelni(tiszta/lopott/etc.),csak a rendőrség nem valószínű,hogy kiadna ilyen adatokat.
A szolgáltatós dolog meg olyan,hogy a voda a saját hálójáról se zárja ki a tiltott telcsiket,így nem valószínű,hogy egy ilyen adatbázissal foglalkozna :?

vas. okt. 10, 2004 10:53
arany tag

Hozzászólás 
:idea: És ezt nem lehetne kombinálni egy központi serverrel ugy, hogy a lopott telok imei száma feltünjenek sőt továbbmegyek, ha számlafizetési probléma jelenkezik vagy letiltás elött áll akkor tájékoztatnáa vásárlot!
Megvalósíthatatlan lenne ez?

vas. okt. 10, 2004 9:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
simico írta:
Bár a mondatodnak nem sok értelme van, gyanítom mire gondolhattál és megkérdem: miért is? (értelemszerűen mindenki a saját (elvesztett készüléke) adatait adná meg)

Én igen. Sőt megesküszöm, hogy Te is, meg még a túlnyomó többség itt a topicban. De végiggondoltad, mi mindenre lehet használni egy jó, tiszta IMEI számot???

Miért mire lehet? Nekem (is) van egy progi, ami egy adott IMEI-ről megmondja, hogy okés-e, illetve a telefon márkájána és típusának megadás után generál egyet...

vas. okt. 10, 2004 9:15
arany tag

Hozzászólás 
nehezen

vas. okt. 10, 2004 7:32
a fórum lelke

Hozzászólás 
toky11 írta:
...

Nem beszélni magyar?

vas. okt. 10, 2004 7:02
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Csak egy kérdés! Nem lehet egy olyan progit csinálni amely vasarlandó telo sorozatszámát beirva kidobná hogy lopott-e vagy nem!
Természetesen ezt itt a forumon belül értem.

De lehetne esetleg a szolgáltatókkal és a rendőrséggel komunikálni! Természeresen ugy sem fogják kiadni az infot de proba cseresznye!
Az lenne szerintem a legjobb és a legkorrektabb ha várálok valamilyen telefont akkor tudjam hogy lopott vagy nem! Nem fázna rá annyi ember!

Tölem is loptak el régebben egy T10. Aztán a haveromnál láttam ő meg 3000ft vette az akkoriban 40000ft telefont a bolhán! Sose lett meg az illető!

vas. okt. 10, 2004 5:31
Moderátor

Hozzászólás 
simico írta:
Bár a mondatodnak nem sok értelme van, gyanítom mire gondolhattál és megkérdem: miért is? (értelemszerűen mindenki a saját (elvesztett készüléke) adatait adná meg)

Én igen. Sőt megesküszöm, hogy Te is, meg még a túlnyomó többség itt a topicban. De végiggondoltad, mi mindenre lehet használni egy jó, tiszta IMEI számot???

szomb. okt. 09, 2004 23:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Mindkét dolog alkotmányellenes adatvédelmi szempontból :wink:

szomb. okt. 09, 2004 21:46
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 84 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő