|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 18 hozzászólás ] |
|
Nokiát nem szolgáltatóknál vásárlók figyelmébe.
Szerző |
Üzenet |
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Tudom, gonosz vagyok, de ha a NOKIA olcsó és hibátlan telefonokat gyártana, nem kellene ilyen cifra korlátozásokat kiagyalnia...
Arról nem is beszélve, hogy teljesen legálisan, hivatalos szolgáltató, hivatalos viszonteladójától is lehet lopott telefont venni...
|
hétf. jan. 16, 2006 9:48 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
drkuhl írta: Akoska írta: ...A nyelvcsere nem tartozik a garanciális javítások körébe. Az nem de a hardweres az igen is garanciális javítás alá esik! Jajj, ne már, minek butaságot beszélni, ha lehet okosat is?
Az IMEI címkén van egy Code: XXXXXX jelölés.
Ez meghatároz egy országot/piacot/szolgáltatót.
Az ahhoz passzoló nyelvi csomag (mindegyikhez hozzá van rendelve gyárilag egy) képezi a garancia tényét.
Tehát egy Németországban forgalomba hozott készüléknél a 'C' nyelvi csomag. Ha azt valaki itthon, magyar nyelven kívánja használni, akkor az NEM tartozik bele a garanciális javításba, külön foizetendő érte ~6.000+ÁFA összeg.
De az eredeti német nyelvre is csak akkor frissítik díjmentesen, ha a készülék beszerzéséről tud valami papírt mutatni az illető, számlát ÉS/VAGY garanciajegyet. Egyéb esetben NEM!
HW-s hiba esetén pedig akkor áll fent garanciális kötelezettség, amennyiben a beszerzési forrást a tulaj tudja igazolni számla ÉS/VAGY garanciajegy meglétével.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika hétf. jan. 16, 2006 13:36-kor.
|
vas. jan. 15, 2006 21:04 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Darth Smoke írta: Ez nagyszerû. 6280-ast nem tudok venni, mert márciusig nem jön be, és akkor is drága lesz, és ráadásul remélhetõleg szoftverhibás is. 6270-est nem tudok venni, mert ha "szürkeimportból" veszem, akkor vagy az eladó cég vállal garanciát, vagy senki. Ha meg õk nem, akkor mehetek a sóhivatalba. Most akkor mi a fenét csináljak?! (by Darth Smoke)
vegyél egy k750-est!
|
vas. jan. 15, 2006 20:05 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Darth Smoke írta: Hát... Egy 6670 és egy 7710 után most nem nagyon szeretnék Symbiant, kicsit elegem lett a lassúságból, meg a resetelgetésből. És amilyen hardver-szoftver hibákat panaszolnak az N70 fórumban... Ennyi pénzért... (by Darth Smoke)
Hát, nemtom. Nekem asszem 3 hete van meg, a 6600-hoz képest egy villám, nekem a 2-es szofttal se volt semmi problémám, ezzel a 3-assal pedig egyenesen tökéletes. (Pedig nyúzom éjjel-nappal.) Én csak ajánlani tudom...
|
vas. jan. 15, 2006 20:00 |
|
|
Darth Smoke
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 739 Tartózkodási hely: La Hongrie
|
Hát... Egy 6670 és egy 7710 után most nem nagyon szeretnék Symbiant, kicsit elegem lett a lassúságból, meg a resetelgetésből. És amilyen hardver-szoftver hibákat panaszolnak az N70 fórumban... Ennyi pénzért...
(by Darth Smoke)
|
vas. jan. 15, 2006 19:58 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Darth Smoke írta: Ez nagyszerű. 6280-ast nem tudok venni, mert márciusig nem jön be, és akkor is drága lesz, és ráadásul remélhetőleg szoftverhibás is. 6270-est nem tudok venni, mert ha "szürkeimportból" veszem, akkor vagy az eladó cég vállal garanciát, vagy senki. Ha meg ők nem, akkor mehetek a sóhivatalba. Most akkor mi a fenét csináljak?! (by Darth Smoke)
N70?
|
vas. jan. 15, 2006 19:54 |
|
|
drkuhl
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 212 Tartózkodási hely: Álom világ
|
Akoska írta: drkuhl írta: ...A Termékben lévő ország-specifikus elemek miatt bizonyos korlátozások fordulhatnak elő a szerviz szolgáltatás terén. Azt hiszem itt a lényeg. A nyelvcsere nem tartozik a garanciális javítások körébe.
Az nem de a hardweres az igen is garanciális javítás alá esik!
|
vas. jan. 15, 2006 19:50 |
|
|
Darth Smoke
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 739 Tartózkodási hely: La Hongrie
|
Ez nagyszerű. 6280-ast nem tudok venni, mert márciusig nem jön be, és akkor is drága lesz, és ráadásul remélhetőleg szoftverhibás is. 6270-est nem tudok venni, mert ha "szürkeimportból" veszem, akkor vagy az eladó cég vállal garanciát, vagy senki. Ha meg ők nem, akkor mehetek a sóhivatalba.
Most akkor mi a fenét csináljak?!
(by Darth Smoke)
|
vas. jan. 15, 2006 19:42 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
drkuhl írta: ...A Termékben lévő ország-specifikus elemek miatt bizonyos korlátozások fordulhatnak elő a szerviz szolgáltatás terén.
Azt hiszem itt a lényeg. A nyelvcsere nem tartozik a garanciális javítások körébe.
|
vas. jan. 15, 2006 19:17 |
|
|
drkuhl
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 212 Tartózkodási hely: Álom világ
|
drkuhl írta: Macika írta: Rozso írta: Érthető, de lehet ilyet? Tehát, ha mondjuk decemberben vettem egy telót, amire az akkor szabályok szerint járt gari és én ebben a tudatban vettem és elromlik februárban, akkor már nem érvényesíthetem? Úgy tűnik. Ha van eredeti beszerzési számlád, akkor nincs gond. Ha nincs, akkor nincs gari. Na ennek holnap utána járok!
A Nokia weblapján ez van most feltüntetve:
Nokia Corporation (NOKIA HUNGARY Kft, a továbbiakban: Nokia) az Ön által értékesítési csomagokban vásárolt Nokia termék(ek)re (a továbbiakban: Termék) a következő Korlátozott Jótállást biztosítja.
Nokia szavatolja Önnek, hogy a jótállási időn belül Nokia vagy Nokia egy szerződéses szervizpartnere a kereskedelemben szokásos ésszerű időn belül, kijavítással vagy, ahogyan az Nokia döntése szerint szükséges, kicseréléssel orvosolja a Termék alapanyag-, tervezésbeli- vagy kivitelezési hibáit Nokia költségén, a jelen Korlátozott Jótállásban foglaltak szerint (kivéve, ha jogszabály eltérően nem rendelkezik). Jelen Korlátozott Jótállás kizárólag abban az országban érvényes és érvényesíthető, amelyben Ön a Terméket megvásárolta, feltéve, hogy az adott terméket ugyanezen országban Nokia értékesítésre szánta. Amennyiben azonban Ön a Terméket az Európai Unió egyik tagországában, Izlandon, Norvégiában, Svájcban vagy Törökországban vásárolta, és a Terméket Nokia eredetileg ezen országok bármelyikében szánta értékesítésre, jelen Korlátozott Jótállás az összes előbb felsorolt országokban érvényes és érvényesíthető. A Termékben lévő ország-specifikus elemek miatt bizonyos korlátozások fordulhatnak elő a szerviz szolgáltatás terén.
Tehát ha jól olvasom ha a Nokia a készüléket érétkesítésre szánta az adott országokba akkor a javítást továbbra is ingyen térítésmentesen csinálja.
|
vas. jan. 15, 2006 18:37 |
|
|
drkuhl
arany tag
|
Re: Nokiát nem szolgáltatóknál vásárlók figyelmébe.
.:Jeff:. írta: Macika írta: Tehát mostantól akár itthon, akár külföldön vásárolt a készülék, CSAK ABBAN AZ ESETBEN jár az ingyenes javítás, szoftfrissítés, ha van garanciajegye és számlája a tulajdonosnak a beszerzésről.
Kötőszóként az és helyett inkább a vagy-ot javasolom, lévén, hogy Németországban a telefonoknál a garanciajegy intézménye nem ismert. Ott tehát csak számlát kap a vásárló és azzal tudja a jogosultságát igazolni, ennek megfelelően a német Nokiák garanciája bármely EU tagállamban a számla alapján történhet...
Na megnézném hogy melyik német állampolgár hozza magával a számlát otthonról! Ebből lesz még rossz kritika az országnak.
|
vas. jan. 15, 2006 18:25 |
|
|
drkuhl
arany tag
|
Macika írta: Rozso írta: Érthető, de lehet ilyet? Tehát, ha mondjuk decemberben vettem egy telót, amire az akkor szabályok szerint járt gari és én ebben a tudatban vettem és elromlik februárban, akkor már nem érvényesíthetem? Úgy tűnik. Ha van eredeti beszerzési számlád, akkor nincs gond. Ha nincs, akkor nincs gari.
Na ennek holnap utána járok!
|
vas. jan. 15, 2006 17:15 |
|
|
.:Jeff:.
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 364 Tartózkodási hely: Audi A4 TDI...majd egyszer :-)
|
Re: Nokiát nem szolgáltatóknál vásárlók figyelmébe.
Macika írta: Tehát mostantól akár itthon, akár külföldön vásárolt a készülék, CSAK ABBAN AZ ESETBEN jár az ingyenes javítás, szoftfrissítés, ha van garanciajegye és számlája a tulajdonosnak a beszerzésről.
Kötőszóként az és helyett inkább a vagy-ot javasolom, lévén, hogy Németországban a telefonoknál a garanciajegy intézménye nem ismert. Ott tehát csak számlát kap a vásárló és azzal tudja a jogosultságát igazolni, ennek megfelelően a német Nokiák garanciája bármely EU tagállamban a számla alapján történhet...
|
vas. jan. 15, 2006 15:47 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Rozso írta: Akkor a topiccím nem is helyes! Mert ezek szerint nem csak a jövőben Nokiát várásárlókra vonatkozik. Igazad van, írom is át!
|
szomb. jan. 14, 2006 22:27 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Akkor a topiccím nem is helyes!
Mert ezek szerint nem csak a jövőben Nokiát várásárlókra vonatkozik.
|
szomb. jan. 14, 2006 22:21 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Rozso írta: Érthető, de lehet ilyet? Tehát, ha mondjuk decemberben vettem egy telót, amire az akkor szabályok szerint járt gari és én ebben a tudatban vettem és elromlik februárban, akkor már nem érvényesíthetem? Úgy tűnik. Ha van eredeti beszerzési számlád, akkor nincs gond. Ha nincs, akkor nincs gari.
|
szomb. jan. 14, 2006 22:12 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Érthető, de lehet ilyet? Tehát, ha mondjuk decemberben vettem egy telót, amire az akkor szabályok szerint járt gari és én ebben a tudatban vettem és elromlik februárban, akkor már nem érvényesíthetem?
|
szomb. jan. 14, 2006 22:10 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Nokiát nem szolgáltatóknál vásárlók figyelmébe.
2006. január 13-tól a Nokia Magyarország (harmonizálva a többi európai ország Nokia szervizével) beszüntette a csak IMEI alapján történő garanciális javítások, szoftfrissítések gyakorlatát.
Tehát mostantól akár itthon, akár külföldön vásárolt a készülék, CSAK ABBAN AZ ESETBEN jár az ingyenes javítás, szoftfrissítés, ha van garanciajegye és számlája a tulajdonosnak a beszerzésről.
Ezáltal a szürkeimportot kívánja megakadályozni a Nokia (nem akarom megnevezni azt a két céget, aki a két legnayobb ebben).
Tehát azok a készülékek, amik eddig török-német piacról kerültek be az országba, azok ezentúl semmiféle garanciális támogatást nem kapnak, ha arra bárminemű garanciát vállal valamely cég, azt csak a saját szakállára és kockázatára teszi. Kivéve persze, ha hivatalosan forgalomba hozott készülékről van szó, és a magyarországi forgalomba hozó cég rendelkezik a kinti számlákkal-garanciajeggyel és az hivatalosnak tekinthető.
Ja, és a címből kimaradt, hogy természetesen a MM, EW stb. - teljesárú - beszerzéssel is jogosult lesz az itthoni garira mindenki.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika szomb. jan. 14, 2006 22:28-kor.
|
szomb. jan. 14, 2006 21:59 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 18 hozzászólás ] |
|