Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. dec. 29, 2024 11:55

Hozzászólás a témához  [ 18 hozzászólás ] 
Nokiát nem szolgáltatóknál vásárlók figyelmébe. 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tudom, gonosz vagyok, de ha a NOKIA olcsó és hibátlan telefonokat gyártana, nem kellene ilyen cifra korlátozásokat kiagyalnia... :roll:

Arról nem is beszélve, hogy teljesen legálisan, hivatalos szolgáltató, hivatalos viszonteladójától is lehet lopott telefont venni...

hétf. jan. 16, 2006 9:48
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
drkuhl írta:
Akoska írta:
...A nyelvcsere nem tartozik a garanciális javítások körébe.
Az nem de a hardweres az igen is garanciális javítás alá esik!
Jajj, ne már, minek butaságot beszélni, ha lehet okosat is?

Az IMEI címkén van egy Code: XXXXXX jelölés.
Ez meghatároz egy országot/piacot/szolgáltatót.
Az ahhoz passzoló nyelvi csomag (mindegyikhez hozzá van rendelve gyárilag egy) képezi a garancia tényét.

Tehát egy Németországban forgalomba hozott készüléknél a 'C' nyelvi csomag. Ha azt valaki itthon, magyar nyelven kívánja használni, akkor az NEM tartozik bele a garanciális javításba, külön foizetendő érte ~6.000+ÁFA összeg.
De az eredeti német nyelvre is csak akkor frissítik díjmentesen, ha a készülék beszerzéséről tud valami papírt mutatni az illető, számlát ÉS/VAGY garanciajegyet. Egyéb esetben NEM!

HW-s hiba esetén pedig akkor áll fent garanciális kötelezettség, amennyiben a beszerzési forrást a tulaj tudja igazolni számla ÉS/VAGY garanciajegy meglétével.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika hétf. jan. 16, 2006 13:36-kor.

vas. jan. 15, 2006 21:04
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
Darth Smoke írta:
Ez nagyszerû. 6280-ast nem tudok venni, mert márciusig nem jön be, és akkor is drága lesz, és ráadásul remélhetõleg szoftverhibás is. 6270-est nem tudok venni, mert ha "szürkeimportból" veszem, akkor vagy az eladó cég vállal garanciát, vagy senki. Ha meg õk nem, akkor mehetek a sóhivatalba.
Most akkor mi a fenét csináljak?! :evil:

(by Darth Smoke)

vegyél egy k750-est! :wink:

vas. jan. 15, 2006 20:05
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Darth Smoke írta:
Al Bundy írta:
N70?

Hát... Egy 6670 és egy 7710 után most nem nagyon szeretnék Symbiant, kicsit elegem lett a lassúságból, meg a resetelgetésből. És amilyen hardver-szoftver hibákat panaszolnak az N70 fórumban... Ennyi pénzért...

(by Darth Smoke)

Hát, nemtom. Nekem asszem 3 hete van meg, a 6600-hoz képest egy villám, nekem a 2-es szofttal se volt semmi problémám, ezzel a 3-assal pedig egyenesen tökéletes. (Pedig nyúzom éjjel-nappal.) :D Én csak ajánlani tudom...

vas. jan. 15, 2006 20:00
platina tag

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
N70?

Hát... Egy 6670 és egy 7710 után most nem nagyon szeretnék Symbiant, kicsit elegem lett a lassúságból, meg a resetelgetésből. És amilyen hardver-szoftver hibákat panaszolnak az N70 fórumban... Ennyi pénzért...

(by Darth Smoke)

vas. jan. 15, 2006 19:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Darth Smoke írta:
Ez nagyszerű. 6280-ast nem tudok venni, mert márciusig nem jön be, és akkor is drága lesz, és ráadásul remélhetőleg szoftverhibás is. 6270-est nem tudok venni, mert ha "szürkeimportból" veszem, akkor vagy az eladó cég vállal garanciát, vagy senki. Ha meg ők nem, akkor mehetek a sóhivatalba.

(by Darth Smoke)

N70?

vas. jan. 15, 2006 19:54
arany tag

Hozzászólás 
Akoska írta:
drkuhl írta:
...A Termékben lévő ország-specifikus elemek miatt bizonyos korlátozások fordulhatnak elő a szerviz szolgáltatás terén.

Azt hiszem itt a lényeg. A nyelvcsere nem tartozik a garanciális javítások körébe.

Az nem de a hardweres az igen is garanciális javítás alá esik!

vas. jan. 15, 2006 19:50
platina tag

Hozzászólás 
Ez nagyszerű. 6280-ast nem tudok venni, mert márciusig nem jön be, és akkor is drága lesz, és ráadásul remélhetőleg szoftverhibás is. 6270-est nem tudok venni, mert ha "szürkeimportból" veszem, akkor vagy az eladó cég vállal garanciát, vagy senki. Ha meg ők nem, akkor mehetek a sóhivatalba.

(by Darth Smoke)

vas. jan. 15, 2006 19:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
drkuhl írta:
...A Termékben lévő ország-specifikus elemek miatt bizonyos korlátozások fordulhatnak elő a szerviz szolgáltatás terén.

Azt hiszem itt a lényeg. A nyelvcsere nem tartozik a garanciális javítások körébe.

vas. jan. 15, 2006 19:17
Profil ICQ
arany tag

Hozzászólás 
drkuhl írta:
Macika írta:
Rozso írta:
Érthető, de lehet ilyet? Tehát, ha mondjuk decemberben vettem egy telót, amire az akkor szabályok szerint járt gari és én ebben a tudatban vettem és elromlik februárban, akkor már nem érvényesíthetem?
Úgy tűnik. Ha van eredeti beszerzési számlád, akkor nincs gond. Ha nincs, akkor nincs gari.

Na ennek holnap utána járok!

A Nokia weblapján ez van most feltüntetve:

Nokia Corporation (NOKIA HUNGARY Kft, a továbbiakban: Nokia) az Ön által értékesítési csomagokban vásárolt Nokia termék(ek)re (a továbbiakban: Termék) a következő Korlátozott Jótállást biztosítja.

Nokia szavatolja Önnek, hogy a jótállási időn belül Nokia vagy Nokia egy szerződéses szervizpartnere a kereskedelemben szokásos ésszerű időn belül, kijavítással vagy, ahogyan az Nokia döntése szerint szükséges, kicseréléssel orvosolja a Termék alapanyag-, tervezésbeli- vagy kivitelezési hibáit Nokia költségén, a jelen Korlátozott Jótállásban foglaltak szerint (kivéve, ha jogszabály eltérően nem rendelkezik). Jelen Korlátozott Jótállás kizárólag abban az országban érvényes és érvényesíthető, amelyben Ön a Terméket megvásárolta, feltéve, hogy az adott terméket ugyanezen országban Nokia értékesítésre szánta. Amennyiben azonban Ön a Terméket az Európai Unió egyik tagországában, Izlandon, Norvégiában, Svájcban vagy Törökországban vásárolta, és a Terméket Nokia eredetileg ezen országok bármelyikében szánta értékesítésre, jelen Korlátozott Jótállás az összes előbb felsorolt országokban érvényes és érvényesíthető. A Termékben lévő ország-specifikus elemek miatt bizonyos korlátozások fordulhatnak elő a szerviz szolgáltatás terén.

Tehát ha jól olvasom ha a Nokia a készüléket érétkesítésre szánta az adott országokba akkor a javítást továbbra is ingyen térítésmentesen csinálja.

vas. jan. 15, 2006 18:37
arany tag

Hozzászólás Re: Nokiát nem szolgáltatóknál vásárlók figyelmébe.
.:Jeff:. írta:
Macika írta:
Tehát mostantól akár itthon, akár külföldön vásárolt a készülék, CSAK ABBAN AZ ESETBEN jár az ingyenes javítás, szoftfrissítés, ha van garanciajegye és számlája a tulajdonosnak a beszerzésről.

Kötőszóként az és helyett inkább a vagy-ot javasolom, lévén, hogy Németországban a telefonoknál a garanciajegy intézménye nem ismert. Ott tehát csak számlát kap a vásárló és azzal tudja a jogosultságát igazolni, ennek megfelelően a német Nokiák garanciája bármely EU tagállamban a számla alapján történhet...

Na megnézném hogy melyik német állampolgár hozza magával a számlát otthonról! Ebből lesz még rossz kritika az országnak. :?

vas. jan. 15, 2006 18:25
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Rozso írta:
Érthető, de lehet ilyet? Tehát, ha mondjuk decemberben vettem egy telót, amire az akkor szabályok szerint járt gari és én ebben a tudatban vettem és elromlik februárban, akkor már nem érvényesíthetem?
Úgy tűnik. Ha van eredeti beszerzési számlád, akkor nincs gond. Ha nincs, akkor nincs gari.

Na ennek holnap utána járok!

vas. jan. 15, 2006 17:15
arany tag

Hozzászólás Re: Nokiát nem szolgáltatóknál vásárlók figyelmébe.
Macika írta:
Tehát mostantól akár itthon, akár külföldön vásárolt a készülék, CSAK ABBAN AZ ESETBEN jár az ingyenes javítás, szoftfrissítés, ha van garanciajegye és számlája a tulajdonosnak a beszerzésről.

Kötőszóként az és helyett inkább a vagy-ot javasolom, lévén, hogy Németországban a telefonoknál a garanciajegy intézménye nem ismert. Ott tehát csak számlát kap a vásárló és azzal tudja a jogosultságát igazolni, ennek megfelelően a német Nokiák garanciája bármely EU tagállamban a számla alapján történhet...

vas. jan. 15, 2006 15:47
Moderátor

Hozzászólás 
Rozso írta:
Akkor a topiccím nem is helyes!
Mert ezek szerint nem csak a jövőben Nokiát várásárlókra vonatkozik.
Igazad van, írom is át!

szomb. jan. 14, 2006 22:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akkor a topiccím nem is helyes!
Mert ezek szerint nem csak a jövőben Nokiát várásárlókra vonatkozik.

szomb. jan. 14, 2006 22:21
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Rozso írta:

szomb. jan. 14, 2006 22:12
gyémánt tag

Hozzászólás 

szomb. jan. 14, 2006 22:10
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
Moderátor

Hozzászólás Nokiát nem szolgáltatóknál vásárlók figyelmébe.
2006. január 13-tól a Nokia Magyarország (harmonizálva a többi európai ország Nokia szervizével) beszüntette a csak IMEI alapján történő garanciális javítások, szoftfrissítések gyakorlatát.

Ezáltal a szürkeimportot kívánja megakadályozni a Nokia (nem akarom megnevezni azt a két céget, aki a két legnayobb ebben).
Tehát azok a készülékek, amik eddig török-német piacról kerültek be az országba, azok ezentúl semmiféle garanciális támogatást nem kapnak, ha arra bárminemű garanciát vállal valamely cég, azt csak a saját szakállára és kockázatára teszi. Kivéve persze, ha hivatalosan forgalomba hozott készülékről van szó, és a magyarországi forgalomba hozó cég rendelkezik a kinti számlákkal-garanciajeggyel és az hivatalosnak tekinthető.

Ja, és a címből kimaradt, hogy természetesen a MM, EW stb. - teljesárú - beszerzéssel is jogosult lesz az itthoni garira mindenki.

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika szomb. jan. 14, 2006 22:28-kor.

szomb. jan. 14, 2006 21:59
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 18 hozzászólás ]