Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 21:14

Hozzászólás a témához  [ 248 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5  Következő
Li-Ion 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem Li-Ion, de hirtelen nem találtam jobb topikot ennek:
http://www.nextenergynews.com/news1/nex ... -10.1.html

Érdekes, bár szerintem a profitgépezet meg fogja ölni (nem éri meg, hogy csak egyszer adjanak el neked egy akksit és ne kelljen évente újat venned).

kedd okt. 02, 2007 13:54
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás Re: Li-Ion
Venemo írta:
Ha érdekel egy kicsit hiteles forrás:
http://en.wikipedia.org/wiki/Li-Ion
http://en.wikipedia.org/wiki/Lithium_polymer_cell
Érdemes őket elolvasni, tanulságosak! :wink:
Valóban jók az írások, ha valaki tud legalább alapszinten angolul, érdemes átolvasni. Korrekt, köszi!

szomb. aug. 18, 2007 14:20
arany tag

Interpid írta:
Macika írta:
Interpid írta:
TPinter írta:
Mit gondoltok az Li-Ion aksikat hogyan érdemes formázni? Elég egy full feltöltés 12 órával vagy 3szor kellene ismételni? Mindenki mást mond.

Nem kell formázni se a Li-Ion, se a Li-Poly akkukat.

Csak a NICD, és NIMH akkukat kötelezö formázni. Viszont vedd le a telt a töltöröl ha nem használod. Ennyi a szabály.
Te, mondd már meg, miért érzed, hogy hozzá kell szólnod olyan dolgokhoz is, amikhez nem értesz???

Mert volt Li Ion, Li Poly, Ni CD, NIMH akkus telefonom is. Elmondták nekem a szolgáltatónál, ügyfélszolgálaton, és a Nokia ügyfélszolgálaton is azt, hogy melyiket kell, melyiket nem. Én hiszek nekik.

Nem árt mindenkinek tudni, hogy a telefonokban rejlö töltési módszer nagyon fejlett. Mint a laptopoké, csak kicsiben. Valamint, melyik (Nokia típus) használatijában is szerepel a formázás? Nokia 511Oes. Meg lehet nézni, én már láttam. :)

Ha érdekel egy kicsit hiteles forrás:
http://en.wikipedia.org/wiki/Li-Ion
http://en.wikipedia.org/wiki/Lithium_polymer_cell
Érdemes őket elolvasni, tanulságosak! :wink:

szomb. aug. 18, 2007 14:08
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Mit tudtok a Nokia BL-5C 1020 mAh-ás változatáról? Lehet már kapni külön is, vagy még csak telefonnal együtt szerezhető be?
Az általam ismert helyeken még nem kapható, de hátha valaki tud forrást...

szomb. aug. 18, 2007 10:43
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
T68m írta:
Szemben a (nokija féle) trafós megoldással, ami meddõvel terheli a hálózatot.
Nokija már kapcsolóüzemû töltõkkel "oldja meg" egy ideje. Alsó kategóriában persze nem biztos...

hát, a 1600-át biztos trafós táppal adja. A konkurencia pedig már a múlt évezredben is kapcsolóüzemüeket gyártott.

Teljesen off, de vajon mikor állnak majd át az erősáramú rendszerek is egyenfeszültségre, kapcsolóüzemű feszültségátalakítással :?:
Mert akkor nem kellene az erőműveket szinkronizálni, kevesebb lenne az üzemkimaradás.

hétf. máj. 21, 2007 23:18
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
Szemben a (nokija féle) trafós megoldással, ami meddővel terheli a hálózatot.
Nokija már kapcsolóüzemű töltőkkel "oldja meg" egy ideje. Alsó kategóriában persze nem biztos...

hétf. máj. 21, 2007 21:15
arany tag

Hozzászólás 
Én amikor módom van rá ráteszem a telót a töltőre és kész. Három évente meg pár ezer Ft-ért veszek egy újat.
Két - három éves akksi is bírja még simán ameddig kell. Ni mg Li is ugyan így járt. Így töltöm a telefonokat 97 óta. Ja és online vagyok állandóan. Repcsin kapcsolom ki, egyébként csak silent mód.

hétf. máj. 21, 2007 20:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
Elektróban mondták. :)

Üdv!

Esetleg belinkelnéd? Na mind1, semmi alapja sincs, nem rontja és minimális a fogyasztása üresben. Szemben a (nokija féle) trafós megoldással, ami meddővel terheli a hálózatot.

hétf. máj. 21, 2007 9:28
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
zoli62 írta:
Pont két és fél éve vettem egy mobil Celeronos notebookot. Csak ritkán használtam, mindig feltöltöttem, és azalatt nem ment hálózatról. Az akkumulátort akkor sem vettem ki, amikor sokáig nem használtam, bár mindig töltve volt. A vétel után egy fél évvel már nem lehetett tölteni, cserélni kellett. Ami azóta benne van, már az is ugyanúgy járt. Azaz a notebook akkumulátoroknál sokkal fontosabb, hogy rendszeresen legyenek töltve, és lemerítve, minta mobiltelefonoknál. Persze erre már csak saját károm után jöttem rá.
3,5 évesen adtam el a Laptopomat, eredeti akksival, 95%-osat mutatott a teszt.
Hogy miért?

A 3,5 évből talán ha 3 hetet töltött a helyén a laptopban, egyébként a polcon volt egy száraz helyen nejlonban.
Drága játék csak azért benne tartani, hogy szünetmentes tápként funkcionáljon. :)

A mostani laptopomban (Acer) sem tartom benne az akksit, remélem ez is fogja legalább addig bírni, úgyanígy.

Nálam szerintem. a rendszeres töltés hiányán volt a hangsúly, nem azon, hogy ki volt-e véve az akkumulátor, vagy nem.

hétf. máj. 21, 2007 8:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
Elektróban mondták. :)

Üdv!

hétf. máj. 21, 2007 8:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
(illetve de, ha kapcsolóüzemû a töltõ, annak nem tesz jót, ha üresen fut,

Üdv!

Ezt honnan lőtted? :shock:

hétf. máj. 21, 2007 5:02
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
guni. írta:
Nem lineális, legfeljebb törekedhetnek rá de nem egyszerû dolog, mivel a az akkufeszültség ingadozik, ha nagyobb a terhelés (pl híváskor), akkor visszaesik, ha csökken, akkor emelkedik, és az akku elhasználódásával ez az ingadozás, csak növekszik.

Guni

érdekes, ezt más GYÁRTÓ meg tudja oldani, úgy, hogy az addigi tapasztalatok alapján hozzákalibrálja a szoftvert az aksihoz. Jajj, de ez olyan bonyolult dolog, amiről a gumiiparban még nem is hallottak....

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m hétf. máj. 21, 2007 5:03-kor.

hétf. máj. 21, 2007 5:00
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
zoli62 írta:
Pont két és fél éve vettem egy mobil Celeronos notebookot. Csak ritkán használtam, mindig feltöltöttem, és azalatt nem ment hálózatról. Az akkumulátort akkor sem vettem ki, amikor sokáig nem használtam, bár mindig töltve volt. A vétel után egy fél évvel már nem lehetett tölteni, cserélni kellett. Ami azóta benne van, már az is ugyanúgy járt. Azaz a notebook akkumulátoroknál sokkal fontosabb, hogy rendszeresen legyenek töltve, és lemerítve, minta mobiltelefonoknál. Persze erre már csak saját károm után jöttem rá.
3,5 évesen adtam el a Laptopomat, eredeti akksival, 95%-osat mutatott a teszt.
Hogy miért?

A 3,5 évből talán ha 3 hetet töltött a helyén a laptopban, egyébként a polcon volt egy száraz helyen nejlonban.
Drága játék csak azért benne tartani, hogy szünetmentes tápként funkcionáljon. :)

A mostani laptopomban (Acer) sem tartom benne az akksit, remélem ez is fogja legalább addig bírni, úgyanígy.

hétf. máj. 21, 2007 2:05
gyémánt tag

Hozzászólás 

hétf. máj. 21, 2007 1:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
zoli62 írta:
...több mint tíz óra töltés után ...
Akarod mondani, kb. két óra töltés után...
Semmi jelentősége nincs a teljes feltöttséget jelző telefonon rajtahagyott töltőnek (illetve de, ha kapcsolóüzemű a töltő, annak nem tesz jót, ha üresen fut, mivel tölteni már nem tölt).
Ha az akku sokat állt, akkor 4-5 ciklus után már jó lesz. Egyébként ha sokat nyomorgatod a telefont, bizony hamar merül.

Üdv!

Csak megszokásból írtam, hogy több mint tíz órán át volt töltőn, csak lustaságból nem vettem le. Engem inkább az zavart, hogy utána nem jelezte a lemerüláést a telefon. Igaz, nem is voltam akkor ébren, amikor történhetett. :)

hétf. máj. 21, 2007 0:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
zoli62 írta:
...több mint tíz óra töltés után ...
Akarod mondani, kb. két óra töltés után...
Semmi jelentősége nincs a teljes feltöttséget jelző telefonon rajtahagyott töltőnek (illetve de, ha kapcsolóüzemű a töltő, annak nem tesz jót, ha üresen fut, mivel tölteni már nem tölt).
Ha az akku sokat állt, akkor 4-5 ciklus után már jó lesz. Egyébként ha sokat nyomorgatod a telefont, bizony hamar merül.

Üdv!

vas. máj. 20, 2007 21:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
guni. írta:
Nem lineális, legfeljebb törekedhetnek rá de nem egyszerű dolog, mivel a az akkufeszültség ingadozik, ha nagyobb a terhelés (pl híváskor), akkor visszaesik, ha csökken, akkor emelkedik, és az akku elhasználódásával ez az ingadozás, csak növekszik.

Guni

Igen, és is így tapasztaltam mára Nokia 6230-asnél, csak furcsa volt, hogy délelőttre teljsen lemerült, bekapscolni sem lehetetett, és előtte pár órával nem jelezett semmit, a töltöttségjelző még fullon volt.

vas. máj. 20, 2007 17:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem lineális, legfeljebb törekedhetnek rá de nem egyszerű dolog, mivel a az akkufeszültség ingadozik, ha nagyobb a terhelés (pl híváskor), akkor visszaesik, ha csökken, akkor emelkedik, és az akku elhasználódásával ez az ingadozás, csak növekszik.

Guni

vas. máj. 20, 2007 17:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nahogy vam eza topic, mivel Li-ion akkumulátorról van szó.
Az normális, hogy egynapi használat után több mint tíz óra töltés után (jó pár perces telefonálgatás, másolás Bluetooth-on gépre, gépről mobilra, egy-pár kép készítése videon kívül, néhány MMS, és SMS írása, és küldése, hangfelvételek készítése) lemerül az új Nokia N70 BL-5C akkumulátor? Bekapcsolva hagytam, és 7 egység volt rajta, még ébresztést állítottam be rajta, amit hagytam kicsengeni. Ma pedig már be sem kapcsolt, sőt, amikor töltőre tettem, akkor sem reagált legalább egy percig. Nem lináris a töltöttségjelzője az akkumulátorának?

Még egy adalék. Kicsomagolás után 4-es egységen volt. és persze addig használtam, amíg egy egységet jelzett ki, ezután kikpcsolva elkezdtem tölteni.

vas. máj. 20, 2007 17:37
Moderátor

Hozzászólás 
savaria írta:
Azt hogy rossz e hogyan tudom meg? Ha többször is csinálja a fent leírt dolgot?
Ha többször csinálja, még mindig többesélyes.
Lehet érintkezési hiba is, ha pl. koszosak az érintkezők.

De lehet egy kezdődő végfokhiba jele is. Meg még sok mindené.

csüt. okt. 05, 2006 22:50
arany tag

Hozzászólás 
Azt hogy rossz e hogyan tudom meg? Ha többször is csinálja a fent leírt dolgot?

csüt. okt. 05, 2006 22:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
Vagy kicsit sokat állt a raktárban az akku, és "ülepedett" az elektrolit, a hívással (és a kezed melegével) pedig kicsit sikerült megmozgatni.
El tudnak lustulni a Li-ion akkuk (notimban tapasztalom), ha sokáig nem töltik őket, de egy-két töltéssel renbejönnek.
Nem, ez nem a Ni-MH féle kifáradásos - memóriaeffektusos móka! Az ugyanis káros, ez meg csak bosszús.
Persze lehet az akku hibás is.

Üdv!

csüt. okt. 05, 2006 20:50
arany tag

Hozzászólás 
Én is erre tippeltem! :) Vagy ahogy hazaértem más lett a föld mágneses mezője? :D

csüt. okt. 05, 2006 19:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
savaria írta:
Lehet valaki hozzáértötöl egy apró kérdésem? Nemrég vettem szept közepén a 6600-ámba egy új li-ion akksit (BL6-C, 1050 mAh) de átlag 2 napot ment el, ma reggel mikor bekapcsoltam a telót, 4 esen volt ( a 7 rovátkából), délutánra le is ment szépen egyesre, erre most estefele kaptam egy kb 5 perces hívást, és az akksitöltöttségjelző felugrott fullra! Nem akartam elhinni, reseteltem a telcsit, de az állapot megmaradt ugyanúgy, még most is kb 5ösön lehet,,, Na ez hogyan lehet??

Egyszerű a válasz:
Feltalálták a híváson keresztüli töltést! :lol:

csüt. okt. 05, 2006 19:47
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Lehet valaki hozzáértötöl egy apró kérdésem? Nemrég vettem szept közepén a 6600-ámba egy új li-ion akksit (BL6-C, 1050 mAh) de átlag 2 napot ment el, ma reggel mikor bekapcsoltam a telót, 4 esen volt ( a 7 rovátkából), délutánra le is ment szépen egyesre, erre most estefele kaptam egy kb 5 perces hívást, és az akksitöltöttségjelző felugrott fullra! Nem akartam elhinni, reseteltem a telcsit, de az állapot megmaradt ugyanúgy, még most is kb 5ösön lehet,,, Na ez hogyan lehet??

csüt. okt. 05, 2006 19:22
a fórum lelke

Interpid írta:
Nem árt mindenkinek tudni, hogy a telefonokban rejlö töltési módszer nagyon fejlett. Mint a laptopoké, csak kicsiben. Valamint, melyik (Nokia típus) használatijában is szerepel a formázás? Nokia 511Oes. Meg lehet nézni, én már láttam. :)
És azzal mennyire zavarlak össze, ha azt mondom, hogy a Li alapú akksik akkor érzik jól magukat, ha 40-50%-ra vannak töltve?
Remélem, nagyon. :D

Üdv!

hétf. szept. 18, 2006 21:30
arany tag

Hozzászólás 
Na, most már nagynehezen be lett állítva az a BBCode. Beállításokban se ment a beállítás, csak ha kiléptem a fórumról.

vas. szept. 17, 2006 19:12
arany tag

Hozzászólás 
Bocs, nem jegyzi meg a rendszer, mindig ki kell szednem a pipát. Megpróbálom megjegyezni.

vas. szept. 17, 2006 18:58
arany tag

Al Bundy írta:
Interpid írta:
Viszont vedd le a telt a töltöröl ha nem használod. Ennyi a szabály.

Elárulnád, hogy ez mire jó, ha az elektronika úgyis lekapcsolja a töltést?

A használati utasításban van leírva minden telefonnál. Persze, vágom hogy mire gondolsz. Van egy telefonja valakinek aki állandóan töltön tartja, mert netezik, vagy épp csepptöltésen van.

Én kifejezetten használaton kívüli telóra céloztam, azaz amit egyáltalán nem használsz.

vas. szept. 17, 2006 18:55
arany tag

Macika írta:
Interpid írta:
Macika írta:
Interpid írta:
TPinter írta:
Mit gondoltok az Li-Ion aksikat hogyan érdemes formázni? Elég egy full feltöltés 12 órával vagy 3szor kellene ismételni? Mindenki mást mond.

Csak a NICD, és NIMH akkukat kötelezö formázni. Viszont vedd le a telt a töltöröl ha nem használod. Ennyi a szabály.
Te, mondd már meg, miért érzed, hogy hozzá kell szólnod olyan dolgokhoz is, amikhez nem értesz???

Mert volt Li Ion, Li Poly, Ni CD, NIMH akkus telefonom is. Elmondták nekem a szolgáltatónál, ügyfélszolgálaton, és a Nokia ügyfélszolgálaton is azt, hogy melyiket kell, melyiket nem. Én hiszek nekik.

Ismételten megkérlek, hogy felejtsd el a BBCode kikapcsolását, különben pihentetni fogom az írásjogodat. Így olvashatatlan/értelmezhetetlen az írásod!

Ekkor irtam:

"HozzászólásElküldve: Szomb. Feb. 19, 2005 15:47 Hozzászólás témája: Li-Ion Hozzászólás, az előzmény idézésével
Mit gondoltok az Li-Ion aksikat hogyan érdemes formázni? Elég egy full feltöltés 12 órával vagy 3szor kellene ismételni? Mindenki mást mond."

Nem lehetett volna atnezni? :) Azota mar vagy egy tucatszor vegig beszeltuk.... :)

vas. szept. 17, 2006 18:39
Moderátor

Interpid írta:
Macika írta:
Interpid írta:
TPinter írta:

Ismételten megkérlek, hogy felejtsd el a BBCode kikapcsolását, különben pihentetni fogom az írásjogodat. Így olvashatatlan/értelmezhetetlen az írásod!

vas. szept. 17, 2006 15:05
arany tag

Macika írta:
Interpid írta:
TPinter írta:

vas. szept. 17, 2006 15:03
Moderátor

Interpid írta:
TPinter írta:

vas. szept. 17, 2006 14:58
gyémánt tag

Interpid írta:
Viszont vedd le a telt a töltöröl ha nem használod. Ennyi a szabály.

Elárulnád, hogy ez mire jó, ha az elektronika úgyis lekapcsolja a töltést?

vas. szept. 17, 2006 14:47
arany tag

[quote="TPinter"]Mit gondoltok az Li-Ion aksikat hogyan érdemes formázni? Elég egy full feltöltés 12 órával vagy 3szor kellene ismételni? Mindenki mást mond.[/quote]

vas. szept. 17, 2006 14:43
Moderátor

Hozzászólás 
sutszi írta:
-guru- írta:
sutszi írta:
A telefonguru.hu fórumán valami okostojás ezt terjeszti, mert ő valami telefonszerelő, a másik meg azt állítja, hogy szakemberek mondták, én meg csak elképedve álltam, hogy miért hülyítik a népet ilyen szemétséggel.

Lehet, hogy ebből él... :twisted:
Ha viszont komolyan gondolja, akkor az sajnos nagyon rossz hír. Ez elég alap dolog, mi lehet, ha komolyabb témában kell "szakembernek" lennie?

Jó kérdés. Minden esetre már találkoztam "szervízes kollégával" (legalábbis így hívták elő az odvából) aztán látszott rajta, hogy úgy fogta a telefont, mintha egy darab más lenne...

Na igen. Az ilyen dilettantizmus nem ritka, én is találkoztam már ezzel. Hiába, Abszurdisztánban mindent lehet...

kedd aug. 08, 2006 11:43
Moderátor

Hozzászólás 
sutszi írta:
A telefonguru.hu fórumán valami okostojás ezt terjeszti, mert ő valami telefonszerelő, a másik meg azt állítja, hogy szakemberek mondták, én meg csak elképedve álltam, hogy miért hülyítik a népet ilyen szemétséggel.

Lehet, hogy ebből él... :twisted:
Ha viszont komolyan gondolja, akkor az sajnos nagyon rossz hír. Ez elég alap dolog, mi lehet, ha komolyabb témában kell "szakembernek" lennie?

kedd aug. 08, 2006 10:00
Moderátor

Hozzászólás 
sutszi írta:
Üdv!

Li-ion vs Ni-MH ügyben szeretnék biztosra menni.

Ilyen rémtörténet szintű infokat hallok, hogy a Li-ion akksikat 3*16 óra formázásnak kell kitenni majd teljesen lemeríteni.
Bocsánat, de én úgy tudtam, hogy a Li-ion-t max első alkalommal kell hossabb ideig tölteni, és az folyamatosan kb 10 normál töltés után éri el a maximumát.
Erősítsetek meg vagy cáfoljatok rám, de valami indoklást is kérnék, mert eddig mindenki csak beszélt a levegőbe...

Előre is kösz a segítséget.

Hát egy párszor már elhangzott:
1. a 3x16 óra marhaság. Leginkább a 16 óra, felesleges, úgysem törénik semmi az utolsó mondjuk 8-10 órában.
2. Teljesen lemeríteni: nos ebbe halnak bele ezek az akksik. Szerencsére az áramkörök intelligensek, lemerülés előtt kikapcsolják a telefont. Persze barkács módszerekkel (újbóli be-bekapcsolgatás, izzó, stb) le lehet teljesen meríteni aztán lehet menni venni egy újat.
3. Valóban, néhány ( bár kevesebb, mint 10) töltés kell, hogy elérjék "erejük teljét".
4. Megteheted, hogy hosszabban töltöd, ezzel megnyugtatod saját magad, és nem teszel kárt a készülékben.

kedd aug. 08, 2006 9:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
pampika írta:
Itt egy cikk, amiben úgyszint ezt írják, vagyis hogy a nagy hideget nem szereti az akksi.

Moszkvában tényleg leállt a mobilszolgáltatás? Nem nekem új...

szer. jan. 25, 2006 15:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
No, úgy tűnik nem akar meghalni a telcsim, tényleg csak a hideg tett be neki. Reggel vettem le töltőről, odakint melengettem és még mindig full töltést mutat :) Viszont érdekes, hogy az ipodot ugyanúgy elsőzsebben hordom és annál csak annyit lehet észrevenni, hogy kevesebb ideig bírja (~17 óra -> 8-10 óra), pedig az kívülről fém. No mindegy, a lényeg, hogy a rejtély megoldva :)

szer. jan. 25, 2006 15:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Itt egy cikk, amiben úgyszint ezt írják, vagyis hogy a nagy hideget nem szereti az akksi.

szer. jan. 25, 2006 11:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha lesz egy kis időm, megkeresem melyik telefon használatijában volt! :)

szer. jan. 25, 2006 9:22
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Hidegben el is veszti a töltését az akku...

Kérdésedre a választ nem tudom :) , de talán sejtet valamit, hogy miután hazaértem (a meleg lakásba) és már töltőre akartam tenni, az egy pálcikából lett 4-5 (a 7-ből), igaz csináltam egy ki/bekapcsolást is.

szer. jan. 25, 2006 1:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hidegben el is veszti a töltését az akku, vagy csak megnő a belső ellenállása/lelassul a vegyi átalakulás, ami miatt kevesebb áramot ad? Tehát melengetéssel magához térhet? (Mindig nadrág első zsebében hordom, néha hidegebb kicsit, mint szokott, de nem merül hamarabb.)

Üdv!

szer. jan. 25, 2006 1:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Óh, azt hittem jobban bírják a kis ketyerék, de akkor majd eztán melegebb helyre pakolom, vagy szorongatom :)
Majd írok, hogy mi a helyzet.

kedd jan. 24, 2006 22:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem az a 2-3 óra bőven elég, hogy szépen kihűljön a telcsi, akár többször egymás után :) (főleg ebben az irdatlan hidegben)... Én ugyan nem olvastam a használati utasítást, de ezek szerint abban is benne van a jelenség... :roll: Thx thomas!
Majd holnap kiderül, reméljük hogy csak átmeneti gyengeség.
Kiküszöbölése: Én azt csináltam régebben, ha sokat mászkáltam kinn a hidegben, akkor fogtam a kezemben a telefont (6310i-n ugye az aksi a hátlap is, így közvetlenül melegen tartja a kéz), így az aksi nem hűlt ki (a kezem meg úgyis a zsebbem volt). Ma már ezt egyszerűbben oldom meg: nem mászkálok sokat a hidegben :D .

kedd jan. 24, 2006 22:26
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Őő, kimaradt 1-2 szó :oops: Szóval 2-3 órát voltam kinn a szabadban, amíg az egyetem épületei között meg a trolival mászkáltam.
A telcsi első farmerzsebben volt, de nem használtam, csak épületben. Amúgy átlagban elmegy 4-5 napot, a rekordom 1 hét (és pont a szilveszteri hétvége körül volt).
Most a töltőn csücsül, majd meglássuk, mit produkál reggelre. Bekapcsoláskor benyomott egy 'memo card failure' szöveget, de ez előfordul sajna a voda softos S65-ökön :( Ilyet csinált már, de nem tudom az akksihoz van-e köze, mert az akksi most halt le így először :?

kedd jan. 24, 2006 22:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kösz Raven_!
Mire leírtam... :D

kedd jan. 24, 2006 22:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
0 fok környékén drasztikusan csökkenhet a Li-ion akkuk kapacitása! (valamelyik készülék használati utasításában olvastam is erről)
De sokkal látványosabb amikor a hagyományos LCD belassul a telefonon! Egy gombnyomás, és a pixelek átrendeződése 1 mp-ig is eltarthat! :lol:

kedd jan. 24, 2006 22:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem tudom, mennyit bír egyébként a telód, de így hallomásból szerintem elképzelhető a dolog, bár ez már gyanúsan kevésnek tűnik. Viszont azt nem értem, hogy "...és egész nap összesen voltam kb 2-3 a kinti hidegben". 2-3 alkalommal voltál kint, vagy 2-3 órát? Mert utóbbi esetben már nincs is több kérdés :wink:
Nekem annyi volt a jelenség, hogy a 7-8 napos készenlét ~3 napra csökkent néhányszor. De csak kis odafigyelés kérdése a dolog (hosszabb "kinti" beszélgetéskor headset, ilyesmik).
Nadrágzseben ha farzsebet értesz, az nem túl szerencsés hidegvédelem szempontjából, én is ott hordtam, és nagy hidegben rendesen megnőtt az LCD reakcióideje, tehát eléggé kihűlt a szerkezet...

kedd jan. 24, 2006 22:05
Profil Privát üzenet küldése ICQ
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 248 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5  Következő