Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. dec. 27, 2024 9:51

Hozzászólás a témához  [ 100 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
6230 vagy SE K700 

Kettő közül melyik a szimpatikusabb?
A szavazás vas. dec. 05, 2004 17:44-kor befejeződött.
6230 43%  43%  [ 40 ]
K700 57%  57%  [ 54 ]
Szavazatok száma : 94

6230 vagy SE K700 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
K700i: nem bovitheto, kicsit bonyolultabb, minosegibb megbizhatobb
6230: egyszerubb, bovitheto, gagyi minoseg, gagyi sw
tudasra kb egyformak.

kedd dec. 07, 2004 10:05
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Szabolcs írta:
Látod! Te is azt a következtetét vontad le amit minden ember. Igaz, hogy mindkét telefonban vannak olyan példányok amik valahogy nem igazán akarnak szuperálni, illetve van néhány szoftver hiba amit frissítések vagy orvosolnak vagy nem, szintén mindkét telefon! De mivel az egyik Nokia ezért természetes, hogy az a vacakabb!

Érdekes, hogy Nekem minden tökéletesen működik, még sw. frissítés után is. A haver aki régebben vette a telefonját, szintén 6230 már nem ilyen szerencsés. Zúg, recseg a hangszóró, elfelejt rezegni, kikapcsolgat. Ja, hogy leejtette egy párszor a betonra. Micsoda tróger dolog, hogy egy bonyolult elektronika cucc nem bírja a fizikai gyűrődéseket.

Épp arra próbáltam rámutatni, hogy a relatíve drágán megvett telefonok egy jó részénél komoly, alapfunkciókat is érintő problémák vannak. Semmi Nokia ellenesség nem volt -és most sincs- bennem.
De azt Te sem gondolhatod komolyan, hogy mindenki többször leejtette a betonra, aki panaszkodik?
Egész egyszerűen ezek ilyenek. Nem kiforrott, de egyre bonyolultabb sw (és hw) és a piac által diktált kényszerű gyorsaság párosul a majd utólag javítjuk szemlélettel. Ezt -még ha bosszantó is-, el kell fogadnunk, ezért is nincs tökéletes telfon. Mi viszont a pénztárcánkkal "ítélkezünk". Ennek kellene a gyártókra visszahatnia, de sajna ez közel sem ennyire direket, és egyszerű.
És bár a hiányosságok mindkét gyártóra igazak, én a fórumban olvasottak alapján a lényegesen nagyobb gondot egyértelműen a Nokiánál látom.

kedd nov. 30, 2004 13:40
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
deejay27 írta:
Ezert vettem a fullos Corsa helyett "A4-est" igaz ennek kisebb a csomagtere :D

OFF

Miért lenne kisebb az A4 csomagtere a Corsáénál :?: :?: :?:

ON
Ehhez az egész kérdéshez úgyis csak érzelmi alapon áll hozzá mindenki: a maga nemében mindkettő jó telefon, azt, hogy ki melyiket veszi, úgyis a megszokás ill. a kézbevétel utáni érzések döntik el.

Lásd a topicindító is inkább a "szavazás" ellen döntött.

kedd nov. 30, 2004 13:22
ezüst tag

Hozzászólás 
Szabolcs írta:
Rapidus írta:
Hát.... csak az utolsó pár hozzászólást visszaolvasva, 6230-at nem igazán vennék:
Idézet:
ki kell fogni egy jót, jobban járok ha nem viszem frissítésre, kijelző le van maradva, fagyogat, hívást akartam indítani erre újraindult, hátlap 2 nap(!) múlva már lötyögött, fénykép a PC-én se jó, kikapcsol magától, a szoftver nem szinkronizál, annyi gondom van vele, hogy legszívesebben falhoz vágnám néha, ha nem nézném az árát..

Persze tudom, hogy ebben a fórumban nem csak elégedetlen tulajok hozzászólásai vannak, de ezek megdöbbentő, az alapfunkciókat(!) érintő hibák. És a legszomorúbb, hogy ez egy zászlóshajónak kikiáltott telefon...

De a másik oldal sem sokkal jobb: 2mp-es hiba a régebbi sw-vel, potom 60-70k-ért...

(Most készülök K700-at venni :D )

Látod! Te is azt a következtetét vontad le amit minden ember. Igaz, hogy mindkét telefonban vannak olyan példányok amik valahogy nem igazán akarnak szuperálni, illetve van néhány szoftver hiba amit frissítések vagy orvosolnak vagy nem, szintén mindkét telefon! De mivel az egyik Nokia ezért természetes, hogy az a vacakabb!

Érdekes, hogy Nekem minden tökéletesen működik, még sw. frissítés után is. A haver aki régebben vette a telefonját, szintén 6230 már nem ilyen szerencsés. Zúg, recseg a hangszóró, elfelejt rezegni, kikapcsolgat. Ja, hogy leejtette egy párszor a betonra. Micsoda tróger dolog, hogy egy bonyolult elektronika cucc nem bírja a fizikai gyűrődéseket.

A multkor egy emeletet zuhant a k700-am. Azt hittem nem eli tul... de csak egy pici alig eszreveheto kopas lett rajta. Lehet, hogy mazli csak, tudom. De mintha a K700 topicban regen olvastam volna, hogy motorozas kozben esett ki vkinek a zsebebol eleg nagy temponal es semmi baja nem lett...

kedd nov. 30, 2004 11:27
a fórum lelke

Hozzászólás 
Csakhogy ki ne maradjak a fullos kocsi villogtató sorból, én nemsokára egy teljesen full extrás, vadonat új, szalonból kihozott, nyitható tetejű, variálható belsőterű, agyondizájnolt, 5 pontos biztonsági övvel ellátott, nagy csomagtartós, terep kerekű, totál kényelmes babakocsit veszek majd. :)

kedd nov. 30, 2004 11:14
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Rapidus írta:
Hát.... csak az utolsó pár hozzászólást visszaolvasva, 6230-at nem igazán vennék:
Idézet:
ki kell fogni egy jót, jobban járok ha nem viszem frissítésre, kijelző le van maradva, fagyogat, hívást akartam indítani erre újraindult, hátlap 2 nap(!) múlva már lötyögött, fénykép a PC-én se jó, kikapcsol magától, a szoftver nem szinkronizál, annyi gondom van vele, hogy legszívesebben falhoz vágnám néha, ha nem nézném az árát..

Persze tudom, hogy ebben a fórumban nem csak elégedetlen tulajok hozzászólásai vannak, de ezek megdöbbentő, az alapfunkciókat(!) érintő hibák. És a legszomorúbb, hogy ez egy zászlóshajónak kikiáltott telefon...

De a másik oldal sem sokkal jobb: 2mp-es hiba a régebbi sw-vel, potom 60-70k-ért...

kedd nov. 30, 2004 11:10
ezüst tag

Hozzászólás 
skynet írta:
tomee-ka írta:
Skynet írta:
"A kijelző ugyan le van maradva a többi telefonhoz képest, viszont óriási előrelépés pl egy 6610 kijelzőjéhez képest, és mivel nekem nem volt más telefonom, nem látom, mennyivel ócskább azok kijelzőinél"

Nekem eddig Trabantom volt, de amióta Wartburgom van, tök jó, mert gyorsabb, erősebb..nekem óriási előrelépés a Trabanthoz képest!! És mivel nekem nem volt más kocsim, nem érzem, mennyivel ócskább azoknál! :shock:

Nem kötekedni akartam, csak érzékeltetni, amit leírt!

Üdv all! 8)

igazad van. annyi különbséggel, hogy nem Wartburgom, hanem mondjuk egy full extrás Opel Corsám van (kicsi, de nagyon szép :) )

(abban egyetértek, hogy a 6610 kijelzője a Trabanthoz hasonlítható :) )

Ezert vettem a fullos Corsa helyett "A4-est" igaz ennek kisebb a csomagtere :D

kedd nov. 30, 2004 11:01
arany tag

Hozzászólás 
Skynet írta:
"A kijelző ugyan le van maradva a többi telefonhoz képest, viszont óriási előrelépés pl egy 6610 kijelzőjéhez képest, és mivel nekem nem volt más telefonom, nem látom, mennyivel ócskább azok kijelzőinél"

Nekem eddig Trabantom volt, de amióta Wartburgom van, tök jó, mert gyorsabb, erősebb..nekem óriási előrelépés a Trabanthoz képest!! És mivel nekem nem volt más kocsim, nem érzem, mennyivel ócskább azoknál! :shock:

Nem kötekedni akartam, csak érzékeltetni, amit leírt!

Üdv all! 8)

kedd nov. 30, 2004 10:43
a fórum lelke

Hozzászólás 
Én kifogtam a jót. A régi és az új szofttal is megy a Pc suite, a régivel ment a bluetooth net, az újjal már nem teszteltem.

kedd nov. 30, 2004 10:16
arany tag

Hozzászólás 
Idézet:

kedd nov. 30, 2004 9:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
deejay27 írta:
Az SE teljesen kinotte regi betegsegeit pl. a Nokia utan hasznalhatatlan menurendszer, lassu szoft stb.
A tobbit meg mar szazan leirtak, hogy kinek MMC kell kinek gyonyoru kijelzo...

De ez nem ennél a modellnél történt.
Én pont a SE telefonokkal voltam így, 2110 után váltottam és végigvásároltam a palettát K700-ig (Igaz Eri G172-vel kezdtem :o) ).
Már korábban sem bántam, pl. a T28-nál azt, hogy Eri-m van (A kollegámnak végig Nokiaja volt, most egy 6610-el küzd).

Ez az egész kicsit olyan, mint amikor még Octaviam volt és mindenki úgy ült bele, hogy "csak" egy Skodám van (kérdezték is, hogy milyen gyakran forr fel a vize :o) ) és úgy szállt ki, hogy ej' milyen jó autó ez az Octavia. Külön poén volt, amikor automata váltós Octaviam volt, el sem hitték, hogy egy Skodát szerelnek automata váltóval. :o)))))))))

kedd nov. 30, 2004 8:58
ezüst tag

Hozzászólás 
[/quote]

egyetlen valóban komoly probléma van a 6230-cal: ki kell fogni egy jót (nekem úgy néz ki, talán sikerült, igaz, néha előjönnek a hülyeségei, de azt hiszem, jobban járok, ha nem viszem frissítésre). ez persze egy ilyen drága telefonnál megengedhetetlen lenne, de vannak, akik elviselik, cserébe a (szerintük/szerintem) könnyen használható menüért, és más dolgokért.
quote]

Nekem evekig csak Nokia teloim voltak.Tulajdonkeppen a 2110-tol vegigjartam a szamarlétrát a 6610-ig. Allitottam, hogy ha mobil akkor Nokia. Logikus menu, megbizhatosag stb. Sajna utobbi mar egyre kevesbe volt jellemzo az ujjabb Nokiakra.
Par honapja aztan ismet valasztas ele kerultem es akkor szerettem bele a K700-ba. A versenytars mi mas lett volna mint a 6230.
Amikor meglattam a telefon menujet, ami szamomra is kellemes csalodas volt a Nokiak utan, mar nem csak a kulso miatt dobbant a szivem a SE fele. Nemcsak szebb de logikusabb is. Az SE teljesen kinotte regi betegsegeit pl. a Nokia utan hasznalhatatlan menurendszer, lassu szoft stb.
A tobbit meg mar szazan leirtak, hogy kinek MMC kell kinek gyonyoru kijelzo...

kedd nov. 30, 2004 0:46
arany tag

Hozzászólás 
Megtörtént a próba!

Haver K700-asával készített videót simán át tudtuk tölteni az én 6230-ra, infrát hsználtunk. Elmentése "trükkösen" a mappába majd simán kiválaszt és láss csodát. :!: Lejátsz minden egyes másodpercét :!:

hétf. nov. 29, 2004 23:34
arany tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Szerintem ő se. De nem elegánsabb megoldás hogy automatikusan a Videók mappába teszi a készülék a videókat, a képek a képekhez, a hangot a hangokhoz? Nem kell külön **** a mappákkal, meg mentegetni. Ez is olyan Siemenses megoldás. Persze később át lehet tenni akárhova.

Szerintem kifejezetten jó, hogy én határozhatom meg a mentés helyét. Én pl. csináltam egy letöltés mappát, így minden oda töltök le ha kapom egy másik telefonról illetve ha wapról töltöm akkor is. Ott megnézem és ha maradhat akkor átkerül a végleges helyére. Persze mindenki máshogy szereti :D :D :D

hétf. nov. 29, 2004 23:27
Hozzászólás 
Szerintem ő se. De nem elegánsabb megoldás hogy automatikusan a Videók mappába teszi a készülék a videókat, a képek a képekhez, a hangot a hangokhoz? Nem kell külön **** a mappákkal, meg mentegetni. Ez is olyan Siemenses megoldás. Persze később át lehet tenni akárhova.

hétf. nov. 29, 2004 23:18
Hozzászólás 
Nem én nyomkodtam, gondoltam (én naív) a gazdája ért hozzá. :?

hétf. nov. 29, 2004 22:54
Hozzászólás 
Ha holnap találkozom vele, újra kipróbáljuk. A kijelzője tényleg elég gyenge, vagy csak nekem tűnik úgy a K700i után?

hétf. nov. 29, 2004 22:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
Kapsz egy fájlt, kiválasztod a mappát, nem lépsz bele, csak rá, és akkor mentés.

hétf. nov. 29, 2004 22:23
Hozzászólás 
Az egyik ismerősömnek 6230-a van. Infrán átküldtünk egymásnak egy-egy kis videót. Én simán le tudtam játszani a Finnair reklámvideót. Persze az csak 128x96-os. Én egy 176x132-est küldtem át. Valószínűleg emiatt nem tudta megnyitni, de volt más forcsaság is. Mikor átment, nézi a mappákat, az összes totál üres. Sehol semmi. Mászkál a menűben, egyszer csak rátalál a videóra (3gp) El akarja menteni, felkíbálja a mappaválasztás. Kiválaszt egyet, azt írja hogy üres. Nem tudta oda menteni. Persze előtte megkérdezte hogy elveti-e a fájlt. Nem-et válaszolt és utána jött a mappaválasztás. A lényeg az, nem tudta elmenteni, és a régi fájlok sem látszottak. Mindaddig míg az elvetésre igennel nem válaszolt. Persze a fájl ilyenkor törlődött, de a régi fájlok visszajöttek.
Ennek így kellene működni? Aligha. Vagy a nagyobb pixel felbontású videótól volt? Akkor is adhatott volna valami informatívabb választ a készülék.

hétf. nov. 29, 2004 22:18
Hozzászólás 
FM rádióról nem lehet felvenni.

hétf. nov. 29, 2004 21:51
arany tag

Hozzászólás 
toti32 írta:
Eredeti szoftos K700i-vel lehet mp3-at lejátszani, és csengőhangnak is berakni?

Igen

hétf. nov. 29, 2004 19:38
arany tag

Hozzászólás 
Eredeti szoftos K700i-vel lehet mp3-at lejátszani, és csengőhangnak is berakni? FM rádióról lehet felvenni? És 6230-on lehet mp3 csengőhangot beállítani?

hétf. nov. 29, 2004 19:28
arany tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Ami pedig a 2 másodperces hibát illeti, létező dolog. Bár én már arra is gondoltam, nem véletlenül van benne...

En is, legalabb 1 hete a K700 topicban... :D ;-)

pappfer írta:
Valaki azt mondta nekem, hogy ez lehet, hogy amolyan "super feature", mint az a kis csorgo hang a csengohang lejatszasa elott, hogy megvedje a fuet a karosodastol.. ;-)

hétf. nov. 29, 2004 19:13
platina tag

Hozzászólás 
csirkecsaba írta:
A jelenlegi tudásom szerint egyenlőre maradok annál a telefonnál, amelyik jelenleg a kevesebb szavazatot kapta. :)

L'Oreal => Mert megérdemled...

(by Darth Smoke)

vas. nov. 28, 2004 21:10
arany tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
.......

Kedves Landsmann!

Még ha így is van, ahogyan leírtad akkor sem egy meggyőző érv a K700-mellett. Eme példa is azt mutatja, hogy igen is nem csak a 6230-nak lehet szofveresen hibája.

Rájöttem, hogy az lenne a jegjobb ha egy SE tulajjal cserélnénk egy hétig telefont. Csak így tudnám meggyőzni magam 100%-ig egyik vagy másik modell mellett.

A jelenlegi tudásom szerint egyenlőre maradok annál a telefonnál, amelyik jelenleg a kevesebb szavazatot kapta. :)

Tisztelettel
Csaba

vas. nov. 28, 2004 21:01
Hozzászólás 
Azért szól a legtöbb hozzászólás a szoftververzióról, mert a legelső szoftver, (R2A041) amivel a telefonok kijöttek, hibás. A hiba azt okozza, hogy a telefon idő előtt érzékeli gyengének az akkumulátort és kikapcsolja a készüléket. Ez a hiba kijavításra került az összes többi szoftverben. Tehát csak a legelsőt érinti. A hibás verzióval egy, másfél napot bír a telefon egy akkutöltéssel.
Ami pedig a 2 másodperces hibát illeti, létező dolog. Bár én már arra is gondoltam, nem véletlenül van benne. Ugyanis ha egy olyan készüléket hívunk, amin billentyűhangnak a DTMF kódok vannak beállítva, mikor a hívott felveszi, iszonyatos hangerejű sípolást lehet hallani. (Nem mindegyiknél) Talán ezt akarták kiküszöbölni vele. Egyébként 0-tól 2 másodpercig a hangerő folyamatosan erősődik a telefonban, tehát nem az egyik pillanatról a másikra jön elő a hang. A másik dolog, amit említettél a másodperc alapú számlázás esetén, hogy hívásonként 2 másodperc elvész. Nem vész el, ugyanis a számlálás a hang létrejöttétől kezdődik. Most próbáltam ki egy másik telefonnal. Felhívtat a K700i-t és a két telefon időszámlálója hajszál pontosan azonosan ketyeg. Tehát a 2 másodperc nem a semmibe megy el, hanem a hívásfogadás gomb megnyomásától számított 2 másodperc múlva jön létre a kapcsolat. Olyan mintha késleltetve lenne a gombnyomás.
Tehát számlázásilag semmi kár nem ér.

vas. nov. 28, 2004 20:49
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Eléggé megoszlanak a vélemények. Nem gondoltam volna, hogy ennyire szoros lesz a szavazás.
Amit igazából sok ember figyelmébe szeretnék ajánlani az a következő: Sokan a 6230 szoftverét szidják, biztos van benne valami, de azért én hozzátenném, hogy a K700 se tartozik a legstabilabb szoftverű telefonok közé. Beleolvastam a K700 topikjába és azt olvastam, ha hívnak akkor 2 másodpercig nem hallják egymás hangját. Bevallom ez végképp eltaszít ettől a telefontól. Eleve másodperc alapú csomagom van, és azért hívásonként 2 másodperc összeadva a hó végén elég szép summa. Nah meg másról se szól a K700 topik mint hogy kinek milyen szoftver van a telefonján. Biztos vagyok benne, hogy azért ott is van valami a szoftverrel, különben nem foglalkoznának vele annyit.

Jelenleg a 6230-amon e legelső 3.15-ös szoft van. Ahogy olvasgatom a hozzászólásokat úgy döntöttem inkább nem viszem el frissíteni, mert jobb nem lesz.

Ezzel most nem akartam a K700-at lehúzni, hiszen nem használtam, csak ezt az észrevételemet szerettem volna közölni.

Tisztelettel
Csaba

vas. nov. 28, 2004 20:31
Hozzászólás 
Nem, az akart lenni, hogy éjszakára sem volt kikapcsolva. Emellett persze használtam. Én nem fogalmaztam pontosan. :( Szóval eddig ez volt a plafon. Általában 5-6 napig szokta bírni.

vas. nov. 28, 2004 14:51
a fórum lelke

Hozzászólás 
Én is úgy értettem, hogy bekapcsolta, lerakta, és néha ránézett, hogy mikor merült le.

vas. nov. 28, 2004 14:48
Hozzászólás 
skynet írta:
CineDOG írta:
Hát aztatat éppen nem olvastam, de értelme volt egy hétig nem használni a frankó telódat?

"Nekem legutóbb kereken 7 napig bírta egy töltéssel 24/24-es bekapcsolva tartással."

:?:

vas. nov. 28, 2004 14:34
Hozzászólás 
CineDOG írta:
Hát aztatat éppen nem olvastam, de értelme volt egy hétig nem használni a frankó telódat?

Használtam, de nem szoktam naponta 4-5 órát telefonálni. Játszani egyáltalán nem, csak kipróbáltam a játékokat mikor megvettem a telefont. SMS-ek, e-mail, telefonálás, néha wap, fotózás.
Mint korábban írtam egy másik topicban, a készenléti idő nagyban múlik a tertózkodási helyen. Nagynénéméknél, (Budapest/Újpaolat 8. emelet) percenként többször is cellát váltanak a telefonok. Na ott aztán drasztikusan rövidebb a készenléti ideje a készülékeknek. Ez is 1-2 napot bírt, bár azt is hozzá kell tennem, ott vettem és azért az akku sem érte még el a teljes kapacitását akkor.

vas. nov. 28, 2004 14:02
a fórum lelke

Hozzászólás 

vas. nov. 28, 2004 13:55
Hozzászólás 
CineDOG írta:
Nincs hozzá utángyártott nagy akku?

A múltkor néztem a Speedshop listájában, de az utánagyártott talán 50-100 mAh-val volt nagyobb. Sokat nem jelent. Viszont a szoftververzió annál inkább. Bár biztos olvastad a K700i-s topicot. Nekem legutóbb kereken 7 napig bírta egy töltéssel 24/24-es bekapcsolva tartással.

vas. nov. 28, 2004 13:46
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nincs hozzá utángyártott nagy akku?

vas. nov. 28, 2004 13:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem is volt 6230-am, 4 hónapig, de amikor már az X-dik frissítés sem javított ill. foglalkozott a problémával, vagy más funkciók rovására javítottak a SW-en, akkor döntöttem úgy, hogy nekem telefon kell. Kipróbáltam a K700i-t, nekem nagyon tetszik egy dolog kivételével, hogy ez egy 1 napos készülék, ami nálam legfeljebb munkaszüneti napon jó.

vas. nov. 28, 2004 13:32
Hozzászólás 
toti32 írta:
Szabolcs írta:
A kamera tekintetében viszont vitába szállnék. A K700 által készített képek jobban mutatnak a mobil kijelzőjén viszont számítógépen a 6230 képei a befutók.

De mondjuk a K700i tud 1280x960-as képet, míg a 6230-as csak 640x480-ast max. És szerintem mindkettő képe ugyanolyan szép (vagy ugyanolyan sz*r egy digitális fényképezőgéphez képest).

Azt azért tegyük hozzá hogy az az 1280x960-as kép valójában 640x480-as. Semmivel sincs rajta több információ. Csak interpolálva van.

vas. nov. 28, 2004 13:11
arany tag

Hozzászólás 
Szabolcs írta:
A kamera tekintetében viszont vitába szállnék. A K700 által készített képek jobban mutatnak a mobil kijelzőjén viszont számítógépen a 6230 képei a befutók.

De mondjuk a K700i tud 1280x960-as képet, míg a 6230-as csak 640x480-ast max. És szerintem mindkettő képe ugyanolyan szép (vagy ugyanolyan sz*r egy digitális fényképezőgéphez képest).

vas. nov. 28, 2004 13:07
platina tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Néhányszor már említettem, miért szavaztam le a 6230-at, de most még egyszer elmondom, hátha árnyalja a képet.
Mikor bejelentették a 6230-at, egyből beleszerettem, nagyon tetszett, mind tudásra, mind kinézetre. Láttam a prototípust egy Enternet-bemutatón, és tudtam, hogy kell nekem egy ilyen. Nyáron a BYOP-program keretében meg is vehettem két éves hűségnyilatkozattal. Akkor döntenem kellett a K700i és a 6230 között, és én ez utóbbit választottam. Ma már nem ezt tenném. Akkor még úgy gondoltam, hogy a gyengébb kijelzőért kárpótolni fog az MMC, az MP3-lejátszó, stb.
Aztán kezdődtek a problémák: nem tudtam bekapcsolni a készüléket, még az újabb szoftverrel sem. Újraindulások, az MP3-lejátszó akadozásai és hibázásai vették el a kedvem egyre inkább a készüléktől. Majd beadtam szervizbe, és kicserélték egy vadi újra, amit azon melegében el is adtam.
Viszont tartottam a kapcsolatot a sráccal, aki megvette, és szegény még rosszabbul járt, mint én. A vadiúj készülék egyre komolyabb hibákat produkált (Bluetooth újraindítások, egyebek), többször volt szervizben, míg végül újra kicserélték. Azóta nem jelentkezett.
Tudom, pechünk volt, mert van, akinek hibátlanul működik a telefon. Sajnálom, fájt érte a szívem, de az a véleményem, hogy a Nokia "csúcsmodellje" többet érdemelne ilyen kidolgozási minőségnél. Már bánom, hogy akkor nyáron nem a K700i-t választottam, mert úgy gondoltam, hogy a Nokia ésszerű kompromisszum.
Remélem, most már nem úgy gondoljátok, hogy csak azok szidják a 6230-ast, akiknek nincsen pénze megvenni...

(by Darth Smoke)

vas. nov. 28, 2004 9:27
arany tag

Hozzászólás 
Tudom most sok ember fog haragudni rám de állok elébe :D

A sokak által szapult 6230 igenis jó telefon. Miért van az, hogy a nokiát a legtöbb ember csak kritizálni tudja? Ha a nokia kijön valamivel akkor soha nem a pozitívumairól beszélünk hanem minden alkalommal csak a negatív dolgok kerülnek említésre. Ellenben ha más gyártóról van szó akkor ezek a kirohanások elmaradnak.

Ha történetesen a 6230 nem lehetne bővíthető mmc által akkor méginkább "****" telefon lenne mindenki szemében. Igaz, hogy a K700 álmodni sem tud a mmc kártyáról de ezen még senki sem akadt fent túlságosan.

Elismerem, hogy a K700 kijelzője maga az állom, tényleg jó nagy méretű és a szinei is isteniek, de azért a 6230 kijelzőjét ennyit fikázni nem igazán igazságos. Igaz, hogy "csak" 128x128 de nagyon szépen és gazdaságosan van kihaználva többek közt wap böngészés közben is. Persze a K700 ablakának nem ellenfél de nem ****!!!

szomb. nov. 27, 2004 23:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
(a kijelző ugyan le van maradva a többi telefonhoz képest, viszont óriási előrelépés pl egy 6610 kijelzőjéhez képest, és mivel nekem nem volt más telefonom, nem látom, mennyivel ócskább azok kijelzőinél)

6230 tulajként én is így gondoltam, de sajnos elkövettem azt a hibát, hogy megnéztem más, színes kijelzős mobilokat. :wink:
A kilencvenes évek végén a Nokia nagyságrendekkel használhatóbb, nagyobb kijelzőt szerelt a telefonjaiba, mint a konkurencia.
Most meg? A 6610i-ig bezárólag a Nokák színes kiejlzője siralmas. A 6230 már közrelében van annak a szintnek, amit más telefonok régóta tudnak.

pén. nov. 26, 2004 19:33
arany tag

Hozzászólás 
Én messzebről indítanék, mert szerintem a sorok közt ez is számít.

A fokozatosan piacot vesztő, egy ideje a helyét nem találó Nokia egyik legjobb nem okos telója a N6230. Ebbe a kategóriában csúcsnak szánták... hát nem lett az. A kijelzője (mint általában a Nokia telóké) nem kicsi lemaradásban van a többi telefonhoz képest, de egyébként remek kis telefon... de többet vártam volna a Nokiától. Jól gondolom, hogy a sima telói között zászlóshajónak szánta a Nokia..? Hát nem lett az.... :(

SE, mint a feltörekvő márkák egyike szintén piacra dobott egy nem okos telefont, amit másodhegedűsnek szánt. Ez a K700i ill. butítotabb új testvére a K500. Zászlóshajónak pedig megalkotta az S700-at. Ugyanolyan céllal és ugyanannak a célközönségnek, mint a Nokia a 6230-at. Ez már valóban ha innen nézem kamera, ha onnan nézem telefon. A jelenlegi mobilok egyik legjobb kamerája található meg benne.

N6230, Sie S65, SE-S700 ez egy kategória, még akkor is, ha egyik másik így vagy úgy nem kapható még a Vodánál Vitamax-ban... :twisted:

Csatlakozom néhány korábbi hozzászóláshoz azzal, hogy attól, hogy kb. ugyanannyiba kerül valami, attól még nem egy kategória. Vannak akik (valamennyire jogosan), úgy gondolják, hogy: ennyi pénzem van, ezek közt választhatok, tehát ez egy kategória...
én nem így gondolom...

K700-am van, annak idején a N6230/M65/K700 között tépelődtem. Tudom, hogy nem egy kategória, de én nem is akartam soha egy-egy szavazással azzá tenni. A WAP-böngésző kivételével meg vagyok elégedve a K700-al.

szándékosan nem akartam a specifikációkat összehasonlítani (arra a hugom is képes), a hibák pedig elolvashatók a kapcsolódó topikban és bocsi ha filozófikusra sikerült

pén. nov. 26, 2004 18:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
toti32 írta:
A 6230-on is be lehet állítani mp3 csengőhangokat?

Be.A Vodáson is.

pén. nov. 26, 2004 17:50
arany tag

Hozzászólás 
A 6230-on is be lehet állítani mp3 csengőhangokat?

pén. nov. 26, 2004 17:45
ezüst tag

Hozzászólás 
Én még mindig gondolkododk, hogy melyiket vegyem... eslő körben 1értelműen 6230 mert mindig Nokiás voltam (kisebb kitérőkkel) de a környezetemben lévő emberkék igencsak panaszkodnak rá! Az egyiknek fagyogat pedig a legújabb sw.-t is fölrakatta ennek ellenére olyat csinált a kezemben, hogy hívást akartam indítani erre újraindult... A hátlap 2 nap(!) múlva már lötyögött, másik haverom meg többször levette már a hátlapot és még mindig olyan nehéz leszedni, hogy megfájdul a keze.

Skynet már mondta, hogy a 6230-nak nagyon hangosan csörög ha akarod nekem ez fontos nem tudom K700 hogy szóla úgyanazzal a csengőhanggal...

Viszont a K700-tól meg azért félek mert a csengőhangerőn kívül ami fontos számomra az a készenléti idő! Igen van itthon áram és tudom is tölteni, de van olyan, hogy egész nap telefonálgatok akár 2-3 sőt olykor 4 órákat is. És az Én munkámban annál nagyobb kicseszés nincs, mint amikor nem vagyok elérhető...

MP3 lejátszó nem lényeg talán még a kihangosítás ami számít... Ennek tükrében mit javasolnátok?

pén. nov. 26, 2004 17:08
vas-tag

Hozzászólás 
Hali.

Nekem is 6230-as van én meg vagyok vele égyébként elégedve.
Sokáig birja töltésnélkül a fényképek a kijelzőn igaz hogy nem jók
de PC-én tökörtiszták. Eddig a Vodánnál voltam és evvel neteztem.
Azt mondom ifrával is jó, de bluetooth-al szinte csodákra képes,
mármint az S55 után meg amugy is. pedig térerö olyan 3-4 közötti.
:idea:
Na és itt jön a pláne most, mégis lebeszélnélek róla, mert 2 haveromat
is rábeszéltem a Nokira. Az egyiknek volahogy döcög a net de a
(fénykép a PC-én se jó, kikapcsol magától, a szoftver nem szinkronizál
pedig letőltötte a NOKIA honlapról az XP-ést, stb).
A másik már 2-szor cseréltette mert a modem egyáltalán nem majd
3-5 percig birta most a kezébe nyomtak a szervizbe egy DKU-2 kábelt
És. netez evvel, jelszóval. Már bánom hogy rábeszéltem öket.
Az ényém náluk is szuper, ugyhogy ki kell fogni, mint fentebb is olvastam.
Tehát igy döntsd el.
Üdvöz légy: nehéz dió

csüt. nov. 25, 2004 21:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
-RIP- írta:
nord írta:
-RIP- írta:
A naptárban be lehet állítani az ismétlődést.

Hogyan is?

Stervező->Naptár->Új találkozó->...->Emlékeztető->5p-1órával előbb,más emlékeztető (ide dátumot vár, gyakorlatilag ismétlődik).

Ui: Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem használom mert ha valami ismétlődő dolgot nem tudok megjegyezni pl másodjára, már régen **** a helyzet.

Hát szvsz ez nem az...
Az SE telefonok naptárjával egy gond van (az Ericsson T68m óta): nem lehet azt megcsinálni, hogy beírok egy találkozót, és mondjuk azt szeretném, hogy minden második héten ugyanabban az időpontban, ugyanazzal a szöveggel jelezzen.

Ezt sajnos csak úgy lehet, ha az MS Outlookban beállítom a beszinkronizált esemény ismétlődését (naponta, hetente, havonta, ahogy akarom), majd rászinkronizálom a telefonra. De eközben azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ha azt szeretném, hogy egy adott eseményt minden hó végén jelezzen (mondjuk üzemanyag-elszámolás), akkor hiába lehet megcsinálni ezt az Outlookban, vagy pl. a Nokiákban korrekt módon, az SE ezt sem képes megtenni. Ugyanis ha január 31-i kezdéssel akarom a havi ismétlődést beállítani, akkor az SE naptárában csak a 31 napos hónapoknál fog megjelenni az esemény.

Mint K700i tulaj mondom, hogy gagyisztikus/anakronisztikus a megoldás.
Sajna elmentek a csicsa felé. Amikor a T68m-et frissítettem T68i-re, akkor megkaptam az MMS lehetőségét, de kivették a naptári ismétlődést...
Másnap már ott tolongtam a szerviznél, hogy azonnal kérem vissza a normális szoftot. :D

Üdv.

csüt. nov. 25, 2004 19:47
ezüst tag

Hozzászólás 
nord írta:
-RIP- írta:

Hogyan is?

Stervező->Naptár->Új találkozó->...->Emlékeztető->5p-1órával előbb,más emlékeztető (ide dátumot vár, gyakorlatilag ismétlődik).

Ui: Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem használom mert ha valami ismétlődő dolgot nem tudok megjegyezni pl másodjára, már régen **** a helyzet.

csüt. nov. 25, 2004 13:51
arany tag

Tartózkodási hely: Flare>CMD200>C25>7110 >SL45>6510>T68 >6230>3230>W800>W810
Hozzászólás alternatíva
Invader:
Ha neked bejött a Siemens, akkor alternatíva lehet a Siemens S65ös, RS-MMC memóriakártya bővíthetőséggel.

Üdv

csüt. nov. 25, 2004 12:43
ezüst tag

Hozzászólás 
Május óta van 6230-om, de soha nem gyűlöltem még ennyire semilyen kütyümet, mint ezt.
Annyi gondom van vele, hogy legszívesebben falhoz vágnám néha, ha nem nézném az árát.
Amint lesz altetrnatívája már dobom is.
Tudom, sokan ezt nem is értik, mert nekik semmi gondjuk vele, de ez csak azt mutatja, hogy egyenetlen a minősége, ki kell fogni egy jót.
Erre pedig nincs semmi garancia.
Volt már SE telcsim is, de alapvetően a Siemensekkel voltam megelégedve eddig. Mostanában kacsingattam a K700i-re, de nekem hiányozna a kártyás bővíthetőség, tehát marad a 6230, de a szavazatom a K700-é!

csüt. nov. 25, 2004 9:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
-RIP- írta:

Hogyan is?

csüt. nov. 25, 2004 9:30
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 100 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő